|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Mam z kim zostawić, z mężem
![]() A co do pracy, to chętnie bym poszła, tylko nie mam gdzie wracać. Trzeba szukać nowej, a u mnie w mieście bezrobocie takie, że masakra. |
|
|
|
#1503 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() Potem napiszę co tam dziś u nas, a teraz pocytuję ![]() Cytat:
Cytat:
A długo to trwa? Pisałam Ci kiedyś, że mój kolega tam był i wrócił mega zadowolony Cytat:
też muszę spędzać z synem więcej czasu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Graty za 7. miesiąc ![]() Cytat:
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Ano ja też nie
Myślę, że sporo nas tu powraca dopiero w październiku/listopadzie ![]() Obym do końca roku coś znalazła, to będzie dobrze
|
|
#1505 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A kolczyki wybrałabym klasyczne Cytat:
A Ty coś czuje, ze niedługo zaciazysz i zaczniesz sie udzielać na kolejnym wątku.
|
|
#1506 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nikt cie nie wytropi a czym sie zjamujesz jesli to nie tajemnica??? ahh i w zwiazku z tym w rpzyszłym tygodniu wracam do pracy moja psychika nie umie wytrzymac siedzenia w domu ...jeszcze nie wiem co z małym, ale albo bedzie jezdził ze mna, albo tesciowa, albo ciocia, albo mam jedna niankę nagrana
|
|
|
#1508 | |
|
BAN stały
|
A co do zaciazenia to chyba z listonoszem albo z wibratorem, albo musze przejsc sie na wietrze bez gaci bo moze przypadkiem wiatropylna jestem.Moj maz nie ma czasu
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
A jak tam twoj kregoslup? ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Janek zjadl 40 ml mleka, zeby sie nie przejadl przypadkiem |
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide nadrobić co nieco
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn do czesci pracy moge, do reszty nie bardzoz kregoslupem pisalam... zaczynam giga rehabilitacje (hmmm nie pomyslalam czy w tuli moge dziecko nosic:/ ) teraz jest znaczna poprawa ale zobaczymyna jak dlugo moj nie zjadl nawet 10 ml...
|
|
|
#1511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w nowym roku zaległy urlop z 2 lat także na wątku jeszcze trochę posiedzę Cytat:
![]() tylko nie wiem czy różowe, czy niebieskie, nie pamiętam ![]() Te są jeszcze śliczne ![]() Snow dziękuję za odpowiedź
|
|
#1512 |
|
BAN stały
|
Jak podajecie surowe jablko?starlam na tarce, ale nie wchodzilo mu to, krztusil sie, blenderem jesno bylo za malo musialam dwa i nie zjadl wszystkiego.Wika jakos sobie lepiej chyba radzila bo jej takie starkowane juz po 4 miesiacu dawalam.
|
|
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() jestem do tyłu cały dzień ![]() przepraszam ze tak ni z gruszki ni z pietruszki al emam romans do matal te róziowe powinny być w sam raz popielate bolerkojeszcze duże ale kamizelka i czapa powinno być dobre to jeszcze duże ale super jest ten sweterek i to tez takie wieksze na roczek i dłużej oczywiście nic na siłe już dawno miałam mame prosić zeby zrobiła dla elenki opaske z kwiatkami ale wyskoczyła mi ze ma sukieneczki co robiła kiedyś dla siostrzenicy mojej jeśli masz ochote to daj znać
|
|
|
|
#1514 |
|
BAN stały
|
Moje dziecko zamiast coraz mniej sie brudzic przy jedzeniu babra sie coraz gorzej, kreci sie wierci i ta lyzeczke lapie w locie podczas machania glowa i czest z niej kapie i zlatuje, masakra z tym karmieniem.Butelki tez cos nie vmoze w buzi utrzymac, jak jest bardzo glodny to zje, ale jak juz zaspokoi pierwszy glod to mu szkoda czasu chyba
|
|
|
|
#1515 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Maharet ja wracam do pracy od wrzesnia ale prawdopodobnie nie bedzie mnie mniej a wiecej bo mam prace glownie przy komputerze
|
#1517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już za niecały miesiąc się widzimy
|
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli w paczke nie pakować
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- matal wyślij mi na pw twój adres to sie zmobilizuję na poczte w przyszłym tyg powiem szczerze że nigdy paczki nei wysyłałam i nie wiem ile to kosztuje może sie zmieści w koperte bombelkową
|
|
|
|
#1520 |
|
BAN stały
|
A tak na serio to nasz ostatni cykl staran, potem nie wiem czy i kiedy sie zdecydujemy.
|
|
|
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
idę usypiac staszaka ...wykąpie się i postaram sie poczytać co tam u was zanim tż wróci z z pracy bo wtedy musze już spać
|
|
|
|
#1522 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki na basenie było podobno ok, szału radości i mega entuzjazmu może nie, był raczej mocno zdziwiony wszystkim, ale nie płakał i spokojnie te pół godziny dało się z nim pobawić w wodzie zniósł dzielnie nawet to, że pan instruktor na nim prezentował niektóre zabawy powiedziałam mężowi żeby po tej pierwszej lekcji widząc zachowanie młodego zdecydował czy da radę z nim chodzić na ten basen i jak coś to zapisał go na całość zajęć no i zapisał od razu tak że we wtorki chodzi ze starym, a w czwartki z młodym ![]() Cytat:
leży w szafce i to raczej taka pamiątka, no ale z drugiej strony jest to tego typu okazja ![]() jakbyś się decydowała na kolczyki to bym wzięła coś bardzie klasycznego, nie typowo dziecięcego, nie wiadomo w jakim wieku mała będzie miała przebijane uszy Cytat:
ja od początku października, tyle mam macierzyńskiego, zaległych urlopów nie wykorzystuję, bo Miłek i tak od początku września idzie do żłobka, więc nie ma sensu Cytat:
Maciek będzie Ci w pracy pomagał
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-03-27 o 20:29 |
||||
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ladnie wygladaja.witam sie tylko nie nadrabiam bo nie ma szans i do niedzieli bede w dupie, wiec pozdrowki
|
|
|
|
|
#1524 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w prawdzie jak bym ja posadzila w poduchach to siedziec bedzie ale mi pediatra mowila zeby tak nie sadzac ze sie przeciaza kregoslup i miesnie jeszcze do tego nie są gotowe i ze mala moge sadzac jak juz sama bedzie siedziec http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...siadania_.html Cytat:
a dobrze az tak nie mam tylko poprostu małż wraca rano z nocki robi zakupy i robi codziennie sniadanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale zrobila mamusi prezent z okazji 7 miesiecy
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bym poszla ![]() to z tym krzyzykiem na chrzest lipa bo ja wlasnie dostalam na vhrzest od wujostwa z niemiec krzyzyk dla Alka ale zabobony Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to raptem 8 spotkań ![]() tak na szybko ![]() Hania sama nie siada, ja nie sadzam, szkoda mi jej pleców. wczoraj pediatra ją na chwile posadziła i siedziała, ale zaraz zaczęła lecieć do przodu i pediatra sama stwierdziła, że jeszcze nie czas bo plecki ogrągłe się robią a nie prościutkie. Butów nie mamy, nie używamy i póki mała nie zacznie chodzić mieć ich nie bedziemy. |
|
|
|
|
#1527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ba ! nawet wystawiać faktury pewne info z ZUS, tak jak u Tassi, mam DG i od grudnia działam normalnieCytat:
![]() osobiście kolczyków bym nie kupiła bo rodzice mogą różnie zareagować |
|||
|
|
|
#1528 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mi tesciowa truje o tych poduchach, ale jestem przeciwna, |
|
|
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, załamka Kupiłam sobie dziś buty i torebkę na chrzciny. Buty miały być cieliste, ale nigdzie nie znalazłam takich dokładnie jak chciałam, wzięłam więc klasyczne szpilki beżowe. W domu w świetle dziennym to jest jednak dla mnie delikatny brudny róż Przymierzyłam wszystko razem i jest beznadziejnie, a sukienkę chyba w ogóle jutro oddam, bo wyglądam w niej jak wywłoka i to gruba W takiej sukience jeszcze wyglądałam w miarę http://www.newlook.com/shop/womens/d...ress_294222732 , ale nie wiem który kolor by mi pasował i jednoczesnie pasowałby do beżowych dodatków, bo nie chce mi się jeszcze butów i torebki oddawać i szukać na nowo Jutro jadę i przymierzę wszystkie kolory
|
|
|
|
|
#1530 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz zmieniam księgową bo tamta mnie w bambuko robiła i ponadto twierdziła, że na macierzyńskim nie moge brać zleceń to samo na wychowawczym...a z nową jeszcze o tym nie gadałam... Jak ta powiedziała że oczywiście że nie to już to przyjęłam jako pewniak, jeszcze mówię, a jak wezmę kogoś na zlecenie, a ta że nie nie mam siły do tej kobiety ![]() Projektuję ogrody (potem cały nadzór wykonania) no i sezon się zaczyna tel się urywa( |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wiem, jeden wyjazd i kredytu nie ma, co prawda jeszcze nie teraz bo Mysza jest mały

[/RIGHT]

a w nowym roku zaległy urlop z 2 lat 

może sie zmieści w koperte bombelkową
Przymierzyłam wszystko razem i jest beznadziejnie, a sukienkę chyba w ogóle jutro oddam, bo wyglądam w niej jak wywłoka i to gruba
i ponadto twierdziła, że na macierzyńskim nie moge brać zleceń