|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
przyzwyczaił mamusie fakt, że nie mam co narzekać bo w nocy pobudek zero, wieczorem 19-20 już śpi no, ale....
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj poszłam spać o 21, wiec jestem wyspana, ale jakbym tak miała chodzić codziennie to kicha z życia z TŻtem.
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Karolson jeśli to bobovita Expert minima to uważaj na nią. To jest jak sinlac z nestle, są to kaszki bardzo tuczace.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1295 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a próbowałas podać herbatkę z kopru włoskiego i rumianek? Ja jak młoda miała koło miesiąca to miałam taki problem, oba wyla bo nie umiała się wyróżnić, nic.jej nie pomagało. A herbatę jak przez kilka dni podawałam to się unormowalo. Robiłam mieszankę obu herbatek. Cytat:
odnośnie kupy to przeczytaj wyżej co do wody na kaszke to ja na podgrzewaczu podkrecam temperaturęCytat:
Co do soków to ja przez jakiś cZas podawałam bo młoda nie chciała pić wody, ale teraz znowu się do wody przekonała Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- A tak w ogóle to dzień dobry Wyspalam się, choć wstawalam kilka razy do młodej bo się strasznie wiercila i rzucala cała noc. Ale podobnie jak misia poszłam spać jakoś koło 21, a Tz ze mna bo też padał pobudka o 6:30 więc nawet spoko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam giga posta i mi skasowalo
grrrrr chcialam sie odniesc do tych zabaw jeszcze i opisalam 3 takie wieksze szerzej ale nie mam sily drugi raz moze potem karolson, kaska i yyyy nie pamietam dzieki za zabawy podbieram troche dzia noc znow srednia ale trudno Laloca jak nauczyc samodzielnje zabawy pytalas. ja za kazdy przejaw samodzielnej zabawy chwalilam, robilam brawo, przytulalam itp. po jakims czasie taka zabawa zaczela sie wydluzac tak samo z kojcem najpierw wsadzilam do kojca na 2minuty potem na 30sek bo widzialam niezadowolenie potem znow na pare minut i tak wydluzalam czas ale za kazdym.razem.jak.widziala m frustracje to wyciagalam zeby go.nie zrazic i teraz potrafi tam.siedziec godzine (po 3dniach) a teraz zrobilam wielka pomylke bo dziecko zaczelo usypiac mi w chustawce (czego.nigdy nie rovi) wiec wzielam go przenioslam do lozeczka i juz 15 minut probuje go uspokoic ale jest taki zmeczony ze nie moze juz zasnac ehhhh dupa ze mnie a nie.matka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
witam dzisiaj, u nas pada
kropla deszczu ------mój poza cycusiem nie chce nic, ani wody, soku, rumianku , kopru nawet szczepionkę przeciwko raotawirusom ledwie połknął chociaż to słodkie ponoc jest czarna---------dzięki, za podpowiedź może i ja uszyję, ostatnio uszyłam sobie spodnie ale to jak mały więcej spał snow, misia--------jaki cierpliwe wasze dzieciaki, ja przez cały dzień obcinałam te pazurki nawet z męzem łatow nie było, ale jakoś poszło ![]() misia, ladan, -------jak mój wyje to jedynie ręce, ale to tragizm bo dupka ciężka tasia------- bądz dobraej myśli, z maluchem będzie ok, muuuusi!!!!! vea------zdjęcia super ladan-----------fajna zapiekanka może spróbuję nawet dzisiaj ![]() poziomka----------nie ma reguły, ale życzę ci żeby drugie ząbki były równie mało uciążliwe bojatoja-------super, że wszystko OK matallewar------ czaszka-------nie doradzę bo u mnie tylko jabłuszko na razie zajada laloca- kurde jaka kiecka fajowa, naprawdę suuuper bardzo mi się podoba, i bukiecik śliczny, taki dziewczęcy anutka------ , nooo 8 kg, to już taki dużutki, ciekawe jak mój, dziś zobaczymyja-ika---------samo kp powinno pomóc, ja tez ostatni miałam problem z twardą kupką, po jabłku pieczonym, tak podejrzewam bo nic innego nie daję, może jeszcze kopru włoskiego podaj u mnie się nie sprawdził bo mały nic oprócz cyca nie chce kasiunia------miłego pływania matallewat------- twój bukiecik to taka elegancja francja, ładniutki |
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie Monia próbowałas dawać Natalce Sinlac albo minime?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
u nas wczoraj z racji załatwiania tego kredytu pojawił się znowu temat wyjazdu TZ na misję....
wiem, jeden wyjazd i kredytu nie ma, co prawda jeszcze nie teraz bo Mysza jest mały nie wiem, nie wyobrażam sobie tego, a mąż nie dość, że chce to jeszcze ta kasa go kusi
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Isabell powodzenia na szczepieniu
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Ja
też miałam niebieskie róże w bukiecie, zrobiły furrorę, bo to była nowość, ale to było prawie 15 lat temu
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
a co do neurochirurga wczoraj to trawie te wyniki
z jednej strony jest super bo pomimo duzych zmian w kregoslupie nie mam objawow neurologicznych (zanik miesni, brak czucia itp) a to oznacza ze jest szansa uratowac cos bez operacji. mam przed soba 4miesiace rehabilitacji dzien w dzien. 7 dni w tygidniu cwiczenia potem mam zrobic rezonans i jest szansa ze sie polepszy ale o drugiej ciazy moge zapomniec ![]() najwczesniej za pol roku pod warunkiem ze poprawa bedzie znaczna i jestem mega zdolowana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo Wy jakoś za pół roku chcieliście działać z dzidzią, c'nie?
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyslalam ze moze soczek z butli wypije... ona tak nie pomyslała... |
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Tassiu głowa do góry. Będzie dobrze
znając Twój zapał to na pewno szybko wrócisz do formy. Pół roku zleci moment. Powodzenia najważniejsze wg mnie że można uniknąć operacji ![]() dzieki za radę odnośnie zabawy. Ja tak robię, że jak grzeczna to nie przeszkadzam i bawi sie sama. Jak zaczyna marudzić to dołączam do niej . Myślisz że tym sposobem uda sie wydłużyć samodzielną zabawę? kasia a gdzie te misje? Ja bym nie puściła jeśli b yłoby ryzyko że nie wróci. |
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie puszczę dziada i już
|
|
#1308 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć.póki co trochę nadrobiłam tylko,moje dzziecko zapierdziel po calym domu, za kotem, ogólnie za wszystkim co pryciągnie jej uwagę.
Cytat:
![]() ja jej ciągle śpiewam, po angielsku też,nagrałam płytę z piosenkami dla dzieci, masaż shantala robiłam i robiłabym dalej gdyby nie to,że ona nie umie uleżeć na plecach.Zabawy przy lustrze są na porządku dziennym, wodą również-kupiłam takie fajne kubeczki, z których można układać wieżę,ale mają diurki więc przelewamy wodę i przesypujemy piasek. turlanie po ziemi, moja czworakowanie lub raczkowanie to też norma, zniżam się do jej poziomu. Kota sama łapie i zaczepia. Ale to wszystko to zupełna norma, nic kreatywnego, soł... Cytat:
super,że zadowolona jesteś Z kołami plastikowymi to zupełnie nie na moje tereny![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
ta edycja lepsza niż ostatnia moim zdaniem fajniejsze rodziny i lepsze aranżacje![]() Cytat:
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, a ja uważam, że to co robisz jest kreatywne, taki maluch nie potrzebuje jakiś mega wymyślnych zabaw
najważniejsze, że spędzacie czas razem i się nie nudzicie
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
tez uwazan ze to kreatywne
moja przyjaciolka ostatnio byla u dziewczynki mlodszej o miesiac od macka i to dziecko tylko lezy a jak marudzi to ktos ja bierze na rece i robi konika a czym bardziej narudzi to szybszego konika robi duzo ludzi tak wychowuje dzieci dlatego jak kaska sadze ze zabawianie dzieci inaczej niz wsadzanie do hustawki, cnokanie, noszenie jest mega kreatywne Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej to się bałam iść siku w nocy jak byłam sama a poza tym teściowa na miejscu, rodzice też, ale nieee, nie chcę żeby jechał, niech siedzi na tyłku
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
o i jeszcze mi sie nasunelo
moje kolezanki wszystkie patrza wielkimi icami jak ja super czas z mackiem.spedzam i plaplaplapla jak dla mnie to.nie jest nic nadzwyczajnegi tylko po prostu SPEDZAM Z NIM CZAS ale patrzac na to z drugiej strony gdzie rodzice czesto nie poswiecaja tego casu dzieciom nawet na macierzynskim to mozna uznac ze jestem wyjatkowa ![]() wiec mozna uznac ze to norma, a mozna uznac ze to.kreatywne itp. widze ze wiekszosc z nas taka jest ale tez trzeba wziac pod uwage ze grupa matek piszacych na takim forum nie jest zwykla grupa jestesmy kobietami ktore interesuje rozwoj dzieci? wychowanie itp dlatego tu trafilysmy jakby nas to nie interesowalo to posluchalybysmy rad tesciowych dopajaly glukoza i dawaly sekacza pogryzionego ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze blaszka!dzis 27, czyli Nasz Lilutek kończy 7 miesiąc!
ehhhh jak sobie przypomne ile nocy przepłakałam bo tak mocno jej pragnęłam..a tu juz 7 miechów jest z Nami!nie dowierzam! |
|
|
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
ja od rana walczyłam z krzyczącym i warczącym Szymkiem. Teraz chwila ciszy, bo śpi po dłuuuuugich staraniach... a to dopiero początek dnia
![]() Cytat:
![]() Buuu znów pogoda do d.upy
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
tassia dasz radę i nie załamuj się
Emilka nie chciała pić herbatki. Próbowałam z dwoma różnymi smoczkami skapitulowałam i dałam cyca, od razu się przyssała
|
#1318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam takiego pieska i jej puszczam piosenki po angielsku.Daję do zabawy np worek,albo jakieś inne rzeczy codziennego użytku,robię miny,wyglupiam się itd.Jak sama się bawi,to też nie ingeruje,dopiero jak zaczyna marudzić.Dużo też opowiadam,pokazuję,tłumac zę.Myślę,że na razie wystarczająco.Aa i dołączamy do klubu zakatarzonych buuWysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym pewnie nie wiedziała, że dziecka nie można sadzać w poduchach ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

Może kupię ten termometr
Tylko szkoda mi kolejnej stówy....
przyzwyczaił mamusie
fakt, że nie mam co narzekać bo w nocy pobudek zero, wieczorem 19-20 już śpi no, ale.... 
w jakiej ilości podawałaś Adasiowi Duphalac?
Zrobiła kilka twardych kupek i się uspokoiła. Byłam tak bezradna, że myślałam, że się poryczę 

co do wody na kaszke to ja na podgrzewaczu podkrecam temperaturę

[/RIGHT]

najważniejsze wg mnie że można uniknąć operacji
) a ostatnio jak on chce raczkować a nie za bardzo wie jak to łażę przed nim na kolanach i śpiewam "hejże hejże hejże ha hejże ha hejże ha robisz wszystko to co ja to co ja"
klask i: