|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
alez wam zazdroszcze takiego wyboru wozkow
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanko do dziewczyn ktore leżą: czy lezycie tak caly czas czy jednak siedzice np. Bo ja niby mam tez lezec ale wiecej siedze sobie na fotelu ...
Dobraanoc Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
Karolkya ja nie mam zaleconego lezenia ale jak byłam w szpitalu to koleżanka z sali musiała lezec...co lekarz wszedł do sali to jej mowil ze ma lezec a nie siedzieć.Czyli wydaje mi sie ze jak lezec to lezec.Jak leżysz to nie ma ucisku na szyjke itp a jak siedzisz to wszystko ciśnie w dol
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no proszę ciąża w podobnym terminie, dzieci duże i skracająca się szyjka, eh no więcej podobieństw nie można mieć Izetko Ty nie bierz z nas przykładu
|
||
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Wstałam,jem sniadanko,maluje oko i bede jechac zawieźć sis do pracy a potem na 11 na usg
Siorka mowila ze w rossmanie jest promocja na pampki jakies jumbo pack zielone i do nich sa chusteczki papmka za 1 zł chyba online dobrze pamietam.Dzis ma sprawdzić dokładnie jakie to pampki jaki rozmiar i jaka ta promocja dokładnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tam się czujecie? Pokaż brzucha ![]() Cytat:
![]() Ja tak na w pół leżąco..... Plackiem nie daje rady. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzien dobry... Pogoda do d. Trzymam za wszystkie wizyty badania i USG.Gratki rozpoczetych nowych tygodni Milego dnia Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#3248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mam zryty humor. Nic mnie nie cieszy. Chciałabym normalniej funkcjonować. Wczoraj znów trochę więcej pochodziłam i skończyło się strachem i bólem na wieczór. Mąż w ogrodzie pracuje, zmienia dużo rzeczy a ja nic nie mogę a tak bym chciała mu pomóc.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-03-25 o 07:42 |
||
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Karolyka dasz rade...wiecej poduch pod głowę i dasz rade
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do drugiego to rozumiem... Tez bym chciala cos porobic... Posprzatac, cos pogrzebac w ogrodku... A tu Pewnie ze dam dla Malutkiej wwszystko ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#3251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze, na pewno waga małej nie jest jakoś mega niska, moja mała też jest mała, w 28 tc ważyła 1066g, czyli ledwo przekroczyła kilogram, a błąd pomiarowy do ponad 200g, więc wiesz... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no nic, udaj się do tej poradni, dieta i częste posiłki w równych odstępach czasu o małym IG i będzie dobrze |
||||
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W czwartek wizyta więc się dowiem czy się dalej nie skraca ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3254 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, ale mnie dzisiaj plecy bolą po wczorajszej wycieczce
tydzień leżenia i jak inwalidka chodziłam, koło mnie babeczki koło 20tyg śmigały, wybierały a ja tylko się za plecy trzymałam i czułam jak mi młoda po pęcherzu skacze Miałam iść do księgowej bo mnie urząd skarbowy atakuje, że im nie taki pit wysłałam ale jutro pójdę, dzisiaj muszę dojść do siebie ![]() Cytat:
ten stelarz z założoną gondolą wyglada dosłownie jak na nóżkach pająka, strasznie cieniutki i słaby. Na zdjęciu nie rzuca się to aż tak w oczy. Do spacerówki potem by pasował bo byłaby fajna i lekka a gondola wydaje mi się powinna być stabilniejsza, szczególnie później jak dziecko zacznie wyglądać, bałabym się że dosłownie mi się ten wózek przewróci. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzisiaj leże i tylko wieczorem ubranka poprasuje... na siedząco
|
||||||
|
|
|
#3255 |
|
Raczkowanie
|
witam się porannie,
Wczoraj na wizycie lekarz powiedział że mam krótką tą szyjkę nadal to mówię że byłam na usg w szpitalu i ostatnio dwa tygodnie temu na usg też było jeszcze ok ( w miarę bo skróciła się w tydzień o 1 cm no ale może tak zmierzyli kto to wie) A mój lekarz na to wszystko powiedział że przy badaniu krótko i nie ma co ryzykować i pessar jutro mają mi założyć. Zdołowałam się tym myślałam że g uniknę a tu nic z tego. Pewnie mi go dopiero zdejmą przed porodem. Eh..![]() Moja dzidzia tez bardzo mała w 26 tc ważyła 780 gram ale nic na to lekarz nie powiedział widocznie jeszcze nie tak źle i wyrówna. Pewnie każdy prowadzący inaczej podchodzi do tego może miał dużo przypadków z niedokrwistością i dmucha na zimne a my panikujemy. Mój chyba miał z szyjką jakieś złe doświadczenia bo pakuje mi ten pessar każdy coś innego
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam jeszcze wczoraj w SR...
omawialiśmy KP i położna potwierdziła wszystko to, co mówiła Ktosiowa, także cieszę się, że obie sa zgodne i połozna nie gada głupot ![]() potem przyszła połozna środowiskowa i pokazywała jak kąpać i pielęgnowac noworodka... co do kąpieli - na pierwszy miesiąc polecała jednak emolient, bo on załatwia całą sprawę, nie oliwkować dziecka, nie smarować niczym, bo to zapycha pory, dziecko się poci, a to lato będzie, więc tym bardziej... ewentualnie płyn do kąpieli (i tu polecała HIPP jak i Ziaja, Johonsona co dostałyśmy w SR nie radziła używać, bo uczuli nawet dorosłego, a co dopiero małe dziecko ) i co 2-3 kąpiel emolient, nie codziennie...na potówki - soda oczyszczona do kąpieli... nie ubierać grubo dziecka na spacery w lecie, nawet budki nie zasłaniać, jesli nie ma wiatru, bo robi się tremos, lepiej w ogóle po słońcu nie chodzić, tylko w cieniu... co do filtrów mineralnych - nie umiała się wypowiedzieć na odparzenia przy zmianie pieluszki polecała Bepanthen na pępuszek octenispet... do przemywania oczek wodę i gaziki... jak mi się jeszcze coś przypomni, to napiszę ![]() ogólnie wrażenia ok, tylko właśnie co do tego emolientu - to mam wątpliwości, ale pewnie jednak dokupię jeszcze małą butelkę Oilatum albo Oillan ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- morin trzymam za dzidziola będzie dobrze, to juz blisko TP, siostra miała takie perypetie w 20 tc, chodziła zaszyta i do 36 tc bez problemu dociągnęła, tylko leżenie i odpoczywanie, nie dźwigać, nie przemęczać się i wszystko będzie dobrze |
|
|
|
#3257 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A o forumowych siostrach na którymś wątku czytałam ![]() Cytat:
Ta promocja jest na większe pampersy ale z kartą rossne za zielone 1 zapłaciłam w tamtym tygodniu niecałe 18zł więc też dobra cena Cytat:
oby nie Cytat:
![]() Cytat:
![]() oszczędzaj się dziś |
||||||
|
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wtorkowo
pogoda paskudna i wszystkiego mi się odniechciewa, a taki mam bałagan w domu, że szok, wszystko co przywieźliśmy leży po kątach, a nawet na środku pokoju, a ja nie mam siły wstać i palcem ruszyć... Poza tym boli mnie gardło i nie wiem co kupić żeby pomogło i mnie nie rozłożyło A dziś idziemy podpisywać umowę o kredyt, strasznie długo trwało to całe załatwianie, ale teraz już będzie z górki, jedno zmartwienie z głowy, teraz zostaje tylko płacić ![]() Trzymam dziewczyny żebyście miały lepszy humor niż ja
|
|
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty to już masz wszystko, pampersy, smoczki, ubranka, wózek, brakuje Ci czegoś wogóle?
|
||
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
morin dobrze, że lekarz tak zadecydował, lepiej dmuchać na zimne, Ty będziesz spokojniejsza i bezpieczniejsza, a zakładanie pessara nic nie boli, więc lepiej go mieć niż nie mieć
|
|
|
|
#3261 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak będę w smyku to oblukam też graco.![]() Cytat:
. Na te staniki to i ja się chyba skuszę i będę miała do szpitala. Z poprzedniej ciąży zostały mi dwa własnie z h&m, jakościowo są super. Cytat:
poza tym już malutko zostało....Cytat:
Cytat:
fajnie, ja za to ostatnio szaleję z jedzeniem, aczkolwiek nie ze słodyczami![]() Nie daj się, zdrówka Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3262 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Witam się wtorkowo
Ale miałam dzisiaj sen.... Śniło mi się, że rodziłam, a tuż obok mnie na tym samym łóżku koleżanka (która ma planowaną cesarkę i ma miesiąc przede mną tp tak na prawdę). Obie rodziłyśmy klęcząc na czworaka (a u mnie w szpitalach jest tylko możliwość na półleżąco z przygiętymi nogami). Koleżanka to rach ciach i po wszystkim. A ja nie mogłam coś urodzić i stwierdziłam, że za mało mnie boli i wgl to mi się nie chce teraz rodzić i idę do domu ![]() ![]() Cytat:
okaże się..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też mam wizytę 10 kwietnia ![]() Cytat:
za wymiary ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3263 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może poproś tż-ta aby od czasu do czasu lekko rozmasował Ci obolałe miejsce. Duża poducha pod plecy, rogal....Cytat:
![]() Z resztą za wszystkie mamusie szyjkowe, leżące, będzie dobrze ![]() A mnie się bardzo podobają bliźniacze, rozczulają mnie. Tylko kogo ja wsadzę obok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za dzisiejszy dzień.----------------------------- za wszystkie dzisiejsze wizyty.Miłego dnia
|
|||||||
|
|
|
#3264 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45740074]Witam się wtorkowo Ale miałam dzisiaj sen.... Śniło mi się, że rodziłam, a tuż obok mnie na tym samym łóżku koleżanka (która ma planowaną cesarkę i ma miesiąc przede mną tp tak na prawdę). Obie rodziłyśmy klęcząc na czworaka (a u mnie w szpitalach jest tylko możliwość na półleżąco z przygiętymi nogami). Koleżanka to rach ciach i po wszystkim. A ja nie mogłam coś urodzić i stwierdziłam, że za mało mnie boli i wgl to mi się nie chce teraz rodzić i idę do domu ![]() ![]() [/QUOTE] Nie poznałam Cię z nowym avatarem ![]() Ale sen ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
chwalę się łupami z Sh (tunika na 9-12 mscy ale pewnie na wiosnę następną będzie w sam raz, do tego rajstopki i jakaś bluzeczka na długi rekach/bodziak
, też jest na 9-12 mscy, i jesli trafi mi się duży dzieć, to tak jak wyżej rajtki, bluzeczka i może śmigać przed latem) i pepco (różowe śliniaczki, smerfetka i ręczniczek 30x50cm) oraz śliniaczkiem bezceratkowym
|
|
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne ciuszki, ja też jak coś mi się spodoba to kupuję już większe rzeczy, bo to zawsze jest tak, że jak będziemy później szukać takich rozmiarów to nagle nie będzie
|
|
|
|
#3267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet dluzsze spacery mnie juz mecza too my w 28tc po 30tc juz tylko lezenie chyba haha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za łóżeczko biorę się w kwietniu ale z niecierpliwością będę czekać na to co Ty wybierzesz [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45740074]Witam się wtorkowo Ale miałam dzisiaj sen.... Śniło mi się, że rodziłam, a tuż obok mnie na tym samym łóżku koleżanka (która ma planowaną cesarkę i ma miesiąc przede mną tp tak na prawdę). Obie rodziłyśmy klęcząc na czworaka (a u mnie w szpitalach jest tylko możliwość na półleżąco z przygiętymi nogami). Koleżanka to rach ciach i po wszystkim. A ja nie mogłam coś urodzić i stwierdziłam, że za mało mnie boli i wgl to mi się nie chce teraz rodzić i idę do domu ![]() ![]() [/QUOTE] sen boski co do pracy to może ten brzuszek twardnieje ze stresu właśnie przed tą obroną i pisaniem pracy? ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
jaki fajny duży brzusio |
||
|
|
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przy takim obciążeniu to faktycznie dużo odpoczywac, by nie nadwyrężac kręgosłupa ![]() gratuluję III tr
|
||
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest wielki ![]() ![]() Musi być Ci ciężko... No ale nagroda podwójna ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Naprawdę każdy kolejny dzień dla niedonoszonego dziecka w naszym brzuchu jest cenny. Także zaciskajmy mocno swe uda aż donosimy
To jakoś 38 tydzień - tylko nie pamiętam czy chodziło o skończony.

za wszystkie wizyty badania i USG.

13.07.2013 

tydzień leżenia i jak inwalidka chodziłam, koło mnie babeczki koło 20tyg śmigały, wybierały a ja tylko się za plecy trzymałam i czułam jak mi młoda po pęcherzu skacze 
okaże się..
może poproś tż-ta aby od czasu do czasu lekko rozmasował Ci obolałe miejsce. Duża poducha pod plecy, rogal....