Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 19:27   #1501
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kurcze jak wy powracacie do pracy to ja juz calkiem sie tu zanudze
masz mnie, ja do pracy nie pójdę, najwczesniej we wrzesniu

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:30   #1502
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Jakbym miala z kim dziecko zostawic to bym bardzo chetnie poszala
Mam z kim zostawić, z mężem

A co do pracy, to chętnie bym poszła, tylko nie mam gdzie wracać. Trzeba szukać nowej, a u mnie w mieście bezrobocie takie, że masakra.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:40   #1503
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!

Potem napiszę co tam dziś u nas, a teraz pocytuję

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
dla mnie żaden problemmy mamy na podczerwien a mierzymy przez otwór w butelce. masz moze termometr do wina?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u nas wczoraj z racji załatwiania tego kredytu pojawił się znowu temat wyjazdu TZ na misję.... wiem, jeden wyjazd i kredytu nie ma, co prawda jeszcze nie teraz bo Mysza jest mały
nie wiem, nie wyobrażam sobie tego, a mąż nie dość, że chce to jeszcze ta kasa go kusi
niech jedzie, Kasia
A długo to trwa?
Pisałam Ci kiedyś, że mój kolega tam był i wrócił mega zadowolony

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
o i jeszcze mi sie nasunelo

moje kolezanki wszystkie patrza wielkimi icami jak ja super czas z mackiem.spedzam i plaplaplapla
jak dla mnie to.nie jest nic nadzwyczajnegi tylko po prostu SPEDZAM Z NIM CZAS ale patrzac na to z drugiej strony gdzie rodzice czesto nie poswiecaja tego casu dzieciom nawet na macierzynskim to mozna uznac ze jestem wyjatkowa

wiec mozna uznac ze to norma, a mozna uznac ze to.kreatywne itp.

widze ze wiekszosc z nas taka jest
ale tez trzeba wziac pod uwage ze grupa matek piszacych na takim forum nie jest zwykla grupa
jestesmy kobietami ktore interesuje rozwoj dzieci? wychowanie itp dlatego tu trafilysmy
jakby nas to nie interesowalo to posluchalybysmy rad tesciowych dopajaly glukoza i dawaly sekacza pogryzionego

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
czytając to, jedną ręką machałam Julkowi grzechotką przed twarzą, a drugą przesuwałam kursor myszką
też muszę spędzać z synem więcej czasu

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
a mas butelki antykolkowe TT?bo tam jest taka rurka co pokuje jak mleko jest za ciepłe

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaką kaszkę,tę normalną, polecicie?Może być Bobovita,bo przyznam,że w naszych polskich sklepach wybór niewielki.A jaki smak?Kurde oszaleje z tym rozszerzaniem diety:banghead:

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
ja mam z Bobovity bananową mleczną, ale Julkowi nie smakuje, teraz zamówiłam Holle i będę podawać z owockiem

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Moja powiedziała, że przez tydzień pól łyżeczki manny (po ugotowaniu ma być pół) albo właśnie tak jak na "gotowcu" napisane, a po tygodniu stopniowo zwiększać. Trochę mi się to kłóci z tym co w rozpisce BoboVity jest, ale nic, zobaczymy jak przez ten tydzień małej dawki będzie reagował
nasza powiedziała, że łyżeczkę ugotowanej manny, która przed ugotowaniem rzeczywiście jest połową łyżeczki suchej kaszki. Chyba wszędzie w necie też piszą, że pół łyżeczki suszej kaszy

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
my odkąd karmie mm kupiliśmy czajnik elektryczny z możliwością ustawienia temperatury, zagotowuje cały czajnik na 100 stopni , zostawiam do wychłodzenia ,później już tylko wciskam 40 lub 50 stopni i w kilka sekund mam odpowiednią temperaturę
wcale nie był drogi 159zł ,przesyłka była za free
fajna rzecz

Cytat:
Normalnie nie wierze w to co przed chwilą zobaczyłam!jestem w szoku bo to pierwszy raz kiedy tak sie podciągneła.zostawiłam ją na pleckach i poszłam sprzątac.po krótkim czasie usłyszałam stukanie w projektor,pomyslałam wtf?przeciez on wysoko zawieszony?wchodze a tu Lila ze swym uroczym usmiechem spogląda na mnie.musiałam uwiecznic bo Tz by nie uwierzył
Wow!
Graty za 7. miesiąc

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dziewczyny poszłybyście na moim miejscu na bezpłatny kurs z Rachunkowości Komputerowej? Na mojej uczelni jest taki kurs, który trwa 4 tygodnie, 2 spotkania w tygodniu we wtorki i czwartki od 17- 19.15. W sumie 8 spotkań. Obecność obowiązkowa (jeśli się nie chodzi to trzeba zapłacić za kurs). Z miejsca poszłabym tylko ten kurs jest w Krakowie na mojej uczelni, czyli nie byłoby mnie w domu od 15.00 do po 21.30. I nie wiem co robić.
Wiecie może ile kosztuje taki kurs? Bo na stronie nie mogę się doczytać.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:44   #1504
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ano ja też nie
Myślę, że sporo nas tu powraca dopiero w październiku/listopadzie

Obym do końca roku coś znalazła, to będzie dobrze

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:44   #1505
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
tak, spał tyle że to był jego jedyny sen w ciągu dnia

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Mam prośbę o poradę:pros i:
mój Tż zostanie chrzestnym za 2 tyg małej dziewczynki. i teraz zastanawiam się czy kupić złoty krzyżyk czy złote kolczyki???
(jeśli ckolczyki to takie typowo dzicięce o kształcie np. kotków czy klasyczne serduszka?),
Dziękuję z góry za opinie!!:roza :
Ja co prawda nie jestem przesądna, ale jak kupowałam prezent, to kilka osób mówiło, ze krzyżyka sie dziecku nie daje tylko medalik, bo dziecko otrzyma krzyż na całe życie, czy coś w tym stylu. Kupiłam medalik, bo rodzice i dziadkowie na pewno znali ten zabobon i nie chciałam, by prezent był tak odebrany.
A kolczyki wybrałabym klasyczne

Cytat:
Ja pewnie będę tu zaglądać jeszcze przez rok, a nawet troche dłużej, jesli zdecyduje sie na wychowawczy A Ty coś czuje, ze niedługo zaciazysz i zaczniesz sie udzielać na kolejnym wątku.
Stary 2014-03-27, 19:54   #1506
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość

Ja pewnie będę tu zaglądać jeszcze przez rok, a nawet troche dłużej, jesli zdecyduje sie na wychowawczy A Ty coś czuje, ze niedługo zaciazysz i zaczniesz sie udzielać na kolejnym wątku.
No jakos sie tutaj zadomowilam
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:56   #1507
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
niektorzy w pracy beda miec wiecej czasu na wizaz niz w domu

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Tez mam problem z powrotem do pracy. Taki że jestem na własnej działalności i klienci dzwonią a ja nie wiem co im mówić, bo nie umiem podjąć decyzji, czy rezygnuję z macierzyńskiego, czy nie
A tak to się boję brać zlecenia, że mnie wytropią...
kochana ja tez wlasna dg i dzis dzwoniłam do zusu i mozna spokojnie pracowac caly macierzynski
nikt cie nie wytropi
a czym sie zjamujesz jesli to nie tajemnica???

ahh i w zwiazku z tym w rpzyszłym tygodniu wracam do pracy moja psychika nie umie wytrzymac siedzenia w domu ...jeszcze nie wiem co z małym, ale albo bedzie jezdził ze mna, albo tesciowa, albo ciocia, albo mam jedna niankę nagrana

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:04   #1508
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A co do zaciazenia to chyba z listonoszem albo z wibratorem, albo musze przejsc sie na wietrze bez gaci bo moze przypadkiem wiatropylna jestem.Moj maz nie ma czasu

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:

ahh i w zwiazku z tym w rpzyszłym tygodniu wracam do pracy moja psychika nie umie wytrzymac siedzenia w domu ...jeszcze nie wiem co z małym, ale albo bedzie jezdził ze mna, albo tesciowa, albo ciocia, albo mam jedna niankę nagrana
Gratuluje powrotu.To mozesz dziecia wziac ze soba?

A jak tam twoj kregoslup?

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Janek zjadl 40 ml mleka, zeby sie nie przejadl przypadkiem
Stary 2014-03-27, 20:08   #1509
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
spoko ja prędko nie wrócę ;p

ide nadrobić co nieco

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:08   #1510
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
A co do zaciazenia to chyba z listonoszem albo z wibratorem, albo musze przejsc sie na wietrze bez gaci bo moze przypadkiem wiatropylna jestem.Moj maz nie ma czasu

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

moge wziąć... bedzie ze mna w Tuli pracował tzn do czesci pracy moge, do reszty nie bardzo
z kregoslupem pisalam... zaczynam giga rehabilitacje (hmmm nie pomyslalam czy w tuli moge dziecko nosic:/ ) teraz jest znaczna poprawa ale zobaczymyna jak dlugo

moj nie zjadl nawet 10 ml...

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:09   #1511
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ta a dziecko zostanie samopas w domu z kotem.Do zlobka to dopiero najwczesniej w styczniu i to nic pewnego, poza tym do wrzesnia mam elterngeld i nie moge bo zlamie warunki umowy.
ja mam macierzyński do października, potem opieka nad dzieckiem do końca roku a w nowym roku zaległy urlop z 2 lat także na wątku jeszcze trochę posiedzę
Cytat:

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

mój Tż zostanie chrzestnym za 2 tyg małej dziewczynki. i teraz zastanawiam się czy kupić złoty krzyżyk czy złote kolczyki???
(jeśli ckolczyki to takie typowo dzicięce o kształcie np. kotków czy klasyczne serduszka?),
Emilka dostała takie

tylko nie wiem czy różowe, czy niebieskie, nie pamiętam
Te są jeszcze śliczne

Snow dziękuję za odpowiedź
Stary 2014-03-27, 20:10   #1512
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Jak podajecie surowe jablko?starlam na tarce, ale nie wchodzilo mu to, krztusil sie, blenderem jesno bylo za malo musialam dwa i nie zjadl wszystkiego.Wika jakos sobie lepiej chyba radzila bo jej takie starkowane juz po 4 miesiacu dawalam.
Stary 2014-03-27, 20:10   #1513
ewacia85
Wtajemniczenie

witam
jestem do tyłu cały dzień
przepraszam ze tak ni z gruszki ni z pietruszki al emam romans do matal czy miałabyć ochotę przygarnąc dla elenki kilka rzeczy? sa to ubrania robione przez moją mame... to powinno byc już dobre ewentualnie ciut za duże

te róziowe powinny być w sam raz

popielate bolerkojeszcze duże ale kamizelka i czapa powinno być dobre

to jeszcze duże ale super jest ten sweterek
i to tez takie wieksze na roczek i dłużej

oczywiście nic na siłe już dawno miałam mame prosić zeby zrobiła dla elenki opaske z kwiatkami ale wyskoczyła mi ze ma sukieneczki co robiła kiedyś dla siostrzenicy mojej jeśli masz ochote to daj znać
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:12   #1514
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Moje dziecko zamiast coraz mniej sie brudzic przy jedzeniu babra sie coraz gorzej, kreci sie wierci i ta lyzeczke lapie w locie podczas machania glowa i czest z niej kapie i zlatuje, masakra z tym karmieniem.Butelki tez cos nie vmoze w buzi utrzymac, jak jest bardzo glodny to zje, ale jak juz zaspokoi pierwszy glod to mu szkoda czasu chyba
Stary 2014-03-27, 20:14   #1515
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja mam macierzyński do października, potem opieka nad dzieckiem do końca roku a w nowym roku zaległy urlop z 2 lat także na wątku jeszcze trochę posiedzę

Emilka dostała takie

Te są jeszcze śliczne

te pierwsze kupowałam siostrzenicy na chrzest a ja mam takie tylko z fioletowymi oczkami

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Jak podajecie surowe jablko?starlam na tarce, ale nie wchodzilo mu to, krztusil sie, blenderem jesno bylo za malo musialam dwa i nie zjadl wszystkiego.Wika jakos sobie lepiej chyba radzila bo jej takie starkowane juz po 4 miesiacu dawalam.
a jaką masz tarke bo ja kupiłam taką plastikową miseczke a na niej są takie gwiazdki i to ściera tak jakby było blenderem zrobione
Stary 2014-03-27, 20:15   #1516
czaszka_
Zakorzenienie

Maharet ja wracam do pracy od wrzesnia ale prawdopodobnie nie bedzie mnie mniej a wiecej bo mam prace glownie przy komputerze

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:16   #1517
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

Stary 2014-03-27, 20:19   #1518
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
przepraszam ze tak ni z gruszki ni z pietruszki al emam romans do matal czy miałabyć ochotę przygarnąc dla elenki kilka rzeczy? sa to ubrania robione przez moją mame...
Jasne! Śliczne są!
A już za niecały miesiąc się widzimy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:23   #1519
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jasne! Śliczne są!
A już za niecały miesiąc się widzimy
czyli w paczke nie pakować

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

matal wyślij mi na pw twój adres to sie zmobilizuję na poczte w przyszłym tyg powiem szczerze że nigdy paczki nei wysyłałam i nie wiem ile to kosztuje może sie zmieści w koperte bombelkową
Stary 2014-03-27, 20:26   #1520
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A tak na serio to nasz ostatni cykl staran, potem nie wiem czy i kiedy sie zdecydujemy.
Stary 2014-03-27, 20:26   #1521
ewacia85
Wtajemniczenie

idę usypiac staszaka ...wykąpie się i postaram sie poczytać co tam u was zanim tż wróci z z pracy bo wtedy musze już spać
Stary 2014-03-27, 20:28   #1522
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do kiecki to wchodzi w gre ciemna zielen, albo taka soczysta czerwien, bo akurat mam buty i torebki w tyl kolorze.Nie chce czarnego cyz kremowego tylko jakis zywy kolor
to ja bym chyba czerwony brała... jak możesz to wstaw zdjęcia jakie to dokładnie odcienie

Cytat:
za wage
daj znać jak mu się na basenie podobało
dzięki
na basenie było podobno ok, szału radości i mega entuzjazmu może nie, był raczej mocno zdziwiony wszystkim, ale nie płakał i spokojnie te pół godziny dało się z nim pobawić w wodzie zniósł dzielnie nawet to, że pan instruktor na nim prezentował niektóre zabawy
powiedziałam mężowi żeby po tej pierwszej lekcji widząc zachowanie młodego zdecydował czy da radę z nim chodzić na ten basen i jak coś to zapisał go na całość zajęć no i zapisał od razu tak że we wtorki chodzi ze starym, a w czwartki z młodym

Cytat:
[/COLOR]Mam prośbę o poradę:pros i:
Dawid dostał medalik i w sumie nie wiem czy kiedykolwiek będzie go używał leży w szafce i to raczej taka pamiątka, no ale z drugiej strony jest to tego typu okazja
jakbyś się decydowała na kolczyki to bym wzięła coś bardzie klasycznego, nie typowo dziecięcego, nie wiadomo w jakim wieku mała będzie miała przebijane uszy

Cytat:
Dziewczyny poszłybyście na moim miejscu na bezpłatny kurs z Rachunkowości Komputerowej? Na mojej uczelni jest taki kurs, który trwa 4 tygodnie, 2 spotkania w tygodniu we wtorki i czwartki od 17- 19.15. W sumie 8 spotkań. Obecność obowiązkowa (jeśli się nie chodzi to trzeba zapłacić za kurs). Z miejsca poszłabym tylko ten kurs jest w Krakowie na mojej uczelni, czyli nie byłoby mnie w domu od 15.00 do po 21.30. I nie wiem co robić.
poszłabym

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja od początku października, tyle mam macierzyńskiego, zaległych urlopów nie wykorzystuję, bo Miłek i tak od początku września idzie do żłobka, więc nie ma sensu

Cytat:
super Maciek będzie Ci w pracy pomagał

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-03-27 o 20:29
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:29   #1523
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Emilka dostała takie

Te są jeszcze śliczne

Blanka ma te pierwsze ladnie wygladaja.

witam sie tylko nie nadrabiam bo nie ma szans i do niedzieli bede w dupie, wiec pozdrowki
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:34   #1524
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

Do mam polroczniakow i starszych

Czy wasze dzieci siadaja same, albo chocias siedza bez podparcia jak sie je posadzi?
moja jest 100 lat za murzynami i jej do siadania daaaaaleko
w prawdzie jak bym ja posadzila w poduchach to siedziec bedzie ale mi pediatra mowila zeby tak nie sadzac ze sie przeciaza kregoslup i miesnie jeszcze do tego nie są gotowe i ze mala moge sadzac jak juz sama bedzie siedziec
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...siadania_.html
Cytat:
O ludu ile ci chorób wynalazł

Czy ty nie masz czasem za dobrze???
sypie sie juz

a dobrze az tak nie mam tylko poprostu małż wraca rano z nocki robi zakupy i robi codziennie sniadanie
Cytat:
Nie rozumiem tego dziecka.
Od 1,5-2 tyg tak ma ze po spacerze sie wydziera, nie wiem dlaczego.Kiedys chodzilam tak, ze wracalam 15-20 nim przed obiadem, myslalam ze glodny, ale od paru dni chodze wczesniej, wracam ponaed godz przed obiadem i tez ryczy
a moze poprostu nie chce wracac do domu i ze jeszcze na spacer?
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a u nas jakoś leci z poniedziałku zrobil się nagle czwartek. Znowu popsułam coś w aucie, wczoraj było wszystko super, a dziś tż powiózł na warsztat. i kto zmalował znowu? no ja, czarownica

mamy kolejną opiekunkę, dziś dzień adaptacyjny. fajna babeczka..eh juz nie mam siły, chyba zbyt wymagająca jestem
ee tam..napewno nie jestes zbyt wymagajaca, poprostu szukasz kogos odpowiedniego w koncu masz powierzyc swoje dziecko
Cytat:
heloł heloł !!
Zapomniałam, DZIĘKI SERDECZNE za wyczesany kostium BATMANA na pewno jakoś się odwdzięczymy
hehe nie ma za co sie odwdzieczac!!
Cytat:
Normalnie nie wierze w to co przed chwilą zobaczyłam!jestem w szoku bo to pierwszy raz kiedy tak sie podciągneła.zostawiłam ją na pleckach i poszłam sprzątac.po krótkim czasie usłyszałam stukanie w projektor,pomyslałam wtf?przeciez on wysoko zawieszony?wchodze a tu Lila ze swym uroczym usmiechem spogląda na mnie.musiałam uwiecznic bo Tz by nie uwierzył
wow super!!
ale zrobila mamusi prezent z okazji 7 miesiecy

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:38   #1525
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem ile
ale bym poszla

to z tym krzyzykiem na chrzest lipa
bo ja wlasnie dostalam na vhrzest od wujostwa z niemiec krzyzyk dla Alka

ale zabobony
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:42   #1526
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym poszła tym bardziej że to moja branża a to raptem 8 spotkań

tak na szybko

Hania sama nie siada, ja nie sadzam, szkoda mi jej pleców. wczoraj pediatra ją na chwile posadziła i siedziała, ale zaraz zaczęła lecieć do przodu i pediatra sama stwierdziła, że jeszcze nie czas bo plecki ogrągłe się robią a nie prościutkie.

Butów nie mamy, nie używamy i póki mała nie zacznie chodzić mieć ich nie bedziemy.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:42   #1527
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Logoasia powodzenia.A nie odpowiada ci taki uklad zeby dziecko zawozic do nianii?Moze jakas matka na wychowawczym cyz macierzynskim by wziela drugie dziecko pod opieke chetnie?

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Co do kiecki to wchodzi w gre ciemna zielen, albo taka soczysta czerwien, bo akurat mam buty i torebki w tyl kolorze.Nie chce czarnego cyz kremowego tylko jakis zywy kolor
odpowiada jak najbardziej, tylko mało jest takich babeczek tu u nas w okolicy
Cytat:
Tez mam problem z powrotem do pracy. Taki że jestem na własnej działalności i klienci dzwonią a ja nie wiem co im mówić, bo nie umiem podjąć decyzji, czy rezygnuję z macierzyńskiego, czy nie
A tak to się boję brać zlecenia, że mnie wytropią...
mozesz normalnie pracowac na macierzyńskim ba ! nawet wystawiać faktury pewne info z ZUS, tak jak u Tassi, mam DG i od grudnia działam normalnie
Cytat:

dla dziewuszki to raczej medalik
osobiście kolczyków bym nie kupiła bo rodzice mogą różnie zareagować
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:42   #1528
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
moja jest 100 lat za murzynami i jej do siadania daaaaaleko
w prawdzie jak bym ja posadzila w poduchach to siedziec bedzie ale mi pediatra mowila zeby tak nie sadzac ze sie przeciaza kregoslup i miesnie jeszcze do tego nie są gotowe i ze mala moge sadzac jak juz sama bedzie siedziec
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...siadania_.html

iecy
Fajny artykul, nie pamietam kiedy starsza siadala.
Mi tesciowa truje o tych poduchach, ale jestem przeciwna,
Stary 2014-03-27, 20:48   #1529
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak na serio to nasz ostatni cykl staran, potem nie wiem czy i kiedy sie zdecydujemy.
a czemu taka decyzja? jeśli nie chcesz to nie pisz

Dziewczyny, załamka
Kupiłam sobie dziś buty i torebkę na chrzciny. Buty miały być cieliste, ale nigdzie nie znalazłam takich dokładnie jak chciałam, wzięłam więc klasyczne szpilki beżowe. W domu w świetle dziennym to jest jednak dla mnie delikatny brudny róż Torebka mi się podoba, jest beżowa, ale nie pasuje mi do sukienki Przymierzyłam wszystko razem i jest beznadziejnie, a sukienkę chyba w ogóle jutro oddam, bo wyglądam w niej jak wywłoka i to gruba
W takiej sukience jeszcze wyglądałam w miarę http://www.newlook.com/shop/womens/d...ress_294222732 , ale nie wiem który kolor by mi pasował i jednoczesnie pasowałby do beżowych dodatków, bo nie chce mi się jeszcze butów i torebki oddawać i szukać na nowo
Jutro jadę i przymierzę wszystkie kolory

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:56   #1530
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jestem za kolczykami, słyszałam że jest przesąd w związku z krzyżykiem

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
A Ty na rodzicielskim niemozesz eogole pracowac? Na stronie rodzicielski.gov sa rozne przypadki wytlumaczone.

Cytat:
niektorzy w pracy beda miec wiecej czasu na wizaz niz w domu

kochana ja tez wlasna dg i dzis dzwoniłam do zusu i mozna spokojnie pracowac caly macierzynski
nikt cie nie wytropi
a czym sie zjamujesz jesli to nie tajemnica???

Cytat:
odpowiada jak najbardziej, tylko mało jest takich babeczek tu u nas w okolicy

mozesz normalnie pracowac na macierzyńskim ba ! nawet wystawiać faktury pewne info z ZUS, tak jak u Tassi, mam DG i od grudnia działam normalnie

dla dziewuszki to raczej medalik
osobiście kolczyków bym nie kupiła bo rodzice mogą różnie zareagować

Teraz zmieniam księgową bo tamta mnie w bambuko robiła i ponadto twierdziła, że na macierzyńskim nie moge brać zleceń to samo na wychowawczym...
a z nową jeszcze o tym nie gadałam...
Jak ta powiedziała że oczywiście że nie to już to przyjęłam jako pewniak, jeszcze mówię, a jak wezmę kogoś na zlecenie, a ta że nie
nie mam siły do tej kobiety

Projektuję ogrody (potem cały nadzór wykonania) no i sezon się zaczyna tel się urywa() a ja jak ciele nie wiem czego chcę...
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości