Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-28, 10:57   #31
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
tzn inaczej, mojej mamy w domu bym nie zdzierżyła przez tyle czasu codziennie, ale jakby mi przychodziła na parę godzin i brała Pietraszka na spacery, żebym mogła coś porobić - jak najbardziej.
Jak byłam tak mega chora z tymi oczami jakiś czas temu mama była u mnie 3 dni pod rząd i robiła wszystko, łącznie z praniem gotowaniem sprzątaniem plus opieka nad żuczkiem bo wiadomo, ja nie byłam w stanie się ruszyć z łóżka. To był HORROR!!! Wiadomo, każda z nas ma jakiś system układania swoich rzeczy prania itd a jak moja mama wzięła i zaczęła po swojemu, przy okazji komentując NON STOP dlaczego ja to robię tak a nie inaczej plus pierdyliardy pierdyliardów dobrych rad dot nie tylko Pietraszka ale i tego jak się ubierać w domu żeby M. mnie nie zostawił i w ogóle czemu mam tłuste włosy to naprawdę.... marzyłam żeby mi jak najszybciej przeszło
T. np szaleje za Piotrusiem i lubię, jak idzie z nim na spacer na parę godzin a ja w tym czasie posprzątam ugotuję czy po prostu poczytam książkę

Ja bardzo cenie pomoc mojej teściowej, przychodzi i pilnuje Amelusi, no powiem Wam, ze jestem mega zadowolona- a na prawdę było między nami hmm..cięzko. A teraz super jest. Wtedy jak mi Amelka wlozyla palca do oka to przyszla na drugi dzień, zebym mogła sobie pokimać, no nie mogę narzekać. No chyba ze jak da jej parówke;p

Co do mojej matuli, nie komentuje, jest jak jest..to co ostatnio mój brat zrobił..;] wolałabym się odciąć chyba już ostatecznie. . . . .

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 10:58   #32
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Witam sie w nowym watku

Nie moge sie ostatnio wbic ale podczytuje Was. U nas po staremu, jedynie Tz ma teraz pierwsza zmiane wiec wczesniej jest w domu i spedzamy wiecej czasu wspolnie Pogoda sie bardzo zepsula wiec siedzimy w domu

Znowu kupilam wozek Oby ten wreszcie byl ok bo mam juz serdecznie dosyc wozkow
Gdzie Ty je wszystkie trzymasz?

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
no może bym i chciała ale nie wiem jak to ugryźć bo przecież do dziecka przychodzą..

o widzisz i pogrubione: wszystko zależy jak komu pasuje. Tobie by odpowiadała mama przed 4-5 godzin, a ja bym czuła się stłamszona i zmęczona tym.
No tak, racja. U mnie jakoś samo tak wyszło bo chyba babcia wyczuła, że jestem coraz bardziej sfrustrowana Ty masz utrudnioną sytuację bo pewnie i mama i t. chcą Ci pomagać. No a raczej nie powiesz im przecież że za często przychodzą. Ciężka sprawa...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 11:02   #33
litllesweetangel
Lurker ;)

Moja "tesciowa" widziala mala ostatni raz we wrzesniu, mieszka 10 minut pieszo od nas

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 11:06   #34
Debrah
Zakorzenienie

Illusion: doszła tunika, jeszcze raz dzięki
Ciut przyduża jeszcze ale bardzo fajna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1060.jpg (178,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1061.jpg (127,0 KB, 33 załadowań)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 11:09   #35
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Gdzie Ty je wszystkie trzymasz?
Zazwyczaj kupuje kolejny jak odsprzedam poprzedni

misia kupilam lune bo znalazlam na dobrej przecenie i nie umialam nie kupic

Debrah sliczna Amelka I tuniczka tez

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 11:14   #36
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Zazwyczaj kupuje kolejny jak odsprzedam poprzedni

misia kupilam lune bo znalazlam na dobrej przecenie i nie umialam nie kupic

Debrah sliczna Amelka I tuniczka tez
Pokaż nam
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 11:15   #37
LadyWhisper
Zakorzenienie

moje dziecko znowu zaczęło mnie gryźć tymi swoimi igiełkami, mam już parę konkretnych mega siniaków od wczoraj - czyli idzie nam kolejny ząb. Wasze dzieci też was gryzą przy ząbkowaniu?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 11:26   #38
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecko znowu zaczęło mnie gryźć tymi swoimi igiełkami, mam już parę konkretnych mega siniaków od wczoraj - czyli idzie nam kolejny ząb. Wasze dzieci też was gryzą przy ząbkowaniu?

Jak najbardziej!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 11:26   #39
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Pokaż nam
Jutro pewnie przyjdzie. Postaram sie w weekend zrobic jakies zdjecie (jak nie zapomne) Niestety czarne tylko byly ale jak mi sie spodoba to bede chciala taki liner dokupic http://www.mamasandpapas.com/product...5h3400/type-i/

Lady taak, niestety, gryzienie sprawia jej wielka frajde

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-03-28 o 11:28
Stary 2014-03-28, 11:29   #40
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Hanie mnie gryzie jak się do mnie przytula
ale raz ugryzła mnie w udo do krwi;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 11:31   #41
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja też się nigdy nie dzielę z Młodym i nikomu nie pozwalam. Siostra mnie kiesyś wkurzyła ze jak to nie dam jak ja jem, a ja jej pytam czy winem się też dzieli z synami. aaaa dziś 3 dzień bez słodyczy Jadłam tylko ciasteczka amarantusowe, ale one bez cukru, sama wczoraj robiłam, Misiowi też smakowało
Powodzenia w wytrwaniu!

Laurko pokazesz mi fotelik jaki kupiliśmy? Do roweru

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 11:33   #42
Lenova
Wtajemniczenie

Witam w nowym wątku!

Dziewczyny mam na szybko pytanie: jest 16 stopni w cieniu wiatr delikatny nałożyłam Blance spodnie,body krótkie,cienką bluzkę z dł i cienką bluzę rozpiętą do tego opaska na głowie zrobiona z bandamy. Obecnie śpi w wózku mama mi każe nałożyć jej czapkę i przykryć grubym kocem . Kto przesadza?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 11:44   #43
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku!

Dziewczyny mam na szybko pytanie: jest 16 stopni w cieniu wiatr delikatny nałożyłam Blance spodnie,body krótkie,cienką bluzkę z dł i cienką bluzę rozpiętą do tego opaska na głowie zrobiona z bandamy. Obecnie śpi w wózku mama mi każe nałożyć jej czapkę i przykryć grubym kocem . Kto przesadza?

jak myslisz?:P
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja jestem, czytam od deski do deski ale jakoś nie umiem się wbić...nie mam jakoś nastroju, nic ciekawego do powiedzenia...no nie wiem jak to nazwać. Też pewnie czasem tak macie

Jutro na pewno będę na dłużej bo sama będę w domu bez TŻta większość dnia
ta tak... ja tez tak ostatnio mam
Stary 2014-03-28, 11:46   #44
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Witam w nowym wątku!

Mama z czapka Ale ja bym nozki kocykiem przykryla

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-03-28, 11:47   #45
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w nowym wątku!

ja bym sobie darowała koc. Ale czapke lekką chyba wolałabym założyć.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-03-28, 11:53   #46
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się nigdy nie dzielę z Młodym i nikomu nie pozwalam. Siostra mnie kiesyś wkurzyła ze jak to nie dam jak ja jem, a ja jej pytam czy winem się też dzieli z synami. aaaa dziś 3 dzień bez słodyczy Jadłam tylko ciasteczka amarantusowe, ale one bez cukru, sama wczoraj robiłam, Misiowi też smakowało
Kurde ja też miałam ograniczyć to mama upiekła szarlotkę i wczoraj wieczorem jeszcze ciepłą z lodami zajadaliśmy, a dzisiaj w pracy jedna laska pożegnianie robiłą i dwa kawałki ciasta zjadłam
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
tzn dla osoby postronnej na pewno nie ostro ale dla nas po raz kolejny wyszło szydło z worka
A chodzi o Justysię
Otóż, owa mam nadzieję niedoszła szwagierka TZta przeniosła się jak Wam kiedyś pisałam z powrotem do mamusi. Powodem tego było, że t. kasy nie za bardzo, zima sie robiła i trzeba było w domu czymś grzać, jedzenie kupić, no a czemu by Justynka miała się dokładać?
Nam jej wyprowadzka odpowiadała, bo po pierwsze nie była u siebie, D. przecież siedzi to i tak go nie ma, a panoszyła się jak Pani domu, a po drugie to jest tak denerwująca osoba, robi z siebie gwiazdę i w zasadzie to wykorzystuje t. ale nie mój biznes.
W każdym razie t. przy ostatniej wizycie u D. poskarżyła się mu podbono na nią, powiedziała wszystko, że jak potrzebowała pomocy to ją miała i dach nad głową i opiekę nad dzieckiem, wsio. A jak t. potrzebowała czegokolwiek to olała i poszła do mamusi itp.
A TUTAJ
Jutro t. miała przyjechać, bo chciała sobie kupić buty do pracy, więc prosiła mnie żebym z nią poszła, bo wiem gdzie. Ja jej wcześniej specjalnie miasto schodziłam żeby wiedzieć, gdzie z jej kieszenią isć. Poza tym mieliśmy pojechać do niej na weekend. Od zachciało nam się od miasta odpocząć, na spacery po wsi pochodzić.
Dzisiaj TZ do niej zadzwonił i czego się chłopak dowiedział?
Otóż wczoraj u t. była Justysia i przyniosła jej swoje buty, w których nie chodzi (no dziwnym trafem wiedziała że t. ma ze mną za butami chodzić - obstawiam siostrę TZ, bo dla niej Justysia to bóstwo pod nazwą "Miśka") po czasie poinformowała t., że w piątek tj. dzisiaj ma rozmowę kwalifikacyjną o pracę i jeśli ową pracę dostanie i pójdzie do pracy w weekend to ONA PRZYJEŻDŻA Z OLIWIĄ na weekend.
No bo jej mamusia, tatuś ani rodzeństwo jej z dzieckiem nie zostaną, więc wali do t.
t. oczywiście wniebowzięta, bo jej Justynka buty przywiozła i nie wiadomo czy zaraz się znowu nie sprowadzi

My jej pieniadze pożyczamy. Ja jej ubrania kupuję, czy daję swoje jakieś za duże, bo ostatnio z tych co mama mi dała dużo wisiało na mnie naprawdę ładnych tunik i sukienek to jej dałam. Podziękowała mi jak jej Tz przypomniał. Co trzeba porobić koło domu Tz jej porobi. Justynka była taka taka i taka.
A tu przyjeżdzą, daje buciki żeby się wkupić w łaskę bo nie ma z kim dziecka zostawić i już Justysia na piedestale
Ot taka sytuacja
MASAKRA, co Wy z nią przechodzicie, i nie zacytowałam z poprzedniego wątku, od Tż??? Co mu się stało
Cytat:
Dzięki, przejżęw domu bo w pracy nie mam allegro
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ifwka i gdzie się teściowa znalazła? Kurde, niefajnie tak bo trzeba ja non stop na oku mieć. Dobrze, że sobie dajesz radę ze wszystkim, bo mówiąc szczerze to dużo masz na głowie, a rzadko narzekasz, także podziwiam
Poszła do kościoła chociaz już dawno po było i spotkała kogoś i się zagadała. Czekamy ze strachem z Tż na dzień kiedy się zapomni tak bardzo że do domu nie trafi bo wtedy to już jakieś drastyczne środki trzeba będzie podjąć.
Cytat:
Ja juz nawet nie przeżywam aż tak bardzo, wiadomo są różne dni raz lepiej raz gorzej, ale nie mogę myśleć o tym czego już i tak nie zmienię. Kiedyś jeszcze wierzyłam ze będzie lepiej ale teraz widzę ze musiałby nastąpić cud. I już nie myślę nawet z żalem o tym ze było dobrze jak się Oli urodził, bo wtedy tż był mi bardzo potrzebny i dobrze ze był z nami. A teraz? Poradzę sobie, jeśli on nie potrafi docenić szczęścia jakie mu się trafiło to znaczy ze jest nic nie wart. Inna kwestia ze on chyba w ogóle nie wziął na poważnie możliwości ze się rozejdziemy, a ja jakoś specjalnie o tym nie gadam, bo wychodzę z założenia że raz wystarczy. Zdziwi się po prostu.

No ale mieszkanie z osobnikiem zachowującym się czasem jak cham do łatwych nie należy.
Yellow jak na tydzień pojechałam do domu to by lam wkurzona i zdeterminowana i padało w rozowie z Tż hasło "rozwód" on się tego przestraszył, bo już raz przez to przechodził, a poza tym twierdzi ze żyć bez nas nie może (czasem chyba jednak o tym zapomina) i trochę się poprawiło od tego czasu.
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Pisałyście o samodzielnej zabawie - Blanka potrafi się bawić sama, ale musi mnie mieć w zasięgu wzroku, mogę robić wtedy wszystko poza dwiema rzeczami: laptop i telefon. Bawi się, przyjdzie, przytuli, pokaże co robi, a potem wraca do swoich zabawek

Co do rajstopek, to Blance zakładam jedynie do sukienki, zimą pod spodnie. Ale np. widzę w żłobku, że większość dzieci chodzi w samych rajstopkach. Blanka jako nieliczna biega w legginsach.

Zębów mamy 8 Dzisiaj przebiła nam się kolejna czwórka. Podzielam zdanie Ewulki, jak każdy ząbek będzie okupiony taką gorączką i takimi nocami, to padniemy z TŻ niedługo

Nie pisałam Wam, Mała wczoraj była bardzo grzeczna w żłobku Bawiła się z dziećmi, biegała, śmiała się. Może w końcu się przyzwyczai W tym miejscu dziękuję za wszystkie uśmiechy z okazji braku gorączki

Kupiliśmy wózek Zapp Xtra

Więcej grzechów nie pamiętam
Brawo za ząbki, i za wózek i dla Blaniki że jednak się odnalazła w nowej grupie i że gorączka minęła
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Moja "tesciowa" widziala mala ostatni raz we wrzesniu, mieszka 10 minut pieszo od nas
Teściowa "roku"???
Cytat:
Ślicznie
Cytat:
Moja nie gryzie, tylko jak jej dziąsła samruje to raz mnie do krwi swoimi DWOMA zębami ugryzła
Cytat:
Witam w nowym wątku!

Moja mama to by zawału dostała. Ja to bym chyba cienką czapkę założyła.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:07   #47
Delicjanka
Zakorzenienie

Illusion, aaaaaaaaa super ta tunika! wlasnie przyszła! dziękuje!**** tylko troche za duza ale super ekstra jest

Robie stefanke wlasnie nomnomnomnomn

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-03-28, 12:11   #48
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Illusion, aaaaaaaaa super ta tunika! wlasnie przyszła! dziękuje!**** tylko troche za duza ale super ekstra jest

Robie stefanke wlasnie nomnomnomnomn
Bardzo lubie
My z Blanką robiłyśmy wczoraj muffinki z truskawkami. Blanka była bardzo aktywna
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:15   #49
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja bym sobie darowała koc. Ale czapke lekką chyba wolałabym założyć.

Po co czapka?

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Mama z czapka Ale ja bym nozki kocykiem przykryla

A ja nie nozki a brzuszek, ale czyms cienszym niz gruby koc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 12:36   #50
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziecie zasnelo wiec korzystam zaraz sie biore za ksiazke moja wciagnelam sie masakrycznie i musze sie za serial wziac (pod kopula, chyba silver pisala, ze super?)

dziewczyny, tak z ciekawosci, bo wiadomo, ze poki co Pietraszko za maluni jest, ale nasze lozeczko ma mozliwosc sciagnieca boku i robi sie tapczanik z niego, o taki

http://mamaenred.com/wp-content/uplo...KEA2-copia.jpg

i sie zastanawiam -kiedy? na 2 latka? pozniej?

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

lenova, ja zawsze przykrywam Pietraszka jak spi, obojetne czy w domu czy na dworze, jednak inaczej sie odczuwa temp jak sie spi. tez tak macie? obojetnie jak by nie bylo cieplo jak zasne to zawsze musze byc przykryta bo marzne

meneq, gdzie Ty tez slodycze niby pozerasz jak z Ciebie taka chudzina?

ehhhhh laskiiiii...... zaczynaja mi sie marzyc ultramaratony

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

swoja droga w gooooooooory chce bardzo!

bede miala swoje czipsy jak malz wroci z pracy ale najpierw lekka szosteczka przed polmaratonem

jeszcze co do lozeczka to na pewno barierke trzeba bedzie dokupic, sa w ikea np, tylko no, kiedy?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:42   #51
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Cudna!

Cytat:
Nigdy mnie nie gryzł jak ząbkował, na szczęście

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Powodzenia w wytrwaniu!

Laurko pokazesz mi fotelik jaki kupiliśmy? Do roweru

Musiałam się cofnąć i sprawdzić czy mam dejavu czy już to czytałam i odpowiadałam na pytanie o fotelik, jednak czytałam, dwa razy wysłało Ci się
Dzięki przyda się bardzo

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Kurde ja też miałam ograniczyć to mama upiekła szarlotkę i wczoraj wieczorem jeszcze ciepłą z lodami zajadaliśmy, a dzisiaj w pracy jedna laska pożegnianie robiłą i dwa kawałki ciasta zjadłam

Dzięki, przejżęw domu bo w pracy nie mam allegro
Mi bardzo potrzebny odwyk, muszę schudnąć, żeby jako tako wyglądać to z 15 kilo, żeby było super to pewnie jakieś 25 Masakra
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:43   #52
marta00537
Raczkowanie

Fiip śpi to mam troszkę czasu dla siebie
Debrah my jeździmy do dziadków raz w tygodniu, tzn. jeżdzeniem to nazwać nie można bo t. mieszkają blok na przeciwko, jesteśmy u nich w soboty, a do moich jeździmy w niedzielę. I właśnie t. mieszkają na przeciwko i na całe szczęscie teściowa była u nas ostatni raz w tamtym roku w lutym hahah, niecierpie tej baby . jeszcze nigdy nie wzieli małego na spacer czy do siebie w sumie mi to odpowiada.Bo jak słyszę teścia, ze trzeba Filipa nauczyć jeść ciastka to mi witki opadają. Ale nie powiem, teść codziennie dzwoni i się pyta jak Filip. Natomiast moi rodzicę chętnie by się zajmowali Filipem.

Black fajny tatuaż, aczkolwiek ja bym się troszkę bała, że kiedyś te literki mogą Ci się troszkę zlać. Ktoś mi kiedyś o tym mówił, ale ile w tym prawdy ja mam jeden tatuaż nad tyłkiem i żałuje. Głupi, nieprzemyślany wybryk młodzieńczy. jak pójdę do pracy to na pewno pomyśle nad jakimś coverem, bo wstyd normalnie taki beznadziejny.

Mówicie, ze fajną tą czapę uszyłam Dzięki Elllmi mnie zainspirowała

A co do rajtek, ja uwielbiam jak Filip chodzi w rajtkach po domu no lubie jak widać te jego pulchne nóżki. A poza tym dla mnie wygodne do zakładania i Filipowi najlepiej się w nich śmiga.

Coś miała jeszcze napisać hmmm

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:46   #53
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
dziecie zasnelo wiec korzystam zaraz sie biore za ksiazke moja wciagnelam sie masakrycznie i musze sie za serial wziac (pod kopula, chyba silver pisala, ze super?)

dziewczyny, tak z ciekawosci, bo wiadomo, ze poki co Pietraszko za maluni jest, ale nasze lozeczko ma mozliwosc sciagnieca boku i robi sie tapczanik z niego, o taki

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

lenova, ja zawsze przykrywam Pietraszka jak spi, obojetne czy w domu czy na dworze, jednak inaczej sie odczuwa temp jak sie spi. tez tak macie? obojetnie jak by nie bylo cieplo jak zasne to zawsze musze byc przykryta bo marzne

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

bede miala swoje czipsy jak malz wroci z pracy ale najpierw lekka szosteczka przed polmaratonem

jeszcze co do lozeczka to na pewno barierke trzeba bedzie dokupic, sa w ikea np, tylko no, kiedy?
O rany też teraz czytam! Serial najpierw obejrzałam i jakbym odwrotnie zrobiła pewnie by mnie rozczarował, trochę rozmija się z książką, ale i tak mi się podobał, czekam na drugi sezon

Ja też jak zaśnie lekkim kocykiem przykrywam, przy takiej temp i bez wiatru nie daję czapy
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:48   #54
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Witam sie w nowym watku
u nas wczoraj Tosia miala tylko jedna drzemke, 6 h brykala i padla o 17 myslelismt z Tz ze to druga drzemka a ona poszla spac na noc oczywiscie obudzila sie ok 23 i chciala jesc - dostala 210ml mleka i wcale nie zamierzala isc spac poszla chyba cos po polnocy, pobudka o 6 rano, przewaznie ma drzemke pierwsza ok 9 a dzis noc sie nie zanosilo, jak mi usnela na pufie gladajac na tel Pieski male dwa - zadzwonil kurier domofonem masakra i co Tosia sie rozbudzila i dupa blada nie chciala pojsc spac, bylo masakrycznie, walenie glowa w sciane, w drzwi, marudzenie, wywalanie wszystko z komody, z szafek w kuchni - ona plakala i ja plakalam, a najgorsze bylo to ze sie siedzac na podlodze w kuchni omsknela jej sie reka i uderzyla glowa o podloge - ma takiego guza ze hej...usnela o 11.30 i spi jeszcze...

...co do rajstop - my ubieramy po mieszkaniu - gl dla Tosi wygody, pod spodenki/kombinezon, do sukienki....

do nas moja mama przychodzi przewaznie 2 razy w tygodniu na 4-5h - ale to nie jest tak ze ja w tym czasie nie zajmuje sie Tosia - zajmuje - bo jak tylko wyjde do innego pokoju to Tosia za mna, jak zamkne drzwi to wali w nie dopoki jej nie otworze....

tesciowie byli ostatni raz w styczniu na roczku (mieszkaja 100km od nas) ale przez ostatni rok byli tylko ze 2 razy i to tylko przy okazji kontroli t. w szpitalu....

kurcze chce kupic spacerowke-parasolke - nie mam kiedy pojechac i obejrzec a mam trzy gl kryteria 1. musi byc wygodna dla wysokich osob (ja mam 177, Tz 194) 2. rozkladana na plasko ew na polplasko i duze zadaszenie

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:51   #55
marta00537
Raczkowanie

jejuuu Filip tak brzydko kaszle, nawet przez sen Boję się tej wizyty u lekarza. Nie ma gorączki, normalnie się zachowuje, marud jak zawsze. mam nadzieję, że to tylko kaszel

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:52   #56
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Przyganial kociol garnkowi ;-)
Przykladowe menu slodyczowo-przekaskowo-niezdrowo jedzeniowe z dzis (sniadanie, lunch i kolacje zjadlam jak nalezy): miska platkow sniadaniowych czekoladowych na sucho, tabliczka bialej czekolady, male chipsy, migdaly w czekoladzie i cos a la gniazdko.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

lady wiedzialam, ze cos pominelam - puding jeszcze byl
Stary 2014-03-28, 13:04   #57
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Dokladnie tak

U nas juz tez w pokoju dziewczyn lozko zlozone czeka na Lile Ale mysle, ze dopiero w okolicach drugich urodzin ja tam przeprowadzimy

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Przyganial kociol garnkowi ;-)
Przykladowe menu slodyczowo-przekaskowo-niezdrowo jedzeniowe z dzis (sniadanie, lunch i kolacje zjadlam jak nalezy): miska platkow sniadaniowych czekoladowych na sucho, tabliczka bialej czekolady, male chipsy, migdaly w czekoladzie i cos a la gniazdko.

lady wiedzialam, ze cos pominelam - puding jeszcze byl
Zbieram szczeke z podlogi

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-03-28, 13:15   #58
nafiyqa
Zakorzenienie

Witam sie i ja

GOJKA, aaaa, o to chodzilo. To piatka - mamy w domu duze glodomory

Widzialam, ze LAURKA kupila fotelik - pewnie jak nadrobie wieczorem to juz bedzie link wstawiony :P

Widze, ze nie tylko nasza nocka beznadziejna

My wlasnie wrocilismy z najgorszego spaceru ever.
Ubzduralo mi sie, zeby zaniesc zeznanie do US (kawalek mamy do przejscia, ale pomyslalam, ze taka ladna pogoda to damy rade). Problem w tym, ze Kubie ubzduralo sie buczec :P chyba zmeczony po tej okropnej nocce...
Nie bylo nas 2,5h, gdzie po 30min spaceru co kilka minut nastepowal wrzask, wyrywanie sie z wozka, itp ehhh...
Troche sie uspokajal w sklepach takze dzis wyjatkowo duzo przystankow tam bylo :P
Na dodatek jak go bralam na rece to cos mi wlazlo w plecy i nie moglam go nosic :/ takze koncowke spaceru przebieglam niczym nasza LADY
Po powrocie do domu Kuba od razu padl przy uu. Wiec ja klade sie odpoczac, nadrobie potem

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 13:25   #59
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie tak

U nas juz tez w pokoju dziewczyn lozko zlozone czeka na Lile Ale mysle, ze dopiero w okolicach drugich urodzin ja tam przeprowadzimy

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Zbieram szczeke z podlogi

Twoj komentarz dal mi do myslenia.
A moze trzecia bede? (nie pamietam, kiedy mialam poprzedni okres, ale jakos dziwnie dawno i od kilku dni meczy mnie jedna z przyladlosci z ciazy z Yae - dotad bezwonny tz zaczal mi nagle smierdziec). Az wstyd sie przyznac, ale najgorsze mdlosci mialam wlasnie z powodu tz...
Stary 2014-03-28, 13:37   #60
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Twoj komentarz dal mi do myslenia.
A moze trzecia bede? (nie pamietam, kiedy mialam poprzedni okres, ale jakos dziwnie dawno i od kilku dni meczy mnie jedna z przyladlosci z ciazy z Yae - dotad bezwonny tz zaczal mi nagle smierdziec). Az wstyd sie przyznac, ale najgorsze mdlosci mialam wlasnie z powodu tz...

testuj kochana

18.01.2013 - Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości