Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 17:07   #2851
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Hej a ja mam pytanie kiedy przeszlyscie w pieluszkach na 3-ki?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gabrysiaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 17:08   #2852
katarzyna2500
Raczkowanie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

magda_zp widzę że Ty też założyłaś konto na Wizażu kiedyś,kiedyś jak ja a teraz korzystasz
Ja to mam nawet dzis tyle czasu ze avka se szczeliłam i podpis hehe... w tyłku się poprzewracało z nadmiaru czasu...

No solo de pan vive el hombre
Y no de excusas vivo yo.

Edytowane przez katarzyna2500
Czas edycji: 2014-03-26 o 17:11
katarzyna2500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 17:12   #2853
gabrysiaczek19
Raczkowanie

A co do chrztu to też mamy w święta ale bylo problemów z tym! Mamy tylko ślub cywilny... Proboszcz chciał nam ''pomóc'' bo rodzina się za nas wstydzi, dziecko i jeszcze podobno nie możemy bć szczęśliwi...!!

Stary 2014-03-26, 17:32   #2854
katarzyna2500
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
A co do chrztu to też mamy w święta ale bylo problemów z tym! Mamy tylko ślub cywilny... Proboszcz chciał nam ''pomóc'' bo rodzina się za nas wstydzi, dziecko i jeszcze podobno nie możemy bć szczęśliwi...!!
że on tak twierdzi? czy rodzina?

Y no de excusas vivo yo.

Edytowane przez katarzyna2500
Czas edycji: 2014-03-26 o 17:37
Stary 2014-03-26, 17:37   #2855
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Katarzyna dokładnie... Gadał tak przez godzinę jacy to jesteśmy źli i nieszczęśliwi bez ślubu kościelnego... Już ustawił nam datę ślubu... że nas na niego nie stać to bez gości i sukni! Kpina:P

Stary 2014-03-26, 18:12   #2856
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2500 Pokaż wiadomość
Moja dziewczynka ma dziś baaardzo senny dzień, wiec mogę pozwolić sobie na czytanie książki i pogawędkę z Wami

Heh zazdroszczę pogody, u nas się spsuło
A po czym podejrzewasz?
Ulewa jej sie strasznie, nawet 2 godz, po posiłku, czuć treścią żołądkową.
Cytat:

hmm...jakieś dwa tygodnie temu czyli 17-18 tydzień.
Cytat:

aaahaaa......szkoda gadać.
Stary 2014-03-26, 19:00   #2857
Kociak85
Zadomowienie

gabrysiaczek, my przeszłyśmy jakiś tydzień temu - czyli w 15 tygodniu. Zauważyłam, że odciskają się Igusi gumeczki już i stwierdziłam, że to czas. Ale to zależy bardziej od wielkości dziecięcia a nie od jego wieku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 19:14   #2858
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To też jest bardzo istotne. Do września pracowałam w pomocy społecznej i krew mnie zalewała jak patrzyłam na te rodziny w których dzieci przybywało a jakość życia na coraz niższym poziomie. najbardziej szkoda właśnie tych dzieciaczków, bo wiadomo że dorośli zawsze sobie jakoś poradzą. Mam nauczkę na przyszłość

Słuchajcie, mam problem, nie wiem co Nince przygotować na główkę w trakcie chrzcin. Będziemy chrzcić w tydzień po świętach. Potwornie nie podobają mi się te berety czy "naleśnikowe" czapeczki. zastanawiam się nad opaską, mam taka śliczną z kwiatuszkiem, ale czy nie będzie Bubci za zimno w tym?

A i mam pytanko, czy wy kupujecie nowe rzeczy na chrzciny dzieciaczkom czy może szukacie czegoś używanego, albo wykorzystujecie to co dostałyście po kimś?
pewnie ze to bardzo wazna kwestia, gdybysmy my mieli kiepska sytuacje finansowa to pewnie nie zdecydowalibysmy sie na drugie dziecko, przynajmniej nie w takim momencie,

jesli kosciol nie jest wielki ( w wiekszym zimniej) to mysle ze moze byc sama opaska,

ja kupuje nowe ale chce cos praktycznego, a moze uda mi sie cos skompletowac, 200zł bym nie wydala, przy szymku kupilam nowy komplet za 80zł, spodnie i kamizelke wykorzystalam pozniej

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
gabrysiaczek, my przeszłyśmy jakiś tydzień temu - czyli w 15 tygodniu. Zauważyłam, że odciskają się Igusi gumeczki już i stwierdziłam, że to czas. Ale to zależy bardziej od wielkości dziecięcia a nie od jego wieku
dokladnie my jeszcze jedziemy na 2
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:17   #2859
katarzyna2500
Raczkowanie

Cytat:
zgadza się, moja Nindża ma już 17 tygodni a czuję że w 2 pohasamy jeszcze z 2-3 tygodnie, bo dziecię ma mały gabaryt i tylko 5700 g
btw szukałaś czapeczek na allegro? sporo ich tam i w fajnych cenach-zerknęłam

Y no de excusas vivo yo.
Stary 2014-03-26, 19:27   #2860
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Kociak właśnie też się zastanawiam właśnie dlatego że jej się odciskaja ale chyba muszę lżej zapinac bo moja Laura waży niecałe 5 kg i jest szczupła

Stary 2014-03-26, 20:01   #2861
Ania_Frania1
Rozeznanie

Hej hej
Nie odzywalam sie bo wzięło mnie na ostro zapalenie pęcherza moczowego wczoraj nie mógł już chodzić tak mnie bolały plecy.Dostałam antybiotyk, mama do mnie przyjechała zająć sie Misia. Echh
Widzę że wątek sie rozkręca co mnie bardzo cieszy.

My też chrzcimy w świeta. Dostałam od znajomej fajna biała tuniczke muszę tylko dokupić jakieś legginsy no i czapeczke. Bardzo mi sie podobają opaski ale do kościoła może być za chlodno. na wierzch teściowa kupiła fajna kurteczke z Next w szmateksie w komplecie z bucikami.

Gabrysiaczek- my już dawno na pampkach 3. Przeszliśmy z dwójek jak miała 2 miesiące.

Kyte - dużo pokarmu zwraca? Może łyka dużo powietrza w czasie ssania. 3mam kciuki za diagnozę. Misia też czasem sporo uleje

Nemosku - kciuki za podwyżke, najwazniejsze że nie tracisz wiary że będzie lepiej

Edytowane przez Ania_Frania1
Czas edycji: 2014-03-26 o 20:04
Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:24   #2862
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

od dobrych dwóch tygodni jesteśmy na 3kach.

byłam dzisiaj biegać fajnie się biegło

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:51   #2863
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania_Frania1 Pokaż wiadomość
Hej hej
Nie odzywalam sie bo wzięło mnie na ostro zapalenie pęcherza moczowego wczoraj nie mógł już chodzić tak mnie bolały plecy.Dostałam antybiotyk, mama do mnie przyjechała zająć sie Misia. Echh

My też chrzcimy w świeta. Dostałam od znajomej fajna biała tuniczke muszę tylko dokupić jakieś legginsy no i czapeczke. Bardzo mi sie podobają opaski ale do kościoła może być za chlodno. na wierzch teściowa kupiła fajna kurteczke z Next w szmateksie w komplecie z bucikami.

Gabrysiaczek- my już dawno na pampkach 3. Przeszliśmy z dwójek jak miała 2 miesiące.

Kyte - dużo pokarmu zwraca? Może łyka dużo powietrza w czasie ssania. 3mam kciuki za diagnozę. Misia też czasem sporo uleje

Nemosku - kciuki za podwyżke, najwazniejsze że nie tracisz wiary że będzie lepiej

oosz kurcze...wiem co to znaczy zapalenie pęcherza..swego czasu chorowałam co dwa trzy miesiące.Teraz znowu coś mnie łapało, ale za wczasu się wygrzałam piłam dużo wody cytryna i jakoś się udało. Pijesz herbatę z żurawiny? Piję regularnie i dzięki temu jakoś też narazie bez tego się obywa.
Bardzo dużo zwraca, normalnie jakby z jakąś flegmą..sory za zobrazowanie. Nie ważne czy odbije jej się po jedzeniu czy też nie.
Stary 2014-03-26, 21:16   #2864
nemosek
Zakorzenienie

Mnie ostatnio w ciągu dnia malo na forum,ale mały mnie pochłania.Nie chce spać,jedynie drzemka 15 minutowa i tyle.Pospane.Próbuję go czymś zająć,zabawa na macie,krzesełko,nosidełko .Ale najlepiej na rączkach u mamusi-wiadomo.Marudny jest ale podejrzewam że dziąsełka mu się dają we znaki i brzuszek.Zrobił sie ten mój łobuziak wymagający.

Cytat:
nemosek, oby los się odmienił i mąż dostał podwyżkę u nas w tym miesiącu mąż się tak cieszył bo udało mu się zarobić więcej, to wszystko co zarobił więcej poszło na naprawę tego auta i nic z tej dodatkowej kasy nie mamy

I jestem ciekawa czy dostaniesz skierowanie do rehabilitanta - myślę, że raczej do neurologa i on może skierować na rehabilitację. Napisz jak będziesz po wizycie co i jak Ci pediatra powiedziała. Ja w poniedziałek zapytam się mojej rehabilitantki czy takie coś przy braku innych objawów może być niepokojące.

Co do stroju na chrzciny - standardowa biała sukienka, ale do tego planuję boskie tenisówki niebieskie i kurteczkę jeansową na wierzch czyli takie przełamania tradycji jednak

Słoneczko u nas od rana od razu pozytywne nastawienie do dnia. Przyda się, bo jutro cały dzień jestem sama, bo mąż w delegację jedzie. Ale za to na piątek chyba się zapiszę na ten masaż, co go dostałam na urodziny od męża.

Makijaż - ja staram się codziennie rzęsy chociaż i kreskę. Jak mam chwilę to cienie też. Staram się malować rano jak Iga dosypia bo później nie zawsze mam jak. A jak wychodzę to lubię jakoś wyglądać

Eh to przeważnie tak jest,parę groszy się uzbiera i zawsze coś,a to samochód,a to rachunek,a to leki itp itd...
Ostatnio mi mówiła że może mi dać skierowanie do rehabilitanta ,o neurologu nic nie wspominała.Ale ja powiedzialam że się zastanowię(głupia ja).Ale teraz chcę to skierowanie obowiązkowo!Zobaczymy jutro.Fajnie że zapytasz,im wiecej opinii tym lepiej
A Iga będzie wyglądać bosko,juz sobie to wyobrażam
Masaz balijski

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
My też ze wzgl na chorobę odroczone szczepienia.

Rozstępy to wg mnie kwestia tendencji, więc jak teraz nie miałaś przy drugiej też nie powinnaś.
Niektóre kobiety niewiele robią i nie mają, inne się smarują przykładnie a i tak się pojawiają.
Mnie na szczęście to ominęło. Teraz po drugiej bardziej narzekam na jędrniśc skóry na środku brzucha, ale to też kwestia wieku.

A o co chodzi z tymi problemami z kp przy ćwiczeniach. To chyba jakaś miejska legenda. Nigdy tego miałam a ćwiczyłam na prawdę intensywnie podczas kp. A i książki też czytam podczas kp i szybko mi idzie

nemosek - trzymam kciuki za kasę i podwyżkę męża

Bez makijażu to ja nigdy z domu nie wyjdę - coby ludzi nie straszyć

Ostatnio wyszłam do sklepu bez makijazu i czułam się jakby goła.No źle się czułam,zwłaszcza że ostatnio jakis wysyp mnie dopadł
Ale jak tylko maznę rzęsy to od razu lepiej

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Helou

ja dopiero wlasciwie wstałam

Nemosek- nawet nie chciałam pisać bo taki sen pokręcony otoz bylam w szpitalu i usilowalam z niego wyjść i bladzilam na poziomie -1/ w jakichś podziemiach, dużo rzeczy się tam dzialo, ale m.in. spotkałam ciebie powiedzialas ze Tymek tez jest gdzies w tych podziemiach i tam chodzi, ja się zdziwiłam ze jak to, ze sam, a ty powiedzialas, ze spokojnie -jest bezpiecznie i poza tym Tymek samodzielny i da rade ale to dziwne jak snia się osoby z forum, których się nigdy nie widziało

Kociak- wspolczuje utraty telefonu, ale nie zrozumiałam co się tak wlasciwie stało

I w ogole jestem zaskoczona, ze wszystkie planujecie więcej dzieci, naprawdę nikt nie planuje jedynaka rozpieszczonego do granic możliwości tak jak ja?

I w ogole to ja przez jakiś czas chciałam chłopca, teraz nie rozumiem co mi na umysl padlo, i ile bym stracila bo nawet rzeczy i zabawki dla dziewczynek sa o wiele ladniejsze i ciekawsze

Ja rozstepow nie mam, ale miałam tez pol łazienki kremow i olejkow

Aha, i chyba nam się wreszcie udało znaleźć używane krzesełko Chicco Polly Ruby - odgapione od dziewczyn z watku

Tymek musi mieć rodzeństwo,nie widzę innej opcji.Nie chcę żeby został sam na świecie.
A ja chciałam bardzo dziewczynkę i co jest chłopak
A co do zabawek to nie wiem nie wiem.Dla chłopcow tez niezły arsenał

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Kyte pojecia nie mam co u Was z tym spaniem ale nie zazdroszcze. Oby skok i ja chce ciasta, ja

Nemosek kciuki za podwyzke meza

Kociak czekam na fotki Iguli po Chrzcinach

Gdzie jest wiosna ???

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:22   #2865
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

o kurczaki,

my chrzciny robimy tydzien po swietach i jakis miesiac temu juz mialam problem ze znalezieniem lokalu, masakra,

nemosek trzymam kciuki za podwyzke meza,

dokladnie
ja przy pierwszej i drugiej ciazy uzywalam tylko oliwki i to nie kazdego dnia i rozstepow nie mam, a z brzuchem mam podobnie

ja jeszcze nie bedac w pierwszej ciazy wiedzialam ze chcemy wiecej niz jedno dziecko i to jeszcze z mala roznica wieku zeby mogli sie razem bawic, spedzac czas,

u nas tez ładnie

Cytat:
To też jest bardzo istotne. Do września pracowałam w pomocy społecznej i krew mnie zalewała jak patrzyłam na te rodziny w których dzieci przybywało a jakość życia na coraz niższym poziomie. najbardziej szkoda właśnie tych dzieciaczków, bo wiadomo że dorośli zawsze sobie jakoś poradzą. Mam nauczkę na przyszłość

Słuchajcie, mam problem, nie wiem co Nince przygotować na główkę w trakcie chrzcin. Będziemy chrzcić w tydzień po świętach. Potwornie nie podobają mi się te berety czy "naleśnikowe" czapeczki. zastanawiam się nad opaską, mam taka śliczną z kwiatuszkiem, ale czy nie będzie Bubci za zimno w tym?

A i mam pytanko, czy wy kupujecie nowe rzeczy na chrzciny dzieciaczkom czy może szukacie czegoś używanego, albo wykorzystujecie to co dostałyście po kimś?
Opaska to dobry pomysł,powinno juz być na tyle ciepło że ubierzesz.W kościele nie wieje więc powinno byc ok.
Ja kupilam nowe spodenki,body,sweterek.Al e to nie był typowo chrzcielny strój.Ubierze i na inne okazje.Kombinezon miałam pozyczony.
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Hej hej u nas dziś wspaniała wiosenna pogoda, a moje dziecie na dworzu spało dzi,ś 2,5 godziny! DWIE I PÓŁ!!!!Obrobiłam się w domku wyszłam na dwór z książką siedziałam wypoczywałam i czytałam
Na jutro umówiłam się do pediatry, podejrzewam u małej refluks żołądkowy,może się mylę a może nie warto sprawdzić.A 28 idziemy na bioderka

Kochana mam nadzieję że kaska się wkrótce pojawiI kto mi powie że pieniądze szczęścia nie dają...dają i to cholernie dużo Trzymam kciuki za męża oby rozmowa wyszła po Waszej myśliWooooowww ile ważą Twoje piersiMoje razem może by miały....hm..50o g?

A mi kiedyś na zawodach przy wszystkich pękły spodnie w kroku

No to oby w przyszłym miesiącu był niezapowiedziany przypływ kaski
Ale fajnie wymyśliłaś z tym strojem, bardzo niekonwencjonalnie Ciekawie jak zareagują Wasi rodzice
U nas też słoneczko i od razu jakaś taka wyspana się zrobiłam

Obyś miała racje odnośnie rozstępów. A co do mleka tak kiedyś słyszałam i jakoś mi to utkwiło w tej głowie i nie mogę się tego wyzbyć Może dziś spróbuję to turbo i zobaczę efekty.

Daj znać co z tym refluksem.Mi pediatra jak pytałam(mały bardzo ulewał,obecnie troche mniej) mówiła że maly ma jeszcze niedojrzały układ pokarmowy i to dlatego.Żeby poczekać,powinno przejść w okolicach 6 miesiąca.Tego się trzymam na razie.
Mogłabym zagęszczać pokarm ale jakoś wolę poczekać.
No moje cyce to duże urosły ale wcale nie jestem szczęśliwa z tego powodu Zawsze miałam z nimi problem.
No niestety bez kasy żyć sie nie da.Ja tam dużych wymagań nie mam w zupełności starczyłby mi tysiak,tak żeby na czynsz i ratę kredytu było.A za pensję tz sobie spokojnie żyć bez zbędnych szaleństw no chyba że dla Tymka.
za bioderka
Cytat:

Około 3 miesiąca,ale mały jest drobnej budowy.

Cytat:

O nastepny udany proboszcz

Cytat:
Hej hej

O kurcze a jednak Cię pęcherz dopadł...

Wcinam sałatkę jarzynową

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Wiecie co...wszystko doczytałam ale tak mi się oczy kleją, że nie mam siły odpisać, wybaczcie

Życzę spokojnej nocki
No niemożliwe
O tej porze zawsze taka aktywna jestes przecież

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

komorowska Niezła akcja z majciochami wyobrażam sobie że nie bylo Ci do śmiechu.

Smutno i pusto na wątku bez dziewczyn

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 21:32   #2866
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
od dobrych dwóch tygodni jesteśmy na 3kach.

byłam dzisiaj biegać fajnie się biegło
Ile km robisz?

Cytat:
oosz kurcze...wiem co to znaczy zapalenie pęcherza..swego czasu chorowałam co dwa trzy miesiące.Teraz znowu coś mnie łapało, ale za wczasu się wygrzałam piłam dużo wody cytryna i jakoś się udało. Pijesz herbatę z żurawiny? Piję regularnie i dzięki temu jakoś też narazie bez tego się obywa.
Bardzo dużo zwraca, normalnie jakby z jakąś flegmą..sory za zobrazowanie. Nie ważne czy odbije jej się po jedzeniu czy też nie.
Podobno po ciąży zapalenie pęcherza przechodzi.Tak gdzieś czytałam.Ja mam od małego problemy i przed ciażą często miewałam infekcje i kończyło się antybiotykiem,ale obecnie spokój.

Cos nie mogę dzisiaj zdania sklecić

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-26, 21:39   #2867
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Nemosku rzeczywiście po ciąży nie miałam zapalenia pęcherza - co często zdarzało mi się przed ciążą

Stary 2014-03-26, 21:46   #2868
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nemosku rzeczywiście po ciąży nie miałam zapalenia pęcherza - co często zdarzało mi się przed ciążą

I oby tak zostało,nie wspominam tego przyjemnie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-03-26, 23:36   #2869
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hej, hej
Nemosku dziś już jestem, a w dzień mam tak samo...Majka tak mnie absorbuje, że nie bardzo mam czas zajrzeć. Najdłużej śpi na spacerze, no ale wtedy to śmigam po mieście, sklepach...
Wysłałam dziś wniosek o paszport dla małej - do 3 tygodni ma być

Zbliża się pół roczku i w weekend chcę zacząć z glutenem...moje pytanko, czy na ten czas zaprzestać podawania warzywek? Czy podawać normalnie ale tylko sprawdzone już rzeczy??

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Nemosek- nawet nie chciałam pisać bo taki sen pokręcony otoz bylam w szpitalu i usilowalam z niego wyjść i bladzilam na poziomie -1/ w jakichś podziemiach, dużo rzeczy się tam dzialo, ale m.in. spotkałam ciebie powiedzialas ze Tymek tez jest gdzies w tych podziemiach i tam chodzi, ja się zdziwiłam ze jak to, ze sam, a ty powiedzialas, ze spokojnie -jest bezpiecznie i poza tym Tymek samodzielny i da rade ale to dziwne jak snia się osoby z forum, których się nigdy nie widziało

I w ogole jestem zaskoczona, ze wszystkie planujecie więcej dzieci, naprawdę nikt nie planuje jedynaka rozpieszczonego do granic możliwości tak jak ja?

I w ogole to ja przez jakiś czas chciałam chłopca, teraz nie rozumiem co mi na umysl padlo, i ile bym stracila bo nawet rzeczy i zabawki dla dziewczynek sa o wiele ladniejsze i ciekawsze

Ja rozstepow nie mam, ale miałam tez pol łazienki kremow i olejkow

Aha, i chyba nam się wreszcie udało znaleźć używane krzesełko Chicco Polly Ruby - odgapione od dziewczyn z watku
Niezły sen ale Ryby to nikt w snach nie pobije

Właśnie ja na ten moment sama nie wiem...

Marzylam o córeczce i mam choć myślałam, że będzie na przekór chłopak...

Mnie rozstępy na szczęści ominęły

Super, jak kupisz to się pochwal!

Cytat:
święta racja, zawsze to razem raźniej! Zazdraszczam siostry-przyjaciółki, swojemu tżtowi też zazdroszczę, ma dwóch braci i się zawsze wspierają...
Ja miałam brata, zmarł w wieku 9 lat, i wiem że źle jest być "jedynakiem".

Cytat:

Jednak kasiora jsst bardzo ważna, za coś te dzieciaki trzeba wykarmić i wychować!

Mi się wydaje, że opaska będzie ok święta są późno w tym roku, więc pewnie będzie ładnie

Maja miała używany komplecik, który kosztował 200zł a my daliśmy połowę Na jeden raz to nie warto tak inwestować i lepiej za tą kasę kupić jakąś porządną zabawkę edukacyjną

Cytat:
Hej hej u nas dziś wspaniała wiosenna pogoda, a moje dziecie na dworzu spało dzi,ś 2,5 godziny! DWIE I PÓŁ!!!!Obrobiłam się w domku wyszłam na dwór z książką siedziałam wypoczywałam i czytałam
Na jutro umówiłam się do pediatry, podejrzewam u małej refluks żołądkowy,może się mylę a może nie warto sprawdzić.A 28 idziemy na bioderka

A mi kiedyś na zawodach przy wszystkich pękły spodnie w kroku
Rozpusta normalnie
żeby to nie był jednak refluks

Cytat:

My jakoś miesiąc temu...choć Maja jedna z mniejszych na wątku to 2 były już ciasne. Teraz ma około 6kg.

Cytat:

zaścianek

Cytat:
Hej hej

Współczuję
Dobrze, że pomoc sobie zorganizowałaś.

Nemosku za podwyżkę męża

Komorowska akcja z majtasami wymiata

Śpijcie dobrze!

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-03-26 o 23:38
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 06:25   #2870
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ile km robisz?

Podobno po ciąży zapalenie pęcherza przechodzi.Tak gdzieś czytałam.Ja mam od małego problemy i przed ciażą często miewałam infekcje i kończyło się antybiotykiem,ale obecnie spokój.

Cos nie mogę dzisiaj zdania sklecić
ok 5 km

dzień dobry

Moje dzieci nie śpią od 6

Malinka

Haniusia
Stary 2014-03-27, 07:08   #2871
lineczka1989
Zakorzenienie

Dzieeeeeeen dobryyyyyyy! witam po tygodniowym przymusowym odwyku od wizazu

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 07:33   #2872
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Dzieeeeeeen dobryyyyyyy! witam po tygodniowym przymusowym odwyku od wizazu

Malinka

Haniusia
Stary 2014-03-27, 07:48   #2873
Ania_Frania1
Rozeznanie

Kyte a co to za herbatke popijasz? Mnie zaczęło brać w piątek po południu. Dużo pił głównie soku z porzeczki zjadlam tonę żurawiny wit C, tabletki z pokrzywa i żurawina. W pon zrobiłam analize moczu i było ok. Mama przyniosla jeszcze sok z żurawiny, taki 100% a nie syrop. I tak sie leczyłam. We wtorek od rana znów coś mnie kręciło a wieczorem doszły plecy więc już wiedzialam że bez antybiotyku sie nie obejdzie... I tak mnie teraz wszyscy rozpieszczaja Tz, mama tata

Nemosek - Misia też miała fazę drzemek 15minutowek ale jej przeszło po tygodniu. Teraz sypia 4-5 h dziennie rozłożone na 3 raty.

Kociak - bardzo ciekawa stylizacja na chrzest. Iga będzie wyglądać oryginalnie. Może ja też coś pokombinuje

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Hej Lineczka,
Dobrze że wróciłas. Im nas więcej tym weselej
Jak wam minął tydzień?

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 07:52   #2874
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Kyte a co to za herbatke popijasz? Mnie zaczęło brać w piątek po południu. Dużo pił głównie soku z porzeczki zjadlam tonę żurawiny wit C, tabletki z pokrzywa i żurawina. W pon zrobiłam analize moczu i było ok. Mama przyniosla jeszcze sok z żurawiny, taki 100% a nie syrop. I tak sie leczyłam. We wtorek od rana znów coś mnie kręciło a wieczorem doszły plecy więc już wiedzialam że bez antybiotyku sie nie obejdzie... I tak mnie teraz wszyscy rozpieszczaja Tz, mama tata

Nemosek - Misia też miała fazę drzemek 15minutowek ale jej przeszło po tygodniu. Teraz sypia 4-5 h dziennie rozłożone na 3 raty.

Kociak - bardzo ciekawa stylizacja na chrzest. Iga będzie wyglądać oryginalnie. Może ja też coś pokombinuje

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Hej Lineczka,
Dobrze że wróciłas. Im nas więcej tym weselej
Jak wam minął tydzień?

Mi w sumie ciezko.. szczegolnie ostatnie dni bo moje dziecko najchetniej by jadlo co 1,5godz butle po kaszy i warzywach plakala ogolnie byla mega marudna, wczoraj jej zrobilam sam dzien mleczny i od razu inne dziecko no nie wiem dzisiaj znowu zaczynamy dawa warzywka na razie bez kaszy i zobaczymy..
Dzisiaj w nocy tez budzila sie co godzine jak nie z placzem to z marudzeniem kazdy halas ja budzil gdzie nigdy tego nie bylo ehh

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-03-27, 07:56   #2875
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Hej w Kauflandzie są pampersy pomarańczowe 3,4,5. Trójki są za 37,99 - 100 sztuk

Stary 2014-03-27, 08:13   #2876
kOmorowska
Rozeznanie

Dzień dooobry
witam się, że tak powiem "połamana"- boli mnie kark i kręgosłup-nie mogę przekręcić głowy w żadną stronę no i jeszcze ten ból kolan-nie wiem co się dzieje
a moje dziecko ma chyba kolkę i chyba skłonię sie ku temu, żeby kupić to mleko comfort ale czy pomoże
W poniedziałek wybiorę się do Gopsu po decyzję w sprawie becikowego i w końcu się dowiem czy załapiemy się na rodzinne i może dodatkowy 1000 zł dodatku socjalnego
Chrzcimy małą w święta-ale mieliśmy problem z lokalem na szczęście już rozwiązany. Bo większość lokali w dzień świąteczny chciało podwójną stawkę a nie uśmiechało nam się płacić około 200 zł za osobę) Dziewczyny ile płacicie w lokalach za osobę? Co macie wliczone w ten koszt? (ile dań?)

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:26   #2877
Ania_Frania1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile płacicie w lokalach za osobę? Co macie wliczone w ten koszt? (ile dań?)
My płacimy 70 zł w cenie przystawki, żurek, 2 mięsa z dodatkami, kawa, herbata, zimne napoje, 4 rodzaje ciast. Tort oddzielnie.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Mi w sumie ciezko.. szczegolnie ostatnie dni bo moje dziecko najchetniej by jadlo co 1,5godz butle po kaszy i warzywach plakala ogolnie byla mega marudna, wczoraj jej zrobilam sam dzien mleczny i od razu inne dziecko no nie wiem dzisiaj znowu zaczynamy dawa warzywka na razie bez kaszy i zobaczymy..
Dzisiaj w nocy tez budzila sie co godzine jak nie z placzem to z marudzeniem kazdy halas ja budzil gdzie nigdy tego nie bylo ehh

Oj to rzeczywiście męczące. Może brzuszek jeszcze niegotowy. Jaką kaszke jej dawalas? Karmisz jeszcze piersią?

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 08:32   #2878
magda_zp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Dzień dooobry
witam się, że tak powiem "połamana"- boli mnie kark i kręgosłup-nie mogę przekręcić głowy w żadną stronę no i jeszcze ten ból kolan-nie wiem co się dzieje
a moje dziecko ma chyba kolkę i chyba skłonię sie ku temu, żeby kupić to mleko comfort ale czy pomoże
W poniedziałek wybiorę się do Gopsu po decyzję w sprawie becikowego i w końcu się dowiem czy załapiemy się na rodzinne i może dodatkowy 1000 zł dodatku socjalnego
Chrzcimy małą w święta-ale mieliśmy problem z lokalem na szczęście już rozwiązany. Bo większość lokali w dzień świąteczny chciało podwójną stawkę a nie uśmiechało nam się płacić około 200 zł za osobę) Dziewczyny ile płacicie w lokalach za osobę? Co macie wliczone w ten koszt? (ile dań?)
My płacimy 98 zł od osoby - obiad (zupa + 2 rodzaje mięs, 1 dodatek, zestaw surówek), zimna płyta, gorąca kolacja (mięso, kluski śląskie, czerwona kapusta), napoje zimne i gorące bez limitu, ciasta i tort we własnym zakresie - do tego od każdej dorosłej osoby 5 zł "butelkowego" żebyśmy mogli miec swój alkohol
magda_zp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:32   #2879
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to rzeczywiście męczące. Może brzuszek jeszcze niegotowy. Jaką kaszke jej dawalas? Karmisz jeszcze piersią?

Tu nie chodzi o brzuszek no diete juz rozszerzylysmy miesiac temu i nie bylobz tym problemu wiec to jest kwestia tego ze sie nie najadlan i plakala.
Kaszke jej dawalm bezglutenowa i z glutenem.
Karmienie piersia mamy juz tylko jedno .

My placimy 40zl od osoby i w tym jest obiad 2 dania ciasto kawa herbata jak dla mnie wystarczajaco

Nela 5/11/13
Stary 2014-03-27, 08:39   #2880
Olenka_24
Zadomowienie

Witam się i ja

Dziś wybywam na miasto z przyjaciółką szukać dla niej sukni ślubnej

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości