Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 09:49   #151
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!

Cytat:
Napisane przez Ciocia_Andzia Pokaż wiadomość
2)Czy macie bliskich/znajomych prowadzących działalność gospodarczą lub same ją prowadzicie i korzystacie z oferty hurtowej Makro lub Selgrosa? Warto się w to zabawić?
Ja często robię zakupy w Makro, żeby zaopatrzyć firmę, ale jednak jeśli chodzi o zakupy domowe to przestałam tam kupować, chyba że coś jest na dobrej promocji. Wbrew pozorom żywność czy chemia wcale taniej nie wychodzą, kiedyś faktycznie była różnica między ceną hurtową, a tym co w sklepach, ale obecnie jest na tyle duża konkurencja, że to się wyrównało - rok temu porównywałam ceny takich podstawowych produktów - ryż, makaron, jogurty, oleje itp. i Makro nie było konkurencyjne.
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:51   #152
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suivi Pokaż wiadomość
Ja polecam serdecznie tego bloga http://jakoszczedzacpieniadze.pl/
My z Tż przeczytaliśmy go od deski do deski.
Mój TŻ jest wyznawcą tego bloga. Właśnie korzystamy z usług niezależnego doradcy kredytowego poleconego tam i jest to strzał w 10

Cytat:
Ten chłopak wygrał chyba tegoroczny konkurs na najlepszego bloga. Nie interesowałam się do tej pory jego działaniami, ale dziś wieczorem zajrzę i poczytam, może mnie coś natchnie

Że też sama nigdy o tym nie pomyślałam! Zaraz pogrzebię w sklepie na telefonie i coś sobie ściągnę. Aczkolwiek wolałabym coś na komputer. Znasz może coś fajnego?

Witamy i zapraszamy do udzielania się w naszym wątku!

Wiecie co, aż sprawdzę jakie my mamy rachunki za prąd

DZIEŃ DOBRY!!!
U nas w Łodzi piękne słoneczko wyszło zza chmur i aż się przyjemnie szło do pracy. Szykując się do wyjścia naszły mnie dwa pytania:

1) Czy któraś z Was korzystała z poniedziałkowej promocji Lidla na luksusowe towary? Czy one faktycznie są tak luksusowe i co warto kupić? Zjadłabym sobie coś dobrego

2)Czy macie bliskich/znajomych prowadzących działalność gospodarczą lub same ją prowadzicie i korzystacie z oferty hurtowej Makro lub Selgrosa? Warto się w to zabawić?
Z aplikacji finansowych polecam CASHdroid mamy z TŻtem zsynchronizowane konta TŻ ma też swoje wydatki z 5 lat w excelu, a od niedawna prowadzi nasz wspólny bilans

Oferta ekskluzywna z lidla - lepiej patrzeć, co jest i czego się potrzebuje. rzeczy są bardzo dobre na ogół

niestety w tym miesiącu z uwagi na wizytę teściowej, która przyjeżdża co tydzień mamy więcej wydatków, ale damy radę bez naruszania tego, co odłożyliśmy
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:25   #153
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez nuna82 Pokaż wiadomość
Może ktoś w końcu poda normalnie linka do tego sklepu dla wszystkich. To zapewne nie ostatni tego typu przypadek skoro mamy się dzielić sposobami na oszczędzanie. Pewnie jeszcze nie raz pojawi się link do jakiejś promocji
Rano miałam zawaloną skrzynkę hehe ;P

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Ta stronka z tymi kosmetykami to chyba e zebra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie, kosmetyki z ameryki , chociaż na e zebrze też zamawiałam mają dobre ceny

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość

U ns też prądowy rachunk jest sympatyczny i wynosi +- 55 zł.
A na prąd mamy w domu wszystko, nieustannie chodzi laptop, tv, pierzemy, gotujemy, etc. Dużo osób nam się dziwi i mówią, że chyba siedzimy po ciemku. Ja twierdzę, że chyba mamy dobrą taryfę.
My jak się wprowadziliśmy to pierwsze co wymieniliśmy wszystkie żarówki na energooszczędne i to dużo daje
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:25   #154
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
raz korzystaliśmy z makro przy okazji zakupów na parapetówkę. zaprosiliśmy ponad 20 osób więc już prawie jak wesele i byliśmy przekonani, że jak kupimy hurtowo jakieś soki czy alkohol to nam wyjdzie taniej. ale jeśli zaoszczędziliśmy na rzeczy X, to znowy Y było droższe.
także stwierdziliśmy, że nie ma sensu się w to bawić. i też jak ktoś pisał - taniej by nam pewnie wyszedł kaufland niż makro
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:29   #155
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
ale... kupiłam chyba 4 paczki płatków do demakijazu po 80 czy 120sztuk za niecałe 4zł jedyny mój łup z którego jestem zadowolona, bo do tej pory (od gwiazdki) mi starcza
W biedronce są trójpaki czasem 3x120szt za 5,99

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Mój tata ma kartę makro, czasem tam z nim jestem ale nic nie biorę mają wysokie ceny wg mnie czasem się zdarzy coś co się opłaca kupić ale ogólnie przebitka na wszystkim i to niemała... Tż pracuje w sklepie agd/rtv i jak zobaczył w makro ceny maszynek do golenia czy odkurzaczy to powiedział że u nich ponad 100zł taniej :P
Stary 2014-03-26, 10:31   #156
Ciocia_Andzia
Raczkowanie

Cytat:
My mamy na komputerze program Money Plus.
Sprawdzę

Cytat:
Działalności nie prowadzę, ale pożyczam czasami kartę z firmy i uderzamy do Selgrosa. Opłaca się zrobić zakupy w pakietach, typu zgrzewki wody, soków, jakieś makarony, etc. (na zapas) i chemię (proszki, płyny). Pojedyncze rzeczy wychodzą praktycznie, jak w każdym sklepie. Można tam też trafić na fajn promocje artykułów domowych/kuchennych. Ja osobiście lubię Selgros ale też nie ma się co zabijać, żeby tam kupować za wszelką cenę. Ostatni, jak z mężem porównaliśmy paragaony, to taniej wyszedł Kaufland.
Muszę zerknąć czego warto zrobić zapas (na pewno makarony, mineralka, pomidory w puszkach) i wycyganię od szefowej kartę

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
ale... kupiłam chyba 4 paczki płatków do demakijazu po 80 czy 120sztuk za niecałe 4zł jedyny mój łup z którego jestem zadowolona, bo do tej pory (od gwiazdki) mi starcza

Też tak chcę! A można zamówić sobie ich gazetki promocyjne, de facto nie będąc klientem hurtowym?

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Z aplikacji finansowych polecam CASHdroid mamy z TŻtem zsynchronizowane konta TŻ ma też swoje wydatki z 5 lat w excelu, a od niedawna prowadzi nasz wspólny bilans

Oferta ekskluzywna z lidla - lepiej patrzeć, co jest i czego się potrzebuje. rzeczy są bardzo dobre na ogół

niestety w tym miesiącu z uwagi na wizytę teściowej, która przyjeżdża co tydzień mamy więcej wydatków, ale damy radę bez naruszania tego, co odłożyliśmy
Sprawdzę tego CASHdroida

Kłopot w tym, że ja nic nie potrzebuję Zachciało mi się czegoś dobrej jakości, ale tak jak teraz myślę... Po co kupować coś, czego się nie potrzebuje?

Do nas teściowa przyjeżdża z ekstra prowiantem, więc z jej wizyt bardzo się cieszę
Ciocia_Andzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:33   #157
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

Dziękuję za linka Będę mieć wolną chwile to tam zajrzę
Stary 2014-03-26, 10:34   #158
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:

Też tak chcę! A można zamówić sobie ich gazetki promocyjne, de facto nie będąc klientem hurtowym?
nie mam pojęcia, pożyczyliśmy kartę od sąsiada, który ma firmę

ale wejdz na stronę, ja normalnioe wczesniej w necie wyczaiłam

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:35   #159
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

Cytat:
Kłopot w tym, że ja nic nie potrzebuję Zachciało mi się czegoś dobrej jakości, ale tak jak teraz myślę... Po co kupować coś, czego się nie potrzebuje?

Czasem też tak mam ale staram się tak, żeby rozsądek wygrał
Stary 2014-03-26, 10:35   #160
20160901857
Konto usunięte

Czy można się dołączyć?
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:40   #161
Suivi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Czy można się dołączyć?
Pewnie, witaj

Suivi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:42   #162
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

Cytat:
Czy można się dołączyć?
Każdy tu mile widziany
Stary 2014-03-26, 11:00   #163
Karolllka7
Zakorzenienie

Ja polecam jeszcze subskrypcję tego wątku
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=599608&page=148
Stary 2014-03-26, 11:03   #164
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a znacie jakieś tanie, ekologiczne i przede wszystkim skuteczne sposoby na pozbycie się czegoś takiego z fug i silikonu pod prysznicem:

http://cdn14.☠☠☠☠☠☠☠☠☠.smcloud.net/t...ugi_235757.jpg

:conf used:

Taki "prezent" pozostawił nam poprzedni lokator naszej kawalerki, a ja nijak nie mogę tego doczyścić
Zdjęcie się nie wyświetla ale że chodzi o fugi pod prysznicem to zakładam że masz grzyba. W moim starym mieszkaniu gdzie była słaba wentylacja pomógł czarny domestos

Wczoraj dostałam zwrot pieniędzy przy reklamacji butów z Deichmanna :/ Postanowiłam że odłożę tę kwotę na dobre, skórzane buty. Zapewne niedługo będą promocje związane z nadejściem lata. Może nawet jakiś sklep robi promocje jak się kupi kilka par to by było dobrze bo potrzebujemy jeszcze butów na ślub dla TŻ i jakichś letnich butów dla niego. Już nie będę kupować butów z ekoskóry bo służą jeden sezon i tylko z nimi dużo chodzenia do reklamacji

Mojego M. zainteresowało Tesco online, na pewno spróbujemy

Co do mrożenia to ja oczywiście mrożę warzywa ale że piekarnik mam na prąd to np. robię 2 ciasta na raz i po ostygnięciu kroję i mrożę Żeby za każdym razem nie używać prądu. Takie ciasto odtaja w 15 minut i można je podać gościom lub wrzucić TŻtowi do pracy Wersje z owocami również można mrozić.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:08   #165
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam zwrot pieniędzy przy reklamacji butów z Deichmanna :/ Postanowiłam że odłożę tę kwotę na dobre, skórzane buty. Zapewne niedługo będą promocje związane z nadejściem lata. Może nawet jakiś sklep robi promocje jak się kupi kilka par to by było dobrze bo potrzebujemy jeszcze butów na ślub dla TŻ i jakichś letnich butów dla niego. Już nie będę kupować butów z ekoskóry bo służą jeden sezon i tylko z nimi dużo chodzenia do reklamacji
Mogę Ci z czystym sumieniem polecić buty Ryłko (teraz na stronie internetowej w zakładce wyprzeażowej są buty już za 199zł z 300 paru) Jestem w szoku jak mocne są te buty, Tż zawsze kupował adidasa które nawet sezonu nie wyrabiają :/ zimowe ryłko przechodził już 2gą zimę, wczoraj je wyczyścił i wypastował żeby schować i wyglądają jakby były dopiero kupione Letnie też się super trzymają, ja już tylko tam kupuję, ślubne też od nich miałam, wysoki obcas i ani jednego otarcia po całej nocy
Stary 2014-03-26, 11:16   #166
dzolin
Rozeznanie

Witam, dołączam
Dolaczam, bo nie wiem gdzie się podziała moja wypłata za luty nie pozostaje mi nic innego jak prowadzić zeszyt i wklejać paragony ; D

23 grudnia - ostatnie chemiczne farbowanie! więcej nie będzie

dzolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:19   #167
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

a orientujecie się może czy w Lidlu dalej jest tak, że zaraz przed zamknięciem sklepu warzywa są 50% tansze ?
PaniPedagog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:20   #168
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzolin Pokaż wiadomość
Witam, dołączam
Dolaczam, bo nie wiem gdzie się podziała moja wypłata za luty nie pozostaje mi nic innego jak prowadzić zeszyt i wklejać paragony ; D
chyba tez tak zacznę robić

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:26   #169
Karolllka7
Zakorzenienie

Ja sobie ściągnęłam MoneyZoom, ale wkurza mnie, że nie da się ustawić miesiąca od 25 do 25 kolejnego miesiąca, bo 25 dostaję gotówkę :P Macie na to jakiś sposób?
Stary 2014-03-26, 11:40   #170
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Mogę Ci z czystym sumieniem polecić buty Ryłko (teraz na stronie internetowej w zakładce wyprzeażowej są buty już za 199zł z 300 paru) Jestem w szoku jak mocne są te buty, Tż zawsze kupował adidasa które nawet sezonu nie wyrabiają :/ zimowe ryłko przechodził już 2gą zimę, wczoraj je wyczyścił i wypastował żeby schować i wyglądają jakby były dopiero kupione Letnie też się super trzymają, ja już tylko tam kupuję, ślubne też od nich miałam, wysoki obcas i ani jednego otarcia po całej nocy
Planowałam właśnie Ryłko bo zresztą świadkowa ma tam co 3 miesiące 2 kupony promocyjne 40 i 70 % Dziękuję

Ktoś pytał o Selgros - ja mam kartę ale pojechałam jeden raz z rodzicami kiedy miałam dostęp do samochodu bo jednak kupuje się tam całe zgrzewki produktów. Wtedy mieszkałam sama i uznałam że wyprawa była bez sensu. Teraz wprowadził się jeszcze narzeczony ale w dalszym ciągu uważam że strata kilku godzin nie jest warta oszczędności. Zresztą też nie przesadzajmy z oszczędnościami, np. w Kauflandzie były te największe czekolady Milki po 6,66 a w Selgrosie są po jakieś 12 :/ Gdzie przeciętna cena w sklepie normalnym to 9,99 :/ Trzeba być tam świadomym jakie są ceny w sklepach żeby nie przedrożyć

Aha polecam aplikację Listonic do tworzenia listy zakupów - zapobiega kupowaniu niepotrzebnych rzeczy, można ją aktualizować z telefonu i z komputera i współdzielić z innymi osobami, np. z mężem

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniPedagog Pokaż wiadomość
a orientujecie się może czy w Lidlu dalej jest tak, że zaraz przed zamknięciem sklepu warzywa są 50% tansze ?
Nie spotkałam się z tym Ale za to w Kauflandzie ceny warzyw są tańsze w weekend przed dostawą poniedziałkową

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:42   #171
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzolin Pokaż wiadomość
Witam, dołączam
lepiej je kserowac - zawsze to zostaje na ewen. reklamacje, bo po roku tusz blaknie

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:57   #172
Annnia20
Raczkowanie

Cytat:
Wcześniej też myślałam że będę robić większe zakupy na tych -40% ale znalazłam sprawdzoną stronę internetową gdzie rossmannowe kosmetyki są za grosze Cienie manhattan po 3,49 te same co w rossie 20-25zł;p kosmetyki astor mniej niż 10zł, kredki rimmel po 2,99 a nie jak w drogerii ta sama ponad 20 ^^
Też ładnie proszę o adres na priv
Annnia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:01   #173
dzolin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Annnia20 Pokaż wiadomość
Też ładnie proszę o adres na priv
Ja też poproszę

Stary 2014-03-26, 12:02   #174
Suivi
Zadomowienie

GrumpyCat napisała nazwę tego sklepu we wcześniejszym poście

Stary 2014-03-26, 12:11   #175
nniee
Zakorzenienie

Cześć świetny pomysł na wątek
My z TŻem na razie nie mamy wspólnego budżetu, a zakupy robimy mniej więcej na zmianę, ale powoli się przymierzam do ogarnięcia wydatków.
Ja jestem zwolenniczką wszelkich promocji. Często zdarza mi się kupować rzeczy z krótką datą, ale takie które można zamrozić, np. ostatnio wyrwałam ciasto francuskie za 2,50 kupiłam dwie paczki, jedną wykorzystałam od razu, drugą zamroziłam i zużyję w najbliższym czasie

Aha, no i z takich rad jeszcze, to warto sprawdzić wszystkie instalacje w domu, bo u nas np. głupia spłuczka trochę przepuszczała wodę i w efekcie zapłaciliśmy za miesiąc ok 25zł więcej.
Stary 2014-03-26, 12:27   #176
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

My jak się wprowadziliśmy to pierwsze co wymieniliśmy wszystkie żarówki na energooszczędne i to dużo daje
Też mamy wszystkie żarówki energooszczędne. Widać działa.
Cytat:
Czy można się dołączyć?
Zawsze
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:29   #177
Suivi
Zadomowienie

Żarówki energooszczędne sprawdzają się w pomieszczeniach, w których zapalamy światło na długo. Moim zdaniem nie ma za bardzo sensu montowanie takich żarówek, np. w łazience, gdzie najczęściej wchodzimy na chwilę

Stary 2014-03-26, 12:40   #178
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Pewnie, witaj
Cytat:
Napisane przez Anna1987 Pokaż wiadomość
Każdy tu mile widziany
Cytat:
Też mamy wszystkie żarówki energooszczędne. Widać działa.

Zawsze

U mnie słabo z oszczędzaniem, bo chociaż zarabiam nieźle to jestem rozrzutna (ciuchy, buty, kosmetyki, kino, wyjścia na miasto są dla mnie najbardziej zdradliwe), a poza tym mam bzika na punkcie oszczędzania na przyszłość.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 13:13   #179
dzolin
Rozeznanie

Cytat:
GrumpyCat napisała nazwę tego sklepu we wcześniejszym poście
A dziękuję, nie widziałam tego na telefonie
Piękne ceny pokaże przyjaciółce i zamówimy coś wspólnie , żeby oszczędzić na przesyłce

Stary 2014-03-26, 13:31   #180
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Zdecydowanie wątek dla mnie

Hmmm polecam domowe sushi, jak robiliśmy z tżtem to za cenę zestawu restauracyjnego dla 2 osób mieliśmy produkty dla żarłocznej 5cio osobowej rodziny plus sporo dodatków do zużytkowania w przyszłości. Jakbyś się decydowała to daj znać mam już sprawdzony przepis na ryż

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nigdy nie robiliśmy samodzielnie sushi, bo wydawało mi się, że koszt będzie porównywalny to tego zamawianego : trzeba kupić algi, ryż, sos sojowy, wasabi, łososia i inne rybki (ja lubię z maślaną, a nie jest ona tania i nie wszędzie dostępna)... Ale z drugiej strony to fajna zabawa, samemu zmajstrować sushi...hmmm...chyba spróbuję, dawaj ten swój patent na ryż
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości