|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Hej a ja mam pytanie kiedy przeszlyscie w pieluszkach na 3-ki?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
magda_zp widzę że Ty też założyłaś konto na Wizażu kiedyś,kiedyś jak ja a teraz korzystasz
![]() Ja to mam nawet dzis tyle czasu ze avka se szczeliłam i podpis hehe... w tyłku się poprzewracało z nadmiaru czasu...
Y no de excusas vivo yo. Edytowane przez katarzyna2500 Czas edycji: 2014-03-26 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Raczkowanie
|
A co do chrztu to też mamy w święta ale bylo problemów z tym! Mamy tylko ślub cywilny... Proboszcz chciał nam ''pomóc'' bo rodzina się za nas wstydzi, dziecko i jeszcze podobno nie możemy bć szczęśliwi...!!
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Y no de excusas vivo yo. Edytowane przez katarzyna2500 Czas edycji: 2014-03-26 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Raczkowanie
|
Katarzyna dokładnie... Gadał tak przez godzinę jacy to jesteśmy źli i nieszczęśliwi bez ślubu kościelnego... Już ustawił nam datę ślubu... że nas na niego nie stać to bez gości i sukni! Kpina:P
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
aaahaaa......szkoda gadać.
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zadomowienie
|
gabrysiaczek, my przeszłyśmy jakiś tydzień temu - czyli w 15 tygodniu. Zauważyłam, że odciskają się Igusi gumeczki już i stwierdziłam, że to czas. Ale to zależy bardziej od wielkości dziecięcia a nie od jego wieku
![]()
![]() |
#2858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli kosciol nie jest wielki ( w wiekszym zimniej) to mysle ze moze byc sama opaska, ja kupuje nowe ale chce cos praktycznego, a moze uda mi sie cos skompletowac, 200zł bym nie wydala, przy szymku kupilam nowy komplet za 80zł, spodnie i kamizelke wykorzystalam pozniej Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2859 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
btw szukałaś czapeczek na allegro? sporo ich tam i w fajnych cenach-zerknęłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Raczkowanie
|
Kociak właśnie też się zastanawiam właśnie dlatego że jej się odciskaja ale chyba muszę lżej zapinac bo moja Laura waży niecałe 5 kg i jest szczupła
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() Nie odzywalam sie bo wzięło mnie na ostro zapalenie pęcherza moczowego ![]() Widzę że wątek sie rozkręca co mnie bardzo cieszy. My też chrzcimy w świeta. Dostałam od znajomej fajna biała tuniczke muszę tylko dokupić jakieś legginsy no i czapeczke. Bardzo mi sie podobają opaski ![]() Gabrysiaczek- my już dawno na pampkach 3. Przeszliśmy z dwójek jak miała 2 miesiące. Kyte - dużo pokarmu zwraca? Może łyka dużo powietrza w czasie ssania. 3mam kciuki za diagnozę. Misia też czasem sporo uleje ![]() Nemosku - kciuki za podwyżke, najwazniejsze że nie tracisz wiary że będzie lepiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ania_Frania1 Czas edycji: 2014-03-26 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam dzisiaj biegać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo dużo zwraca, normalnie jakby z jakąś flegmą..sory za zobrazowanie. Nie ważne czy odbije jej się po jedzeniu czy też nie.
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | ||||
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio w ciągu dnia malo na forum,ale mały mnie pochłania.Nie chce spać,jedynie drzemka 15 minutowa i tyle.Pospane.Próbuję go czymś zająć,zabawa na macie,krzesełko,nosidełko .Ale najlepiej na rączkach u mamusi-wiadomo
![]() Cytat:
![]() Eh to przeważnie tak jest,parę groszy się uzbiera i zawsze coś,a to samochód,a to rachunek,a to leki itp itd... Ostatnio mi mówiła że może mi dać skierowanie do rehabilitanta ,o neurologu nic nie wspominała.Ale ja powiedzialam że się zastanowię(głupia ja).Ale teraz chcę to skierowanie obowiązkowo!Zobaczymy jutro.Fajnie że zapytasz,im wiecej opinii tym lepiej ![]() A Iga będzie wyglądać bosko,juz sobie to wyobrażam ![]() Masaz balijski ![]() Cytat:
![]() Ostatnio wyszłam do sklepu bez makijazu i czułam się jakby goła ![]() ![]() Ale jak tylko maznę rzęsy to od razu lepiej ![]() Cytat:
![]() Tymek musi mieć rodzeństwo,nie widzę innej opcji.Nie chcę żeby został sam na świecie. A ja chciałam bardzo dziewczynkę i co jest chłopak ![]() A co do zabawek to nie wiem nie wiem.Dla chłopcow tez niezły arsenał ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupilam nowe spodenki,body,sweterek.Al e to nie był typowo chrzcielny strój.Ubierze i na inne okazje.Kombinezon miałam pozyczony. Cytat:
![]() Daj znać co z tym refluksem.Mi pediatra jak pytałam(mały bardzo ulewał,obecnie troche mniej) mówiła że maly ma jeszcze niedojrzały układ pokarmowy i to dlatego.Żeby poczekać,powinno przejść w okolicach 6 miesiąca.Tego się trzymam na razie. Mogłabym zagęszczać pokarm ale jakoś wolę poczekać. No moje cyce to duże urosły ![]() ![]() No niestety bez kasy żyć sie nie da.Ja tam dużych wymagań nie mam w zupełności starczyłby mi tysiak,tak żeby na czynsz i ratę kredytu było.A za pensję tz sobie spokojnie żyć bez zbędnych szaleństw no chyba że dla Tymka. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O kurcze a jednak Cię pęcherz dopadł... ![]() Wcinam sałatkę jarzynową ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() O tej porze zawsze taka aktywna jestes przecież ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- komorowska Niezła akcja z majciochami ![]() Smutno i pusto na wątku bez dziewczyn ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cos nie mogę dzisiaj zdania sklecić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Raczkowanie
|
Nemosku rzeczywiście po ciąży nie miałam zapalenia pęcherza - co często zdarzało mi się przed ciążą
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() Nemosku dziś już jestem, a w dzień mam tak samo...Majka tak mnie absorbuje, że nie bardzo mam czas zajrzeć. Najdłużej śpi na spacerze, no ale wtedy to śmigam po mieście, sklepach... ![]() Wysłałam dziś wniosek o paszport dla małej - do 3 tygodni ma być ![]() Zbliża się pół roczku i w weekend chcę zacząć z glutenem...moje pytanko, czy na ten czas zaprzestać podawania warzywek? Czy podawać normalnie ale tylko sprawdzone już rzeczy?? Cytat:
![]() ![]() Właśnie ja na ten moment sama nie wiem... Marzylam o córeczce i mam ![]() Mnie rozstępy na szczęści ominęły ![]() Super, jak kupisz to się pochwal! Cytat:
![]() Cytat:
Mi się wydaje, że opaska będzie ok ![]() ![]() Maja miała używany komplecik, który kosztował 200zł a my daliśmy połowę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że pomoc sobie zorganizowałaś. Nemosku ![]() Komorowska akcja z majtasami wymiata ![]() Śpijcie dobrze! Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-03-26 o 23:38 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień dobry ![]() Moje dzieci nie śpią od 6 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
Dzieeeeeeen dobryyyyyyy!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Rozeznanie
|
Kyte a co to za herbatke popijasz? Mnie zaczęło brać w piątek po południu. Dużo pił głównie soku z porzeczki zjadlam tonę żurawiny wit C, tabletki z pokrzywa i żurawina. W pon zrobiłam analize moczu i było ok. Mama przyniosla jeszcze sok z żurawiny, taki 100% a nie syrop. I tak sie leczyłam. We wtorek od rana znów coś mnie kręciło a wieczorem doszły plecy więc już wiedzialam że bez antybiotyku sie nie obejdzie... I tak mnie teraz wszyscy rozpieszczaja
![]() ![]() Nemosek - Misia też miała fazę drzemek 15minutowek ale jej przeszło po tygodniu. Teraz sypia 4-5 h dziennie rozłożone na 3 raty. Kociak - bardzo ciekawa stylizacja na chrzest. Iga będzie wyglądać oryginalnie. Może ja też coś pokombinuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Hej Lineczka, Dobrze że wróciłas. Im nas więcej tym weselej ![]() Jak wam minął tydzień? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj w nocy tez budzila sie co godzine jak nie z placzem to z marudzeniem kazdy halas ja budzil gdzie nigdy tego nie bylo ehh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Raczkowanie
|
Hej w Kauflandzie są pampersy pomarańczowe 3,4,5. Trójki są za 37,99 - 100 sztuk
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Rozeznanie
|
Dzień dooobry
![]() witam się, że tak powiem "połamana"- boli mnie kark i kręgosłup-nie mogę przekręcić głowy w żadną stronę no i jeszcze ten ból kolan-nie wiem co się dzieje ![]() a moje dziecko ma chyba kolkę ![]() ![]() W poniedziałek wybiorę się do Gopsu po decyzję w sprawie becikowego i w końcu się dowiem czy załapiemy się na rodzinne i może dodatkowy 1000 zł dodatku socjalnego ![]() Chrzcimy małą w święta-ale mieliśmy problem z lokalem na szczęście już rozwiązany. Bo większość lokali w dzień świąteczny chciało podwójną stawkę a nie uśmiechało nam się płacić około 200 zł za osobę) Dziewczyny ile płacicie w lokalach za osobę? Co macie wliczone w ten koszt? (ile dań?)
#2877 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszke jej dawalm bezglutenowa i z glutenem. Karmienie piersia mamy juz tylko jedno . My placimy 40zl od osoby i w tym jest obiad 2 dania ciasto kawa herbata jak dla mnie wystarczajaco Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() Dziś wybywam na miasto z przyjaciółką szukać dla niej sukni ślubnej ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.