Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 22:18   #3241
choc0late
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

alez wam zazdroszcze takiego wyboru wozkow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-24, 22:24   #3242
karolkya
Wtajemniczenie

Pytanko do dziewczyn ktore leżą: czy lezycie tak caly czas czy jednak siedzice np. Bo ja niby mam tez lezec ale wiecej siedze sobie na fotelu ...

Dobraanoc

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-03-24, 23:22   #3243
sylvuniaa84
Zadomowienie

Karolkya ja nie mam zaleconego lezenia ale jak byłam w szpitalu to koleżanka z sali musiała lezec...co lekarz wszedł do sali to jej mowil ze ma lezec a nie siedzieć.Czyli wydaje mi sie ze jak lezec to lezec.Jak leżysz to nie ma ucisku na szyjke itp a jak siedzisz to wszystko ciśnie w dol

Stary 2014-03-25, 07:24   #3244
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Nie pamiętam czy to pisałam - to pewnie przez ten cukier Ale na innym wątku w którym się udzielam było kilka dziewczyn co miało problem ze skracającą się szyjką i usłyszały że nie donoszą. Z tego co pamiętam to wszystkie z nich donosiły, a niektóre nawet urodziły po terminie. Co było zadziwiające. Niektóre to nawet z rozwarciem chodziły jakiś czas jak już były donoszone. Myślały, że lada chwila, a tu niespodzianka, bo dzidziusiowi nie spieszyło się na ten świat Naprawdę każdy kolejny dzień dla niedonoszonego dziecka w naszym brzuchu jest cenny. Także zaciskajmy mocno swe uda aż donosimy To jakoś 38 tydzień - tylko nie pamiętam czy chodziło o skończony.
Oby Twoje słowa się sprawdziły i każda z nas donosiła

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
masz Ty pecha z tym licencjatem

Mi pomaga bujanie się na piłce a o leżeniu mogę zapomnieć

jak to nic specjalnego???
jaki smoczek wybrałaś?

Nachodzisz się biedaku po tych lekarzach
Ja nie piorę kołderki i poduszki bo nie zamierzam ich jeszcze przez kilka miesięcy używać.
Ja też jestem niska i drobna a dzieć wielkolud

Moja też się skraca

musimy wziąć się za te wózki
Oby było jak piszesz i synek przetrzymał co najmniej 1,5 miesiąca jak dach wymienimy
wybrałam nuka, nigdy się nie dowiem czy akurat ten podpasuje młodemu, więc brałam pierwszy lepszy silikonowy i będę próbować metodą prób i błędów

no proszę ciąża w podobnym terminie, dzieci duże i skracająca się szyjka, eh no więcej podobieństw nie można mieć Izetko Ty nie bierz z nas przykładu
Stary 2014-03-25, 07:31   #3245
sylvuniaa84
Zadomowienie

Wstałam,jem sniadanko,maluje oko i bede jechac zawieźć sis do pracy a potem na 11 na usg

Siorka mowila ze w rossmanie jest promocja na pampki jakies jumbo pack zielone i do nich sa chusteczki papmka za 1 zł chyba online dobrze pamietam.Dzis ma sprawdzić dokładnie jakie to pampki jaki rozmiar i jaka ta promocja dokładnie.

Stary 2014-03-25, 07:33   #3246
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość

Jak tam się czujecie? Pokaż brzucha

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Pytanko do dziewczyn ktore leżą: czy lezycie tak caly czas czy jednak siedzice np. Bo ja niby mam tez lezec ale wiecej siedze sobie na fotelu ...

Dobraanoc

Jak leżeć to leżeć...
Ja tak na w pół leżąco..... Plackiem nie daje rady.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 07:36   #3247
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Karolkya ja nie mam zaleconego lezenia ale jak byłam w szpitalu to koleżanka z sali musiała lezec...co lekarz wszedł do sali to jej mowil ze ma lezec a nie siedzieć.Czyli wydaje mi sie ze jak lezec to lezec.Jak leżysz to nie ma ucisku na szyjke itp a jak siedzisz to wszystko ciśnie w dol
Ehhh... Tak tez myslalam dzieki... W takim razie lezymy...
Dzien dobry...
Pogoda do d.
Trzymam za wszystkie wizyty badania i USG.
Gratki rozpoczetych nowych tygodni
Milego dnia

Stary 2014-03-25, 07:39   #3248
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie dam rady długo leżeć bo mnie głowa i kręgosłup boli. Dlatego siedzę tak na półleżąco. Duża poduszka pod plecy i nogi wyciągnięte na wysokości bioder.

Cytat:
Wstałam,jem sniadanko,maluje oko i bede jechac zawieźć sis do pracy a potem na 11 na usg

Siorka mowila ze w rossmanie jest promocja na pampki jakies jumbo pack zielone i do nich sa chusteczki papmka za 1 zł chyba online dobrze pamietam.Dzis ma sprawdzić dokładnie jakie to pampki jaki rozmiar i jaka ta promocja dokładnie.
W piątek wlejałam już linka http://www.rossnet.pl/pampers tu masz info.

Ale mam zryty humor. Nic mnie nie cieszy. Chciałabym normalniej funkcjonować. Wczoraj znów trochę więcej pochodziłam i skończyło się strachem i bólem na wieczór. Mąż w ogrodzie pracuje, zmienia dużo rzeczy a ja nic nie mogę a tak bym chciała mu pomóc.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-03-25 o 07:42
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 07:40   #3249
sylvuniaa84
Zadomowienie

Karolyka dasz rade...wiecej poduch pod głowę i dasz rade

Stary 2014-03-25, 07:47   #3250
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja nie dam rady długo leżeć bo mnie głowa i kręgosłup boli. Dlatego siedzę tak na półleżąco. Duża poduszka pod plecy i nogi wyciągnięte na wysokości bioder
Ale mam zryty humor. Nic mnie nie cieszy. Chciałabym normalniej funkcjonować. Wczoraj znów trochę więcej pochodziłam i skończyło się strachem i bólem na wieczór. Mąż w ogrodzie pracuje, zmienia dużo rzeczy a ja nic nie mogę a tak bym chciała mu pomóc.
Ja tez z tym lezeniem mam dosc na fotelu tez czasem mam pollezaca pozycje nogi na pilce fitnessowej, a w lozku z rogalem i poduchami

Co do drugiego to rozumiem... Tez bym chciala cos porobic... Posprzatac, cos pogrzebac w ogrodku... A tu tylko sie rusze a brzuch krzyczy stop nic z tego...

Cytat:
Karolyka dasz rade...wiecej poduch pod głowę i dasz rade
Pewnie ze dam dla Malutkiej wwszystko

Stary 2014-03-25, 08:36   #3251
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Byłam dziś na wizycie u gina. Powiedział mi, że wszystko jest w normie oprócz wagi Maja ma ok 984g przez co dał nam skierowanie do szpitala podejrzewa hipotrofię...zastanawiam się czy to nie przypadkiem wina tarczycy. Jak na razie jestem przerażona
trzymam
będzie dobrze, na pewno waga małej nie jest jakoś mega niska, moja mała też jest mała, w 28 tc ważyła 1066g, czyli ledwo przekroczyła kilogram, a błąd pomiarowy do ponad 200g, więc wiesz...

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Aaaaa! No i witam się w 30 tygodniu!

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość

a staniki takie ( tylko w paski plus granatowy- z tego zestawienia nie było rozmiaru)
http://www.hm.com/pl/product/12507?article=12507-A
dzięki za link, to już wiem, gdzie kupię staniki do karmienia, sa tanie i takie jak chcę

Cytat:
Na czczo 104, gdzie normę mam do 100.
Po godzinie 214 gdzie norma jest do 180
Po dwóch godzinach 177 gdzie norma jest do 140
kurczę, ta gluko faktycznie podwyższona
no nic, udaj się do tej poradni, dieta i częste posiłki w równych odstępach czasu o małym IG i będzie dobrze
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 08:37   #3252
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Co do drugiego to rozumiem... Tez bym chciala cos porobic... Posprzatac, cos pogrzebac w ogrodku... A tu tylko sie rusze a brzuch krzyczy stop nic z tego..

Doskonale rozumiem...
W czwartek wizyta więc się dowiem czy się dalej nie skraca

Stary 2014-03-25, 08:52   #3253
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
a staniki takie ( tylko w paski plus granatowy- z tego zestawienia nie było rozmiaru)
bardzo ładne, chyba też się skuszę... chociaż typowałam tańsze na allegro i teraz nie wiem...

Cytat:
Z tymi wózkami to masakra jest po prostu,trafiam na same dziwne babki w sklepie...raz baba nie chciała pokazać jak wpina sie i wypina spacerówke a teraz zas pytam innej o wagę to mowi ze nie wie bo nikt o to nie pyta nigdy ;/ No masakra jakas

Trzeba bylo poprosić kogoś innego kto się bardziej zna. Z przypadku ją tam dali chyba. A to jakby nie bylo poważny zakup i powinien się ktoś dobrze znać! My w tym tygodniu robimy trzecie podejście do oglądania wózków bo za każdym razem w innej hurtowni i sobie porównamy.

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 08:55   #3254
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry, ale mnie dzisiaj plecy bolą po wczorajszej wycieczce tydzień leżenia i jak inwalidka chodziłam, koło mnie babeczki koło 20tyg śmigały, wybierały a ja tylko się za plecy trzymałam i czułam jak mi młoda po pęcherzu skacze
Miałam iść do księgowej bo mnie urząd skarbowy atakuje, że im nie taki pit wysłałam ale jutro pójdę, dzisiaj muszę dojść do siebie

Cytat:
czyli mówisz że ten chicco to nie bardzo. A co było z tym stelazem? Jakbyś mogła jednak trochę więcej napisać to byłabym wdzięczna
Jasne ten stelarz z założoną gondolą wyglada dosłownie jak na nóżkach pająka, strasznie cieniutki i słaby. Na zdjęciu nie rzuca się to aż tak w oczy. Do spacerówki potem by pasował bo byłaby fajna i lekka a gondola wydaje mi się powinna być stabilniejsza, szczególnie później jak dziecko zacznie wyglądać, bałabym się że dosłownie mi się ten wózek przewróci.

Cytat:
Dziewczyny macie jakieś sposoby na ból kręgosłupa? Przy moim leżączym teraz trybie życia co raz trudniej mi jeste wytrzymywać ten ból.
Znam to. Ja smaruje plecy Amolem, puki co bardzo pomaga

Cytat:
A ja na wizycie usłyszałam że nie dotrwam do terminu i mam się szykować ale jestem szczęśliwa bo wszystkie nieprawidłowe wymiary są już ok
Mi też w szpitalu mówili, że nie dotrwam a moja gina stwierdziła że jak szyjka na razie w porządku to nie ma co straszyć

Cytat:
Nie pamiętam czy to pisałam - to pewnie przez ten cukier Ale na innym wątku w którym się udzielam było kilka dziewczyn co miało problem ze skracającą się szyjką i usłyszały że nie donoszą. Z tego co pamiętam to wszystkie z nich donosiły, a niektóre nawet urodziły po terminie. Co było zadziwiające. Niektóre to nawet z rozwarciem chodziły jakiś czas jak już były donoszone. Myślały, że lada chwila, a tu niespodzianka, bo dzidziusiowi nie spieszyło się na ten świat Naprawdę każdy kolejny dzień dla niedonoszonego dziecka w naszym brzuchu jest cenny. Także zaciskajmy mocno swe uda aż donosimy To jakoś 38 tydzień - tylko nie pamiętam czy chodziło o skończony.
Skończony 37tydz to dziecko donoszone

Cytat:
W gorszych momentach u mnie było bez różnicy czy leżałam czy siedziałam, chodziło tylko o to żebym nie wstawała często. Ale to chyba lepiej dopytać lekarza.

Cytat:
Co do drugiego to rozumiem... Tez bym chciala cos porobic... Posprzatac, cos pogrzebac w ogrodku... A tu tylko sie rusze a brzuch krzyczy stop nic z tego...
Ja wczoraj trochę wyszłam, a to pranie wieczorem wywiesiłam i już przed snem brzuch jak kamień a jak na niego to i tak dobrze, bo w weekend jak tylko na chwilę wstałam była katastrofa dzisiaj leże i tylko wieczorem ubranka poprasuje... na siedząco
Stary 2014-03-25, 09:18   #3255
morin
Raczkowanie

witam się porannie,

Wczoraj na wizycie lekarz powiedział że mam krótką tą szyjkę nadal to mówię że byłam na usg w szpitalu i ostatnio dwa tygodnie temu na usg też było jeszcze ok ( w miarę bo skróciła się w tydzień o 1 cm no ale może tak zmierzyli kto to wie) A mój lekarz na to wszystko powiedział że przy badaniu krótko i nie ma co ryzykować i pessar jutro mają mi założyć. Zdołowałam się tym myślałam że g uniknę a tu nic z tego. Pewnie mi go dopiero zdejmą przed porodem. Eh..

Moja dzidzia tez bardzo mała w 26 tc ważyła 780 gram ale nic na to lekarz nie powiedział widocznie jeszcze nie tak źle i wyrówna. Pewnie każdy prowadzący inaczej podchodzi do tego może miał dużo przypadków z niedokrwistością i dmucha na zimne a my panikujemy. Mój chyba miał z szyjką jakieś złe doświadczenia bo pakuje mi ten pessar każdy coś innego
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 09:26   #3256
Ramona_85
Zakorzenienie

Byłam jeszcze wczoraj w SR...
omawialiśmy KP i położna potwierdziła wszystko to, co mówiła Ktosiowa, także cieszę się, że obie sa zgodne i połozna nie gada głupot
potem przyszła połozna środowiskowa i pokazywała jak kąpać i pielęgnowac noworodka...
co do kąpieli - na pierwszy miesiąc polecała jednak emolient, bo on załatwia całą sprawę, nie oliwkować dziecka, nie smarować niczym, bo to zapycha pory, dziecko się poci, a to lato będzie, więc tym bardziej...
ewentualnie płyn do kąpieli (i tu polecała HIPP jak i Ziaja, Johonsona co dostałyśmy w SR nie radziła używać, bo uczuli nawet dorosłego, a co dopiero małe dziecko ) i co 2-3 kąpiel emolient, nie codziennie...
na potówki - soda oczyszczona do kąpieli...
nie ubierać grubo dziecka na spacery w lecie, nawet budki nie zasłaniać, jesli nie ma wiatru, bo robi się tremos, lepiej w ogóle po słońcu nie chodzić, tylko w cieniu...
co do filtrów mineralnych - nie umiała się wypowiedzieć
na odparzenia przy zmianie pieluszki polecała Bepanthen
na pępuszek octenispet...
do przemywania oczek wodę i gaziki...

jak mi się jeszcze coś przypomni, to napiszę

ogólnie wrażenia ok, tylko właśnie co do tego emolientu - to mam wątpliwości, ale pewnie jednak dokupię jeszcze małą butelkę Oilatum albo Oillan

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

morin
trzymam za dzidziola
będzie dobrze, to juz blisko TP, siostra miała takie perypetie w 20 tc, chodziła zaszyta i do 36 tc bez problemu dociągnęła, tylko leżenie i odpoczywanie, nie dźwigać, nie przemęczać się i wszystko będzie dobrze
Stary 2014-03-25, 09:26   #3257
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nie kazał leżeć tylko się bardzo oszczędzać ale może dlatego że mu prawie płakałam mówiąc jak bardzo bolą mnie boki i plecy przy leżemniu a z leżanki po usg wstaje dłużej niż trwa badanie myślę jednak tak jak dziewczyny żeby możliwie najmniej być w pozycji kiedy wszystko naciska na szyjkę
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
wybrałam nuka, nigdy się nie dowiem czy akurat ten podpasuje młodemu, więc brałam pierwszy lepszy silikonowy i będę próbować metodą prób i błędów

no proszę ciąża w podobnym terminie, dzieci duże i skracająca się szyjka, eh no więcej podobieństw nie można mieć Izetko Ty nie bierz z nas przykładu
Ja też mam Nuka
A o forumowych siostrach na którymś wątku czytałam
Cytat:

Kciuki za usg.
Ta promocja jest na większe pampersy ale z kartą rossne za zielone 1 zapłaciłam w tamtym tygodniu niecałe 18zł więc też dobra cena
Cytat:
Rozumiem Cię... mamy strasznie duzo pracy przed remontem i bardzo chciałabym pomóc meżowi a tu nawet siebie ciężko podnieść ale damy radę
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
W czwartek wizyta więc się dowiem czy się dalej nie skraca
oby nie a teraz ile miałaś?
Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Trzeba bylo poprosić kogoś innego kto się bardziej zna. Z przypadku ją tam dali chyba. A to jakby nie bylo poważny zakup i powinien się ktoś dobrze znać! My w tym tygodniu robimy trzecie podejście do oglądania wózków bo za każdym razem w innej hurtowni i sobie porównamy.
oby tym razem wybór był trafny i ostateczny
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry, ale mnie dzisiaj plecy bolą po wczorajszej wycieczce tydzień leżenia i jak inwalidka chodziłam, koło mnie babeczki koło 20tyg śmigały, wybierały a ja tylko się za plecy trzymałam i czułam jak mi młoda po pęcherzu skacze
Mi też w szpitalu mówili, że nie dotrwam a moja gina stwierdziła że jak szyjka na razie w porządku to nie ma co straszyć
Dobre podejście lekarki
oszczędzaj się dziś
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 09:33   #3258
pater86
Zadomowienie

Witam się wtorkowo pogoda paskudna i wszystkiego mi się odniechciewa, a taki mam bałagan w domu, że szok, wszystko co przywieźliśmy leży po kątach, a nawet na środku pokoju, a ja nie mam siły wstać i palcem ruszyć...
Poza tym boli mnie gardło i nie wiem co kupić żeby pomogło i mnie nie rozłożyło
A dziś idziemy podpisywać umowę o kredyt, strasznie długo trwało to całe załatwianie, ale teraz już będzie z górki, jedno zmartwienie z głowy, teraz zostaje tylko płacić
Trzymam dziewczyny żebyście miały lepszy humor niż ja
Stary 2014-03-25, 09:35   #3259
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
witam się porannie,

Wczoraj na wizycie lekarz powiedział że mam krótką tą szyjkę nadal to mówię że byłam na usg w szpitalu i ostatnio dwa tygodnie temu na usg też było jeszcze ok ( w miarę bo skróciła się w tydzień o 1 cm no ale może tak zmierzyli kto to wie) A mój lekarz na to wszystko powiedział że przy badaniu krótko i nie ma co ryzykować i pessar jutro mają mi założyć. Zdołowałam się tym myślałam że g uniknę a tu nic z tego. Pewnie mi go dopiero zdejmą przed porodem. Eh..

Moja dzidzia tez bardzo mała w 26 tc ważyła 780 gram ale nic na to lekarz nie powiedział widocznie jeszcze nie tak źle i wyrówna. Pewnie każdy prowadzący inaczej podchodzi do tego może miał dużo przypadków z niedokrwistością i dmucha na zimne a my panikujemy. Mój chyba miał z szyjką jakieś złe doświadczenia bo pakuje mi ten pessar każdy coś innego
pesser to nie aż takie zło, najważniejsze aby dotrzymać dziecko jak najdłużej w brzuszku

Cytat:
Mi nie kazał leżeć tylko się bardzo oszczędzać ale może dlatego że mu prawie płakałam mówiąc jak bardzo bolą mnie boki i plecy przy leżemniu a z leżanki po usg wstaje dłużej niż trwa badanie myślę jednak tak jak dziewczyny żeby możliwie najmniej być w pozycji kiedy wszystko naciska na szyjkę

Ja też mam Nuka
A o forumowych siostrach na którymś wątku czytałam

Kciuki za usg.
Ta promocja jest na większe pampersy ale z kartą rossne za zielone 1 zapłaciłam w tamtym tygodniu niecałe 18zł więc też dobra cena

Rozumiem Cię... mamy strasznie duzo pracy przed remontem i bardzo chciałabym pomóc meżowi a tu nawet siebie ciężko podnieść ale damy radę

oby nie a teraz ile miałaś?

oby tym razem wybór był trafny i ostateczny

Dobre podejście lekarki
oszczędzaj się dziś

Ty to już masz wszystko, pampersy, smoczki, ubranka, wózek, brakuje Ci czegoś wogóle?
Stary 2014-03-25, 09:39   #3260
pater86
Zadomowienie

morin dobrze, że lekarz tak zadecydował, lepiej dmuchać na zimne, Ty będziesz spokojniejsza i bezpieczniejsza, a zakładanie pessara nic nie boli, więc lepiej go mieć niż nie mieć
Stary 2014-03-25, 09:56   #3261
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Jakość wykonania w porządku - nie porównuje go do Bebetto, ale konstrukcja licha nie jest kilka razy wpinałam, wypinałam, przekładałam siedzisko, składałam wózek, podnosiłam, jeździłam pół godziny po sklepie - i wszystko super bardzo łatwy w obsłudze, a dla mnie to niesamowicie ważne. Daszku niestety nie ma powiększanego ale nie jest mały, choć tyle. Znam mamy z osiedla które jeżdżą w naszym pobliskim lasku (po ścieżce leśnej), znam opinie Mam, że i na wakacjach na plaży spisywał się ale zdaję sobie sprawę, żeby nie porównywać go do mojego ciężkiego terenowego wielofunkcyjnego po Dominice graco jest typowo miejskim wózkiem Nas ten wózek bardzo urzekł - zarówno wyglądem jak i lekkością i łatwością w obsłudze (no i ceną ).
Ale jeżeli stać Cię na ciut droższy to moim zdaniem X-lander X-pulse jest lepszy
To teraz wiem, że nic nie wiem jak będę w smyku to oblukam też graco.

Cytat:
Aaaaa! No i witam się w 30 tygodniu!

Cytat:
Ja kupiłam ten
http://www.hm.com/pl/spring-fashion#campaign/1
w kolorze bladoróżowym - dekolt ma rozpinany w łatwy sposób ( haftki) jest lekki, będzie fajny na lato do białych szortów czy dłuższych spodni

a tobie chodzi pewnie o to
http://www.hm.com/pl/product/23558?article=23558-A

a koszulki na ramiączkach, kupiłam normalne z bawełny organicznej

są też fajne spodnie lniane, ale myślże, że przesiądę się w sukienki po prostu na wiosnę

a z 3 sukieniek z zalando 2 do zwrotu

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

dla Borysa kupiłam
http://www.hm.com/pl/product/13848?article=13848-A
będą dobre pod koszulki, czy koszule na lato
są z mięciutkiej bawełny
Fajne zakupy. Na te staniki to i ja się chyba skuszę i będę miała do szpitala. Z poprzedniej ciąży zostały mi dwa własnie z h&m, jakościowo są super.

Cytat:
Byłam z wizytą u gina. Tak to wszystko ok, serduszko bije, jestem pozamykana na 3 spusty, ale niestety ta nieszczęsna glukoza wyszła mi powyżej normy Także mam skierowanie do poradni.
Dobrze, że u malutkiej wszystko ok. Współczuję cukrzycy, myślałam i wierzyłam, że Cię to ominie ale chociaż laska będziesz, tzn.mniej do zrzucania poza tym już malutko zostało....

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Mam już wyniki glukozy, cukrzyca mi nie wyszła na pewno, bo mam 66 na czczo i 111 po 2h
Super

Cytat:
Aaaa, no i chciałam się pochwalić, że ograniczenie słodyczy i jedzenie większej ilości owoców pomaga, bo przez ten tydzień waga nie drgnęła
fajnie, ja za to ostatnio szaleję z jedzeniem, aczkolwiek nie ze słodyczami

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
No to pięknie. Rozkłada mnie
Nie daj się, zdrówka

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Ostatecznie Tż był za Jane muum a ja za Mutsy Igo. Jane mi się nie podobał ze względu na głęboką i bardzo wąską gondolę (wygląda za przeproszeniem jak trumna ). Igo ma w końcu większą gondolę (82cm), i bardziej dopracowaną spacerówkę niż Evo, w cenie niewiele wyższej.
Rozmawialiśmy z rodzicami, Igo im się podoba i ogólnie mimo ceny są za, ale będziemy kupować tylko gondolę ze spacerówką i osobno fotelik bo 3w1 się nie opłaca. Więc w sumie wózek wybrany i pod koniec kwietnia kupujemy.
Fajnie, macie już chociaż wybrany
Stary 2014-03-25, 10:00   #3262
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Witam się wtorkowo I biorę się zaraz za pisanie pracy, póki co z tego co mam.... A później się będę martwić o bibliografię i przypisy, trudno.. Ogólnie, to twardnieje mi ciągle brzuch mimo brania tego magnezu.. W czwartek znów ktg, ale pewnie wtedy akurat będzie spokój. Mój gin w końcu pomyśli sobie, że mam jakieś urojenia... Sama się powoli zaczynam nad tym zastanawiać

Ale miałam dzisiaj sen.... Śniło mi się, że rodziłam, a tuż obok mnie na tym samym łóżku koleżanka (która ma planowaną cesarkę i ma miesiąc przede mną tp tak na prawdę). Obie rodziłyśmy klęcząc na czworaka (a u mnie w szpitalach jest tylko możliwość na półleżąco z przygiętymi nogami). Koleżanka to rach ciach i po wszystkim. A ja nie mogłam coś urodzić i stwierdziłam, że za mało mnie boli i wgl to mi się nie chce teraz rodzić i idę do domu

Cytat:
W ogóle jest dziwne to że nawet na czczo wyszło mi powyżej normy. Zawsze na czczo miałam dobry.

To było obciążenie glukozą 75 g i dlatego, że miałam wcześniej podwyższony po 50 g to teraz miałam mieć zbadany po godzinie i dwóch.

Na czczo 104, gdzie normę mam do 100.
Po godzinie 214 gdzie norma jest do 180
Po dwóch godzinach 177 gdzie norma jest do 140

Poprzednio po godzinie jak miałam obciążenie 50 g to wynik był 149 gdzie norma to 140. Także trochę mnie zaszokowały te wyniki tak, że u gina miałam w miarę normalne ciśnienie, bo jakoś 120/55, gdzie podczas ciązy mam raczej niskie i oscyluje w okolicach 100/50.

Ale wiecie co ja wtedy byłam trochę jeszcze podziębiona, a po fakcie dowiedziałam się, że nie robi się żadnych badań jak się jest chorym, bo wyniki mogą być zafałszowane. Także piszę to Wam, bo ja nie miałam o tym zielonego pojęcia. No, ale nic pójdę to tej przychodni diabetologicznej i będę kontrolować. Zobaczymy czy to przeziębienie miało jakiś wpływ czy nie.
no to może rzeczywiście to wina przeziębienia okaże się..

Cytat:
Berenika, znalazłam tylko jedną książkę na ten temat : http://www.ajd.czest.pl/w687,Panstwo...maceyryczna-II
dziękuję Ci bardzo bardzo

Cytat:
Dziewczyny macie jakieś sposoby na ból kręgosłupa? Przy moim leżączym teraz trybie życia co raz trudniej mi jeste wytrzymywać ten ból.
masaże tżta

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Mam pytanie pierzecie kołderkę i poduszeczkę dla dziecka przed użytkowaniem?

Co do wyników glukozy dowiem się dopiero na następnej wizycie a mam ją dopiero 10 kwietnia jeszcze nigdy tak długo nie czekałam na wizytę
ja piorę

ja też mam wizytę 10 kwietnia

Cytat:
A ja na wizycie usłyszałam że nie dotrwam do terminu i mam się szykować ale jestem szczęśliwa bo wszystkie nieprawidłowe wymiary są już ok
eee ja też tak słyszałam w poprzedniej ciąży i urodziłam 8 dni po terminie za wymiary

Cytat:
witam się porannie,

będzie dobrze
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 10:08   #3263
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
może poproś tż-ta aby od czasu do czasu lekko rozmasował Ci obolałe miejsce. Duża poducha pod plecy, rogal....

Cytat:
mam nadzieję, że dotrwasz do terminu

Z resztą za wszystkie mamusie szyjkowe, leżące, będzie dobrze abyście wytrwały do tp.

Cytat:
A mnie się bardzo podobają bliźniacze, rozczulają mnie. Tylko kogo ja wsadzę obok

Cytat:
Też tak mi się wydaje, mimo, że ja też nie leżąca

Cytat:

Cytat:
Jak mus to mus, dzięki temu dotrwacie na pewno do tp, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Byłam jeszcze wczoraj w SR...
omawialiśmy KP i położna potwierdziła wszystko to, co mówiła Ktosiowa, także cieszę się, że obie sa zgodne i połozna nie gada głupot
potem przyszła połozna środowiskowa i pokazywała jak kąpać i pielęgnowac noworodka...
co do kąpieli - na pierwszy miesiąc polecała jednak emolient, bo on załatwia całą sprawę, nie oliwkować dziecka, nie smarować niczym, bo to zapycha pory, dziecko się poci, a to lato będzie, więc tym bardziej...
ewentualnie płyn do kąpieli (i tu polecała HIPP jak i Ziaja, Johonsona co dostałyśmy w SR nie radziła używać, bo uczuli nawet dorosłego, a co dopiero małe dziecko ) i co 2-3 kąpiel emolient, nie codziennie...
na potówki - soda oczyszczona do kąpieli...
nie ubierać grubo dziecka na spacery w lecie, nawet budki nie zasłaniać, jesli nie ma wiatru, bo robi się tremos, lepiej w ogóle po słońcu nie chodzić, tylko w cieniu...
co do filtrów mineralnych - nie umiała się wypowiedzieć
na odparzenia przy zmianie pieluszki polecała Bepanthen
na pępuszek octenispet...
do przemywania oczek wodę i gaziki...

jak mi się jeszcze coś przypomni, to napiszę

ogólnie wrażenia ok, tylko właśnie co do tego emolientu - to mam wątpliwości, ale pewnie jednak dokupię jeszcze małą butelkę Oilatum albo Oillan
za info

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Witam się wtorkowo pogoda paskudna i wszystkiego mi się odniechciewa, a taki mam bałagan w domu, że szok, wszystko co przywieźliśmy leży po kątach, a nawet na środku pokoju, a ja nie mam siły wstać i palcem ruszyć...
A dziś idziemy podpisywać umowę o kredyt, strasznie długo trwało to całe załatwianie, ale teraz już będzie z górki, jedno zmartwienie z głowy, teraz zostaje tylko płacić
Zdrówka i za dzisiejszy dzień.
-----------------------------
za wszystkie dzisiejsze wizyty.
Miłego dnia
Stary 2014-03-25, 10:17   #3264
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
witam się porannie,

Ja bym wolała mieć to coś założone i żebym donosiła chociaz do 36-38tc
Cytat:
Powodzenia oby ten dzień był jednak udany i humor wrócił
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Ty to już masz wszystko, pampersy, smoczki, ubranka, wózek, brakuje Ci czegoś wogóle?
Nie chcesz zobaczyć listy rzeczy których mi brakuje teraz biorę się za łóżeczko i materac
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45740074]Witam się wtorkowo I biorę się zaraz za pisanie pracy, póki co z tego co mam.... A później się będę martwić o bibliografię i przypisy, trudno.. Ogólnie, to twardnieje mi ciągle brzuch mimo brania tego magnezu.. W czwartek znów ktg, ale pewnie wtedy akurat będzie spokój. Mój gin w końcu pomyśli sobie, że mam jakieś urojenia... Sama się powoli zaczynam nad tym zastanawiać

Ale miałam dzisiaj sen.... Śniło mi się, że rodziłam, a tuż obok mnie na tym samym łóżku koleżanka (która ma planowaną cesarkę i ma miesiąc przede mną tp tak na prawdę). Obie rodziłyśmy klęcząc na czworaka (a u mnie w szpitalach jest tylko możliwość na półleżąco z przygiętymi nogami). Koleżanka to rach ciach i po wszystkim. A ja nie mogłam coś urodzić i stwierdziłam, że za mało mnie boli i wgl to mi się nie chce teraz rodzić i idę do domu
[/QUOTE]
Nie poznałam Cię z nowym avatarem
Ale sen
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że dotrwasz do terminu

A mnie się bardzo podobają bliźniacze, rozczulają mnie. Tylko kogo ja wsadzę obok
Dzięki a do wózka sama się pakuj a Tż będzie Was woził
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 10:18   #3265
Ramona_85
Zakorzenienie

chwalę się łupami z Sh (tunika na 9-12 mscy ale pewnie na wiosnę następną będzie w sam raz, do tego rajstopki i jakaś bluzeczka na długi rekach/bodziak , kostium z miękkiego jeansu spodobał się mężowi , też jest na 9-12 mscy, i jesli trafi mi się duży dzieć, to tak jak wyżej rajtki, bluzeczka i może śmigać przed latem) i pepco (różowe śliniaczki, smerfetka i ręczniczek 30x50cm) oraz śliniaczkiem bezceratkowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1313363.jpg (30,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1313364.jpg (29,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1313361.jpg (41,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1313362.jpg (25,9 KB, 8 załadowań)
Stary 2014-03-25, 10:28   #3266
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
chwalę się łupami z Sh
Śliczne ciuszki, ja też jak coś mi się spodoba to kupuję już większe rzeczy, bo to zawsze jest tak, że jak będziemy później szukać takich rozmiarów to nagle nie będzie
Stary 2014-03-25, 10:42   #3267
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Jak tam się czujecie? Pokaż brzucha

Raczej dobrze, dziekuje jak lekarz kazal tak odpoczywam prawie caly czas i tak ciezko z tym brzucholem cokolwiek robic nawet dluzsze spacery mnie juz mecza
too my w 28tc po 30tc juz tylko lezenie chyba haha

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1395740571048.jpg (33,6 KB, 43 załadowań)
Stary 2014-03-25, 10:46   #3268
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym wolała mieć to coś założone i żebym donosiła chociaz do 36-38tc

Powodzenia oby ten dzień był jednak udany i humor wrócił

Nie chcesz zobaczyć listy rzeczy których mi brakuje teraz biorę się za łóżeczko i materac

Nie poznałam Cię z nowym avatarem
Ale sen

Dzięki a do wózka sama się pakuj a Tż będzie Was woził

ja za łóżeczko biorę się w kwietniu ale z niecierpliwością będę czekać na to co Ty wybierzesz

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45740074]Witam się wtorkowo I biorę się zaraz za pisanie pracy, póki co z tego co mam.... A później się będę martwić o bibliografię i przypisy, trudno.. Ogólnie, to twardnieje mi ciągle brzuch mimo brania tego magnezu.. W czwartek znów ktg, ale pewnie wtedy akurat będzie spokój. Mój gin w końcu pomyśli sobie, że mam jakieś urojenia... Sama się powoli zaczynam nad tym zastanawiać

[/QUOTE]

sen boski

co do pracy to może ten brzuszek twardnieje ze stresu właśnie przed tą obroną i pisaniem pracy?

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Raczej dobrze, dziekuje jak lekarz kazal tak odpoczywam prawie caly czas i tak ciezko z tym brzucholem cokolwiek robic nawet dluzsze spacery mnie juz mecza

jaki fajny duży brzusio
Stary 2014-03-25, 11:00   #3269
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne ciuszki, ja też jak coś mi się spodoba to kupuję już większe rzeczy, bo to zawsze jest tak, że jak będziemy później szukać takich rozmiarów to nagle nie będzie
ja to samo, bo potem nie będzie czasu na łażenie po sh

Cytat:

woow ale brzuś super
przy takim obciążeniu to faktycznie dużo odpoczywac, by nie nadwyrężac kręgosłupa
gratuluję III tr
Stary 2014-03-25, 11:07   #3270
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Ooooo matulu jest wielki

Musi być Ci ciężko... No ale nagroda podwójna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości