|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każda dba o ładny brzuszek by zamieszkał w nim maluszek - cz. 13
Cytat:
![]() Kamel myślę, że monitorowane przedszkole jest świetnym pomysłem, wszystko jest kwestią finansów, dlatego cieszę się, że stać Was zapewnić małemu bezpieczną opiekę ![]() Leine może tylko podcinają włoski owieczce a nie od razu obdzierają Do jutra! joł ![]() Dziewczyny a wiecie coś o skubanej?
07.08.2007 ![]() Czekamy na Ciebie 10.03.2016 Edytowane przez malinOla1 Czas edycji: 2014-03-25 o 22:07 |
|
|
|
|
#1592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do pracy dziękuję, jakoś idzie ![]() Dobranoc laseczki
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1594 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]() Współczuję ![]() No ale potem przy obronie zwykle jest ok, w większości to tylko formalność ![]() Ale kiedy to było...
|
|
#1595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc siedzę i piszę i końca nie widzę ![]() A chciałabym napisać i się obronić, bo mimo, że dopiero lic. to studiuję już 6-ty rok i jestem zmęczona tym studiowaniem. Tak się kończą niezbyt trafione wybory w wieku młodym:P Dzisiaj poszalałam z małżem. Trochę mam stresa bo badania dopiero w przyszłym tygodniu, ale też to dopiero 5-ty dzień cyklu, więc do płodnych czas ![]() A ja miałam iść spać i najpierw tulenie z mężem, potem mnie film wciągnął i teraz siedzę jak trusia:P i czekam nie wiadomo na co;P
![]() Edytowane przez _mala_mix Czas edycji: 2014-03-26 o 00:04 |
|
|
|
|
#1596 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się żegnam, dobranoc
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja licencjacka miała koło 90 stron a myslałam ze 40 nie wycisne. Jak zaczelam pisac to konca nie bylo i nie dlatego ze promotor wymyslił tylko samo sie tak rozpisalo ![]() Ja tez od razu nie trafilam na odpiwiednie studia. Pozniej zrobilam przerwe na rok, odpuscilam i przemyslalam ci chce w zyciu robic. Chcialam byc położna. Dzis mam pokrewny zawod ( wybralam w koncu pielegniarstwo ) i jestem zadowolona z mojego wyboru. Nie wyobrazam sobie robic czegos innego mimo ze moje studia bez zmiany kierunku trwaja 6 lat. Z tym ze po licencjacie juz poszlam do pracy i teraz ciagne i prace i dzienne studia ale uwazam ze warto sie pomeczyc zeby robic w zyciu to co sie chce. Mam nadzieje ze twoj ostatni wybor da ci taka satysfakcje jak mnie ![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1598 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie! Ja protestuję! Daj nam się cieszyć dobrymi wieściami wcześniej ![]() Cytat:
Narzeka, że chora, że umiera, pierwszy dzień poprawy, a ta już po sklepach biega Ja Ci tu dam! Do łóżka i odpoczywaj Cytat:
![]() Mi ten krem nie przypadł do gustu, ale dam mu jeszcze szansę. Włoski szybko odrosły, a nawet miałam wrażenie, że szybciej niż po maszynce. Dzisiaj rano o 5:30 pod prysznicem chciałam przygotować się do wizyty i zrobiłam sobie taką masakrę, że coś okropnego. Jakbym pod kosiarkę wpadła albo raczej glebogryzarkę Żeby się nie wstydzić wysmarowałam pipkę fluidem No tak jak dziewczyny już pisały Mi łazienki teściowa nie robiła ![]() Cytat:
My mieliśmy jednych znajomych co specjalnie nie brali ślubu żeby mieć te wszystkie zapomogi dla samotnych matek, a drudzy specjalnie po to się rozwiedli ![]() No i super Napisałam później jak robiłam te 'orzeszki' Widziałaś ?A ja poszłam spać o 15 i wstałam teraz i nie mam co robić Muszę się wykurować, bo to tak nie bardzo mi ta choroba teraz pasuje
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2014-03-26 o 00:46 |
||||
|
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry słoneczka
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani nie na nadgodzinach ani w żadnej ubojni ![]() Idę do pracy! PA!
|
|
#1601 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie ,od jakiegos czasu szukalam watku do ktorego moglabym sie dolaczyc i ktory najbardziej by do mnie pasowal ,nie wiem czy dobrze trafilam ale mam nadzieje ,ze przyjmiecie mnie do swojego grona ?
A wiec o dziecku marze z narzeczonym wlasciwie od samego poczatku naszego zwiazku ... o dziecku ? nie o 4 dzieci !!! marzy nam sie taka duza ,kochajaca sie rodzina .Mamy juz nawet powybierane imiona dla dzieci ale ... no wlasnie ,jest ale ... Jestesmy oboje bardzo mlodzi ,ja w tym roku skoncze 21 lat ,on 23 i zdajemy sobie sprawe ,ze teraz ciaza moglaby nam pokrzyzowac plany ..Oczywiscie wiem,ze niektore dziewczyny rodza przed 20 i sa swietnymi mamami ,ale ja wolalabym zeby to byla nasza swiadoma decyzja gdy bedziemy gotowi finansowo i nie tylko ..Studiuje na 2-im roku prawa i o pierwsze dziecko chcemy zaczac starac sie od stycznia przyszlego roku , tak abym 3-ci rok mogla dokonczyc spokojnie a na 4-tym wziasc dziekanke zaczelismy juz czynic oszczednosci ,niestety z nas dwojga tylko on pracuje , jednak ja dostaje od panstwa rente rodzinna , odkladamy po kilkaset złotych miesiecznie ,wlasnie po to zeby gdy wezme juz ta dziekanke i wstrzymaja mi rente na rok nasze dziecko mialo wszystko czego mu potrzeba . Moim osobistym celem o ktorym nie wie partner jest tez zrzucenie kilku kilo . Nie jestem gruba ale nosze ok 7 nadprogramowych kg ,ktorych nie moge sie pozbyc od bardzo dawna ..chcialabym zrzucic troche brzucha , pocieszyc sie piekna figura i wtedy postarac sie o dziecko poniewaz obawiam sie ze jesli zajde w ciaze z 7 nadprogramowymi kilogramami to nawet jesli bede dbac o siebie podczas ciazy moge troszke przytyc a nawet jak przytyje zwykle 5 kg to po porodzie bede miala juz 12 nadprogramowych kilogramow a ja chce byc ,zdrowa ,usmiechnieta i pewna siebie mama . Dlatego plan do konca tego roku to oczywiscie zaliczyc 2 rok studiow i rozpoczac trzeci , zadbac o cialo (glownie przez cwiczenia ) oraz uzupelnic braki witamin bo niestety od zawsze mam z tym problem a juz za 8 miesiecy gdy nadejdzie nowy rok postarac sie o pierwsza dzidzie . Widze ,ze wsrod was jest sporo kobiet ktore sie staraly albo dopiero zamierzaly starac (przynajmniej bylo , czytalam watek ale pobierznie ,omijalam niektore strony ) dlatego mam nadzieje ,ze trafilam dobrze , gdyz wszystko co robie teraz ma sluzyc temu abym juz za kilka ,moze kilkanascie miesiecy mogla cieszyc sie z brzuszka a nie martwic o pieniadze czy o studia =) Pozdrawiam cieplutko .
|
|
|
|
#1602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Ja standardowo czekam na USG. Dzisiaj jestem trzecia w kolejce, a nie 7 czy 10 jak ostatnimi czasy Cytat:
Myślę, ze sie wpasujesz w wątek, bo niektóre dziewczyny rozpoczęły właśnie akcję wylaszczania się przed latem ![]() Ale musisz być świadoma, ze pisząc z nami ciezko bedzie Ci wytrzymać aż do stycznia ze staraniami Były tu juz takie co deklarowały, ze beda sie starać za parę miesięcy, a potem nie wytrzymywaly i zaczynały wczesniej ![]() Cytat:
Mnie w poprzednim cyklu też rozlozylo akurat tuż po owu Mam nadzieje, ze szybko Ci przejdzie Czytałam Twój przepis ![]() Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, no to nie jest drogie, mniej niz 10 zł jedna paczka, a ja kupiłam bio, bo nie mogłam znaleźć zwykłej. To jest zwykła soja i znajdziesz ją przy fasoli i grochu.
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Ja kupiłam dokładnie taką ![]() http://www.ekosmakosz.pl/pl_PL/p/Soj...FZDKtAod3XoAwA Na pewno wychodzi taniej niż migdały i winko A u mnie tak jak przewidziałam i tempka wysoko
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka picze..
![]() Lea, kciuki za monit.. Debra, a myślisz, że mogę sobie kupić mleko sojowe??... nie wiem, czy mi się chce prażyć te orzechy...
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze bedzie w jakims pobliskim sklepie ![]() Ja juz po USG. No wkurzyc mnie chce ten glupi pecherzyk Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Lea kciuki za monitoring!!!
Debra nie mam ovuf,ale brawo za tempkę,to musi być dobry znak Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Lecę dziś pozałatwiać pare spraw, a potem lecę odwiedzić 5dniowego bobaska Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak z mlekiem sojowym. Może na opakowaniu jest napisane ile mają tych flawonoidów
![]() Ale dziewczyny, niech tą soje biorą tylko te, u których nie ma naturalnej owulacji, bo inaczej skutek może być odwrotny i tylko w początkowej fazie cyklu tak do 10dc. Mój nie wiedział co to i mi podjadał to mu się sutki powiększyły myślałam, że mnie rozszarpie za to ![]() Lea, to nie mógł Ci dać zastrzyku? Trzymam kciuki za jego szybkie pęknięcie ![]() Carmena, mi tak tempka skoczył (do 37,08) po luteinie i to może być jedynie znak tego, że się przyswaja
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2014-03-26 o 08:44 |
|
|
|
#1608 |
|
Przyczajenie
|
Lea_ny : Ciezko wytrzymac jest mi juz teraz ;D Jak czytam ile radosci daja dzieci to juz bym chciala najlepiej cala gromadke , a gdy widze matki z malymi dziecmi na spacerach to az nie moge wytrzymac ,ale u mnie chyba rozsadek ponad wszystkim , 8 miesiecy to wlasciwie nie duzo ,podreperuje zdrowie,wyglad,finanse i zabieram sie do roboty ;D
|
|
|
|
#1609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj pewnie TŻ niepocieszony ze mu sutycze urosly ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego X2 10.25 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To faktycznie mocne muszą być te orzeszki Aż z ciekawości chyba wypróbuję na moim mężulu On już pije codziennie mleczko pszczele i nic się mu nie dzieje - zresztą było napisane, że na męskie problemy też jest wskazane ![]() A co do dnia cyklu, do którego dobrze jest się suplementować, to wszystko zależy od tego kiedy będzie owu
|
|
#1611 |
|
Rozeznanie
|
hej wczoraj miałam doła totalnego i nie chciałam sie niecenzuralnie wyrażać na forum
dziś już jest ok zrobiłam rano tsh i później wyniki. Lea trzymam kciuki za pęcherzyk może jeszcze zdecyuje się pęknąć
|
|
|
|
#1612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale różnie to bywa więc życzę powodzenia ![]() Cytat:
|
|
#1613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od razu powiem Ci, że ja też miałam taki zamiar wstrzymać się z dzidzią, aż będę na ostatnim roku studiów. Aktualnie jestem na 1 roku z 4 Z mężem zawsze mówiliśmy, że nie chcemy na razie dzieci, wiadomo, trzeba się ustabilizować finansowo itp. Poza tym podejście mojego męża do dzieci to porażka.. strasznie obrzydziło mi to macierzyństwo, więc nie myślałam o tym tak poważnie. Ze względu na to, że ja pracuję w domku i w sumie mam bardzo dużo czasu, stwierdziliśmy jakiś czas temu, że przestaniemy się zabezpieczać i jeśli będzie nam dane mieć dzieciątko to będziemy mieć. Szybko zaszłam w ciążę.. ale szybko też poroniłam. Po tym wszystkim zachciałam dziecka jeszcze bardziej! Otrzymałam tyle wsparcia od męża, że nigdy bym się nie spodziewała.. Czekam teraz na @ i do roboty ![]() Morał taki.. że jak już zaczynasz na poważnie to planować.. to nie wytrzymasz roku.. mówię Ci. Jakby nie było trzymam kciuki!
|
|
#1614 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tż królik doświadczalny? A co suty ma za małe? Masz racje z tymi dc, ale my mamy monitoring to wiemy kiedy pękają Cytat:
![]() Meire znalazłam coś takiego ![]() Jednak w naszej codziennej diecie podaż fitoestrogenów jest zbyt niska, aby mogły wykazywać działanie terapeutycznie. Przykładowo, optymalna dawka izoflawonów to 60 mg dziennie (tyle jest np. w 0,5 litra mleka sojowego lub 120 g serka tofu). Japończycy dostarczają z dietą ok. 200mg, inni mieszkańcy Azji 40-80 mg dziennie, natomiast populacje krajów zachodnich (w tym i Polacy) poniżej 5 mg. Warto więc rozważyć przyjmowanie gotowych preparatów z fitoestrogenami.
|
|
#1615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego X2 10.25 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy Japończycy mają większe sutki?
|
|
#1617 | ||||
|
Raczkowanie
|
AgnieszkaK to lekarz kompleksowo się Wami zajął i tyle badań na raz
Teraz wytępić grzybki i do roboty <3 No i dla Tż ![]() Debra to pęcherzyki spisały sie na medal ![]() Cytat:
Nie wiem skąd się takie pindy biorą Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fajne masz plany Choć ja wolałam dobić ze studiami do końca i znaleźć pracę. Zawsze wtedy na macierzyńskim masz co miesiąc zastrzyk finansowy i nie zostajesz z niczym. Poza tym jak teraz patrzę to mieszkając z moim małżem miałabym problemy, żeby się skupić i uczyć do egzaminów, pisać raporty, łazić na wszystkie zajęcia od rana do wieczora...
|
|
#1619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja już trzymam kciuki za piątkowy monitoring ![]() Cytat:
ale mam nadzieję, że wynik będzie ok ![]() A mnie drugi dzień z rzędu głowa napiernicza... ledwo siedzę w robocie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale trzymam kciuki żebyś wytrwała w swoim postanowieniu Cytat:
Ale potem jestem wykończona Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że ochotę mam codziennie i to nie raz ![]() Też się ostatnio zastanawiałam co u niej... Nie odzywała się od czasu kiedy jej tata trafił do szpitala, więc martwię się, że sytuacja źle się rozwinęła
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

Chociaz mi przez to czasem głupio, ze ja mam zerową kondycję...

- taki mam ambitny plan

Ja Ci tu dam! Do łóżka i odpoczywaj 

Mnie w poprzednim cyklu też rozlozylo akurat tuż po owu 

18.08.2010 - zaręczyny
Teraz wytępić grzybki i do roboty <3 No i
a potem kładł do łóżka. Sprawy zaczęły się komplikować jak mi powiedział, że nadal czuję, że mnie kocha itd. Powiedziałam mu, że jest dla mnie najlepszym przyjacielem i nie może lokować we mnie uczuć bo ja jestem już mężatką. Kurczę dziewczyny ależ mi było wtedy ciężko