Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 16:25   #4801
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez _niuniek Pokaż wiadomość
Myślałam że nie wypada, ale jeżeli jest to całkiem normalne, to pojade tam
też byłam w ten weekend na zakupach i miałam ten sam problem co Ty, też nosiłam xs, a czasem nawet xxs, a teraz mi kazali s kupować i jeszcze powtarzali, że to tylko na jakiś czas, potem wièksze będę potrzebowała.. nigdy nie miałam aż tak 'dużego' rozmiaru jak s..więc świetnie Cie rozumiem.
Fajnie że z mężem już wszystko w porządku i życzę Ci aby było tylko lepiej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
rozmiar s to ja miałam w poprzednim wcieleniu ja na razie mniejsza się staję w ciąży (prócz brzucha),ale do S mi brakuje choć rozumiem ból powiększającego się rozmiaru ubrań.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:33   #4802
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Ja się pytałam czy to DHA można zastąpić tranem i Pani w aptece powiedziała, że DHA to tłuszcze roślinne, a tran zwierzęce więc to co innego (o ile dobrze pamiętam) i nie można tego zastąpić tranem.

Tez doszłam do wniosku, że sama ogarnę, poza tym moja sąsiadka z naprzeciwka która podaruje mi łóżeczko i ubranka powiedziała, że jak kiedykolwiek będę miała pytania to mi pomoże... nie mam za bardzo nawet kogo zapytać, a to mamusia 1,5 rocznej dziewczynki i 15 letniej pannicy

Ja zapłaciłam za prenatal na 3 mc 49 zł. Mam jedną pakę do końca II trym
No właśnie czytam na opakowaniu to jest napisane, że jest to olej z tuńczyka także już sama nie wiem co robić.. Ale ponoć tran ma wit a wiec nie wiem już póki co będę brała prenatal
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:34   #4803
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
rozmiar s to ja miałam w poprzednim wcieleniu ja na razie mniejsza się staję w ciąży (prócz brzucha),ale do S mi brakuje choć rozumiem ból powiększającego się rozmiaru ubrań.
ja też... podkradam ubrania mojej 16 letniej siostrze A ona mi spodnie bo tylko w jedne się mieszczę

Ja miałam S, ale jakoś szczególnie mnie to nie boli, że się powiększam... teraz to w okolicach brzucha baardzo widocznie jak na 17tc przystało

Ale wydaje mi się, że będę seksi mama mam nadzieje hehe

Latte88 witaminki dla ciężarnych nie są obowiązkowe więc wg mnie dobrze, że bierzesz prenatal.. a jeśli nie, to również będzie dobrze Wymyślili jakieś DHA i mamuśki mają miec łeb 3x4 żeby ogarnąć co jest lepsze

Edytowane przez Denaris
Czas edycji: 2014-03-24 o 16:36
Denaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:00   #4804
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
ja też... podkradam ubrania mojej 16 letniej siostrze A ona mi spodnie bo tylko w jedne się mieszczę

Ja miałam S, ale jakoś szczególnie mnie to nie boli, że się powiększam... teraz to w okolicach brzucha baardzo widocznie jak na 17tc przystało

Ale wydaje mi się, że będę seksi mama mam nadzieje hehe
Ja bardzo się cieszę, że w końcu mam trochę więcej ciałka, bo wcześniej, to tyłka w ogóle nie miałam, nogi dwa patyki, jedyne co, to cycki w miarę były
A teraz cud, miód i orzeszki Mam nadzieję, że tak już zostanie.

Coś mi się wydaje, że wszystkie będziemy sexi mamami

Aaa, a mój brzuchol też już jest taki fajny Co do tygodni, to średnio się orientuję :/ albo jestem w 16 albo 17. Czy ktoś mi to może wytłumaczyć ?! Chyba to jednak 17 tydzień zaczynam dzisiaj...

Edytowane przez nmartyna
Czas edycji: 2014-03-24 o 17:04
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:12   #4805
etusiaaa
Wtajemniczenie

no to ba!! dziewczynki że będziemy najbardziej seksowne i najpiękniejsze mamusie

a ja dzis mialam przyplyw enegrii upieklam 2 chlebusie posprzątałam teściowej spiżarke, umyłam lodówke, posprzątałąm swoje piętro, kwiatki ktore hodowalam cala zime na balkon wynisolam na powietrze zeby sie chartowały 16 doniczek takich 60 cm teraz je znioslam. Power dziś jak nic aby wszystkie czuły sie tak cudownie w ciązy jak ja.

a i moje maleństwo dziś czułam, na 100% były to ruchy przyjemne uczucie.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:31   #4806
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dupa mi odpada od leżenia Idę znaczy czołgam się do kuchni żeby przygotować kotleciki z piersi kurczaka. Ziemniaczki z wczoraj do odsmażenia. Tż zje pierożki. Babcia już robi zakupy i pewnie je dostarczy :P Tato też wydzwaniał bo do Makro będzie jechał i pewnie dostanę zgrzewkę jogurtów, mleka, deserków, picia itp :P Także z zakupami się wstrzymuję skoro rodzina tak dba Czekam tylko co dostaniemy i Tż podjedzie i kupi resztę co będzie trzeba

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:32   #4807
Latte88
Zakorzenienie

Cool Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Dziewczyny...
Podjęłam dziś trudną decyzję. Sprzedają swój domowy gabinet kosmetyczny... Trudne to było ale konieczne, na razie wystawiłam na tablicę, mam nadzieję, że się uda trzymajcie kciuki proszę choć odrobinkę
Stary 2014-03-24, 17:34   #4808
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...
Podjęłam dziś trudną decyzję. Sprzedają swój domowy gabinet kosmetyczny... Trudne to było ale konieczne, na razie wystawiłam na tablicę, mam nadzieję, że się uda trzymajcie kciuki proszę choć odrobinkę
dawaj linka to poudostępniam na fb

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Dupa mi odpada od leżenia Idę znaczy czołgam się do kuchni żeby przygotować kotleciki z piersi kurczaka. Ziemniaczki z wczoraj do odsmażenia. Tż zje pierożki. Babcia już robi zakupy i pewnie je dostarczy :P Tato też wydzwaniał bo do Makro będzie jechał i pewnie dostanę zgrzewkę jogurtów, mleka, deserków, picia itp :P Także z zakupami się wstrzymuję skoro rodzina tak dba Czekam tylko co dostaniemy i Tż podjedzie i kupi resztę co będzie trzeba
deserki
własnie zjadłam Monte

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:36   #4809
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Ja się pytałam czy to DHA można zastąpić tranem i Pani w aptece powiedziała, że DHA to tłuszcze roślinne, a tran zwierzęce więc to co innego (o ile dobrze pamiętam) i nie można tego zastąpić tranem.

Tez doszłam do wniosku, że sama ogarnę, poza tym moja sąsiadka z naprzeciwka która podaruje mi łóżeczko i ubranka powiedziała, że jak kiedykolwiek będę miała pytania to mi pomoże... nie mam za bardzo nawet kogo zapytać, a to mamusia 1,5 rocznej dziewczynki i 15 letniej pannicy

Ja zapłaciłam za prenatal na 3 mc 49 zł. Mam jedną pakę do końca II trym
też miałam zażywać prenatal ale kupiłam vita-miner prenatal 60 tabl. - 16 zł Skład ten sam co prenatal classic

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:41   #4810
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny...
Daj linka Podpatrzę co masz no i udostępnię na fb Uczę się na kosmetyczkę więc troszkę znajomych z tej dziedziny mam

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-03-24, 17:41   #4811
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
no to ba!! dziewczynki że będziemy najbardziej seksowne i najpiękniejsze mamusie

a ja dzis mialam przyplyw enegrii upieklam 2 chlebusie posprzątałam teściowej spiżarke, umyłam lodówke, posprzątałąm swoje piętro, kwiatki ktore hodowalam cala zime na balkon wynisolam na powietrze zeby sie chartowały 16 doniczek takich 60 cm teraz je znioslam. Power dziś jak nic aby wszystkie czuły sie tak cudownie w ciązy jak ja.

a i moje maleństwo dziś czułam, na 100% były to ruchy przyjemne uczucie.
Też miałam dzisiaj takie wrażenie... Pojutrze zaczynam 15 tydzień i każdy mówi,że to za wcześnie,ale czułam coś takiego dzisiaj i wczoraj,że jestem niemal pewna,że to ruch był. I trwał niedługo i był poprzedzony bąbelkami i wczoraj tylko strasznie bąbelkowałam w środku a na wieczór poczułam jakby coś mi tak poruszyło się leciuteńko. I to wszystko w stanie spoczynku.

Cytat:
Ale Ci dobrze choć w sumie lepiej być w pełni sprawną i wszystko robić samemu,ale bez bólu. Mam nadzieję,że Ci przejdzie ten ból

Cytat:
Dziewczyny...
A czemu sprzedajesz?

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:50   #4812
Latte88
Zakorzenienie

http://tablica.pl/oferta/kombajn-kos...9-ID5pgF3.html

http://tablica.pl/oferta/myjka-ultra...9-ID5phgP.html

http://tablica.pl/oferta/fotel-kosme...9-ID5phJd.html

http://tablica.pl/oferta/stolik-kosm...9-ID5pi43.html

Sprzedaję bo po ślubie kupiłam, miałam otwierać gabinet ale dowiedziałam się o ciąży i zrezygnowałam...

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-03-24 o 17:54
Stary 2014-03-24, 17:51   #4813
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

Ale Ci dobrze choć w sumie lepiej być w pełni sprawną i wszystko robić samemu,ale bez bólu. Mam nadzieję,że Ci przejdzie ten ból
Dobrze dobrze Trzeba porządek zrobić w domu bo jak tak częste wizyty mają być to musi być czysto
Czekam aż Tż da znać że wraca bo na olej czekam :P Kurde człowiek ślini się na kotleta i dupa zjeść nie może bo nie ma na czym usmażyć

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-03-24, 18:01   #4814
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę szkoda sprzedawać,faktycznie. A nie możesz planów z gabinetem odłożyć na ciut później?

Cytat:
Dobrze dobrze Trzeba porządek zrobić w domu bo jak tak częste wizyty mają być to musi być czysto
Czekam aż Tż da znać że wraca bo na olej czekam :P Kurde człowiek ślini się na kotleta i dupa zjeść nie może bo nie ma na czym usmażyć
Biedactwo To niech szybko wraca,bo jeszcze Ci ochota przejdzie na kotleciki

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-03-24, 18:02   #4815
nmartyna
Zadomowienie

Aj Dziewczyny! Tak ostatnio pisałyście o tych zupach pomidorowych i zupkach chińskich, że dzisiaj już nie wytrzymałam: Amino pomidorowa była moją ulubioną, więc właśnie ją zjadłam
Dobrze, że mężulka nie ma, bo on to bardzo dba, żeby Wiercipiętek zjadał tylko zdrowe rzeczy A tu Mamuśka taka zła i połakomiła się na samą chemię

A i też zauważyłam, że do brzucha zwracam się w formie męskiej

Edytowane przez nmartyna
Czas edycji: 2014-03-24 o 18:05
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 18:03   #4816
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
udostępnione

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-24, 18:03   #4817
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Też miałam dzisiaj takie wrażenie... Pojutrze zaczynam 15 tydzień i każdy mówi,że to za wcześnie,ale czułam coś takiego dzisiaj i wczoraj,że jestem niemal pewna,że to ruch był. I trwał niedługo i był poprzedzony bąbelkami i wczoraj tylko strasznie bąbelkowałam w środku a na wieczór poczułam jakby coś mi tak poruszyło się leciuteńko. I to wszystko w stanie spoczynku.

mi lekarka powiedziala ze w tym tygodniu mogę już czuć ruchy

Stary 2014-03-24, 18:18   #4818
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę szkoda sprzedawać,faktycznie. A nie możesz planów z gabinetem odłożyć na ciut później?

Biedactwo To niech szybko wraca,bo jeszcze Ci ochota przejdzie na kotleciki
Szkoda i to bardzo ale u nas jest ok 20 gabinetów a do mojego domowego nawet koleżanki nie przychodziły... A poza tym teraz jak mamy kupić mieszkanie to każda kasa się przyda. Powiem Ci szczerze, że mi jest tam gdzieś w środku trochę wstyd, że nie mam pracy, zawsze miałam swoje pieniądze... A gabinet na pewno otworzę, jak odchowam dziecko może za jakieś 4 lata.. K. pracuje na nocki i doby, i nie wiem czy będzie opłacało się mi iść do pracy i opłacać niańki...
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
udostępnione
Dziękuję Ci bardzo Kochana
Stary 2014-03-24, 18:31   #4819
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Aj Dziewczyny! Tak ostatnio pisałyście o tych zupach pomidorowych i zupkach chińskich, że dzisiaj już nie wytrzymałam: Amino pomidorowa była moją ulubioną, więc właśnie ją zjadłam
Dobrze, że mężulka nie ma, bo on to bardzo dba, żeby Wiercipiętek zjadał tylko zdrowe rzeczy A tu Mamuśka taka zła i połakomiła się na samą chemię

A i też zauważyłam, że do brzucha zwracam się w formie męskiej
Ja mimo,że czuję jakbym miała mieć dziewczynkę to i tak gadam"mój mały" A czasem niezdrowe rzeczy trzeba zjeść też miałam fazę na zupki chińskie,ale już mi od nich niefajnie a dzisiaj za to strzeliłam sobie 2 kawy. Oczywiście pół łyżeczki rozpuszczalnej,pół filiżanki śmietanki i wody tyle o ile A podobno rozpuszczalna też niezdrowa,ale dzisiaj mam takiego smaka,że sobie nie odmówię

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
mi lekarka powiedziala ze w tym tygodniu mogę już czuć ruchy
A w którym jesteś ?

Cytat:
Szkoda i to bardzo ale u nas jest ok 20 gabinetów a do mojego domowego nawet koleżanki nie przychodziły... A poza tym teraz jak mamy kupić mieszkanie to każda kasa się przyda. Powiem Ci szczerze, że mi jest tam gdzieś w środku trochę wstyd, że nie mam pracy, zawsze miałam swoje pieniądze... A gabinet na pewno otworzę, jak odchowam dziecko może za jakieś 4 lata.. K. pracuje na nocki i doby, i nie wiem czy będzie opłacało się mi iść do pracy i opłacać niańki...

Dziękuję Ci bardzo Kochana

No w sumie masz rację a skoro tyle gabinetów to trzeba byłoby rzucić na prawdę fajną ofertą i wydać trochę kasy na reklamę zachęcającą. Może faktycznie gabinet będzie dobrym wyjściem jak dziecko już będzie odchowane Wtedy będziesz miała więcej czasu na wszystko,chociaż w sumie w domowym zaciszu to zawsze lepiej,nie musisz tracić czasu na dojazdy i masz wszystko pod kontrolą.

Stary 2014-03-24, 18:33   #4820
małaPaulina
Wtajemniczenie

ja wlasnie jestem na L4 gdzie dostaje praktycznie minimalna krajowa,a po macierzynskim nie mam juz pracy na pewno takze tez nie wiem jak to bedzie,dziadkowie jeszcze pracuja,do zlobka teraz sie trudno dostac a prywatny to z 500zl a jak mam gdzies zarabiac 1200zl i dawac 500zl na zlobek to juz lepiej z dzieckiem pobyć... ja nie wiem co to bedzie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 18:38   #4821
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mimo,że czuję jakbym miała mieć dziewczynkę to i tak gadam"mój mały" A czasem niezdrowe rzeczy trzeba zjeść też miałam fazę na zupki chińskie,ale już mi od nich niefajnie a dzisiaj za to strzeliłam sobie 2 kawy. Oczywiście pół łyżeczki rozpuszczalnej,pół filiżanki śmietanki i wody tyle o ile A podobno rozpuszczalna też niezdrowa,ale dzisiaj mam takiego smaka,że sobie nie odmówię

A w którym jesteś ?

No w sumie masz rację a skoro tyle gabinetów to trzeba byłoby rzucić na prawdę fajną ofertą i wydać trochę kasy na reklamę zachęcającą. Może faktycznie gabinet będzie dobrym wyjściem jak dziecko już będzie odchowane Wtedy będziesz miała więcej czasu na wszystko,chociaż w sumie w domowym zaciszu to zawsze lepiej,nie musisz tracić czasu na dojazdy i masz wszystko pod kontrolą.
Też tak myślę. Priorytety mi się troszkę zmieniają, na początku jak tż mówił, że może sprzedasz to się oburzyłam, ale dziś sama do tego dojrzałam. Coś sobie znajdę jakieś rękodzieło może w domu będe robić na razie jednak najważniejsze jest żebym miała swoją kuchnię i swoje 4 kąty. Kocham gotować. Myślałam nawet o jakimś cateringu małym. Pomysłów mam multum, szkoda, ze jestem w tym wszystkim sama bo w grupie zawsze raźniej

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ja wlasnie jestem na L4 gdzie dostaje praktycznie minimalna krajowa,a po macierzynskim nie mam juz pracy na pewno takze tez nie wiem jak to bedzie,dziadkowie jeszcze pracuja,do zlobka teraz sie trudno dostac a prywatny to z 500zl a jak mam gdzies zarabiac 1200zl i dawac 500zl na zlobek to juz lepiej z dzieckiem pobyć... ja nie wiem co to bedzie
No właśnie myślę tak samo jak Ty...
Stary 2014-03-24, 18:49   #4822
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina, moja siostra póki co na umowie próbnej w biurze zarabia 1200zł i daje niańce 500 zł i jakoś sobie radzą,lepiej tak niż jakby szwagier tylko pracował,tylko coś kosztem czegoś niestety. Tylko fakt. Zależy gdzie mieszkasz. U nas akurat tak drogo nie jest,bo w wielkim mieście nie mieszkamy a gdzie indziej to już niestety za 1200zł nie opłaca się dawać dziecka do żłobka,bo harujesz jak wół za marne grosze i raz w miesiącu płacisz tyle pieniędzy i zostaje Ci mało co :/

Latte,o tak mi też źle z tym,że jestem z tym sama. W sumie w catering bym się też pobawiła,ale sama nie dam rady. A nie ma kogoś kto by mógł wspierać w tym dodatkowo.

Stary 2014-03-24, 19:04   #4823
basia_83
Raczkowanie

Cytat:
ja niestety mam inne zdanie wolala bym oddac do zlobka i zarobic chociaz minimum i miec swoja kase i jednoczesnie dokladc sie do domowych finansow, pracowalam tak przez rok i bylam z siebie dumna ze potrafie pogodzic dom z praca, co prawda moje dziecie mialo 2 lata a nie rok, ale to juz mala roznica czasem miniejsze lepiej zostawic z kims ni z starsze.

co do niezdrowego jedzenie wyciagnelam core na kurczaka i fryty i zdycham do tej pory a bylo to po 12,chyba nie moge jesc takich tlustych rzeczy.

mi ginka juz przy 1 ciazy powiedziala ze jesli sie zdrowo odrzywiam i badania sa ok ro zebym nie brala witamin bo one tylko nabijaja mase u dziecka i pozniej ciezko urodzic kolosa. tak wiec nie biore i przy tej ciazy, dziewczyny urodzily sie zdrowe i mam nadzieje ze "TA"(tak czuje ze to ona) tez bedzie zdrowa,

bosze zatluke zaraz tego psa dźwąda i dżwąda juz mi czach paruje strasznie mnie dzis boli wzielam juz 2 paracetamole i nic nie pomoglo.
Stary 2014-03-24, 19:06   #4824
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Paulina, moja siostra póki co na umowie próbnej w biurze zarabia 1200zł i daje niańce 500 zł i jakoś sobie radzą,lepiej tak niż jakby szwagier tylko pracował,tylko coś kosztem czegoś niestety. Tylko fakt. Zależy gdzie mieszkasz. U nas akurat tak drogo nie jest,bo w wielkim mieście nie mieszkamy a gdzie indziej to już niestety za 1200zł nie opłaca się dawać dziecka do żłobka,bo harujesz jak wół za marne grosze i raz w miesiącu płacisz tyle pieniędzy i zostaje Ci mało co :/

Latte,o tak mi też źle z tym,że jestem z tym sama. W sumie w catering bym się też pobawiła,ale sama nie dam rady. A nie ma kogoś kto by mógł wspierać w tym dodatkowo.

Szkoda, ze w szkołach w liceum np nie uczą nas jak otwierać biznes własny tylko uczą rzeczy, które wypadają po dwóch dniach...
U nas niestety jest drogo, szczególnie mieszkania, ziemia.
Np teraz mamy na oku mieszkanie, 69 m, blok z 2000r i cena 259000 :O mieszkania jeszcze starsze są tak samo drogie, tylko duzo mniejsze... Masakra... Ja jednak uważam, że chyba lepiej jak jedna osoba pracuje, tym bardziej jeśli biorąc kilka dodatkowych zleceń może zarobić więcej, i nie chciałabym dla 1000 zł zostawiać dzidzi ( chciałam napisać niuni ale przecież nie wiem co będzie ). Może z babcią to jeszcze tak, ale dla niani nie ma sensu, wg mnie oczywiście.
Stary 2014-03-24, 19:09   #4825
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
ja to akurat mam taka sytuacje dobrą, że po 8 miu tygodniach po urodzeniu idę na wychowawczy i muszę zdecydować czy będzie on roczny - płatny 67 % czy dwu letni i płatny połowę z 67% ale przez dwa lata do tego dochodzą te rózne niemieckie dodatki, także nie jest źle. I decyzja zalezy tylko ode mnie, ale musze sie okreslić do 7go tygdnia po urodzeniu

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-24, 19:14   #4826
małaPaulina
Wtajemniczenie

Chore jest to ze nie ma miejsc w złobkach i ze trzeba placic za prywatne
Moja przyjaciolka poslala synka do prywatnego jak mial pol roku i bardzo zalowala tego czasu ktorego z nim nie spedzila,a liwoza nim dojechala do tej pracy na te 8h,zanim wrocila to caly dzien zmarnowany...i ja na pewno tak nie chce i nie sadze zebym wracala od razu do pracy,zreszta nie mam nawet gdzie

Latte88 zgodze sie z Toba jeszcze jak do tego dochodza dojazdy do pracy,wiec paliwo czy migawka plus tyle czasu spedzonego poza domem,tez dla mnie nie bylo by to warte ale czas pokaze,jak to bedzie z praca i w ogole

Co do witamin mi lekarz tez mowil ze nie trzeba brac jak wyniki sa ok wiec ja nic nie biore

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-24 o 19:19
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 19:16   #4827
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja to akurat mam taka sytuacje dobrą, że po 8 miu tygodniach po urodzeniu idę na wychowawczy i muszę zdecydować czy będzie on roczny - płatny 67 % czy dwu letni i płatny połowę z 67% ale przez dwa lata do tego dochodzą te rózne niemieckie dodatki, także nie jest źle. I decyzja zalezy tylko ode mnie, ale musze sie okreslić do 7go tygdnia po urodzeniu
I to jest właśnie kultura! W Polsce może za 100 lat będzie w ogóle jakaś pomoc dla rodzin biologicznych. Jak będzie jeszcze większy niż demograficzny... Ciężko tu się żyje strasznie.. Byłam w up się odhaczyć i pan się mnie pyta jaka praca mnie interesuje a ja mówię, może być recepcjonistka ( pracowałam 4 lata na recepcji) a on, no mamy taką ofertę. Więc mówię, jestem w ciąży, a ten a to nie, bo pracodawcy nei chcą zatrudniać. Czy ja mam trąd? przecież spokojnie te pare miesięcy mogę pracować... Absurd.
Stary 2014-03-24, 19:24   #4828
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Latte,u mnie w szkole średniej akurat uczyli jak otworzyć własny biznes,bo moja specjalizacja w technikum się z tym wiązała. Ale co z tego?
Jeszcze utrzymaj ten biznes,zapewnij sobie klientów i włóż trochę kasy... A początkująca firma też wymaga sporo czasu i raz są wzloty i upadki.
U nas z mieszkaniami to zależy,czasem da się coś znaleźć po fajnej cenie i nic jak tylko brać.
Ja w sumie nianiom nie ufam Moja siostra NIBY dobrze trafiła,ale ja tej niani nie ufam,bo lubi się wpierdzielać w nie swoje sprawy i dużo rzeczy ubarwia...
Ja mogłabym z Tż mamą zostawić dziecko,bo nie ma nawet 50-tki jeszcze,nie pracuje ale ja nie chcę. Wolę odchować dziecko sama

88Ekaterina88,wy tam w ogóle dobrze macie

Paulina, u nas w mieście wojewódzkim jest tak trudno o miejsca w przedszkolach nawet prywatnych,że masakra... 5 lat temu wybudowano przedszkole nowe(prywatne) i akurat wtedy urodziła się mojemu kuzynowi córka to w wieku 12 miesięcy zapisali ją do tego przedszkola,bo w przedszkolu miejsca mieli już zaklepane nawet na 2 lata... A w samym mieście takich przedszkoli jest kilkanaście łącznie z państwowymi...
Za to moja koleżanka posłała dziecko do przedszkola państwowego i płaci za niego mops a dzieciakowi się nie chce chodzić i tak o to płacą za niego,on blokuje miejsce a inne dzieci czekają żeby tylko się dostać Niech dalej pakują kasę nierobom ile tylko się da to na pewno będzie idealnie.

Stary 2014-03-24, 19:25   #4829
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest właśnie kultura! W Polsce może za 100 lat będzie w ogóle jakaś pomoc dla rodzin biologicznych. Jak będzie jeszcze większy niż demograficzny... Ciężko tu się żyje strasznie.. Byłam w up się odhaczyć i pan się mnie pyta jaka praca mnie interesuje a ja mówię, może być recepcjonistka ( pracowałam 4 lata na recepcji) a on, no mamy taką ofertę. Więc mówię, jestem w ciąży, a ten a to nie, bo pracodawcy nei chcą zatrudniać. Czy ja mam trąd? przecież spokojnie te pare miesięcy mogę pracować... Absurd.
ja to się wogule też zastanowię, bo jak po roku wrocę do pracy, to dziecko do żłobka- mamy w odległości ok 100 m od domu, zapisy najlepiej jak sie dziecko urodzi - a ja pojdę możę na poł etatu do pracy albo na mini job - praca do max. 450 euro na miesiąc - wszystko dla ciebie a pracuje się po kilka godzin na dzień, albo np. dwa razy w tyg. po 8 godz. , zalezy jak pracodawca sobie zazyczy, bo raczej na cały etat nie wrocę na razie

A polska to polska, nawet trudno becikowe dostać reszte przemilczę

Idę się kąpu kąpu i wystroić moja malą rozczochraną

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Edytowane przez 88Ekaterina88
Czas edycji: 2014-03-24 o 19:27
Stary 2014-03-24, 19:27   #4830
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A w którym jesteś ?

.
w sobote zaczełąm 17 tydzien czyli dzis 16t2dc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości