|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Zalazłam fajną stronę z jadłospisem dla kobiet w ciąży na każdy trymestr
![]() http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...ly-do-pobrania |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Rozczarowalam go ze nie bede miala chlopaka
potem powiedzial ze na pewno moj brat splodzi syna mam nadzieje ze go nie spotkam jak pojade do Polski bo nie lubie udawanej zyczliwosci my z Tz sie cieszymy a tu rodzina rozczarowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Ja też karmiłam w ustronnych miejscach, przykrywałam się pieluszką albo czymś innym tak żeby piersi nie było widać, bo może nie każdy na ochotę oglądać, zresztą dla mnie to krępujące było.
#334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najważniejsze, że Wy się cieszycie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#336 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super ![]() ![]() Cytat:
Od wczoraj czuję się obrzydliwie. Młody mi znowu wszystkie bebechy przestawia, żołądek mam już prawie w gardle a jelita tak ściśnięte, że co chwilę chodzę do łazienki "po trochu". Czy to przejdzie? ;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam to samo z 1 osobą z najbliższej rodziny - zawsze krytykuje moje zakupy. Większość np. butów kupuję w Kazarze i na ostatniej imprezie mówi "byłam ostatnio w Kazarze i nie wiem jak ludzie mogą wydac 700 zł na kozaki, jak takie same ja kupuję na targowisku". I wmawia mi też że przepłacam w sklepach kupując tam ubrania skoro ona kupuje dużo tańsze i lepsze gatunkowo na targu. Ja nie twierdze że droższe jest lepsze ale to ja pracuję na to i jak mi się podobaja to sobie kupuję i wkurza mnie takie jej wyliczanie. Dochodzi już do tego że jak kupiłam sobie kiedyś torebkę za 1500zł to jak się spytała za ile to ją okłamałam i zaniżyłam dużo cenę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaczarowanadlaniego podziwiam cie za twoja decyzje to jedynie świadczy o tym ze jesteś dojrzała emocjonalne a marnują sobie życie te koleżanki ktore tracą najlepsze lata na palenie trawki ![]() ![]() Optymistka współczuje ty to masz pecha....dobrze ze z noga wszystko ok a co do lekarza ktory cie przyjął to szkoda słów Ja sie wcale nie maluje nienawidzę tego czasami tylko od święta troszeczkę ale bardziej naturalnie i nigdy ust bo mam duże i okropnie to wyglada :p mam ciemna karnację i nie mam kreski na brzuchu...jeszcze :p A mnie wczoraj w kościele młoda dziewczyna miejsca ustąpiła żebym sobie usiadła ![]() Brzuch mnie cały czas kłuje i pobolewa....rośnie a ja cały czas mam nadzieje ze za tydzien w środę jak pojadę na kontrole do kliniki to sie okarze ze dzidzia urosła u ten nieszczęsny zator zniknął wszystko bym dała za taka wiadomość.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ważyłam się dzisiaj i mam 57,7 kg a dzisiaj mam 19+6. Jak dowiedziałam się o ciąży to miałam 52,8 kg (wtedy było 6+6). W sierpniu 2013 ważyłam 49,3 kg przy wzroście 166 cm ![]() Zmierzyłam obwód brzuszka - na wysokości pępka: 82 cm, a poniżej w moim najszerszym miejscu na brzuchu 88 cm! Nie wiem ile miałam na początku ciąży, bo się nie zmierzyłam. Wczoraj mój dalszy kuzyn z żoną (też spodziewają się dziecka - termin na lipiec) stwierdzili, że cała się zaokrągliłam. Nawet po buzi... Wiedziałam o tym, ale mimo to dziwnie się poczułam, jak to usłyszałam ![]() Gdzieś wczoraj wyczytałam, że kończąc 20 tydzień powinno się przytyć około 5 kg, więc może nie jest tak źle, tylko muszę też przybrać w innych miejscach.... No cóż! Będę zrzucać po porodzie ![]() TŻ za to mnie pocieszył i powiedział, że podobają mu się krągłości i on w ogóle lubi na mnie patrzeć niezależnie od tego, czy jestem wychudzona jak "szkieletor", czy jak mam kobiece krągłości - miło z jego strony ![]()
![]() |
#340 |
Rozeznanie
|
Zaczarowana- nie martw sie dziadkiem... mnie moja babka (nie moge o niej napisac babcia) powiedziala kiedys, ze jak sie dowiedziala, ze urodzila sie druga dziewucha (czyli ja), to jej sie nogi ugiely...
Co do karmienia piersia, to bardzo chcialam karmic coreczke piersia, ale gdy pierwszy raz przystawili mi ja, to myslalam, ze bede latac pod sufitem z bolu ![]() ![]() Coreczke karmilam tylko przez 5 miesiecy, bo pozniej dopadla mnie niedoczynnosc tarczycy i stracilam pokarm, a szkoda, bo przy kp waga pociazowa fajnie spada. Teraz mam zamiar karmic naturalnie, mam laktator oraz opracowane techniki karmienia w razie pojawienia sie zastojow w piersiach. (polecam wszystkim poduszke- rogala i na samym poczatku masc do smarowania sutkow z lanolina np. Lansinoh ) http://www.lansinoh.pl/LanolinInfo.php). Zmierzylam sobie brzuch na wysokosci pepka i mam 87 cm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie umówiłam się do kosmetyczki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie zacytowałam sobie i nie pamiętam, która z Was powiedziała na komentarz o rosnącym brzuchu, że komentującej osobie też urósł, ale myślę, że wykorzystam pomysł, jak ktoś mi powie, że cała przybrałam ![]() ![]()
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() na Twoim miejscu nie "cackałabym" się z taką osobą a już na pewno nie zaniżała cen, skoro juz o nią pyta ![]() Widziałam że jedna z was pytała o książkę Tracy Hogg "Język niemowląt"- ja mogę ją z czystym sumieniem polecić. Jestem w połowie i bardzo podoba mi się podejście Autorki to tematu macierzyństwa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Rozeznanie
|
Biorę się za prasowanie, bo mi sterta rośnie. Następne rzeczy uprane i będzie jeszcze więcej prasowania. Wolę sobie rozbić na raty
![]()
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jak powiedzieliśmy, że się udał zabieg i jestem w ciąży, to było święto narodowe w obu rodzinach. Ale my tyle czasu walczyliśmy, rodzice o tym wiedzieli, więc jak się okazało, że jest ok, to wszyscy oszaleli ze szczęścia ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwyżej skończy się na masażu twarzy i jakichś algach czy coś. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ktora z Was ostatnio kupowala ciazowe leginsy??? Czy fajnie sie je nosi? Czy nie sa za cienkie? Podrzuccie jakies przydatne linki ok?? Dzieki bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W gabinecie do którego chodzę jest fajny program dla kobiet które urodziły "Body after baby". Ciekawe tylko czy znajdę czas po porodzie na to ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja robiłam mikro, moja kosmetyczka mówi że można i że ona sobie też robiła. Do tego robię jeszcze hybrydę ![]() Nie można kwasów ani prądów. Cytat:
![]() ![]() Mi mówią, że mi się brzuch zaokrąglił albo że mam piłeczke, no w sumie mam więc co mają mówić ![]()
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
grube spokojnie można je nosić jak spodnie ![]() zwykłe świetna jakość!
![]() |
#354 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
lilka_vanilka- ale gdzie, bo ja nie widze zadnego linka ![]() Od kilku nocy budze sie o 3 nad ranem i przez godzine nie ma mowy o spaniu... slysze jak ptaki za oknem spiewaja... Tak sie zastanawiam, jesli mam termin na 7-8 sierpnia, a bede mila cesarkie, to wlasciwie na kiedy lekarz moze mi wyznaczyc termin? O ile wczesniej moge urodzic? Jak sie zapytalam gin o to, to powiedzial, ze porozmawiamy na powyzszy temat, gdy bedzie blizej do rozwiazania... ehhh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem jak w PL ale tu w UK cc planowane jest conajmniej dwa tygodnie przed terminem porodu ja tez mam termin na 7 sierpnia i nie wiem jeszcze czy bede mała cc czy nie.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba bede musiala pokupowac sobie nowe balerinki, bo te z poprzedniego roku sa na mnie za ciasne.... wiem, ze w czasie ciazy "powiekszaja" sie m. in. stopy.....moj malz mowi, ze przypominam kaczuszke ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Dzieki dziewczyny, ale ze mnie blondynka ![]() ![]() Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:28 Powód: Liczba mnoga ;) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.