Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 16:10   #1531
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Le_lena, ja nie kupuję w ogóle bardotek, to się nie wypowiadam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 16:12   #1532
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Kasiulenkowo gratki!

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Co myślicie o rękawiczkach do łokcia do sukni ślubnej? A jeżeli tak to czy nosić je przez całą noc?
Jestem na nie, nie podoba mi sie to
edit: doczytałam o twojej sytuacji i takie bolerka które proponują dziewczyny to wg mnie dużo lepsze rozwiązanie niż rękawiczki

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Wczoraj wstawiłam linka do pończoch, teraz nie mogę bo w pracy jestem i na tel
Przeoczyłam ale już znalazłam, dziękuję ślicznie

Cude powodzenia na rozmowie!
Stary 2014-03-27, 16:19   #1533
Le_lena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Le_lena, ja nie kupuję w ogóle bardotek, to się nie wypowiadam
Damn myślałam, że podrzucisz jakiś sklep z bardotkami godny polecenia
Swoją drogą, zawsze jest opcja, że zarzucę sobie na plecy - pod bolerkiem może nie będzie widać

Odetnijcie mi internet zanim setny raz będę chciała zmieniać bukiet, koncepcje, kolor przewodni i inne takie ... dobrze, że narzeczonego nie chcę zmienić - chociaż jego też znalazłam, przez internet

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-03-27 o 16:22
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 16:23   #1534
Dotka90
Zakorzenienie

Lena, ja źle w bardotkach wyglądam
Na ślub biorę normalny biustonosz, a do sukni doszywam ramiączka
Stary 2014-03-27, 16:28   #1535
Le_lena
Raczkowanie

Dotka kotek, o właśnie widzisz - ja też źle. Moje piersi nie dość, że są dosyć spore, to do tego mega ciężkie i jak poszłam na rajd po stanikarni to mi prawie każda Pani powiedziała, że tą babeczke co mi suknie sprzedała to powinnam ochrzanić , że będę wyglądała jak Liszowska na swoim ślubie strasznie miłe ale nie poddaję się! jak trzeba będzie to je na budapren do sukni przymocuję

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-03-27 o 16:30
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 16:54   #1536
Grace O Malley
Raczkowanie

Jestem 20 stron w plecy

Zostało mi do ślubu 57 dni. Więc i ja w sumie stwierdziłam, że mogłabym spisać co mam załatwione, a co nie. I się przeraziłam...

Załatwione/kupione
1 sala
2 dj
3 foto
4 kupione zaproszenia
5 USC
6 podanie o ślub plenerowy
7 obrączki
8 zamówiona sukienka
9 zamówiony welon
10 zamówione buty
11 kolczyki
12 bransoletka

Do zrobienia/kupienia:
1 kurs tańca
2 garniak na ślub
3 garniak codzienny na drugi dzień
4 buty tż
5 spinki do mankietów
6 koszule białe 3x
7 skarpetki
8 krawat/mucha
9 zamówić bukiety
10 umówić fryzjerkę
11 odebrać buty (moje)
12 przymiarki sukienki
13 zmienić pas przy sukience
14 bransoletka z perłą
15 próbna fryzura
16 stanik
17 pończochy
18 majciochy
19 alkohol
20 ustalić menu
21 ustalić drinki
22 ustalić listy piosenek
23 tort
24 lody
25 noclegi
26 kwartet/skrzypki
27 ogarnąć resztę zaproszeń
28 rozdać/wysłać do końca zaproszenia
29 winietki
30 coś we włosy po zdjęciu welonu
31 podziękowania dla rodziców
32 podziękowania dla sióstr
33 koszyczki ratunkowe
34 Czy coś jako podziękowanie?
35 sukienka na drugi dzień
36 manicure i pedicure hybrydowy (zapisać się)
37 wybielanie zębów
38 zastanowić się nad przyjazdem pani fotograf
39 zabawy oczepinowe?
40 ozdoby na ślub na krzesełka
41 coś więcej na stół młodych + ew. dokupić wazoniki
42 mikrodermabrazja (bądź inne cudo które mi pomoże z twarzą) zacząć jak najszybciej żeby chociaż 3 zabiegi zdążyć zrobić!
43 ogarnąć plan imprezy
44 pudełko na obrączki

(kolejność mocno losowa)
Czy o czymś nie zapomniałam?

Nie wiem jak z tym zdążymy. W szczególności z kursem tańca - jestem tym przerażona... A mój TŻ twierdzi że jest jeszcze tyyyyyyyyyle czasu

Edytowane przez Grace O Malley
Czas edycji: 2014-03-27 o 16:59
Grace O Malley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:05   #1537
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Dotka kotek, o właśnie widzisz - ja też źle. Moje piersi nie dość, że są dosyć spore, to do tego mega ciężkie i jak poszłam na rajd po stanikarni to mi prawie każda Pani powiedziała, że tą babeczke co mi suknie sprzedała to powinnam ochrzanić , że będę wyglądała jak Liszowska na swoim ślubie strasznie miłe ale nie poddaję się! jak trzeba będzie to je na budapren do sukni przymocuję
dlatego ja ze względu na dość "duży" biust mam suknie z prostym dekoltem. pięknie się gubią te cycuchy, a mi właśnie o to chodzi, bo nie lubię ich, a eksponować to już w ogóle

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-27, 17:15   #1538
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
An - my na kopertach drukowaliśmy Też chciałam pisać, ale ja mam dziwne pismo, tzn. zależne od dnia i tego, czym piszę Jak mam dobry dzień i piszę piórem, to mam mega ładne. A jak ręka zmęczona i kijowy długopis, to bazgrzę jak kura pazurem.

Niemniej jednak, my mamy więcej kopert zamówione i słusznie, bo już zmarnowaliśmy chyba z 6 kopert. A to złe imię wpisaliśmy (bo nie wiedzieliśmy/pomyliło nam się), a to kopertę źle TŻ włożył, a to się zagapiliśmy itd. Dlatego chociaż z 5 więcej warto mieć.
(...)
Dzwoniła dziś pani z Froartu, obrączki gotowe do odbioru
Ale się cieszę!!! W sobotę po nie jedziemy, nie mogę się doczekać! :love
Co do kopert, to domówię jeszcze 10-15 zapasowych - będzie mnie to kosztować dodatkowe 6zł, ale lepiej dźwigać niż ścigać

Czekam na fotki obrączek! Ale fajnie, że już macie!

Grafik przysłał mi dziś projekt zaproszeń i już jest w 90% gotowy, jeszcze drobne poprawki stylistyczne I wzięliśmy w końcu do zaproszeń cytat z piosenki, którą na 95% będziemy mieć na pierwszy taniec
Teraz się trochę stresuję, że nie robimy specjalnego zaproszenia dla Rodziców, ale wpadłam na pomysł napisania im odręcznego liściku jako dodatku do zaproszeń, coś w stylu tych typowych tekstów na zaproszenia dla Rodziców, a do tego zwykłe zaproszenie, żeby już nie robić szumu w zamówieniu.

I któraś z Was w klubie wstawiała kolczyki z Arteo i przepadłam Do tej pory cały czas miałam koncepcję biżuterii z cyrkonii, w tym stylu:

A teraz mi w głowie siedzą te kolczyki i cały czas myślę, że przecież chciałam iść w cyrkonie, a nie kryształki, a teraz mam taki mętlik Serce ciągnie do cyrkonii, ale te z Arteo też mnie oczarowały no i te z Arteo zdają się zdecydowanie bardziej pasować do mojej sukni... jak żyć?!

Co do biustonoszy, to ja kiedyś miałam baaardzo duży, a teraz jest umiarkowanie duży Ale już dawno porzuciłam sieciówki na rzecz sklepów z bielizną, mój faworyt to chyba Dalia. Za to bardotek nigdy nie lubiłam i nie lubię, na ślub celować będę chyba w straplessa Michalak w pierwszej kolejności albo w Estiq.

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-03-27 o 17:20
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:25   #1539
activelifestyle
Rozeznanie

Wy macie za duże, ja nie mam prawie wcale mam nadzieję, że suknia jakoś będzie na mnie wyglądać...
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:36   #1540
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Co do kopert, to domówię jeszcze 10-15 zapasowych - będzie mnie to kosztować dodatkowe 6zł, ale lepiej dźwigać niż ścigać

Czekam na fotki obrączek! Ale fajnie, że już macie!

Grafik przysłał mi dziś projekt zaproszeń i już jest w 90% gotowy, jeszcze drobne poprawki stylistyczne I wzięliśmy w końcu do zaproszeń cytat z piosenki, którą na 95% będziemy mieć na pierwszy taniec
Teraz się trochę stresuję, że nie robimy specjalnego zaproszenia dla Rodziców, ale wpadłam na pomysł napisania im odręcznego liściku jako dodatku do zaproszeń, coś w stylu tych typowych tekstów na zaproszenia dla Rodziców, a do tego zwykłe zaproszenie, żeby już nie robić szumu w zamówieniu.

I któraś z Was w klubie wstawiała kolczyki z Arteo i przepadłam Do tej pory cały czas miałam koncepcję biżuterii z cyrkonii, w tym stylu:

A teraz mi w głowie siedzą te kolczyki i cały czas myślę, że przecież chciałam iść w cyrkonie, a nie kryształki, a teraz mam taki mętlik Serce ciągnie do cyrkonii, ale te z Arteo też mnie oczarowały no i te z Arteo zdają się zdecydowanie bardziej pasować do mojej sukni... jak żyć?!

Co do biustonoszy, to ja kiedyś miałam baaardzo duży, a teraz jest umiarkowanie duży Ale już dawno porzuciłam sieciówki na rzecz sklepów z bielizną, mój faworyt to chyba Dalia. Za to bardotek nigdy nie lubiłam i nie lubię, na ślub celować będę chyba w straplessa Michalak w pierwszej kolejności albo w Estiq.
Ja wstawiałam, i ja też przepadłam Bo chyba jednak kupie te z arteo dokładnie te co wkleiłaś

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:37   #1541
czekooczekolada
Zakorzenienie

An dla mnie te cyrkoniowe są piękniejsze
active ja Ci moge oddac wieksza polowe moich

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-27, 17:48   #1542
Lemon_Drop
Zadomowienie

An mi się bardziej podobają te pierwsze

Czeko mi też możesz trochę oddać
Stary 2014-03-27, 17:49   #1543
Dotka90
Zakorzenienie

An, kolczyki zdecydowanie 1
Czeko, a ja dużobiuściasta w kieckach z prostym dekoltem wyglądam okropnie, właśnie lekkie wcięcie (serduszko) dopiero dodaje biustowi lekkości
Ile cycków tyle opinii
Stary 2014-03-27, 17:56   #1544
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

cornflower_girl zaproszenia będziemy raczej zamawiać bo z projektowaniem nie będzie pewnie czasu, bo tyle mamy jeszcze do zrobienia że ja sama nie wiem jak się wyrobimy

Ad rem pudełeczka są też nad takimi myślę

Anesthesia te pierwsze są śliczne sama zamówiłam podobne

czekooczekolada to może i dla mnie coś jeszcze wystarczy tych cycuchów ??? Przy moim 70C to mam nadzieję że będą wszyte duuuuże gąbeczki w tą moją kiece bo nie wiem czy jakikolwiek biustonosz będzie możliwy do założenia skoro wycięcie z tyłu jest w V

Jutro USC właśnie ogrania mnie stres i fisiuje na maxa

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-27 o 18:02
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 17:56   #1545
czekooczekolada
Zakorzenienie

Lemon juz pakuje i wysyłam

Dotka a u mnie wlasnie na odwrót - w serduszku cycki mi sie wylewały i te mięsicha pod ramionami też, tfu, no ale to juz zalezy co komu pasi

🤍

Stary 2014-03-27, 17:58   #1546
Le_lena
Raczkowanie

czekooczekolada - w zasadzie to i ja mam "prosty" i na szczęście ich nie widać - w sensie nie są gołe Jakiś mam lęk, że będzie mi latać po prostu

Anesthesia - straplessa Michalak mierzyłam nie trzyma mnie

Dam Wam znać po weekendzie co wymyśliłam, bo liczę na to, że skończę już swoje historie ze stanikiem
Stary 2014-03-27, 17:58   #1547
Linaewen
Zakorzenienie

An, cyrkoniowe zdecydowanie. Znaczy 1
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:00   #1548
czekooczekolada
Zakorzenienie

przepraszam, że offtopuję, ale czy to jest normalne, że 3 dni po gastroskopii dalej mnie tak napierdziela przełyk że nie moge śliny przełknąć ? nie wspominając jakie katusze przechodze jedząc...

🤍

Stary 2014-03-27, 18:01   #1549
Godzia_13
Raczkowanie

Cytat:
Ehh my to się mamy z tym naszym biustem

do ślubu kupiłam sobie Panache Evie z wyprzedaży kurcze, ale chyba mnie coś zaćmiło na tych zakupach bo teraz nie jestem do niego przekonana, wydaje mi się, że jeszcze bardziej powiększa mój biust , chyba coś jest na rzeczy bo nawet moja mama tak twierdzi
będę szukała czegoś jeszcze
Stary 2014-03-27, 18:16   #1550
Anesthesia
Wtajemniczenie

Krooliczku, w takim razie dziękuję za inspirację! Reszcie dziękuję za rady! jak patrzę na nie obok siebie to jednak wracam do cyrkoniowych, jeszcze nie wiem, który model, czy ten co wstawiłam, czy nieco inny, ale te zakupy to "dopiero" w maju (ten czas tak zaiwania, że ani się obejrzę, a będzie wrzesień ), więc czas na decyzję jest
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:45   #1551
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
An, kolczyki zdecydowanie 1
Czeko, a ja dużobiuściasta w kieckach z prostym dekoltem wyglądam okropnie, właśnie lekkie wcięcie (serduszko) dopiero dodaje biustowi lekkości
Ile cycków tyle opinii
Zdecydowanie się zgadzam. Sama mam dość spory biust, w prostym dekolcie wyglądałam jak w pancerzu, a sam bius wydawał się ogromny, zarówno od przodu jak i z profilu. W serduszku - które schodzi niżej również pod pachami, biust jest ładnie uniesiony, trzyma się super, z boku też wydaje się nieco lżejszy, a co ma odstawać to odstaje

Cytat:
Krooliczku, w takim razie dziękuję za inspirację! Reszcie dziękuję za rady! jak patrzę na nie obok siebie to jednak wracam do cyrkoniowych, jeszcze nie wiem, który model, czy ten co wstawiłam, czy nieco inny, ale te zakupy to "dopiero" w maju (ten czas tak zaiwania, że ani się obejrzę, a będzie wrzesień ), więc czas na decyzję jest
Ja też utonęłam na tej stronce
Poza tym też odkładam zakupy "na maj", bo uważam że jeszcze mi się milion razy wizja zmieni
Ojć... jednak w moim terminarzu biżuteria jak byk jest wpisana pod kwietniem!!! To już prawie

Świadkowa coś tam palnęła na temat wieczoru panieńskiego
Powiedziała mi kto będzie i to grono mi jak najbardziej odpowiada, same dziewczyny proszone na ślub, więc nie czuję się głupio.
I nie wiem co wymyśliły, ale nie będzie to jakieś szaleństwo w klubie (dzięki Bogu!) i nie będzie striptizera
Stary 2014-03-27, 18:46   #1552
TysiaBB1989
Rozeznanie

odnośnie makijażu próbnego oraz fryzury to zastanawiam się czy wypada je zrobić na wesele kuzyna, które jest przede mną ?

myślałam, aby też przy okazji podjechać i przymierzyć suknie, jak całość będzie wyglądać... dobry pomysł ?
Stary 2014-03-27, 18:54   #1553
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
A jakie szczegóły byś chciała
Będziecie jechać na ślub na motorze? czy jak?

Cytat:
Dobra decyzja, cyrkoniowe ładniejsze!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:04   #1554
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Lemon juz pakuje i wysyłam
Priorytetem poproszę

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
odnośnie makijażu próbnego oraz fryzury to zastanawiam się czy wypada je zrobić na wesele kuzyna, które jest przede mną ?

myślałam, aby też przy okazji podjechać i przymierzyć suknie, jak całość będzie wyglądać... dobry pomysł ?
Pewnie że dobry sama planowałam tak zrobić, ale w oba terminy w których idziemy na wesela moja fryzjerka nie ma już miejsc
Stary 2014-03-27, 19:11   #1555
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość

Makijaż bym zrobiła, ale fryzurę chyba nie Chciałabym żeby goście zobaczyli mnie dopiero w pełnym wydaniu ale pomysł z przymierzeniem sukni jest jak najbardziej!
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:25   #1556
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała kogoś, kto narysuje nasz portet i rodziców żeby im dać w takiej tubie na podziękowanie. Wie ktoś coś?

W ogóle to zauważyłyście , że nasza śubna machina coraz bardziej się rozpędza ?
mój TŻ
a co zareklamuję go Namalował mi piękny portret (w pozłacanej ramie), mojej siostrze na komunię i moim dziadkom z okazji rocznicy ślubu -uważam, że wszystkie obrazy wyszły super

ysia co do ślubu w USC i welonu - jakbym brała to raczej nie decydowałabym się na welon, raczej toczek, ozdobna opaska, spinka etc. Ale z drugiej strony rozumiem PM-ki, które chcą wygladać jak księżniczki bez względu na miejsce ślubu

Anesthesia kolczyki, które wrzuciłaś są przecudne, ale brałabym pierwsze

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Wy macie za duże, ja nie mam prawie wcale mam nadzieję, że suknia jakoś będzie na mnie wyglądać...
witaj w klubie niebiuściastych

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
mojakaren - wybrałaś buciki? ja ciągle leżę w tym temacie

tak! buty dzisiaj zamówione
wrzucam w załączniku
to inny model niż mialam pierwotnie upatrzony, ale na stopie leżały idealnie bardzo zgrabne są w rzeczywistości, w ogóle ten Akces2 świetne miejsce dziesiątki modeli, kolorów, wszystko można pomacać, przymierzyć, naprawdę było ekstra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSL_Anette01.jpg (53,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSL_Anette02.jpg (45,3 KB, 20 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:39   #1557
Lg_ago
Zadomowienie

Anetshesia bądź wierna cyrkonią, bo są piękne Kształt, materiał, cudo

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:50   #1558
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
14 bransoletka z perłą:
Może taka :http://www.toowee.pl/pl/p/BRANSOLETK...e-Perelki/3896

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:51   #1559
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
tak! buty dzisiaj zamówione
wrzucam w załączniku
to inny model niż mialam pierwotnie upatrzony, ale na stopie leżały idealnie bardzo zgrabne są w rzeczywistości, w ogóle ten Akces2 świetne miejsce dziesiątki modeli, kolorów, wszystko można pomacać, przymierzyć, naprawdę było ekstra
Czy ja dobrze widzę że są srebrne??? Gratki Ile to takie cudeńka?
Stary 2014-03-27, 20:09   #1560
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dziewczynki, przepraszam, ze sie nie odzywam
Podczytuje Was, ale nie mam czasu, ani siły pisać. Wybaczcie

Jak sie u mnie unormuje to wróce na stałe
Bo narazie jest bardzo średnio tzn jesli chodzi o Tżta to wszystko ok, przynajmniej tyle

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości