Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 09:28   #331
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Zalazłam fajną stronę z jadłospisem dla kobiet w ciąży na każdy trymestr

http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...ly-do-pobrania
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:29   #332
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Ale dlaczego? Dlatego, że będziesz mieć córkę? Jak to?
Rozczarowalam go ze nie bede miala chlopaka
potem powiedzial ze na pewno moj brat splodzi syna
mam nadzieje ze go nie spotkam jak pojade do Polski bo
nie lubie udawanej zyczliwosci

my z Tz sie cieszymy a tu rodzina rozczarowana

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:33   #333
sara 85
Zakorzenienie

Ja też karmiłam w ustronnych miejscach, przykrywałam się pieluszką albo czymś innym tak żeby piersi nie było widać, bo może nie każdy na ochotę oglądać, zresztą dla mnie to krępujące było.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:45   #334
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Gdy nie byłam mamą krępowało mnie, gdy obok mnie kobieta karmiła piersią. Jak sama zaczęłam karmić synka, piersi wydawały mi się kompletnie aseksualne, zmieniłam podejście. teraz jak widzę kobietę, która karmi w miejscu publicznym, uśmiecham się, gdyż jest to dla mnie jeden w piękniejszych widoków, gdy maleństwo wtula się w mamę i ssie pierś.
Sama niechętnie karmiłam publicznie ale zdarzyło się, że nie miałam wyjścia i nie spotkałam się wtedy żadną krytyką.
Z tą krytyką to chodziło mi bardziej o taką krytykę 'zaoczną', albo ogólną, a nie pod adresem konkretnej osoby

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Rozczarowalam go ze nie bede miala chlopaka
potem powiedzial ze na pewno moj brat splodzi syna
mam nadzieje ze go nie spotkam jak pojade do Polski bo
nie lubie udawanej zyczliwosci

my z Tz sie cieszymy a tu rodzina rozczarowana
To Ci paskudnie dziadek powiedział!
Najważniejsze, że Wy się cieszycie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:49   #335
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Ja też karmiłam w ustronnych miejscach, przykrywałam się pieluszką albo czymś innym tak żeby piersi nie było widać, bo może nie każdy na ochotę oglądać, zresztą dla mnie to krępujące było.
Mnie denerwuje, jak niektóre kobiety się do tego stopnia nie krępuja, że nawet rozmawiając z Tobą i siedząc obok, nie obróci się nawet troszkę na bok, tylko bluzkę podciąga i wyciąga cycek, a zanim dziecko przystawi to wszyscy mają ciekawe widok moim zdaniem można się choć trochę osłonić, odwrócić i wyjąc tą pierś jakoś dyskretnie. Samo karmienie w miejscach publicznych i widok dziecka przy piersi mi nie przeszkadzają, ale oglądanie czyjegoś gołego biustu już tak.
Stary 2014-03-24, 10:04   #336
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Mnie w sobotę teść powitał słowami 'O jeny, ale Ty masz wielki brzuch', odpowiedziałam 'i vice versa' i już nie powiedział nic więcej.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Juz po obchodzie wychodzę dzisiaj jupii ;-)
Super w domu na pewno bardziej komfortowo i spokojnie.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Mnie denerwuje, jak niektóre kobiety się do tego stopnia nie krępuja, że nawet rozmawiając z Tobą i siedząc obok, nie obróci się nawet troszkę na bok, tylko bluzkę podciąga i wyciąga cycek, a zanim dziecko przystawi to wszyscy mają ciekawe widok moim zdaniem można się choć trochę osłonić, odwrócić i wyjąc tą pierś jakoś dyskretnie. Samo karmienie w miejscach publicznych i widok dziecka przy piersi mi nie przeszkadzają, ale oglądanie czyjegoś gołego biustu już tak.
Ja mam zamiar karmić ale to publiczne wyciąganie cyca też jest dla mnie już przegięciem. W domu czy innych ustronnych miejscach spoko. Ale na ulicy, w parku czy restauracji jednak będzie butla.

Od wczoraj czuję się obrzydliwie. Młody mi znowu wszystkie bebechy przestawia, żołądek mam już prawie w gardle a jelita tak ściśnięte, że co chwilę chodzę do łazienki "po trochu". Czy to przejdzie? ;/
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:04   #337
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja uważam że najlepej by było gdy by każdy zajał sie swoim życiem.. Mamy prawo wyboru..Mnie też kiedyś koleżanka skrytykowaa "że jestem głupia że chce wziaść kredyt na 30 lat" ona by nie wzieła...Ale ludzie nie potrafia wczuć sie w sytuację... Jak maja gdzie mieszkać(z teściową mieszka) i najlepiej wychodzi im krytyka... Chociaż tak naprawdę ciężko zrobić co by zrobiła gdy by była w innej sytuacji.. A ze wynajmuje to też jest głupota itp.,..Ja sie już przyzwyczaiłam i mam gdzieś co ludzie mówią.
Koleżanka pewnie powiedziała to z zazdrości. Sama musi mieszkać z teściowa i zazdrości że miałaś odwagę i możliwości kupić własne mieszkanie i mieszkać na swoim.

Ja mam to samo z 1 osobą z najbliższej rodziny - zawsze krytykuje moje zakupy. Większość np. butów kupuję w Kazarze i na ostatniej imprezie mówi "byłam ostatnio w Kazarze i nie wiem jak ludzie mogą wydac 700 zł na kozaki, jak takie same ja kupuję na targowisku". I wmawia mi też że przepłacam w sklepach kupując tam ubrania skoro ona kupuje dużo tańsze i lepsze gatunkowo na targu. Ja nie twierdze że droższe jest lepsze ale to ja pracuję na to i jak mi się podobaja to sobie kupuję i wkurza mnie takie jej wyliczanie. Dochodzi już do tego że jak kupiłam sobie kiedyś torebkę za 1500zł to jak się spytała za ile to ją okłamałam i zaniżyłam dużo cenę.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:07   #338
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie tak samo robiłam bo szczerze to nie chciałam zeby każdy moje cyce oglądał ale tu w Uk w większości miejsc publicznych w galeriach itp są specjalne miejsca do karmienia piersią......

Zaczarowanadlaniego podziwiam cie za twoja decyzje to jedynie świadczy o tym ze jesteś dojrzała emocjonalne a marnują sobie życie te koleżanki ktore tracą najlepsze lata na palenie trawki będziesz napewno wspaniała mama i masz Tż ktory cie wspiera a to tez jest bardzo bardzo ważne!!! A gadaniem sie nie przejmuj i tym koleżanek i tym rodziny ze bedzie dziewczynka bo to twoje i twojego Tż dziecko wy będziecie je wychowywać i jeśli wy jesteście szczęśliwi to nic nikomu do tego ja tez pierwsza chciałam dziewczynkę i pamietam jak sie cieszylam a zobaczysz jak juz sie urodzi jak sie wszyscy bedą cieszyć i rozczulac nad maleństwem i wtedy ani dziadek ani mama nie zamienilaby małej na chłopca :p

Optymistka współczuje ty to masz pecha....dobrze ze z noga wszystko ok a co do lekarza ktory cie przyjął to szkoda słów

Ja sie wcale nie maluje nienawidzę tego czasami tylko od święta troszeczkę ale bardziej naturalnie i nigdy ust bo mam duże i okropnie to wyglada :p mam ciemna karnację i nie mam kreski na brzuchu...jeszcze :p

A mnie wczoraj w kościele młoda dziewczyna miejsca ustąpiła żebym sobie usiadła ale mój brzuch to juz wielki jak w 7 miesiącu szczególnie wieczorem :p no i mała Zuzie jeszcze na rękach trzymałam bo marudzila....

Brzuch mnie cały czas kłuje i pobolewa....rośnie a ja cały czas mam nadzieje ze za tydzien w środę jak pojadę na kontrole do kliniki to sie okarze ze dzidzia urosła u ten nieszczęsny zator zniknął wszystko bym dała za taka wiadomość....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:11   #339
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Hej
nie mam jak czytac wiec napisze tylko co u mnie.
Stesknilam sie i chcialam odwiedzic babcie i dziadka. Babcia dostala grypy zoladkowej a dziadek jest w szpitalu. Wiec zobaczyc ich nie moglam.

Po 3 minutach od zdjecia soczewek mialam tak spuchniete galki oczne ze trudno bylo zamknac oko. Bol niesamowity. Trafilam na nocny dyzur okulistyczny. Diagnoza- porysowane soczewkami gałki oczne lub kurz i alergia i niedotlenione i przesuszone i porysowane Lekarz idiota o godz.23 robil mi wyklad jak 15 latce ze nie umiem pielegnowac soczewek i napewno nosze jakies zle i tandetne
Chcial mi dac antybiotyk ktory jest jako absolutnie niedozwolony w ciazy(najwyzsza grupa ryzyka) plus CZYSTA skoncentrowana witamine A.....Powiedzialam mu że nie wolno! A on że nie słyszał
Pytam czy trzeba antybiotyk, czy jest stan zapalny czy cos a on ze nie nie ma i antybiotyk nie jest w ogole konieczny. Oko trzeba nawilzyc, nie malowac sie i nie nosic soczewek 2 tyg.
Jak wysiadlam z samochodu do apteki calodobowej to sie zachwialam i wpadlam noga pod samochod ktory przejechal mi po stopie. Tylko dzieki Bogu nie wrocilam na IP ze złamaniem. Rozpłakałam sie z nerwow i poszlam do apteki.
W aptece okazalo sie m.in. ze dostalam np sol fizjologiczna do oka ale o wymyslnej nazwie i zamiast za 4zł to za 30zł. Aptekarka pytała kto mi takie głupoty zalecił
Przyjeżdzaja znajomi i oczywiscie znow na zdjeciach zero makijazu, rzęs i moje okularki z mega denkami. ech jak ja to kocham
To tyle u mnie, pozdrawiam was cieplutko, zmykam od kompa bo oko boli i musze je oszczedzac.
co za lekarz mam nadzieję, że oczy szybko wyleczysz! dobrze, że samochód nie złamał Ci nogi ani nie zmiażdżył! Zdrówka!

Ważyłam się dzisiaj i mam 57,7 kg a dzisiaj mam 19+6. Jak dowiedziałam się o ciąży to miałam 52,8 kg (wtedy było 6+6). W sierpniu 2013 ważyłam 49,3 kg przy wzroście 166 cm Rok wcześniej miałam jakoś 62 czy 63 kg (po szybkim przytyciu z niewiadomych przyczyn z 56 czy 57 kg) - ćwiczyłam i ograniczyłam słodycze żeby schudnąć. Ale byłam za chuda z wagą niecałe 50 kg i troszkę chciałam przybrać, i tak z wagą 52-53 kg było mi dobrze samej ze sobą.

Zmierzyłam obwód brzuszka - na wysokości pępka: 82 cm, a poniżej w moim najszerszym miejscu na brzuchu 88 cm! Nie wiem ile miałam na początku ciąży, bo się nie zmierzyłam.

Wczoraj mój dalszy kuzyn z żoną (też spodziewają się dziecka - termin na lipiec) stwierdzili, że cała się zaokrągliłam. Nawet po buzi... Wiedziałam o tym, ale mimo to dziwnie się poczułam, jak to usłyszałam

Gdzieś wczoraj wyczytałam, że kończąc 20 tydzień powinno się przytyć około 5 kg, więc może nie jest tak źle, tylko muszę też przybrać w innych miejscach.... No cóż! Będę zrzucać po porodzie

TŻ za to mnie pocieszył i powiedział, że podobają mu się krągłości i on w ogóle lubi na mnie patrzeć niezależnie od tego, czy jestem wychudzona jak "szkieletor", czy jak mam kobiece krągłości - miło z jego strony
Stary 2014-03-24, 10:20   #340
justa_1978
Rozeznanie

Zaczarowana- nie martw sie dziadkiem... mnie moja babka (nie moge o niej napisac babcia) powiedziala kiedys, ze jak sie dowiedziala, ze urodzila sie druga dziewucha (czyli ja), to jej sie nogi ugiely...

Co do karmienia piersia, to bardzo chcialam karmic coreczke piersia, ale gdy pierwszy raz przystawili mi ja, to myslalam, ze bede latac pod sufitem z bolu Nikt nie przygotowal mnie psychicznie, na to, ze karmienia na samym poczatku jest cholernie bolesne (mialam wrazenia jakbym miala miazdzona piers), dopiero po miesiacu moj biust przestal bolesnie reagowac na nacisk szczeki dzidziusia .
Coreczke karmilam tylko przez 5 miesiecy, bo pozniej dopadla mnie niedoczynnosc tarczycy i stracilam pokarm, a szkoda, bo przy kp waga pociazowa fajnie spada.
Teraz mam zamiar karmic naturalnie, mam laktator oraz opracowane techniki karmienia w razie pojawienia sie zastojow w piersiach. (polecam wszystkim poduszke- rogala i na samym poczatku masc do smarowania sutkow z lanolina np. Lansinoh )
http://www.lansinoh.pl/LanolinInfo.php).

Zmierzylam sobie brzuch na wysokosci pepka i mam 87 cm i niestety 6 kg +
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:25   #341
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Od wczoraj czuję się obrzydliwie. Młody mi znowu wszystkie bebechy przestawia, żołądek mam już prawie w gardle a jelita tak ściśnięte, że co chwilę chodzę do łazienki "po trochu". Czy to przejdzie? ;/
Halinko, na pewno w sierpniu

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Zaczarowanadlaniego podziwiam cie za twoja decyzje to jedynie świadczy o tym ze jesteś dojrzała emocjonalne a marnują sobie życie te koleżanki ktore tracą najlepsze lata na palenie trawki będziesz napewno wspaniała mama i masz Tż ktory cie wspiera a to tez jest bardzo bardzo ważne!!! A gadaniem sie nie przejmuj i tym koleżanek i tym rodziny ze bedzie dziewczynka bo to twoje i twojego Tż dziecko wy będziecie je wychowywać i jeśli wy jesteście szczęśliwi to nic nikomu do tego ja tez pierwsza chciałam dziewczynkę i pamietam jak sie cieszylam a zobaczysz jak juz sie urodzi jak sie wszyscy bedą cieszyć i rozczulac nad maleństwem i wtedy ani dziadek ani mama nie zamienilaby małej na chłopca :p

Optymistka współczuje ty to masz pecha....dobrze ze z noga wszystko ok a co do lekarza ktory cie przyjął to szkoda słów

Ja sie wcale nie maluje nienawidzę tego czasami tylko od święta troszeczkę ale bardziej naturalnie i nigdy ust bo mam duże i okropnie to wyglada :p mam ciemna karnację i nie mam kreski na brzuchu...jeszcze :p

A mnie wczoraj w kościele młoda dziewczyna miejsca ustąpiła żebym sobie usiadła ale mój brzuch to juz wielki jak w 7 miesiącu szczególnie wieczorem :p no i mała Zuzie jeszcze na rękach trzymałam bo marudzila....

Brzuch mnie cały czas kłuje i pobolewa....rośnie a ja cały czas mam nadzieje ze za tydzien w środę jak pojadę na kontrole do kliniki to sie okarze ze dzidzia urosła u ten nieszczęsny zator zniknął wszystko bym dała za taka wiadomość....

Wszystkie trzymamy za to kciuki

Właśnie umówiłam się do kosmetyczki tylko nie bardzo wiem, co można, a co nie robić z dziobem w ciąży. Mikrodermabrazję można?

Hania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-24, 10:25   #342
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie umówiłam się do kosmetyczki tylko nie bardzo wiem, co można, a co nie robić z dziobem w ciąży. Mikrodermabrazję można?
Wydaje mi się, że niestety nie...

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:32   #343
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Nasi znajomi też bardzo się cieszyli i gratulowali, na razie od nikogo nie usłyszałam jakiegoś głupiego komentarza.
u nas też się znajomi ucieszyli i gratulowali z tym, że większość z nich ma już dzieci w naszych rodzinach też wszyscy zadowoleni

Nie zacytowałam sobie i nie pamiętam, która z Was powiedziała na komentarz o rosnącym brzuchu, że komentującej osobie też urósł, ale myślę, że wykorzystam pomysł, jak ktoś mi powie, że cała przybrałam a nie tylko, że brzuch się okrągli, bo to w ciąży lubię
Stary 2014-03-24, 10:35   #344
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Koleżanka pewnie powiedziała to z zazdrości. Sama musi mieszkać z teściowa i zazdrości że miałaś odwagę i możliwości kupić własne mieszkanie i mieszkać na swoim.

Ja mam to samo z 1 osobą z najbliższej rodziny - zawsze krytykuje moje zakupy. Większość np. butów kupuję w Kazarze i na ostatniej imprezie mówi "byłam ostatnio w Kazarze i nie wiem jak ludzie mogą wydac 700 zł na kozaki, jak takie same ja kupuję na targowisku". I wmawia mi też że przepłacam w sklepach kupując tam ubrania skoro ona kupuje dużo tańsze i lepsze gatunkowo na targu. Ja nie twierdze że droższe jest lepsze ale to ja pracuję na to i jak mi się podobaja to sobie kupuję i wkurza mnie takie jej wyliczanie. Dochodzi już do tego że jak kupiłam sobie kiedyś torebkę za 1500zł to jak się spytała za ile to ją okłamałam i zaniżyłam dużo cenę.
oj jak ja nie lubię takich ludzi... dokładnie znam ten typ niestety, a Twój przykład z butami idealnie trafiony jasne, na targowisku można kupić takie same buty jak w Kazarze oj niestety są ludzie i ludziska
na Twoim miejscu nie "cackałabym" się z taką osobą a już na pewno nie zaniżała cen, skoro juz o nią pyta

Widziałam że jedna z was pytała o książkę Tracy Hogg "Język niemowląt"- ja mogę ją z czystym sumieniem polecić. Jestem w połowie i bardzo podoba mi się podejście Autorki to tematu macierzyństwa Ja czuję że ta książka będzie mi pomocna w wielu aspektach
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:36   #345
UmiZumi
Rozeznanie

Biorę się za prasowanie, bo mi sterta rośnie. Następne rzeczy uprane i będzie jeszcze więcej prasowania. Wolę sobie rozbić na raty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-24, 10:36   #346
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
u nas też się znajomi ucieszyli i gratulowali z tym, że większość z nich ma już dzieci w naszych rodzinach też wszyscy zadowoleni

Nie zacytowałam sobie i nie pamiętam, która z Was powiedziała na komentarz o rosnącym brzuchu, że komentującej osobie też urósł, ale myślę, że wykorzystam pomysł, jak ktoś mi powie, że cała przybrałam a nie tylko, że brzuch się okrągli, bo to w ciąży lubię
Mi babcia męża powiedziała, że zmienia mi się figurka i tak słodko to powiedziala, że aż mnie wzruszyła.

U nas jak powiedzieliśmy, że się udał zabieg i jestem w ciąży, to było święto narodowe w obu rodzinach. Ale my tyle czasu walczyliśmy, rodzice o tym wiedzieli, więc jak się okazało, że jest ok, to wszyscy oszaleli ze szczęścia tylko teraz mam przegwizdane, bo codziennie telefony, jak się czuję, czy wszystko dobrze itp. Jakbym ja nie istniała, tylko sama ciąża

Stary 2014-03-24, 10:40   #347
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że niestety nie...

No właśnie patrzę w necie i są sprzeczne opinie
Najwyżej skończy się na masażu twarzy i jakichś algach czy coś.

Cytat:

To byłam ja

Hania

Stary 2014-03-24, 10:48   #348
justa_1978
Rozeznanie

Dziewczyny, ktora z Was ostatnio kupowala ciazowe leginsy??? Czy fajnie sie je nosi? Czy nie sa za cienkie? Podrzuccie jakies przydatne linki ok?? Dzieki bardzo
Stary 2014-03-24, 10:49   #349
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Też wydaje mi się, że nie. Ja u kosmetyczki teraz w ciąży robię manicure hybrydowy u rąk, a jak przyjdzie ciepło i trzeba będzie pokazać stopy to będę sobie robić jeszcze u stóp bo z brzuchem ciężko będzie się schylać i regularnie dbac o paznokice u nóg. No i peeling pięt sobie planuję zrobić wiosną.
W gabinecie do którego chodzę jest fajny program dla kobiet które urodziły "Body after baby". Ciekawe tylko czy znajdę czas po porodzie na to

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-24, 10:51   #350
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Też wydaje mi się, że nie. Ja u kosmetyczki teraz w ciąży robię manicure hybrydowy u rąk, a jak przyjdzie ciepło i trzeba będzie pokazać stopy to będę sobie robić jeszcze u stóp bo z brzuchem ciężko będzie się schylać i regularnie dbac o paznokice u nóg. No i peeling pięt sobie planuję zrobić wiosną.
W gabinecie do którego chodzę jest fajny program dla kobiet które urodziły "Body after baby". Ciekawe tylko czy znajdę czas po porodzie na to
Ja wczoraj sobie malowałam paznokcie u stóp, ale już ostatni raz! Za bardzo brzuszek przeszkadza. Na następny pedi idę już do kosmetyczki. U rąk też chciałam mieć hybrydowy, ale mi teraz tak szybko rosną paznokcie, że się nie opłaca robić.

Stary 2014-03-24, 10:58   #351
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj sobie malowałam paznokcie u stóp, ale już ostatni raz! Za bardzo brzuszek przeszkadza. Na następny pedi idę już do kosmetyczki. U rąk też chciałam mieć hybrydowy, ale mi teraz tak szybko rosną paznokcie, że się nie opłaca robić.

Ja robię co 2 tygodnie (a jak miałam jasny kolor to kiedyś poszłam nawet po 3 tygodniach bo się odrosty tak nie rzucały w oczy). Hybryda kosztuje u mnie 65 zł ale jak w godzinach rannych (9-11) to jest 20% taniej). Wychodzi mi 52 zł. Czyli na m-c 104 zł.
Stary 2014-03-24, 11:07   #352
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:

hihi to ją pocieszyłaś hihi
Ja robiłam mikro, moja kosmetyczka mówi że można i że ona sobie też robiła. Do tego robię jeszcze hybrydę
Nie można kwasów ani prądów.

Cytat:
Mi babcia męża powiedziała, że zmienia mi się figurka i tak słodko to powiedziala, że aż mnie wzruszyła.
U nas jak powiedzieliśmy, że się udał zabieg i jestem w ciąży, to było święto narodowe w obu rodzinach. Ale my tyle czasu walczyliśmy, rodzice o tym wiedzieli, więc jak się okazało, że jest ok, to wszyscy oszaleli ze szczęścia tylko teraz mam przegwizdane, bo codziennie telefony, jak się czuję, czy wszystko dobrze itp. Jakbym ja nie istniała, tylko sama ciąża
nie wiedziałam, że u Was była taka walka, to Wam bardzo bardzo gratuluję i się bardzo z Wami cieszę

Mi mówią, że mi się brzuch zaokrąglił albo że mam piłeczke, no w sumie mam więc co mają mówić
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 11:09   #353
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktora z Was ostatnio kupowala ciazowe leginsy??? Czy fajnie sie je nosi? Czy nie sa za cienkie? Podrzuccie jakies przydatne linki ok?? Dzieki bardzo
Ja kupiłam tutaj 2 pary (a długo się oszukałam):

grube spokojnie można je nosić jak spodnie

zwykłe

świetna jakość!
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 11:11   #354
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Biorę się za prasowanie, bo mi sterta rośnie. Następne rzeczy uprane i będzie jeszcze więcej prasowania. Wolę sobie rozbić na raty
Nienawidzę prasowania i szczerze współczuje, ja susze ubrania w suszarce i jak wyjme odrazu jak sa jeszcze cieplutkie to po powieszeniu na wieszak lub złożeniu na polke są jak wyprasowane nawet żelazka w domu nie mam mam takie jakby małe żelazko z długa rączką na pare i w razie czego to na wieszaku parą potraktuje zagniecenie i jest ok....mój Tż jest mechanikiem samochodowym takze o prasowanie koszul na szczęście nie muszę sie martwić chyba bym zwariowala naprawdę szacunek dla tych dziewczyn ktore to robią!!!

Cytat:
Nie mam linka ale ja zamawialam z h&m i są super wygodne

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-03-24 o 11:13
Stary 2014-03-24, 11:15   #355
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Nienawidzę prasowania i szczerze współczuje, ja susze ubrania w suszarce i jak wyjme odrazu jak so jeszcze cieplutkie to po powiedzeniu na wieszak lub złożeniu na polke są jak wypracowane nawet żelazka w domu nie mam mam takie jakby małe żelazko z długa roczna na pare i w razie czego to na wieszaku para potraktuje zagniecenie i jest ok....mój Tż jest mechanikiem samochodowym takze o prasowanie koszul na szczęście nie muszę sie martwić chyba bym zwariowala naprawdę szacunek dla tych dziewczyn ktore to robią!!!

Ja też nie cierpię prasowania. Mój mąż niestety chodzi do pracy w koszulach, więc co najmniej 5 na tydzień musi mieć :/ na szczęście teraz sam sobie prasuje, jak ostatnio stanęłam do deski, to tak się źle później czułam... więc nie prasuję już, przeszło to pod jurysdykcję tżta na czas nieokreślony.

Stary 2014-03-24, 11:18   #356
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam tutaj 2 pary (a długo się oszukałam):

grube spokojnie można je nosić jak spodnie

zwykłe

świetna jakość!

lilka_vanilka- ale gdzie, bo ja nie widze zadnego linka

Od kilku nocy budze sie o 3 nad ranem i przez godzine nie ma mowy o spaniu... slysze jak ptaki za oknem spiewaja...

Tak sie zastanawiam, jesli mam termin na 7-8 sierpnia, a bede mila cesarkie, to wlasciwie na kiedy lekarz moze mi wyznaczyc termin? O ile wczesniej moge urodzic? Jak sie zapytalam gin o to, to powiedzial, ze porozmawiamy na powyzszy temat, gdy bedzie blizej do rozwiazania... ehhh
Stary 2014-03-24, 11:21   #357
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Od kilku nocy budze sie o 3 nad ranem i przez godzine nie ma mowy o spaniu... slysze jak ptaki za oknem spiewaja...

Tak sie zastanawiam, jesli mam termin na 7-8 sierpnia, a bede mila cesarkie, to wlasciwie na kiedy lekarz moze mi wyznaczyc termin? O ile wczesniej moge urodzic? Jak sie zapytalam gin o to, to powiedzial, ze porozmawiamy na powyzszy temat, gdy bedzie blizej do rozwiazania... ehhh
kliknij na napis grube lub zwykłe
Stary 2014-03-24, 11:21   #358
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:

Te słowa na niebiesko - "grube" i "zwykle" to sa linki kliknij na nie a otworzy ci stronki

Nie wiem jak w PL ale tu w UK cc planowane jest conajmniej dwa tygodnie przed terminem porodu ja tez mam termin na 7 sierpnia i nie wiem jeszcze czy bede mała cc czy nie....

Stary 2014-03-24, 11:27   #359
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Nienawidzę prasowania i szczerze współczuje, ja susze ubrania w suszarce i jak wyjme odrazu jak sa jeszcze cieplutkie to po powieszeniu na wieszak lub złożeniu na polke są jak wyprasowane nawet żelazka w domu nie mam mam takie jakby małe żelazko z długa rączką na pare i w razie czego to na wieszaku parą potraktuje zagniecenie i jest ok....mój Tż jest mechanikiem samochodowym takze o prasowanie koszul na szczęście nie muszę sie martwić chyba bym zwariowala naprawdę szacunek dla tych dziewczyn ktore to robią!!!

mamuska11- ale mozna ten sam typ/model kupic w Polsce?

Chyba bede musiala pokupowac sobie nowe balerinki, bo te z poprzedniego roku sa na mnie za ciasne.... wiem, ze w czasie ciazy "powiekszaja" sie m. in. stopy.....moj malz mowi, ze przypominam kaczuszke

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Te słowa na niebiesko - "grube" i "zwykle" to sa linki kliknij na nie a otworzy ci stronki

Nie wiem jak w PL ale tu w UK cc planowane jest conajmniej dwa tygodnie przed terminem porodu ja tez mam termin na 7 sierpnia i nie wiem jeszcze czy bede mała cc czy nie....

Cytat:
kliknij na napis grube lub zwykłe

Dzieki dziewczyny, ale ze mnie blondynka tzw mozg ciazowy

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-03-24 o 11:28 Powód: Liczba mnoga ;)
Stary 2014-03-24, 11:46   #360
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Niedawno dziewczyny wstawialy zdjecia swoich lupow ubranek

ja jedyne co mam to te kupione w grudniu jak juz przeczuwalismy ze jestem w ciazy
weszlismy do sklepu i wzielismy najmniejszy rozmiar
wiec dla naszej dzidzi to na pewno sie nie nada bo za male

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości