|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Dzień dobry dobry
![]() wczoraj po obejrzeniu Waszych łupów usiadłam na necie i zaobserwowałam na alle... kilka fajnych ciuchów, coś mnie naszlo i znalazłam kilka sukienek na chrzest nie wiem po co tak wcześnie, na szczęście jeszcze nie kupiłam...ufff...powstrzy małam się, za 6 dni idę na połówkowe i muszę potwierdzić czy to na pewno dziewczynka, jakaż byłaby niespodzianka gdyby okazało się, że to jednak chłopak a ja juz mu sukienki biało-różowe kupiłam![]() muszę też kupić te spodnie, bo mimo, że mieszczę się we wszystkie ciuchy sprzed ciąży to jak zjem więcej i usiądę w moich jeansach to czuję ugniatanie brzucha a to raczej nie dobrze. Tez raczej kupię te tańsze, bo tak jak już mówiłam, pewnie pochodzę w nich 2-3 miechy i potem nie wiadomo czy jeszcze kiedyś włożę. Nawet w następnej ciąży mogę mieć już zupełnie inną figurę i np w 20tc ważyć 15kg więcej ![]() Ja nosze normalnie 38 więc chyba kupię 40, myślę, że za duże nie będą... trzeba też koniecznie obkupić się w jakieś tuniki, to takie wygodne a wiosna juz sie chyba zaczyna na dobre. Juz nie straszą śniegiem i minusami więc dziewczynki wskakujemy w legginsy i tuniki i na miasto chwalić się swoimi ciążowymi brzuszkami![]() miłego dzionka idę pracować a potem na zakupy remontowo-ubraniowe ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
5kg w plecy?? to znaczy, że schudłaś?? matko ja przytyłam 5kg a jestem w 20tc To Twoja pierwsza ciąża, na kiedy masz termin porodu? Znasz już płeć?? pozdrawiam |
|
|
|
|
#572 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
ale ona i tak pisze inaczej niz on...bo jak maiałam 10 tydz to by mi wpisała 11...Tak własnie jak pisałyście, że jak jest 10 i 0 dni to już 11 tydz. A lekarz wpisuje mi dokładnie. Wiem bo o tej karcie też myślałam, ale to już w ogóle...Ja też byłam na pierwszej wizycie w 6 tyg ale u innego lekarza, więc nie bede kombinowała, a do tego czekałam 4 tyg dlatego tak mi zeszło (świeta itp ) Zapytam sie go na nastepnej wizycie... Może nie będzie robił mi problemu...i wpisze że od 9 byłam skoro tak musi być---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Aż mnie wmurowało jak to napisałaś! Do mnie ten poród chyba jeszcze nie dochodzi, nie zdaję sobie sprawy, ze zostały 4 miesiące....Szok! A jeszcze siostra mnie straszy że w mińsku jest zły szpital abym pojechała do Warszawy, ale to musiała bym wcześniej pojechać i tam leżeć, a mi sie to nie uśmiecha |
|||
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama powiedziala mi ze mam szczescie ze nie bede rodzila w Polsce
Jest po 3 porodach wiec pewnie wie co mowi Przykro mi ze mialas takie doswiadczenia Wiem ze gdyby ktos powiedzial zle slowo to Tz by ich zabil ale jak lezalam w szpitalu to w tym szpitalu w ktorym ja rodze maja super podejscie do kobiet w ciazy i nie tylko Bylam w szoku ze personel taki mily Ja nie znam jezyka i mogli mnie olac ale probowali nawiazac ze mna kontakt i to mi sie podobalo |
|
|
|
#574 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja myślę, że lekarz spokojnie napisze ci zaświadczenie, że chodziłaś do niego przed 10 tc. Po co miałby robić problemy swojej pacjentce. ![]() Ja mam taki problem z porodem, ze chodzę do Gina, który pracuje w jednym szpitalu, ale chcę rodzić w innym. No i nie wiem jak to wyjdzie, powiedzieć mu czy po prostu pojechać jak się poród zacznie do tego drugiego szpitala i tyle. Po porodzie chcę do niego chodzić nadal, już się znamy i nie mogę narzekać na brak kontaktu z nim, zawsze jest dyspozycyjny i to jest super. W jego szpitalu nie ma znieczulenia zzo i ogólnie jak byłam na oddziale to jest młynek, sale 2-3 osobowe itd. W tym drugim można rodzić w wodzie, są wszystkie gadżety pomagające przy porodzie, pojedyncze sale gdzie z Tż możemy się skupić na sobie i naszym porodzie a nie kobiety obok... Bezpieczniej bym się czuła jednak tam, zwłaszcza, ze dwie znajome tam rodziły i zachwalały. |
||||
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dlatego wole nie ogladac takich rzeczy nie chce sie zle nastawiac do ludzi jak zobacze jakie cyrki sa podczas porodu Wiadomo kazda matka jest inna ale ja juz wiem teraz ze nic mi nie przyniesie takiej ulgi jak to ze dadza mi mala od razu, to malo wazne jest ze jest brudna, ale nie chcialabym przegapic takiej chwili |
|
|
|
|
#576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A może któraś z Was dziewczyny miała już jakieś ciuchy z tego sklepu? mi się bardzo dużo podoba, rzeczy bardzo w moim stylu Cytat:
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Ja mam nadzieje ze nawiaze dobry kontakt z polozna przyjdzie do mnie do domu na poczatku czerwca bedzie robila ze mna gimnastyke rozmawiala o pordzie itd z nia moge sobie wszystko zaplanowac bo jak mi sie spodoba to bedzie odbierala porod ciesze sie ze ubezpieczenie pokrywa domowa szkole rodzenia |
|
|
|
|
#578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to nie do końca o to chodziło...a o to, że ta polityka prorodzinna jest kulejąca i wybiórcza... Cytat:
Dzięki Ja nie widziałam tego programu, ale wiadomo, jak zawsze, każdy ma inny odbiór ![]() Cytat:
Co do pogrubionego, to z jednej strony rozumiem Twoje zdanie, że uważasz, że powinno sie uszanować zdanie tej kobiety, ale z drugiej, cieszę się jednak, że położne MĄDRE stoją po stronie dziecka. Czemu tak piszę? Dlatego, że dziecko po 9 miesiącach spędzonych w łonie mamy, w cieple, słysząc bicie jej serca, jest wydzierane i bach od razu pod wodę, mydlić, szorować, ubierać. To dla dziecka niedobre, to dla niego szok, stres itp. I dlaczego? Bo kobieta jest niedojrzała do roli mamy, należy dziecku fundować taki stres? Najlepsze dla malucha jest od razu położyć go na mamie, gdzie może pełzać, próbować się przyssać do piersi, czuć jej ciepło, słyszeć bicie jej serca, jedyny odgłos, który tak naprawdę zna i je uspokaja. Nie wspomnę już o tym, że już od tych pierwszych minut po porodzie więź między mamą a dzieckiem się kształtuje i to wpływa na nią bardzo pozytywnie. Rozumiem, że może Ci się nie spodobać to co napisałam Ja jednak stoję na stanowisku, że w momencie, jak kobieta decyduje się na zostanie mamą, to jest świadoma, że to ona dostosowuje się do dziecka, a nie ono do niej.Cześć tak w ogóle
|
||||
|
|
|
#579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie oglądałam tego programu, ale z tego co piszecie to widzę, że nic nie straciłam, zresztą nie mam ochoty tego oglądać. Ja rodziłam w małym mieście, położne bardzo miłe, pomagały, nie słyszałam, żeby do kogoś się źle odezwały. Zresztą lekarz tak samo. Ja miałam cc, małą położyli mi już umytą, nie mogłam jej przytulić, bo ręce miałam przypięte do łóżka, ale pamiętam że całowałam ją po główce ![]() U mnie pojawiła się siara, pamiętam że w pierwszej ciąży też, tak mniej więcej w połowie. Ale to od czasu do czasu jakaś maleńka kropelka wyleci, chyba że nacisnę brodawkę to wtedy trochę więcej.
|
|
|
#580 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tylko rennieCytat:
![]() Cytat:
Nie przesadzajcie tak z tymi porodami. mamy teraz 2014 rok, szpitale są coraz ładniejsze, oddziały kolorowe. Każda wpadka jest nagłaśniana przez media do usrania! Mam mnóstwo koleżanek które rodziły po całym ZACHPOM i żyją i wspominają porody bardzo dobrze (poza bólem) opieka na wys poziomie. Przeciez to zależy na kogo się trafi! Uważam, że się nakręcacie niepotrzebnie. Nie po to tu jesteśmy! Zacznijcie myśleć pozytywnie, poród ma być szybki i sprawny - nie twierdzę, że taki będzie ale na taki mam nadzieję ![]() aaa i jak się okaże, że ktoś jest chamski a Wy cierpicie to przeciez do cholery po coś jest TŻ z Wami nie? Niech zrobi porządek! Nikt nie ma prawa nas źle traktować podczas porodu! Dopóki same sobie pozwalamy to niestety tak będzie. Trochę wiary w ludzi! Cytat:
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-26 o 09:20 |
|||||
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak pisałam, nie oglądałam i nie mam zamiaru. Z tego co piszecie, to i położne i rodząca robiły błędy. Ale mimo tego mi się wydaje, że warto zrobić taki plan porodu nawet dla siebie, po prostu po to, aby wiedzieć, co nas czeka i jakie mamy możliwości, co moim zdaniem może zmniejszyć stres. Wiadomo, że nie będziemy mogły rodzić w wodzie, jak szpital nie ma takiej możliwości, ale po tym, co pisały tu dziewczyny, mnie to przekonało, na szkole rodzenia będę o to pytać. A programu jak wiecie nie oglądałam, bo mnie poród przeraża
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba, że Ci przyniosą dmuchany basenik Dziś w nocy zbudziły mnie małe 'turbulencje' w brzuchu... i znowu się zastanawiam, czy to jelita, czy Mała
|
||
|
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Czytam was na bieżąco, ale zanim nadrobie to zwykle muszę się już brać za jakąś robotę i z odpisywaniem słabo. Odnośnie becikowego. Podstwą do wypłacenia jest takie zaświadczenie które wypełnia lekarz (są wzory w necie), nikt nie sprawdza karty ciąży ani dokumentacji medycznej więc nie ma znaczenia czy to był skończony 10 czy zaczęty jak gin podpisze ten papier to sprawa załatwiona. TheFall ja rodziłam w innym szpit niż pracował mój gin i na początku wszyscy się krzywili, że czemu nie rodzę u niego. Potem jak już przyszło co do czego to nie mogę narzekać na opiekę. Złego słowa od nikogo nie usłyszałam, nie nacieli mnie, dostałam dziecko na brzuch, zostało przystawione do piersi, mąż przecinał pępowinę. Nie wiem czy mogło być lepiej. A ja też niestety z tych co się darły, nie przeklinałam i nikogo nie wyzywałam po prostu darłam się jak zwierze. Do dziś mi wstyd ale wtedy to... tego się nie da opisać, po prostu nie ma się już żadnej kontroli, chociaż sama jak teraz o tym pomyślę to wydaje mi się absurdalne,ale tak właśnie było. Było strasznie, ale jak bym miała teraz wybierać to wolę naturalnie niż cięciem Ja mleka nie miałam przed ...ani po. Leciał jakieś marne kilka kropel a młody do cierpliwych nie należał i jeszcze w szpit był dokarmiany sztucznie bo nie spał i darł się na okrągło. Potem w domu miesiąc o to karmienie walczyliśmy ale nic z tego nie wyszło. Jak zdecyowałam że koniec tej męki to po prostu te parę kropel wyciskałam podczas prysznica i w tydzień było po temacie. Żadnych nawałów, zatorów nie uświadczyłam. Moja babcia podobno przed moim urodzeniem doradzała mojej mamie żeby tata ssał jej sukti żeby po urodzeniu od razu był pokarm i nie było kłopotów. Jak ktoś jest mało obrzydliwy to pewnei dobra rada (oczywiście powinno się to robićod 38 tyg bo można poród w ten sposób wywołać)A odnośnie liczenia tygodni to termin porodu to jest pierwszy dzień czterdziestego tygodnia (40+1) wiec wg niektórych 41 tyg aaaa....no i się rozgadałam oczywiście |
|
|
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do szkoły rodzenia to też chcę chodzić, dziś zadzwonię do szpitala, w którym będziemy rodzić i zapytam się co i jak. Bo to chyba płatne w szpitalu jest - nie wiem. h4linka - Ty już wybrałaś szpital w Szczecinie?
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kamilast - SUPER PORÓD
|
|
#587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mi położyli córę po porodzie na brzuchu to się rozpłakałam i mówiłam że to najpiękniejsze dziecko jakie widziałam na świecie i ją wycałowałam. Mąż tak samo się jej nie brzydził tylko rozpłakał się jak głupi ze szczęścia. |
|
|
|
|
#588 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dopadło mnie przeziębienie
od wieczora smarkam ![]() Cytat:
Ja plan porodu napiszę i będę starała się (jeśli będzie to możliwe z przyczyn medycznych), aby był on przestrzegany. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#590 |
|
Rozeznanie
|
Kasia - Dziś zadzwonię do szkoły rodzenia w szpitalu u nas w mieście i się dowiem - dzięki za wskazówki.
A ja też dodam swój brzusio. Ale ostrzegam, zdj zrobione wieczorem i po obiedzie! Więc jest większy niż rano. Ale muszę przyznać, że jest duży
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-26 o 10:04 |
|
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#592 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawiałam się między Pomorzanami (bo tam trafiłam z krwotokiem i super mnie przyjęli) i Policami, bo słyszałam mnóstwo świetnych opinii o tamtej porodówce. Stanęło na Pomorzanach, bo tam pracuje mój ginekolog a ja prawdopodobnie będę mieć cc. Uwielbiam tego człowieka i wiem, że nie pozwoli zrobić mi krzywdy. ![]() Czy zauważyłyście jakieś zmiany w zachowaniu waszych zwierzaków? Od kiedy wyszedł mi brzuch moja do tej pory aspołeczna i niedotykalska kotka właściwie nie daje mi żyć, bez przerwy się przy mnie kładzie, każe głaskać, włazi na kolana. Zupełnie inny kot się zrobił
|
||||
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUPER brzuszek ![]() dla kogos kto jest pierwszy raz w ciazy kazdy brzuch wydaje sie duzy
|
|
|
|
|
#594 |
|
Rozeznanie
|
daisy dot ładny brzuszek
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale coś w tym jest, że każdej z nas wydaję się że brzuch jest już duży ![]() a jakie macie dziewczyny obwód brzuszka? i gdzie go najlepiej mierzyć? myślę że w najszerszym miejscu, gdzieś na wysokości pępka prawda?
|
|
|
#596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, to nie były nawet kopniaczki, tylko takie 'przewalanie się' Nie czuję się komfortowo z tym, że nie umiem odróżnić, czy to moje dziecko się rusza, czy jelita ![]() Twin, kuruj się. Masz sól morską do nosa? Cytat:
![]() Cytat:
Mój pies, jak był narwany i zdziczały, tak dalej taki jest. Ja się bardziej obawiam, co to będzie, jak się maluch pojawi w domu, bo on będzie zazdrosny, jak szlag! Na pewno się będzie cisnął przy karmieniu, kąpaniu itp, zaglądał do łóżeczka, wózka i rył się na kolana 5 razy bardziej niż teraz. Co gorsza on szczeka, jak ktoś chodzi za oknem, albo dzwoni dzwonek. Boję się, że będzie mi ciągle budził Małą. Chociaż podobno ( ) jak w ciąży przebywało się w otoczeniu szczekającego psa, to dziecko jest przyzwyczajone do tego dźwięku i go nie budzi, podobno tak samo ma się sprawa w przypadku ludzi mieszkających w okolicy lotniska. się okaże na ile dobrą pamięcią prenatalną wykaże się moja potomkini
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-26 o 11:39 |
|||
|
|
|
#597 |
|
Rozeznanie
|
Jeju Dziewczyny, dzięki za miłe słowa
ja myslalam, że duży ten brzucho mam. Czekam na Wasze z niecierpliwością ![]() Ja chyba wcale nie jestem taka szczupła bo ja waże teraz 69 kg!! i mam wzrostu 170, a od początku ciąży przytyłam 2 kg wczoraj wieczorem się ważyłam. obwód na wys. pępka mam 95 cm... Kiedyś ważyłam 60 kg dopóki nie zaczęłam się obżerać :p h4linka - też myślałam o Pomorzanach ale chyba jednak Zdroje... Mój gin poleca mi Zdroje. Ale jak Twój jest z Pomorzan to jak najbardziej Pomorzany!
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-26 o 11:57 |
|
|
|
#598 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój pies kompletnie nic nie zauważył, ani w nim więcej czułości, ani zainteresowania brzuchem. Podobno psy mogą wykryć chorobę, mój jest chyba lekko w tyle za innymi
|
|||||
|
|
|
#599 |
|
Rozeznanie
|
mam dzisiaj parcie na słodkie. Wiedziałam, że nie mogę otwierać nix słodkiego, a jednak naruszyłam opakowanie alpejskiego mleczka z dnia kobiet i ochłonęłam pół opakowania, nawet nie zauważyłam, że aż tyle zjadłam ;/ muszę się ogarnąć. BRZYDAL ZE MNIE!
|
#600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów
nie wiem po co tak wcześnie, na szczęście jeszcze nie kupiłam...ufff...powstrzy małam się, za 6 dni idę na połówkowe i muszę potwierdzić czy to na pewno dziewczynka, jakaż byłaby niespodzianka gdyby okazało się, że to jednak chłopak a ja juz mu sukienki biało-różowe kupiłam

) - szczęście w nieszczęściu, że ten kaloryczny produkt spożywczy ma mega dużo kwasu foliowego.
ale ona i tak pisze inaczej niz on...bo jak maiałam 10 tydz to by mi wpisała 11...Tak własnie jak pisałyście, że jak jest 10 i 0 dni to już 11 tydz. A lekarz wpisuje mi dokładnie. Wiem bo o tej karcie też myślałam, ale to już w ogóle...Ja też byłam na pierwszej wizycie w 6 tyg ale u innego lekarza, więc nie bede kombinowała, a do tego czekałam 4 tyg dlatego tak mi zeszło (świeta itp
Aż mnie wmurowało jak to napisałaś! Do mnie ten poród chyba jeszcze nie dochodzi, nie zdaję sobie sprawy, ze zostały 4 miesiące....Szok! A jeszcze siostra mnie straszy że w mińsku jest zły szpital abym pojechała do Warszawy, ale to musiała bym wcześniej pojechać i tam leżeć, a mi sie to nie uśmiecha
W efekcie babka zaczęła krzyczeć że mają to od niej zabrać
Co chwilę teksty: głaszcz ją, to Twoja córka, spójrz na nią, no uśmiechnij się do niej, przytul ją... MASAKRA!!
?? Tatusia nie ma to może mamusia by przecięła

z
) jak w ciąży przebywało się w otoczeniu szczekającego psa, to dziecko jest przyzwyczajone do tego dźwięku i go nie budzi, podobno tak samo ma się sprawa w przypadku ludzi mieszkających w okolicy lotniska.
ja myslalam, że duży ten brzucho mam. Czekam na Wasze z niecierpliwością