Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 16:14   #3211
zophiee
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cześć dziewczyny
Ja dziś od rana na wysokich obrotach. Musiałam lecieć do Gina po zaświadczenie do szkoły rodzenia o braku przeciwskazań do uczestnictwa w zajęciach

Mały chyba chce się obrucić, tak mi wypycha bokami główkę i pupę, ale nie bardzo mu wychodzi...
ech, wykonuję te wszystkie wygibasy 2 razy dziennie, do tego spacer, bo to też ułatwia obrót, mam nadzieję, że to pomoże...a jak nie, to przynajmniej będę mieć czyste sumienie, że robiłam wszystko co mogłam

Dziś kupiłam 3 paczki pieluch- jedno mniejsze papmersów białych 1, jedno duże zielonych 1 i jedno duże białych jedynek - to mniejsze wezmę do szpitala, a większe będą w domu czekały
Kupiłam też takie małe jednorazowe saszetki mleka modyfikowanego bebilonu 1- jak będziemy na zajęciach to podpytam i kupię jeszcze większe pudełko, żeby mieć awaryjnie w domu na wszelki wypadek
Ogólnie na papmersy jest teraz dobra promocja w super-pharmie, dokupiłam jeszcze jedne patyczki do uch i waciki.

Co do kremów z filtrem, to radzą wszędzie stosować filtry mineralne- bez chemicznych, ja mam avenkę białą dla dzieci ale ona jest mega gęsta i kiepsko się wchłania. Może jeszcze tą ziaję obadam- lubię ich produkty, mam do nich zaufanie

Kucyk- termomert jest z firmy microlife ( poprzednio napisałam z pamięci błędnie) IFR 100

Aha napadłam dziś na H&M hihi
kupiłam dwupak staników do karmienia-wzięłam w paski biało- granatowe i granatowy, kupię na pewno jeszcze biały
No i zakupiłam jeszcze top, taki, który mam Miranda Kerr w reklamie H&M ( widać ja jak wychodzi z domu i oblewa ją spryskiwacz hihi) , jest lekki, na cienkich ramiączkach, i ma górę na haftki- więc jak znalazł do karmienia, a na dole rozszrzany, jakby trzeba było ukrywać pozostałości brzuszka hihi no i do tego za 39,90
upolowałam jeszcze fajny top z kokardą na wyprzedaży za 30 zł, i zwiełam 2-pak koszulak na ramiączkach

Jaki kupuecie rozmiar skarpetek i czapeczek z uszami na wiosnę ( ja zgłupiałam)

Zubi- będzie dobrze, musi, 3mam kciuki

Morin- ja też się chyba na ten materacyk zdecyduję, kupię razem z mebelkami pewnie
Sylwunia- czekamy na info
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:41   #3212
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Zophiee muszę koniecznie wyczaić w h&m ten top bo ostatnio widziałam coś z haftkami właśnie ale były 2 za 100 zł. No to chyba nie to co ty kupiłaś.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:01   #3213
zophiee
Zakorzenienie

[QUOTE=beat@;45730699]Zophiee muszę koniecznie wyczaić w h&m ten top bo ostatnio widziałam coś z haftkami właśnie ale były 2 za 100 zł. No to chyba nie to co ty kupiłaś.

Ja kupiłam ten
http://www.hm.com/pl/spring-fashion#campaign/1
w kolorze bladoróżowym - dekolt ma rozpinany w łatwy sposób ( haftki) jest lekki, będzie fajny na lato do białych szortów czy dłuższych spodni

a tobie chodzi pewnie o to
http://www.hm.com/pl/product/23558?article=23558-A

a staniki takie ( tylko w paski plus granatowy- z tego zestawienia nie było rozmiaru)
http://www.hm.com/pl/product/12507?article=12507-A

a koszulki na ramiączkach, kupiłam normalne z bawełny organicznej

są też fajne spodnie lniane, ale myślże, że przesiądę się w sukienki po prostu na wiosnę

a z 3 sukieniek z zalando 2 do zwrotu

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

dla Borysa kupiłam
http://www.hm.com/pl/product/13848?article=13848-A
będą dobre pod koszulki, czy koszule na lato
są z mięciutkiej bawełny
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:57   #3214
poziomkka
Zadomowienie

Hejka
Ja też już po glukozie, po 18 powinny być wyniki, stresuje się
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Wysiedzieć tyle godzin faktycznie jest ciężko a jakie tematy były poruszane?
Hippa kupiłaś tego różowego za troszkę ponad 17 zł? faktycznie na stronie ceny zachęcające i Pampersy też mają w dobrej cenie
Brzuch mnie potem bolał od tego siedzenia ;/ A Hippa kupiłam tego Babysanft, zielonego

beat@ za wyniki

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
----
a ja cały weekend byłam poza domem w sobotę po uczelni skorzystałam z pogody i poszliśmy na spacer, a potem do wieczora siedziałam u mojego ojca - dumny dziadek kupił już wózek i koniecznie chciał mi wszystko pokazać nie zależało nam na nowej bryce, a znajomi mieli roczny wózek więc nam się udało także mój Adaśko ma już swoją maszynę - Jedo Fyn'a. Na moje potrzeby i warunki drogowe jest OK, ale ten ciężar... oj chyba będzie niezła darmowa siłownia Dobrze, że mieszkam na I piętrze... Chociaż oni mieszkali na 4. i jakoś dawali radę. Samochód będziemy mieli kombi - jak dobrze pójdzie - więc musi się zmieścić
Zazdroszczę Jedoooo Tylko nie wiedziałam, że nie zmieści się do hatchbacka...jak dla mnie to on jest taki nawet zgrabny... w ogóle to jakos pomijałam to kryterium przy wyborze wózka, a okazuje się, że to jest ważna sprawa, tym bardziej dla nas, jak co tydzień lub 2 będziemy jeździć 60 km do moich rodziców. W sumie zamierzamy zmienić autko, ale nie wiem czy wyrobimy się z pieniążkami, tyle wydatków teraz...

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Jutro mam USG 4 d o 11.00
jak mi lekarz potwierdzi płeć to Wam powiem w końcu co będzie
Obstawiam dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość

Dla mnie Bezpieczny Maluch to nie była porażka, mimo długiego siedzenia. Może kwestia odpowiedniego nastawienia? może też tego, że mając już dziecko inaczej słucha się niektórych rzeczy?
A Bebetto jaką miał ramę? jaki kształt? bo one różnią się głównie stelażem
Może po prostu u Was lepiej to było zorganizowane, bo w Lublinie było opóźnienie i ciągle prowadzący byli pospieszani, więc niektórzy mówili dosyć chaotycznie, a jak się jeszcze trafił prowadzący który czytał ze slajdów to już totalna masakra..
Co do Bebetto to chyba był ten Luca...tak sobie przypominam

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45726307]a kiedy masz "bezpiecznego malucha" ?? Bo ja idę w piątek właśnie...
[/QUOTE]
Chyba 7.04 jest w Lbn. Ja nikomu nie odradzam oczywiście tych warsztatów, bo wiadomo, że dużo zależy od prowadzących. Temat zapinania fotelika był bardzo ciekawy, niestety, męża ze mną nie było, a ja nie zapamiętałam wszystkiego no i też siedziałam tak, że nie mogłam zobaczyć jak prawidłowo go zapiąć ;/

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Byłam dziś na wizycie u gina. Powiedział mi, że wszystko jest w normie oprócz wagi Maja ma ok 984g przez co dał nam skierowanie do szpitala podejrzewa hipotrofię...zastanawiam się czy to nie przypadkiem wina tarczycy. Jak na razie jestem przerażona
Trzymam mocno Musi być dobrze! Myśl pozytywnie, tym bardziej, że wyniki usg często przekłamują. Dziecko mojej koleżanki miało urodzić się ponad 4 kg wg usg, a urodziło się ledwo ponad 3 kg..
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość

Aaaaa! No i witam się w 30 tygodniu!
zophiee tez mam zamiar kupić te staniki w 2-paku, ale ostatnio nie chciało mi się mierzyć

Któraś jeszcze pamiętam, że pytała o Felicity, nie zacytowało mi się ;/ Więc tak - jeśli chodzi o sklepy dla dzieci to Smyk jest bardzo duży i w Auchan też można kupić sporo rzeczy dla dzieci, nie wiem tylko jak z jakością tych ubranek. Bardzo się zawiodłam, że nie ma kolekcji ubrań ciążowych w h&m ani c&a...ogólnie to ja nie wiem, czy ja byłam w połowie tych sklepów, bo chyba ciągle krążyłam w miejscu
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 18:12   #3215
Sola1
Zakorzenienie

Byłam z wizytą u gina. Tak to wszystko ok, serduszko bije, jestem pozamykana na 3 spusty, ale niestety ta nieszczęsna glukoza wyszła mi powyżej normy Także mam skierowanie do poradni.

Cytat:

Sola nie miałam na myśli, że nie ma w ogóle amortyzacji, ale jednak małe kółka i jeszcze chicco'wskie - to nie ten sam komfort co większe koła
Zgadzam się im większe tym lepiej w terenie
Choć na moich asfaltowych alejkach i raczej równych chodnikach to praktycznie nie ma różnicy, może poza krawężnikami, bo jak kiedyś prowadziłam koleżanki Mutsy to praktycznie w ogóle nie trzeba było podbijać go do góry, ale to dla mnie nie jest nic kluczowego. Poza tym to też kwestia przyzwyczajenia.
Jeśli chodzi o chiccowskie kółka to tym co mam nic do zarzucenia, zresztą one nie są aż takie małe. Są wózki o mniejszych kołach. Jak na ten rozmiar kółek to powiedziałabym nawet, że są świetne, jak zresztą całe wyważenie wózka i naprawdę staram się być obiektywna. Ale to piszę o swoim modelu, który może nie mieć nic wspólnego z trio i innymi modelami chicco.
Testowałam go w różnym terenie. Wiadomo, że na dziurawej drodze czy o krzywo położonych płytach będzie się go gorzej prowadziło niż te z dużymi kółkami, ale dla mnie komfort jazdy jest wystarczający. Tyle, że to kwestia gustu

Ale pomijając już temat mojego wózka to ogólnie bardziej mi chodzi o inne opcje jak są jakieś ograniczenia typu schody czy mały bagażnik, bo czasem trzeba po prostu na coś się zdecydować. Tak jak mały samochód do miasta nigdy nie będzie terenowym, co nie oznacza, że nie ma innych plusów

W ogóle najlepiej byłoby jakby wymyślili wózek, który waży max 5 kilo i składa sie do rozmiarów 20x20 cm jednym ruchem a jednocześnie jest terenowy, dodatkowo super zwrotny i wjedzie w każdą wąską alejkę sklepową. Ale to może nasze wnuki dożyją tego

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2014-03-24 o 18:13
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 18:38   #3216
poziomkka
Zadomowienie

Mam już wyniki glukozy, cukrzyca mi nie wyszła na pewno, bo mam 66 na czczo i 111 po 2h Nie wiem tylko, czego mam taki niski wynik na czczo, norma jest od 75. A wczoraj na wieczór jadłam pudding i ciasteczka.. hmm
Sola super, że z dzidzią i z Tobą wszystko ok, poza tą nieszczęsną glukozą Ale mam nadzieję, że zmiana diety wystarczy
Stary 2014-03-24, 18:42   #3217
sylvuniaa84
Zadomowienie

Z tymi wózkami to masakra jest po prostu,trafiam na same dziwne babki w sklepie...raz baba nie chciała pokazać jak wpina sie i wypina spacerówke a teraz zas pytam innej o wagę to mowi ze nie wie bo nikt o to nie pyta nigdy ;/ No masakra jakas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-24, 18:43   #3218
bluesky89
Zakorzenienie

Poziomka, super, że wyniki z glukozy okej!
Stary 2014-03-24, 18:43   #3219
sylvuniaa84
Zadomowienie

Poziomka ja tez miałam niski naczczo lekarz mi powiedział ze jest ok i mam nie wymyślać ja miałam 73

Stary 2014-03-24, 18:53   #3220
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Byłam dziś na wizycie u gina. Powiedział mi, że wszystko jest w normie oprócz wagi Maja ma ok 984g przez co dał nam skierowanie do szpitala podejrzewa hipotrofię...zastanawiam się czy to nie przypadkiem wina tarczycy. Jak na razie jestem przerażona
Hej, wydaje mi się, że to wcale nie aż tak mało żeby się zamartwiać, ale w szpitalu wszystko dokładnie sprawdzą i się uspokoisz, trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego!

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Sola najważniejsze, że z dzidzią i z Tobą wszystko dobrze, a glukozą nie ma co się przejmować, jakoś dasz radę
Poziomka gratuluję wyników glukozy
Stary 2014-03-24, 19:01   #3221
bluesky89
Zakorzenienie

Tak sobie myślę, że Nasz Maluszek w 28tc też ważył 980g i lekarka nic mi nie mówiła.. Zobaczymy co będzie na następnej wizycie

Aaaa, no i chciałam się pochwalić, że ograniczenie słodyczy i jedzenie większej ilości owoców pomaga, bo przez ten tydzień waga nie drgnęła
Stary 2014-03-24, 19:12   #3222
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Mam już wyniki glukozy, cukrzyca mi nie wyszła na pewno, bo mam 66 na czczo i 111 po 2h Nie wiem tylko, czego mam taki niski wynik na czczo, norma jest od 75. A wczoraj na wieczór jadłam pudding i ciasteczka.. hmm
Sola super, że z dzidzią i z Tobą wszystko ok, poza tą nieszczęsną glukozą Ale mam nadzieję, że zmiana diety wystarczy
Gratuluję i pozytywnie zazdroszczę

Cytat:
Z tymi wózkami to masakra jest po prostu,trafiam na same dziwne babki w sklepie...raz baba nie chciała pokazać jak wpina sie i wypina spacerówke a teraz zas pytam innej o wagę to mowi ze nie wie bo nikt o to nie pyta nigdy ;/ No masakra jakas

To rzeczywiście jakieś dziwne te babki.

Cytat:
Tak sobie myślę, że Nasz Maluszek w 28tc też ważył 980g i lekarka nic mi nie mówiła.. Zobaczymy co będzie na następnej wizycie

Aaaa, no i chciałam się pochwalić, że ograniczenie słodyczy i jedzenie większej ilości owoców pomaga, bo przez ten tydzień waga nie drgnęła
Wydaje mi się, że to nie chodzi o samą wagę. Lekarze obserwują przyrost wagi i obwód głowki, brzuszka, długość nóżek i to wszystko zależy od konkretnego przypadku.
Może być przecież taka sytuacja, że maluszek jest w 90 centylu, a następnej wizycie jest niby w normie dla tygodnia, ale przez ten czas w ogóle nie urósł i moze to być powód do niepokoju i trzeba sprawdzić co się dzieje. Albo właśnie za mało przyrasta np. obwód brzuszka w stosunku do innych części ciała.
Także jak lekarz twierdzi, że jest ok to pewnie jest ok
Stary 2014-03-24, 19:13   #3223
pater86
Zadomowienie

Cytat:

Wow to super ogromnie gratuluję!!! Mi przez wyjazd trochę plan ograniczania jedzenia, a w szczególności słodyczy runął, bo gdzie nie pojechaliśmy to jakaś słodkość, pyszność pod nos podstawiona i tylko zachęcanie do jedzenie, bo "Tobie teraz można" no i tak jadłam ale wróciłam i dziś nic słodkiego nie było
Stary 2014-03-24, 19:16   #3224
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to nie chodzi o samą wagę. Lekarze obserwują przyrost wagi i obwód głowki, brzuszka, długość nóżek i to wszystko zależy od konkretnego przypadku.
Może być przecież taka sytuacja, że maluszek jest w 90 centylu, a następnej wizycie jest niby w normie dla tygodnia, ale przez ten czas w ogóle nie urósł i moze to być powód do niepokoju i trzeba sprawdzić co się dzieje. Albo właśnie za mało przyrasta np. obwód brzuszka w stosunku do innych części ciała.
Także jak lekarz twierdzi, że jest ok to pewnie jest ok
No właśnie poczytałam sobie na necie i dziękuję Ci za wytłumaczenie
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Wow to super ogromnie gratuluję!!! Mi przez wyjazd trochę plan ograniczania jedzenia, a w szczególności słodyczy runął, bo gdzie nie pojechaliśmy to jakaś słodkość, pyszność pod nos podstawiona i tylko zachęcanie do jedzenie, bo "Tobie teraz można" no i tak jadłam ale wróciłam i dziś nic słodkiego nie było
Też mi łatwo nie jest i nie powiem, że w ogóle nic słodkiego nie jem, ale staram się ograniczyć i wolę sama coś upiec niż zjeść kupione ciastka czy czekoladę
Wcale Ci się nie dziwie, że nie dałaś rady odmówić
Stary 2014-03-24, 19:21   #3225
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
Byłam z wizytą u gina. Tak to wszystko ok, serduszko bije, jestem pozamykana na 3 spusty, ale niestety ta nieszczęsna glukoza wyszła mi powyżej normy Także mam skierowanie do poradni.
dobre wieści częściowo A ile Ci wyszła powyżej normy??

Cytat:
mi wyszło z tego co pamiętam 67 i gin mówił, że ok

Byłam we wszystkich bibliotekach i czytelniach u mnie i się załamałam.. Żadnej książki o Inspekcji Farmaceutycznej.. Czemu ja mam takiego pecha z tą pracą Nie wiem z czego ja mam to pisać... Jeszcze jutro przejadę się, bo jest u mnie jakaś policealna szkoła medyczna i mają tam bibliotekę.. Tylko nie wiem, czy ja będę mogła z jakiejś książki tam skorzystać i czy będą coś wgl mieli tam
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 19:24   #3226
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się im większe tym lepiej w terenie
Ale pomijając już temat mojego wózka to ogólnie bardziej mi chodzi o inne opcje jak są jakieś ograniczenia typu schody czy mały bagażnik, bo czasem trzeba po prostu na coś się zdecydować. Tak jak mały samochód do miasta nigdy nie będzie terenowym, co nie oznacza, że nie ma innych plusów
a z ciekawości który Ty masz model Chicco?
Ojj to prawda - sama teraz wymieniam wózek gdzie z pełną świadomością wiem, że wymieniam z super amortyzowanego z dużymi miękkimi kołami gdzie właśnie jak piszesz nie trzeba było nawet podnosić przy krawężnikach czy dziurach (chociaż ja zawsze podnosiłam taka mania ), a zgrabniejszym mniejszym wózkiem, lżejszym, który mniej miejsca zajmuje po złożeniu i jest bardziej kompaktowy a koła już nie takie miękkie i amortyzowane coś za coś ale niekoniecznie wózek jest gorszy
Cytat:
hehehe mam to samo! ostatnio jak TŻ był sam oglądać wózki to babka nie umiała Mu pokazać jak się wózek składa jeszcze z tekstem "a Pan myśli, że ja wiem jak się składa?" albo idę do sklepu i słysząc jak facet zachwala np dany model co mają na promocji a wszystkie inne to słyszeliśmy "ale gdzieee... to już nie ta liga"
Dlatego ja mam już awers i jak podchodzi sprzedawca to ja już na wstępie mówię "nie dziękuję, nie trzeba"
Ale ostatnio miło Nas zaskoczył facet w Smyku gdzie naprawdę miał takiego samego hopla na punkcie wózków jak ja i naprawdę wiedział o nich wszystko, niczym go nie zagięłam, wiedza super i wtedy wiem, że rozmawiam z prawdziwym obiektywnym sprzedawcą

No to pięknie. Rozkłada mnie

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 19:28   #3227
bluesky89
Zakorzenienie

Berenika, nie wiem czy Ci to w czymś pomoże :
http://www.gif.gov.pl/pl/urzad/kiero...wo-Urzedu.html
http://www2.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr...16&mx=0&ma=292
http://www.gazetaprawna.pl/encyklope...ceutyczna.html
http://www.ptfarm.pl/pub/File/FP/5_2...t%20prawny.pdf
Stary 2014-03-24, 19:30   #3228
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:

Super !!! u mnie przez 2 tygodnie przybyło 0,5 kg, także tez jest ok slodycze ograniczyłam, ale nie wyeliminowałam

Wysłane z mojego LG-P710
Stary 2014-03-24, 19:32   #3229
NecroKitty
Wtajemniczenie

Wróciliśmy, naoglądaliśmy się na całe życie Z miejsca odpadły 2 o których myśleliśmy, Jedo ze względu na gabaryty, Chicco nawet nie będę komentować, małe kółka to w sumie jego najmniejszy problem, stelaż największy.
Z popularniejszych firm typu Taco, Graco, Implast itp. każdy odpadał ze względu albo na wielkość albo na toporną spacerówkę
Mutsy Evo wypadło jednak słabo ze względu na spacerówkę, pierwszy raz oglądałam ją dokładnie i jednak to nie to. Sprzedawca też nam odradzał i zamiast tego polecał Igo.
Ostatecznie Tż był za Jane muum a ja za Mutsy Igo. Jane mi się nie podobał ze względu na głęboką i bardzo wąską gondolę (wygląda za przeproszeniem jak trumna ). Igo ma w końcu większą gondolę (82cm), i bardziej dopracowaną spacerówkę niż Evo, w cenie niewiele wyższej.
Rozmawialiśmy z rodzicami, Igo im się podoba i ogólnie mimo ceny są za, ale będziemy kupować tylko gondolę ze spacerówką i osobno fotelik bo 3w1 się nie opłaca. Więc w sumie wózek wybrany i pod koniec kwietnia kupujemy.

Co mnie bardzo zaskoczyło w sklepie, byłam jedyną klientką w zaawansowanej ciąży, 3 babki tak na oko 4 miesiąc i sprzedawca mówił, że to raczej standard a myślałam, że to ja jestem nadgorliwa wybierając już praktycznie w 7 miesiącu, a tu się okazuje, że ja 100 lat za murzynami
-------------
A teraz robię pierwsze pranie. Mama mnie zmobilizowała, bo płyn stoi od 2 tygodni a mi się nie zbierało pewnie z prasowaniem zejdzie mi kolejne dwa
Stary 2014-03-24, 19:33   #3230
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Super !!! u mnie przez 2 tygodnie przybyło 0,5 kg, także tez jest ok slodycze ograniczyłam, ale nie wyeliminowałam

Wysłane z mojego LG-P710
No to ja przez 2 tyg mam kilogram na plusie
Stary 2014-03-24, 19:41   #3231
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

NecroKitty super, że wózek wybrany

Blue dzięki Tyle, że ja to znalazłam już wcześniej, a chodzi konkretnie o to, że jakieś książki muszę też wpisać w bibliografię, ponadto przypisy zrobić, a tu nie ma skąd
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 19:59   #3232
Sola1
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45733142]

dobre wieści częściowo A ile Ci wyszła powyżej normy??

[/QUOTE]

W ogóle jest dziwne to że nawet na czczo wyszło mi powyżej normy. Zawsze na czczo miałam dobry.

To było obciążenie glukozą 75 g i dlatego, że miałam wcześniej podwyższony po 50 g to teraz miałam mieć zbadany po godzinie i dwóch.

Na czczo 104, gdzie normę mam do 100.
Po godzinie 214 gdzie norma jest do 180
Po dwóch godzinach 177 gdzie norma jest do 140

Poprzednio po godzinie jak miałam obciążenie 50 g to wynik był 149 gdzie norma to 140. Także trochę mnie zaszokowały te wyniki tak, że u gina miałam w miarę normalne ciśnienie, bo jakoś 120/55, gdzie podczas ciązy mam raczej niskie i oscyluje w okolicach 100/50.

Ale wiecie co ja wtedy byłam trochę jeszcze podziębiona, a po fakcie dowiedziałam się, że nie robi się żadnych badań jak się jest chorym, bo wyniki mogą być zafałszowane. Także piszę to Wam, bo ja nie miałam o tym zielonego pojęcia. No, ale nic pójdę to tej przychodni diabetologicznej i będę kontrolować. Zobaczymy czy to przeziębienie miało jakiś wpływ czy nie.

Cytat:
a z ciekawości który Ty masz model Chicco?
Ojj to prawda - sama teraz wymieniam wózek gdzie z pełną świadomością wiem, że wymieniam z super amortyzowanego z dużymi miękkimi kołami gdzie właśnie jak piszesz nie trzeba było nawet podnosić przy krawężnikach czy dziurach (chociaż ja zawsze podnosiłam taka mania ), a zgrabniejszym mniejszym wózkiem, lżejszym, który mniej miejsca zajmuje po złożeniu i jest bardziej kompaktowy a koła już nie takie miękkie i amortyzowane coś za coś ale niekoniecznie wózek jest gorszy
Ja mam Chicco Multiway Evo. Naprawdę fajny wózek - jak na parasolkę.
Z tym że może nie jest to najmniejsza gabarytowo parasolka na rynku.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Wróciliśmy, naoglądaliśmy się na całe życie Z miejsca odpadły 2 o których myśleliśmy, Jedo ze względu na gabaryty, Chicco nawet nie będę komentować, małe kółka to w sumie jego najmniejszy problem, stelaż największy.
Z popularniejszych firm typu Taco, Graco, Implast itp. każdy odpadał ze względu albo na wielkość albo na toporną spacerówkę
Mutsy Evo wypadło jednak słabo ze względu na spacerówkę, pierwszy raz oglądałam ją dokładnie i jednak to nie to. Sprzedawca też nam odradzał i zamiast tego polecał Igo.
Ostatecznie Tż był za Jane muum a ja za Mutsy Igo. Jane mi się nie podobał ze względu na głęboką i bardzo wąską gondolę (wygląda za przeproszeniem jak trumna ). Igo ma w końcu większą gondolę (82cm), i bardziej dopracowaną spacerówkę niż Evo, w cenie niewiele wyższej.
Rozmawialiśmy z rodzicami, Igo im się podoba i ogólnie mimo ceny są za, ale będziemy kupować tylko gondolę ze spacerówką i osobno fotelik bo 3w1 się nie opłaca. Więc w sumie wózek wybrany i pod koniec kwietnia kupujemy.

Co mnie bardzo zaskoczyło w sklepie, byłam jedyną klientką w zaawansowanej ciąży, 3 babki tak na oko 4 miesiąc i sprzedawca mówił, że to raczej standard a myślałam, że to ja jestem nadgorliwa wybierając już praktycznie w 7 miesiącu, a tu się okazuje, że ja 100 lat za murzynami
-------------
A teraz robię pierwsze pranie. Mama mnie zmobilizowała, bo płyn stoi od 2 tygodni a mi się nie zbierało pewnie z prasowaniem zejdzie mi kolejne dwa
czyli mówisz że ten chicco to nie bardzo. A co było z tym stelazem? Jakbyś mogła jednak trochę więcej napisać to byłabym wdzięczna
Stary 2014-03-24, 20:11   #3233
bluesky89
Zakorzenienie

Berenika, znalazłam tylko jedną książkę na ten temat : http://www.ajd.czest.pl/w687,Panstwo...maceyryczna-II
Stary 2014-03-24, 20:17   #3234
__Sylwia__88
Zadomowienie

NecroKitty za wybór wózka. Czekałam na Twój wpis. I tak właśnie sądziłam że wybierzecie co innego jak typowaliście. Zazwyczaj tak jest.

Widzę jakieś grupowe zmiany avatarów ;D

Dziewczyny macie jakieś sposoby na ból kręgosłupa? Przy moim leżączym teraz trybie życia co raz trudniej mi jeste wytrzymywać ten ból.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 20:19   #3235
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Co kupiłaś w smyku?
smoczek, grzebyk i szczoteczkę, termometr do wody czyli nic specjalnego

Cytat:
Cześć
Ja mam kiepską noc za sobą, bo mąż był na inwentaryzacji i co chwilę się budzilam, nie umiem bez niego spać w dodatku nawalaja mi zatoki i boli mnie gardło. Pogoda nam się dziś popsuła, pada i zimniej niż ostatnio..
Zubi, nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze trzymam mocno

Widzę, że zakupy ruszają pełną parą! Super!! Zaraz wszystkie będziemy mieć gotowe wyprawki

gratuluje nowego tygodnia

[QUOTE=zophiee;45730958]
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Zophiee muszę koniecznie wyczaić w h&m ten top bo ostatnio widziałam coś z haftkami właśnie ale były 2 za 100 zł. No to chyba nie to co ty kupiłaś.

Ja kupiłam ten
http://www.hm.com/pl/spring-fashion#campaign/1
w kolorze bladoróżowym - dekolt ma rozpinany w łatwy sposób ( haftki) jest lekki, będzie fajny na lato do białych szortów czy dłuższych spodni

a tobie chodzi pewnie o to
http://www.hm.com/pl/product/23558?article=23558-A

a staniki takie ( tylko w paski plus granatowy- z tego zestawienia nie było rozmiaru)
http://www.hm.com/pl/product/12507?article=12507-A

a koszulki na ramiączkach, kupiłam normalne z bawełny organicznej

są też fajne spodnie lniane, ale myślże, że przesiądę się w sukienki po prostu na wiosnę

a z 3 sukieniek z zalando 2 do zwrotu

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

dla Borysa kupiłam
http://www.hm.com/pl/product/13848?article=13848-A
będą dobre pod koszulki, czy koszule na lato
są z mięciutkiej bawełny
fajne te koszulki i brawa za zakupy

Cytat:

dobrze, że u gina wszystko ok szkoda tylko tej glukozy
Stary 2014-03-24, 20:22   #3236
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Szalejecie na wieczór, a ja zaraz spadam spać. Jutro idę na 10 do dermatologa, mam nadzieję że mi pomoże bo już nie mogę patrzeć na moje ręce

Sprawdziłam tylko jeszcze czy z łóżeczkiem wszystko gra czy są wszystkie części a składać będziemy jak już się wszystko wyjaśni z mieszkaniem, mam nadzieję że jak najszybciej A łóżeczko ma w komplecie materacyk, pościel z baldachimem do tego teściowa dokupiła mi jeszcze kołderkę i przewijak i jestem puki co mega zadowolona

Mam pytanie pierzecie kołderkę i poduszeczkę dla dziecka przed użytkowaniem?

Z mamą to tak jak myślałam miała znowu zabieg "czyszczenia" nie wiem jak to się nazywa ale mam nadzieję że jej pomoże i że wyniki po badaniach będą dobre...

Co do wyników glukozy dowiem się dopiero na następnej wizycie a mam ją dopiero 10 kwietnia jeszcze nigdy tak długo nie czekałam na wizytę

Moje maleństwo było dużo mniejsze na ostatniej wizycie niż wy piszecie o swoich pociechach ale lekarz mierzył wszystko jak zawsze zresztą i twierdzi że jest ok mieścił się też w centylach nie będzie kolosem (zresztą ciężko żeby był patrząc na mnie) no ale mam nadzieję nadrobi po urodzeniu i odziedziczy wzrost po tacie

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś sposoby na ból kręgosłupa? Przy moim leżączym teraz trybie życia co raz trudniej mi jeste wytrzymywać ten ból.

Mi pomaga jedynie położenie nóg wyżej, nawet najmuje do tego męża, jak spaliśmy w hotelu i nie maiłam na czym nóg położyć to kładłam na nim i pomagało A też mam z tym spory problem niestety
Stary 2014-03-24, 20:23   #3237
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie.

Wierzę że będzie dobrze mi ostatni gin tak małego pomierzył że wyszedł młodszy od terminu om i z wagą w dolnej granicy a dziś wyszło że nadal jest wielki i o 2 tyg starszy. U Ciebie przyrost jest więc maleństwo rozwija się w swoim tempie

Cytat:
A ja zaliczyłam aptekę, Biedronkę i Kauflanda teraz lecę do przedszkola i wracam gotować barszczyk
Ziiiiimno dzisiaj niesamowicie brrrrrrrrr
było coś ciekawego?
Cytat:
gratuluję tygodnia i wagi
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam 3 paczki pieluch- jedno mniejsze papmersów białych 1, jedno duże zielonych 1 i jedno duże białych jedynek - to mniejsze wezmę do szpitala, a większe będą w domu czekały

Co do kremów z filtrem, to radzą wszędzie stosować filtry mineralne- bez chemicznych, ja mam avenkę białą dla dzieci ale ona jest mega gęsta i kiepsko się wchłania. Może jeszcze tą ziaję obadam- lubię ich produkty, mam do nich zaufanie
ile dałaś za pampersy w superpharm?
Kusi mnie ya Ziajka z filtrem tylko że w necie trafiłam na opakowanie z białą i czerwoną nakrętką i zastanawiam się czy się czymś różnią
za zakupy
Cytat:
Hejka
Ja też już po glukozie, po 18 powinny być wyniki, stresuje się
Brzuch mnie potem bolał od tego siedzenia ;/ A Hippa kupiłam tego Babysanft, zielonego
Nie widzę go w gazetce ile płaciłaś? ja się Waham pomiędzy nim a babydream
Doczytałam że glukoza ok
Cytat:

W ogóle najlepiej byłoby jakby wymyślili wózek, który waży max 5 kilo i składa sie do rozmiarów 20x20 cm jednym ruchem a jednocześnie jest terenowy, dodatkowo super zwrotny i wjedzie w każdą wąską alejkę sklepową. Ale to może nasze wnuki dożyją tego
Szkoda że wyszła cukrzyca ale już nie wiele zostało i dasz radę
Jestem pewna że to tylko kwestia czasu jak jakaś kobieta wymyśli wózek który po złożeniu można nosić w torebce

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
No to jedna z ważniejszych decyzji podjęta

A ja na wizycie usłyszałam że nie dotrwam do terminu i mam się szykować ale jestem szczęśliwa bo wszystkie nieprawidłowe wymiary są już ok
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 20:43   #3238
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

A ja na wizycie usłyszałam że nie dotrwam do terminu i mam się szykować ale jestem szczęśliwa bo wszystkie nieprawidłowe wymiary są już ok

a tam nie dotrwasz damy radę kochana jak ja dotrwam ze swoją skracającą sie szyjką to i ty dasz radę, będziemy zaciskać te nogi jak najdłużej
Stary 2014-03-24, 21:05   #3239
Sola1
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny , mam nadzieję, że jakoś dotrwam do końca. Po tych wynikach to już w ogóle nie mogę patrzeć na słodkie.

Cytat:

Jestem pewna że to tylko kwestia czasu jak jakaś kobieta wymyśli wózek który po złożeniu można nosić w torebce

Właśnie chyba kobiety muszą się za to wziąć, bo to pewnie faceci wymyślają te wózki skoro piszą, że 15 kg wózek jest lekki

Cytat:

To super że wszystko ok

Nie pamiętam czy to pisałam - to pewnie przez ten cukier Ale na innym wątku w którym się udzielam było kilka dziewczyn co miało problem ze skracającą się szyjką i usłyszały że nie donoszą. Z tego co pamiętam to wszystkie z nich donosiły, a niektóre nawet urodziły po terminie. Co było zadziwiające. Niektóre to nawet z rozwarciem chodziły jakiś czas jak już były donoszone. Myślały, że lada chwila, a tu niespodzianka, bo dzidziusiowi nie spieszyło się na ten świat Naprawdę każdy kolejny dzień dla niedonoszonego dziecka w naszym brzuchu jest cenny. Także zaciskajmy mocno swe uda aż donosimy To jakoś 38 tydzień - tylko nie pamiętam czy chodziło o skończony.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2014-03-24 o 21:08
Stary 2014-03-24, 21:29   #3240
Pradip
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45733532]
Blue dzięki Tyle, że ja to znalazłam już wcześniej, a chodzi konkretnie o to, że jakieś książki muszę też wpisać w bibliografię, ponadto przypisy zrobić, a tu nie ma skąd [/QUOTE]
masz Ty pecha z tym licencjatem
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Mi pomaga bujanie się na piłce a o leżeniu mogę zapomnieć
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
smoczek, grzebyk i szczoteczkę, termometr do wody czyli nic specjalnego
jak to nic specjalnego???
jaki smoczek wybrałaś?
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Szalejecie na wieczór, a ja zaraz spadam spać. Jutro idę na 10 do dermatologa, mam nadzieję że mi pomoże bo już nie mogę patrzeć na moje ręce

Sprawdziłam tylko jeszcze czy z łóżeczkiem wszystko gra czy są wszystkie części a składać będziemy jak już się wszystko wyjaśni z mieszkaniem, mam nadzieję że jak najszybciej A łóżeczko ma w komplecie materacyk, pościel z baldachimem do tego teściowa dokupiła mi jeszcze kołderkę i przewijak i jestem puki co mega zadowolona

Mam pytanie pierzecie kołderkę i poduszeczkę dla dziecka przed użytkowaniem?

Z mamą to tak jak myślałam miała znowu zabieg "czyszczenia" nie wiem jak to się nazywa ale mam nadzieję że jej pomoże i że wyniki po badaniach będą dobre...

Co do wyników glukozy dowiem się dopiero na następnej wizycie a mam ją dopiero 10 kwietnia jeszcze nigdy tak długo nie czekałam na wizytę

Moje maleństwo było dużo mniejsze na ostatniej wizycie niż wy piszecie o swoich pociechach ale lekarz mierzył wszystko jak zawsze zresztą i twierdzi że jest ok mieścił się też w centylach nie będzie kolosem (zresztą ciężko żeby był patrząc na mnie) no ale mam nadzieję nadrobi po urodzeniu i odziedziczy wzrost po tacie
Nachodzisz się biedaku po tych lekarzach
Ja nie piorę kołderki i poduszki bo nie zamierzam ich jeszcze przez kilka miesięcy używać.
Ja też jestem niska i drobna a dzieć wielkolud
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
a tam nie dotrwasz damy radę kochana jak ja dotrwam ze swoją skracającą sie szyjką to i ty dasz radę, będziemy zaciskać te nogi jak najdłużej
Moja też się skraca
Cytat:
Właśnie chyba kobiety muszą się za to wziąć, bo to pewnie faceci wymyślają te wózki skoro piszą, że 15 kg wózek jest lekki

Nie pamiętam czy to pisałam - to pewnie przez ten cukier Ale na innym wątku w którym się udzielam było kilka dziewczyn co miało problem ze skracającą się szyjką i usłyszały że nie donoszą. Z tego co pamiętam to wszystkie z nich donosiły, a niektóre nawet urodziły po terminie. Co było zadziwiające. Niektóre to nawet z rozwarciem chodziły jakiś czas jak już były donoszone. Myślały, że lada chwila, a tu niespodzianka, bo dzidziusiowi nie spieszyło się na ten świat Naprawdę każdy kolejny dzień dla niedonoszonego dziecka w naszym brzuchu jest cenny. Także zaciskajmy mocno swe uda aż donosimy To jakoś 38 tydzień - tylko nie pamiętam czy chodziło o skończony.
musimy wziąć się za te wózki
Oby było jak piszesz i synek przetrzymał co najmniej 1,5 miesiąca jak dach wymienimy
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości