|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
a moj syn dzis spal do 8
natomiast mnie znow strzyknal kregoslup dodatkowo zatrulam sie czyms no istna masakra ![]() tz musial wziac wolne i poszedl wlasnie z Maciejem do.lekarza a ja odpoczywam chyba dobrze mi to zrobi ![]() Ja-Ika moj tz kiedys zgubil jlucz i znalazl normalnie ogloszenie naprawa zamkow samochodowych czy cos w tym.stylu poszukaj koles na ulicy wielopole z latarka w zebach otwieral mu auto, przejechal patrol policji i strazy miejskiej, przeszla masa ludzi obok i nikt sie nie zainteresowal wiec wlamanie nozna smialo robic ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja od T. "tylko" kasę i Pampersy. Piszę tylko,bo nigdy jej nie kupili ani zabawki, ani ciuszka. Dają kasę i mówią,żebym jej coś kupiła. Za to moi rodzice uwielbiają chodzić po sklepach i jej coś kupować. Chociaż sami kupują zabawki, bo co do ciuchów to mama zawsze idzie ze mną i ja wybieram-ona się boi,że nie trafi w mój gust.Ale i tak ma radochę. Kilka razy w miesiącu coś kupuje
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle że ja dziele ubrania na podomki i nie podomki więc w domu na codzień ubieram sie inaczej niz jak wychodze z TŻ czy nawet z Filipem do lekarza.. eh ale zakupów też mi trzeba... kurtke, i koszulek jakiś koszul sweterków na wyjście bo po domek czyli starych ale dobrych bluz, koszulek, dzinsów dresów mam odgroma ![]() a to racja ze jak coś ładnego to odrazu kupa kasy, dlatego moja wylansowana siostra nei ubiera się juz notorycznie z Zarze tylko np na Marywilskiej (takie hale targowe) gdzie sa rzeczy u polaków, turków równie ladne a tańsze ja się zadowole reserved, h&m, mohito tyle $ na koncie by się więcej przydało
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-03-28 o 09:41 |
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
poli mnie sie podobaja te pierwsze
ale pasuja w sumie wszystkie generalnie ja bym postawila na zloto, miedz, biel z dodatkami zlotymi wg mnie juz nieistotne co bedziesz miala wiecej na sobie bo te dwie rzeczy zrobia niezly look Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki papużko
![]() motylku a myslisz ze np sztyblety nadawały by się dla mnie?mam grubą łyde-nie wyglądałoby to przekomicznie?przy szczuplutkich nozkach te buty wyglądają rewelacyjnie a u troszke większych osob jeszcze nie widziałam
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnue tym bardziej przy grubszej nodze ale zaraz na sztyblety bedzie za cieplo wiec ja bym w inne buty szla Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
tez na to zwróciłam uwage ....
![]() Poli a jaki ta kurtka ma materiał bo dlanie te buty co taasia wstawila sa zbyt sportowe, albo kurtka zbyt elegancka
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo dzięki za info Ja nawet nie czytam co powinna umieć, nie chcę się nakręcać,że czegoś nie robi![]() Cytat:
z tych sneakersów to 2 lub 3, aczkolwiek białe szybko będą się brudziły, nie wiem no, wolałabym czarne, brąz, beż.Co do sztybletów i tych sneakersów to fakt- do rurek mogą źle wyglądać,ale przy prostych nogawkach jest ok. Natomiast do rurek przy grubszych łydkach najlepsze byłoby coś w stylu workerów, z szerszą cholewką- pasują właśnie bardziej do takich łydek niż chudych ![]() No ale ja mam swoje pomysły i racje, do wszystkiego inne koncepcje, pewnie dlatego mam tyle butów
|
|
#1691 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
U nas pobudka po 5 i oczywiscie jak byl czas szykowania sie na szczepienie to moje dziecko postnowilo isc spac ![]() Szczepienie ok jak zwykle bardzo dzielna byla Wazy 6740g ![]() Lece nadrabiac
|
#1694 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Tez nad tym myslalam i nie wiem czy ciemna zielen nie bedzie wygladala jakos blotnie z tym bezem,Bordo nie za bardzo mam, ale czerwien tak.Jednak poczekam az przyjdzie. |
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Czy może być jakiś problem przy wprowadzaniu ryzu? dziś pichcę obiadki i nie wiem czy wpakować go do wszystkich, czy trzeba na niego uważać?
|
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
tłumniek ok, tylko spaliny leca nie tam gdzie trzeba...
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1698 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek a ponowie pytanie Madziuchny bo nie wiedziałam odpowiedzi. W jakiej pozycji Tusia bawi się np tymi klockami? Szczerze mam te klocki FP i nawet ich nie wyjełam bo sobie nie wyobrazałam jak by mial tam celowaćna brzuchu czy plecach
|
|
#1701 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przez ta diete cos mi sie pomerdalo, bo smakuja mi obiady Janka, nawet te sloiczkowe.Oczywiscie nie jem ich, tylko ciut probuje czy nie za cieple. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- A u mnie pobudla o 9.30, spal jakos od 23.30, ale nie zjadl maly gad kolacji. jakos palec i inne przednioty chetnie ciamka, ssie, ale butelka to juz problem. |
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie i wage... eh syn mojej kuzynki waży tyle majac 10 tygodni ale urodził sie ponad 4 kg
|
|
|
#1703 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie imprez za duzo nie ma albo ja nie słyszę Ale czesto ktoś wierci i to znajduje super pory, najcześciej po 20 czasami 22 albo weekend wieczorem. Raz udało mi sie namierzyć gdzie i na osiedlu mamy ochronę i im zgłosiłam, a oni sie reszta zajęli Cytat:
Cytat:
Cytat:
za szczepienie i za wagę.Vea zrobiłam porównanie Dad i pampkow 4 po rozciągnięciu rady sa większe, ale bardziej sztywne i pampy w tym rozmiarze bardziej mi pasują
|
|
#1704 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() TZ przyszedł z nocki i dał mi pospać do 8.30 Zabawiał Zuzie bo ona wstała chwilę przed jego przyjściem![]() Za chwilę się zbieramy do lekarza na kontrolę i odebrać dywan z pralni Bo miałam odebrać w zeszły piątek, ale nie miałam auta a pod wózek mi się nie zmieści![]() Cytat:
Jak chcą teraz to wg. mnie dziecięce fajniejsze Ja dostałam na Komunię pierścionki, łańcuszek, bransoletkę złotą. Nigdy nic nie założyłam, nie lubię żółtego złota, moja Mama nosi łańcuszek. Chciałam przetopić to na obrączki to jak któryś raz słyszałam że szkoda i że napewno będę kiedyś nosić to zrezygnowałam. Póki co leży to u rodziców i czeka tylko nie wiem na co A nie przypadkiem 2 dni?? Bo TZ miał w zeszłym roku 2 dni na Zuzkę
|
|
#1705 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Wtajemniczenie
|
to bede miała ciężki orzech do zgryzienia..
kurtka jest bardziej sportowa.z dosyc cienkiego materiału.Troche przypomina wiatrówke.obecnie nosze do niej te buty(chyba najbardziej oklepane) ![]() mam zamiar nosic ją na zmiane z pilotką(do której nota bene tez butów nie mam).myslicie ze np w maju nie będzie mi za gorącą w butach powyzej kostki?sorry za moje głupie pytania ale ja naprawde jestem sto lat za murzynami. |
|
|
|
#1707 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasiek na sam widok wpada w histerię... o dziwo psikanie wodą lubi ![]() Cytat:
Cytat:
Bartek wczoraj sam z siebie zrobił zakupy w Askocie i też takie cudo kupił. Może te przekona Jaśka do jedzenia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
BTW. uwielbiam grzebać w ziemii - szczególnie wiosną - atawizmy jakieś się we mnie odzywają Niestety własnego zielonego brak, za to kwiatki mi w domu ładnie rosną, ale to z kolei po mamie - ona ma taką rękę do kwiatów, ze kiedyś taka sucha, pomalowana farbą gałązka ozdobna z bukietów pączki u nich puściła ![]() Cytat:
![]() Dzięki za informację, bo spokoju mi to nie dawało Jeszcze nie zmienialiśmy, ale wczoraj zakupione
|
|||||||
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa, super zajęcie masz w życiu
Mi się dlugo Lena marzyła... Lena albo Maja, ale akurat wśród znajomych jest sporo, więc odpadło... poza tym urodził się chłopak, a Lena z sisiuakiem by nie przeszła ![]() Poćwiczy i sięgnie ![]() motylku, a czemu przypadek? Małe dzieci są kumate Jaśko sobie wyczaił, ze zabawki leżą na oparciu kanapy, podpełza i sobie zdejmuje - świadomie już. A jak mu matę obróciłam, to ogona szukał w starym miejscu Jak pokażesz, to zapamięta i będzie próbowała powtarzać Madziuchna, ja bym poszła z reklamacją - kasa piechotą nie chodzi - a może i Pinda się wkurzy Bobath jest fajny Też źle nosiliśmy ![]() agabu, oj, mocne tule dla Ciebie i Maciupy ![]() teacherka, Na pocieszenie, jeśli teraz jest zła seria, to następna będzie dobra kumulacja ![]() I tak bym zgłosiła do ubezpieczyciela - wgniecenie po cegle ma dosyć charakterystyczny kształt ja-ika, policja też potrafi otworzyć Poza tym nie masz kluczyka? rusałko, ano fajne Szczególnie, że dzisiaj znowu było mamamamamamamam, ale jak się pojawiłam w polu widzenia to mama ![]() Jak tam Jaś? karolson, widzę, że podobnie się ubieramy ![]() Po domu i spacery u mnie w czymbądź, ale już wyjście z Bartkiem czy lekarz "na galowo" ![]() Nie mam się w co na chrzciny ubrać kahunia, za szczepienie i wagę ![]() xViolet DZIĘKUJĘ DOBRA KOBIETO Dziecko wstało 6.15, ale po karmieniu pospało do 8.30 ![]() Dobra, pytanie do mam doświadczonych: Bartek poszedł wczoraj i zanabył, poza smokami i siatkowym gryzakiem, taką flaszkę dla Jaśka. I teraz mam pytanie, czy jeśli zacznę mu podawać taki ustnik, to nie zgłupieje przy piersi? I pytanie do reszty: Czy jeśli Jaśko nie jada nic poza mlekiem i okazjonalnie jabłkiem, to powinnam się martwic? Większość z Was podaje kaszki, a ja nie... powinnam? |
|
|
|
#1709 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli normalny majowy maj i nie jesteś zmarźlak, to będzie za ciepło |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

ehhh...

tyle że ja dziele ubrania na podomki i nie podomki więc w domu na codzień ubieram sie inaczej niz jak wychodze z TŻ czy nawet z Filipem do lekarza.. eh ale zakupów też mi trzeba... kurtke, i koszulek jakiś koszul sweterków na wyjście bo po domek czyli starych ale dobrych bluz, koszulek, dzinsów dresów mam odgroma 

za szczepienie i wage... eh syn mojej kuzynki waży tyle majac 10 tygodni
ale myślę że w przyszłości będą żałować tego braku zainteresowania... Oczywiście nie mówie tu tylko o prezentach tylko o podejściu do wnucząt
Bo miałam odebrać w zeszły piątek, ale nie miałam auta a pod wózek mi się nie zmieści