|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
Natomiast co do materaca to tez bez przesady ze nie moze byc uzywany. Ja mam po dwoch synkach i jest jak nowy, nie ma zadnych wgłebien chociaz chłopaki troche na koniec juz wazyli. Teraz tez nie mam zamiaru kupowac nowego. Ale jak kupowałam to zwrociłam uwage przede wszystkim zeby był twardy z wkładem kokosowym, jest na pewno lepszy niz taki z samej gabki. Wiadomo jest drozszy ale warto dopłacic |
|
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
witam dziewczyny! co za pogoda
deszcz ze śniegiem u mnie ![]() apropo materacyków... któraś pisała o gryczano kokosowym bądź samym kokosowym... czytam teraz trochę o tym w internecie i niestety bardzo dużo rodziców wypowiada się negatywnie o nich, dlatego, że jakieś robaki się lęgną w tych materacach dobrze, że jeszcze jest czas, zdążę poszukać czegoś dla malca
|
#453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ogólnie to chciałam powiedzieć, że czuję się taka niedouczona i nieświadoma w tej ciąży... Wy już planujecie jak rodzić, czy chcecie karmić, planujecie remonty, zakupy, wiecie tyle o łóżeczkach, wózkach i innych rzeczach, a ja jestem w czarnej D...
|
|
#454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie stać mnie ale zastanawiam sie czy nie oddać charytatywnie bo moge w szpitalu oddalonym o 50km wtedy oni zamrażają kilka porcji i zawsze jest szansa ze w razie czego zostanie cos dla mojej małej no o ta świadomość ze pomagasz innym dzieciom a do tego oczywiscie nic nie płacisz.....z Zuzia za pozno sie i tym dowiedziałam ze jest taka możliwość a teraz nie wiem czy nie bede musiała rodzic w tej klinice w centrum Londynu ale napewno zapytam o to lekarza bo to bardzo ważne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#455 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam jeszcze pytanie odnoście golenia do porodu - może głupie: trzeba tak na zero, czy wystarczy bardzo krótkie przycięcie?
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- a tak poza tym to witam się w 21 tygodniu
|
#456 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak miałam z kapuśniakiem, chodził za mną ze dwa tygodnie, jak tż ugotował cały gar i przez trzy dni jadłam kapuśniak na śniadanie, obiad i kolację to potem w domu atmosfera zgęstniała ale to było takie pyszne! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za dwa i pół tygodnia ślub. Przedślubny stres i ciążowy kalafior to super połączenie, od przedwczoraj ludzie traktują mnie jak upośledzoną albo opóźnioną w rozwoju, ponoć nie da się ze mną normalnie dogadać
|
||||
|
|
|
#457 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ogolili tylko w miejscu, gdzie byłam nacinana. Cytat:
Cytat:
tak jak pisałam H4lince, mój synek nie chciał jeść z butelki więc na nic było odciąganie. Musiałam szybko do domu wracać, bo dziecko wolało głodować niż zjeść z butelki.Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z twoimi radami odnośnie łóżeczka
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie witam w 21 tygodniu
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moja pierwsza ciąża i mam po prostu wrażenie że tego wszystkiego nie ogarniam ![]() ale jak widać nie jestem sama ![]() może rzeczywiście jakbym siedziała w domu, miałabym więcej czasu na studiowanie tych wszystkich informacji, ale jeszcze pracuje i po prostu nie wyrabiam ledwo znajduję czas na forum i czytanie książki, która wydaję mi się bardzo pomocna ![]() fajnie, że jest tu tyle doświadczonych dziewczyn, można dowiedzieć sie wielu ciekawych rzeczy
|
|
|
#461 | |
|
Raczkowanie
|
ZUKEN gratuluje udanej wizyty. Super, że Melka rozwija się prawidłowo
Odnośnie depilacji. Ja mam maszynkę do przycinania włosków. Nie jest to na zero ale wydaje mi się, że na tyle higieniczne ile trzeba. Bo golenie się jednorazówkami powoduje krosty i podrażnienia, wosk ODPADA never again chyba, że ktoś jest takim hardcorem i nie odczuwa takiego stopnia bólu to ok. Mnie BOLI okropnie a do tego włoski się wrastały i też cholernie bolało..czy to na bikini czy na nogach, pod pachami już nie. Trzeba trafić na dobrą kosmetyczkę. Znam przypadki, że zrywana została skóra aŁć! Pracowałam w salonie kosmetycznym przez dwa lata i kobiety miały bardzo przykre doświadczenia związane z depilacją woskiem i dziwię się, że jeszcze się zdecydowały na kolejne ... No ale do brzegu... ta przycinarka na prawdę fajnie się u mnie sprawdza. Tylko nie wiem jak to będzie za PARĘ KILOGRAMÓW I CM W OBWODZIE ! Nie wyobrażam sobie, żeby TŻ mnie tam golił ... no chyba bym umarła ze strachu. Nogi też ... on się do tego zupełnie nie nadaje. Trzeba będzie lusterkiem się posługiwać. Zastanawia mnie własnie jak to jest do porodu SN ... na gładziutko, zero, nic....wszędzie? Cytat:
Ja już nawet nie mówię, że coś mnie boli na GŁOS bo by mnie zakneblowali i do piwnicy zamknęli. Mdłości... łojć! A może znowu to po prenatalu było? Ja biorę co 2 dni na noc i jest ok.
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-03-25 o 11:58 |
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Tak teraz mysle do kogo bedzie podobna moja kruszyna
![]() Chcialabym zeby wlosy miala po mnie bo mam geste brazowe a Tz jest blondynem, ja mam pelne duze usta a Tz male, on jest blady ja ciemna same przeciwienstwa zobaczymy po porodzie
|
|
|
|
#463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z becikowym to jeszcze się orientuję, ze jest limit odnośnie dochodu na jednego członka rodziny. Także jak ktoś sporo zarabia to może się pożegnać. |
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasiłek macierzyński przysługuje każdej mamie, która zdecyduje się na urlop macierzyński tutaj jest wyjaśnione http://www.ofeminin.pl/wychowanie-dz...sc-d56030.html
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-03-25 o 11:00 |
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
tylko to już pewnie to becikowe z dzieckiem narodzonym sie liczy czy bez ?
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-25 o 10:59 |
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie depilacji to ja do końca sama się goliłam, pomagałam sobie lusterkiem.
|
|
#467 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tez będę rodzic w Szpitalu gdzie jest program Rodzic po ludzku. I chcę to wszystko co ty ;-) Cytat:
zasilek macierzyński przysługuje ci wtedy kiedy kończy ci sie umowa na jakiś czas . Np po pirodzie ale musi być to umowa na caly etet i skladki muszą być odciagane. To inaczej urlop macierzynski z tym ze urlop jest dla osób które sa zatrudnione na umowę bezterminowo. A becikowe dostajesz po porodzie . Musisz byc pod opieka lekarska od 10 tyg i nie możesz przekroczy dochodu na czlonka rodziny okolo 1900 zl w tamtym roku tyle było. Maluszek tez sie liczy. Brawo;-) Brawo;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak, jak pisałam, mój lekarz zachęca co przygotowania sobie takiego planu porodu. Myślę, że to nawet jakoś systematyzuje wiedzę kobiety nt. porodu, a to też ważne, chyba szczególnie dla pierworódek, bo tak naprawdę nie wiemy, czego się spodziewać. |
||
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc mam nadzieję, że jakoś dam radę.Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, widze, ze niektore z Was lubia wszystko planowac i miec pod kontrola- to fajnie, ale niestety przy realizacji potrzebna bedzie osoba postronna, ktora bedzie przypominac co i jak, bo inaczej nic z tego nie wyjdzie. Pamietam, ze bylam zaskoczona intensywnoscia bolu podczas akcji porodowej i jedyne o czym moglam myslec, to zeby przestalo bolec. Przestalam racjonalnie myslec i zachowywac sie. Bylo mi wszystko jedno, krzyczalam, darlam sie, plakalam, chodzilam na czworaka, choc w normalnej (bezbolesnej sytuacji), nigdy bym siebie nie podejrzewala o takie zachowania. Bylabym zawstydzona swoimi reakcjami. Ale w obliczu bolu bylo mi wszystko jedno, wszelkie zahamowania nie mialy zadnego znaczenia. Ciesze sie, ze teraz jest planowana cesarka, wiem, ze bedzie bolec, ale cos za cos...
Co do depilacji, to dawalam sobie rade ze swoim przyjacielem lusterkiem , licze, ze teraz bedzie tak samo. Do cc wystarczy wydepilowac pole operacyjne (biorac pod uwage dojescie do wygodnego ciecia), a przy naturalnym, wolna amerykanka, choc krocze jest golone, ze wzgledu na ewentualne naciecie i pozniejsze szycie.Jutro mam polowkowe i mam mega "stresa". Bardzo chce usyszec, ze dzidzius jest zdrowy. Plec nie ma znaczenia. Od dwoch tygodni walcze za zapaleniem zatok- tragedia- lekarz pozwolil mi brac Sinupret lub Sinulan, i troche pomaga...ale zapomnialam juz co to zaczy swobodnie oddychac... Wracajac do watku depilacji, to co stosujecie na zapalenie mieszka wlosowego? Bo normalnie, to mialam masci sterydowe, ale teraz nie moge ich stosowac.. co polecacie??? |
|
|
|
#471 |
|
Rozeznanie
|
A nie w 22 tygodniu??? Bo pamietam ze ty zawsze zaczynałaś nowy tydzien dwa dni przede mną a ja zaczynam 22 tydzien w czwartek....juz miałam ci to napisać tydzien temu tylko zapomniałam ale z tego co pamietam to ty dzisiaj jesteś równo 21+0 czyli zaczynasz 22 tydzien
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-25 o 12:03 |
|
|
|
#472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rozmyślania o porodzie itp, to zaczniesz dopiero na zwolnieniu Cytat:
najważniejsze, żebyś świadomie i wyrażnie wypowiedziała przysięgę Cytat:
(jeszcze nie wie, że chcę rodzić w innym szpitalu. Oby mimo to podpisał). To jakieś pojenanaanane
|
|
#474 |
|
Rozeznanie
|
A mnie znowu brzuch jak na okres boli
w nocy sie nie wyspalam i teraz tez sie nie zapowiada chyba wezmę paracetamol bo juz wytrzymać nie moge.....a jeszcze w domu syf znowu normalnie brak mi słów codziennie rano sprzątam cały dom na błysk wycieram kurze odkurzam myje podłogi opróżniam i pakuje zmywarkę a juz popołudniu zaczyna znowu byc chaos a na drugi dzien z rana spowrotem dom wywrócony do góry nogami to samo z gotowaniem, ile nie nagotuje to na drugi dzien i tak juz nic nie ma, wczoraj specjalnie cały wieczór w kuchni siedziałam zeby dzis sobie odpocząć zrobiłam kotlety z kurczaka pieczone w papirusie na patelni, młode ziemniaczki, sałatkę i cała blachę makaronu zapiekanego z kurczakiem w sosie pomidorowym i żółtym serem...mój brat wczoraj przyjechał i siedzieli sobie do pozna z Tż a rano jak wstałam to jakies resztki tego zapiekanego makaronu tylko zostały i kilka młodych ziemniaczkow ale juz bez kotletów i sałatki żałuje ze nie jestem w Polsce poszłabym na pogotowie powiedziała ze mnie brzuch bardzo boli to zostawiliby mnie na obserwacje to chociaz bym sobie odpoczęła, chciałabym zobaczyc mojego Tż jak sobie radzi w domu chociaz przez tydzien po nogach by mnie chyba całował jakbym wróciła bo naraziemam wrażenie ze on myśli ze ja sobie leżę i pachnę w tym domu.....przeciez wszystko sie samo sprząta gotuje pranie sie samo pierze a psy i Zuza to same sie przeciez sobą zajmują jedynie Weronice nie mogę nic zarzucić bo naprawdę wszystko juz potrafi sama zrobic a jeszcze jak ma dobry humor to i koło Zuzi i psów tez wszystko zrobi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-25 o 12:25 |
|
|
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z facetami to już tak jest że wielu z nich nie docenia naszej pracy. |
|
|
|
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a pózniej chodzę i marudzę jeszcze.....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-25 o 12:32 |
|
|
|
|
#477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo uważam, że to dobre, że tak jest z tym becikowym.To mobilizuje jakieś bardziej 'niedbałe' kobiety, żeby jednak pójść do tego lekarza w ciaży. Oczywiście nie mam na myśli Ciebie ale kobiety z tzw. marginesu.Rykoszetem takich przepisów dostaje się takim osobom jak Ty niestety. Na szczęście lekarz fajny, to się dogadacie ![]() My i tak nie dostaniemy becikowego... Cytat:
![]() A z tym skakaniem, to pamiętam, jak zamieszkałam z moim mężem, wtedy jeszcze nie mężem, to moja mama mi powiedziała 'nie skacz nad nim, nie matkuj, bo kiedyś Ci się znudzi, a on już będzie rozbestwiony i z tym zostaniesz do końca życia'! Posłuchałam mamy i mój maż docenia co robię w domu, a i dla niego mop, czy ściereczka do kurzu nie sa obce jedyne co, to nie prasuje. Ale ja też nie, bo przychodzi do nas pani, która prasuje. Ja tego nienawidzę, a ona sobie dorobi parę zł.
|
||
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jestem od 3 dni leniem i bardzo dobrze mi z tym Chwilo trwaj!!! Gorzej, bo pozniej bede miala jeszcze wiecej sprzatania... ale nic mi sie nie chce!mysia111- ooo to jest mysl, bo ten moj unika fiki miki jak diabel wody swieconej... przez to czuje sie bardzo nieatrakcyjnie... wczoraj sie zapytalam, czy ze mna jest cos nie tak, a on na to, ze boi sie o dzidziusia.... dobre sobie... Fakt, ze przy pierwszej ciazy mielismy zdarzenie, gdzie bardzo zaczelam krwawic po stosunku, ale nic sie dzidziusiowi nie stalo! Najgorzej, ze sie czuje jak slon w skladzie porcelany - grubo i nieatrakcyjnie... no i moje libido spadlo okrutnie...
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-03-25 o 12:49 Powód: literowka |
|
|
|
|
#480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów

deszcz ze śniegiem u mnie 
Ja tak miałam z kapuśniakiem, chodził za mną ze dwa tygodnie, jak tż ugotował cały gar i przez trzy dni jadłam kapuśniak na śniadanie, obiad i kolację to potem w domu atmosfera zgęstniała 

ale dzisiaj jest już trochę lepiej