Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 12:21   #3451
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość
a co to za żel?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:42   #3452
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
super jest !!

u mnie dzis sls i odżywka z yves rocher
żel lidlowy

efekt zaraz psuje, bo olej chcę pacnąć
cudowne
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:53   #3453
Joanku
Zadomowienie

Ja np robię trzy łyżki na szklankę wody bo jak wystygnie to jest gestszy.
Jak też robię po swojemu;
1. Zalewam wrzątkiem
2. Stawiam Nasionka na wolnym ogniu.
3. Mieszam sobie (bo lubię mącić w garach ;p )
4. Ważne jest by glut się zagotował i trochę spienil bo jak mi wystygnie to jest gestszy.
A! I jeszcze jak gotuję to tak żeby po podniesieniu łyżki była kislowata konsystencja. Gdyby coś to dosypuje ziaren żeby mi się konsystencja zgadzała.
No i trzeba pamiętać, że to glut i nigdy żelem jaki znamy nie będzie. Odcedzam jeszcze gorący przez sitko i zostawiam w kubasie.
U mnie najlepiej się sprawdza żeby go wylać na ociekające włosy zaraz po myciu i wygnieść tshirtem.
Potem mam w razie czego w lodówce zmieszany w proporcji 1/3z 1/3 wody i 1/3 aloesu w psiukaczu.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-03-27 o 13:19
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:15   #3454
JudytaKas
Zakorzenienie

Joanku
Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
O oleju z orzechów włoskich uprzejmie donoszę ;-)
Po wczorajszym olejowaniu dziś rano były ładnie pokręcone, ale bez szału, tzn bez oleju też tak potrafią. Pod koniec dnia zrurowane i trochę spuszone. Czyli jak zwykle. Ale trochę śmierdzą, chyba nie domyłam porządnie oleju, a zapach miał konkretny.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Jakież zbite loczęta
Cytat:
super jest !!

u mnie dzis sls i odżywka z yves rocher
żel lidlowy

efekt zaraz psuje, bo olej chcę pacnąć
nie będę chwalić, bo sama wiesz, że jest super

Uwaga, drastyczne zdjęcie
Po fryzjerce, włosy wyciągnięte na szczotce. Za tydzień będę miała robione refleksy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg proste27.03.jpg (30,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27.03.jpg (31,2 KB, 43 załadowań)

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:42   #3455
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Ja np robię trzy łyżki na szklankę wody bo jak wystygnie to jest gestszy.
Jak też robię po swojemu;
1. Zalewam wrzątkiem
2. Stawiam Nasionka na wolnym ogniu.
3. Mieszam sobie (bo lubię mącić w garach ;p )
4. Ważne jest by glut się zagotował i trochę spienil bo jak mi wystygnie to jest gestszy.
A! I jeszcze jak gotuję to tak żeby po podniesieniu łyżki była kislowata konsystencja. Gdyby coś to dosypuje ziaren żeby mi się konsystencja zgadzała.
No i trzeba pamiętać, że to glut i nigdy żelem jaki znamy nie będzie. Odcedzam jeszcze gorący przez sitko i zostawiam w kubasie.
U mnie najlepiej się sprawdza żeby go wylać na ociekające włosy zaraz po myciu i wygnieść tshirtem.
Potem mam w razie czego w lodówce zmieszany w proporcji 1/3z 1/3 wody i 1/3 aloesu w psiukaczu.
Odcedzasz gorący czy wystygnięty?

W temacie Imperfekty, bo normalnie aż mnie świerzbi napisać to ja po prostu nie czytam i się nie denerwuję, ale szkoda mi tych z was, co jej doradzają, a ona jeszcze zjeżdża, że się wymądrzają.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Uwaga, drastyczne zdjęcie
Po fryzjerce, włosy wyciągnięte na szczotce. Za tydzień będę miała robione refleksy
Yyyy co autor fryzury miał na myśli? Nawet jak na wyciągane na szczotce jakieś to takie dziwne

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:50   #3456
Joanku
Zadomowienie

xal
Zdejmuje z gazu i od razu przez sito. ;D Jak raz zostawiłam do wystygnięcia to mi nie chciał przejść..

Judytko Ale Ty masz ten skręt mocny w takim razie! ;D

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-03-27 o 15:02
Stary 2014-03-27, 14:50   #3457
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Yyyy co autor fryzury miał na myśli? Nawet jak na wyciągane na szczotce jakieś to takie dziwne
Bo widzisz moich włosów nie da się wyprostować I tak się wykręcają na wszystkie strony (a przy tym nie były psikane żadnym lakierem ani pianką czy innym dziwadłem). Szybko ułożyły się po swojemu

dniem twojego życia."

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 14:59   #3458
Curly81
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczynki.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:59   #3459
xal
Zakorzenienie

Cytat:
[b]xal[\b]
Zdejmuje z gazu i od razu przez sito. ;D Jak raz zostawiłam do wystygnięcia to mi nie chciał przejść..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ja kiedyś zostawiłam, i się taki super glut zrobił. Fakt, że tylko połowa była do użycia, bo reszta nie chciała się od nasionek oddzielić, ale glut pierwsza klasa
Następnym razem spróbuję twoją metodą 3 łyżek.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:03   #3460
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Odcedzasz gorący czy wystygnięty?

W temacie Imperfekty, bo normalnie aż mnie świerzbi napisać to ja po prostu nie czytam i się nie denerwuję, ale szkoda mi tych z was, co jej doradzają, a ona jeszcze zjeżdża, że się wymądrzają.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Widocznie Imperfekta uwaza sie za "madrzejsza od telewizora"
Ja nie mialam nic przeciwko jej ciaglym lamentowac dopoki nie przyszla sfochowana jak kiedys bodajze nusia(jezeli pomylilam nick to przepraszam) i nie zaczela najezdzac jakie te wizazanki zle i podle.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 15:06   #3461
Joanku
Zadomowienie

delikatny off top;
xal i DELL mylita mi się strasznie przez te wasze sloneczka! ;P haha

Curly Bo widzisz pewnie się zamartwiasz a dla wiekszości komplementujących Twoje włoski to marzenie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 16:07   #3462
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Od telewizora to na prawde nie ciezko byc madrzejszym a jedyna osoba sprawiajaca wrazenie przemadrzalej jestes Ty. Kilka dziewczyn z wlasnego doswiadczenia Ci probowalo cos doradzic, ale ty najpierw mialas rady w dupie, a teraz przychodzisz i sie zalisz znowu jakie te Twoje wlosy sa beznadziejne i jak jest zle. Mysle, ze pora zakonczyc OT dotyczacy Twojego rozjasniania, farbowania, hennowania i innych. Sa do tego odpowiednie watki. Zreszta na innych forach dziewczyny Ci super symaptycznie doradzaja, a tu "baby" chca Ci tylko na zlosc zrobic prawda?

Myślę, że trochę przesadzasz... No ale nie ma co się kłocić.

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
A moze byc tak, ze siemie jest jakies nie halo? :P bo probowalam juz 6 razy w przerozne sposoby jakie dziewczyny pisaly i nigdy mi glut nie wyszedl dobrze o.O

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Ciężko stwierdzić, może faktycznie siemię jest jakiejś gorszej jakości do dlatego nie chce Ci nic wyjśc, mnie się to raczej nie zdarzyło więc nie pomogę za wiele

Ja mam dziś na głowie masakrę chyba jakieś przenawilżenie i przeproteinowanie w jednym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg .....jpg (44,1 KB, 34 załadowań)
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 16:14   #3463
Imperfecta
Zakorzenienie

Dziewczyny troche chyba jednak serio przesadzacie nie powiedzialam do Was jednego zlego slowa. Odezwalam sie tylko do Joanku ktora wlasciwie odkad przyszla to ma do mnie jakis problem, ciagle pokazuje jak to wszystko wie lepiej bez przerwy mnie krytykujac. Nie powiedzialam jednego zlego slowa do reszty z was wiec hm... nie rozumiem tego swietego oburzenia z waszej strony.

Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 16:30   #3464
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny troche chyba jednak serio przesadzacie nie powiedzialam do Was jednego zlego slowa. Odezwalam sie tylko do Joanku ktora wlasciwie odkad przyszla to ma do mnie jakis problem, ciagle pokazuje jak to wszystko wie lepiej bez przerwy mnie krytykujac. Nie powiedzialam jednego zlego slowa do reszty z was wiec hm... nie rozumiem tego swietego oburzenia z waszej strony.

Zgadzam się zrobił się niepotrzebny szum.

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
Stary 2014-03-27, 16:38   #3465
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Zgadzam się zrobił się niepotrzebny szum.
Dlatego chyba podziękuję za udzielanie się na tym forum bo ja się w czyjeś konflikty nie mieszam a skoro cały wątek ma mieć problem, bo powiedziałam coś do jednej osoby to przepraszam serdecznie

I koniec tematu, bo zaraz znów któraś będzie miała problem o "Imperfectowy offtop"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 16:39   #3466
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
O matko
A ja od początku staram się tylko pomóc. Nie wiem cczemu upatrujesz sobie we mnie wroga? Poleciłam tylko folię do rozjaśniania, jak jest co to chwalę, czy sama proponowałam, zebyś mnie privała co do henny i kładła na łepek, cokolwiek pisałaś starałam się pomóc.
Imperfecto Nigdy nie miałam na celu Cię obrażac, czy się czepiac, chyba trochę błędnie odbierasz szczyptę mojej szczerości.
Stary 2014-03-27, 16:40   #3467
Lenyczek
Przyczajenie

WIECIE CO, NO NIE WYTRZYMAM. Bo nie chcę paść ofiarą publicznego linczu ale chcę powiedzieć, że jestem wielce rozczarowana kolezanką Imperfectą! Jestem tu długo i z takim tupetem się nie spotkałam, tu podczytuję, ale udzielam się na wielu innych forach, jak mam czas i jestem potwornie zbulwersowana jak niedojżała jesteś. Nienawidzę dwulicowych ludzi a to co Ty wyczyniasz przekracza jakiekolwiek granice. Cieszymy się z Tobą, pomagamy i doradzamy, ale naszej celebrytce ciagle mało! Trzeba komplementować co post, bloga podczytywać i oczywiście głaskać i pocieszać a jak ktoś coś szczerze, powie co na serduchu lezy i ze nie tędy droga, to sie leci na inne fora i tak NAM TUTAJ obrabia tyłki, jak to tylko możliwe. Myślisz, ze tylko Ty masz konto na włosomaniaczym portalu anwen? Jak możesz biec tam i oczerniać ludzi a potem przychodzić tu uśmiechać się i pytać o rady? Wiele z nas pokazało twarze, sa w internecie personami które mozna zidentyfikować. To obrzydliwe. Ja myslalam ze traktujemy sie fair i takie chore zachowania przewrażliwonych nastolatek mamy daleko za sobą. Jest mi strasznie przykro. cholera, dziewczyno jak mi przykro bo zawsze byłam fanem Twoich włosów, skretu, gęstości! Ale ostatnio Twoje włosomaniactwo zakrawa na obsesję. Widać włosy jedno a właścicielka drugie.. Wszystko tyczy się tylko Ciebie. Twoje wejścia smoka, fanfary i zmiany imidżu Jestem zmęczona, chcę wejść tu na forum i pogadać z dziewczynami połączona wspólnym tematem, z dala od pracy, dziecka, kiedy mam te minutę z kawą dla siebie a potem dzieje się cos takiego i się odechciewa. A PRZECIEŹ Nikt Ci tutaj żle nie zyczy, nikt nie obrabia tyłka, wszystkie się trzymamy razem a Ty wyciagasz brudy gdzie tylko możesz. TAK.SIĘ.NIE.ROBI. U Anwen też zamierzam to napisać!

Co do włosów, to przy dziecku odpuszczam i odbudowywuję po ciąży. Jestem zmęczoną mamą ostatnio.
Lenyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 16:44   #3468
Imperfecta
Zakorzenienie

Bo napisałam prawdę? Nie zamierzam się z tym kryć sorry, jak mnie coś wkurza to o tym mówię. Nieważne czy tu czy na forum anwen. Pierwszy raz cokolwiek złego napisałam na forum anwen na wizaż tylko z powodu tego świętego oburzenia.
Nikogo nie zmuszałam ani do komplementowania moich włosów, ani do czytania mojego bloga ani do niczego innego. pisz sobie co chcesz i co chcesz. mam Ci jakoś pomóc?
Stary 2014-03-27, 16:53   #3469
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenyczek Pokaż wiadomość
WIECIE CO, NO NIE WYTRZYMAM. Bo nie chcę paść ofiarą publicznego linczu ale chcę powiedzieć, że jestem wielce rozczarowana kolezanką Imperfectą! Jestem tu długo i z takim tupetem się nie spotkałam, tu podczytuję, ale udzielam się na wielu innych forach, jak mam czas i jestem potwornie zbulwersowana jak niedojżała jesteś. Nienawidzę dwulicowych ludzi a to co Ty wyczyniasz przekracza jakiekolwiek granice. Cieszymy się z Tobą, pomagamy i doradzamy, ale naszej celebrytce ciagle mało! Trzeba komplementować co post, bloga podczytywać i oczywiście głaskać i pocieszać a jak ktoś coś szczerze, powie co na serduchu lezy i ze nie tędy droga, to sie leci na inne fora i tak NAM TUTAJ obrabia tyłki, jak to tylko możliwe. Myślisz, ze tylko Ty masz konto na włosomaniaczym portalu anwen? Jak możesz biec tam i oczerniać ludzi a potem przychodzić tu uśmiechać się i pytać o rady? Wiele z nas pokazało twarze, sa w internecie personami które mozna zidentyfikować. To obrzydliwe. Ja myslalam ze traktujemy sie fair i takie chore zachowania przewrażliwonych nastolatek mamy daleko za sobą. Jest mi strasznie przykro. cholera, dziewczyno jak mi przykro bo zawsze byłam fanem Twoich włosów, skretu, gęstości! Ale ostatnio Twoje włosomaniactwo zakrawa na obsesję. Widać włosy jedno a właścicielka drugie.. Wszystko tyczy się tylko Ciebie. Twoje wejścia smoka, fanfary i zmiany imidżu Jestem zmęczona, chcę wejść tu na forum i pogadać z dziewczynami połączona wspólnym tematem, z dala od pracy, dziecka, kiedy mam te minutę z kawą dla siebie a potem dzieje się cos takiego i się odechciewa. A PRZECIEŹ Nikt Ci tutaj żle nie zyczy, nikt nie obrabia tyłka, wszystkie się trzymamy razem a Ty wyciagasz brudy gdzie tylko możesz. TAK.SIĘ.NIE.ROBI. U Anwen też zamierzam to napisać!

Co do włosów, to przy dziecku odpuszczam i odbudowywuję po ciąży. Jestem zmęczoną mamą ostatnio.

Ale po co się tak denerwować i w tym momencie obrażać koleżankę? Psujemy w ten sposób tylko atmosferę, Dziewczyna może odebrała post koleżanki w trochę inny sposób, ona wyjaśniła że nie miała niczego złego na myśli, i myślę że jest po sprawie, Joanku radziła bo wiedziała co i jak, chciała pomóc, co nie znaczyło że Imperfecta miała posłuchać, zrobiła po swojemu i okej miała do tego prawo. Więc prosiłabym zakończyć temat bo to jest tutaj nikomu niepotrzebne, i jednocześnie nie obrażanie się nawzajem bo to się mija z celem tego wątku. Myślę że należało by się powstrzymać z takimi postami Lenyczek.

Imperfecta

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2014-03-27 o 16:58
Stary 2014-03-27, 17:01   #3470
Joanku
Zadomowienie

Znaczy.. Ja tylko od siebie. Aż weszłam. Widziałam.
Przykro mi, że zasłużyłam sobie na obrabianie tylka na innym forum na którym sama jestem zarejestrowana
Stary 2014-03-27, 17:07   #3471
Imperfecta
Zakorzenienie

Z tego co wiem to wszędzie, w internecie także panuje wolność słowa. Wolę być szczera i powiedzieć co mnie wkurza a nie udawać, że wszystko mi pasuje powiedziałam tu, miałam potrzebę napisałam tam, nie pisałam po wiadomościach prywatnych ani nic z tych rzeczy, wiec, z niczym się nie kryłam więc nie rozumiem po co takie roztrząsanie sprawy jakbym co najmniej kogoś zamordowała. Nie macie co robić w życiu tylko szukać na innych forach co kto o kim powiedział? trochę przykre no ale. Nie wiem jaki niejaka Lenyczek miała cel w napisaniu tu tego posta, nie wiem żeby mi było wstyd? z jakiej racji? Bo powiedziałam co myślę? Raczej nie powinno mi być z tego powodu wstyd
Przeszkadza Wam moja obecność tu? Nie ma problemu, płakać przecież nie będę no ludzie, to tylko forum...
Też się spotkałam, że osoby mnie obgadywały na innych forach, innych wątkach i to nie przebierając w słowach a jakoś po nikim nie jechałam, nikomu nawet uwagi nie zwróciłam, swoje pomyślałam i tyle.
Stary 2014-03-27, 17:20   #3472
Joanku
Zadomowienie

Rozumiem, ale chyba wolałabym dostać prywatna wiadomość i rozwiać Twoje watpliwości osobiście. Wolność słowa, owszem ale chyba nie znaczy to, że mozna pisać wszystko co do głowy przyjdzie bez pomyślenia o innych?

Dobra, niewazne bo się stresuję i trochę prosto tym w gardło dostałam ;/

Ja mam dziś BHD.
Stary 2014-03-27, 17:23   #3473
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Ja mam dziś na głowie masakrę chyba jakieś przenawilżenie i przeproteinowanie w jednym
Góra fajna tylko dół coś taki smętny. Może oczyszczanko

dniem twojego życia."
Stary 2014-03-27, 17:28   #3474
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Mogła się zmienić, mi zmalała
Nie przesadziłaś z olejami i emolientami przypadkiem?
No nie raczej bo tak mało teraz używam. Ale wczoraj naolejowałam na godzinkę i zmyłam tylko szamponem dla dzieci to po myciu były takie niby że mocno nawilżone, gładkie ale jakby puste. Dziś są suchawe takie, ale znormalniały. W sensie struktury nadal nie mam takiej twardej i mocnej, tlyko takie fruwasy nieco lekkie, suche i puszaki ale to dobrze, znaczy że normują się. Miałam takie włosy kiedyś myjąc codziennie szamponem + odżywka na 2 minuty. Po prostu nie będę szaleć, nawet kręćkają się, bedzie fajnie jak wyjdę z tego półrocznego kryzysu ;D

Ktoś pisał o olejowaniu parafiną - ja kiedyś olejowałam wazeliną z kokosem i efekt był niesamowity, włosy szybko mi rosły i były mocne, takie twarde i grube. Więc parafina płynna może mieć podobny efekt przy regularnym stosowaniu tak myślę i włoski bardzo mięciutkie o ile się się przegnie, mega cieżko potem zmyć.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:30   #3475
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, ale chyba wolałabym dostać prywatna wiadomość i rozwiać Twoje watpliwości osobiście. Wolność słowa, owszem ale chyba nie znaczy to, że mozna pisać wszystko co do głowy przyjdzie bez pomyślenia o innych?

Dobra, niewazne bo się stresuję i trochę prosto tym w gardło dostałam ;/

Ja mam dziś BHD.
Owszem, należy pomyśleć o innych o ile ktoś myśli o nas

I racja, niech już będzie koniec tematu.
Przepraszam postaram się następnym razem swoje emocje trzymać na wodzy.

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2014-03-27 o 17:32
Stary 2014-03-27, 17:43   #3476
Miskaa78
Kazar Lady

Ile razy się można żegnac
Tęsknię za Eloe

Sezamka zmylam samą wodą, zakrecilo fajnie, efekt zobacze dopiero rano

Stary 2014-03-27, 17:51   #3477
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Ile razy się można żegnac
dużo
Cytat:
Tęsknię za Eloe
ja też
Cytat:
Sezamka zmylam samą wodą, zakrecilo fajnie, efekt zobacze dopiero rano
Dało radę?
Ja swoje też naolejowałam po fryzjerce. Po myciu posiedziałam z maską 30 min., jutro zobaczę jak się układają po cięciu

dniem twojego życia."
Stary 2014-03-27, 17:56   #3478
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
dużo

ja też

Dało radę?
Ja swoje też naolejowałam po fryzjerce. Po myciu posiedziałam z maską 30 min., jutro zobaczę jak się układają po cięciu
Nieźle ciachnelas, pokaz się jutro

Stary 2014-03-27, 17:58   #3479
macka
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość

Chciałam ugotować gluta ale nigdy tego nie robiłam.Pisałyscie ,że przy gotowaniu go są jakieś problemy...Proszę napiszcie mi jak się so tego zabrać i jak powinien wyglądasz dobrze ugotowany glut?Muszę spróbować tego kultowego wynalazku.
Dobry glut powinien być... glutowaty :-D
Sorki, nie mogłam się powstrzymać ;-)
Ja dałam 2 łyżki i szklankę wody, 10-15 min gotowania, od razu gorący na sitko. Spróbowałam, ładny połysk daje, ale poza tym u mnie nic więcej, a jeszcze dłużej włosy schną. Więc nie chce mi się z nim ciapac.

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość
prawie jak moje tylko dłuższe!

powiem, Wam, że po moim olejowaniu i myciu odżywką, kudełki trzymały się do dzisiaj ale dzisiaj je już sobie spięłam i już cebulki mnie bolą

Im mam krótsze, tym mniej się kręcą. Nigdy wcześniej nie miałam aż takich długich i tyłu rulonow. Sama się dziwie, nawet nie wiedziałam ze takie są...

Też nie znoszę zawiązywania, żadnych upięć. Każde ZAWSZE boli. Nawet jak cześć jest tylko lekko gdzieś spinkami podpięta.

Muszę z kompa forum obejrzeć, dużo zdjęć jest włosów, a ja jak zwykle z tel nie wiem o czym mowa...

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:03   #3480
Milena_ 798
Raczkowanie

[QUOTE=Miskaa78;45775951]

Cytat:
Tęsknię za Eloe
ja też i za całą starą gwardią
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości