|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cześć mamusie!
Jestem mamą październikowego 2013 Piotrusia, i jestem tu nowa. Tak fajnie prowadzicie ten wątek, że postanowiłam do was dołączyć i co dla mnie najważniejsze nasze bobasy są w porównywalnym wieku, u mnie w minioną środę minęło 5 miesięcy, bobas jest cudny. Myślę nad rozszerzaniem diety naszej Pietruszeczki, dawałam mu już pieczone jabłuszko, przed nami marchewka i chyba na razie to będzie tyle. Słyszałam ,że w tym wieku podaje się już dzieciom odrobinę glutenu. Dawałyście swoim maluchom, pytam bo nie wiem co robić, a w innych wątkach nikt mi nie pomógł. LICZĘ NA WAS ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Kurczę widzę, że nie tylko Ja mam problem nocnych pobudek 23, 1, 2, 4, i o 5 już na nogach spacerujemy po całym domu, a mały w najlepszym humorze, grucha, gada, śmieje się tylko ja jakoś tak ledwie żywa. Zastanawiam się czy jak bym go na kolację nakarmiła czymś treściwszym niż cycuś to pospał by dłużej, bo taka "sielanka nocna" ciągnie się już parę tygodni |
|
|
|
#573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o rozszerzaniu diety mamy troszke na 1 stronie a co do glutenu to mamy tu specjalistke natale ![]() nie martw sie jak sie pojawi to ci napisze co i jak chyba z e któraś ma posta natali dot glutenu zapisany
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
o masakra jaki miałam sen..
śniło mi się że poszłam z tż na jakąś syfiastą dyskotekę w obdrapanej kamienicy. tż pożyczył auto od ojca żebyśmy tam dojechali, Antka wzięliśmy ze sobą i spał na tylnim siedzeniu w gondoli.. No impreza trwa, byli tam chyba wszystcy ludzie jakich znam, nawet ci znajomi z którymi od dawna nie mam kontaku i nagle się ocknęłam gdzie jest moje dziecko ?! zaczełam pytać wszystkich co ja z nim zrobiłam , gdzie w ogole jest tż?! wybiegłam z tej dyskoteki, moja mama mówi że biegnie poszukać po okolicy. Ja pobiegłam do auta i patrzę a tam gondolka ale dziecka w środku nie ma no i mi zaświtało że przecież my już go wozimy w spacerówce, więc pobiegłam z powrotem pod dyskoteke i zauważyłam tą sapcerówkę , stała pod murem, pusta. tż nie odbiera telefonu... biegnę z powrotem pod auto, płacze, krzycze panikuje i naglę dostaje mmsa od Angelikady o treści- dziecko jest już bezpieczne w szpitalu, z dala od nieodpowiedzialnych i niekochających go rodziców, cud że żyje... na zdjęciach Antoś na torach pod kołami tramwaju, cały siny, nieprzytomny, blady a na drugim juz w szpitalu, pod kroplówką, cały poowijany bandażami.. ide się ogarniać i lece na spacer... nadrobie Was później jak wroce
|
|
#575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podobno od jutra, zobaczymy... ja mam na chrzest dla Miłka tylko body koszulowe i gruby sweterek, żadnej kurtki która byłaby odpowiednia, więc weekend musi być ładny i ciepły ![]() Cytat:
![]() karmisz piersią czy mm? |
||
|
|
|
#576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sen pewnie nad ranem był ??
|
|
#578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My chyba zorganizujemy opiekę na 30 kwietnia bo mamy rocznicę ślubu 9!Cytat:
![]() No szybko ![]() Pewnie masz rację, bo musiałabym ciągle przy nim siedzieć i sadzać jak próbuje stawać a tak się zwyczajnie nie da. Nie lubię wstawać o 9 a później nie mieć czasu na nic. Rano nawet ćwiczyłam i wczoraj też ![]() Ale ja obstawiam, że to jednak nie było osłabienie ogólne tylko początki zastoju piersi? Nie wiem czy tak mogło być, że się zaczynało ale Młody ładnie wyssał i przeszło? No nie da się tak bujać a szkoda ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobra w locie coś tam nadrobiłam jedząc śniadanie. Idę malować face i może na spacer pierwszy już pójdziemy ![]() Miłego dnia |
||||
|
|
|
#579 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
DZIĘKUJĘ, za waszą uwagę JESTEŚCIE KOCHANE
Karmię piersią, ale mam ostatnio takie kryzysy mam wrażenie że mleczko się kończy a mały ssie, że aż boli co robić |
|
|
|
#581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Papuga przerażający sen
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- No nawet dzisiaj w nocy ok 12, mam nan pro 1, ale mały zwył się pluł i w ogóle nie chciał nawet odrobinki połknąć |
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 6 jak juz wzielam Antka do siebie do łóżka.dlaczego nad ranem śnią sie takie koszmary ? ![]() najgorszy sen mojego zycia
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
papuga -przytulam to tylko zły sen, na nie nie mamy wpływu
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Papuga o matko, straszny sen
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
piję dużo wody i te herbatki laktacyjne i średnio to działa, chyba ze bobo więcej potrzebuje bo na początku miałam tyle pokarmu że 3 dzieci mogłam wykarmić a teraz kryzys
|
|
|
|
#589 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słonko tylko co na drugie danie
|
|
#591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ależ pędzicie z tymi postami |
|
|
|
|
#592 |
|
BAN stały
|
No wlasnie slodkie.Podejrzewam ze dodanie wody tak popsulo smak, sprobuje "poslodzic" mm i dodac kaszy, moze zje
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Poza tym, zeby je pozniej polozyc spac to nie |
|
|
|
#593 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za nadrobienie Doceniamy ![]() Cytat:
wnioski takie:- jak sie budzi to wstaje, nie daje jej sie bawic w lozeczku bo wtedy i tak nie spie, a ona rozbudza sie bardziej i pozniej jeszcze gorzej -daje cyca i zazwyczaj zostaje z nami w lozku i tak sie cycamy Jak sie przebudza to wtykam jej cycka - pocmoka i spi troche podmieniam na smoka, ale cycek lepiej dziala Tymi sposobami drugi dzien spimy do 7 co dla mnie juz jest rewelacja ![]() A jak nic nie dziala to wsadzam ja do hustawki, tam sie pobuja i zasypia - ale nie spi tak dlugo i po 6 jest podubdka. Ale to i tak lepiej niz 5 ![]() Podobno jutro U mnie leje ![]() Cytat:
![]() Odnosnie glutenu po raz kolejny wkleje przepis od Natali ![]() kaszka holle: 2-3g tej kaszki to około 2 płaskich łyżeczek do herbaty lub niecała duża łyżka - uwaga, mam mało pojemne łyżeczki i łyżki w każdym bądź razie to jakieś 5 ml (sprawdzałam w takim kieliszku od syropów). żeby to miało sensowaną konsystencję, to należy dać około 20 ml wody. Ja do tego dawałam troszkę swojego mleka, no nie wiem, może z 5 ml, odciągniętego ręcznie i wychodziło takie ani za rzadkie ani za gęste. zwykła manna, to te 1/2 łyżeczki surowej kaszki musisz ugotować. chyba ze masz lubelle, to wystarczy wrzucić na wrzątek. potem dajesz łyżeczką + pierś do popicia, albo wrzucasz tą ugotowaną kaszkę do obiadku/deserku. Natala zapislalm to sobie kiedys zeby pozniej nie szukac I mysle ze 90% watku to zrobilo Dzieki Kaska a moze wrzucisz to na pierwsza strone? Nie wszyscy jeszcze zaczeli ekspozyjce i co chwile ktos pyta ![]() Cytat:
|
|
#594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a karmi próbowałaś pić na niektórych działa ![]() ale widze ze tu bedzie problem jak u papużki zeby mały w ogóle chciał z butli pić mm...a twoje z butli pił be zproblemu....może nan mu nie podeszło....może być i tak że trzeba spróbować inne mleko ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Cytat:
Ja biorę się za pisanie. Słońce wychodzi z za chmur
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nic to nie daje. I tak rano sie budzi a tak mam przynajmniej wieczor wolny
![]() Isabell mamy dzieciaczki z tego samego dnia
|
#597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w razie w mamy uniwersalne streszczenie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3147
|
|
|
|
|
#598 | |||
|
Zadomowienie
|
no mój "Pierunek" już się obudził to sobie pogadałam z wami, na pewno będę do was zaglądać, moje pierwsze wrażenie- super.
moj mały miał 4.5 m-ca i już pierwszy ząbek, u was też tak wcześnie. a teraz stuka rączkami po klawiaturze razem ze mną ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chetnie przeczytamy
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czy zmienić czy co, żeby tylko nie zaczeły się wysupki zatwardzenia itp |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

nie porusza tematu

choć z tego co rozmawiałam z moją rehabilitantką najlepszym momentem na pionizowanie dziecka jest jak zacznie raczkować naprzemiennie 

po 6 jak juz wzielam Antka do siebie do łóżka.
......a tez juz chce
eee łeeeee
tylko co na drugie danie