|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Hej dziewczynki;-)
To sie dzisiaj wyspalam jak o 22 poszlam spac tak do 10 spałam ;-) Z tym wypisem to nie wiedziałam ze taka procedura ze wpisują zagrożenie poronienia. To dobrze bo się zmartwilam. Mam tyle lekarstw do brania ze sie gubie muszę sobie popisać co o której jeszcze luteina doszła. Jutro idziemy na kurs Bezpieczny Maluch ;-) fajnie. Ja swojego nie rozpieszczalam to raczej on mnie.;-) my się dzielimy obowiązkami on gotuje ja sprzatam i jest ok. Dzisiaj pieke jablecznik a TZ placki po wegiersku . Zapraszam ;-) A ja zaczynam 23 tydz to juz 6 miesiąc ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
jakoś nie kontrolowałam okresu, a ciąży nic nie przepowiadało. dowiedziałam się w święta, a wtedy ciężko było o wizytę. Generalnie jestem tego samego zdania. Poza ty, że ciąża jest pod kontrolą, to może taka kobieta uświadomi sobie, że kasę z becikowego lepiej będzie wydać nna dziecko, niż dać ojcu na przechlanie. Dlaczego? Nie mieścicie się w widełkach? Cytat:
najrozsądniejsze wyjście! Mnie by za takie wymysły własna matka i teściowa zatłukły Mężowi już dawno temu zamieniłam koszule na ładne T-shirty i sweterki.Mamuska nie przesadzaj! Wywal niepotrzebne graty, resztę pochowaj - im mniej rzeczy, tym czyściej mysia111- ooo to jest mysl, bo ten moj unika fiki miki jak diabel wody swieconej... przez to czuje sie bardzo nieatrakcyjnie... wczoraj sie zapytalam, czy ze mna jest cos nie tak, a on na to, ze boi sie o dzidziusia.... dobre sobie... Fakt, ze przy pierwszej ciazy mielismy zdarzenie, gdzie bardzo zaczelam krwawic po stosunku, ale nic sie dzidziusiowi nie stalo! Najgorzej, ze sie czuje jak slon w skladzie porcelany - grubo i nieatrakcyjnie... no i moje libido spadlo okrutnie..[/QUOTE]a miało w tych tygodniach wzrastać czekam i czekam i nic. może faktycznie takie zabawy w TŻ-kosmetyczkę pomogą
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje libido też jest do dupy ale i tak mamy zakaz wiec .....:-(
A ponoc od drugiego trym mialo być lepiej. To może w trzecim nadrobimy ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak sie urodzilam wazylam 3750 i mierzylam 55 cm wiec moze nasza kruszyna nie bedzie wielkoludiem
|
|
|
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie mieścimy się w widełkach, jesteśmy za 'bogaci' ![]() Czemu by Cię zatłukły? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też Ale chyba to dobrze, co nie?
|
|
|
|
|
#488 |
|
Rozeznanie
|
właśnie czekam aż dopiecze mi się mięsko na obiad i zaraz będę jadła,dzisiaj serwuję:
zupę jarzynową karkówkę warzywa podpieczone na patelni z przyprawami: brokuł, marchew i ziemniaki kompot jabłkowy zrobiłam też dzisiaj na deser domowy kisiel pomarańczowy ![]() zapraszam ![]() TŻ będzie wniebowzięty podobnie, jak ja
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
No z jednej strony to tak
![]() Ale z drugiej - kiedyś wszyscy dostawali... Ehhh... polityka prorodzinna
|
|
|
|
#490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gratki za 23 tydzień
|
|
#491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój Tż lubi jak mu gotuje ale nie ma pretensji jak poprostu zamówie pizzę czy chinskie jedzenie albo parówki z chlebem bedzie musiał jeść na obiad (dla Zuzy mam zawsze cos zamrożone w pojemniczkach jakies zupy itp ) takze ja tak naprawdę to nic nie muszę robić i nikt pretensji nie bedzie miał tylko we mnie aż sie krew gotuje jak jest w domu bałagan Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także ja jutro zaczynam 21 tydzień Cytat:
??Ja jednak takiego planu nie zrobię, wiem jakie są dzisiejsze realia odnośnie rodzenia, przynajmniej u mnie w szpitalu i nie chcę się później rozczarować bo raczej nikt moich wymagań nie będzie respektował tak jakbym sobie tego życzyła... Samo przyjechanie do szpitala z takim planem mogłoby zostać źle odebrane... Poza tym wątpię czy podczas porodu będę myślała o wszystkim, żeby wszystkiego dopilnować a to czy dostanę dzidziusia od razu czy po wykąpaniu to zależy tylko i wyłącznie od położnej i jego stanu po porodzie, także myślę że to akurat ciężko "zaplanować" Cytat:
![]() Ja też jestem pierwszy raz w ciąży ale i tak wiem 10000 razy więcej niż na początku dlatego już się tak nie boję Ja ogólnie nie boję się porodu i tego czy sobie poradzę z małą bo jakoś od zawsze chciałam mieć dzidziusia i wydaje mi się to wszystko takie naturalne i nie mogę się doczekać, żeby Melka była z namiDzień dobry Sprawdziłam dzisiaj w programie i ten program "Porody" jest na Polsat Cafe Może będą jakieś szpitale w których będziemy rodzić
|
|||
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
My też się nie zmieścimy. Ale to nie jest do końca sprawiedliwe, każdy ma przy dziecku większe wydatki, poza tym każde z tych dzieci będzie kiedyś zarabiać na emerytury wszystkich bez wyjątku. Jeśli mamy mieć politykę prorodzinną, to powinna dotyczyć wszystkich obywateli... z drugiej strony to g***o a nie polityka prorodzinna.
|
|
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
mamuśka, mój TŻ będzie dzisiaj wycinał starą drewnianą podłogę w łazience - wczoraj zostały wyniesione szafki, pralka, rozkręcona umywalka. Został kibelek i stara wanna - będą wymienione, ale pod nimi była zrobiona wylewka w październiku, czy listopadzie, jak wymienialiśmy rurki w łazience i w kuchni. Dzisiaj stwierdziłam, że jest brudno i całe mieszkanie wysprzątałam - łącznie z łazienką
To chyba taka "mania czystości". Mój TŻ mi zawsze mówi, że mam manię, bo wiecznie sprzątam, nawet jak jego zdaniem lśniło nawet przed sprzątaniem. Wczoraj mi powiedział, jak bardzo ceni, to co dla niego robię, aż mi skrzydełka urosły Chociaż powiem szczerze, że po miesiącu L4 i prawie kolejnych 2 bez pracy zawodowej odnoszę wrażenie, że za chwilę stanę się typową "kurą domową"... Gotować lubię, sprzątać nie - ale bardziej nie lubię jak jest bałagan - najbardziej nie znoszę mycia okien, ale brudnych też nie lubię- te 4 góra 5 razy w roku je umyję. Prasować też nie lubię, ale wygniecieni chodzić nie będziemy, więc pracuję. Zagmatwałam? Czasem zastanawiam się, gdzie w tym sens i logika idę jeść obiad
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
A co do przytulanek to ja przez jakiś miesiąc jak zaczęłam II trymestr to bym Tż-ta zamęczyła
Cały czas mi się chciało Teraz mi trochę przeszło ale też mam ochotę i kochamy się normalnie
|
|
|
|
#498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kiedyś wynajmowalismy pokoje a teraz jak sa dzieci to bie chce zeby mi sie obcy ludzie po domu kręciło a mniejszego domu nie ma sensu wynajmować przy 3 dzieci.......ale myśle nad tym zeby wynająć jeden pokój taki mniejszy jakiejś kobiecie która pracuje to i tak jej nie bedzie całe dnie a w zamian zamiast czynszu (ok 90£ za taki pokój w Londynie) to bedzie w wolnym czasie sprzatala, wyjdzie gdzies z 12h tygodniowo to duzo mi pomoże szczególnie jak sie dzidzia urodzi....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
to ja poproszę na jutro
![]() a przepisem się podzielisz? Nigdy nie jadłam zupy z cebuli
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
A co do przytulanek, mój lekarz nie zabronił, ale kazał używać prezerwatyw, jako bariery ochronnej (jakieś enzymy w spermie rozpulchniają szyjkę), w normalnej ciąży to nie problem, ale nasz nie jest normalna...
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#501 |
|
Rozeznanie
|
U mnie od grudnia zero przytulanek bo poprostu nie mam na to ochoty....w poprzedniej ciazy miałam większa od 2 trymestru a teraz nic
żal mi trochę Tż ale ma za swoje bo jak biegałam za nim w ostatniej ciazy to uciekał przede mną bo sie o dzidzie bal (no chyba że to była tylko wymówka :p) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wy tez tak macie
jestem caly czas wykonczona wszystko mnie boli zasnelam o 21 wstalam o 9 a odkad wstalam oczy mi sie zamykaja nie mam na nic apetytu co zjem to wymiotuje serio zaczyna mnie to przerazac bo zaczyna sie robic gorzej niz na poczatku ciazy jestem do niczego, Tz nie moze nigdzie ze mna wyjsc bo ja nie mam sily jestem wyczerpana jabym z miesiac pracowala bez wytchnienia wciskam w siebie owoce ale to tez malo daje staram sie jesc serki platki i nic i tak mi nie dobrze oszalec mozna |
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo prosta i szybka: 6 cukinii obieram i kroję w cienkie talarki, wrzucam do garnka, dodaję posiekaną cebulę lub dwie (czerwone), papryczkę chilli (ja zostawiam pestki bo lubię ostrą), pół pora, marchewkę i gotuję w ok 2 szklankach wody (lubię gęste kremy), jak cukinia zmięknie wkrajam ser cheddar (ok 20-30 dkg) i po rozpuszczeniu go całość blenduję. Po zblendowaniu doprawiam gałką muszkatołową, solą, bazylią, oregano i lubczykiem. Podaję z grzankami z ciemnego chleba robi się w max.pół godziny.Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#504 |
|
Rozeznanie
|
A co do tygodni to ja liczę zaczęte tygodnie no bo kiedy będziecie w ostatnim 40 tygodniu ciazy? W dniu porodu? Tak samo z miesiącami jakby liczyć skończone to wogole byście nie mogły powiedziec ze jesteście w 9 miesiącu chyba ze przenosicie ciąże.....ale każdy liczy jak chce w sumie ja zawsze mowię ze moja ciaza ma 20 tygodni i 5 dni (na przykład u lekarza itp) a znajomym i rodzinie ze jestem w 21 tygodniu ciazy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także ja się nie zgodzę, że każdy powinien dostać tyle samo![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Ja w sumie dlatego liczę inaczej bo jak mam np 21t0d to mówię, że 21 tydzień bo jak sobie policzyłam w kalendarzu ile mi zostało tygodni do końca to jest 19 czyli akurat Jakbym sobie liczyła, że jestem w 22 tygodniu to przy 19 do końca wychodzi 41
|
||
|
|
|
#508 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj kupilam sobie bo za mna chodzil i dzis tez mam na niego ochote!!! ![]() Cytat:
Na razie oglądałam poród w wannie na YouTube i sie popłakałam na koniec. bo to wzruszające. Co do libido to my z Tż ogólnie często fikamy Ale mi przeszło teraz mam dużą chęć
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-25 o 14:23 |
||
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#510 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Czytam na bieżąco, ale mam sporo teraz na głowie. Wróciłam z fitnesu, po 15 ide na wizytę do lekarza. Jest mi słabo, ale może to wynik spadku min. hemoglobiny i czegoś tam jeszcze. Cytat:
Jestem przerażona czytając takie opisy porodu (ból). Dla mnie ten ból był do zniesienia. Zachowywałam się normalnie. Nikt mnie nie goli, nie przypominam sobie. Sama to zrobiłam przed, ale nie "na łysą pałę". Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów

bo uważam, że to dobre, że tak jest z tym becikowym.
jakoś nie kontrolowałam okresu, a ciąży nic nie przepowiadało. dowiedziałam się w święta, a wtedy ciężko było o wizytę.
najrozsądniejsze wyjście! Mnie by za takie wymysły własna matka i teściowa zatłukły
Mężowi już dawno temu zamieniłam koszule na ładne T-shirty i sweterki.
przez to czuje sie bardzo nieatrakcyjnie... wczoraj sie zapytalam, czy ze mna jest cos nie tak, a on na to, ze boi sie o dzidziusia.... dobre sobie... Fakt, ze przy pierwszej ciazy mielismy zdarzenie, gdzie bardzo zaczelam krwawic po stosunku, ale nic sie dzidziusiowi nie stalo! Najgorzej, ze sie czuje jak slon w skladzie porcelany - grubo i nieatrakcyjnie... no i moje libido spadlo okrutnie..[/QUOTE]

To chyba taka "mania czystości". Mój TŻ mi zawsze mówi, że mam manię, bo wiecznie sprzątam, nawet jak jego zdaniem lśniło nawet przed sprzątaniem. Wczoraj mi powiedział, jak bardzo ceni, to co dla niego robię, aż mi skrzydełka urosły
żal mi trochę Tż ale ma za swoje bo jak biegałam za nim w ostatniej ciazy to uciekał przede mną bo sie o dzidzie bal (no chyba że to była tylko wymówka :p)
wczoraj kupilam sobie bo za mna chodzil i dzis tez mam na niego ochote!!!