Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 20:30   #3421
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Nie, nie wyrówna. Jesli robiłas kąpiele to jakbys poczytała to się dowiesz, że niektóre parie wlosow potrzebują ich około 3 żeby kolor puścił.

Klaudencu drogi no będę szukać tej odżywy. A wiesz, że też używałam kiedyś namiętnie vo5a? Tego z fioletową nakrętką on był boski włosy po nim jakie wygładzone! Hm, musze leciec do funciaka bo nie wiem dlaczego przestałam
Nie widziałam nigdy fioletowego one wszystkie białe są, obecnie mam to
http://www.co-operativepharmacy.co.u...ge/3629516.jpg
Inne już nie są takie fajne, a duże butelki mimo takich samych składów to chyba mają rozcieńczone coś bo są bardziej lejące i nie działają jakoś za specjalnie
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:31   #3422
macka
Zadomowienie

O oleju z orzechów włoskich uprzejmie donoszę ;-)
Po wczorajszym olejowaniu dziś rano były ładnie pokręcone, ale bez szału, tzn bez oleju też tak potrafią. Pod koniec dnia zrurowane i trochę spuszone. Czyli jak zwykle. Ale trochę śmierdzą, chyba nie domyłam porządnie oleju, a zapach miał konkretny.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1395862281374.jpg (76,6 KB, 45 załadowań)
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:44   #3423
Joanku
Zadomowienie

Macka super masz te rulony!
Klaudenc Ja używałam chyba tej

Teraz myślę, że chyba nawet piękniej sie kreciły [ale własnie zobaczyłam; kaszmir i keratynka] to wiele wyjaśnia ;p
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:45   #3424
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Po wczorajszym olejowaniu dziś rano były ładnie pokręcone, ale bez szału, tzn bez oleju też tak potrafią. Pod koniec dnia zrurowane i trochę spuszone. Czyli jak zwykle. Ale trochę śmierdzą, chyba nie domyłam porządnie oleju, a zapach miał konkretny.

Ale rulony masz fajne, palucha można wsadzić i kręcić

Joanku - a tych nie widziałam, jakaś stara wersja chyba bo teraz wszędzie są tylko takie z szyjkami i nakrętką 'pyk' ;D ale składy mają dobre, nawet jako maska są git bo gęste i treściwe. z keratynką jestn ourish me truly, też mam ale teraz coś nie działa, kiedyś kręt podbijała.

Dziewuszki kochane, czy możliwe że zmieniła mi się porowatość? Bo od kiedy już nie farbuję i teraz mam wszystkie włosięta swoje, jedynie walnięte parę razy henną to mam problem z pielęgnacją, no albo takie napęczniałe albo rozmiękłe, nie trybię sprawy. Jak z proteinami przegięłam za dawnych czasów to mocno suche włosy, skręcone ale uliz. A teraz takie napęczniałe, lekkie, fefełe i ja nie wiem, no

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-03-26 o 20:52
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:56   #3425
jakisnick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja zwykle puchu pozbywam się już na sam koniec przy użyciu serum z GP lub serum z kapką oleju. A może to kwestia pory roku? Mnie ostatnio też jakoś chętniej się puszą...
Po prostu przejeżdżasz serum GP po włosach, czy jakoś rozcieńczasz?
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:08   #3426
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość

Dzisiaj zmieszałam olej z odżywką b/s Joanny w proporcjach 1:1 (przy okazji ją denkując) - wyszła całkiem fajna konsystencja, w pół godziny włoski wypiły prawie wszystko i teraz są takie mięciuchne! <3 chyba kupię Joaśkę jeszcze raz, ale częściej będę nią jechać pod olej ;>
Bardzo lubię olejować na joaśkę I na balsam gp z arganem i granatem

Cytat:
No to jesli sie pani zapoznały z powyższymi zdjęciami blehblehbleha po zamoistnym wyschnięciu to oto włosy po wyżej wspomnianych 2,5 h mycia, odzywkowania, dyfuzorowania, ugniatania, gluta itp...

I co tu robić ?
Cudowne, tylko tyle czasu, nie dałabym rady przy tym moim dwuletnim motorku w pupie. Ale jeśli masz czas i chęci, to pewnie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
czym najlepiej dociążyć włosy o umyciu? zastosować jako b/s Garnier AiK czy lepiej dać Joanną jakąś jako b/s, stylizacja i na koniec kroplę oleju kokosowego czy innego? Problem mam z nimi wielki ostatnio bo nie trzymają mi skrętu, rano jest już kiepsko po nocy (myję wieczorem) a tak jak teraz to sam puch już Włosy zmieniły mi same zasady(już o tej porowatości ostatnio pisałam Wam ) i się gubię, nie wiem co lubią a co nie. Zwykle po wysuszeniu miałam sucharki, które trzymały się do rana sztywne, sprężyste loki miałam do końca dnia. Nie zmieniłam zasad stylizacji - żel lniany, potem mrożący i dyfuzor. Co radzicie?

Edit: Sam mrożący do stylizacji się nie sprawdza, większy puch. Może spróbuję dziś płukankę lnianą im zrobić.
Ostatnie moje mycia to same eksperymenty :ręcznikowanie-stylizacja, stylizacja-ręcznikowanie, tylko harmonijkowanie koszulka-stylizacja. Bez zmian, im więcej ingeruję w nadanie im skrętu tym bardziej jest on rozluźniony W związku z ich złym wyglądem myję je codziennie od miesiąca - wiem, że to niezbyt zdrowe dla nich ale 2 dnia wyglądają okropnie, kiedyś myłam co 2,3 dni i byłoby nawet lepiej 2 dnia niż świeżo po myciu.

Dla przypomnienia:
1,2,3 .tak potrafią wyglądać moje włosy kiedy jest z nimi dobrze i wtedy wcale nie walczę o skręt
4,5 .tak najczęściej wyglądają od ok.2 miesięcy (przed był fryzjer, może to wina cięcia , może zmiana porowatości, sama nie wiem
PO zmianie porowatości jest problem, nie wiadomo, co lubią, a co nie, sama mam z tym problem. Moje już nie potrzebuję ze spadkiem porowatości tylu protein co kiedyś, nie używałaś ich za dużo przypadkiem ostatnio? TO może powodować puch.

Cytat:
Chyba mnie nie zrozumiałaś - z moimi zawsze było tak, umyłam, odżywka, b/s (nie czesałam w tym miejscu nawet), plunking, żel: efekt sucharki i mocny skręt bez ugniatania, harmonijkowania, całej tej zabawy.
Teraz jak umyję to rozczesać muszę bo plączą się strasznie, ugniatam, harmonijkuję, olejuję i efektów nie ma sucharków nie ma, zaraz po umyciu puch , rano jeszcze lepszy. Gdy nie postaram się bardziej efekt ten sam

Siedzę z lnianym, umyję SLS i nie będę nic z nimi szczególnego robić, niech się pokręcą jak chcą. Mam ich szczerze dość, najchętniej poszłabym na encanto, coraz częściej słyszę takie komentarze w stylu :ciekawe jakbyś wyglądała w prostych Wcześniej słyszałam komplementy na temat loków, teraz ludzie pewnie nie celowo dają mi do zrozumienia że kiepsko z nimi
Ty i encanto kochana? Masz za duży i za piękny skręt

Cytat:

Ale masz te rulony. Jak śmierdzi, bo to z prażonych orzechów nie?

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość

Dziewuszki kochane, czy możliwe że zmieniła mi się porowatość? Bo od kiedy już nie farbuję i teraz mam wszystkie włosięta swoje, jedynie walnięte parę razy henną to mam problem z pielęgnacją, no albo takie napęczniałe albo rozmiękłe, nie trybię sprawy. Jak z proteinami przegięłam za dawnych czasów to mocno suche włosy, skręcone ale uliz. A teraz takie napęczniałe, lekkie, fefełe i ja nie wiem, no
Mogła się zmienić, mi zmalała
Nie przesadziłaś z olejami i emolientami przypadkiem?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:27   #3427
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
PO zmianie porowatości jest problem, nie wiadomo, co lubią, a co nie, sama mam z tym problem. Moje już nie potrzebuję ze spadkiem porowatości tylu protein co kiedyś, nie używałaś ich za dużo przypadkiem ostatnio? TO może powodować puch
Ostatnio często używałam tej Isany do kręconych, ale już przed miały focha 3 razy użyłam saszetki (jednej) z biovaxa z keratyną i jedwabiem w tym czasie, może to tak na nie podziałało

Cytat:
Ty i encanto kochana? Masz za duży i za piękny skręt
Chwila słabości, dobija mnie to, że tak chcę żeby były ładne, daje im tyle dobrego a one wyglądają na nieświeże, niemyte, nieładne
Już nie marudzę, uparcie będę je pielęgnować i może im przejdzie

Wydaje mi się, że to właśnie wina przejścia z porowatości średniej na niską. Miewałam kryzysy ale kilkudniowe, ten już trwa zbyt długo. Włosy mam zdrowe, czuję to w dotyku, końcówki nie rozdwajają mi się już od kilku lat, fryzjerki chwalą ich stan. Tylko wyglądają ostatnio tak, że nic dobrego powiedzieć o nich nie można
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:32   #3428
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A czemu by się miała porowatość nie zmienić? To normalne, że włosy naturalne i te po farbowaniu mogą mieć różną porowatość, farba przecież potrafi nawet bardzo mocno zniszczyć włosy.
Stary 2014-03-26, 21:56   #3429
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Po prostu przejeżdżam, niczym nie rozcieńczam. I naprawdę nie żałuję włosom tego serum. W pierwszej chwili włosy wyglądają na trochę tłuste, ale to się wchłania mi po kilku minutach. Olej mi się nie wchłania, tak dla porównania.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:49   #3430
macka
Zadomowienie

Cytat:
Ale rulony masz fajne, palucha można wsadzić i kręcić

Dzięki.
Właśnie mi przypomnialas. Dawno temu mój były tz jak tylko rulona zobaczył, to zaraz paluchy tam pchał

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ale masz te rulony. Jak śmierdzi, bo to z prażonych orzechów nie?

Tak, właśnie dopiero teraz doczytałam, ze z prażonych. A wcześniej się dziwiłam czemu pachnie spalonymi orzechami, bo przecież to ten drugi olej (pistacjowy?) miał być z prażonych, a nie ten z włoskich. A tymczasem jednak spalenizna ;-)

macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:16   #3431
xal
Zakorzenienie

A czy któraś z was olejowała parafiną? Wczoraj na to wpadłam, bo znowu po samodzielnym wyschnięciu super skręt, ruloniki i w ogóle a dzisiaj rano

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:34   #3432
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio często używałam tej Isany do kręconych, ale już przed miały focha 3 razy użyłam saszetki (jednej) z biovaxa z keratyną i jedwabiem w tym czasie, może to tak na nie podziałało

Chwila słabości, dobija mnie to, że tak chcę żeby były ładne, daje im tyle dobrego a one wyglądają na nieświeże, niemyte, nieładne

Wydaje mi się, że to właśnie wina przejścia z porowatości średniej na niską. Miewałam kryzysy ale kilkudniowe, ten już trwa zbyt długo. Włosy mam zdrowe, czuję to w dotyku, końcówki nie rozdwajają mi się już od kilku lat, fryzjerki chwalą ich stan. Tylko wyglądają ostatnio tak, że nic dobrego powiedzieć o nich nie można
Sama nie mogę się teraz odnaleźć w niższej porowatości, włosy polubiły inne rzeczy, nie mogę już tyle na nie nakładać, nie piją już tak olei i dużoooo łatwiej o obciążenie, nawet odżywką bs czy większą ilością żelu.

Ale spróbuj też mniej tych proteinek może, bo zarówno isana do kręconych ma, jak i biovax ten saszetkowy jest mocno proteinowy, ale to wiesz

Cytat:

Tak, właśnie dopiero teraz doczytałam, ze z prażonych. A wcześniej się dziwiłam czemu pachnie spalonymi orzechami, bo przecież to ten drugi olej (pistacjowy?) miał być z prażonych, a nie ten z włoskich. A tymczasem jednak spalenizna ;-)
Mój drugi sezamek tak trochę spalenizną zajeżdża

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A czy któraś z was olejowała parafiną? Wczoraj na to wpadłam, bo znowu po samodzielnym wyschnięciu super skręt, ruloniki i w ogóle a dzisiaj rano
Nie lubię parafiny, nie próbowałam
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:05   #3433
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Przejeżdżam

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Po prostu przejeżdżam, niczym nie rozcieńczam. I naprawdę nie żałuję włosom tego serum. W pierwszej chwili włosy wyglądają na trochę tłuste, ale to się wchłania mi po kilku minutach. Olej mi się nie wchłania, tak dla porównania.
Moje tez kochają serum GP.

Kto mi odpowie odnośnie rycyny do szamponu?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:19   #3434
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Przejeżdżam
Kto mi odpowie odnośnie rycyny do szamponu?
[/I]
Kochana, to było na zapuszczeniowym
Nakrętka oleju do całej butelki szamponu i wstrząsnąć
Ja też tak zrobię, tylko jeszcze nie wiem z którym szamponem
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:34   #3435
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
No to jesli sie pani zapoznały z powyższymi zdjęciami blehblehbleha po zamoistnym wyschnięciu to oto włosy po wyżej wspomnianych 2,5 h mycia, odzywkowania, dyfuzorowania, ugniatania, gluta itp...

I co tu robić ?

Cytat:

Dla przypomnienia:
1,2,3 .tak potrafią wyglądać moje włosy kiedy jest z nimi dobrze i wtedy wcale nie walczę o skręt
4,5 .tak najczęściej wyglądają od ok.2 miesięcy (przed był fryzjer, może to wina cięcia , może zmiana porowatości, sama nie wiem

co za skręt

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Problem w tym, że rozjaśniacz przez ponad 15 minut był tylko na tych pasmach, później dałam na resztę i nadal nic

To już nie wiem żeby tylko zeberka CI się nie zrobiła przez te uparte pasma

Cytat:

Tak to czasem jest, że dbasz pielęgnujesz, a nie chcą się układać jak trzeba albo skręcać jak byśmy chciały.

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość

Ja wlewałam do szamponu trochę, tak na oko i było okej
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:34   #3436
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że to nic nie zmienia pod względem praktycznym czy potrzebują, czy nie potrzebują. Nie chcę nakładać trzeci raz rozjaśniacza, bo boję się już o włosy. Jakie więc znaczenie ma to czy potrzebują 3 razy czy 18?

widzisz, nakrecilas sie na to rozjasnianie,nie sluchalam zadnych rad, nie przygotowalas sie do tego odpowiednio, a teraz jestes zaskoczona, ze nie wyszlo..

Cytat:
Nikomu nie każę czekać jeśli masz z czymś jakiś problem to już nie moja wina
Jakby nie było to też jest mowa o włosach.
Mysle, ze moglabys sobie darowac, Joanku chce pomoc, co chwile Ci doradza i czeka na efekty Twojego wielkiego farbowania, o ktorym trabisz od dluzszego czasu, a za to dostaje od Ciebie teksty, ze jej problemy to nie Twoja sprawa:| jak chcesz chodzic z wlosami w paski to nie nasza sprawa, a skoro nie chcesz zadnych rad ani pomocy to po prostu przestan o tym pisac.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:37   #3437
Imperfecta
Zakorzenienie

Czy ja komukolwiek na cokolwiek każę czekać, pytam po raz kolejny? Nie umiem znieść ludzi mądrzejszych od telewizora. Wszystko można powiedzieć i doradzić ale odpowiednim tonem, a jak ktoś pisze coś w tonie "och jestem najmądrzejsza na świecie" to jakoś ani nie wydaje mi się wiarygodny ani nie chce mi się go słuchać
Na innym forum chwilę później zapytałam o to samo i dziewczyny potrafią normalnie, kulturalnie w miłej atmosferze doradzić a wizaż robi się zbiorowiskiem wszechwiedzących bab, które nie potrafią nawet normalnie odpowiedzieć tylko z wielką łaską. Na palcach można policzyć osoby, które tutaj to potrafią.

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2014-03-27 o 10:39
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:41   #3438
DELL
Zakorzenienie

Cytat:

I co tu robić ?
Chryste Panieeeeeeeeeeeeeeeeee zakasowałaś wszystkich!

Cytat:
czym najlepiej dociążyć włosy o umyciu? zastosować jako b/s Garnier AiK czy lepiej dać Joanną jakąś jako b/s, stylizacja i na koniec kroplę oleju kokosowego czy innego? Problem mam z nimi wielki ostatnio bo nie trzymają mi skrętu, rano jest już kiepsko po nocy (myję wieczorem) a tak jak teraz to sam puch już Włosy zmieniły mi same zasady(już o tej porowatości ostatnio pisałam Wam ) i się gubię, nie wiem co lubią a co nie. Zwykle po wysuszeniu miałam sucharki, które trzymały się do rana sztywne, sprężyste loki miałam do końca dnia. Nie zmieniłam zasad stylizacji - żel lniany, potem mrożący i dyfuzor. Co radzicie?

Edit: Sam mrożący do stylizacji się nie sprawdza, większy puch. Może spróbuję dziś płukankę lnianą im zrobić.
Ostatnie moje mycia to same eksperymenty :ręcznikowanie-stylizacja, stylizacja-ręcznikowanie, tylko harmonijkowanie koszulka-stylizacja. Bez zmian, im więcej ingeruję w nadanie im skrętu tym bardziej jest on rozluźniony W związku z ich złym wyglądem myję je codziennie od miesiąca - wiem, że to niezbyt zdrowe dla nich ale 2 dnia wyglądają okropnie, kiedyś myłam co 2,3 dni i byłoby nawet lepiej 2 dnia niż świeżo po myciu.

Dla przypomnienia:
fajoskie te Twoje sprężynki , wow!!!

Cytat:
Nikomu nie każę czekać jeśli masz z czymś jakiś problem to już nie moja wina
Jakby nie było to też jest mowa o włosach.
nieładnie
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:43   #3439
Curly81
Wtajemniczenie

Hej,

Joanku,ale różnica jest ogromna,warto się postarać i zrobić te wszystkie zabiegi.

Chciałam ugotować gluta ale nigdy tego nie robiłam.Pisałyscie ,że przy gotowaniu go są jakieś problemy...Proszę napiszcie mi jak się so tego zabrać i jak powinien wyglądasz dobrze ugotowany glut?Muszę spróbować tego kultowego wynalazku.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:47   #3440
DELL
Zakorzenienie

Cytat:

prawie jak moje tylko dłuższe!

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

powiem, Wam, że po moim olejowaniu i myciu odżywką, kudełki trzymały się do dzisiaj ale dzisiaj je już sobie spięłam i już cebulki mnie bolą

dzisiaj kolejne mycie, i kolejne zabiegi. Może też spróbuję z "glutem" ... ?

noo i codziennie piję drożdze. Wpadam z pracy do domu i heja! przyzwyczaiłam się już własnie, musze kupić dzisiaj po pracy, bo wczoraj wychlipałam ostatnią porcję
Stary 2014-03-27, 10:47   #3441
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:

Pięknie włosiska.

Vidia,ależ masz loki na całości.Też bym chciała mieć loki od samej góry.

A mi ludzie obcy mówię,że mam piękne włosy i częściej teraz jak podcięłam właśnie.W przedszkolu u ALicji babka mnie zaczepiła i w sklepie.Pytają się czy zawsze takie miałam.Mowię od liceum a one taaaak to naturalne???I taka jest reakcja na kręcone włosy a ja nie mam przecież skrętu afro.Po pocieniowaniu zaczęły się ładniej układać.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:59   #3442
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja komukolwiek na cokolwiek każę czekać, pytam po raz kolejny? Nie umiem znieść ludzi mądrzejszych od telewizora. Wszystko można powiedzieć i doradzić ale odpowiednim tonem, a jak ktoś pisze coś w tonie "och jestem najmądrzejsza na świecie" to jakoś ani nie wydaje mi się wiarygodny ani nie chce mi się go słuchać
Na innym forum chwilę później zapytałam o to samo i dziewczyny potrafią normalnie, kulturalnie w miłej atmosferze doradzić a wizaż robi się zbiorowiskiem wszechwiedzących bab, które nie potrafią nawet normalnie odpowiedzieć tylko z wielką łaską. Na palcach można policzyć osoby, które tutaj to potrafią.
Od telewizora to na prawde nie ciezko byc madrzejszym a jedyna osoba sprawiajaca wrazenie przemadrzalej jestes Ty. Kilka dziewczyn z wlasnego doswiadczenia Ci probowalo cos doradzic, ale ty najpierw mialas rady w dupie, a teraz przychodzisz i sie zalisz znowu jakie te Twoje wlosy sa beznadziejne i jak jest zle. Mysle, ze pora zakonczyc OT dotyczacy Twojego rozjasniania, farbowania, hennowania i innych. Sa do tego odpowiednie watki. Zreszta na innych forach dziewczyny Ci super symaptycznie doradzaja, a tu "baby" chca Ci tylko na zlosc zrobic prawda?

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:05   #3443
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Serio??? Niiieee... dzięki

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:06   #3444
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Od telewizora to na prawde nie ciezko byc madrzejszym a jedyna osoba sprawiajaca wrazenie przemadrzalej jestes Ty. Kilka dziewczyn z wlasnego doswiadczenia Ci probowalo cos doradzic, ale ty najpierw mialas rady w dupie, a teraz przychodzisz i sie zalisz znowu jakie te Twoje wlosy sa beznadziejne i jak jest zle. Mysle, ze pora zakonczyc OT dotyczacy Twojego rozjasniania, farbowania, hennowania i innych. Sa do tego odpowiednie watki. Zreszta na innych forach dziewczyny Ci super symaptycznie doradzaja, a tu "baby" chca Ci tylko na zlosc zrobic prawda?
Nie powiedziałam, że są beznadziejne, zapytałam tylko dlaczego akurat jedno pasmo nie chce się rozjaśnić. Od kilku dziewczyn dostałam normalną odpowiedź,a że niektórzy nie potrafią odpowiadać normalnie co może mi nie pasować to już nie moja wina. i nie mówię, że ktoś mi chce zrobić na złość, mówię tylko, że niektóre osoby odpowiadają w taki sposób jakby robiły to za karę. Jak któraś dziewczyna odpowiadała normalnie to i ode mnie dostawała normalną odpowiedz, nie wiem czy zauważyłaś ależ dobrze, niech się skończy ten off top.

Dziękuję, do widzenia
Stary 2014-03-27, 11:28   #3445
antenka501
Raczkowanie

Cytat:

Dla przypomnienia:
O ile mogę doradzić to jeśli jedwab GP nie pomoże jak radzi martaakow (pisze serum, ale myślimy chyba o tym samym, a u mnie super sprawdza się przy porannej reanimacji) to może włosom przyda się odrobina sylikonów? Mnie z opresji wyciąga poniższa odżywka garniera. Nie znam się na składach, ale z tego co pamiętam z wcześniejszych wątków to ma "lekki" sylikon, a włosy naprawdę fajnie ujarzmia, a jeszcze z isaną (link poniżej) zastosowaną jako b/s to włosy zawsze mam super mięsiste (przy innej kombinacji raczej rzadko to się zdarza). Jest to mój zestaw "pewniak-na wyjścia" razem z glutem lub ostatnim nabytkiem - żelem z lidla.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...uv-schutz.html
antenka501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:19   #3446
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antenka501 Pokaż wiadomość
O ile mogę doradzić to jeśli jedwab GP nie pomoże jak radzi martaakow (pisze serum, ale myślimy chyba o tym samym, a u mnie super sprawdza się przy porannej reanimacji) to może włosom przyda się odrobina sylikonów? Mnie z opresji wyciąga poniższa odżywka garniera. Nie znam się na składach, ale z tego co pamiętam z wcześniejszych wątków to ma "lekki" sylikon, a włosy naprawdę fajnie ujarzmia, a jeszcze z isaną (link poniżej) zastosowaną jako b/s to włosy zawsze mam super mięsiste (przy innej kombinacji raczej rzadko to się zdarza). Jest to mój zestaw "pewniak-na wyjścia" razem z glutem lub ostatnim nabytkiem - żelem z lidla.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...uv-schutz.html
a co to za żel?
Stary 2014-03-27, 12:48   #3447
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

super jest !!

u mnie dzis sls i odżywka z yves rocher
żel lidlowy

efekt zaraz psuje, bo olej chcę pacnąć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014,03.27.jpg (27,4 KB, 39 załadowań)

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:51   #3448
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Hej,

Chciałam ugotować gluta ale nigdy tego nie robiłam.Pisałyscie ,że przy gotowaniu go są jakieś problemy...Proszę napiszcie mi jak się so tego zabrać i jak powinien wyglądasz dobrze ugotowany glut?Muszę spróbować tego kultowego wynalazku.
nie ma problemu przy gotowaniu, 2 łyżki na szklankę wody ( proporcje podaję na oko, bo nigdy nie trzymam sie dokładnego przepisu) zagotować i na małym ogniu gotować jakieś 3-4 min od razu przelac przez sitko pozostawić do wystygnięcia

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:13   #3449
antenka501
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość
a co to za żel?
Imperfecta pokazuje go w poście #2027 (nie potrafię odnośnika wstawić )
antenka501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:13   #3450
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
nie ma problemu przy gotowaniu, 2 łyżki na szklankę wody ( proporcje podaję na oko, bo nigdy nie trzymam sie dokładnego przepisu) zagotować i na małym ogniu gotować jakieś 3-4 min od razu przelac przez sitko pozostawić do wystygnięcia
A moze byc tak, ze siemie jest jakies nie halo? :P bo probowalam juz 6 razy w przerozne sposoby jakie dziewczyny pisaly i nigdy mi glut nie wyszedl dobrze o.O

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości