|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
i porod nie byl ekspresowy - swoja droga chyba jak Cierpliwosc na pol roku sie wezme za opis, bo jeszcze nie napisalam a pozniej to juz pamietac nie bede.I dziewczynka - Amelka
|
|
#602 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
bo teraz bobo już zaczyna się niecierpliwić kręci się, ale cudny jest DZIĘKI WAM BĘDĘ MIAŁA DZISIAJ DOBRY HUMOR! NAWET PO NIEPRZESPANEJ NOCY |
|
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
Podwojne/potrojne mamy
Jak dlugo korzysta sie z krzeselka do karmienia?
|
#604 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
yyyyyyyyyyyyyydo 1,5 roku na pewno i dłużej |
||
|
|
|
#605 |
|
Zadomowienie
|
No to na razie się żegnam bo książę domaga się mojej uwagi, lecę robić obiad, później spacer i zajrzę do was później.
Jeszcze raz dzięki za tak miłe przyjęcie. I dziękuję za info o glutenie!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dawid korzystał do dwóch lat, mieliśmy to drewniane |
||
|
|
|
#607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My w niedzielę idziemy do restauracji na 18stkę mojego kuzyna. I nie wiem w co ubrać siebie i Tusię... Cytat:
A odzywałaś się już kiedyś,że"ponownie olana"?Z uniwersalnego streszczenia dowiesz się tylko troszeczkę
|
|
#608 |
|
Wtajemniczenie
|
Przekopiowuję z wczoraj bo mi nikt nie odpowiedział
Dziewczyny, które mają kaszki holle - jak długo trzymacie je otwarte? Na opakowaniu jest info, że 3-4 tygodnie, ja mam właśnie otwartą od początku marca, a że to tylko do ekspozycji, to 3/4 albo i więcej tej kaszy jeszcze zostało. Kiedyś gdzieś trafiłam przypadkiem na informację, że jak się ją trzyma w lodówce, albo jeszcze lepiej w zamrażalniku to można dłużej używać ![]() A i jeszcze jedno pytanie. Chciałabym młodemu podać szpinak. Z której firmy szukać, który ma najlepszy skład? |
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
nie chciała bym żeby ktoś źle mnie zrozumiał próbowałam na innym forum mamuś popytać o kilka rzeczy, ale bez odzewu i trochę się zraziłam a dziś spróbowałam u was i jest fajnie dzięki- doprecyzowałam swoja wcześniejszą wypowiedź
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas dzisiaj okropna pogoda. Leje od rana,a miałam dzisiaj w planach iść z dziewczynkami do parku... Maja tak bardzo chciała na rower :/ I co? Kolejny dzien do d...! ![]() Wczoraj byliśmy w Ikei. Nakupywałam pierdołek i kasy troszkę poszło ![]() Głowa mi pęka,a muszę się przebrać i jechać na siłownię... Później nadrobię
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
ewcia, ja na przykład jeszcze nie miałam żadnego kryzysu
często mnie zalewa, bo mam tyle pokarmu ![]() Cytat:
|
|
#612 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#613 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hej ![]() moja na noc dostaje kaszke i potrafi spac do 9, a dzisiaj rekord bo az do 10 ![]() Cytat:
o boze... przerazajacy sen ![]() Cytat:
![]() U nas leje nie mam jak wyjsc kupic cos na obiad, niech juz przestanie bo inaczej bedziemy glodowac ![]() Dziewczyny kiedy dzieci mozna wozic w wozku parasolce ? |
|||
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sobei wczoraj uświadomilam dzięki Tobie, ale że Filip nie chce jeść rano kaszki łyżeczką mimo że wcześniej jadł tą owsiankę to ją wyrzucę już jest z połowa. może z tą lodówką i zamrażalnikiem i prawda mniejsze prawdopodobieństwo że coś się do środka dostanie.szpinak z ziemniaczkiem z Hippa ma mleko w składzie i śmietanke chyba z bobovity jest moim zdaniem ok. szkoda że bobovita to zup po 6 mcu dodaje sok z winogron
|
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
Witam.....ja już na nogach od 4.20...zresztą dzień jak codzień.....Antosia właśnie przysnęła więc mam chwilke na kawę
Moje dziecko nabyło nową umięjętność, która mnie zbytnio nie cieszy...a mianowicie zgrzyta zębami Wkurzający odgłos Ma już cztery ząbki - górne i dolne jedynki i tak sobie leży i zgrzyta No i chyba przygotowuje się do siadu...teraz udaje jej się utrzymać w takiej dziwnej pozycji : leży na brzuszku , jedną nóżkę ma zgięta pod brzuszkiem rączki wyprostowane i tak na jedną stronę dupkę przechyla Śmieszny jest ten mój Antolek!!U nas dziś pogoda paskudna pada cały czas...więc nici ze spaceru...
|
#616 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie, chcę słoiczek, ale tu u nas na osiedlu to nie ma żadnego wyboru, szpinaku na pewno nie kupię, więc mąż jak będzie jechał z pracy to podjedzie do rossmana, tylko ja mu muszę konkretnie powiedzieć, z której firmy ma brać i jak to się nazywa
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jeszcze ciągniemy czyli nie jest tak źle |
|
|
|
|
#618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#619 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jak ręką odjął...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Perfekcyjna pani domu ![]() Ja mam kryzys jak tylko wezmę laktator. zaraz sobie myślę, że za mało leci, ze jak on ma się tym najeść, przeciez to nie wystarcza itd... dlatego omijam go szerokim łukiem i chociaz na poczatku dostawal dwa razy butelkę na dobę, to teraz starcza mu mojego... |
||||
|
|
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wszystkie kaszki, mleka przesypuje do plastikowych pojemnikow - ale nie sadze zeby to przedluzylo ich trwalosc. Tyle ze jak jakies mole spozywcze czy cos to sie nie dostana. I wygodniej sie korzysta
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
wy czachowało która lepsza? Zdrowy brzuszek czy Bobovita Expert?
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
to ja kupuję dziś kaszkę bo mój śpi "tylko" od 20 do 7-8
|
#623 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Szpinak musi byc podawany z nabialek dlatego troche tej smietanki |
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szpinak zawiera bardzo duże ilości żelaza, które jest łatwo przyswajalne dla naszego organizmu. Ma do tego w swoim składzie sporo witamin i soli mineralnych, a zwłaszcza chlorofilu. Jednak kwas szczawiowy zawarty w szpinaku, szczawiu i rabarbarze źle wpływa na przyswajanie wapnia. Kwas szczawiowy jest jedną z substancji antyodżywczych. Częściowo jest wchłaniany, a reszta jest wydalana. Wchłonięty kwas szczawiowy odkładany jest w narządach wewnętrznych. Jeśli w naszym codziennym pożywieniu są duże ilości kwasu szczawiowego, a małe wapnia, to w konsekwencji dochodzi do niedoborów tego makroelementu. Jeśli jednak dodamy mleko, śmietanę lub jajko, to wapń zawarty w nabiale połączy się z kwasem szczawiowym z tych warzyw, nie naruszając zasobów wapnia w organizmie.
|
|
#626 |
|
BAN stały
|
Wiesz co nie pamietam, ale ktos pisal o tym na forum, chodzi o jakies szczawiany,tam sa male ilosci wiec spoko, moj jadl juz jakos zaraz po 4miesiacach, ale konsystencja mu nie sluzyla.
|
|
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewvzyny!Ale gonicie,ciężko nadrobić.Witam nowe mamusie.Papuga okropny sen.U nas jakoś leci,niedługo zaczynamy zabawę z jedzeniem,aż mnie to przeraża.Wczoraj Helka jechała pierwszy raz w spacerowce,było ok.Wkurzylam się,bo kupiliśmy używany wózek i okazało się,że średni poziom się nie rozkłada.Tata z tztem będą kombinować,może naprawią.Tak poza tym ok,noce jak zwykłe.Pozdrowienia dziewczyny.
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#630 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A jesli sama zrobie szpinak i dodam mm to bedzie ok, czy musi byc normalny nabial? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

i porod nie byl ekspresowy
a pozniej to juz pamietac nie bede.
chetnie przeczytamy

A odzywałaś się już kiedyś,że"ponownie olana"?

nie mam jak wyjsc kupic cos na obiad, niech juz przestanie bo inaczej bedziemy glodowac 
a teraz jak ręką odjął...
tylko co na drugie danie