|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV.
Cześć kochane
![]() ![]() W ogóle brzuszek mi się obniżył i dzisiaj miałam kilka dość mocnych skurczy.. chyba już niedługo wybije godzina zero ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Natalka pewnie już w Polsce? Kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() Ewcik Cieszę się, że usg wyszło OK ![]() Linka musicie wspólnie podjąć decyzję dotyczącą inseminacji..Będzie dobrze ![]()
![]() |
#242 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Lila Zaczynamy odliczanie
![]() Słuchajcie dziewczyny - Zosia dzisiaj pierwszy raz raczkowała do przodu! ![]() ![]() Wczoraj podobno też już chodziła, ale mnie oczywiście w domu nie było (wychodzę raz na ruski rok i to tylko do lekarza i masz ci los, akurat jej się chce robić postępy ![]() Słyszałyście może coś o wózku peg perego si? O takim: http://c4.diapers.com/images/product.../pr-130_1z.jpg
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
Hej
Ja tylko w przelocie bo idę odsypiać nockę ![]() Wczoraj moja młodzież skończyła 8 mcy. Nie chce jeść warzyw, owoców i nic pić. Tylko mleko i kaszki. Przez miesiąc nic nie przybrała. Ale od 3 dni głodomór jakich mało więc pewnie nadrabia. Zębów brak. Ściskam wszystkie i każdą z osobna i trzymam kciuki ![]() ![]()
![]() |
#245 |
Wtajemniczenie
|
ula - toż Ci psikusa zrobiła :P A wózek fajny wizualnie
![]() ![]() yevele - dobranoc ![]() My po lekarzu i Marysia waży dzis 3955. Mało ale coś w górę ruszyło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U mnie ciężka noc, obudziłam się o 3 z silnymi mdłościami, przez godzinę nie wyszłam z łazienki, 7 razy musiałam się załatwić... Nie wiem dlaczego ![]() Jeśli znów tak będzie boleć to chyba będę musiała jechać... ale dopiero co wyszłam, nie chcę znów tam siedzieć 2 tygodnie... W ogóle mały tak strasznie się rozpycha, że momentami sprawia mi to straszny ból.. nie spodziewałam się, że koncówka ciąży będzie taka trudna... Brilliant, ważne że maleńka coś przybrała... Trzymam kciuki za morfologię, na pewno będzie dobrze ![]()
![]() |
#247 |
Podróżniczka
|
Dziewczyny, sorki, ze nie nadrabiam. Zostawiłam wiad. w klubie.
Lila- oszczędzaj się kochana. Będzie dobrze, wytrzymasz jeszcze trochę ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2014-03-25 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
Ula brawa dla Zosi, widzisz jaka z niej mądra dziewczyna
![]() Yevele może taki ma mała gust kulinarny ![]() Brilliant troszkę wam jeszcze zostało do przybrania, trzymam kciuki żeby teraz już szybko szło. Lila Magdzia końcówka chyba dla nikogo nie jest łatwa, najważniejsze że teraz już możecie spokojnie odliczać dni i czeka was super nagroda w postaci dzieciaczka ![]() Dowiedziałam się dzisiaj że kuzynka jest w ciąży, termin ma na lipiec... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Yoł Yoł ! Melduje sie po wizycie usg
![]() Wszystko z dzidzia okej !!! 5 cm Fikalo aż miło ! Wybaczcie Że tylko o sobie ale nie mam czasu ![]()
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
natalka - ciesze sie ze wsio ok z mslenstwem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Lila Może faktycznie poród się zbliża? Chociaż ja się cieszyłam, że mnie czyści i lada dzień urodzę i lipa
![]() ![]() Natalka super, że dzidzioch zdrów! brilliant właśnie ta rączka to jest jedna z dwóch wad tego wózka (druga to nisko osadzony i nie utwardzony koszyk na zakupy), ale poza tym jest idealny! Szukam informacji o wózkach a jest tego tyle, że głowa mała ![]() ![]() za to kupiłam już fotelik ![]() ![]()
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mi udało się umyć aż 2 okna dopóki Marysia się nie obudziła :P ula - nie wiem czy dobrze myślę, ale gdzieś chyba się spotkałam z takimi łączeniami do 2 rączek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
ojejku ale z Marysi kruszynka ![]() Cytat:
![]() o kurcze, czyli to 2 osoba w ciągu tyg? :/ współczuję, mnie takie info też rozwalały na łopatki pomimo tego że szybko udała się fasolka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja bym nie przesadzała jeszcze nogi mogą wystawać, głowa nie może, poza tym bezpieczniej tyłem jak jeździ Lila, mnie tak czyściło przed porodem ok 2 tyg, więc może faktycznie zbliża się godz "0"?
![]() |
![]() |
#255 |
Wtajemniczenie
|
Jak najdłużej tyłem. Skoro głowa nie wystaje to ja bym nie przesadzała.
Choroba mnie dalej trzyma. Brat męża ustalił datę ślubu. W ten sam dzień co moja przyjaciółka. No nie rozdzielę się. Dziecko źle śpi, nie specjalnie je, ja chora, nastrój u nas kiepski.
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
yevele - pare dni temu roczek skonczyl. obiadkow tez nie chce za bardzo no i picie to tylko mleko. ale chlop z niego jak dab
![]() a moze sprobuj kaszke z soczkiem np. marchewkowym zaciagnac albo innym warzywkiem? ja czytalam ze czesto dzieciom z rozszczepem rozrabiaja warzywka z mlekiem albo woda zeby pily. na tym mleczku nie ma dawki jaka ma pic. To jest mleko tez dla doroslych i sie je ile sie chce :p ale ja znowu dodaje oleju zeby jeszcze wiecej kalorii mialo ![]() ninqelote - sami wybrali taka date czy tak ksiadz im ustalil albo lokal tak jest wolny? zdrowiej i sil dla Ciebie ![]() ula - a fotelik masz przodem czy tylem do jazdy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
Sami wybrali. A mogli jakąkolwiek bo nie chcą wesela tylko obiad w domu.
Musze wybrać projekt domu. Ja nie mam siły a mąż czasu, żeby katalogi przejrzeć. Co się robi jak dziecko wyrośnie z fotelika a nie ma jeszcze 9 kg?
![]() |
#258 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz doczytałam, że córa Twa tylko mleczko i kaszki - u Zośki od miesiąca to samo! Jeszcze łaskawie owoce by jadła a tak to nic (no, jeszcze chrupki). Nawet byłam wczoraj u pediatry w związku z tym wszystkim i pani powiedziała, że najwyraźniej nie lubi. Niech je co lubi i kazała wyluzować ![]() U mnie doszło jeszcze to, że smoczka nie bierze do buzi za nic, tylko przy piersi się uspokaja i jest wielki ryk jak nie dostanie. Więc noc i usypianie jestem z nią przyczepiona bo długo sobie lubi dziamgać. Cytat:
Cytat:
![]() Co do fotelika to się też zastanawiam... Chociaż są takie 0-18 czy nawet 0-36 chyba nawet, więc może taki się wtedy kupuje? ![]()
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Chyba kupuje nowy
![]() Natalka ![]() ![]() A my mieliśmy dzisiaj Ktg i wizytę, na poród podobno się nie zanosi ![]() Ale kto wie ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Natalka gratuluje, mam nadzieje że nam wszystko ładnie opiszesz jak będziesz miała czas
![]() Yevele właściwie to trzecia ciąża w ciągu tygodnia, ale tej trzeciej nie liczę bo wiem że łatwo nie przyszła ![]() Ninquelote zazdroszczę domu, my dalej na etapie kupowania działki. Umyłam dzisiaj okno, posprzątał kuchnię i czuję się dzięki temu trochę lepiej. Teraz porcja ćwiczeń i lulu. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Lila jeszcze Cię mały łobuziak zdąży zaskoczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() w sumie mój chrześniak też do roku nie pił, ale on był na piersi więc inna bajka nawet nie wiedziałam że to dla dorosłych, a pije ile razy dziennie? Cytat:
są foteliki 0-18kg Cytat:
ja też kupiłam nową spacerówkę, ale Kari i tak nie lubi jeździć w wózku ![]() no już nie wiem jak z tymi nogami, w sumie w Szwecji jeżdżą do 4 lat tyłem i chyba nogi mają ok ![]() a z jedzeniem to masakra, właśnie jak pisałaś że Zosi przestają smakować warzywa to moja to samo! Zgapiła cwaniara ![]() i też często się drze jak jej smoka daję, ale u nas chyba skok rozwojowy ![]() ciekawe jak tam Kinga za oceanem ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dalej walczymy z nowym fotelikiem bo mamy za krotkie pasy z tylu zeby wpiac go tylem do kietunku jazdy Natalka, super ze wszystko z malenstwem ok ![]() Witajcie po malej przymusowej przerwie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-03-27 o 07:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no właśnie ja się boję że będzie tak samo, dlatego muszę podjechać i przypasować
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz u nas kazdy by nie pasowal oprocz cybexa za 9stow ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj u ortopedy (pisałam w klubie, że dostałam skierowanie) No i spojenie faktycznie mi się rozłazi, mam leżeć plackiem do samego końca. Dostałam kolejne zaświadczanie ze wskazaniem do rozwiązania ciąży cc.
![]() Jutro zaczynamy 36 tydzień. Już coraz bliżej ... Mamy już prawie wszystko dla małej. Pokoik zaczyna się urządzać ![]() ![]() ![]() Natalka - super, że z bąbelkiem wszystko dobrze ![]() ![]() Lila - jak się czujesz ? Podpisuje się pod tym co napisała Brilliant a propo numeru telefonu ![]() Kasiu - ja jakby cos będę pisać do Ciebie jeśli pozwolisz ![]() Mamuśki - widzę, że większość z Was już na etapie szukania i wymiany fotelika. To ile średnio Wasz dzidzie jeździły w tym pierwszym ? Drugi mamy Romer King 9-18 po mojej chrześnicy i pewnie w taki od razu się przesiądziemy, bo szkoda kupować inny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() lineczka - a co to za przerwa?? ![]() My dziś pojechaliśmy do szpitala na pobranie krwi i nam odmówili bo mieliśmy skierowanie z innej przychodni. Nawet nie pomogło jak pow, że to 4-ro miesieczne dziecko :/ pojechałam do przychodni a tam pani nie ma sprzętu do pobrania z główki krwi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() Marysia cały czas jeździ jeszcze w wkładce dla niemowlaków, więc my jeszcze poużywamy fotelika ![]() Czekam na fotki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Podróżniczka
|
Brilliant - z tą służbą zdrowia i przychodniami to idzie osiwieć
![]() ![]() Wrzuciłam na główną stronę klubu fotę brzuchala z 34 tygodnia ![]() Zdjęcia pokoiku wrzucę do wątku w klubie, bo duże są. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Romer King bardzo polecany, też się jemu przyglądałam. Nie pasuje jednak do naszego samochodu. My nadal jeździmy w tym pierwszym i jak tak patrzę to jeszcze Zosia chyba pojeździ, czytałam, że nawet do roku mamy wożą. Gdybym wiedziała, że tak długo to bym inny wybrała. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
yevele - to jest mleko dla doroslych w przypadku biegunek :p 7x dziennie pije tak kolo 90, 100 ml.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my mamy mieć Romera King Plus po chrześniaku ale też nie wiem czy wejdzie do mojej puszki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.