|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
|
|
|
|
#634 |
|
Rozeznanie
|
Nawet nie wiedziałam ze mam taki program jak Polsat Cafe
ale nic dziwnego bo jest na liście na 134 miejscu w nc+..... Ja zazwyczaj oglądam TVN style tam tez sa fajne programy ale od dzis zacznę tez oglądać Polsat cafe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie Tz zabiera w weekend na zakupy do Stuttgartu do dzialu dla kobiet w ciazy musze kupic sobie spodnie a juz mam jedne upatrzone
http://www.hm.com/de/product/25177?article=25177-A jakies leginsy i koszulki bo nic nie mam powiedzial ze musimy zrobic zakupy dla mojego brzuszka ![]() a dla naszej ksiezniczki zaczniemy robic jak wrocimy z Polski z urlopu |
|
|
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
Wam tez sie tak brzuch napina i boli? Ja chyba zwariuje czuje hak mi sie stawia non stop i boli jak na okres oczywiscie będąc w 3 ciazy zna trochę swój organizm dlatego nie panikuje bo w ostatniej ciazy tez bolał i tez sie napinal ale zaczyna mnie to męczyć
drugi dzien juz paracetamol muszę brać i jak sie nie polepszy to chyba podjade to szpitala ale bede musiała niezla szopkę tam odstawić zeby mnie ktoś przebadal bo pamiątam w ostatniej ciazy sie nie doprosilam tylko ciagle słyszałam ze to normalne i coraz wiecej paracetamolu mam brać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bylam w szpitalu to powiedzili ze to normalne i bedzie jeszcze bardziej bolal ale czuje mala kopie wiec przeleze to po prostu |
|
|
|
|
#638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki Zuken za linki, obejrzę. Jestem wysoka wiec muszę mieć coś dłuższego, żeby nie było do połowy uda jak brzuch będzie wielki. Nie mam ochoty pokazywać mojego celulitu. Mi się takie podobają, ale trochę kłopot z karmieniem http://sklep.mewa.com.pl/produkt/koszula-nocna-1693 http://sklep.mewa.com.pl/produkt/koszula-nocna-4108 a na sam poród to coś nieco krótszego, ale min do kolan. I żeby nie było szkoda wyrzucać. |
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam tych bóli... i mam nadzieję, że szybko Wam przejdą te dolegliwości
Mi póki co dokucza tylko ból jajników, zazwyczaj rano jak wstaję to aż ciężko się wyprostować:/ ale póki co też staram się nie panikować
|
|
|
|
#640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#641 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z pieniędzmi niestety tak jest, u nas też jak są gorsze nastroje to głównie przez sprawy finansowe. Teraz zwłaszcza się boję bo robimy tą kuchnię, a tu tyle rzeczy trzeba dla malucha załatwić. Kiedyś jakby było krucho z kasą to się zaciskało pasa i ograniczało, ale jak będzie dziecko to mu nie powiem nie rób w pieluszkę tyle bo drogie są. Dlatego ja sobie wszystkie wydatki zapisuję w zeszycie, potem dany miesiąc podsumowuję i wiem wtedy czy był na plusie czy na minusie i w którym momencie wydaliśmy za dużo. Staram się planować na przyszłość i przede wszystkim oszczędzać. Jestem straszną sknerą. Cieszy mnie jak mam kasę na koncie, która rośnie ![]() My nie mamy TV, wiec jak czegoś nie ma online w necie to kicha, dlatego oglądam ten brytyjski program. Cytat:
Kurcze mamuśka, mnie też boli i się napina ale nie aż tak żebym musiała coś brać…
|
|||
|
|
|
#642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tak mi słabo nawet jak leżę w łóżku to cieżko mi sie oddycha jakby mnie ktoś przyduszal.....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#643 |
|
Rozeznanie
|
zdjęcie zrobione dzisiaj po obiedzie.
20+1 ważyłam się w poniedziałek i było +4,9 kg.
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#646 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- czuję ciągniecie w pachwinach. Normalne, czy mam się martwić? Bólu nie czuję, ale ciągnięcie sprawia mi dyskomfort.
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie kurde nie prowadzimy takich notatek odnośnie wydatków ale chyba zaczniemy od kwietnia
|
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją droga jak się przeterminuję to chyba będę rodzic sama, Tż już umowę podpisał, zresztą nie oszukujmy się poród porodem, ale z tej roboty jest połowa jego rocznych zarobków. I znowu wszystko sprowadza się do kasy eh. ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Jak sobie tak pospisujesz wydatki i potem zobaczysz na co ci tyle poszło to od razu oprzytomniejesz. U nas było tak, ze kasa się rozchodziła a my rozkładaliśmy ręce i się dziwiliśmy "ale na co?" bo ani jakichś rarytasów nie było, ani wyjść. A teraz wszystko czarne na białym. |
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jeszcze mamy 2 komunie z czego na jednej Tż jest ojcem chrzestnym... I nie wiem czy pojedziemy na tą drugą (córka brata tż-ta ale on i matka dziecka nie żyją razem) bo po pierwsze jest to daleko a ja nie wiem jak będę znosić jazdę samochodem za 2 miesiące... a po drugie znowu ta kasa:/ Płacimy czynsz, przeprowadziliśmy się "na swoje" dopiero w październiku także doszły nam raty za telewizor, pralkę, lodówkę bo wszystko trzeba było kupić i to też dużo zżera ![]() Teraz jeszcze czeka nas ta dobudówka i mega kredyt, dzidzia się urodzi także oficjalnie jestem mega przerażona i trzeba się trochę ogarnąć z tymi wydatkami i wyrzucaniem kasy w błoto... |
|
|
|
|
#650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Remont kuchni - spore wydatki. Zależy jeszcze czy musicie ciągnąć nowe kable, nowe rurki z wodą i odpływem, wymiana ogrzewania i czy musicie kupić nowe meble i cały sprzęt + wyposażenie. U nas robienie kuchni objęło wszystko co wymieniłam kompleksowo, więc wiem, że to naprawdę bardzo duży wydatek. Nie mieliśmy nic. Jak miałam urodziny (prawie po skończeniu remontu kuchni, to jak ktoś pytał, co chciałabym dostać, to mówiłam: "coś do kuchni" i tak trochę rzeczy się nazbierało. Podobnie zrobiliśmy przed Bożym Narodzeniem). W naszym przypadku trzeba było od razu wtedy rozkopać pół łazienki i tam też wymienić ogrzewanie, rurki z wodą i odpływami. Potem trochę podratowaliśmy łazienkę na własny użytek i zbieraliśmy pieniądze. Teraz wymiana podłogi z drewnianej, wymiana kabli, kafelkowanie i kupno armatury łazienkowej oraz szafek - sporo nas szarpnie po kieszeni.
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-03-26 o 16:30 |
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken u nas to samo. Jakoś się ta kasa strasznie rozchodzi...
Widziałyście, że jest już wątek mam grudniowych? Wow, mi się wydaje, że ja to dopiero co zaszłam w ciążę i jeszcze tak daleko do porodu, a tu nagle GRUDNIOWE??? Szok! Nasze maluchy będą już miały 4 miesiące, jak grudniowe się będą rodzić! |
|
|
|
#652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My też przed porodem mamy wiele planów 'finansowych' niestety! I mały remont kuchni jest jednym z nich. Ja bym chciała też pomalować łazienkę, jedną ścianę w sypialni, ale mąż coś się krzywi...no i ocieplamy dom ![]() Co do koszul i piżam, które wstawiłaś, wszystkie super, ale ja tak na logikę, to myślę, że do szpitala lepiej koszulę, a nie piżamkę, bo jak są obchody i grupowe oglądanie krocza, to w koszuli łatwiej. A do porodu na pewno nie będę nić kupować, bo obawiam się, że to może być koszula na raz ![]() Mnie coś dziś tak dziwnie ciągnie w dole brzucha, to chyba te całe więzadła...ale to chyba normalne, bo się naciąga wszystko. A jak oglądam Wasze brzuchy, to tylko mam kompleksy ![]() Dziewczyny, niech mnie któraś, trzepnie, wyszłam na chwilę do sklepu i wróciłam z 2 rzeczami dla malucha znowu
|
||
|
|
|
#653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak jadę na zakupy spożywcze, to zawsze mam karteczkę. Oczywiście zdarza się, że w sklepie przyjdzie komuś na coś ochotę i kupi się coś nieplanowanego (bez przesady, czasem też trzeba sobie na coś pozwolić), ale jak idę robić zakupy bez listy, to kupuję dużo niepotrzebnych rzeczy. To taka nasza metoda. Pewne zakupy można trochę odłożyć w czasie
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też widziałam już wątek i dotarło do mnie, że my już w większości jesteśmy za półmetkiem i to jest przerażające ![]() Cytat:
A co do koszuli do porodu to można mieć swoją?? Bo te szpitalne to takie marne, że pół tyłka na wierzchu
|
||
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak to wygląda w praktyce..hmm..kto to wie
|
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wy tak piszecie o tym ze brak kasy
wiekszosc z was pracuje/pracowala i dostaje jakies pieniadze jak jest na zwolnieniu no i oczywiscie Tz pracuja u mnie pracuje tylko Tz ja nie mam zadnych dochodow duzym plusem naszego slubu ( oczywiscie to nie byl zaden powod )jest to ze Tz bedzie zarabial wiecej o 400 euro bo mu sie klasa podatkowa zmienila tak to sie chyba nazywa Ratowac nas bedzie tez to ze co miesiac przez rok bede dostawala 300 euro na malenstwo i jeszcze z czegosc tam nie pamietam cos okolo 200 euro wiec tez fajnie co do wydatkow placimy duzo za mieszaknie, bo okolo 900 euro gdzie za 500 mozna miec 3 pokoje a my mamy 2 i to na ostatnim pietrze dobrze ze Tz w pracy doceniaja i czesto dostaje podwyzki ostatnio za to ze zdobyl jakis tam klijetow dostal 1000 euro bonusu boje sie tez ze bedzie ciezko i z czyms nie damy rady
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że dwójka ludzi pracuje to nic nie znaczy bo wszystko zależy od tego ile zarabiają Ja zarabiam mniej niż Ty będziesz dostawała na dzidziusia nie pracując także ta moja praca to nie dużo nam dajeA co do Waszego mieszkania to nie chcecie poszukać czegoś tańszego skoro piszesz, że jest u Was taka możliwość ?
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-03-26 o 16:56 |
|
|
|
|
#660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja właśnie też mam obawy przed tym allegro więc chyba się wstrzymam jeszcze , tylko ceny spodni ciążowych w sklepach stacjonarnych mnie przerażają no i zastanawiam się czy kupić te typowo ciążowe z tą gumą na brzuch czy jakieś zwykłe tregginsy na gumce bardziej obstawiam za tymi drugimi (bo te gumy nie bardzo do mnie przemawiają) tylko ,że nie wiem ile w takich pochodze ![]() Cytat:
ale cóż ja zawsze byłam niezadowolona ze swojego wyglądu więc ... ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów

ostatnio trochę buszowałam, może komuś się coś spodoba
ale nic dziwnego bo jest na liście na 134 miejscu w nc+..... Ja zazwyczaj oglądam TVN style tam tez sa fajne programy ale od dzis zacznę tez oglądać Polsat cafe
drugi dzien juz paracetamol muszę brać i jak sie nie polepszy to chyba podjade to szpitala ale bede musiała niezla szopkę tam odstawić zeby mnie ktoś przebadal bo pamiątam w ostatniej ciazy sie nie doprosilam tylko ciagle słyszałam ze to normalne i coraz wiecej paracetamolu mam brać 

Czemu ja nie mam takiego ładnego okrąglutkiego