Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-25, 13:05   #481
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Hej dziewczynki;-)
To sie dzisiaj wyspalam jak o 22 poszlam spac tak do 10 spałam ;-)

Z tym wypisem to nie wiedziałam ze taka procedura ze wpisują zagrożenie poronienia. To dobrze bo się zmartwilam.

Mam tyle lekarstw do brania ze sie gubie muszę sobie popisać co o której jeszcze luteina doszła.

Jutro idziemy na kurs Bezpieczny Maluch ;-) fajnie.

Ja swojego nie rozpieszczalam to raczej on mnie.;-) my się dzielimy obowiązkami on gotuje ja sprzatam i jest ok.

Dzisiaj pieke jablecznik a TZ placki po wegiersku . Zapraszam ;-)
A ja zaczynam 23 tydz to juz 6 miesiąc ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:07   #482
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A ja się znowu wyłamię z opinia bo uważam, że to dobre, że tak jest z tym becikowym.
To mobilizuje jakieś bardziej 'niedbałe' kobiety, żeby jednak pójść do tego lekarza w ciaży. Oczywiście nie mam na myśli Ciebie ale kobiety z tzw. marginesu.
Rykoszetem takich przepisów dostaje się takim osobom jak Ty niestety. Na szczęście lekarz fajny, to się dogadacie
uwierz, ze też się czułam jak ze średniowiecza jakoś nie kontrolowałam okresu, a ciąży nic nie przepowiadało. dowiedziałam się w święta, a wtedy ciężko było o wizytę.

Generalnie jestem tego samego zdania. Poza ty, że ciąża jest pod kontrolą, to może taka kobieta uświadomi sobie, że kasę z becikowego lepiej będzie wydać nna dziecko, niż dać ojcu na przechlanie.

Cytat:
My i tak nie dostaniemy becikowego...
Dlaczego? Nie mieścicie się w widełkach?

Cytat:
przychodzi do nas pani, która prasuje. Ja tego nienawidzę, a ona sobie dorobi parę zł.
najrozsądniejsze wyjście! Mnie by za takie wymysły własna matka i teściowa zatłukły Mężowi już dawno temu zamieniłam koszule na ładne T-shirty i sweterki.

Mamuska nie przesadzaj! Wywal niepotrzebne graty, resztę pochowaj - im mniej rzeczy, tym czyściej A jak jednego dnia robisz ucztę, to jak na drugi dzień rodzina zje parówki to nic się nie stanie

mysia111- ooo to jest mysl, bo ten moj unika fiki miki jak diabel wody swieconej... przez to czuje sie bardzo nieatrakcyjnie... wczoraj sie zapytalam, czy ze mna jest cos nie tak, a on na to, ze boi sie o dzidziusia.... dobre sobie... Fakt, ze przy pierwszej ciazy mielismy zdarzenie, gdzie bardzo zaczelam krwawic po stosunku, ale nic sie dzidziusiowi nie stalo! Najgorzej, ze sie czuje jak slon w skladzie porcelany - grubo i nieatrakcyjnie... no i moje libido spadlo okrutnie..[/QUOTE]
a miało w tych tygodniach wzrastać czekam i czekam i nic. może faktycznie takie zabawy w TŻ-kosmetyczkę pomogą
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:12   #483
papryczka160
Wtajemniczenie

Moje libido też jest do dupy ale i tak mamy zakaz wiec .....:-(
A ponoc od drugiego trym mialo być lepiej. To może w trzecim nadrobimy ;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:13   #484
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Jakie słodkie pajacyki a to nie rozmiar 56? Jeszcze nie wiadomo ile malutka będzie miała
nie to 50 -52 rozmiar

ja jak sie urodzilam wazylam 3750 i mierzylam 55 cm wiec moze nasza kruszyna nie bedzie wielkoludiem

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:21   #485
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

Po połogu na pewno odrobicie
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:35   #486
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
uwierz, ze też się czułam jak ze średniowiecza jakoś nie kontrolowałam okresu, a ciąży nic nie przepowiadało. dowiedziałam się w święta, a wtedy ciężko było o wizytę.

Generalnie jestem tego samego zdania. Poza ty, że ciąża jest pod kontrolą, to może taka kobieta uświadomi sobie, że kasę z becikowego lepiej będzie wydać nna dziecko, niż dać ojcu na przechlanie.

Dlaczego? Nie mieścicie się w widełkach?

najrozsądniejsze wyjście! Mnie by za takie wymysły własna matka i teściowa zatłukły Mężowi już dawno temu zamieniłam koszule na ładne T-shirty i sweterki.
No dokładnie. Poza tym lekarz jakoś uświadomi taka kobietę, może wtedy dziecko ma większe szanse, że urodzi się zdrowe.

Nie, nie mieścimy się w widełkach, jesteśmy za 'bogaci'

Czemu by Cię zatłukły?

Cytat:

My też mamy zakaz, właściwie od poczatku

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:38   #487
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
No dokładnie. Poza tym lekarz jakoś uświadomi taka kobietę, może wtedy dziecko ma większe szanse, że urodzi się zdrowe.

Nie, nie mieścimy się w widełkach, jesteśmy za 'bogaci'

Czemu by Cię zatłukły?

My też mamy zakaz, właściwie od poczatku

Ja też Ale chyba to dobrze, co nie?
Stary 2014-03-25, 13:41   #488
UmiZumi
Rozeznanie

właśnie czekam aż dopiecze mi się mięsko na obiad i zaraz będę jadła,dzisiaj serwuję:
zupę jarzynową
karkówkę
warzywa podpieczone na patelni z przyprawami: brokuł, marchew i ziemniaki
kompot jabłkowy

zrobiłam też dzisiaj na deser domowy kisiel pomarańczowy

zapraszam

TŻ będzie wniebowzięty podobnie, jak ja
Stary 2014-03-25, 13:41   #489
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ja też Ale chyba to dobrze, co nie?
No z jednej strony to tak
Ale z drugiej - kiedyś wszyscy dostawali... Ehhh... polityka prorodzinna

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:43   #490
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
mogę prosić na jedzonko na wynos?

gratki za 23 tydzień
Stary 2014-03-25, 13:44   #491
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
No to go rozpieściłaś. Ja jak się źle czułam na początku ciąży to kładłam się do łóżka i nic nie robiłam. Jak TŻ chciał jeść to musiał sam robić obiad. Ale nigdy nie narzekał.
Mój tez nigdy nie narzeka zreszta pisałam juz jakiś czas temu jak sie zle czułam to tydzien potrafiłam w łóżku leżeć i ani nie sprzątać ani nie gotować tylko problem jest w tym ze jak jest syf w domu to nikomu to nie przeszkadza tylko mi mój Tż lubi jak mu gotuje ale nie ma pretensji jak poprostu zamówie pizzę czy chinskie jedzenie albo parówki z chlebem bedzie musiał jeść na obiad (dla Zuzy mam zawsze cos zamrożone w pojemniczkach jakies zupy itp ) takze ja tak naprawdę to nic nie muszę robić i nikt pretensji nie bedzie miał tylko we mnie aż sie krew gotuje jak jest w domu bałagan a jak chodzę i marudzę to Tż mowi zostaw to kochanie ja to zrobię odpocznij sobe tylko ze moge tydzien czekać a i tak nie bedzie zrobione :p

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:48   #492
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ja liczę tak jak moja ginekolog tak mi wpisuje w książeczkę i tego się trzymam bo się zgubie
Ja też liczę skończone tygodnie Bo jakbym liczyła zaczęte to nijak by się miało z tym ile mi jeszcze zostało do końca ciąży

Także ja jutro zaczynam 21 tydzień

Cytat:
Mam wrażenie, że wyraziłam się niejasno co do tego planu porodu.
Chcę napisać i mieć ze sobą plan porodu, na wypadek, jak poród będzie przebiegał tak, jak bym chciała by przebiegał, czyli będę rodzić sn, spontanicznie, a nie będzie to poród wywoływany, nie będzie komplikacji..itp itd.
Jeśli nie daj Boże w międzyczasie coś gorszego się wydarzy, to nie mam zamiaru na sali kłócić się z położną i wymuszać mojej wersji, gdyby było jakieś zagrożenie, bo na pewno nie jestem mądrzejsza od niej.
Chcę jedynie, aby uszanowano moje 'wymagania' i prawa, czyli poród z mężem, znieczulenie, skóra do skóry, karmienie na sali (w szpitalach Rodzić po Ludzku jest to możliwe), brak praktykantów i studentów na sali, ograniczona ilość personelu medycznego, niemycie Malucha od razu i kilka innych.
Wiem też, że mój lekarz zachęca do przygotowania takiego planu, więc chyba go jakoś respektują...
A gdzie to sprawdzić czy szpital ma taki program??

Ja jednak takiego planu nie zrobię, wiem jakie są dzisiejsze realia odnośnie rodzenia, przynajmniej u mnie w szpitalu i nie chcę się później rozczarować bo raczej nikt moich wymagań nie będzie respektował tak jakbym sobie tego życzyła... Samo przyjechanie do szpitala z takim planem mogłoby zostać źle odebrane... Poza tym wątpię czy podczas porodu będę myślała o wszystkim, żeby wszystkiego dopilnować a to czy dostanę dzidziusia od razu czy po wykąpaniu to zależy tylko i wyłącznie od położnej i jego stanu po porodzie, także myślę że to akurat ciężko "zaplanować"

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
ja do szkoły rodzenia się wybieram, ale myślę, że dopiero na początku maja zacznę. Słyszałam, że zazwyczaj bardziej zaawansowane brzuchatki się zapisuję, a teraz jeszcze pracuję, więc i tak nie miałabym czasu.

A ogólnie to chciałam powiedzieć, że czuję się taka niedouczona i nieświadoma w tej ciąży... Wy już planujecie jak rodzić, czy chcecie karmić, planujecie remonty, zakupy, wiecie tyle o łóżeczkach, wózkach i innych rzeczach, a ja jestem w czarnej D... Nie mam pojęcia od czego zacząć! Pocieszam się, że jak pójdę na zwolnienie to wszystko ogarnę, ale boję się. Nie za bardzo mam się kogo poradzić, nie miałam do czynienia z takimi maluszkami, boję się, że mnie to wszystko przerośnie. Ale dobrze, że jesteście Wy! będę Was męczyć pytaniami
Ja do szkoły rodzenia miałam już chodzić od 17 tygodnia ale zmieniłam lekarza i nie wiem czy mogę teraz tam chodzić bo to jest w innej przychodni... Napisałam do mojej położnej wczoraj czy nadal nią będzie i czy mogę chodzić na zajęcia, czekam na odpowiedź

Ja też jestem pierwszy raz w ciąży ale i tak wiem 10000 razy więcej niż na początku dlatego już się tak nie boję Ja ogólnie nie boję się porodu i tego czy sobie poradzę z małą bo jakoś od zawsze chciałam mieć dzidziusia i wydaje mi się to wszystko takie naturalne i nie mogę się doczekać, żeby Melka była z nami

Dzień dobry Sprawdziłam dzisiaj w programie i ten program "Porody" jest na Polsat Cafe o 21! Podobno to coś takiego jak ta amerykańska "Porodówka" tylko że u nas w Polsce także jestem bardzo ciekawa tego programu Może będą jakieś szpitale w których będziemy rodzić
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:52   #493
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
właśnie czekam aż dopiecze mi się mięsko na obiad i zaraz będę jadła,dzisiaj serwuję:
zupę jarzynową
karkówkę
kompot jabłkowy

zapraszam

U mnie dziś zupa krem z cukinii z serem cheddar i chilli

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:53   #494
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Mój tez nigdy nie narzeka zreszta pisałam juz jakiś czas temu jak sie zle czułam to tydzien potrafiłam w łóżku leżeć i ani nie sprzątać ani nie gotować tylko problem jest w tym ze jak jest syf w domu to nikomu to nie przeszkadza tylko mi mój Tż lubi jak mu gotuje ale nie ma pretensji jak poprostu zamówie pizzę czy chinskie jedzenie albo parówki z chlebem bedzie musiał jeść na obiad (dla Zuzy mam zawsze cos zamrożone w pojemniczkach jakies zupy itp ) takze ja tak naprawdę to nic nie muszę robić i nikt pretensji nie bedzie miał tylko we mnie aż sie krew gotuje jak jest w domu bałagan a jak chodzę i marudzę to Tż mowi zostaw to kochanie ja to zrobię odpocznij sobe tylko ze moge tydzien czekać a i tak nie bedzie zrobione :p

Ale to tylko bałagan - nie można się tak denerwować w ciąży z tego powodu.
Stary 2014-03-25, 13:55   #495
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
No z jednej strony to tak
Ale z drugiej - kiedyś wszyscy dostawali... Ehhh... polityka prorodzinna
My też się nie zmieścimy. Ale to nie jest do końca sprawiedliwe, każdy ma przy dziecku większe wydatki, poza tym każde z tych dzieci będzie kiedyś zarabiać na emerytury wszystkich bez wyjątku. Jeśli mamy mieć politykę prorodzinną, to powinna dotyczyć wszystkich obywateli... z drugiej strony to g***o a nie polityka prorodzinna.
Stary 2014-03-25, 13:56   #496
UmiZumi
Rozeznanie

mamuśka, mój TŻ będzie dzisiaj wycinał starą drewnianą podłogę w łazience - wczoraj zostały wyniesione szafki, pralka, rozkręcona umywalka. Został kibelek i stara wanna - będą wymienione, ale pod nimi była zrobiona wylewka w październiku, czy listopadzie, jak wymienialiśmy rurki w łazience i w kuchni. Dzisiaj stwierdziłam, że jest brudno i całe mieszkanie wysprzątałam - łącznie z łazienką To chyba taka "mania czystości". Mój TŻ mi zawsze mówi, że mam manię, bo wiecznie sprzątam, nawet jak jego zdaniem lśniło nawet przed sprzątaniem. Wczoraj mi powiedział, jak bardzo ceni, to co dla niego robię, aż mi skrzydełka urosły Chociaż powiem szczerze, że po miesiącu L4 i prawie kolejnych 2 bez pracy zawodowej odnoszę wrażenie, że za chwilę stanę się typową "kurą domową"... Gotować lubię, sprzątać nie - ale bardziej nie lubię jak jest bałagan - najbardziej nie znoszę mycia okien, ale brudnych też nie lubię- te 4 góra 5 razy w roku je umyję. Prasować też nie lubię, ale wygniecieni chodzić nie będziemy, więc pracuję. Zagmatwałam? Czasem zastanawiam się, gdzie w tym sens i logika

idę jeść obiad
Stary 2014-03-25, 13:56   #497
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

A co do przytulanek to ja przez jakiś miesiąc jak zaczęłam II trymestr to bym Tż-ta zamęczyła Cały czas mi się chciało Teraz mi trochę przeszło ale też mam ochotę i kochamy się normalnie Brzuch mam jeszcze mały także w niczym nie przeszkadza... Czuję się średnio atrakcyjnie bo brzuch wygląda jak spożywczy, mam mega cellulit i jestem blada jak ściana ale trudno, Tż musi to jakoś zaakceptować
Stary 2014-03-25, 13:56   #498
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Mamuska nie przesadzaj! Wywal niepotrzebne graty, resztę pochowaj - im mniej rzeczy, tym czyściej A jak jednego dnia robisz ucztę, to jak na drugi dzień rodzina zje parówki to nic się nie stanie
Łatwo sie mowi ale mam do ogarnięcia 4 pokoje salon kuchnie ubikacje i ogródek, a tu w Uk strasznie sie kurzy nienawidzę tego no i dwa psy wszędzie sierść i oczywiscie Zuzia chodzi za mną i na bieżąco brudzi kiedyś wynajmowalismy pokoje a teraz jak sa dzieci to bie chce zeby mi sie obcy ludzie po domu kręciło a mniejszego domu nie ma sensu wynajmować przy 3 dzieci.......ale myśle nad tym zeby wynająć jeden pokój taki mniejszy jakiejś kobiecie która pracuje to i tak jej nie bedzie całe dnie a w zamian zamiast czynszu (ok 90£ za taki pokój w Londynie) to bedzie w wolnym czasie sprzatala, wyjdzie gdzies z 12h tygodniowo to duzo mi pomoże szczególnie jak sie dzidzia urodzi....

Stary 2014-03-25, 14:00   #499
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
U mnie dziś zupa krem z cukinii z serem cheddar i chilli
to ja poproszę na jutro

a przepisem się podzielisz? Nigdy nie jadłam zupy z cebuli pewnie smaczna, chętnie spróbuję
Stary 2014-03-25, 14:00   #500
kasia_ruda
Zakorzenienie

A co do przytulanek, mój lekarz nie zabronił, ale kazał używać prezerwatyw, jako bariery ochronnej (jakieś enzymy w spermie rozpulchniają szyjkę), w normalnej ciąży to nie problem, ale nasz nie jest normalna...

Stary 2014-03-25, 14:04   #501
mamuska11
Rozeznanie

U mnie od grudnia zero przytulanek bo poprostu nie mam na to ochoty....w poprzedniej ciazy miałam większa od 2 trymestru a teraz nic żal mi trochę Tż ale ma za swoje bo jak biegałam za nim w ostatniej ciazy to uciekał przede mną bo sie o dzidzie bal (no chyba że to była tylko wymówka :p)

Stary 2014-03-25, 14:06   #502
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wy tez tak macie
jestem caly czas wykonczona wszystko mnie boli
zasnelam o 21 wstalam o 9 a odkad wstalam oczy mi sie zamykaja
nie mam na nic apetytu co zjem to wymiotuje
serio zaczyna mnie to przerazac bo zaczyna sie robic gorzej niz na poczatku ciazy
jestem do niczego, Tz nie moze nigdzie ze mna wyjsc bo ja nie mam sily
jestem wyczerpana jabym z miesiac pracowala bez wytchnienia
wciskam w siebie owoce ale to tez malo daje
staram sie jesc serki platki i nic i tak mi nie dobrze
oszalec mozna

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 14:06   #503
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
to ja poproszę na jutro

a przepisem się podzielisz? Nigdy nie jadłam zupy z cebuli pewnie smaczna, chętnie spróbuję
Z cukinii bardzo prosta i szybka: 6 cukinii obieram i kroję w cienkie talarki, wrzucam do garnka, dodaję posiekaną cebulę lub dwie (czerwone), papryczkę chilli (ja zostawiam pestki bo lubię ostrą), pół pora, marchewkę i gotuję w ok 2 szklankach wody (lubię gęste kremy), jak cukinia zmięknie wkrajam ser cheddar (ok 20-30 dkg) i po rozpuszczeniu go całość blenduję. Po zblendowaniu doprawiam gałką muszkatołową, solą, bazylią, oregano i lubczykiem. Podaję z grzankami z ciemnego chleba robi się w max.pół godziny.

Stary 2014-03-25, 14:08   #504
mamuska11
Rozeznanie

A co do tygodni to ja liczę zaczęte tygodnie no bo kiedy będziecie w ostatnim 40 tygodniu ciazy? W dniu porodu? Tak samo z miesiącami jakby liczyć skończone to wogole byście nie mogły powiedziec ze jesteście w 9 miesiącu chyba ze przenosicie ciąże.....ale każdy liczy jak chce w sumie ja zawsze mowię ze moja ciaza ma 20 tygodni i 5 dni (na przykład u lekarza itp) a znajomym i rodzinie ze jestem w 21 tygodniu ciazy

Stary 2014-03-25, 14:10   #505
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tygodni to ja liczę zaczęte tygodnie no bo kiedy będziecie w ostatnim 40 tygodniu ciazy? W dniu porodu? Tak samo z miesiącami jakby liczyć skończone to wogole byście nie mogły powiedziec ze jesteście w 9 miesiącu chyba ze przenosicie ciąże.....ale każdy liczy jak chce w sumie ja zawsze mowię ze moja ciaza ma 20 tygodni i 5 dni (na przykład u lekarza itp) a znajomym i rodzinie ze jestem w 21 tygodniu ciazy

Ja zaczęłam liczyć tak, jak lekarz mi wyjaśnił, teraz jestem 17t4d ale mówię, że to 17.tydzień, czyli robię inaczej niż większość z was, tak?

Stary 2014-03-25, 14:16   #506
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Ja zaczęłam liczyć tak, jak lekarz mi wyjaśnił, teraz jestem 17t4d ale mówię, że to 17.tydzień, czyli robię inaczej niż większość z was, tak?

W sumie to widzę ze każdy liczy inaczej, właśnie zaczarowana i zuken tez liczą tak jak ty wiec w sumie pewnie i tak i tak jest poprawnie......to jak ja liczę pokazują mi wszystkie kalkulatory ciazy a to jak wy liczycie to lekarze tak liczą u nich zawsze skończone tygodnie sa ważne

Stary 2014-03-25, 14:20   #507
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
My też się nie zmieścimy. Ale to nie jest do końca sprawiedliwe, każdy ma przy dziecku większe wydatki, poza tym każde z tych dzieci będzie kiedyś zarabiać na emerytury wszystkich bez wyjątku. Jeśli mamy mieć politykę prorodzinną, to powinna dotyczyć wszystkich obywateli... z drugiej strony to g***o a nie polityka prorodzinna.
Wiesz średnio by to było też sprawiedliwe jakby każdy dostawał tyle samo, niezależnie od dochodów... Wiadomo, że każdego dziecko będzie kosztować ale inaczej to wygląda jak ktoś zarabia 6000 na rodzinę a ktoś 2500 Także ja się nie zgodzę, że każdy powinien dostać tyle samo

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
W sumie to widzę ze każdy liczy inaczej, właśnie zaczarowana i zuken tez liczą tak jak ty wiec w sumie pewnie i tak i tak jest poprawnie......to jak ja liczę pokazują mi wszystkie kalkulatory ciazy a to jak wy liczycie to lekarze tak liczą u nich zawsze skończone tygodnie sa ważne

Dokładnie

Ja w sumie dlatego liczę inaczej bo jak mam np 21t0d to mówię, że 21 tydzień bo jak sobie policzyłam w kalendarzu ile mi zostało tygodni do końca to jest 19 czyli akurat Jakbym sobie liczyła, że jestem w 22 tygodniu to przy 19 do końca wychodzi 41
Stary 2014-03-25, 14:22   #508
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczynki;-)
Ja swojego nie rozpieszczalam to raczej on mnie.;-) my się dzielimy obowiązkami on gotuje ja sprzatam i jest ok.

placek po wegiersku wczoraj kupilam sobie bo za mna chodzil i dzis tez mam na niego ochote!!!

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja do szkoły rodzenia miałam już chodzić od 17 tygodnia ale zmieniłam lekarza i nie wiem czy mogę teraz tam chodzić bo to jest w innej przychodni... Napisałam do mojej położnej wczoraj czy nadal nią będzie i czy mogę chodzić na zajęcia, czekam na odpowiedź

Ja też jestem pierwszy raz w ciąży ale i tak wiem 10000 razy więcej niż na początku dlatego już się tak nie boję Ja ogólnie nie boję się porodu i tego czy sobie poradzę z małą bo jakoś od zawsze chciałam mieć dzidziusia i wydaje mi się to wszystko takie naturalne i nie mogę się doczekać, żeby Melka była z nami

Dzień dobry Sprawdziłam dzisiaj w programie i ten program "Porody" jest na Polsat Cafe o 21! Podobno to coś takiego jak ta amerykańska "Porodówka" tylko że u nas w Polsce także jestem bardzo ciekawa tego programu Może będą jakieś szpitale w których będziemy rodzić
Też chcę to pooglądać.

Na razie oglądałam poród w wannie na YouTube i sie popłakałam na koniec. bo to wzruszające.

Co do libido to my z Tż ogólnie często fikamy jesteśmy straaaaaasznie długo razem (10 lat) a fikać lubimy wciąż tak samo hihih. Trochę się martwię czy aby na pewno tak można. Poczytać coś muszę na ten temat i lekarza popytać. jedynie w I trymestrze mialam niechęć Ale mi przeszło teraz mam dużą chęć

Edytowane przez daisy dot
Czas edycji: 2014-03-25 o 14:23
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 14:23   #509
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz średnio by to było też sprawiedliwe jakby każdy dostawał tyle samo, niezależnie od dochodów... Wiadomo, że każdego dziecko będzie kosztować ale inaczej to wygląda jak ktoś zarabia 6000 na rodzinę a ktoś 2500 Także ja się nie zgodzę, że każdy powinien dostać tyle samo
No tak, ale becikowe nie ma być w założeniu "zasiłkiem" dla części społeczeństwa, tylko zachętą do posiadania dziecka dla wszystkich. Tak przynajmniej było to wyjaśniane, kiedy je wprowadzali. Nieważne, pieniądze które dają, przy rzeczywistych wydatkach na dziecko są po prostu śmieszne i nie warto się o nie spierać... tym bardziej, że chyba nikogo normalnie myślącego tysiac zł nie zachęci do rodzenia. To śmiech na sali, a nie polityka prorodzinna. Sama musiałam opłacić in vitro, bo nie załapałam się na program rządowy, płacę za każdą wizytę u lekarza, w szpitalu będę musiała opłacić znieczulenie i położną... prawdziwa polityka prorodzinna to pomoc w tym zakresie, więcej przedszkoli, a nie tysiak dawany co drugiej parze..

Stary 2014-03-25, 14:26   #510
pentuerka
Rozeznanie

Hej Dziewczyny.

Czytam na bieżąco, ale mam sporo teraz na głowie. Wróciłam z fitnesu, po 15 ide na wizytę do lekarza.

Jest mi słabo, ale może to wynik spadku min. hemoglobiny i czegoś tam jeszcze.

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widze, ze niektore z Was lubia wszystko planowac i miec pod kontrola- to fajnie, ale niestety przy realizacji potrzebna bedzie osoba postronna, ktora bedzie przypominac co i jak, bo inaczej nic z tego nie wyjdzie. Pamietam, ze bylam zaskoczona intensywnoscia bolu podczas akcji porodowej i jedyne o czym moglam myslec, to zeby przestalo bolec. Przestalam racjonalnie myslec i zachowywac sie. Bylo mi wszystko jedno, krzyczalam, darlam sie, plakalam, chodzilam na czworaka, choc w normalnej (bezbolesnej sytuacji), nigdy bym siebie nie podejrzewala o takie zachowania. Bylabym zawstydzona swoimi reakcjami. Ale w obliczu bolu bylo mi wszystko jedno, wszelkie zahamowania nie mialy zadnego znaczenia. Ciesze sie, ze teraz jest planowana cesarka, wiem, ze bedzie bolec, ale cos za cos...

Co do depilacji, to dawalam sobie rade ze swoim przyjacielem lusterkiem , licze, ze teraz bedzie tak samo. Do cc wystarczy wydepilowac pole operacyjne (biorac pod uwage dojescie do wygodnego ciecia), a przy naturalnym, wolna amerykanka, choc krocze jest golone, ze wzgledu na ewentualne naciecie i pozniejsze szycie.

Jutro mam polowkowe i mam mega "stresa". Bardzo chce usyszec, ze dzidzius jest zdrowy. Plec nie ma znaczenia.

Od dwoch tygodni walcze za zapaleniem zatok- tragedia- lekarz pozwolil mi brac Sinupret lub Sinulan, i troche pomaga...ale zapomnialam juz co to zaczy swobodnie oddychac...

Wracajac do watku depilacji, to co stosujecie na zapalenie mieszka wlosowego? Bo normalnie, to mialam masci sterydowe, ale teraz nie moge ich stosowac.. co polecacie???
Ja lubię mieć wszystko zaplanowane i poukładane.

Jestem przerażona czytając takie opisy porodu (ból). Dla mnie ten ból był do zniesienia. Zachowywałam się normalnie.

Nikt mnie nie goli, nie przypominam sobie. Sama to zrobiłam przed, ale nie "na łysą pałę".

Cytat:
A nie w 22 tygodniu??? Bo pamietam ze ty zawsze zaczynałaś nowy tydzien dwa dni przede mną a ja zaczynam 22 tydzien w czwartek....juz miałam ci to napisać tydzien temu tylko zapomniałam ale z tego co pamietam to ty dzisiaj jesteś równo 21+0 czyli zaczynasz 22 tydzien

Ja liczę jak mój lekarz skończone tc. Jestem dzisiaj w 21 tc 3 d.

Cytat:
zupę jarzynową
karkówkę
kompot jabłkowy

zapraszam

Jak się robi kisiel pomarańczowy domowej roboty?

Cytat:
A co do przytulanek to ja przez jakiś miesiąc jak zaczęłam II trymestr to bym Tż-ta zamęczyła Cały czas mi się chciało Teraz mi trochę przeszło ale też mam ochotę i kochamy się normalnie Brzuch mam jeszcze mały także w niczym nie przeszkadza... Czuję się średnio atrakcyjnie bo brzuch wygląda jak spożywczy, mam mega cellulit i jestem blada jak ściana ale trudno, Tż musi to jakoś zaakceptować
Moje libido spadło. Boję się, i jak przychodzi co do czego to nie umiem się tym cieszyć. Wybacz pytanie co tzn kochać się normalnie. Brzuch nie przeszkadza? Nie boisz się ucisku na brzuch?

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy tez tak macie
jestem caly czas wykonczona wszystko mnie boli
zasnelam o 21 wstalam o 9 a odkad wstalam oczy mi sie zamykaja
nie mam na nic apetytu co zjem to wymiotuje
serio zaczyna mnie to przerazac bo zaczyna sie robic gorzej niz na poczatku ciazy
jestem do niczego, Tz nie moze nigdzie ze mna wyjsc bo ja nie mam sily
jestem wyczerpana jabym z miesiac pracowala bez wytchnienia
wciskam w siebie owoce ale to tez malo daje
staram sie jesc serki platki i nic i tak mi nie dobrze
oszalec mozna
Też czuję się zmęczona i senna.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości