Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 18:55   #241
Lila_27
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV.

Cześć kochane U mnie cały dzień leżenia i nic nie robienia, no może prawie nic obiad musiałam zrobić.. W środę idę do lekarza i na ktg..
W ogóle brzuszek mi się obniżył i dzisiaj miałam kilka dość mocnych skurczy.. chyba już niedługo wybije godzina zero Chcę rodzić naturalnie, ale zobaczymy co z tego wyjdzie...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Natalka pewnie już w Polsce? Kciuki za jutrzejszą wizytę
Ewcik Cieszę się, że usg wyszło OK
Linka musicie wspólnie podjąć decyzję dotyczącą inseminacji..Będzie dobrze
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 20:25   #242
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Witam się przy kawusi w ten meeega okropny deszczowy dzień.
U mnie 12 dc a że pogoda nie sprzyja spacerkom itp to nic tylko zostać w łóżeczku i robić dzieci żeby tylko czas i chęci były...
Lila uważaj na was jak najwięcej i nie przejmuj się bałaganem, wasze zdrówko jest najważniejsze a jak pojedziesz rodzić to facet pewnie stanie na uszach żebyście wrócili ze szpitala do lśniącego domu
A tą prolaktynę to można badać w dowolnym dc?
No to korzystać z braku pogody

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
Heja

U nas już lepiej ze zdrówkiem, ale dopiero dzisiaj odespałam....
Zosia nadal warzywek nie je, pić nie chce, jutro idziemy do pediatry.

Teraz wybieramy fotelik do samochodu i spacerówkę, ciekawe kto za to wszystko zapłaci

ewcik mi też ta zwykła prolaktyna wyszła ok, nieprawidłowości się pokazują często dopiero po tym badaniu po obciążeniu... jak badanie usg??
To dobrze, że już lepiej z Tobą A Zośka może ma taki gorszy okres?

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
Hej laski pisze tylko zeby dać wam znać ze dzisiaj wylatujemy do Polski także nie bede u zaglądała często ale dam wam znać po usg jutrzejszym )
Czekamy na info

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
z tego co czytałam to tak

aj z tymi lekarzami, ja chciałam z obciążeniem ale dr uparł się na zwykłą
a usg w porządku, dr stwierdziła że piersi wyglądają jak przed @ a nie jak w połowie cyklu.
Także coś mi się poprzestawiało z hormonami.
No to dobrze tak? Bo już najgorsze myśli miałaś

Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość
Ewcik ja bym jednak zrobiła prolaktynę z obciążeniem na twoim miejscu.

Wróciłam właśnie od mojej ginki. Co do cytologii to powiedziała że ona tu nic złego nie widzi i leków żadnych by nie dawała. Tylko dostałam globulki dopochwowe bo mam żółtą wydzielinę :/ I dała mi skierowanie do szpitala na HSG, popatrzyła na wyniki i stwierdziła, że ona w naszym przypadku widzi szansę w inseminacji... Nie wiem już sama, muszę się przespać z tą myślą. Poza tym trochę się boję hsg, ech dała mi tylko do myślenia.
Przemyśl dobrze. Szkoda tylko, ze co lekarz to inna opinia i potem człowiek nie wie co mam myśleć i robić :P

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Cześć kochane U mnie cały dzień leżenia i nic nie robienia, no może prawie nic obiad musiałam zrobić.. W środę idę do lekarza i na ktg..
W ogóle brzuszek mi się obniżył i dzisiaj miałam kilka dość mocnych skurczy.. chyba już niedługo wybije godzina zero Chcę rodzić naturalnie, ale zobaczymy co z tego wyjdzie...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Natalka pewnie już w Polsce? Kciuki za jutrzejszą wizytę
Ewcik Cieszę się, że usg wyszło OK
Linka musicie wspólnie podjąć decyzję dotyczącą inseminacji..Będzie dobrze
No to czekamy na godzinę zero Jak chcesz, to możesz podać nr telefonu (wysłać na priv, mamy taki zwyczaj tu w czasie porodu) i mozesz nam dać znać co i jak
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-25, 08:15   #243
ula_betula
Zadomowienie

Lila Zaczynamy odliczanie

Słuchajcie dziewczyny - Zosia dzisiaj pierwszy raz raczkowała do przodu! Jejciu, tak się ucieszyłam, że ją wyściskałam i wycałowałam
Wczoraj podobno też już chodziła, ale mnie oczywiście w domu nie było (wychodzę raz na ruski rok i to tylko do lekarza i masz ci los, akurat jej się chce robić postępy )

Słyszałyście może coś o wózku peg perego si?
O takim:

http://c4.diapers.com/images/product.../pr-130_1z.jpg
Stary 2014-03-25, 12:17   #244
yevele
Zadomowienie

Hej
Ja tylko w przelocie bo idę odsypiać nockę
Wczoraj moja młodzież skończyła 8 mcy.
Nie chce jeść warzyw, owoców i nic pić. Tylko mleko i kaszki.
Przez miesiąc nic nie przybrała. Ale od 3 dni głodomór jakich mało więc pewnie nadrabia.
Zębów brak.
Ściskam wszystkie i każdą z osobna i trzymam kciuki
Stary 2014-03-25, 12:23   #245
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

ula - toż Ci psikusa zrobiła :P A wózek fajny wizualnie choć nic nie słyszałam, ja jakbym wybierała to szukałabym spacerówki z jedną rączką, bo tak łatwiej pchać Jeździłam takim z dwoma jak byłam opiekunką i stwierdziłam że nigdy wiecej :P

yevele - dobranoc mojej kuzynki syn też nic nie chce pić innego niż mleko, więc moze takie upodobania niektórych dzieciaczków?

My po lekarzu i Marysia waży dzis 3955. Mało ale coś w górę ruszyło Mamy skierowanie na morfologię i już się boję czy coś tam wyjdzie złego
Stary 2014-03-25, 12:32   #246
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć
U mnie ciężka noc, obudziłam się o 3 z silnymi mdłościami, przez godzinę nie wyszłam z łazienki, 7 razy musiałam się załatwić... Nie wiem dlaczego później złapał mnie tak silny ból promieniujący od lędźwi przez biodro aż do łydki.. też nie wiem co to mogło być... Zaczęliśmy się szykować się do szpitala, ale wzięłam paracetamol i zaczęło puszczać nad ranem... Wstałam i znów ten cholerny ból.. nie wiem czy to nie rwa kulszowa...
Jeśli znów tak będzie boleć to chyba będę musiała jechać... ale dopiero co wyszłam, nie chcę znów tam siedzieć 2 tygodnie... W ogóle mały tak strasznie się rozpycha, że momentami sprawia mi to straszny ból.. nie spodziewałam się, że koncówka ciąży będzie taka trudna...

Brilliant, ważne że maleńka coś przybrała... Trzymam kciuki za morfologię, na pewno będzie dobrze

Stary 2014-03-25, 12:42   #247
magdziaS
Podróżniczka

Dziewczyny, sorki, ze nie nadrabiam. Zostawiłam wiad. w klubie.

Lila- oszczędzaj się kochana. Będzie dobrze, wytrzymasz jeszcze trochę Też się nie spodziewałam, że będzie tak trudno pod koniec. Ja osobiście mam już dość, jestem na prawdę zmęczona i przytłoczona wszystkim.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2014-03-25 o 12:44
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-25, 15:43   #248
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Cześć
U mnie ciężka noc, obudziłam się o 3 z silnymi mdłościami, przez godzinę nie wyszłam z łazienki, 7 razy musiałam się załatwić... Nie wiem dlaczego później złapał mnie tak silny ból promieniujący od lędźwi przez biodro aż do łydki.. też nie wiem co to mogło być... Zaczęliśmy się szykować się do szpitala, ale wzięłam paracetamol i zaczęło puszczać nad ranem... Wstałam i znów ten cholerny ból.. nie wiem czy to nie rwa kulszowa...
Jeśli znów tak będzie boleć to chyba będę musiała jechać... ale dopiero co wyszłam, nie chcę znów tam siedzieć 2 tygodnie... W ogóle mały tak strasznie się rozpycha, że momentami sprawia mi to straszny ból.. nie spodziewałam się, że koncówka ciąży będzie taka trudna...

Brilliant, ważne że maleńka coś przybrała... Trzymam kciuki za morfologię, na pewno będzie dobrze
Z tego co wiem, to jak ciągnie do wc to już może być tuż tuż Bóle też mogą się zdarzać, więc jeśli nie jesteś pewna czy sie nie zaczyna to wybierz się na ip. Jak nie będzie potrzeby to nie będa CIę tam trzymać
Stary 2014-03-25, 17:31   #249
Linka07
Rozeznanie

Ula brawa dla Zosi, widzisz jaka z niej mądra dziewczyna

Yevele może taki ma mała gust kulinarny

Brilliant
troszkę wam jeszcze zostało do przybrania, trzymam kciuki żeby teraz już szybko szło.

Lila Magdzia końcówka chyba dla nikogo nie jest łatwa, najważniejsze że teraz już możecie spokojnie odliczać dni i czeka was super nagroda w postaci dzieciaczka Teraz pewnie tak nie myślicie ale czas starań też jest delikatnie mówiąc do d...y.

Dowiedziałam się dzisiaj że kuzynka jest w ciąży, termin ma na lipiec...
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-25, 19:24   #250
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Yoł Yoł ! Melduje sie po wizycie usg )
Wszystko z dzidzia okej !!! 5 cm
Fikalo aż miło !
Wybaczcie Że tylko o sobie ale nie mam czasu

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-25, 20:34   #251
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

natalka - ciesze sie ze wsio ok z mslenstwem udanego ciagu dalszego wyjazdu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 08:15   #252
ula_betula
Zadomowienie

Lila Może faktycznie poród się zbliża? Chociaż ja się cieszyłam, że mnie czyści i lada dzień urodzę i lipa Dobrze w każdym razie, że masz torbę spakowaną

Natalka super, że dzidzioch zdrów!

brilliant właśnie ta rączka to jest jedna z dwóch wad tego wózka (druga to nisko osadzony i nie utwardzony koszyk na zakupy), ale poza tym jest idealny! Szukam informacji o wózkach a jest tego tyle, że głowa mała ale chyba kupię ten

za to kupiłam już fotelik bo nóżki Zosi wystają. I się zastanawiam - kiedy powinno się ten mniejszy fotelik wymienić? Bo główka Zosi nie wystaje i pewnie jeszcze długo nie będzie wystawała, ale nóżki już dawno. Z kolei te większe są od 9 kg a Zosi brakuje jeszcze 20 dkg, więc czekać czy wymieniać
Stary 2014-03-26, 09:19   #253
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej
Mi udało się umyć aż 2 okna dopóki Marysia się nie obudziła :P

ula - nie wiem czy dobrze myślę, ale gdzieś chyba się spotkałam z takimi łączeniami do 2 rączek a fotelik ja bym wymieniła, bo te 20 dag to tyle co nic a po co Zośka ma się męczyć Te kg podane są orientacyjne
Stary 2014-03-26, 09:28   #254
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość

yevele - dobranoc mojej kuzynki syn też nic nie chce pić innego niż mleko, więc moze takie upodobania niektórych dzieciaczków?

My po lekarzu i Marysia waży dzis 3955. Mało ale coś w górę ruszyło Mamy skierowanie na morfologię i już się boję czy coś tam wyjdzie złego
a ile ma syn kuzynki?
ojejku ale z Marysi kruszynka ale to nowe mleko zaakceptowała i pije tyle ile powinna?

Cytat:

Yevele może taki ma mała gust kulinarny

Dowiedziałam się dzisiaj że kuzynka jest w ciąży, termin ma na lipiec...
nie wiem po kim
o kurcze, czyli to 2 osoba w ciągu tyg? :/ współczuję, mnie takie info też rozwalały na łopatki pomimo tego że szybko udała się fasolka

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
Yoł Yoł ! Melduje sie po wizycie usg )
Wszystko z dzidzia okej !!! 5 cm
Fikalo aż miło !
Wybaczcie Że tylko o sobie ale nie mam czasu

Cytat:

za to kupiłam już fotelik bo nóżki Zosi wystają. I się zastanawiam - kiedy powinno się ten mniejszy fotelik wymienić? Bo główka Zosi nie wystaje i pewnie jeszcze długo nie będzie wystawała, ale nóżki już dawno. Z kolei te większe są od 9 kg a Zosi brakuje jeszcze 20 dkg, więc czekać czy wymieniać
a jaki kupiłaś?
ja bym nie przesadzała jeszcze nogi mogą wystawać, głowa nie może, poza tym bezpieczniej tyłem jak jeździ

Lila, mnie tak czyściło przed porodem ok 2 tyg, więc może faktycznie zbliża się godz "0"?
Stary 2014-03-26, 09:51   #255
Ninquelote
Wtajemniczenie

Jak najdłużej tyłem. Skoro głowa nie wystaje to ja bym nie przesadzała.
Choroba mnie dalej trzyma. Brat męża ustalił datę ślubu. W ten sam dzień co moja przyjaciółka. No nie rozdzielę się. Dziecko źle śpi, nie specjalnie je, ja chora, nastrój u nas kiepski.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-26, 13:47   #256
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

yevele - pare dni temu roczek skonczyl. obiadkow tez nie chce za bardzo no i picie to tylko mleko. ale chlop z niego jak dab
a moze sprobuj kaszke z soczkiem np. marchewkowym zaciagnac albo innym warzywkiem? ja czytalam ze czesto dzieciom z rozszczepem rozrabiaja warzywka z mlekiem albo woda zeby pily.
na tym mleczku nie ma dawki jaka ma pic. To jest mleko tez dla doroslych i sie je ile sie chce :p ale ja znowu dodaje oleju zeby jeszcze wiecej kalorii mialo

ninqelote - sami wybrali taka date czy tak ksiadz im ustalil albo lokal tak jest wolny? zdrowiej i sil dla Ciebie

ula - a fotelik masz przodem czy tylem do jazdy?
Stary 2014-03-26, 14:08   #257
Ninquelote
Wtajemniczenie

Sami wybrali. A mogli jakąkolwiek bo nie chcą wesela tylko obiad w domu.
Musze wybrać projekt domu. Ja nie mam siły a mąż czasu, żeby katalogi przejrzeć.

Co się robi jak dziecko wyrośnie z fotelika a nie ma jeszcze 9 kg?
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-26, 17:36   #258
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Mi udało się umyć aż 2 okna dopóki Marysia się nie obudziła :P

ula - nie wiem czy dobrze myślę, ale gdzieś chyba się spotkałam z takimi łączeniami do 2 rączek a fotelik ja bym wymieniła, bo te 20 dag to tyle co nic a po co Zośka ma się męczyć Te kg podane są orientacyjne
Już mi się nie chce chyba kombinować z tymi rączkami, ale czytałam, że akurat ten model można prowadzić też jedną ręką bo jest bardzo zwrotny. A masz doświadczenie w prowadzeniu spacerówek z podwójnymi i pojedynczymi kołami? Ten ma pojedyncze, ale podobno super. Tylko rzadko się takie spacerówki spotyka.

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
a ile ma syn kuzynki?
ojejku ale z Marysi kruszynka ale to nowe mleko zaakceptowała i pije tyle ile powinna?

nie wiem po kim
o kurcze, czyli to 2 osoba w ciągu tyg? :/ współczuję, mnie takie info też rozwalały na łopatki pomimo tego że szybko udała się fasolka

a jaki kupiłaś?
ja bym nie przesadzała jeszcze nogi mogą wystawać, głowa nie może, poza tym bezpieczniej tyłem jak jeździ

Lila, mnie tak czyściło przed porodem ok 2 tyg, więc może faktycznie zbliża się godz "0"?
Z tymi nogami właśnie zdania podzielone. Że niby przy hamowaniu obciąża stawy biodrowe i może uszkodzić nóżki. Kupiłam maxi cosi tobi, polecony przez koleżankę. Bardzo nam się spodobał, przymierzyliśmy do samochodu i pasi. Podobno pasuje do 95% samochodów, więc gdybyśmy zmieniali auto to nie będzie problemu.

Teraz doczytałam, że córa Twa tylko mleczko i kaszki - u Zośki od miesiąca to samo! Jeszcze łaskawie owoce by jadła a tak to nic (no, jeszcze chrupki). Nawet byłam wczoraj u pediatry w związku z tym wszystkim i pani powiedziała, że najwyraźniej nie lubi. Niech je co lubi i kazała wyluzować zapomniałam dopytać o dopajanie.

U mnie doszło jeszcze to, że smoczka nie bierze do buzi za nic, tylko przy piersi się uspokaja i jest wielki ryk jak nie dostanie. Więc noc i usypianie jestem z nią przyczepiona bo długo sobie lubi dziamgać.

Cytat:
yevele - pare dni temu roczek skonczyl. obiadkow tez nie chce za bardzo no i picie to tylko mleko. ale chlop z niego jak dab
a moze sprobuj kaszke z soczkiem np. marchewkowym zaciagnac albo innym warzywkiem? ja czytalam ze czesto dzieciom z rozszczepem rozrabiaja warzywka z mlekiem albo woda zeby pily.
na tym mleczku nie ma dawki jaka ma pic. To jest mleko tez dla doroslych i sie je ile sie chce :p ale ja znowu dodaje oleju zeby jeszcze wiecej kalorii mialo

ninqelote - sami wybrali taka date czy tak ksiadz im ustalil albo lokal tak jest wolny? zdrowiej i sil dla Ciebie

ula - a fotelik masz przodem czy tylem do jazdy?
Przodem.

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Musze wybrać projekt domu. Ja nie mam siły a mąż czasu, żeby katalogi przejrzeć.

Będziecie się budować? Zazdroszczę
Co do fotelika to się też zastanawiam... Chociaż są takie 0-18 czy nawet 0-36 chyba nawet, więc może taki się wtedy kupuje?
Stary 2014-03-26, 17:40   #259
Lila_27
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba kupuje nowy

Natalka

A my mieliśmy dzisiaj Ktg i wizytę, na poród podobno się nie zanosi
Ale kto wie Natanek sam zdecyduje kiedy chce wyjść

Stary 2014-03-26, 18:41   #260
Linka07
Rozeznanie

Natalka gratuluje, mam nadzieje że nam wszystko ładnie opiszesz jak będziesz miała czas

Yevele właściwie to trzecia ciąża w ciągu tygodnia, ale tej trzeciej nie liczę bo wiem że łatwo nie przyszła A tamte dwie to pierwszy strzał i od razy celny :/

Ninquelote zazdroszczę domu, my dalej na etapie kupowania działki.

Umyłam dzisiaj okno, posprzątał kuchnię i czuję się dzięki temu trochę lepiej. Teraz porcja ćwiczeń i lulu.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Lila jeszcze Cię mały łobuziak zdąży zaskoczyć
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-26, 19:13   #261
yevele
Zadomowienie

Cytat:
może spróbuje
w sumie mój chrześniak też do roku nie pił, ale on był na piersi więc inna bajka
nawet nie wiedziałam że to dla dorosłych, a pije ile razy dziennie?

Cytat:

hm z ślubami do bani
są foteliki 0-18kg

Cytat:
Już mi się nie chce chyba kombinować z tymi rączkami, ale czytałam, że akurat ten model można prowadzić też jedną ręką bo jest bardzo zwrotny. A masz doświadczenie w prowadzeniu spacerówek z podwójnymi i pojedynczymi kołami? Ten ma pojedyncze, ale podobno super. Tylko rzadko się takie spacerówki spotyka.

Z tymi nogami właśnie zdania podzielone. Że niby przy hamowaniu obciąża stawy biodrowe i może uszkodzić nóżki. Kupiłam maxi cosi tobi, polecony przez koleżankę. Bardzo nam się spodobał, przymierzyliśmy do samochodu i pasi. Podobno pasuje do 95% samochodów, więc gdybyśmy zmieniali auto to nie będzie problemu.

Teraz doczytałam, że córa Twa tylko mleczko i kaszki - u Zośki od miesiąca to samo! Jeszcze łaskawie owoce by jadła a tak to nic (no, jeszcze chrupki). Nawet byłam wczoraj u pediatry w związku z tym wszystkim i pani powiedziała, że najwyraźniej nie lubi. Niech je co lubi i kazała wyluzować zapomniałam dopytać o dopajanie.

U mnie doszło jeszcze to, że smoczka nie bierze do buzi za nic, tylko przy piersi się uspokaja i jest wielki ryk jak nie dostanie. Więc noc i usypianie jestem z nią przyczepiona bo długo sobie lubi dziamgać.
wózek wygląda fajnie, firma jest super, sąsiadka ma gondolę PP
ja też kupiłam nową spacerówkę, ale Kari i tak nie lubi jeździć w wózku
no już nie wiem jak z tymi nogami, w sumie w Szwecji jeżdżą do 4 lat tyłem i chyba nogi mają ok

a z jedzeniem to masakra, właśnie jak pisałaś że Zosi przestają smakować warzywa to moja to samo! Zgapiła cwaniara no nic ważne że w ogóle coś je skoro nie przybiera ostatnio

i też często się drze jak jej smoka daję, ale u nas chyba skok rozwojowy

ciekawe jak tam Kinga za oceanem

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:

Yevele właściwie to trzecia ciąża w ciągu tygodnia, ale tej trzeciej nie liczę bo wiem że łatwo nie przyszła A tamte dwie to pierwszy strzał i od razy celny :/
o ja pierdziu to nieźle Ci się wiosna zaczęła dobrze że prowadzisz wątek to szybko dołączysz
Stary 2014-03-27, 07:46   #262
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Kupuje sie drugi fotelik albo 0-18 albo 0-25
My dalej walczymy z nowym fotelikiem bo mamy za krotkie pasy z tylu zeby wpiac go tylem do kietunku jazdy

Natalka, super ze wszystko z malenstwem ok

Witajcie po malej przymusowej przerwie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-03-27 o 07:47
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-27, 07:55   #263
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Kupuje sie drugi fotelik albo 0-18 albo 0-25
My dalej walczymy z nowym fotelikiem bo mamy za krotkie pasy z tylu zeby wpiac go tylem do kietunku jazdy

Natalka, super ze wszystko z malenstwem ok

Witajcie po malej przymusowej przerwie

witamy, widziałam że chyba byłaś niegrzeczna

no właśnie ja się boję że będzie tak samo, dlatego muszę podjechać i przypasować
Stary 2014-03-27, 07:57   #264
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
witamy, widziałam że chyba byłaś niegrzeczna

no właśnie ja się boję że będzie tak samo, dlatego muszę podjechać i przypasować
Troszeczke
Wiesz u nas kazdy by nie pasowal oprocz cybexa za 9stow nieatety mamy nie rodzinny samochod mimo ze jest duzy itd

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-27, 09:44   #265
magdziaS
Podróżniczka

Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj u ortopedy (pisałam w klubie, że dostałam skierowanie) No i spojenie faktycznie mi się rozłazi, mam leżeć plackiem do samego końca. Dostałam kolejne zaświadczanie ze wskazaniem do rozwiązania ciąży cc.
Jutro zaczynamy 36 tydzień. Już coraz bliżej ...

Mamy już prawie wszystko dla małej. Pokoik zaczyna się urządzać Dzisiaj ma przyjść materacyk, brakuje tylko wózka i jesteśmy gotowi. Wrzucę Wam do klubu zdjęcia prowizorki, którą na razie mamy, a później efekt finalny. Fotelik jednak kupiliśmy Maxi Cosi Cabriofix

Natalka - super, że z bąbelkiem wszystko dobrze Jaka Wam wyszła przezierność ? Mam nadzieję, że reszta pobytu też udanie mija.

Lila - jak się czujesz ? Podpisuje się pod tym co napisała Brilliant a propo numeru telefonu

Kasiu - ja jakby cos będę pisać do Ciebie jeśli pozwolisz

Mamuśki - widzę, że większość z Was już na etapie szukania i wymiany fotelika. To ile średnio Wasz dzidzie jeździły w tym pierwszym ? Drugi mamy Romer King 9-18 po mojej chrześnicy i pewnie w taki od razu się przesiądziemy, bo szkoda kupować inny.

Stary 2014-03-27, 09:50   #266
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Oj to sama przyjemność wybierać dom No to ładnie Cię urządzili :/

Cytat:

Ja często spotykam na plantach spacerówki z pojedynczymi przednimi kołami. Myślę, ze nie będzie dużej różnicy w prowadzeniu. Tamta spacerówka miała podwójne, ale jedno się urwało na lodzie jak na chodnik chciałam wjechać Ten wygląda na solidny więc jeśli masz więcej na tak to się nie zastanawiaj
Cytat:
Natalka gratuluje, mam nadzieje że nam wszystko ładnie opiszesz jak będziesz miała czas

Ninquelote zazdroszczę domu, my dalej na etapie kupowania działki.

Umyłam dzisiaj okno, posprzątał kuchnię i czuję się dzięki temu trochę lepiej. Teraz porcja ćwiczeń i lulu.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Lila jeszcze Cię mały łobuziak zdąży zaskoczyć
Trzymaj się i zobaczysz, że Ci się uda prędzej niż się spodziewasz

lineczka - a co to za przerwa??

My dziś pojechaliśmy do szpitala na pobranie krwi i nam odmówili bo mieliśmy skierowanie z innej przychodni. Nawet nie pomogło jak pow, że to 4-ro miesieczne dziecko :/ pojechałam do przychodni a tam pani nie ma sprzętu do pobrania z główki krwi Jakbym płaciła prywatnie za badanie to nie ma problemu, ale dlaczego mam wydać 70zł jak mogę to mieć za darmo? Paranoja teraz mam iść do pediatry i on ma coś wymyślić, ale też załatwiłam z położną że z koleżankami z oddziału dziecięcego uda się pobrać krew a zawieść ją do nas do przychodni. PARANOJA!!

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj u ortopedy (pisałam w klubie, że dostałam skierowanie) No i spojenie faktycznie mi się rozłazi, mam leżeć plackiem do samego końca. Dostałam kolejne zaświadczanie ze wskazaniem do rozwiązania ciąży cc.

Mamy już prawie wszystko dla małej. Pokoik zaczyna się urządzać Dzisiaj ma przyjść materacyk, brakuje tylko wózka i jesteśmy gotowi. Wrzucę Wam do klubu zdjęcia prowizorki, którą na razie mamy, a później efekt finalny. Fotelik jednak kupiliśmy Maxi Cosi Cabriofix

Natalka - super, że z bąbelkiem wszystko dobrze Jaka Wam wyszła przezierność ? Mam nadzieję, że reszta pobytu też udanie mija.

Lila - jak się czujesz ? Podpisuje się pod tym co napisała Brilliant a propo numeru telefonu

Mamuśki - widzę, że większość z Was już na etapie szukania i wymiany fotelika. To ile średnio Wasz dzidzie jeździły w tym pierwszym ? Drugi mamy Romer King 9-18 po mojej chrześnicy i pewnie w taki od razu się przesiądziemy, bo szkoda kupować inny.
Śmiało pisz, Lila też dała swój numer więc jesteśmy in tacz
Marysia cały czas jeździ jeszcze w wkładce dla niemowlaków, więc my jeszcze poużywamy fotelika
Czekam na fotki
Stary 2014-03-27, 09:55   #267
magdziaS
Podróżniczka

Brilliant - z tą służbą zdrowia i przychodniami to idzie osiwieć I nie ważne jest, że matka z malutkim dzieckiem jeździ to i tak każą się tułać, ręce opadają

Wrzuciłam na główną stronę klubu fotę brzuchala z 34 tygodnia
Zdjęcia pokoiku wrzucę do wątku w klubie, bo duże są.

Stary 2014-03-27, 10:21   #268
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Troszeczke
Wiesz u nas kazdy by nie pasowal oprocz cybexa za 9stow nieatety mamy nie rodzinny samochod mimo ze jest duzy itd

Jak to przymusowa, jak to niegrzeczna? Gadaj co się działo!

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość

Jeszcze spojenie do tego? Na szczęście już niedługo
Romer King bardzo polecany, też się jemu przyglądałam. Nie pasuje jednak do naszego samochodu.
My nadal jeździmy w tym pierwszym i jak tak patrzę to jeszcze Zosia chyba pojeździ, czytałam, że nawet do roku mamy wożą. Gdybym wiedziała, że tak długo to bym inny wybrała.

Cytat:
Oj to sama przyjemność wybierać dom No to ładnie Cię urządzili :/

Trzymaj się i zobaczysz, że Ci się uda prędzej niż się spodziewasz

lineczka - a co to za przerwa??

My dziś pojechaliśmy do szpitala na pobranie krwi i nam odmówili bo mieliśmy skierowanie z innej przychodni. Nawet nie pomogło jak pow, że to 4-ro miesieczne dziecko :/ pojechałam do przychodni a tam pani nie ma sprzętu do pobrania z główki krwi Jakbym płaciła prywatnie za badanie to nie ma problemu, ale dlaczego mam wydać 70zł jak mogę to mieć za darmo? Paranoja teraz mam iść do pediatry i on ma coś wymyślić, ale też załatwiłam z położną że z koleżankami z oddziału dziecięcego uda się pobrać krew a zawieść ją do nas do przychodni. PARANOJA!!

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Śmiało pisz, Lila też dała swój numer więc jesteśmy in tacz
Marysia cały czas jeździ jeszcze w wkładce dla niemowlaków, więc my jeszcze poużywamy fotelika
Czekam na fotki
tyle w temacie naszej służby zdrowia, szczególnie jeśli chodzi o takie maluszki.
Stary 2014-03-27, 10:39   #269
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

yevele - to jest mleko dla doroslych w przypadku biegunek :p 7x dziennie pije tak kolo 90, 100 ml.
Stary 2014-03-27, 11:14   #270
yevele
Zadomowienie

Cytat:

Jeszcze spojenie do tego? Na szczęście już niedługo
Romer King bardzo polecany, też się jemu przyglądałam. Nie pasuje jednak do naszego samochodu.
My nadal jeździmy w tym pierwszym i jak tak patrzę to jeszcze Zosia chyba pojeździ, czytałam, że nawet do roku mamy wożą. Gdybym wiedziała, że tak długo to bym inny wybrała.

.
a jaki macie? Ja mam nadzieję że do roczku
my mamy mieć Romera King Plus po chrześniaku ale też nie wiem czy wejdzie do mojej puszki

Cytat:
yevele - to jest mleko dla doroslych w przypadku biegunek :p 7x dziennie pije tak kolo 90, 100 ml.
o kurcze, jeszcze ciekawiej dawki chyba ok chociaż już nie pamiętam jak to było do 6 mca

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości