Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 22:59   #4891
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Panny są trudne trochę nie? takie specyficzne chyba chociaż ja lubię swój znak i te jakieś wyznaczniki ogólne
Ja w sumie też mam początek otyłości i dokładnie tak samo jak Ty cieszę się że waga w moim przypadku stoi mi ginka powiedziała, że mogę przytyć te 8-10 kg bo to ponoć schodzi nawet w dniu porodu
Hehe nie będę na glos mówila bo mój mąż podczytuje forum czasami A tak na poważnie to myślę, że każdy z nas jest w jakiś sposób trudny
Kocham tego faceta no
a z tego co zauważyłam (nie wiem, może to tylko zbieg okoliczności) to panny raczej wiedzą czego chcą i mają swoje zdanie, którego nie boją się wyrażać. Też tak masz?

8-10kg to jest prawie tyle co dzieciaczek + wody płodowe + łożysko + nadmiar wody w organizmie. Także szybko powinnyśmy to zgubić. Gorzej jak przytyjemy po 20kg czego nie wykluczam

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Kochana uciekam spróbować zasnąć. Jak nie będę mogła to napewno jeszcze tutaj zajrze hehe

P.S. Fryzjer przeniesiony na jutro

Dobranoc

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 22:59   #4892
DorissiriD
Rozeznanie

Uch! Doczytałam. Ostatnio takie spokojniutkie, cichutkie byłyście a dziś

Coś miałam Wam odpowiedzieć ale nie pamiętam. Aha! Monika - przeciwbólowe pewnie i tak by nie pomogły, bo to ucisk na nerw i trzeba przeczekać z zaciśniętymi zębami...

Byłam dziś na tych warsztatach "Mamo to ja". Tak jak przewidywałam było dużo reklam i przekonywanie do produktów, ale i ciekawie było: położna pokazywała jak kąpać dziecko, jak chwycić przy przebieraniu, żeby bioderka były bezpieczne. I facet od fotelików samochodowych był niezły - traktował lalkę jak lalę - nie jak dziecko, ostrożnie. Ale co miał pokazać to dosadnie pokazał np. gwałtownie walnął w źle zapięty fotelik i zrobiło to duże wrażenie na wszystkich...

Pokazał wózek, w którym się zakochałam! Widziałam kiedyś reklamy w internecie, ale zobaczyć na żywo to co innego - z łatwością się składa, sam rozkłada ma dużo fajnych udogodnień. https://www.youtube.com/watch?v=UDcxXLuB0o0

Kobiet było bardzo dużo, taki spęd trochę, ale ok. Dostałam sporo ulotek, gazetek, katalogów i drobnych gadżetów.

Cytat:
Panny są trudne trochę nie? takie specyficzne chyba chociaż ja lubię swój znak i te jakieś wyznaczniki ogólne
Mój mąż to Panna, moja córka to Panna, drugie dziecko będzie Panna... Jak ja Bliźniak sobie poradzę

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-03-24 o 23:03
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 23:01   #4893
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Hehe nie będę na glos mówila bo mój mąż podczytuje forum czasami A tak na poważnie to myślę, że każdy z nas jest w jakiś sposób trudny
Kocham tego faceta no
a z tego co zauważyłam (nie wiem, może to tylko zbieg okoliczności) to panny raczej wiedzą czego chcą i mają swoje zdanie, którego nie boją się wyrażać. Też tak masz?

8-10kg to jest prawie tyle co dzieciaczek + wody płodowe + łożysko + nadmiar wody w organizmie. Także szybko powinnyśmy to zgubić. Gorzej jak przytyjemy po 20kg czego nie wykluczam

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Kochana uciekam spróbować zasnąć. Jak nie będę mogła to napewno jeszcze tutaj zajrze hehe

P.S. Fryzjer przeniesiony na jutro

Dobranoc

Mam tak samo a jak nie będzie po mojemu to niestety foooch

Śpij smacznie i spokojnie dobranoc
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 23:03   #4894
DorissiriD
Rozeznanie

Ja przyszłam to się rozchodzicie
Stary 2014-03-24, 23:07   #4895
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość

Coś miałam Wam odpowiedzieć ale nie pamiętam. Aha! Monika - przeciwbólowe pewnie i tak by nie pomogły, bo to ucisk na nerw i trzeba przeczekać z zaciśniętymi zębami...

Byłam dziś na tych warsztatach "Mamo to ja". Tak jak przewidywałam było dużo reklam i przekonywanie do produktów, ale i ciekawie było: położna pokazywała jak kąpać dziecko, jak chwycić przy przebieraniu, żeby bioderka były bezpieczne. I facet od fotelików samochodowych był niezły - traktował lalkę jak lalę - nie jak dziecko, ostrożnie. Ale co miał pokazać to dosadnie pokazał np. gwałtownie walnął w źle zapięty fotelik i zrobiło to duże wrażenie na wszystkich...

Pokazał wózek, w którym się zakochałam! Widziałam kiedyś reklamy w internecie, ale zobaczyć na żywo to co innego - z łatwością się składa, sam rozkłada ma dużo fajnych udogodnień. https://www.youtube.com/watch?v=UDcxXLuB0o0

Kobiet było bardzo dużo, taki spęd trochę, ale ok. Dostałam sporo ulotek, gazetek, katalogów i drobnych gadżetów.

Mój mąż to Panna, moja córka to Panna, drugie dziecko będzie Panna... Jak ja Bliźniak sobie poradzę
Ale ten wózek jest zgrabniutki i wygląda na bardzo lekki. Ciekawe jak na naszych chodnikach by się sprawował

ja wróciłam byłam zrobić kisiel tylko

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:

To będziecie mieć imprez wow mój Ryby i chyba dobrze, że tak się złozyło

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-03-24 o 23:06
Stary 2014-03-24, 23:22   #4896
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ana nie miałam problemów z jezdzeniem z wózkiem. Nie pamiętam czy Tako miał te koła obrotowe. Może wypowie się jakaś mama która również używała Tako.
Dzięki za opinie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
a ja wczoraj pół dnia w szpitalu.........
Jestem przywiązana do łóżka i nie wiadomo na jak długo..A im ciąża będzie większa tym może być gorzej. Jestem załamana. Ból w krzyżu. Do tego stopnia że nie byłam w stanie się ruszyć. Tata znosił mnie ze schodów i niósł do samochodu...a w szpitalu na wózku. To był koszmarny ból do tego stopnia że wyłam z bólu... Zdiagnozowano lumbago. i nic z tym zrobić się nie da Także leżę i kwiczę...dosłownie...bo każdy ruch sprawia ból, dojście do toalety jest po ścianach na wpół zgięta
biedna ja niestety byłam zmuszona do wzięcia apapu... a właściwie do brania;/

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
o ja...

Padłam z tekstów o fryzurkach i fryzjerach

A co do tytułu wątku to mi się podobał ten, w którym było coś o ruchach malucha, nie pamiętam która była twórcą

Mnie wczoraj z rana obudził ból gardła.
A potem pogarszał się z godziny na godzinę bolało mnie po bokach brzucha przez biodra i nad pośladkami, z czego tam okropnie! aż się popłakałam z bezsilności i bólu.
Zmierzyłam temp było 37,3 a potem już 38,1... pisałam do lekarza bo obudził się we mnie dodatkowo strach. No i kazał mi brać paracetamol na zbijanie tempki i tantum verde spray na gardło. No i badanie moczu, bo możliwe że albo wirus albo nerki.
Całą noc nie spałam, obudziłam się o 2 w nocy po kilku godzinach snu. Temp w nocy po leku była 37,5 ale na szczęście minął ból pleców, juz po jednym apapie, bo on był najgorszy.
Dzisiaj lepiej i po drugiej dawce tabletek tempka już była 36,8... w południe wzięłam trzecią tab. bo zaczyna rosnąć,tzn. 37,2.... Potworny ból gardła nadal i kicham strasznie. Gardło płuczę jeszcze wodą z wodą utlenioną, robie inhalacje z soli fizjologicznej. Dzisiaj jeszcze mąż mi kupił wodę morską do nosa i maść majerankową.

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-03-24 o 23:24
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 23:37   #4897
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Ale ten wózek jest zgrabniutki i wygląda na bardzo lekki. Ciekawe jak na naszych chodnikach by się sprawował
Stelaż waży 9 kg, zależy co na niego włożysz

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A potem pogarszał się z godziny na godzinę bolało mnie po bokach brzucha przez biodra i nad pośladkami, z czego tam okropnie! aż się popłakałam z bezsilności i bólu.
Zmierzyłam temp było 37,3 a potem już 38,1... pisałam do lekarza bo obudził się we mnie dodatkowo strach. No i kazał mi brać paracetamol na zbijanie tempki i tantum verde spray na gardło. No i badanie moczu, bo możliwe że albo wirus albo nerki.
Całą noc nie spałam, obudziłam się o 2 w nocy po kilku godzinach snu. Temp w nocy po leku była 37,5 ale na szczęście minął ból pleców, juz po jednym apapie, bo on był najgorszy.
Dzisiaj lepiej i po drugiej dawce tabletek tempka już była 36,8... w południe wzięłam trzecią tab. bo zaczyna rosnąć,tzn. 37,2.... Potworny ból gardła nadal i kicham strasznie. Gardło płuczę jeszcze wodą z wodą utlenioną, robie inhalacje z soli fizjologicznej. Dzisiaj jeszcze mąż mi kupił wodę morską do nosa i maść majerankową.
Nieciekawie, ale silna jesteś! Zdrowiej!
Stary 2014-03-24, 23:48   #4898
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Dzięki za opinie

biedna ja niestety byłam zmuszona do wzięcia apapu... a właściwie do brania;/

o ja...

Padłam z tekstów o fryzurkach i fryzjerach

A co do tytułu wątku to mi się podobał ten, w którym było coś o ruchach malucha, nie pamiętam która była twórcą

Jejku teraz jakiś wirus paskudny panuje :/ u mnie w domu wszyscy chorzy, dzieciaki u znajomych tak samo. Ponoć szpitale dziecięce w okolicy są przepełnione bo dopada właśnie gorączka i takie osłabienie.
Współczuję Ci bardzo, też mnie dopadło przeziębienie, piłam prenalen syrop dla kobiet w ciąży, też tantum w sprayu i apap. Myślałam, że oszaleje... Mam nadzieję, że szybciutko się wykurujesz grzej się pod kołderką i dużo witaminy C <3
Stary 2014-03-25, 02:56   #4899
Latte88
Zakorzenienie

Wszystkie grzecznie śpią a mnie naszło na twaróg ze szczypiorkiem. Taki zwykły jak babcie robiły.. A ja nienawidzę twarogu

<3
Stary 2014-03-25, 04:09   #4900
bezaczek7
Zakorzenienie

Latte jak zaczynałam nadrabiać, to jeszcze się świeciłaś na pomarańczowo. teraz i ty wymiękłaś
ja nie wiem, coraz później chodzę spać i nie przeszkadza mi to zbytnio, tyle że na śniadanie mam obiad koło trzynastej
nie miałam nigdy lumbago, ale słyszałam. jak mój tż kwiczał już momentami przy korzonkach, znaczy że naprawdę mu dokuczały i dwa tyg l4. choc w sumie i tak krótko był, ktoś był na korzonki podobno 2 miesiące
mam oficjalnie l4 od dziś/wczoraj. jednak nie było badanka u ginki, tylko papierki
mnie gardło tak od tygodnia boli co drugi dzień. a akurat teraz mam ochotę na lody czekoladowe od tygodnia ech
odczuwalne ruchy jelit są możliwe technicznie, mam tak odkąd pamiętam zawsze mi tam jeździło po jelitach, cienkich i grubych, tak jak przed biegunką, tylko bardziej i to mam na co dzień. dlatego się tak zastanawiałam czy i kiedy rozpoznam ruchy, bo mi się codziennie rusza wszystko w środku
mówiłam dziś gince, że chyba czuję ruchy, a ona że 15 tydz(od poczęcia ) no to by mogło być możliwe. mówię że nie wiem czy to to, bo też mam łożysko na przedniej ścianie, a ta mi na to, że to nie ma wpływu? to ja już nie wiem po co wypisują w necie, że może przez to się czuć później. owszem, jest tam może, ale ginka mówiła, że to nie ma znaczenia. wniosek: nie czytać internetu
dobrej nocy
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35

Edytowane przez bezaczek7
Czas edycji: 2014-03-25 o 04:13
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 06:46   #4901
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ale się rozpisałyście wieczorem Aż humor z rana lepszy jak się czyta o fryzurkach... ja nie jestem w stanie wejść do wanny sama...usiedzę w niej max 5 minut więc nawet nie mam możliwości krzaczorów z nóg usunąć a co dopiero mówić o fryzurce tu i ówdzie może faktycznie elektryczną mojego Tżta coś zdziałam ;P a lepsza taka do golenia czy strzyżenia głowy?

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 07:43   #4902
Denaris
Rozeznanie

Witam się porannie

Czytam i nadrabiam i się śmieje do monitora.. szalone mamuśki

Ja do myszki już od bardzo dawna używam elektrycznej ze względu na lekkie AZS no i wiadomo.. sucho, boli i swędzi brrr... ale jak chcę się wystroić dla kogoś to podgalam maszynką co by gładziutki było

Ale o depilacji z TŻ to nigdy nie słyszałam.. uśmiałam się z was niesamowicie! Ale to na pewno zacieśnia więzi.. co ludzkie nie jest nam obce

Trzymam kciuki za wizytujące mamusie

Za każdym razem gdy Was czytam to mam ochotę na jedzenie! Wczoraj u przyjaciółki zjadłam kiwi A dziś będą płatki chockapic a później z pewnością jakaś kanapeczka z kawusią

Dziewczyny szczerze Was namawiam do ćwiczeń mięśni Kegla... od nastoletnich lat miałam problemy z pęcherzem.. zdarzało mi się wiele razy popuścić kilka kropel przy kichaniu czy kaszlu (na szczęście bardzo rzadko je miałam ) i bardzo mi pomogły kulki gejszy Nie dość, że pożyteczne to jeszcze przyjemne Tak jak Paulina chodzi na zajęcia ruchowe, może zapodać sobie kuleczki a mięśnie ćwiczą się same, lub przyz wykłym spacerze czy odkurzaniu. To naprawdę pomaga! Ja już serio miałam wizję nietrzymania moczu koło 40

Ja już brałam leki tak silnie ryjące wątrobę na mój pęcherz a teraz jak ręką odjął. Polecam

Poza tym fajnie jest ćwiczyć mięśnie przy Zawsze można zapytać TŻ czy czuje różnicę przy zaciskaniu (może pochwalić postępy przy ćwiczeniach hehe)

Tak wybiegacie w przód z zakupami dla dzieci, wózki, kocyki.. ja jeszcze jakoś nie czuję tej czaczy. Chyba będę złą mamusią Nie dotarło to do mnie.
Stary 2014-03-25, 07:54   #4903
etusiaaa
Wtajemniczenie

śmiechu co nie miara z rana. Fryzurki obłedne są dziewczynki

ja ostatnio się zaniedbałam to az maż mi mi mowi zebym sie wydepilowała:P nigdy az tak zle nie bylo a teraz juz poprawa

ja wczoraj oglądałam wózki i już chyba wybrałam jeszcze tz musi zaakceptowac, widzialam na allegro ale jeszcze u nas w miescie musze zobaczyc wiem na 100% ze spacerowka bedzie z firmy graco, a reszta sie okaze.

co do tytulu to kiedys glosowalam na ten tytul o ruchach takie wlasnie odzwierdzieliby nasz obceny stan a na koncu mozna dopisac wrzesniowki 2014

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 08:11   #4904
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ale mój urwis dzisiaj pływa Co chwilkę czuję jak się przemieszcza, a to kopnie, a to posmyra a ja leżę i czekam aż maluszek pójdzie spać to doczołgam się do kuchni o śniadanko

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 08:38   #4905
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
ja wczoraj oglądałam wózki i już chyba wybrałam jeszcze tz musi zaakceptowac, widzialam na allegro ale jeszcze u nas w miescie musze zobaczyc wiem na 100% ze spacerowka bedzie z firmy graco, a reszta sie okaze
Ja mam graco podobny do tego (chyba wcześniejsza wersja) w pięknym turkusowym kolorze Sprawdza się fajnie, jest lekki, zwinny, mieści się w bagażniku samochodu, łatwo rozkłada.
http://www.e-graco.pl/product_info.p...9#!prettyPhoto
Stary 2014-03-25, 08:49   #4906
Aliszcze
Zakorzenienie

dzień dobry

wczoraj wieczorem uśmiałam się czytając Was, ale nie mialam sil nic napisać. żołądek znów mnie bolał dziś już bedę na samym tylko kleiku, bo mam dość. Niedługo idę do ginekologa ale tylko po L-4, bo badanie mam dopiero 15.04., może już płeć wtedy poznam? chciałabym, bo mogłabym coś kupić dla dziecka

moja przyjaciółka-matka chrzestna mojej córki- to zodiakalna Panna, także mi ten znak pasuje

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 08:58   #4907
basia_83
Raczkowanie

hmmm. chyba i ja wybiore sie do fryzjera

w poprzedniej ciazy juz pod koniec Tz mial zabawe i bawil sie we fryzjera aale ja mam taka edektryczna naszynke do golenia intima musze tylko dokupic baterie i do dziela.

zaraz zmykam na zmiane opon i badanie techniczne.

znalazlam na necie staniki go karmienia
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...022871522.html
co myslicie, dzis jeszcze zajrze do sklepu odzieza ciazowa moze tam cos znajde.

a i jeszcze znalazlam fajne koszulki jak tylko sie dowiem jaka plec to kupie
http://allegro.pl/tunika-koszulka-ci...059751675.html

ja tez niestety mam I stopien otylosci i musze sie pilnowac, ale nistety slodycze to moja zmora i nie potrafie sobie ich odmowic, ja juz niestety mam +3kg choc licze ze nie przytyje wiecej nic w poprzednich ciazach 9-11 kg
Stary 2014-03-25, 09:04   #4908
201610121609
Konto usunięte

Dziewczyny ... Ja ledwo kończę nadrabiać te strony, które powstały jak miałam brak internetu a tu codziennie powstaje tyle nowych, ze ledwo poczytam nowe i szybko sie cofam do starych a w tym czasie powstaje znowu kilka nowych
Wstałam z łóżka i teraz leżę na narożniku w szlafroku a dopóki nie podniosę tyłka do zrobienia śniadania to bede sie czuła ledwo żywa... Bo dopiero po śniadaniu żyje a przed ciaza ze śniadaniem mogłam czekać nawet 2 godziny po pobudce

Słońce swieci to czeka mnie mycie szyb na balkonie bo u nas w bloku zamiast barierek sa właśnie szyby i strach juz je oglądać

Wczoraj znaleźliśmy kawałek od domu polsko ruski sklep z żywnością i zdobyliśmy majonez winiary i inne rzeczy, ktore lepiej smakują Pl niż niemieckie
Ja złapałam za dwa słoiki pomidorów takich w zalewie octowej i jeden cały wczoraj pochłonęłam w 5 minut

Musze tez sie wytłumaczyć z tego, ze mało cytuje Wasze posty... Obecnie czytam i pisze z tel bo laptop niestety musi pełnić funkcje tv :/ okazało sie, ze mamy tak umiejscowione mieszkanie, ze antena sat nie złapie hot birdu i mój dekoder jest nam teraz zbędny i jedyna możliwość to tv przez neta i laptop podłączony do tv. Denerwuje mnie to baaardzo bo jakość obrazu tez słabsza niż moje piękne hd z dekodera ale dzięki temu człowiekowi, który udostępnia taka stronę i tym którzy udostępniają prawie każdy możliwy kanał tv będziemy jeszcze gadać z opiekunem budynku czy możemy dać antenę na dach i puścić kable martwym kominem bo po budynku jest zabronione.

Przepraszam Was za długi post

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 09:05   #4909
małaPaulina
Wtajemniczenie

uff nadrobilam a raptem chwile mnie nie bylo
Zaczynam dzis 17tydzien

Witam sie z rana,jestem nieprzytomna,wy tez tak macie?no nie moge sie wyspac,mam rano oczy tak zaklejone a codziennie wstaje o 8 bo raz ze moj TZ idzie do pracy i budzik mu dzwoni 10razy a dwa szykuje mu kanapki.Jeszcze rano mnie postanowil bzyknac a ja normalnie w polowie spalam

Denaris to moze sobie kupie te kulki hmm no my na zajęciach cwiczymy te mięśnie kegla co jest mega nudne...

bezaczek7 ja mam tak jak ty,mi zawsze jeździło w brzuchu po jelitach,mam ogolnie caly czas wzdęcia,slysze normalnie jak mi sie tam trawi pokarm,przelewaja plyny itd...a ruchow poki co nic...

Teraz chodze na zajęcia praktycznie codziennie ale zajęc porannych nie znosze bo chce mi sie spac, dzis mam zajęcia po 10 a jutro o 9 co za chora godzina...zaraz zasne spowrotem

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 09:09   #4910
201610121609
Konto usunięte

Mam coś na poprawę humoru chociaż nie wiem czy to śmieszne ale na pewno prawdziwe ImageUploadedByWizaz Forum1395734990.507835.jpg

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 09:17   #4911
_niuniek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
rozmiar s to ja miałam w poprzednim wcieleniu ja na razie mniejsza się staję w ciąży (prócz brzucha),ale do S mi brakuje choć rozumiem ból powiększającego się rozmiaru ubrań.

Ja musze kupować S, bo w biuście się nie mieszczę i mam wrażenie, że wiszą na mnie te ubrania, tylko biust opina.. Czuje sie jak w worku.. Tobie brzuszek rośnie, a uda, pupa i biust zmalał ? ;o też bym tak chciała mi się więcej krągłości zrobiło i nie wyglądam już jak 'wychudzona' osoba.

Nie zwróciłam uwagi kto napisał o żłobku, ale to będzie do tej osoby: moja koleżanka niedawno urodziła i jej mama zrobiła sobie w urzedzie pracy "kurs" na opieke nad dzieckiem i teraz ona sie opiekuje jej córeczką i dostaje 1600 miesiecznie na reke. Jak się zbliża emerytura Twoim rodzicom to mogą w ten sposób sobie dorobić, albo pójdź do urzędu i podpytaj czy maja taką osobę. To urząd płaci tej osobie wtedy, ale nie wiem przez jaki okres. Nie wiem czy mówie dobrze, ale coś takiego obiło mi się o uszy ja miałam na umowie najniższą krajową, a do ręki więcej i teraz dostaje z zusu najniższą krajową.. Brrr. Dobrze że chociaż mój mąż dużo zarabia, bo inacz byłaby masakra..

_niuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 09:26   #4912
małaPaulina
Wtajemniczenie

basia_83 super ta koszulka na allegro jest duzo tego typu,wszystkie juz mam obcykane hehe ale ta ktora wstawilas jest taka slodka podobaja mi sie rowniez takie ze stópkami

Za oknem 3 stopnie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 09:59   #4913
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Ale się rozpisałyście wieczorem Aż humor z rana lepszy jak się czyta o fryzurkach... ja nie jestem w stanie wejść do wanny sama...usiedzę w niej max 5 minut więc nawet nie mam możliwości krzaczorów z nóg usunąć a co dopiero mówić o fryzurce tu i ówdzie może faktycznie elektryczną mojego Tżta coś zdziałam ;P a lepsza taka do golenia czy strzyżenia głowy?
My używamy takiej do malutkiej do strzyżenia włosów. Kiedyś udało się ją kupić za jakieś grosze w biedronce.Jest idealna, mała, leciutka, łatwo można nią operować. Mężulek też swoje chaszcze nią goli, bo ja nie lubię włosów ani u niego, ani u siebie
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 10:17   #4914
katiusza1985
Raczkowanie

Hej dziewczyny
ja też jestem Panna - i wcale nie trudna :P
my dzisiaj z synkiem na szczepienie jedziemy.
Sprzątam od wczoraj mieszkanie i mam cel porobić generalne porządki.

Własnie pjję kawę z czekoladą - cudowna.
Miłęgo dnia

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez _niuniek Pokaż wiadomość
Ja musze kupować S, bo w biuście się nie mieszczę i mam wrażenie, że wiszą na mnie te ubrania, tylko biust opina.. Czuje sie jak w worku.. Tobie brzuszek rośnie, a uda, pupa i biust zmalał ? ;o też bym tak chciała mi się więcej krągłości zrobiło i nie wyglądam już jak 'wychudzona' osoba.

Nie zwróciłam uwagi kto napisał o żłobku, ale to będzie do tej osoby: moja koleżanka niedawno urodziła i jej mama zrobiła sobie w urzedzie pracy "kurs" na opieke nad dzieckiem i teraz ona sie opiekuje jej córeczką i dostaje 1600 miesiecznie na reke. Jak się zbliża emerytura Twoim rodzicom to mogą w ten sposób sobie dorobić, albo pójdź do urzędu i podpytaj czy maja taką osobę. To urząd płaci tej osobie wtedy, ale nie wiem przez jaki okres. Nie wiem czy mówie dobrze, ale coś takiego obiło mi się o uszy ja miałam na umowie najniższą krajową, a do ręki więcej i teraz dostaje z zusu najniższą krajową.. Brrr. Dobrze że chociaż mój mąż dużo zarabia, bo inacz byłaby masakra..

Ja ostatnio słyszałam, ze to jest fajny sposób na nianię tylko jest jedno ale - w momencie jak mama bierze urlp lub dzień wolny - o wtedy ona płaci babci pensje za te dni wolne które wzieła, a nie ZUS.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
uff nadrobilam a raptem chwile mnie nie bylo
Zaczynam dzis 17tydzien
Stary 2014-03-25, 10:20   #4915
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam graco podobny do tego (chyba wcześniejsza wersja) w pięknym turkusowym kolorze Sprawdza się fajnie, jest lekki, zwinny, mieści się w bagażniku samochodu, łatwo rozkłada.
http://www.e-graco.pl/product_info.p...9#!prettyPhoto

dokładnie ten sam chce, moja sasiadka go miala i tez byla mega zadowolona, a masz tą wersję z nosidełkiem czy tylko spacerówkę tzn: czy ma do tego to nosidełko. Bo jak patrzyłam to strasznie drogie to nosidełko, a np z firmy 4baby kosztuje w okilociach 150zl.

a ten wozek jest fajny bo ma na picie dla dzieciaczka i przy raczce dla matki tez jest ta podstawka i ma super koleczka zwrotne.

a ja zaraz zbieram sie do galerii promocja w esotiqu -70% juz kolezanki pisaly trzeba jakis wiekszy rozmiar staniczka kupic a przy okazji odwiedzic kolezanki w pracy

a i jeszcze jedno jakby ktoras miala problemy z zaparaciami to polecem suszone morele, ja niby takiego problemu nie mam ale po morelach zjedzonych wieczorkiem jest super wyproznienie:P

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 10:36   #4916
DorissiriD
Rozeznanie

I ja idę z córką dziś na szczepienie. Wsadziłam ją już do spania - wcześniej niż zawsze, bo mamy wyznaczoną godz 12:30. Na szczęście wcześniej wstała (5:30) i już chce spać.

[za wcześnie pochwaliłam, właśnie musiałam do niej iść bo się rozpłakała, właściwie to ciągle płacze... ale szybciej się uspokaja jak wychodzę z pokoju...]

Też mam problemy ze wstawaniem, ale w sumie wieczorem czuję, że za późno kłade się spać.

Cytat:
dokładnie ten sam chce, moja sasiadka go miala i tez byla mega zadowolona, a masz tą wersję z nosidełkiem czy tylko spacerówkę tzn: czy ma do tego to nosidełko. Bo jak patrzyłam to strasznie drogie to nosidełko, a np z firmy 4baby kosztuje w okilociach 150zl.
Nie mam nosidełka, tylko spacerówka.

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-03-25 o 10:43
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 10:40   #4917
WwikIi
Raczkowanie

Witam się poranną kawką

Ooo widzę, że już wózki wybieracie pełną parą . Ja przez Was też ostatnio wzięłam się za szukanie odpowiedniego wózka i to jakaś masakra jak dla mnie. Cały weekend z Tż siedzieliśmy przed kompem i szukaliśmy odpowiedniego wózka, ale tych modeli jest taka masa, że łatwo raczej nie będzie. Wczoraj odwiedziliśmy 1 sklep z wózkami i w sumie jeden mi się spodobał bo miał super amortyzację, ale niestety brak skrętnych kół, a początkowo chciałam aby takie były. A teraz zastanawiam się czy to niezbędne?

Co do jedzenia to ja przez 12 tygodni nie miałam apetytu, a ostatnio jem i jem, a co za tym idzie zaczęłam przybierać na wadze i dziś było 2kg to przodu. Muszę przystopować, bo mi zwykle nadmiar idzie w biodra, a powiedziałam sobie, że 10kg to maks jaki chcę przytyć. Więc muszę się ogarnąć

Idę na śniadanko, mam fasolkę po bretońsku Mniam
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 10:41   #4918
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:
I ja idę z córką dziś na szczepienie. Wsadziłam ją już do spania - wcześniej niż zawsze, bo mamy wyznaczoną godz 12:30. Na szczęście wcześniej wstała (5:30) i już chce spać.

[za wcześnie pochwaliłam, właśnie musiałam do niej iść bo się rozpłakała, właściwie to ciągle płacze... ale szybciej się uspokaja jak wychodzę z pokoju...]

Też mam problemy ze wstawaniem, ale w sumie wieczorem czuję, że za późno kłade się spać.
A ile lat ma Twoja córeczka ? Pewnie pisalaś, a ja juz nie pamietam
Stary 2014-03-25, 10:46   #4919
DorissiriD
Rozeznanie

ma 18 miesięcy - jej datę urodzin w podpisie mam To będzie będzie ostatnia dawka szczepionki, potem dopiero w szkole
Uspokoiła się, jest cichutko, już do niej nie wejdę, żeby nie wiem co! Nieraz daję się jej nabrać, wiem że krzywda się jej nie dzieje w łóżeczku to po co tam weszłam?!, tylko pogorszyłam sprawę, bo się rozżaliła, chciała coś wymusić... jak zaśnie twardo to ją przykryję.
Stary 2014-03-25, 11:10   #4920
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:
ma 18 miesięcy - jej datę urodzin w podpisie mam To będzie będzie ostatnia dawka szczepionki, potem dopiero w szkole
Uspokoiła się, jest cichutko, już do niej nie wejdę, żeby nie wiem co! Nieraz daję się jej nabrać, wiem że krzywda się jej nie dzieje w łóżeczku to po co tam weszłam?!, tylko pogorszyłam sprawę, bo się rozżaliła, chciała coś wymusić... jak zaśnie twardo to ją przykryję.
Ja synka usypiam tak ze sie kładziemy razem - wolałabym usypiaćtak jak ty, bo to najlepszy sposób, ale mi się nie udało. :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości