|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Wzięliśmy Mutsy Igo, wstawię zdjęcia jak do nas dotrze.
|
|
|
|
#3482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla rodziców za brukęCytat:
dobrze że zauważyłaś tą kasę w koszu ![]() Cytat:
Cytat:
Podobają mi się różne zabawko montowane z pampersów wiesz o czym mówię? jak dla mnie to pomysłowy i przydatny prezent |
||||
|
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam w super pharm o 14 i z pampersów jedynek została jedna paczka
![]() no ale kupiłam chociaż jedną no i hipp'a ![]() zrobiłam sobie listę czego jeszcze mi brakuje do pełnej wyprawki i chyba jestem przy końcu na maj już muszę być w pełni gotowości...
|
#3484 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
![]() wiem...wiem.... zapadłam sie pod ziemie i długo mnie nie było....:-( na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle że w pewnym monecie wszystko zwaliło mi sie na głowę....i już nie dałam rady i nie ogarniałam mam nadzieje że stopniowo Wam to wszystko jakoś wytłumaczę - jeśli dostane drugą szanse i pozwolicie mi znowu do Was dołaczyć.. ![]() ![]() |
|
|
|
#3485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
------------ Tak w ogóle lecimy z wątkiem i już mamy prawie 120 stronę. Może pora pomyśleć nad nazwą następnej części i prowadzącą, bo ockniemy się jak nam zamkną
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip, dzięki kochana
Goraleczka, witaj spowrotem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
Na III część ktoś był już typowany ale zabijcie mnie nie pamiętam kto. Bo było że Berenika albo ktoś prowadzi drugą. I zostało że Berenika II, a III właśnie ten ktoś. Tylko . A tez o tym dziś myślałam.
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Ooo super bryczka
Mama zaproponowała, że kupi nam wózek, ale ona najchętniej kupiłaby go jak już się dziecko urodzi, albo tydzień przed terminem. Ja natomiast czułabym się lepiej, jakby wózek był z nami już w maju..Cytat:
opowiadaj, mam nadzieję, że wszystko z Wami ok |
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zazdroszcze wyprawki ja jeszcze daleko w tyle
|
|
#3490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3491 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak w skrócie - to najbardziej zawalila mi sie sfera zawodowa.... Mój szef który na poczatku był super przychylny mojemu ,,odmiennemu"stanowi na koniec zachował sie jak kawał B ...a!! ![]() ![]() Długo nie mogłam sie pozbierac - pracy poświeciałm wszytsko przez ostatnie 5 lat...i niby wszytsko było ok umowa o prace itd....a i tak okazuje sie że jak sie chce to mozna na koniec człowiekowi uprzykrzyć zycie... ehhh..... szkoda gadać a po za tym to jest wszystko super. ![]() Nasz Synuś rosnie ![]() ostatnio mam wrazenie ze ma trampoline z mojego pecherza ![]() ![]() Podsyłam focie z połówkowego Edytowane przez Goraleczka84 Czas edycji: 2014-03-27 o 19:25 |
|||
|
|
|
#3492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oby się spełniło ![]() Powiedz mamie że wózek musi być wcześniej żeby fotelik był na wyjście ze szpitala |
||
|
|
|
#3493 | ||||
|
Zadomowienie
|
Zubi lepiej,ze tak wyszlo niz mieliby przyjac Cie na sile.A tak to mozesz byc spokojniejsza w razie "w".
Cytat:
Cytat:
bo dziwne,zeby pisali ze waznosc do lipca 2013 lub 2014Cytat:
![]() Cytat:
wiesz my zawsze chetne na powroty.Mam nadzieje,ze juz opanowalas wojego stresa pracowniczego i Synus ma juz spokoj.A zdjecie jest przeslodkie. Dziewczyny,ktora woda jest dla nas najlepsza.Wiem,ze kiedys o tym pisalyscie,ale wtedy nie bylam tym tematem zbytnio zainteresowana.Pilam teraz zywca,ale jakos mi nie podchodzi,kupilam sobie dzisiaj naleczowianke,moze byc? Aaa,ktoras pytala czy posylam Synka do przedszkola.Jeszcze nie bo malolat ma dopiero 15 miesiecy.A do neurologa ide w miare szybko bo niestety prywatnie.
|
|
#3494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam tylko nadzieję że się jutro z małżem wyrobimy i dotrzemy do szpitala Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Witamy
najważniejsze, że synuś rośnie i wszystko dobrze, a szef kawał ........ jednym słowem, no ale cóż poradzisz ![]() bazile tak myślałam, że prywatnie... Ja na co dzień piję jakieś mało zmineralizowane wody, a od czasu do czasu kupuję wysoko zmineralizowaną i już
Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2014-03-27 o 21:46 |
|
|
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz po SR. Omawainy byl dzis plan porodu.
Jak ktos zainteresowany to jutro streszcze dobranocWyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szybko biorę prysznic i oglądamy 'tylko mnie kochaj'
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3498 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dużo zdrówka dla Kuzynki Cytat:
ja uświadomiłam sobie, ze ciągle mylę nr do tż-ta (zmienia ciągle...). Zmotywowałaś mnie do powtórki ![]() Cytat:
no a co do zakupów to przezorny zawsze ubezpieczony więc fajnie, że masz wszystko wybrane ![]() Cytat:
Gratuluję ciociu i za zakupkiCytat:
Cytat:
Obyś jutro czuła się lepiej Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Super, że już kończysz kompletowanie wyprawki... Bazile ale miałaś przejście, mam nadzieje, ze to nic poważnego. Za to fajnie, że wszystko Ci pasuje w nowym miejscu po przeprowadzce i witam na Śląsku![]() Kakusia co do tego terminu przydatności to czasem na stronie producenta można sobie sprawdzić ważność wpisując numer seryjny chyba. A jak się nie da to może lepiej wrócić do sklepu i upewnić się o termin? Bo też bym miała wątpliwości dziwnie to jest opisane... ___ Starałam sie Was nadrobić, ale tempo jest konkretne dałam radę, ale zapomniałam co miałam pisać A mnie jak na złego nie ma całymi dniami. Jak wracam to padam na pysk... Dziś załatwiłam resztę wczorajszych spraw kupiłam piękny kocyk dla Adaśka, poduszkę poporodową, zaliczyłam imieniny u babci i co najwazniejsze usg przechodziłam obok sklepu z myślą, że obejrzę materace, ale zabrakło już czasu... No, ale co się odwlecze...a mój Adaśko waży już ok. 1515 i ma książkowe wymiary, ułożony jest główkowo (strasznie sie o to martwiłam i mam nadzieję, że nie zrobi mi już psikusa jak Córcia Bazile . cieszę się, że wszystko OK, ale naczekałam się na to usg ponad dwie godziny (a niby w szpitalu miało być robione od ręki szczególnie, że było płatne). Przez ten czas zdążyłam po raz kolejny przekonać się, że mój szpital to jeden wielki rozpi.....aj. Gdybym tam dziś poszła z jakimś problemem albo co gorsza zaczęłabym rodzić to zdążyłabym się tam pewnie wykrwawić, urodzić, a tam dalej by się nic nie ruszyło |
|||||||||
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Witam się porannie.Pogoda sie popsuła i jest nie ciekawie.
Robie sobie kakauko i jeszcze sie chyba położę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i w takich chwilach jednak cieszę się że rodzę w Austrii Co do wagi dziecka jak już pisałam moją siostrę ciągle straszyli że jej synek za mały, że trzeba czekać z porodem jak najdłużej, ale nie przyszło im do głowy że dziecko czekać nie chce i siostra miała cesarkę mieć wczoraj po południu ale zaczęła rodzić już przedwczoraj i w nocy urodziła przez cc a dziecko ogromne, mama mi mówi że największy z jej dotychczasowych wnuków po urodzeniu Więc tą wagą to bym się tak nie przejmowała, ważne żeby była w normie.A tak w ogóle to moi rodzice po raz 13-sty zostali dziadkami i jak się Raduś urodzi to będą mieli po 7 wnuczek i 7-dmiu wnuków ciekawe kto następny z rodziny chociaż sądzę że jak już będzie następny wnuk dla rodziców to za jakiś czas u nas Ale z doświadczenia wiem że jeszcze wiele się może zdarzyć
|
|
#3501 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie piątkowo
![]() Cytat:
Cytat:
współczuje bólu kręgosłupa gratuluje natomiast tygodnia ![]() ja bym pewnie kupiła jakieś pampersy i zrobiła z tego tort albo coś w tym, stylu do tego zawsze można tam dać kocyk, ręcznik i inne pierdołki i fajnie to wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wczoraj wieczorem źle się czułam, brzuch mi twardniał i bolał jak na @ nie wiem czy to były skurcze czy nie ale mogły to być skurcze bo brzuch nie bolał ciągle tylko co jakiś czas ![]() dodatkowo mieliśmy gości i postanowiłam już mniej więcej jaki wózek i jaki fotelik będziemy kupować?
|
|||||
|
|
|
#3502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, w końcu mam trochę czasu na kawę
od 6 na nogach. Odwieźliśmy kicię na sterylizację, nigdy jej takiej przerażonej nie widziałam. Nie mogę jeździć do schroniska, za bardzo się rozklejam jak widzę te biedne psy Mam do Was pytanko odnośnie badań. Wie może któraś, czy jak chce powtórzyć toksoplazmozę to muszę robić obydwa te badania czy tylko to z nich które wykrywa świeże zakażenie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
Niestety nie udało nam się już wczoraj dotrzeć do super pharm :/ ale za to byliśmy w 2 hurtowniach i zakupki spore zrobione
Tym razem nabyliśmy:- materac do łóżeczka - pościel + prześcieradło - ręcznik z kapturkiem - butelke antykolkową - płatki kosmetyczne - podkład pod prześcieradło z ceratką - termoopakowanie na butelkę Mam nadzieje, że dzisiaj się uda jeszcze podjechać do tego super pharm i nabyć pieluszki. Dostaliśmy też wczoraj od znajomego wanienke z przewijakiem i leżaczek bujaczek a to jeszcze nie koniec przecież...Zmienił się też typ wózka. Niestety nie do końca jesteśmy zgodni co do jednego modelu i nie wiem jak to będzie... ja jestem za takim http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-jedo...1468ebfee04e27 w hurtowni u nas kosztuje 1500zł.
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2014-03-28 o 08:19 |
|
|
|
#3504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(na opinie o materacach cierpliwie czekam Cytat:
Cytat:
Za każdym razem jak piszesz o ilości dzieci w swojej rodzinie to jestem pod wrażeniem Cytat:
powiesz do czego się skłaniasz?Dziś już lepiej z brzuszkiem? Cytat:
Cytat:
standardowo podpytuje jaki materac i podkład wybraliście? Fajne prezenty dostaliście A na mnie przeszły Wasze sny. Na szczęście tematyka porodu mnie ominęła ale śniło mi się że mąż był włamywaczem i wynosił własne narzędzia z własnego domu a jak zobaczył że go szpieguje to go młotkiem zatłukłam |
||||||
|
|
|
#3506 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie są dwie różne teorie
miałam robić dzisiaj ale jutro mam wizytę to zapytam lekarki i w poniedziałek pójdę.
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze bardziej dumne będziemy jak pochwalisz się co będziecie kupować. Ja uwielbiam oglądać i czytać i rzeczach które kupujecie. Cytat:
![]() za wyprawkę Ja się dziś obudziłam tak zmęczona jak bym wczoraj cały dzień fizycznie pracowała, a leżałam praktycznie cały czas. Dziś wizyta, już się nie mogę doczekać bo naprawdę niepokoją mnie te bóle. Pomimo tego że leżę ból brzucha nadal nie ustępuje a wręcz mam wrażenie że się nasila. Wczoraj nawet po siedzeniu brzuch miałam twardy a jak musiałam wstać to szłam pochylona do przodu. Wybaczcie że tak dużo o tym piszę ale jak się wygadam to na chwile czuje ulgę i jest mi lepiej. A i kciuki za kuzynkę pomogły. Miała zrobione badania, USG na szczęście nic złego w tych badaniach nie wyszło i wszystko jest ok.
|
|
#3508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow ale gromadka ![]() Dla moich to pierwszy wnuk ![]() Mimo że mam dużo starszych braci. Cytat:
Biedna kiciulka przygotuj się na kilka ciężkich dni... Moja dostała w pierwszy dzień pie.dolca bo chciała się z kaftanik wydostać. Przez 20 godzin biegała jak opętana.. Myślałam ze sobie szwy rozerwie. Potem skapitulowała i wpadła w depresję. Tylko spała i jadła. Po tygodniu sama sobie zdjęła kaftanik nie wiem jakim cudem bo nie był rozwiązany ani rozerwany. Wracamy ze sklepu, a ona siedzi grzecznie koło kaftanika i czekała na naszą reakcje jak zobaczyła że się śmiejemy to zaczęła fikać jak koziołek ![]() Byłam wczoraj na wizycie. Szyjka trzyma, ma 28mm,dalej leżenie ale obejdzie się bez passeru. Mały ma 1215 gram. Miałam pierwsze ktg mały akurat mocno fikał i miał wysokie tętno i pełno ruchów. No i nie muszę już tak często przychodzić na wizyty. Kolejna za trzy tygodnie. Pytałam o ilość wód płodowych i w skali AFI mam 12. Tak myślałam że nie jest ich za dużo Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo, brawo następny kroczek do przodu ![]() Dziewczyny, a ja się tak parszywie czuję, że szok, co ja mam jeszcze wziąć na to przeziębienie? Na razie leczę się: syropem z cebuli, herbatą z miodem, sokiem i cytryną, Prenalenem gardło (nic nie pomaga bo to cukierki), więc kupiłam Tantum Verde w spreju, ale też średnio pomaga |
|
|
|
|
#3510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry jakaś lewa jestem dziś... za wizyty---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
za wizytę oby tak dalej
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

dla rodziców za brukę

Chyba córcia wyczuwa tatusia i daje o sobie znać, a małż... no cóż przeszczęśliwy jest że go córka kopie 
no i hipp'a

13.07.2013 

gratuluje natomiast tygodnia
od 6 na nogach. Odwieźliśmy kicię na sterylizację, nigdy jej takiej przerażonej nie widziałam. Nie mogę jeździć do schroniska, za bardzo się rozklejam jak widzę te biedne psy
za wizyty