Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 13:45   #3331
myszka2020
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Daję takie kijowe zdjęcie, ale chciałam się pochwalić troszkę jak mi się sam skręt robi po myciu odżywkami i dałam troszkę żelu lnianego, głównie po to, żeby nawilżyć i nabłyszczyć, bo sucharków to one nie zrobi. Włoski schły same i się tak pofalowały W świetle dziennym robiłam zdjęcie tym razem.
Niestety są znowu lekkie, nie mogę ich dociążyć
Zaraz namoczę im jeszcze końce w płukance lnianiej i spróbuję rozsmarować na to troszkę oleju rycynowego i spróbuję pospać z włosami za ramą łóżka (bo spałam już, ale się zbudziłam i mam nadzieję, że znowu mi się uda zasnąć).
Ślicznie jest, błyszcząco i ładnie się pofalowały po glutku

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość

Olej z orzechów włoskich jest olejem ciezszym czy lekkim ? Myszko?
Raczej z tych lżejszych, acz nie aż tak, jak krokosz czy konopny Chodzi mi oczywiście o łatwość zmywania, bo orzech włoski bardzo ładnie mi włosy dociąża

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Siedzę z maską alterry z mąką ziemniaczaną. Zobaczymy co to za cud.
Od 5 dni włosy nie wypadały nic a nic. [no może z 10 dziennie]
Wczoraj na noc położyłam sobie kozieradkę na skalp bo zaszkodzić nie zaszkodzi, no i chyba zaszkodziło
Znów 40 na wannie. Może a już je liczę wręcz paranoicznie ale do jasnej anielki gotuję to zielsko i wypadają, kładę kozieradkę i wypadają, kładę jantar łupież i wypadają, biorę witaminy w tabletkach PRZECI WYPADANIU i.... wypadają
Może nie powinnam nic na ten łeb kłaść, nosz kurna...... Po hennie [chyba, bo w międzyzczasie nic na łeb nie mazałam] nagle była widoczna poprawa a dziś od nowa . Jestem zła. Bo te angielskie konowały kazały mi po prostu brac witaminy bo to wiosna. Pierdzielenie takie...
Moje akurat teraz wypadają na wiosnę, naprawdę

Cytat:

Barnadka - dodaje się mąki ziemniaczanej do maski i tyle. U mnie widać nabłyszczenie, z dociążeniem to różnie, ona sama chyba nie robi.
U mnie cudowna gładkość po mące ziemniaczanej

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość

No i jeszcze moja nowa fryzura, 3 tyg temu ciełam to sporo już odrosły. Umyłam dziś, kimałam po południu w mokrych i mam pierdzielnik, ale podoba mi się i cierpliwie pielęgnuję, może wróca do normy. Wizualnie źlen ie ma
Piękny pierdzielnik

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
użyłam wczoraj po dłuuuuugiej przerwie jantara
ależ mam bąble na skalpie
nie wiem, która wersję miałąm przelana do butelki, wyłuszcze z zapasów tę starą a nowej nie bede używać, nosz swędzi mnie łep
Mnie podrażnia strasznie nowa wersja

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45726200]Post pod tytułem dlaczego nie pasuje mi grzywka i dlaczego noszę ją spiętą.

Włosy troszeczkę wilgotne po suszeniu dyfuzorem.[/QUOTE]

Ależ Ty masz kręcioły
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:45   #3332
jakisnick
Raczkowanie

kqq, coś mi się wydaje, że mamy podobne włosy - kolor i skręt. Chociaż Tobie bardziej się kręcą i masz ich duuużo więcej
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:10   #3333
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Zapraszam
Powiedz na wstępie od razu że nie chcesz bardzo ścinać z długości i konkretnie pokaż palcami ile może obciąć, a do tego powiedz żeby Ci pokazywała każde pasemko ile obcina i powinno być okej
Najgorsze jest to,że sama nie wiem czego chce jak na siebie to już mam dosyć długie włosy (po umyciu lekko za ramiona), ale im dłuższe tym gorzej wyglądają w moim przekonaniu. Pierwsze co powiem (zawsze to mówię)to, że nie chcę mocnego cieniowania bo później mam na głowie pojedyncze pióra. Jakoś to wyjdzie marzy mi się fryzurka taka w sam raz do mojego rodzaju włosów - taki śliczny kształt, objętość taaa... marzyć można
Cytat:
To ta nowa wersja jest taka wstrętna i działa przeokropnie, zastanawiam się czy to właśnie nie po tym nowym Jantarze mi się wypadanie wzmogło... Też mi się bomble jakieś porobiły i swędziało to i nic pomóc nie chciało . A tak lubiłam starego Jantara...

I ja przestałam używać bo jakoś przestał mi pasować zastąpiłam olejkiem z GP i rycynowym

Cytat:
Uwieżycie patrząc na moje włosy że one też mają naturalnie taki skręt ? Ba.. potrafiły się jeszcze mocniej skręcić a teraz długość chyba skręt zabiera
Często włoski coraz dłuższe tracą na skręcie
Cytat:
Oke, wysłałam, może się przyda ;D
JudytaKas
Koniecznie pokaż efekty po fryzjerze ;D Wiesz, samemu można sie fajnie obciąć jak się potrafi, aczkolwiek twierdzę że nie zastąpi to porządnego cięcia od dobrego fryzjera co może cudo wyczarować, szczególnie na długich włosach... tlyko znajdź tu teraz takiego Sama byłam 2 razy w życiu i te 2 razy byłam zadowolona, ale mam takie hery że nie są trudne do cięcia, więc moze dlatego. Moją siostrę taka jedna pani obcinała to też ładnie zawsze miała
Ja dobrze byłam obcięta parę razy w życiu, reszta (czyli większość razy) to totalne porażki Denerwuje mnie to, że większość fryzjerek od razu włosy pod wodę i zaczynamy ciachanie. Później tną jakby były proste i do domu. Ehhh... pokaże efekt najwyżej razem się pośmiejemy

kqq masz ty skręt

wojownicza ksiezniczka wskoczyłam do Ciebie na blog, żeby sobie włoski przypomnieć, no i sobie przypomniałam

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2014-03-24 o 14:13
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:26   #3334
Miskaa78
Kazar Lady

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45726200]Post pod tytułem dlaczego nie pasuje mi grzywka i dlaczego noszę ją spiętą.

Włosy troszeczkę wilgotne po suszeniu dyfuzorem.

:edit:
Dodaję ze spiętą grzywką i doschnięte(trzecia fota).[/QUOTE]
ale kręciołki

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:48   #3335
sereniti
Zakorzenienie

Dot.: Zamiennik żelu pomarańczowego ISANA

polecam zielony żel z lidla
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:57   #3336
takajedna4
Raczkowanie

Dot.: Zamiennik żelu pomarańczowego ISANA

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
polecam zielony żel z lidla
W takim razie jutro wycieczka do Lidla

dziękuję ;*

ps. ktoś coś jeszcze?

<3!

http://www.suwaczek.pl/cache/68248416b8.png
takajedna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 19:33   #3337
bijum
Raczkowanie

Oo ja! Śliczne kręcioły!

Cytat:
Koniecznie pokaż efekty po fryzjerze ;D Wiesz, samemu można sie fajnie obciąć jak się potrafi, aczkolwiek twierdzę że nie zastąpi to porządnego cięcia od dobrego fryzjera co może cudo wyczarować, szczególnie na długich włosach... tlyko znajdź tu teraz takiego Sama byłam 2 razy w życiu i te 2 razy byłam zadowolona, ale mam takie hery że nie są trudne do cięcia, więc moze dlatego. Moją siostrę taka jedna pani obcinała to też ładnie zawsze miała
Ja się sama obcinam od jakiś trzech lat. Nigdy nie wyszłam zadowolona od fryzjera, zawsze było jakieś ale, a jak obcinam się sama, to po pierwsze - kasy nie tracę, po drugie - jak chcę ściąć 2 cm, to przeważnie ścinam 1,5, a nie 5

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Mnie podrażnia strasznie nowa wersja
To ja mam jakiś skalp z żelaza, nic mnie jeszcze nigdy nie podrażniło, a od miesiąca wcieram alkoholowe wcierki, Jantar też mi nic nie zrobił, nigdy łupieżu nawet nie miałam - chyba to jest ten jeden jedyny mocny punkt mego włosia!

To ja tak dzisiaj jako ciekawostkę wrzucam zdjęcie odpowiadające na pytania: "Co ty chcesz od swoich włosów?" ^^

Jak ich nie ugniotę i nie zwiąże jakoś sensownie na noc, to rano mam o takie coś: ciężko to opisać, mam nadzieję, że zdjęcie powie dużo więcej, niż ja sama
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg takiewłaśnie.jpg (43,8 KB, 28 załadowań)

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 19:41   #3338
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość

To ja mam jakiś skalp z żelaza, nic mnie jeszcze nigdy nie podrażniło, a od miesiąca wcieram alkoholowe wcierki, Jantar też mi nic nie zrobił, nigdy łupieżu nawet nie miałam - chyba to jest ten jeden jedyny mocny punkt mego włosia!

To ja tak dzisiaj jako ciekawostkę wrzucam zdjęcie odpowiadające na pytania: "Co ty chcesz od swoich włosów?" ^^

Jak ich nie ugniotę i nie zwiąże jakoś sensownie na noc, to rano mam o takie coś: ciężko to opisać, mam nadzieję, że zdjęcie powie dużo więcej, niż ja sama
Aj tam, bez stylizacji moje też takie czasem niewiadomo co hehe. Ale teraz przeważnie robię koczka ślimaka albo takiego koczka trzymanego żabkami i jest delikatna, ładna falka

Olej sezamowy jest u mnie cudny, arganowy nie
Stary 2014-03-24, 19:54   #3339
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Oo ja! Śliczne kręcioły!

Ja się sama obcinam od jakiś trzech lat. Nigdy nie wyszłam zadowolona od fryzjera, zawsze było jakieś ale, a jak obcinam się sama, to po pierwsze - kasy nie tracę, po drugie - jak chcę ściąć 2 cm, to przeważnie ścinam 1,5, a nie 5

Mnie cieszy fakt, że mogę ciąć sama bo jak mam teraz krótką fryzurę to co 4 tyg bym musiała latać, a tu za cięcie krótkich włosów w byle-jakim-salonie biorą ze 20-30 funtów, takze za takie usługi uprzejmie dziękuję
Skalp też mam żelazny, przybijam piątkę więc
Ocho, wywijasy na wszystkie strony świata ;D ja tak mam jeśli zwiążę je bo się odgniatają.. ale problem rozwiązuje zmoczenie wodą, przeczesanie, wygniecenie i ta da. Najbardziej mnie wkurza jak takie rogi sie robią z grzywki przykładowo i zamiast do środka na okrągło to tak na zewnątrz krótkie kosmyki są i człowiek wygląda jak diabeł z rogami i jeszcze takie locze odstaje od głowy jak antenki ale wszystkiemu można zaradzić ^^
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 22:49   #3340
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Aj tam, bez stylizacji moje też takie czasem niewiadomo co hehe. Ale teraz przeważnie robię koczka ślimaka albo takiego koczka trzymanego żabkami i jest delikatna, ładna falka

Olej sezamowy jest u mnie cudny, arganowy nie
Mam chrapkę na nowy olej, prawdę powiedziawszy od dawna chciałam wypróbować arganowy albo właśnie sezamowy Biorąc pod uwagę cenę, jak już wyolejuję mój z pestek winogron, to zabiorę się za sezamek mam nadzieję, że na moich włosach też będzie tak fajnie, jak u Ciebie - może naprawdę mamy podobne włosiska, tylko Twoje mają nieporównywalnie większy skręt? ;D

Cytat:
Mnie cieszy fakt, że mogę ciąć sama bo jak mam teraz krótką fryzurę to co 4 tyg bym musiała latać, a tu za cięcie krótkich włosów w byle-jakim-salonie biorą ze 20-30 funtów, takze za takie usługi uprzejmie dziękuję
Skalp też mam żelazny, przybijam piątkę więc
Ocho, wywijasy na wszystkie strony świata ;D ja tak mam jeśli zwiążę je bo się odgniatają.. ale problem rozwiązuje zmoczenie wodą, przeczesanie, wygniecenie i ta da. Najbardziej mnie wkurza jak takie rogi sie robią z grzywki przykładowo i zamiast do środka na okrągło to tak na zewnątrz krótkie kosmyki są i człowiek wygląda jak diabeł z rogami i jeszcze takie locze odstaje od głowy jak antenki ale wszystkiemu można zaradzić ^^
O dokładnie, miałam tak samo, kiedy jeszcze moja grzywka była grzywką. Strasznie szybko mi rosła i musiałam ją ciachać tak po 2, 3 razy w miesiącu. Teraz to mam taki kikut odrost 16 cm i nie wiadomo, jak z tym żyć Samodzielne obcinanie jest fajne, ten dreszczyk emocji...

U mnie na takie coś nic nie działa, bo jak się już raz wywinie, to tak do następnego mycia zostaje (no chyba, żebym je tak całkiem zmoczyła, ale na to zazwyczaj nie mam czasu rano) zazdroszczę diabełka bo u mnie to co najwyżej efekt piorunochrona na końcach mogę uzyskać, a u góry nic się nie dzieje Myślicie, że takie długie i leniwe fale jak moje będą "częstsze" przy dłuższych włosach, czy wtedy już się całkiem rozprostują pod własnym ciężarem? :P Bo ciekawi mnie, czy na moich marudach jest w ogóle możliwy większy naturalny skręt, czy moje nikłe falki to wszystko, co mogę uzyskać.

Dziś po raz pierwszy użyłam Joaśki b/s jako odżywki pod olej - mięciuśko

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 07:27   #3341
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:
Mam chrapkę na nowy olej, prawdę powiedziawszy od dawna chciałam wypróbować arganowy albo właśnie sezamowy Biorąc pod uwagę cenę, jak już wyolejuję mój z pestek winogron, to zabiorę się za sezamek mam nadzieję, że na moich włosach też będzie tak fajnie, jak u Ciebie - może naprawdę mamy podobne włosiska, tylko Twoje mają nieporównywalnie większy skręt? ;D

O dokładnie, miałam tak samo, kiedy jeszcze moja grzywka była grzywką. Strasznie szybko mi rosła i musiałam ją ciachać tak po 2, 3 razy w miesiącu. Teraz to mam taki kikut odrost 16 cm i nie wiadomo, jak z tym żyć Samodzielne obcinanie jest fajne, ten dreszczyk emocji...

U mnie na takie coś nic nie działa, bo jak się już raz wywinie, to tak do następnego mycia zostaje (no chyba, żebym je tak całkiem zmoczyła, ale na to zazwyczaj nie mam czasu rano) zazdroszczę diabełka bo u mnie to co najwyżej efekt piorunochrona na końcach mogę uzyskać, a u góry nic się nie dzieje Myślicie, że takie długie i leniwe fale jak moje będą "częstsze" przy dłuższych włosach, czy wtedy już się całkiem rozprostują pod własnym ciężarem? :P Bo ciekawi mnie, czy na moich marudach jest w ogóle możliwy większy naturalny skręt, czy moje nikłe falki to wszystko, co mogę uzyskać.

Dziś po raz pierwszy użyłam Joaśki b/s jako odżywki pod olej - mięciuśko
Chodzi o miód i mleko? Bo u mnie się nie sprawdza jako b/s a chciałabym zużyć. I na ile nakładalas?

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 07:33   #3342
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Moje z początku kochana też miały dużo mniejszy skręt, kto wie, co Twoje jeszcze pokażą A wprowadziłaś już keratynę hydrolizowaną, bo moje po tym dostały kopa do skrętu Spróbuj sezamka jak gdzieś znajdziesz, ciekawa jestem, jak się u Ciebie spisze
Stary 2014-03-25, 09:25   #3343
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Moje z początku kochana też miały dużo mniejszy skręt, kto wie, co Twoje jeszcze pokażą A wprowadziłaś już keratynę hydrolizowaną, bo moje po tym dostały kopa do skrętu Spróbuj sezamka jak gdzieś znajdziesz, ciekawa jestem, jak się u Ciebie spisze
A gdzie, w ogólnodostępnych kosmetykach jest keratyna hydrolizowana?

A wpadłam właściwie zapytać, czy spray z jantara (nie wcierka) daje coś więcej włosom przy reanimacji rano niż woda z odrobiną odżywki? Bo się zastanawiam czy zamówić na dozie, przy okazji robienia zakupów dzieciowo-ząbkowych ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 09:46   #3344
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

A wpadłam właściwie zapytać, czy spray z jantara (nie wcierka) daje coś więcej włosom przy reanimacji rano niż woda z odrobiną odżywki? Bo się zastanawiam czy zamówić na dozie, przy okazji robienia zakupów dzieciowo-ząbkowych ...
Keratyna jest np. w masce biovax z keratyną i jedwabiem oraz w odżywkach farmony: z żeń szeniem i lnem, ale te ciężej zdobyć.
No i niektóre maski bingo

Chyba też któreś maski czy odżywki gliss kura ją mają, ale słabo się orientuję, bo nie używam
Stary 2014-03-25, 10:01   #3345
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba też któreś maski czy odżywki gliss kura ją mają, ale słabo się orientuję, bo nie używam
Gliss kury to akurat mają jej bardzo dużo, najwiecej chyba czarna seria, ale w każdej coś jest

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 10:17   #3346
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
w różowej artiste
Cytat:
coś jarze, że pozostałe produkty z jantara mają alko, nie chce mi sie iść na góre sprawdzać, poszukaj w zanalizowanych kosmetykach.

namówiłyście mnie na sezam pacnę na łepek

Stary 2014-03-25, 10:17   #3347
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Gliss kury to akurat mają jej bardzo dużo, najwiecej chyba czarna seria, ale w każdej coś jest
Używam gliss kur i są całkiem fajne. Miałam z tego kiedyś taka białą maskę, jak nałożyłam na włosy to całą wypijały jak gąbka i takie mega odżywione jak sie dłużej potrzymało, ale nie znam składu nawet
Stary 2014-03-25, 10:32   #3348
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam z tego kiedyś taka białą maskę, jak nałożyłam na włosy to całą wypijały jak gąbka i takie mega odżywione jak sie dłużej potrzymało, ale nie znam składu nawet
No to jak sobie nie zapamiętałaś która to?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 11:07   #3349
Klaudenc
Moderator

Cytat:
No to jak sobie nie zapamiętałaś która to?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...enerujaca.html chyba to bo innej białej maski z gliss kur nie widziałam, poza tym dawno to było. Akurat za czasów gdy to już używałam odzywek to zawsze gliss kurów, tego z masłem shea na zmianę z oil nutrive, raz miałam czarnego. Ale śmiało mogę stwierdzić, że mimo słabej wtedy pielęgnacji włosy wcale złe nie były, nie rozdwajały się i były całkiem fajne, więc jakiegoś gliss kura zawsze w domu mam.
W tej chwili posiadam serię volume szampon+ odżywka, białą odżywkę i jeszcze żółtego z olejkami bo tanie są tu jak barszcz ze schwarzkopf lubie też szampon dla dzieci i odżywki schauma.
Stary 2014-03-25, 11:25   #3350
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie.
Wszystkie chyba mają keratynę hydrolizowaną, czasem w towarzystwie jedwabiu, z tego co kojarzę.

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...enerujaca.html chyba to bo innej białej maski z gliss kur nie widziałam, poza tym dawno to było. Akurat za czasów gdy to już używałam odzywek to zawsze gliss kurów, tego z masłem shea na zmianę z oil nutrive, raz miałam czarnego. Ale śmiało mogę stwierdzić, że mimo słabej wtedy pielęgnacji włosy wcale złe nie były, nie rozdwajały się i były całkiem fajne, więc jakiegoś gliss kura zawsze w domu mam.
W tej chwili posiadam serię volume szampon+ odżywka, białą odżywkę i jeszcze żółtego z olejkami bo tanie są tu jak barszcz ze schwarzkopf lubie też szampon dla dzieci i odżywki schauma.
Też głównie Gliss Kurów używałam, ale przy codziennym stosowaniu mocno przeproteinowałam sobie nimi włosy. Oczywiście wtedy nie wiedziałam, co to za siano pomimo nakładania odżywki d/s, a później jeszcze psikacza (czarny psikacz moje wielkie lowe muszę go kupić, jak będę miała więcej pieniędzy). Teraz skusiłam się na odżywkę Nivei z keratyną i jedwabiem, ale to jednak nie to co Gliss Kury.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 12:07   #3351
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Też głównie Gliss Kurów używałam, ale przy codziennym stosowaniu mocno przeproteinowałam sobie nimi włosy. Oczywiście wtedy nie wiedziałam, co to za siano pomimo nakładania odżywki d/s, a później jeszcze psikacza (czarny psikacz moje wielkie lowe muszę go kupić, jak będę miała więcej pieniędzy). Teraz skusiłam się na odżywkę Nivei z keratyną i jedwabiem, ale to jednak nie to co Gliss Kury.
Mówisz o tym czarnym? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-sprayu.html narzekają, że ma alkohol w składzie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 12:29   #3352
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz o tym czarnym? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-sprayu.html narzekają, że ma alkohol w składzie.
O tej serii, ale o innym psikaczu.
O tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...neracyjna.html
Stary 2014-03-25, 12:43   #3353
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45727453]Grzywkę noszę zawsze spiętą. Tutaj tak tylko spróbowałam jakbym wyglądała.[/QUOTE]

Myślę że jak zapuścisz to będzie idealnie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Często włoski coraz dłuższe tracą na skręcie

Wiem, ale nie narzekałabym gdyby nie fakt, że moje włosy już były dłuższe i był taki skręt że ho ho spiralki miałam na końcach długości 10 cm minimum i to takie spiralki idealne, na wszystkich włosach, a teraz wyglądają tak jakby bardzo chciały się kręcić te końce a nie mogły. Dlatego właśnie marudzę, narzekam bo nie wiem co jest...

Cytat:
Ja dobrze byłam obcięta parę razy w życiu, reszta (czyli większość razy) to totalne porażki Denerwuje mnie to, że większość fryzjerek od razu włosy pod wodę i zaczynamy ciachanie. Później tną jakby były proste i do domu. Ehhh... pokaże efekt najwyżej razem się pośmiejemy

Ja mam taką fryzjerkę, że też łeb moczy, ale ścina patrząc na skręt czyli jeśli końcówki obcina to normalnie jak końcówki, a jeśi cieniuje to patrzy na zagięcia loczków i ścina w zagięciach dodatkowo i na bardzo krótko bo mogą być za krótkie. Suszy i po wysuszeniu sprawdza czy dobrze są docięte jak nie do docina na sucho resztę

Cytat:
wojownicza ksiezniczka wskoczyłam do Ciebie na blog, żeby sobie włoski przypomnieć, no i sobie przypomniałam

Cieszę się i dziękuję
Niedługo wrzucę aktualizację włosków więc zapraszam do oglądania będzie trochę zdjęć
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:01   #3354
myszka2020
Zakorzenienie

Mam 2 odlewki masek gliss kura, kaszmirową shea carhmere i tą oil nutritive z olejami. Zobaczymy niedługo, jak się spiszą
Stary 2014-03-25, 13:05   #3355
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

(czarny psikacz moje wielkie lowe
powiedz coś więcej, bo już mam ochote go kupić

Stary 2014-03-25, 13:08   #3356
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elatela Pokaż wiadomość
A ja wypróbowałam już mnóstwo kosmetyków i fryzjerów i ani kosmetyki do loków, ani fryzjerzy nic nie mogą poradzić na moje włosy (bo nie powiem "loki", bo to jest całkiem nie-wiadomo-co!). Fryzurę mam ładną, jak wyjdę od fryzjera, a ten wyprostuje mi włosy. Ale kto tam ma czas na każdorazwoe prostowanie kudłów?! No więc trochę mi się puszą, trochę kręcą, a trochę prostują - każda strona mojej głowy wygląda inaczej Brrrr
Mało który fryzjer wie, jak pielęgnować kręcone wlosy. Dużo łatwiej jest przejechać prostownicą niż zaproponować dobrą pielęgnację
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:18   #3357
Imperfecta
Zakorzenienie

Czesc moje wlosy juz zaczely sie troche zmieniac mam nadzieje, ze efekt bedzie tak super jak chce zeby byl

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:30   #3358
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Dokładnie.
Wszystkie chyba mają keratynę hydrolizowaną, czasem w towarzystwie jedwabiu, z tego co kojarzę.

Tak, wszystkie mają keratynę, a do tego jakieś ekstrakty, albo jedwab albo olejki. Te psikadła też są fajne, gdy włosię miałam normalne to były przydatne.
Kurczę, ja chyba też mam przeproteinowane.. albo przesuszone. Bo po przeproteinowaniu mam skręt, tlyko to włosię takie sztywne mocno i trzeba nawilżyć i wracaja do normy szybko. A teraz mam takie rozpulchnione i nic nie chcą chłonąć, takie niby sztywne i mocno uniesione są i sztucznie błyszczą, że niby gładkie ale jakby puste, fe fe. Robi mi sie tak po nafcie, rycynowym amli w proszku, jeszcze kiedyś po farbie... wiec przesusz chyba po odżywce z keratyną tym razem, a takie ładne już były, uuuuch szkoda że magia silikonów już u mnie nie działa, co za ból ^^
będę musiała do olejowania wrócić coś mi sie zdaje i wszystko powoli i stopniowo, bez szaleństw. Moze znormalnieją bo pół roku bhd to przesada..
Stary 2014-03-25, 14:07   #3359
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
INFO DLA OLEJOMANIACZEK

W Lidlu od 24 marca do 30 marca będzie Olej z orzechów włoskich 250 ml za 9.90 , Olej z prażonych orzechów pistacjowych 250 ml za 13,99 oraz olej Arganowy z prażonych ziaren 100ml za 19,99. Zdrowe do sałatek, i różnych dań a może i do włosków się nada
Wojowniczka, dzięki za info. Trzeba skorzystać. Niedługo w mojej łazience będzie lepiej niż w kuchni... zestaw olei

Cytat:
Daję takie kijowe zdjęcie, ale chciałam się pochwalić troszkę jak mi się sam skręt robi po myciu odżywkami i dałam troszkę żelu lnianego, głównie po to, żeby nawilżyć i nabłyszczyć, bo sucharków to one nie zrobi. Włoski schły same i się tak pofalowały W świetle dziennym robiłam zdjęcie tym razem.
Niestety są znowu lekkie, nie mogę ich dociążyć
Zaraz namoczę im jeszcze końce w płukance lnianiej i spróbuję rozsmarować na to troszkę oleju rycynowego i spróbuję pospać z włosami za ramą łóżka (bo spałam już, ale się zbudziłam i mam nadzieję, że znowu mi się uda zasnąć).
Floria, ja to jestem fanką Twoich włosów śliczne!

Cytat:
Joanku, jeszcze kupiłam w aptece drożdże 180 tabletek za 1.09 funta, biorę i pije skrzyp i siemię i omega 3, zdam Ci sprawozdanie też ;D

Tu masz skład, taki jak powinien być ze starej wersji produktu oraz link do zdjęcia, to jest ta druga biała buteleczka, bez napisu NEW ( new jest do d...):
http://foodfamilyfinds.com/blog/wp-c...th-shampoo.jpg

No i jeszcze moja nowa fryzura, 3 tyg temu ciełam to sporo już odrosły. Umyłam dziś, kimałam po południu w mokrych i mam pierdzielnik, ale podoba mi się i cierpliwie pielęgnuję, może wróca do normy. Wizualnie źlen ie ma
Klaudenc- zajefjany ten pierdzielnik!!!!

Cytat:
Ja po fryzjerze - lekko końcowki , bo ofkorse zapuszczanie trwa.
Oczywiście potem mnie wyprostowała na szczotce, ale na moja prośbę tym razem Zadowlona jestem, bo zaczyna to wszystko nabierać kształtu.

Rekacja mojego synka:
"Mama, a co Ty masz takie włosy SPŁASZCZONE???"
przesłodki Maluch!!!

może zapuść tą grzywkę? ale kręciołki!!!!

Cytat:
kolejne fajne rady..... !!

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Mało który fryzjer wie, jak pielęgnować kręcone wlosy. Dużo łatwiej jest przejechać prostownicą niż zaproponować dobrą pielęgnację
prawda! a i nie każdy wie jak ścinać kręcone... najczęściej poprostu biorą te nożyczki do degażowania. Żenada.
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 14:18   #3360
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
powiedz coś więcej, bo już mam ochote go kupić
Po spsikaniu nim mi się mocniej skręcały i się wygładzały.
Dopóki nie przeproteinowałam, bo wtedy sztywne siano, ale z loczkami.
I przy tym zero obciążenia, bo to ma tylko silikony lotne chyba.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości