![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Piotruś, Twoja matka zwariowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z psem nie wiem co zrobię, Hania jedynie co lubi to go karmić;p Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jaka śliczna dziewczynka ![]()
![]() |
#4714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zależy od potrzeb ![]() używamy - jak jej powiem, że idziemy do krzesełka jeść to sama idzie, czeka, a potem rączki do góry podnosi. Nudzi się wiadomo ale to jak wszędzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no to chyba że ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wczoraj zasnęła o 19:50, wstała o 6, zero pobudek ![]() Tylko z jedzeniem problem: zupki 4 łyżeczki, a na obiad z ręki (broń boże widelec czy łyżka) pół ogórka kiszonego i łyżeczka przemyconych ziemniaków. Widac już po niej że mniej je, dupka i brzuszek znacząco schudły ![]() Wstała
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
A co do licytacji all to w łączkę mi przeszła koło nosa. Mam jasną za 29zł. Zobaczymy czy na żywo mi się spodoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Wtajemniczenie
|
siemanko
![]() wiecie co, ostatnio Ania rano ma taki "rytułał" - sama go wprowadziłam, ale jestem wielce zdumiona, czy tak ma być? wstajemy ok 6 rano, ok 8 30 (tak jak teraz) Anusia już jest zmęczona, pewnego razu chciałam ją uspać, zasłonięte zasłony itd ale się wierciła, więc ją położyłam do łóżeczka...a ona sobie leżała z 30 minut! po czym wstała jak młody bóg, pełna radości i energii do zabawy. No i teraz już tak codziennie, ok 8 30 dopomina się takiego odpoczywania. Trochę mi głupio - ona tam sama leży, a ja np tak jak teraz kawę piję ![]() za nami tragiczna, noc, Ani chyba idą góne dwójki, ale pewności nie mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, bardzo wam dziękuję za komplementy (lady ![]() ![]() ![]() ![]() co do diety - to nie mam, nie spinam się bo zazwyczaj mi wracało z nadwyżką (odchudzam się już chyba 1842196232429 raz w życiu, bo od dziecka jestem "pulchna ![]() ![]() ![]() Fewciu - miło że pamiętasz o mgr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hope - ja chyba do 3 roku życia zostawię tego szczeniaka ![]() ![]() Silver - kochana, zdrówka dla was i dużo siły dla ciebie i tża! i to samo dla gochy - ![]() ooo, poleżała dokładnie 26 minut i już marudzi, idę do niej ![]() miłego dniaaa! ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- ahhh miałam się jeszcze was zapytać, tylko proszę o szczere odpowiedzi, jak myślicie po prostu ![]() jak wiecie, w czerwcu bierzemy ślub kościelny ![]() no i zawsze chciałam mieć welon, ale odkąd urodziłam Anię to myśłałam o fryzurze z kwiatami, bez welonu - no bo wiadomo, dzieciak. I ostatnio tak rozmawiałam z TŻem, że co z oczepinami w takim razie ![]() ![]() No i zgłupiałam, bo z jednej strony mnie kusi ![]() ![]() a wy jak myślicie??
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
ewullka jak uważasz że nie wypada, to może toczek załóż?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
nie nie debrah, napisałam, że my minimum 80m jeżeli chcemy myśleć o drugim dziecku
![]() Ewulka, mój miał podobnie przez tydzień, wsadzałam do łóżeczka i siedział, bawił się, leżał (ale nie spał) przez....3 godz ![]() ![]() ![]() co do welonu, ja bym zakładała, dokładnie tak jak Tż mówi, teraz to właściwie tylko ozdoba.... Jakiś czas temu byliśmy na weselu u znajomych M., ich córeczka miała 2 miesiące czy miesiąc, PM karmiła młodą piersią a welon miała 3metrowy i wyglądała przepięknie ![]()
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
LADY, 80m w G.w takiej lokalizacji jak bysmy chcieli to jakies 360-400tys, sporo troche jak dla mnie
![]() Dlatego chcac nie chcac niecale 60m musi nam wystarczyc (tesc w ogole sie nam dziwi, ze taaaakie wielkie chcemy, wg niego 2 pokoje i 40m nam wystarczy :P). Ale jak wiecie moj tesc zyje w swoim swiecie ![]() FEWCIU, nie mamy auta, ale bedziemy miec. Miejsce w hali garazowej wezmiemy. Piwnice takze sa do kupienia. Lazienka z wc razem, tak jak chcemy i mamy obecnie. Jesli chodzi o wykonczenie, to sciany (z pustaka, nie karton gips) beda wyszpachlowane (tylko pomalowac), sufity pomalowane, podlogi wygladzone, takze naprawde ok. Wiecej nadrobie pozniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-03-26 o 08:29 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 |
Zadomowienie
|
Hej kochane
![]() ![]() ![]() Silver, mysle o Was caly czas ![]() ![]() ![]() Caly czas trzymam kciuki za Darunie ![]() ![]() Dla wszystkich innych chorych dzieciaczkow tez kciuki ![]() fewciu dla swietego spokoju mozesz sie przejsc ale moim zdaniem lekarz poza zabkowaniem i tak nic nie wymysli ![]() Jaka piekna Piotrusia ![]() ![]() ewulkaaa ja sie zgadzam z Twoim Tztem ![]() ![]() nawijko, kciuki za mieszkanie! ![]() ![]() ![]() Ultra zdjecie na fejsie ![]() ![]()
#4723 | |||||
Rozeznanie
|
Padłam
![]() Witaj piękna dziewczynko, jak Ci na imię? ![]() Cytat:
A tak w ogóle to fajny dzień wczoraj, Debrah, mieliście - super! ![]() Brawa za nockę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to witam się z rana ![]() Tz wczoraj przyniósł lody pistacjowe, pogadali my i chyba ok jest. A Młoda od rana biega, no i dziś nie płakała, jak wychodziłam do pracy. Zabieram się do roboty, miłego dnia ![]() I jeszcze - Aniu, dziękuję za komplement ![]() ![]() Zdjęcia robi mój tz, tak hobbystycznie się wyżywa. Czasem sobie umyśli, by sfotografować mnie lub Mychę w jakiejś pozie, a my nie mamy nic przeciwko ![]() Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-03-26 o 09:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz mamy 49m z rynku pierwotnego, kredyt na 12 lat (10 zostało;p). ale już rozważamy sprzedaż i kupienie czegoś większego ![]()
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fewciu, mam pytanie tylko nie odbierz tego źle, jak Blanka Ci gorączkoju w nocy to Ty ją puszczasz do żlobka? nie boisz się? gorączka to obrona organizmu a on jak osłabiony i jeszcze inne dzieciaczki w żlobku ![]() Mam nadzieję,że Cię nie uraziłam ale może lepiej Blaneczkę zostawić na kilka dni w domu ![]() Lady, Pietraszko uroczy, co ta mama robi- mój dziś chodził w moich butach ![]() ![]() a tak wogóle to moje dziecko jest jeczydlem jeczydlowatym nie wiem o co kaman ale dzis tak wyl ze az sie wystraszylam, idziemy 13.30 do lekarza bo ten katar nic nie schodzi,kaszle paskudnie na dodatek wczoraj naderwał sobie groszka, krew się lała, już myślałam,że będziemy jechać na IP, przynajmniej teraz wiem,że faktycznie lepiej go usunąć,tak będzie bezpieczniej Neti, dziś mam ochotę na maxi kinga ![]() Ewuulka ja też bym założyła welon, a suknie chcesz białą czy ecru? Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-03-26 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jejku ale dzieciaczków w dalszym ciągu chorych ![]() Iffonka gratulacje ![]() Ewulka zależy od Ciebie w czym Ty sie będziesz lepiej czuła. Jeżeli uważasz, że welon nie pasuje a ubierzesz go na siłę to się będziesz w nim źle i głupio czuła i tak samo w sytuacji gdy go nie założysz a chciałabyś go mieć. Dla mnie to też tylko dodatek. Ja brałam ślub w ciąży i normalnie miałam welon. Suknie co prawda miałam ecri ale z własnego wyboru a nie z powodu dziecka w drodze ![]() Hje trudno jest doradzać komus jesli się kogoś nie zna i nie zna się jego sytuacji. Zresztą podejrzewam, że nie oczekujesz od nas rad a raczej wsparcia i możliwości wygadania się. Od tego tu jesteśmy i to masz tu zagwarantowane. Wiadomo kazda z nas chciałaby Ci w jakiś sposób pomóc, doradzić. Osobiście zgadzam się z dziewczynami, że wyprowadzka jest najlepszym rozwiązaniem. TAK wiem, że to jest wyzwanie, jeszcze większy lęk o jutro, ale jak człowiek musi spiąć dupę to ją zepnie i da radę, poradzi sobioe w każdej sytuacji. A w zamian będziecie mieć święty spokój. Podobna sytuacja była u mnie w domu rodzinnym, między mama a moim bratem i jego żoną. Kobiety za nic nie mogły się dogadać. Od początku były do siebie uprzedzone i nawet nie próbowały się dogadać, ba z czasem było nawet gorzej. Zaczęły mówić do siebie takimi zdaniami, że głowa mała. Leciały same łacińskie słówka. Odbijało się to na małej, bo pojawił się problem z opieką nad nią, kiedy rodziców nie było. Mój brat z czasem dostał nerwicy, bo cały czas był między młotem a kowadłem. Każda go nastawiała na swoją stronę. I trwało to 1,5 roku, aż w końcu doszło do tego że powietrze było tak gęste, że nie dało się tam wytrzymać nawet godziny jadąc w odwiedziny. Jakoś tak po 1,5 roku brat wyjechał do NL do pracy, wzieli kredyt na wykończenie domu, poszli na swoje i maja spokój. Co więcej jak tylko poszli na swoje, relacje zaczęły się poprawiać. Teraz nie ma problemu żeby mama została z bratanica. Mama i bratowa mają ze sobą w miarę dobry kontakt i nie słyszałam żeby się kłóciły odkąd mieszkają osobno. Także to było jedyne i idealne wyjście z tej sytuacji. Wiadomo mieli ciężko, bo brat za granica a bratowa sama z dzieckiem miesiącami, z kasą tez różnie bywało,czasami pożyczali na podstawowe rzeczy ale dali radę. Teraz mają spokój i są szczęśliwi. Zastanów się czy u Was też nie jest to jedynev wyjscie? Pogadaj z tz, przeciiez na początek możecie mieć kawalerkę a po roku, dwóch przenieść się na coś większego, tak jak chce tż. |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |||||||||
Raczkowanie
|
Witam się z rana
![]() Już wcześniej zaczęłam odpisywać ale coś mi się skasowało, mam nadzieję że nie wklei mi się później podwójnie. Cytat:
![]() http://2.bp.blogspot.com/-d9v6xXQ4_V...01-02-1318.jpg One mają oznaczenie 4+ ale dlatego że mają strugaczkę w komplecie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Wtajemniczenie
|
na obecna chwile na pelen etat jesli Tosia sie dostanie do zlobka bo to jeszcze nic pewnego, jesli nie pojdzie do zlobka, moze sie uda przekonac babcie to choc na 1/2 etatu bym wrocila...
Cytat:
![]() ja nigdy nie robilam, i tez sie zastanawialam kilka razy czy tak profilaktycznie nie zrobic morfo. A czy dzieci tez musza byc na czczo do pobrania krwi?
![]() |
#4729 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jakie dziś masz smaki?? ![]() ![]() ![]() ![]() suknia biała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Raczkowanie
|
Ewulka, jak dla mnie to jeśli chcesz welon to zakładaj i nie patrz na to że dzieciaczek, bo dokładnie idąc tym tropem to Twój tż ma rację że nie powinnaś niby zakładać białej sukni.
Natomiast ja brałam ślub 3,5 roku temu i też nie miałam welonu bo mi się akurat to nie podobało dla mnie (u innych mi się podobają często). Miałam kwiatka we włosach a przy oczepinach rzucałam bukietem ![]() Zresztą u nas rzucenie krawatu i bukietu to były całe oczepiny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Wtajemniczenie
|
ahhh Lady - my używamy zdecyodwanie krzesełka, bez niego nigdy by nie zjadła ani Anna, ani my
![]() co do odkurzania - my to jednak chyba jesteśmy bałaganiarze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie na mieszkanie większe niż 60m to chyba nigdy nie będzie stać, pewnie kiedyś weźmiemy kredyt ale na coś niewielkiego. Jakby mnie było stać to pewnie, inna bajka. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys tylko na spiocha, ale zaczela sie budzic... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
Pisze drugi raz bo tel mi zawiesiło
![]() Ewulka-ja miałam róże we włosach ale welon też-bo zawsze chciałam mieć. Jedno nie wyklucza drugiego jak się ładnie wkomponuje. No i brałam ślub w 4 miesiącu ciąży także tego ![]()
#4735 |
Zakorzenienie
|
Silver, Fewcia, tulam Wasze skarby.
![]() ![]() ![]() Ewulka, ja nie miałam welonu, ale tylko i wyłącznie! (wiem, nie powinno się używać takiego związku wyrazowego, ale chcę podkreślić ten fakt ![]() ![]() ![]() ![]() A, no i zaliczyliśmy dół. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
Ja odkurzam co drugi dzień ale czasem i codziennie-w zależności od stopnia brudu
![]() Podłogę myje też co drugi dzień bo ja właściwie mam kawałki paneli tylko odkryte,mamy duży dywan-mój mąż stwierdził że mam już bzika na punkcie mycia podłogi "bo przecież jest czysta" ale się nie zna ![]() Nie usnę jak mam świadomość że gdzieś coś jest przybrudzone-choćby w minimalnym stopniu.
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiesz, że łazanki to moja najukochańsza potrawa na świecie???????????????:pa la: ![]() ![]() a na żureczek też mi narobiłaś ochoty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mlody uwielbia wylewac soczek na podloge i ciapac łapkami więc tym samym muszę podłogę ścierać częściej niż kiedtś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | ||
Zakorzenienie
|
Black-coś nie tak z pracą Ł. ?
![]() Silver- nie jestem w stanie sobie wyobrazić co przechodzicie w tym szpitalu ![]() ![]() Naprawdę z całego serca współczuję ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Jak Oskar chodził z piciem w ręku (zwykła butelka ) to też musiałam myć codziennie podłogę bo jak się stanęło na chwilę w miejscu to potem ciężko się było odlepić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Jak Oskar chodził z piciem w ręku (zwykła butelka ) to też musiałam myć codziennie podłogę bo jak się stanęło na chwilę w miejscu to potem ciężko się było odlepić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.