|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
morellova Dużo już macie załatwionych rzeczy
![]() Jak Ci się podobały nauki u Dominikanów, mogę Ci polecić poradnię ( tzn. warsztaty komunikacji małżeńskiej), gdzie w jeden dzień można wyrobić wszystkie spotkania. Dotka90 My się zdecydowaliśmy na tort z Reda i z rozmowy z właścicielem wynikało, że oni mają określone możliwości i dlatego nie zawsze są w stanie przyjąć zamówienie (zwłaszcza duże).
#3272 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Próbny u Eli kosztował 140 zł a ślubny 150 zł ale to był zeszły rok a teraz to nie wiem jakie są ceny.Jak będziesz potrzebować namiar to na priv mogę podać. A z dojazdem jeśli Kraków to na miejscu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
sol11 Marakuja z pomarańczą i białą czekoladą. Aczkolwiek też zastanawialiśmy się nad smakiem orzechowym.
Bardzo dziękuję za polecenie tej cukierni ![]()
#3274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mniammm. Nasz był naprawdę pyszny więc na pewno będziecie zadowoleni. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Corn czy mi sie przewidziało czy chcesz zeby Ci przesłać zdjecie torta? ![]() Tylko pytania jak sie dołącza załącznik? A blondynka nie jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Raczkowanie
|
Napisali, że nie mają takich ptaszków... Sądziłam, że ptaszki można po prostu ulepić z masy cukrowej i że to żaden problem, no ale. Z Krakowskich Wypieków mi napisali, że ulepią
![]() Bardzo chcieliśmy iść na te warsztaty (wprawdzie te warsztaty są zamiast dwóch normalnych spotkań w poradni, a nie wszystkich trzech), ale się zagapiliśmy i już nie ma żadnych wolnych terminów :/ Nie zdążymy już przed ślubem na nie iść, musimy iść do zwykłej poradni chyba w naszej parafii...
#3276 |
Zakorzenienie
|
A patrzyłaś po tych warsztatach w Niepołomicach? Prowadzi ta sama pani psycholog, która zajmuje się poradnią u Dominikanów - nie było problemów z zapisem. W tym samym dniu można wyrobić trzecie spotkanie.
#3277 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim, zgłasza się nówka-sztuka na wątku
![]() Zaręczona od grudnia, ale dopiero od miesiąca zaczęliśmy się organizować. Ciągle nie mamy wybranej sali, może podzielicie się wiedzą i doradzicie? ![]() Wesele ma być na ok. 50 osób, szukamy eleganckiej sali, nie za dużej, nie za drogiej.... niby niewiele wymagań, a idzie jak po grudzie. Najbliżej jesteśy wyboru Willi Decjusza (odpowiada nam taki klimat i restauracja w piwnicach ma idealną wielkość), ale cenowo odrobinę powyżej naszego budżetu. Bierzemy pod uwagę też Dworek Białoprądnicki - cena super, ale trzeba płacić za wynajem sali i wychodzi w sumie podobnie jak Willa.... Ktoś coś może powiedzieć na temat tych miejscówek? A może macie inne propozycje? ![]() HELP!!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako, że do ślubu 40 dni to napiszę Wam co już mamy ![]() - suknia ślubna(odbieram tydzień przed ślubem), buty, dodatki - zamówione kwiaty (bukiet, sala, świadkowa) - DJ - fotografowie - obrączki - dokumenty z USC już w kościele, licencja spisana - śpiew na ślubie i przećwiczona próba z organistą ![]() - podziękowania dla rodziców - rozdane i potwierdzone zaproszenia - samochód do ślubu - fryzjerka - makijażystka - hotel dla gości - bus dla gości - podróż poślubna - oczywiście lokal ![]() .... w trakcie: tort, nauka tańca, atrakcje na przyjęciu (na zakończenie), alkohol... Jakbym o czymś zapomniała to dopiszę :P
![]() ![]() Edytowane przez madl_en Czas edycji: 2014-03-17 o 07:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Raczkowanie
|
Pałac Radziwiłłów sprawdziłam jako jeden z pierwszych.
Na wstępie zaznaczyli, że robią imprezy od 70 osób wzwyż, a za wynajem pałacu krzyknęli 3050 PLN. Zazanczli co prawda, że po indywidualnych uzgodnieniach z Instytutem Zootechniki (to chyba właściciel Pałacu) jest możliwość wynajęcia pojedynczej sali, ale bez gwarancji, że w innych salach nie będzie odbywać się inne wesele. Nie specjalnie widzi mi się taka opcja, więc nawet nie pytałam dalej. A Ty mad_len kiedy rezerwowałaś salę? Dawno temu? Na wstępie też usłyszałaś to samo co ja? |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My podpisywalismy umowę w grudniu 2012. Mamy wynajęty cały pałac. Mieliśmy w umowie min. 35 osób (wyszło w końcu 40). A w jakim miesiącu macie ślub? Może to zależy od miesiąca, bo nasz kwiecień to bliżej komunii niż sezonu weselnego. Nigdy nie usłyszałam, że ma być min. 70 osób (ale my podpisywaliśmy jeszcze z poprzednią managerką). Rzeczywiście wynajęcie jednej sali jest bez sensu... W każdym razie życzę Wam powodzenia w szukaniu sali! ![]()
![]() ![]() Edytowane przez madl_en Czas edycji: 2014-03-17 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale najwyraźniej zmieniły się zwyczaje w Balicach. Pewnie wyż demograficzny ślubuje i zaczęli dyktować ceny i warunki ![]() No nic, pochwalę się jak już coś zaklepię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Raczkowanie
|
W tym roku w całej Archidiecezji Krakowskiej nie ma komunii więc lokale powinny się prosić o urządzenie wesela.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
A to też nieprawda. Znam 2 dzieci idących w tym roku do komunii. Obie parafie do archidiecezja krakowska.
![]() |
#3286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje koleżanki, które brały ślub parę lat temu płaciły dokładnie połowę moich cen za pakiet znacznie bogatszy niż mój. I gdzie tu sprawiedliwość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Raczkowanie
|
cytat z artykułu :
Od 2015 roku do sakramentu komunii będą przystępować uczniowie klas trzecich. O takiej zmianie zadecydował Episkopat Polski. Episkopat pozostawił więc diecezjom wybór: tegoroczni pierwszoklasiści pójdą do komunii albo w trzeciej klasie, albo w drugiej, albo nastąpi podział i starsza część klasy przyjmie komunię wcześniej, a młodsza - w kolejnym roku. http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...unii,id,t.html Moja siostrzenica nie idzie. Interesowało mnie to, bo jestem chrzestną ![]() Edytowane przez Amaranto Czas edycji: 2014-03-20 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mają co robić tylko wymyslają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zakorzenienie
|
pewnie uznali, że skoro 6 latki idą do szkoły to będąc w 2 klasie jako 7 latki nie zrozumieją o co chodzi w Pierwszej Komunii i lepiej, żeby nadal do niej przystępowały w wieku 8 lat jak do tej pory
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny,
można dołączyć? Pytam, gdyż mieszkam w Krakowie, ale pochodzę spod Szczecina i tam będziemy mieli ślub i wesele.
#3292 |
Raczkowanie
|
A jak u Was było z poradnią? Czy nie było przypadkiem jak u mnie że musieliśmy biegać od kościoła do kościoła przynajmniej kilka razy bo wszędzie była kolejka a przyjmowano tylko 4-5 par narzeczeńskich?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nasz termin 11 maja i czasu coraz mniej!
Jestem na etapie szukania tortu i chyba wybiorę sie do cukierni Red polecanej przez Was. Słyszałam ze Artystyczne Torty mają straszne duże oblężenie. Czy któraś zamawiała? Pytanie która cukiernia w Krakowie zdrowi jedno z tych cudeniek? Miałyście jakieś doświadczenie z takimi dziełami sztuki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Zakorzenienie
|
Sol Niestety umknęła mi Twoja wiadomość. Nad dekoracją tortu jeszcze się nie zastanawialiśmy, chcielibyśmy coś bardzo prostego
![]() marie_marie Jaką część przygotowań macie w Krakowie, a które z nich załatwiacie w Szczecinie? yazid Słyszałam o tych przebojach z poradnią i dlatego zdecydowaliśmy się na kurs komunikacji małżeńskiej (po kursie od razu mogliśmy wyrobić trzecie spotkanie). Wszystko w jednym dniu i w fajnej atmosferze. monia Z Red jest tak, że smak tortów jest świetny. Tylko, że oni nie podejmują się niestety bardziej skomplikowanych dekoracji. Najlepiej prześlij te zdjęcia z zapytaniem, czy dadzą radę odtworzyć te wzory. Jest jeszcze Cukiernia pod Arkadami, moja przyjaciółka miała od nich tort, smaczny. Są bardziej elastyczni pod kątem wykonania dekoracji, ale niestety nie jest to taki poziom artyzmu, co Galeria Tortów Artystycznych.
#3295 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dawniej dostałam zegarek z pajączkiem i byłam szczęsliwa a teraz laptopy,quady i cuda na kiju. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() a jeśli chodzi o te boskie falbanki to nigdzie w Krakowie Ci takiego nie zrobią bo już pytałam o to-w Artystycznych tortach jedynie możesz spróbować ale ponoć nie łatwo taki zrobić. Ale próbuj ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dopiero poza Krakowem znaleźliśmy poradnię gdzie bez problemu na pół godziny przed, byliśmy pierwsi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sol masz rację -nigdzie takiego tortu nie zrobią.Tort będzie kasyczny i zamawiamy z Red-malina z białą czekoladą ![]() W Krakowie brakuje takich cud cukierników ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.