NIE zajadamy problemów NIE jemy na³ogowo s³odyczy - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-03-25, 17:06   #1
MascarpOOne
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 4 236
GG do MascarpOOne

NIE zajadamy problemów NIE jemy na³ogowo s³odyczy

Witajcie sama nie wiem czy gdzie¶ ju¿ tutaj nie powsta³ taki w±tek, w ka¿dym razie nie mog³am znale¼æ :// Wiele osób w naszym kraju jak i na ¶wiecie ma problem z zajadaniem stresu, frustracji, smutków itp. itd. a choæ wydaje siê to niewinne (du¿e ilo¶ci lodów po k³ótni/rozstaniu z T¯-tem, p±czek "na dobry pocz±tek dnia", czekoladki po pracy...) jest to tak samo gro¼ne jak narkomania, alkoholizm, palenie papierosów i ka¿dy inny na³óg. Konsekwencje pojawiaj± siê do¶æ szybko po ok. pó³ roku- roku, podwy¿szony cholesterol, trójglicerydy, ci¶nienie, poziom cukru, rozepchany ¿o³±dek, zgaga, wrzody i ca³a rozmaita gama innych mo¿liwych dolegliwo¶ci fizycznych. Psychika niemniej zostaje zachwiana, cz³owiek czuje siê upokorzony, poniewa¿ dok³adnie zdaje sobie sprawê, ¿e sam sobie szkodzi "bo nie umie przestaæ ¿reæ", przez takie my¶lenie obni¿a poziom swojej samooceny, popada w kompleksy, staje siê antypatyczny dla otoczenia "od którego czuje siê gorszy". Sama przez to wszystko przesz³am dzi¶ jest lepiej choæ nadal co¶ s³odkiego choæ jeden raz dziennie "pod³apaæ" muszê. Wszystko zaczê³o siê od b³ahostki, od jednego batonika "na poprawê humoru" po niewielkim do¶æ czasie bo o ile dobrze pamiêtam po 2-3 miesi±cach skoñczy³o siê to na jedzeniu dos³ownie wszystkiego w z³ych chwilach od warzyw, owoców, po fast-foody, s³odycze itd. praktycznie kiedy by³am sfrustrowana mog³am poch³aniaæ wszystko a¿ nie zwymiotujê, bardzo przykre prze¿ycie po roku takowego absurdalnego zachowania lekarz da³ mi ultimatum " albo siê opamiêtam albo zak³ad psychiatryczny" bo moja morfologia wyra¼nie pokaza³a, ¿e nie wiele ju¿ czasu mi trzeba by przekonaæ siê na w³asnej skórze co to jest stan przedzawa³owy.
Dopiero wtedy wziê³am siê w gar¶æ, zaczê³am zdrowiej siê od¿ywiaæ, æwiczyæ, chodziæ na d³ugie, powolne spacery, schud³am choæ nie wa¿y³am zbyt wiele jak na mój problem, gdzie¶ do max 75 kg. Od kilku miesiêcy nie mam ju¿ tego problemu, dzisiaj wszystkie smutki sprowadzam do æwiczeñ natomiast doskonale pamiêtam jak by³o wtedy... dlatego chcia³abym aby udziela³y siê tutaj osoby, które potrzebuj± wsparcia, b±d¼ chc± tak jak ja pokazaæ, ¿e mo¿na i, ¿e bêdziemy umia³y trwaæ w sile =)
MascarpOOne jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-25, 17:29   #2
jolanteczka123
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 738
Dot.: NIE zajadamy problemów NIE jemy na³ogowo s³odyczy

Jest taki w±tek o kompulsywnym jedzeniu. Tam dziewczyny piêknie siê wspieraj±. Podczytujê je. Niektóre naprawdê s± bardzo dzielne i dziel± siê swoimi spostrze¿eniami i motywuj± inne. Jestem pe³na podziwu dla niektórych z nich. Mo¿e zajrzyj tam by na swoim przyk³adzie pokazaæ, ¿e Ty jeste¶ t±, która upora³a siê z zajadaniem stresów. Pozdrawiam serdecznie. Tak siê trzymaj.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Mo¿e zajrzyj te¿ na w±tek na którym mam swoich przyjació³. Tam jest wiele osób uzale¿nionych od s³odyczy. Nasza waga oszala³a ponad 100 kg pokaza³a.

.."dwie dusze mam, w rozprzêgu wiecznym i zamêcie, jedna siê pazurami w ziemiê prze zaciêcie, druga z oparów ziemskich unosi siê w niebo, stêskniona za¶wiatów odwieczn± potrzeb±"...
jolanteczka123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-25, 20:42   #3
neska002
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 159

Zapraszam do w±tku o jedzeniu kompulsywnym:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post45752258

Cel--> 60 kg - 15.12.2015

neska002 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-25, 20:54   #4
MascarpOOne
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 4 236
GG do MascarpOOne

Cytat:
Napisane przez neska002 Poka¿ wiadomo¶æ
Zapraszam do w±tku o jedzeniu kompulsywnym:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post45752258
o super dziêki bo znów szuka³am, szuka³am tu nici w³a¶nie mia³am prosiæ o jaki¶ link
MascarpOOne jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-03-25 21:54:23

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.