Sprawdzone produkty z Lidla cz. 5 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 19:25   #4891
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 5

Buuu, nie bylo piżam
Tzn. były, ale same Lki
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 19:30   #4892
rybkaa90
Zakorzenienie

Dziewczyny, próbowałyście tych past do pieczywa Deluxe po 3,99zł? Zastanawiam się, czy są smaczne <KLIK>

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 19:44   #4893
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Nie było już XS. Chciałam kupić dla samych spodni, bo są wygodne i tanie. Koszulki zazwyczaj robią jakieś niewymiarowe
Aaa, bo myślałam, że piszesz, że w ogóle nie było mniejszych, a wyjątkowo wyprodukowali też mniejszy rozmiar (). Ale fakt, u Ciebie mogło już nie być. To prawda opłaca się kupić dla samych spodni.

Jakieś nowe serki wędzone, takie ala warkocz, z przyprawami i bez, wypatrzyłam. Małe opakowania po 2,99zł. I w ogóle wydaje mi się, że trochę nowości w serach jest. Ale niestety byłam tylko na chwilę i nie przyjrzałam się dokładanie.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, próbowałyście tych past do pieczywa Deluxe po 3,99zł? Zastanawiam się, czy są smaczne <KLIK>
Tą z jajkiem jadłam kiedyś - bez szału, samodzielnie zrobiona pasta jajeczna jest lepsza.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 19:46   #4894
whenee
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4573189 6]dobrze że mam 37,5 38. Tylko jak jest promocja to ten rozmiar pierwszy znika.
Znajoma mi mówiła, że kupuje buty w Deichmannie bo często zostaje tam 41. Zdaje mi się że widziałam 42 nawet.[/QUOTE]
w deichmannnie nawet i do 44 rozmiaru są buty, wypuszczają serie xs od 35 i xl do 44
Stary 2014-03-24, 20:19   #4895
Shazney
Zakorzenienie

Polecacie może łososia wędzonego? Czaję się na niego już od dłuższego czasu, ale nie wiem czy dobry. No i zainteresował mnie też ser Brie z dodatkami (z pesto, szczypiorkiem, cebulką...). Kupowałyście go kiedyś?

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 21:16   #4896
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiarzynaa Pokaż wiadomość
Myślę, że możesz u mnie tata często mrozi chleb, który je i po rozmrożeniu w mikrofali jest tak samo smaczny jak świeży
Ja często mrożę pieczywo, ale wolę dać mu dojść do siebie w pokojowej temperaturze bo z mikrofali zawsze było jakieś ..gumiaste. Ale może to sprawka mojej mikrofali tylko
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 21:45   #4897
karambajka
Lady D.

dzisiaj drugi raz zawiodłam się na lidlu bo jak robię większe zakupy Panie mi nabija w kasie zawsze drozszą odmianę owoców.. np dzisiaj wzięłam kilo tych tanszych jabłek bez nalepki, a cena na paragonie tych drozszych, tak samo pomarancze wzięłam te za 3.49 a cena tych sycylijskich czy jakis z naklejką 4.99....

oczywiście dopiero zobaczyłam to w domu, niby grosze, ale irytujace, nie po to biorę tansze, aby płacić za droższe..
karambajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 21:58   #4898
lusiabambusia
Raczkowanie

Ja dziś przed 20 zobaczyłam tylko kartkę z ceną piżam. Nie została absolutnie żadna. A tak chciałam... Podobały mi się te jeansy w zielony wzór, ale jak dla mnie to do nich trzeba miec idealne nogi.
lusiabambusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 22:00   #4899
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karambajka Pokaż wiadomość
dzisiaj drugi raz zawiodłam się na lidlu bo jak robię większe zakupy Panie mi nabija w kasie zawsze drozszą odmianę owoców.. np dzisiaj wzięłam kilo tych tanszych jabłek bez nalepki, a cena na paragonie tych drozszych, tak samo pomarancze wzięłam te za 3.49 a cena tych sycylijskich czy jakis z naklejką 4.99....

oczywiście dopiero zobaczyłam to w domu, niby grosze, ale irytujace, nie po to biorę tansze, aby płacić za droższe..
Dlatego ja zawsze jak się odsunę z koszykiem od kasy to sprawdzam paragon. Bo już kilka razy się tak w sklepach nacięłam. Potem trzeba biegać, wyjaśniać, prosić się i czekać. Koszmar....
Stary 2014-03-24, 22:22   #4900
JohnLena
Zadomowienie

Dorwałam gnocchi z pesto

Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.

Sowa, córka piekarza
JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 22:23   #4901
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Dlatego ja zawsze jak się odsunę z koszykiem od kasy to sprawdzam paragon. Bo już kilka razy się tak w sklepach nacięłam. Potem trzeba biegać, wyjaśniać, prosić się i czekać. Koszmar....
Ja też się nauczyłam po kilku błędach. Ostatnio pakowałam do jednego woreczka kilka rodzajów bułek, policzono mi cenę najdroższej za wszystkie Racja, że niby grosz, a jednak drażni.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 22:26   #4902
karambajka
Lady D.

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
nie będę biegać wyjaśniać, bo jak na owocach udowodnię jakie kupiłam mam nauczkę na przyszłość i przestrzegam..

ale czasem jak się człowiekowi spieszy no to nie patrzy w ten parogon.. chodzi mi o, że to jest robione specjalnie, aby naciagnąć klientów.. to mi się nie podoba.
Stary 2014-03-24, 22:58   #4903
somethinggood
Zadomowienie

W Lidlu jest duzo pomylek na paragonie , czesto tez promocji nie nabijaja . Najlepiej patrzec jak nabijaja , ale przy wiekszych zakupach nie ma sie jak . Chociaz i tak dla mnie mistrzostwem jest wpychanie zakupow kolejnej osoby kiedy ktos sie jeszcze nie spakowal . Nie wiem od czego to zalezy , ale zauwazylam, ze niektorzy nie zamykaja kasy albo kasuja tylko jedna rzecz i dopiero wtedy czekaja .

Kiedys w Biedrze nie zdarzylam wypakowac z koszyka , a kobieta zaczela juz mi kasowac jak na wyscigi . Powiedzialam jej , ze nie obchodzi mnie , ze jej sie spieszy , ale nie zaplaca poki nie zobacze jak nabija kazdy produkt .I z pelna zlosliwoscia zaplacilam banknotem 200 zl . Mialam satysfakcje , bo rzeczywiscie nabila mi na samym poczatku pomidory jako nektarynki i nie odeszlam poki nie zrobila zwrotu . Jest to najbardzie nieprzyjemna pani w sklepie, a ja bylam wyjatkowo niewyrozumiala tego dnia
somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 23:07   #4904
karambajka
Lady D.

Cytat:
Napisane przez somethinggood Pokaż wiadomość
W Lidlu jest duzo pomylek na paragonie , czesto tez promocji nie nabijaja . Najlepiej patrzec jak nabijaja , ale przy wiekszych zakupach nie ma sie jak . Chociaz i tak dla mnie mistrzostwem jest wpychanie zakupow kolejnej osoby kiedy ktos sie jeszcze nie spakowal . Nie wiem od czego to zalezy , ale zauwazylam, ze niektorzy nie zamykaja kasy albo kasuja tylko jedna rzecz i dopiero wtedy czekaja .

Kiedys w Biedrze nie zdarzylam wypakowac z koszyka , a kobieta zaczela juz mi kasowac jak na wyscigi . Powiedzialam jej , ze nie obchodzi mnie , ze jej sie spieszy , ale nie zaplaca poki nie zobacze jak nabija kazdy produkt .I z pelna zlosliwoscia zaplacilam banknotem 200 zl . Mialam satysfakcje , bo rzeczywiscie nabila mi na samym poczatku pomidory jako nektarynki i nie odeszlam poki nie zrobila zwrotu . Jest to najbardzie nieprzyjemna pani w sklepie, a ja bylam wyjatkowo niewyrozumiala tego dnia

to akurat jest normą w biedronce czy Lidlu.. chyba taka polityka im szybciej tym więcej pieniedzy sklep zarobi i mniej kilent błędów dopatrzy na paragonie (a raczej nie ma na to czasu
Ja tylko zapłacę już jak najszybciej kolejną osobę nabija, a ja nawet nie zdążę spakować zakupów do siatki i mieszają mi się z następną osobą... i kiedy mam czas na sprawdzenie paragonu jak muszę co prędzej pakować, bo już mam wrażenie, że przeszkadzam tej osobie, która jest za mną podliczana...
Stary 2014-03-24, 23:13   #4905
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:

Tak mi się nigdy nie zdarzyło, a owoce i warzywa praktycznie zawsze kupuję. Za to kiedyś nie nabili mi promocji -30%(produkty z krótką datą ważności). Bez problemu zwrócili, nawet nie pokazywałam towaru, tylko na słowo uwierzyli.
Ale fakt, że najlepiej od razu patrzeć na paragon, tylko zwykle nie ma czasu.
I tak mam spore zaufanie do Lidla, w innych sklepach dużo więcej takich pomyłek wyłapałam - szczególnie w Realu, Biedronie i Almie.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 23:18   #4906
annnie88
Zadomowienie

GG do annnie88

Cytat:
Napisane przez Blablubli Pokaż wiadomość
Też je kupiłam i u mnie się trochę marszczą w tym miejscu. Właściwie to zastanawiam się, czy nie zwrócić, tylko że ładne są i mi szkoda Ale jakiś dziwny fason mają. Praktycznie nierozciągliwe, w łydkach (a mam szczupłe) mocno opiętę, nawet jak na rurki. Mam rozmiar 36, który w pasie mógłby być ciaśniejszy, więc jak wymienię na 38 z uwagi na te łydki to tym bardziej będą za luźne w pasie
Ja dziś też zakupiłam te rurki ale oddałam.. nie dałam rady nawet na dupsko naciagnac bo mi na odcinku kolan nie chciało wejsc dalejMierzyłam tez biały sweterek, nauczona żeby brac rozmiar wiekszy mierze M - flaczaste, S- tez jakes takie workowate i w koncu nie wzielam..

Czytam.. 8/2014
annnie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 23:36   #4907
Kasieńka:p
Raczkowanie

Cytat:
czy soki w Lidlu z pomarańczy i grejfrutów jest bez dodatku cukru i syropu g-f?
Są bez, można śmiało kupować
Kasieńka:p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 23:48   #4908
karambajka
Lady D.

Cytat:
Napisane przez Kasieńka:p Pokaż wiadomość
Są bez, można śmiało kupować
dziękuje już dziś się obkupiłam, niestety większość z koncentratu
Stary 2014-03-25, 00:09   #4909
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
zgadzam się , coraz więcej kobiet nosi ten rozmiar
mnie też to dotyczy i wkurza. napisałam im maila ciekawe jak się wytłumaczą

nie widziałam wcześniej, że takie fajne piżamy będą, jutro to już po m raczej nie ma co iść. a któraś powie jak z rozmiarówką? tak jak zawsze w lidlu czyli lepiej brać mniejsze? bo jak nie to może l gdzieś ustrzelę, ale jak mam się w tym topić to nie ma sensu...
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 01:39   #4910
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
nie widziałam wcześniej, że takie fajne piżamy będą, jutro to już po m raczej nie ma co iść. a któraś powie jak z rozmiarówką? tak jak zawsze w lidlu czyli lepiej brać mniejsze? bo jak nie to może l gdzieś ustrzelę, ale jak mam się w tym topić to nie ma sensu...
Trzeba brać mniejsze. Ja wzięłam S i się topiłam (szczególnie w spodniach), chociaż też to było dla dziwne, bo piżamy M-ki posiadam, tylko nie made in lidl. Najwyraźniej mają taką rozmiarówkę.

and random compliments.
Stary 2014-03-25, 07:54   #4911
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez somethinggood Pokaż wiadomość
raczej nie chodzi o szybkość obsługi - w sensie szybciej obsłuży więcej sklep zarobi, ale wiem że mają coś takiego, że chyba mają premie zależne od szybkości obsługi klientów, bo mnie się zdarzyło że jakość zapauzowała kasę zanim mnie zaczęłam obsługiwać, bo osoba przede mną się nie spakowała i po mnie zrobiła to samo, bo zanim się spakowałam to tez chwila upłynęła (nie wiem czy zrozumiale to wyjaśniłam)
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 08:12   #4912
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Trzeba brać mniejsze. Ja wzięłam S i się topiłam (szczególnie w spodniach), chociaż też to było dla dziwne, bo piżamy M-ki posiadam, tylko nie made in lidl. Najwyraźniej mają taką rozmiarówkę.
Zauważcie, że Lidlowskie M to 40/42, a standardowe M to raczej 40/38.

Co do kasowania złych rzeczy, to moim zdaniem zdarza się to wszędzie
Tak samo w Lidlu, jak i w Almie i w osiedlowym sklepie i w Tesco itd.
Chociaż przyznam, że do tej pory w Almie mnie nie okantowali

Ja się nauczyłam i sprawdzam zawsze paragon po odejściu od kasy, czasem tylko tego nie robię, ale generalnie prawie zawsze kontroluję

Kiedyś moje mamie w osiedlowym sklepie babka zamiast 3 bułek nabiła 33
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 08:35   #4913
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
bo to niemiecka rozmiarówka [tak samo jest w C&A, Tchibo...]

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
raczej nie chodzi o szybkość obsługi - w sensie szybciej obsłuży więcej sklep zarobi, ale wiem że mają coś takiego, że chyba mają premie zależne od szybkości obsługi klientów, bo mnie się zdarzyło że jakość zapauzowała kasę zanim mnie zaczęłam obsługiwać, bo osoba przede mną się nie spakowała i po mnie zrobiła to samo, bo zanim się spakowałam to tez chwila upłynęła (nie wiem czy zrozumiale to wyjaśniłam)
u mnie też często czekają aż sie spakuje do koszyka poprzednia osoba, nim zaczną kasowac następnego w kolejce

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 09:03   #4914
Ervisha
Zakorzenienie

Dzisiaj widziałam kilka nowości
Płatki typu fitness : naturalne oraz z jabłkami i rodzynkami po 2,99zł
Rurki z kremem czekoladowym i waniliowym 280g chyba 3,99zł (nie jestem pewna)
w lodówkach przysmaki z serka twarogowego ok. 4.20zł

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ja często mrożę pieczywo, ale wolę dać mu dojść do siebie w pokojowej temperaturze bo z mikrofali zawsze było jakieś ..gumiaste. Ale może to sprawka mojej mikrofali tylko
Nie no ja jak upiekę chleb też mroże i rozmrażam w temp. pokojowej, ale to pieczone w sklepach już jest wstępnie mrożone i nie wiem jak "zachowuje się" po ponownym rozmrożeniu... Kiedyś w programie wiem co jem mówili że jak pieczywo się mrozi i rozmraża to uchodzi z niego woda i dlatego te marketowe bułki są za jakiś czas twarde jak kamień

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 10:31   #4915
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annajustyna Pokaż wiadomość
Mam kupiony jakis czas temu i daje radę. Rzadko uzywam, wiem że sa 2 rodzaje.
mozesz podzielic sie skladem?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 11:05   #4916
agajanta
Zadomowienie

GG do agajanta Send a message via Skype™ to agajanta

Cytat:

Ja to znowu myśle odwrotnie niektórzy strasznie sie ślimaczą ja sama staram sie szybko spakować badź wrzucam do koszyka i na spokojnie sie pakuje. Trafia mnie jak babka jest spakowana i układa sobie karty itp w portfelu a czasem mam wrażenie ze ludzie na złość to robią. Zazwyczaj jak stoje w kolejce to ide przed wyjściem dzieci do szkoły i zależy mi aby kolejka posuwała sie szybko.
agajanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 11:39   #4917
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
w deichmannnie nawet i do 44 rozmiaru są buty, wypuszczają serie xs od 35 i xl do 44
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 12:45   #4918
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nasze M to 38, więc teoretycznie jeśli wzięłam S-kę, to powinna na mnie pasować, a spodnie były jak L . Już teraz wiem, że muszę brać XS, ale spodnie, bo bluzka przydałaby się M (choć wcale większa od góry nie jestem). Dziwnie te piżamy szyją.

and random compliments.
Stary 2014-03-25, 13:35   #4919
Ervisha
Zakorzenienie

Miałam się pochwalić, więc się chwalę prezentem od Lidla
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3250002.jpg (28,0 KB, 156 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3250006.jpg (37,0 KB, 186 załadowań)

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2014-03-25 o 13:43
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:37   #4920
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Miałam się pochwalić, więc się chwalę prezentem od Lidla
Spora paka . Co tam ciekawego dostałaś?

Nikt nie kupował wędzonego łososia???

and random compliments.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości