|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ona mi spodnie bo tylko w jedne się mieszczę ![]() Ja miałam S, ale jakoś szczególnie mnie to nie boli, że się powiększam... teraz to w okolicach brzucha baardzo widocznie jak na 17tc przystało ![]() Ale wydaje mi się, że będę seksi mama ![]() Latte88 witaminki dla ciężarnych nie są obowiązkowe więc wg mnie dobrze, że bierzesz prenatal.. a jeśli nie, to również będzie dobrze Wymyślili jakieś DHA i mamuśki mają miec łeb 3x4 żeby ogarnąć co jest lepsze
31.07.2014 Gabryś jest już z nami Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-03-24 o 16:36 |
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz cud, miód i orzeszki Mam nadzieję, że tak już zostanie. Coś mi się wydaje, że wszystkie będziemy sexi mamami Aaa, a mój brzuchol też już jest taki fajny Co do tygodni, to średnio się orientuję :/ albo jestem w 16 albo 17. Czy ktoś mi to może wytłumaczyć ?! Chyba to jednak 17 tydzień zaczynam dzisiaj...
Edytowane przez nmartyna Czas edycji: 2014-03-24 o 17:04 |
|
|
|
|
#4805 |
|
Wtajemniczenie
|
no to ba!! dziewczynki że będziemy najbardziej seksowne i najpiękniejsze mamusie
![]() a ja dzis mialam przyplyw enegrii upieklam 2 chlebusie posprzątałam teściowej spiżarke, umyłam lodówke, posprzątałąm swoje piętro, kwiatki ktore hodowalam cala zime na balkon wynisolam na powietrze zeby sie chartowały 16 doniczek takich 60 cm teraz je znioslam. Power dziś jak nic aby wszystkie czuły sie tak cudownie w ciązy jak ja. a i moje maleństwo dziś czułam, na 100% były to ruchy
|
#4806 |
|
Rozeznanie
|
Dupa mi odpada od leżenia
Idę znaczy czołgam się do kuchni żeby przygotować kotleciki z piersi kurczaka. Ziemniaczki z wczoraj do odsmażenia. Tż zje pierożki. Babcia już robi zakupy i pewnie je dostarczy :P Tato też wydzwaniał bo do Makro będzie jechał i pewnie dostanę zgrzewkę jogurtów, mleka, deserków, picia itp :P Także z zakupami się wstrzymuję skoro rodzina tak dba Czekam tylko co dostaniemy i Tż podjedzie i kupi resztę co będzie trzeba
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...
Podjęłam dziś trudną decyzję. Sprzedają swój domowy gabinet kosmetyczny... Trudne to było ale konieczne, na razie wystawiłam na tablicę, mam nadzieję, że się uda trzymajcie kciuki proszę choć odrobinkę
|
|
|
|
#4808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() własnie zjadłam Monte
|
|
#4809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skład ten sam co prenatal classic
|
|
#4810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podpatrzę co masz no i udostępnię na fb Uczę się na kosmetyczkę więc troszkę znajomych z tej dziedziny mam
|
|
#4811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
choć w sumie lepiej być w pełni sprawną i wszystko robić samemu,ale bez bólu. Mam nadzieję,że Ci przejdzie ten ból ![]() A czemu sprzedajesz?
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
http://tablica.pl/oferta/kombajn-kos...9-ID5pgF3.html
http://tablica.pl/oferta/myjka-ultra...9-ID5phgP.html http://tablica.pl/oferta/fotel-kosme...9-ID5phJd.html http://tablica.pl/oferta/stolik-kosm...9-ID5pi43.html Sprzedaję bo po ślubie kupiłam, miałam otwierać gabinet ale dowiedziałam się o ciąży i zrezygnowałam... Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-03-24 o 17:54 |
|
|
|
#4813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba porządek zrobić w domu bo jak tak częste wizyty mają być to musi być czysto Czekam aż Tż da znać że wraca bo na olej czekam :P Kurde człowiek ślini się na kotleta i dupa zjeść nie może bo nie ma na czym usmażyć
|
|
#4814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To niech szybko wraca,bo jeszcze Ci ochota przejdzie na kotleciki
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
Aj Dziewczyny! Tak ostatnio pisałyście o tych zupach pomidorowych i zupkach chińskich, że dzisiaj już nie wytrzymałam: Amino pomidorowa była moją ulubioną, więc właśnie ją zjadłam
Dobrze, że mężulka nie ma, bo on to bardzo dba, żeby Wiercipiętek zjadał tylko zdrowe rzeczy A tu Mamuśka taka zła i połakomiła się na samą chemię ![]() A i też zauważyłam, że do brzucha zwracam się w formie męskiej
Edytowane przez nmartyna Czas edycji: 2014-03-24 o 18:05 |
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u nas jest ok 20 gabinetów a do mojego domowego nawet koleżanki nie przychodziły... A poza tym teraz jak mamy kupić mieszkanie to każda kasa się przyda. Powiem Ci szczerze, że mi jest tam gdzieś w środku trochę wstyd, że nie mam pracy, zawsze miałam swoje pieniądze... A gabinet na pewno otworzę, jak odchowam dziecko może za jakieś 4 lata.. K. pracuje na nocki i doby, i nie wiem czy będzie opłacało się mi iść do pracy i opłacać niańki... Dziękuję Ci bardzo Kochana |
|
|
|
|
#4819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czasem niezdrowe rzeczy trzeba zjeść też miałam fazę na zupki chińskie,ale już mi od nich niefajnie a dzisiaj za to strzeliłam sobie 2 kawy. Oczywiście pół łyżeczki rozpuszczalnej,pół filiżanki śmietanki i wody tyle o ile A podobno rozpuszczalna też niezdrowa,ale dzisiaj mam takiego smaka,że sobie nie odmówię A w którym jesteś ? Cytat:
No w sumie masz rację a skoro tyle gabinetów to trzeba byłoby rzucić na prawdę fajną ofertą i wydać trochę kasy na reklamę zachęcającą. Może faktycznie gabinet będzie dobrym wyjściem jak dziecko już będzie odchowane Wtedy będziesz miała więcej czasu na wszystko,chociaż w sumie w domowym zaciszu to zawsze lepiej,nie musisz tracić czasu na dojazdy i masz wszystko pod kontrolą.
||
|
|
|
#4820 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wlasnie jestem na L4 gdzie dostaje praktycznie minimalna krajowa,a po macierzynskim nie mam juz pracy na pewno takze tez nie wiem jak to bedzie,dziadkowie jeszcze pracuja,do zlobka teraz sie trudno dostac a prywatny to z 500zl a jak mam gdzies zarabiac 1200zl i dawac 500zl na zlobek to juz lepiej z dzieckiem pobyć... ja nie wiem co to bedzie
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie jednak najważniejsze jest żebym miała swoją kuchnię i swoje 4 kąty. Kocham gotować. Myślałam nawet o jakimś cateringu małym. Pomysłów mam multum, szkoda, ze jestem w tym wszystkim sama bo w grupie zawsze raźniej---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, moja siostra póki co na umowie próbnej w biurze zarabia 1200zł i daje niańce 500 zł i jakoś sobie radzą,lepiej tak niż jakby szwagier tylko pracował,tylko coś kosztem czegoś niestety. Tylko fakt. Zależy gdzie mieszkasz. U nas akurat tak drogo nie jest,bo w wielkim mieście nie mieszkamy a gdzie indziej to już niestety za 1200zł nie opłaca się dawać dziecka do żłobka,bo harujesz jak wół za marne grosze i raz w miesiącu płacisz tyle pieniędzy i zostaje Ci mało co :/
Latte,o tak mi też źle z tym,że jestem z tym sama. W sumie w catering bym się też pobawiła,ale sama nie dam rady. A nie ma kogoś kto by mógł wspierać w tym dodatkowo.
|
|
|
#4823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do niezdrowego jedzenie wyciagnelam core na kurczaka i fryty i zdycham do tej pory a bylo to po 12,chyba nie moge jesc takich tlustych rzeczy. mi ginka juz przy 1 ciazy powiedziala ze jesli sie zdrowo odrzywiam i badania sa ok ro zebym nie brala witamin bo one tylko nabijaja mase u dziecka i pozniej ciezko urodzic kolosa. tak wiec nie biore i przy tej ciazy, dziewczyny urodzily sie zdrowe i mam nadzieje ze "TA"(tak czuje ze to ona) tez bedzie zdrowa, bosze zatluke zaraz tego psa dźwąda i dżwąda juz mi czach paruje strasznie mnie dzis boli wzielam juz 2 paracetamole i nic nie pomoglo.
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, ze w szkołach w liceum np nie uczą nas jak otwierać biznes własny tylko uczą rzeczy, które wypadają po dwóch dniach... U nas niestety jest drogo, szczególnie mieszkania, ziemia. Np teraz mamy na oku mieszkanie, 69 m, blok z 2000r i cena 259000 :O mieszkania jeszcze starsze są tak samo drogie, tylko duzo mniejsze... Masakra... Ja jednak uważam, że chyba lepiej jak jedna osoba pracuje, tym bardziej jeśli biorąc kilka dodatkowych zleceń może zarobić więcej, i nie chciałabym dla 1000 zł zostawiać dzidzi ( chciałam napisać niuni ale przecież nie wiem co będzie ). Może z babcią to jeszcze tak, ale dla niani nie ma sensu, wg mnie oczywiście.
|
|
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego dochodzą te rózne niemieckie dodatki, także nie jest źle. I decyzja zalezy tylko ode mnie, ale musze sie okreslić do 7go tygdnia po urodzeniu
|
|
#4826 |
|
Wtajemniczenie
|
Chore jest to ze nie ma miejsc w złobkach i ze trzeba placic za prywatne
![]() Moja przyjaciolka poslala synka do prywatnego jak mial pol roku i bardzo zalowala tego czasu ktorego z nim nie spedzila,a liwoza nim dojechala do tej pracy na te 8h,zanim wrocila to caly dzien zmarnowany...i ja na pewno tak nie chce i nie sadze zebym wracala od razu do pracy,zreszta nie mam nawet gdzie ![]() Latte88 zgodze sie z Toba jeszcze jak do tego dochodza dojazdy do pracy,wiec paliwo czy migawka plus tyle czasu spedzonego poza domem,tez dla mnie nie bylo by to warte ale czas pokaze,jak to bedzie z praca i w ogoleCo do witamin mi lekarz tez mowil ze nie trzeba brac jak wyniki sa ok wiec ja nic nie biore
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-03-24 o 19:19 |
|
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Latte,u mnie w szkole średniej akurat uczyli jak otworzyć własny biznes,bo moja specjalizacja w technikum się z tym wiązała. Ale co z tego?
Jeszcze utrzymaj ten biznes,zapewnij sobie klientów i włóż trochę kasy... A początkująca firma też wymaga sporo czasu i raz są wzloty i upadki. U nas z mieszkaniami to zależy,czasem da się coś znaleźć po fajnej cenie i nic jak tylko brać. Ja w sumie nianiom nie ufam Moja siostra NIBY dobrze trafiła,ale ja tej niani nie ufam,bo lubi się wpierdzielać w nie swoje sprawy i dużo rzeczy ubarwia...Ja mogłabym z Tż mamą zostawić dziecko,bo nie ma nawet 50-tki jeszcze,nie pracuje ale ja nie chcę. Wolę odchować dziecko sama 88Ekaterina88,wy tam w ogóle dobrze macie Paulina, u nas w mieście wojewódzkim jest tak trudno o miejsca w przedszkolach nawet prywatnych,że masakra... 5 lat temu wybudowano przedszkole nowe(prywatne) i akurat wtedy urodziła się mojemu kuzynowi córka to w wieku 12 miesięcy zapisali ją do tego przedszkola,bo w przedszkolu miejsca mieli już zaklepane nawet na 2 lata... A w samym mieście takich przedszkoli jest kilkanaście łącznie z państwowymi... Za to moja koleżanka posłała dziecko do przedszkola państwowego i płaci za niego mops a dzieciakowi się nie chce chodzić i tak o to płacą za niego,on blokuje miejsce a inne dzieci czekają żeby tylko się dostać Niech dalej pakują kasę nierobom ile tylko się da to na pewno będzie idealnie.
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- a ja pojdę możę na poł etatu do pracy albo na mini job - praca do max. 450 euro na miesiąc - wszystko dla ciebie a pracuje się po kilka godzin na dzień, albo np. dwa razy w tyg. po 8 godz. , zalezy jak pracodawca sobie zazyczy, bo raczej na cały etat nie wrocę na razie A polska to polska, nawet trudno becikowe dostać reszte przemilczę ![]() Idę się kąpu kąpu i wystroić moja malą rozczochraną
Razem już 10 lat 1.07.2012 Willkommen in Deutschland 29.09.2012 Ślub Cywilny 7.09.2013 Ślub Kościelny ![]() 25.08.2014 Marika Edytowane przez 88Ekaterina88 Czas edycji: 2014-03-24 o 19:27 |
|
|
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
w sobote zaczełąm 17 tydzien czyli dzis 16t2dc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

A ona mi spodnie bo tylko w jedne się mieszczę
Idę znaczy czołgam się do kuchni żeby przygotować kotleciki z piersi kurczaka. Ziemniaczki z wczoraj do odsmażenia. Tż zje pierożki. Babcia już robi zakupy i pewnie je dostarczy :P Tato też wydzwaniał bo do Makro będzie jechał i pewnie dostanę zgrzewkę jogurtów, mleka, deserków, picia itp :P Także z zakupami się wstrzymuję skoro rodzina tak dba

). Może z babcią to jeszcze tak, ale dla niani nie ma sensu, wg mnie oczywiście.