Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-28, 09:33   #1681
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Thx Karolson!a jaką torebke bys proponowała?Boshe czuje sie ostatnimi czasy jak wiesniak.Nie potrafie się porządnie ubrac,uczesac..najgorsze w tym jest to ze nawet gdybym chciała sobie cos ładnego kupic to te ceny mi nie pozwalają....a jak juz cos kupie to sie okazuje ze do niczego mi nie pasuje ..i dlatego tym sposobem chodze jeszcze w bluzkach ciążowych

pszoua-grrrrrrrrrrrrrrrr...i ja bym była zla!powinien byc limit na jedną osobe a nie tak jak piszesz całe rodziny..

lula- ehhh...
mam tak samo...kupie coś bo mi sie spodoba a za chwilę orientuje się że nawet nie mam do czego tego ubrać ;] takim sposobem ciuchy wysypują się z szafy a ja chodzę w 5 bluzkach na krzyż

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:35   #1682
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

a moj syn dzis spal do 8
natomiast mnie znow strzyknal kregoslup
dodatkowo zatrulam sie czyms
no istna masakra
tz musial wziac wolne i poszedl wlasnie z Maciejem do.lekarza a ja odpoczywam
chyba dobrze mi to zrobi

Ja-Ika moj tz kiedys zgubil jlucz i znalazl normalnie ogloszenie naprawa zamkow samochodowych czy cos w tym.stylu
poszukaj
koles na ulicy wielopole z latarka w zebach otwieral mu auto, przejechal patrol policji i strazy miejskiej, przeszla masa ludzi obok i nikt sie nie zainteresowal
wiec wlamanie nozna smialo robic

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:36   #1683
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Moja od tesciow tez nic nie dostala, a zainteresowanie chociaz by przez tel jest zerowe. Moja babcia przychodzi do malej co drugi dzien, na spacer zabiera, obiadki przynosi a oni nic ,nawet nie zadzwonia..

Moja od T. "tylko" kasę i Pampersy. Piszę tylko,bo nigdy jej nie kupili ani zabawki, ani ciuszka. Dają kasę i mówią,żebym jej coś kupiła.
Za to moi rodzice uwielbiają chodzić po sklepach i jej coś kupować. Chociaż sami kupują zabawki, bo co do ciuchów to mama zawsze idzie ze mną i ja wybieram-ona się boi,że nie trafi w mój gust.Ale i tak ma radochę. Kilka razy w miesiącu coś kupuje

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:36   #1684
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Thx Karolson!a jaką torebke bys proponowała?Boshe czuje sie ostatnimi czasy jak wiesniak.Nie potrafie się porządnie ubrac,uczesac..najgorsze w tym jest to ze nawet gdybym chciała sobie cos ładnego kupic to te ceny mi nie pozwalają....a jak juz cos kupie to sie okazuje ze do niczego mi nie pasuje ..i dlatego tym sposobem chodze jeszcze w bluzkach ciążowych

pszoua-grrrrrrrrrrrrrrrr...i ja bym była zla!powinien byc limit na jedną osobe a nie tak jak piszesz całe rodziny..

lula- ehhh...
co do torebki to niewiem ehh bluzki ciązowe mialam ostatnio taka na sobie tyle że ja dziele ubrania na podomki i nie podomki więc w domu na codzień ubieram sie inaczej niz jak wychodze z TŻ czy nawet z Filipem do lekarza.. eh ale zakupów też mi trzeba... kurtke, i koszulek jakiś koszul sweterków na wyjście bo po domek czyli starych ale dobrych bluz, koszulek, dzinsów dresów mam odgroma
a to racja ze jak coś ładnego to odrazu kupa kasy, dlatego moja wylansowana siostra nei ubiera się juz notorycznie z Zarze tylko np na Marywilskiej (takie hale targowe) gdzie sa rzeczy u polaków, turków równie ladne a tańsze ja się zadowole reserved, h&m, mohito tyle $ na koncie by się więcej przydało

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-03-28 o 09:41
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:38   #1685
tassia
Zakorzenienie

poli mnie sie podobaja te pierwsze
ale pasuja w sumie wszystkie
generalnie ja bym postawila na zloto, miedz, biel z dodatkami zlotymi
wg mnie juz nieistotne co bedziesz miala wiecej na sobie bo te dwie rzeczy zrobia niezly look

[/RIGHT]
Stary 2014-03-28, 09:39   #1686
policzanka
Wtajemniczenie

dzieki papużko
motylku a myslisz ze np sztyblety nadawały by się dla mnie?mam grubą łyde-nie wyglądałoby to przekomicznie?przy szczuplutkich nozkach te buty wyglądają rewelacyjnie a u troszke większych osob jeszcze nie widziałam
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:41   #1687
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki papużko
motylku a myslisz ze np sztyblety nadawały by się dla mnie?mam grubą łyde-nie wyglądałoby to przekomicznie?przy szczuplutkich nozkach te buty wyglądają rewelacyjnie a u troszke większych osob jeszcze nie widziałam
wg mnie sztyblety spoko
wlasnue tym bardziej przy grubszej nodze
ale zaraz na sztyblety bedzie za cieplo wiec ja bym w inne buty szla

[/RIGHT]
Stary 2014-03-28, 09:41   #1688
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
To piękna chata jego rodziców
chata jak chata ale porządek....
Stary 2014-03-28, 09:45   #1689
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
chata jak chata ale porządek....
tez na to zwróciłam uwage ....

Poli a jaki ta kurtka ma materiał bo dlanie te buty co taasia wstawila sa zbyt sportowe, albo kurtka zbyt elegancka
Stary 2014-03-28, 09:47   #1690
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
oczywiscie ze nozliwe
po 26tygodniu zycia to umiejetnosc ktora nasze dzieci powinny miec
czyli proby wyciagania przedmiotow z pudelka i wrzucania ich
niekoniecznie zawsze swiadomie
wiec gratulacje dla Tusi za kolejna umiejetnosc

pisze z tableta
na mosquito sa takie sportowe bialo zlote buty
jak dla mnie idealne do tego

ooo dzięki za info Ja nawet nie czytam co powinna umieć, nie chcę się nakręcać,że czegoś nie robi

Cytat:
Tassiu ktore konkretnie?
[IMG]http://www.mosquito-sklep.pl/5297-large_default/buty-l771-
black.jpg[/IMG]

czarne tez są fajne,myslisz zeby jednak postawic na biel?
Lordsów nie trawię z tych sneakersów to 2 lub 3, aczkolwiek białe szybko będą się brudziły, nie wiem no, wolałabym czarne, brąz, beż.
Co do sztybletów i tych sneakersów to fakt- do rurek mogą źle wyglądać,ale przy prostych nogawkach jest ok.
Natomiast do rurek przy grubszych łydkach najlepsze byłoby coś w stylu workerów, z szerszą cholewką- pasują właśnie bardziej do takich łydek niż chudych

No ale ja mam swoje pomysły i racje, do wszystkiego inne koncepcje, pewnie dlatego mam tyle butów

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:50   #1691
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
a czemu taka decyzja? jeśli nie chcesz to nie pisz

napisze moze w K.

A co di kiecki to jeszcze nie przyszla, wiec na razie nie pomierze
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:50   #1692
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ooo dzięki za info Ja nawet nie czytam co powinna umieć, nie chcę się nakręcać,że czegoś nie robi

Lordsów nie trawię z tych sneakersów to 2 lub 3, aczkolwiek białe szybko będą się brudziły, nie wiem no, wolałabym czarne, brąz, beż.
Co do sztybletów i tych sneakersów to fakt- do rurek mogą źle wyglądać,ale przy prostych nogawkach jest ok.
Natomiast do rurek przy grubszych łydkach najlepsze byłoby coś w stylu workerów, z szerszą cholewką- pasują właśnie bardziej do takich łydek niż chudych

No ale ja mam swoje pomysły i racje, do wszystkiego inne koncepcje, pewnie dlatego mam tyle butów
bez kitu kazdy ma inny styl bo ja do sztybletów i sneakersów nie zalozyłabym innych spodni niz rurki/ leginsy
Stary 2014-03-28, 09:51   #1693
kahunia
Zadomowienie

Dzien dobry

U nas pobudka po 5 i oczywiscie jak byl czas szykowania sie na szczepienie to moje dziecko postnowilo isc spac Zdrzemnela sie chwile i ja obudzilam, ale jakos nie marudzila

Szczepienie ok jak zwykle bardzo dzielna byla Wazy 6740g

Lece nadrabiac

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:55   #1694
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
dajcie sobie trochę luzu, a na pewno się uda

l
No miedzy innymi

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
AAaaa Maharet mi do Twojej sukienki pasowałyby najlepiej złote dodatki. Jeśli czerwień to tylko nasycona, bordo nie-będzie za smutno.Zieleni jakoś też nie umiem sobie wyobrazić
Tez nad tym myslalam i nie wiem czy ciemna zielen nie bedzie wygladala jakos blotnie z tym bezem,Bordo nie za bardzo mam, ale czerwien tak.Jednak poczekam az przyjdzie.
Stary 2014-03-28, 09:57   #1695
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Czy może być jakiś problem przy wprowadzaniu ryzu? dziś pichcę obiadki i nie wiem czy wpakować go do wszystkich, czy trzeba na niego uważać?
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:59   #1696
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

czyli słychać Cię w całej okolicy?
tłumniek ok, tylko spaliny leca nie tam gdzie trzeba...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 10:01   #1697
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Ja-Ika moj tz kiedys zgubil jlucz i znalazl normalnie ogloszenie naprawa zamkow samochodowych czy cos w tym.stylu
poszukaj
koles na ulicy wielopole z latarka w zebach otwieral mu auto, przejechal patrol policji i strazy miejskiej, przeszla masa ludzi obok i nikt sie nie zainteresowal
wiec wlamanie nozna smialo robic

Tassia, a ile zapłaciliście wtedy? Dzwoniłam w kilka miejsc i przeważnie biorą od 150-200 zł. Najtaniej to 90 zł
Stary 2014-03-28, 10:01   #1698
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
m

haha ja mam to samo, nienawidze grzebania w ziemi, po prostu sie do tego nie nadaje
Dolaczam sie do klubu ogrodowch haterow
Stary 2014-03-28, 10:02   #1699
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

matko, ja nawet nie wiem jak te rodzaje butos wygladaja

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 10:05   #1700
karolson
Zakorzenienie

Motylek a ponowie pytanie Madziuchny bo nie wiedziałam odpowiedzi. W jakiej pozycji Tusia bawi się np tymi klockami? Szczerze mam te klocki FP i nawet ich nie wyjełam bo sobie nie wyobrazałam jak by mial tam celowaćna brzuchu czy plecach
Stary 2014-03-28, 10:07   #1701
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
j

i ja potrzebuję ciuchów, bo niebawem do roboty... o tym Wam jutro napiszę bo na razie nie wiem co i jak... trzymajcie kciuki Wasze magiczne bo potrzebne
A mi si udalo troche schudnac wiec mam spodnie na doope wreszcie i nie musze kupowac, gorzej z bluzkami, ale te ciazowe nosze.

Przez ta diete cos mi sie pomerdalo, bo smakuja mi obiady Janka, nawet te sloiczkowe.Oczywiscie nie jem ich, tylko ciut probuje czy nie za cieple.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

A u mnie pobudla o 9.30, spal jakos od 23.30, ale nie zjadl maly gad kolacji.
jakos palec i inne przednioty chetnie ciamka, ssie, ale butelka to juz problem.
Stary 2014-03-28, 10:07   #1702
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dzien dobry

U nas pobudka po 5 i oczywiscie jak byl czas szykowania sie na szczepienie to moje dziecko postnowilo isc spac Zdrzemnela sie chwile i ja obudzilam, ale jakos nie marudzila

Lece nadrabiac
za szczepienie i wage... eh syn mojej kuzynki waży tyle majac 10 tygodni ale urodził sie ponad 4 kg
Stary 2014-03-28, 10:08   #1703
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ja pierdzie*e.... znów impreza u sąsiada za ścianą. Wykończą mnie Jestem tak zmęczona, ale nie zasne bo u nich znow karaoke aaaaaa!!!!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Masakra, umeczysz sie z tymi sąsiadami i ich imprezami, strasznie czesto masz takie akcje.
U mnie imprez za duzo nie ma albo ja nie słyszę Ale czesto ktoś wierci i to znajduje super pory, najcześciej po 20 czasami 22 albo weekend wieczorem. Raz udało mi sie namierzyć gdzie i na osiedlu mamy ochronę i im zgłosiłam, a oni sie reszta zajęli

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Mój dzień zaczął się dziś o 3...już wczoraj pisałam Wam, że Antosi wychodzą dolne dwójki....przy pierwszych dolnych i górnych jedynkach była tylko marudna i gorzej spala a wczoraj wieczorem miała podwyższoną temperaturę 37,6 a w nocy już 39 stopni. Daliśmy jej czopek Paracetamolu ale temperatura nie spadła, dopiero po Paracetamolu w syropie się obniżyła Mam nadzieję, że temperatura była z powodu ząbkowania, kataru nie ma jedynie od jakiegoś czasu często się krztusi i odkasłuje ślinę, po 7 będe dzwoniła do lekarza niech ją zobaczy. Biedna taka ta moja Antosia
Współczuje, biedna, te tempo wychodzenia ząbków musi byc bardzo męczące.

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Mój też jest gorszy ale myślę że w przyszłości będą żałować tego braku zainteresowania... Oczywiście nie mówie tu tylko o prezentach tylko o podejściu do wnucząt
Przykra sprawa, a z tego co wcześniej pisalas o sobie i siostrze, to chyba jedyni dziadkowie Leosia, także tym bardziej ich podejście jest niezrozumiałe.

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Lece nadrabiac
za szczepienie i za wagę.

Vea zrobiłam porównanie Dad i pampkow 4 po rozciągnięciu rady sa większe, ale bardziej sztywne i pampy w tym rozmiarze bardziej mi pasują
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (76,6 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-03-28, 10:10   #1704
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry

TZ przyszedł z nocki i dał mi pospać do 8.30 Zabawiał Zuzie bo ona wstała chwilę przed jego przyjściem
Za chwilę się zbieramy do lekarza na kontrolę i odebrać dywan z pralni Bo miałam odebrać w zeszły piątek, ale nie miałam auta a pod wózek mi się nie zmieści

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

Mam prośbę o poradę:pros i:
mój Tż zostanie chrzestnym za 2 tyg małej dziewczynki. i teraz zastanawiam się czy kupić złoty krzyżyk czy złote kolczyki???
(jeśli ckolczyki to takie typowo dzicięce o kształcie np. kotków czy klasyczne serduszka?),
Dziękuję z góry za opinie!!:roza :
Ja bym zapytała rodziców dziewczynki, bo jakby Zuzka dostała kolczyki to by leżały przez kilka lat, bo teraz jej napewno nie przekłujemy uszu.
Jak chcą teraz to wg. mnie dziecięce fajniejsze

Ja dostałam na Komunię pierścionki, łańcuszek, bransoletkę złotą. Nigdy nic nie założyłam, nie lubię żółtego złota, moja Mama nosi łańcuszek.
Chciałam przetopić to na obrączki to jak któryś raz słyszałam że szkoda i że napewno będę kiedyś nosić to zrezygnowałam. Póki co leży to u rodziców i czeka tylko nie wiem na co

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

tak, opiekuncze bez L4 na dziecko to zaledwie 3 dni w roku (i to na obojetnie jaka ilosc dzieci...)
A nie przypadkiem 2 dni?? Bo TZ miał w zeszłym roku 2 dni na Zuzkę
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 10:12   #1705
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
A w ogóle co to za pogoda? Mgła w cholere i do tego pada a ja miałam jechać na bazar dziś gotuję zupki Leonkowi, większość warzyw mam od babci ale nie wiem czy buraki są teraz do kupienia? potrzebuję jednego
Boję się tego królika
No u mnie ladna pogoda
Stary 2014-03-28, 10:14   #1706
policzanka
Wtajemniczenie

to bede miała ciężki orzech do zgryzienia..

kurtka jest bardziej sportowa.z dosyc cienkiego materiału.Troche przypomina wiatrówke.obecnie nosze do niej te buty(chyba najbardziej oklepane)

mam zamiar nosic ją na zmiane z pilotką(do której nota bene tez butów nie mam).myslicie ze np w maju nie będzie mi za gorącą w butach powyzej kostki?sorry za moje głupie pytania ale ja naprawde jestem sto lat za murzynami.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 10:16   #1707
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ale sie usmialam,nie uwierzycie,Poniewaz Helenka ma katar,to przed kapiela odciagnelam jej katar Frida.I co?Ale miala radoche,chichrala sie jak nie wiem!!Ale mielismy ubaw.
Bosz, zazdroszczę
Jasiek na sam widok wpada w histerię... o dziwo psikanie wodą lubi

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ha ...starszak się na mnie cyt. ZEŹLIŁ bo wylączyłam mu bajke powiedział mi że jest zły i zdenerwowany i zasnał 5 min później chyba czas na kąpiel
Hah, uwielbiam Adiego

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Też ostatnio starłam i się krztusił
najlepiej mu się zjada przez gryzaczek siateczkowy, ale narazie jest nieczynny bo siateczki się zapaskudziły i muszę kupić nowe...
Ooo... czyli działa Bartek wczoraj sam z siebie zrobił zakupy w Askocie i też takie cudo kupił. Może te przekona Jaśka do jedzenia

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jutro nadrobie, weszłam tylko napisać że podróż super i jesteśmy już w domu
Super, że już w domku

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ja pierdzie*e.... znów impreza u sąsiada za ścianą. Wykończą mnie Jestem tak zmęczona, ale nie zasne bo u nich znow karaoke aaaaaa!!!!!!
Dzwoń na policję i się nie szczyp! Zakłócanie ciszy nocnej jak ta lala

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dobrze ze mam t. która pogrzebie za mnie póki co i on amyśli coby jakie kwiatki zasadzić ja powiedziałam tż ze póki przód domu nie bedzie taki jak ma być czyli nawieziona ziemia i wyrównana to nei zamierzam nic sadzić ...żadnych kwiatków...więc przy warzywkach t. cos posadzi zeby było do zerwania do flakonu
Bosz... przeczytałam mam T. na pogrzebie
BTW. uwielbiam grzebać w ziemii - szczególnie wiosną - atawizmy jakieś się we mnie odzywają Niestety własnego zielonego brak, za to kwiatki mi w domu ładnie rosną, ale to z kolei po mamie - ona ma taką rękę do kwiatów, ze kiedyś taka sucha, pomalowana farbą gałązka ozdobna z bukietów pączki u nich puściła

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
dziekujemy
zabki sa juz dwa i przy ich wychodzeniu nie plakal
Jakub jest wczesniakiem (o 4 tygodnie) i jezeli sie odejmie je od waktualnego wieku to wychodzi mu 24 tydzien. o ile sie nie myle to w tym czasie jest jakis skok, wiec moze to to
Supcio, ze idzie zabek
oby jak najspokojniej

u nas tez tak sie robi na weselach
zabiera sie mlodym buty przed oczepinami
na oczepinach, z reguly po zrobieniu czegos (np. zaspiewaniu piosenki) wymienia sie flaszke za buta

mam pytanko do mam, ktorych dzieciaczki ukonczyly juz 6 miesiecy:
wymienialyscie juz smoczki na te wieksze 6-18 miesiecy?
A widzisz, tak by w sumie wychodziło Oby jak najszybciej przeszło
Dzięki za informację, bo spokoju mi to nie dawało
Jeszcze nie zmienialiśmy, ale wczoraj zakupione

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 10:17   #1708
vea7
Zakorzenienie

Poziomkowa, super zajęcie masz w życiu
Mi się dlugo Lena marzyła... Lena albo Maja, ale akurat wśród znajomych jest sporo, więc odpadło... poza tym urodził się chłopak, a Lena z sisiuakiem by nie przeszła
Poćwiczy i sięgnie U nas zaczęło się od łapania za łydki, potem za stópki, a teraz ćwiczy rozciąganie, żeby sobie do buzi wsadzić

motylku, a czemu przypadek? Małe dzieci są kumate
Jaśko sobie wyczaił, ze zabawki leżą na oparciu kanapy, podpełza i sobie zdejmuje - świadomie już. A jak mu matę obróciłam, to ogona szukał w starym miejscu Jak pokażesz, to zapamięta i będzie próbowała powtarzać

Madziuchna, ja bym poszła z reklamacją - kasa piechotą nie chodzi - a może i Pinda się wkurzy
Bobath jest fajny Też źle nosiliśmy

agabu, oj, mocne tule dla Ciebie i Maciupy

teacherka, Na pocieszenie, jeśli teraz jest zła seria, to następna będzie dobra kumulacja
I tak bym zgłosiła do ubezpieczyciela - wgniecenie po cegle ma dosyć charakterystyczny kształt

ja-ika, policja też potrafi otworzyć
Poza tym nie masz kluczyka?

rusałko, ano fajne Szczególnie, że dzisiaj znowu było mamamamamamamam, ale jak się pojawiłam w polu widzenia to mama
Jak tam Jaś?

karolson, widzę, że podobnie się ubieramy
Po domu i spacery u mnie w czymbądź, ale już wyjście z Bartkiem czy lekarz "na galowo"
Nie mam się w co na chrzciny ubrać Wszystko w cyckach za małe

kahunia, za szczepienie i wagę

xViolet DZIĘKUJĘ DOBRA KOBIETO

Dziecko wstało 6.15, ale po karmieniu pospało do 8.30 Wie, że mamusia musi być przytomna na rehabilitacji

Dobra, pytanie do mam doświadczonych:
Bartek poszedł wczoraj i zanabył, poza smokami i siatkowym gryzakiem, taką flaszkę dla Jaśka. I teraz mam pytanie, czy jeśli zacznę mu podawać taki ustnik, to nie zgłupieje przy piersi?

I pytanie do reszty:
Czy jeśli Jaśko nie jada nic poza mlekiem i okazjonalnie jabłkiem, to powinnam się martwic? Większość z Was podaje kaszki, a ja nie... powinnam?

WYMIENIĘ

Stary 2014-03-28, 10:18   #1709
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Czy może być jakiś problem przy wprowadzaniu ryzu? dziś pichcę obiadki i nie wiem czy wpakować go do wszystkich, czy trzeba na niego uważać?
Niby troche moze zatwarszac w duzych ilosciach.
Stary 2014-03-28, 10:19   #1710
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
to bede miała ciężki orzech do zgryzienia..

kurtka jest bardziej sportowa.z dosyc cienkiego materiału.Troche przypomina wiatrówke.obecnie nosze do niej te buty(chyba najbardziej oklepane)

mam zamiar nosic ją na zmiane z pilotką(do której nota bene tez butów nie mam).myslicie ze np w maju nie będzie mi za gorącą w butach powyzej kostki?sorry za moje głupie pytania ale ja naprawde jestem sto lat za murzynami.
Zależy jaki maj i co lubisz
Jeśli normalny majowy maj i nie jesteś zmarźlak, to będzie za ciepło

WYMIENIĘ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości