|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
http://www.co-operativepharmacy.co.u...ge/3629516.jpg Inne już nie są takie fajne, a duże butelki mimo takich samych składów to chyba mają rozcieńczone coś bo są bardziej lejące i nie działają jakoś za specjalnie
|
|
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
O oleju z orzechów włoskich uprzejmie donoszę ;-)
Po wczorajszym olejowaniu dziś rano były ładnie pokręcone, ale bez szału, tzn bez oleju też tak potrafią. Pod koniec dnia zrurowane i trochę spuszone. Czyli jak zwykle. Ale trochę śmierdzą, chyba nie domyłam porządnie oleju, a zapach miał konkretny. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
Macka super masz te rulony!
Klaudenc Ja używałam chyba tej Teraz myślę, że chyba nawet piękniej sie kreciły [ale własnie zobaczyłam; kaszmir i keratynka] to wiele wyjaśnia ;p
|
|
#3424 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Joanku - a tych nie widziałam, jakaś stara wersja chyba bo teraz wszędzie są tylko takie z szyjkami i nakrętką 'pyk' ;D ale składy mają dobre, nawet jako maska są git bo gęste i treściwe. z keratynką jestn ourish me truly, też mam ale teraz coś nie działa, kiedyś kręt podbijała. Dziewuszki kochane, czy możliwe że zmieniła mi się porowatość? Bo od kiedy już nie farbuję i teraz mam wszystkie włosięta swoje, jedynie walnięte parę razy henną to mam problem z pielęgnacją, no albo takie napęczniałe albo rozmiękłe, nie trybię sprawy. Jak z proteinami przegięłam za dawnych czasów to mocno suche włosy, skręcone ale uliz. A teraz takie napęczniałe, lekkie, fefełe i ja nie wiem, no
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-03-26 o 20:52 |
|
|
|
|
#3425 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3426 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na balsam gp z arganem i granatem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie przesadziłaś z olejami i emolientami przypadkiem?
|
||||||
|
|
|
#3427 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3 razy użyłam saszetki (jednej) z biovaxa z keratyną i jedwabiem w tym czasie, może to tak na nie podziałało ![]() Cytat:
![]() Już nie marudzę, uparcie będę je pielęgnować i może im przejdzie ![]() Wydaje mi się, że to właśnie wina przejścia z porowatości średniej na niską. Miewałam kryzysy ale kilkudniowe, ten już trwa zbyt długo. Włosy mam zdrowe, czuję to w dotyku, końcówki nie rozdwajają mi się już od kilku lat, fryzjerki chwalą ich stan. Tylko wyglądają ostatnio tak, że nic dobrego powiedzieć o nich nie można
|
||
|
|
|
#3428 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
To normalne, że włosy naturalne i te po farbowaniu mogą mieć różną porowatość, farba przecież potrafi nawet bardzo mocno zniszczyć włosy.
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu przejeżdżam, niczym nie rozcieńczam. I naprawdę nie żałuję włosom tego serum. W pierwszej chwili włosy wyglądają na trochę tłuste, ale to się wchłania mi po kilku minutach. Olej mi się nie wchłania, tak dla porównania.
|
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki. Właśnie mi przypomnialas. Dawno temu mój były tz jak tylko rulona zobaczył, to zaraz paluchy tam pchał ![]() Tak, właśnie dopiero teraz doczytałam, ze z prażonych. A wcześniej się dziwiłam czemu pachnie spalonymi orzechami, bo przecież to ten drugi olej (pistacjowy?) miał być z prażonych, a nie ten z włoskich. A tymczasem jednak spalenizna ;-) Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
A czy któraś z was olejowała parafiną? Wczoraj na to wpadłam, bo znowu po samodzielnym wyschnięciu super skręt, ruloniki i w ogóle
|
#3432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale spróbuj też mniej tych proteinek może, bo zarówno isana do kręconych ma, jak i biovax ten saszetkowy jest mocno proteinowy, ale to wiesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Przejeżdżam
Cytat:
Kto mi odpowie odnośnie rycyny do szamponu? ![]()
|
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3435 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co za skręt Cytat:
To już nie wiem ![]() Cytat:
Tak to czasem jest, że dbasz pielęgnujesz, a nie chcą się układać jak trzeba albo skręcać jak byśmy chciały. ![]() Cytat:
Ja wlewałam do szamponu trochę, tak na oko i było okej
|
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz, nakrecilas sie na to rozjasnianie,nie sluchalam zadnych rad, nie przygotowalas sie do tego odpowiednio, a teraz jestes zaskoczona, ze nie wyszlo.. Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja komukolwiek na cokolwiek każę czekać, pytam po raz kolejny? Nie umiem znieść ludzi mądrzejszych od telewizora. Wszystko można powiedzieć i doradzić ale odpowiednim tonem, a jak ktoś pisze coś w tonie "och jestem najmądrzejsza na świecie" to jakoś ani nie wydaje mi się wiarygodny ani nie chce mi się go słuchać
Na innym forum chwilę później zapytałam o to samo i dziewczyny potrafią normalnie, kulturalnie w miłej atmosferze doradzić a wizaż robi się zbiorowiskiem wszechwiedzących bab, które nie potrafią nawet normalnie odpowiedzieć tylko z wielką łaską. Na palcach można policzyć osoby, które tutaj to potrafią. Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2014-03-27 o 10:39 |
|
|
|
#3438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3439 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Joanku,ale różnica jest ogromna,warto się postarać i zrobić te wszystkie zabiegi Chciałam ugotować gluta ale nigdy tego nie robiłam.Pisałyscie ,że przy gotowaniu go są jakieś problemy...Proszę napiszcie mi jak się so tego zabrać i jak powinien wyglądasz dobrze ugotowany glut? Muszę spróbować tego kultowego wynalazku .
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko dłuższe! ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- powiem, Wam, że po moim olejowaniu i myciu odżywką, kudełki trzymały się do dzisiaj i już cebulki mnie bolą ![]() dzisiaj kolejne mycie, i kolejne zabiegi. Może też spróbuję z "glutem" ... ? noo i codziennie piję drożdze. Wpadam z pracy do domu i heja! przyzwyczaiłam się już własnie, musze kupić dzisiaj po pracy, bo wczoraj wychlipałam ostatnią porcję |
|
|
|
|
#3441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Vidia,ależ masz loki na całości .A mi ludzie obcy mówię,że mam piękne włosy i częściej teraz jak podcięłam właśnie .W przedszkolu u ALicji babka mnie zaczepiła i w sklepie .Pytają się czy zawsze takie miałam.Mowię od liceum a one taaaak to naturalne??? I taka jest reakcja na kręcone włosy a ja nie mam przecież skrętu afro .Po pocieniowaniu zaczęły się ładniej układać.
|
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jedyna osoba sprawiajaca wrazenie przemadrzalej jestes Ty. Kilka dziewczyn z wlasnego doswiadczenia Ci probowalo cos doradzic, ale ty najpierw mialas rady w dupie, a teraz przychodzisz i sie zalisz znowu jakie te Twoje wlosy sa beznadziejne i jak jest zle. Mysle, ze pora zakonczyc OT dotyczacy Twojego rozjasniania, farbowania, hennowania i innych. Sa do tego odpowiednie watki. Zreszta na innych forach dziewczyny Ci super symaptycznie doradzaja, a tu "baby" chca Ci tylko na zlosc zrobic prawda?Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie mówię, że ktoś mi chce zrobić na złość, mówię tylko, że niektóre osoby odpowiadają w taki sposób jakby robiły to za karę. Jak któraś dziewczyna odpowiadała normalnie to i ode mnie dostawała normalną odpowiedz, nie wiem czy zauważyłaś ależ dobrze, niech się skończy ten off top.Dziękuję, do widzenia
|
|
|
|
|
#3445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...uv-schutz.html |
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3447 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
u mnie dzis sls i odżywka z yves rocher żel lidlowy efekt zaraz psuje, bo olej chcę pacnąć
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Kazar Lady
|
nie ma problemu przy gotowaniu, 2 łyżki na szklankę wody ( proporcje podaję na oko, bo nigdy nie trzymam sie dokładnego przepisu) zagotować i na małym ogniu gotować jakieś 3-4 min od razu przelac przez sitko pozostawić do wystygnięcia
|
|
|
|
#3449 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

I na balsam gp z arganem i granatem 
Włosy zmieniły mi same zasady(już o tej porowatości ostatnio pisałam Wam ) i się gubię, nie wiem co lubią a co nie. Zwykle po wysuszeniu miałam sucharki, które trzymały się do rana sztywne, sprężyste loki miałam do końca dnia. Nie zmieniłam zasad stylizacji - żel lniany, potem mrożący i dyfuzor. Co radzicie?
W związku z ich złym wyglądem myję je codziennie od miesiąca - wiem, że to niezbyt zdrowe dla nich ale 2 dnia wyglądają okropnie, kiedyś myłam co 2,3 dni i byłoby nawet lepiej 2 dnia niż świeżo po myciu.
sucharków nie ma, zaraz po umyciu puch , rano jeszcze lepszy. Gdy nie postaram się bardziej efekt ten sam
Wcześniej słyszałam komplementy na temat loków, teraz ludzie pewnie nie celowo dają mi do zrozumienia że kiepsko z nimi