|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
obiecałam pochwalić się czapą
|
|
|
|
#2492 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, mam niedyskretne pytanie, jaką stosujecie antykoncepcję po porodzie?
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...aign=onetsg_fb
powyżej link do artykułu (kto, co, dlaczego) POPŁAKAŁAM SIĘ!!!! z radości i refleksji ![]() tu film:
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
paulina_radom GRATULUJĘ
mara GRATULACJE Smarrita GRATULACJE Thidien nie miała bym nic przeciwko temu timerowi, tylko nie na czole Ja mam skurcze już 3 noc, raz słabsze a teraz coraz mocniejsze i tylko rozmawiam z dzidzi aby jeszcze do soboty przynajmniej wytrzymała. W dzień też mi sie brzuszek spina i pobolewa jak na @ a nie wspomnę o kłuciach w dole, ja nie wiem jak wytrzymam do soboty ![]()
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow
superancka Cytat:
A tak serio to nie wiem, bo do tabletek na pewno nie wroce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chciałam dopakować torbę i wyjąć z szafy dla Młodego ubranka, żeby przygotować dla męża na 'wychodne', i nijak nie mogę zlokalizować 56, półśpiochy sztuk 2, kaftanik 1 i nic więcej, a przecież zamawiałam i przyszło :/ no nic, będzie się w razie co Młody topić w większych :P
|
|
|
#2497 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Mysle nad zastrzykiem ale na razie to takie 'luzne' myslenie
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-03-27 o 18:26 |
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowych mamuś
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sięto mała będzie miała bączki .... u mnie szpinak (świerzy) na patelni z czosnkiem, serem żółtym i śmietaną + makaron było pyszne a dla reszty rodziny pomidorowa - oni nie jedzą szpinaku |
|
|
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za wszystkie gratulacje
Jak wiecie trafiłam do szpitala bo myślałam że mi odchodzą wody no i niestety to nie były wody niestety, bo już od razu powiedzieli że do porodu nie wyjdę po badaniach okazało się że mam infekcje dróg moczowych więc dostałam antybiotyki dożylnie po tygodniu nic się nie działo ktg dwa razy dziennie i takie tam szpitalne życie na ktg wychodziły przepowiadacze ale dla lekarzy były albo za rzadko albo za czesto albo za małe zawsze coś nie tak I tak sobie czekaliśmy w końcu 24 wyszły skurcze które czułam na badaniu 2cm i decyzja lekarza że podajemy kroplówkę pomyślałam no nareszcie zeszłam na porodówkę pod ktg i kroplówka położna była sceptycznie nastawiona bo rozwarcie tylko na palec no ale mówi że czekamy godzina pod ktg skurcze się nasiliły i były co 3 min po godzinie rozwarcie na 3 cm i zaczełam chodzić w między czasie zadzwoniłam do męża co mi jeszcze potrzeba i że może się powoli zbierać była godzina 13 40 i rozwarcie 4cm pochodziłam jeszcze do 15 15 i na badanie a tam 7cm lekarz mówi że przebijamy pęcherz płodowy i tak zrobił a mnie spoko luz jest fajnie dzwonie do męża gdzie jest nie odebrał bo już jechał był blisko a mnie jak złapały bóle położna bada i mówi że rodzimy bo już pełne rozwarcie a ja w szoku że chyba sobie żartuje no i parłam 2 razy głowka zeszła zadzwoniły po lekarza nie zdążył przyjść bo parłam 2 razy i było po wszystkim położyły mi małego na brzuchu a ja byłam w szoku że tak szybko lekarz doszedł jak rodziłam już łożysko i mówi że nie ma co szyć i poszedł a ja oczy jak 5zł że jak to nie pękłam nie nacieły mnie jak to się stało![]() Przeniosły mnie na łóżko i dały małego i telefon dzwonie do męża i on się pyta gdzie jestem a ja mu mówie że już urodziłam a on nie chciał uwierzyć że jak to już i jak mógł nie zdązyć Adaś w mmałym zakochany cały czas go pilnuje czy śpi i wynosi brudne pieluchy ja dzisiaj przeżywam nawał pokarmu i mam wrażenie że zaraz mi cycki eksplodują a mały jest wspaniały je śpi i prawie nie płącze
|
#2503 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
to nie wiem czemu mały jej nie chce :/Cytat:
Cytat:
nie wiem co zrobić :confused :
|
||||
|
|
|
#2504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też taki chcę
|
|
|
#2505 |
|
Rozeznanie
|
paulina_radom GRATULUJĘ JASIA
tygrysek83 GRATULUJĘ CÓRECZKI! mara86 GRATULACJE DLA MAMUSI OSKARA! Smarrita GRATULUJĘ DZIEWCZYNKI! Witam się po długiej przerwie od poniedziałku jesteśmy w domku, ale jakoś nie mam czasu na forum powoli ogarniam potrzeby moje dziecka i cieszę się z tż, który jest z nami do niedzieli, a później znów nienormowane godziny pracy i powroty wieczorem, więc same rozumiecie dlaczego nie włączam komputera nie będę nadrabiać zaległych stron, ale postaram się być od teraz na bieżąco no i zbiorowo gratuluję skończonych i rozpoczętych tygodni, udanych wizyt, donoszonych ciąż i zdrowych maluszków. Dla niewyspanych mamuś i potrzebujących niech moc będzie z Wami |
|
|
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja się strasznie ciesze ze mam cc. Wybacz nie pocieszylam... ale też mi ostatnio taka myśl przyszła do głowy. I tak już mam dosyć tej końcówki. Dziś ryczalam z bezsilności. W dodatku moje starsze dziecko mnie nie oszczędza i np ciągle molestuje mój brzuch, nie ma opcji żebym się przy nim położyła. Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#2507 |
|
Zadomowienie
|
margo80 super czapa
![]() czemu? ja pewnie na początku będę brała tabletki dla karmiących, a potem może pomyślę o spirali, gum nie lubię a zastrzyk mnie przeraża i dziwi, że dopuszczają go dla matek karmiących czemu nie wymyślą czegoś dla facetów ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- paulina_radom poród ideał - tak to można rodzić codziennie
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny, melduję, że żyje, ale od czasu mojego zniknięcia nie mogę zalogować sie z telefonu na wizaż, aInternet w domu będę miała ok 8.04 dopiero (choć jakaś przesyłka przyszła od operatora, może to to?
) nawet nie mam was jak odczytać, nie wiem jak mi się udalo wejść. Chciałam dac znak, że ueyje i prosić, żebyście mnie nie wyrzucaly usciski dla Was i od dawna świadomy uśmiech od Juliana dla wizazowych ciotek
|
#2510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jak masz zaświadczenie z ZUS to od pracodawcy już nie trzeba. A ta utrata dochodu to trzeba po prostu dostarczyć umowy i pity za 2012 ![]() Papierów dużo, to fakt,ale skompletowanie nie takie straszne. Mnie brakuje męża niemieckiej umowy o pracę, którą gdzieś posiał. A jak pytałam gdzie to napisał "w domu musi być" - pomocny, nie ma co Świetna!!! Cytat:
![]() prezerwatywy jak zwykle Cytat:
|
|
#2511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niektore dzieci sa wybredne i trzeba dla nich szukac i szukac odpowieniej butli ![]() Cytat:
Na poczatku bylo spoko, ale pozniej popuchlam, mialam ciagle plamienia, wrocil tradzik i co najgorsze, a czego nie potrafie przebolec to to, ze stracilam ponad polowe wlosow, na czubku mam lysine zmienialam tabletki, robilam badania krwi, ale nic nie pomoglo.A zastrzyk to chyba tez hormonalne badziewie ![]() Nie mam pojecia co zrobimy, bo gumki to zlooo :brzyfal: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina piękny poród!
Cayenne Witaj! Wszystkie mamuśki przystopowaly. Dzięki czemu jestem na bieżąco :p no i dzięki mojemu kochanemu tel. Czekamy na Twój trwały powrót. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie antykoncepcji: ja po tamtym porodzie pierwszy raz w życiu brałam pigułki i chyba ostatni bo libido spadlo do -100.
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
mówicie o przenoszeniu, ja sie włsnie nie nastawiam, bo poltora roku temu sie nastawiałam jak byłam donoszona i w koncu urodzilam w pierwszym dniu 43 tyg
i przewiduje ze teraz moze byc podobnie niestety, bo skurczy brak jestem donoszona od tygodnia a nic nie rusza.no ale zobaczymy.antykoncepcja- ja nie chce pigulek, po tamtym porodzie stosoalam gumki, ale mam uczulenie..nie wiem co teraz bede stosowac, no bo cos musze. |
|
|
|
#2516 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bylismy na tych urodzinach, fajnie bylo poplotkowalysmy z innymi mamami Smialysmy sie, ze jak tam urodze w tej sali zabaw to dziecko bedzie mialo darmowe wejscia ![]() Dzisiaj mialam przyplyw mocy w przeciwienstwie do wczoraj, przynioslam i wyszorowalam lozeczko wiec moze cos z tego bedzie.spokojnych nocy kochane
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-03-27 o 20:42 |
||
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
A czy to zawsze jest tak ze muszą pojawić się skurcze przepowiadajace? Albo odwrotnie jak są skurcze to znaczy ze poród będzie przed terminem? Mi już co najmniej od miesiąca brzuch twardnieje, ostatnio czasem pojawi się bolesny skurcz, ból jak podczas okresu. A twardnieje dosyć często.
Jeszcze troszkę. Jutro mam wizytę. Ostatnią ![]() Pytanko: liczycie ruchy? Bo ja dostałam kartę do liczenia w klinice i notorycznie o tym zapominam. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za wizyte nie licze ruchow |
|
|
|
|
#2519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2520 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Tez niestety. Cytat:
![]() Szkoda ze Kacper teraz nie chce miec az tak cichych dni jak w brzuchu
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

superancka

to nie wiem czemu mały jej nie chce :/

nie wiem co zrobić
:confused :
) nawet nie mam was jak odczytać, nie wiem jak mi się udalo wejść. Chciałam dac znak, że ueyje i prosić, żebyście mnie nie wyrzucaly