|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
Ola grzecznie dała się wyspać Oj śmierdzą bardzo
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
My mamy za soba pierwsza noc w domu. Nie powiem ze bylo super bo nie spie od 2 w nocy.
TZ soal jak zabity a mnie budzilo kazde stekniecie dziecka. O 3 zrobilam sobie kawe i zrozumialam ze on spac nie bedzie. Jest mi ciezko. Nie jest tak jak sie spodziewalam. Oddalam sie od TZta. Nie umiem sue przed nin przyznac co przezywam. .Zaraz przyjdzie polozna. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-03-28 o 11:05 |
|
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dziewczyny... takie noce Moja zasnęła o 20, pobudki o 23, 1.30, 4 i o 7 dzień... Z tym, że je jakieś 5 min... Za krótko chyba.. Chociaż śpi po tym te 2,5/3 godziny więc nie wiem. Ale żeby ją uśpić to masakra. Pół godziny to minimum i i tak nie zaśnie u siebie w łóżeczku tylko koło mamusi... I dzisiaj rano problemy brzuszkowe, pręży się straszliwie, popłakuje i powrzaskuje.. Chyba Delicol muszę wprowadzić regularnie. Cytat:
Dużo radości dla Waszej dwójki Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-03-28 o 11:09 |
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo tak to ja tez moglabym urodzic nawet 10 dzieci![]() A na nawal jak najczesciej malego do piersi |
|
|
|
|
#2556 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja tez bym pewnie zapomniala, a dla wlasnego dobra wole pamietac
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Melduję się ![]() Odpuszczam totalnie, jak nie urodzę dzisiaj (a nie zapowiada się), to wszystko jedno w sumie. Tak czy inaczej, do końca przyszłego tygodnia Niunia będzie z nami. Byłam wczoraj na tej akupunkturze - wzmacnianej moksą. No i wieczorem miałam dość silne skurcze, ale położyłam się spać (z cichą nadzieją), i się uspokoiły. Teraz jakieś pojedyncze. Paulina_RAdom, super opis, i zazdroszczę ekspresowej akcji ![]() Filupka, grauluję i współczuję przeżyć |
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha, jeszcze odnośnie kupek - naprawdę śmierdzieć to one zaczynają po rozszerzeniu diety
![]() ![]() A antykoncepcja... Kurde, chciałabym stosować ta metodę NPR, ale trochę się boję Chociaż znam parę przykładów zawodności gumekNA hormony już nie chcę się decydować, mam bardzo złe doświadczenia |
|
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki kochane!
![]() u nas nocka nie z tej ziemi! ![]() Filip zasnął około 20 po kąpieli i wstal o 4.50 na jedzonko ![]() ja oczywiście spałam jak zabita do tej 5-tej a tż mówił że sprawdzał kilka razy czy oddycha ale mnie nie budził ![]() tylko by spróbował !filupka gratuluję kochana! ![]() przykro mi ze taki dramat przeszłas z porodem ![]() paulina-radom ale poród gratuluję! i gratulacje rownież dla Smaritty, mara86 i tygryska! witamy kolejne małe szczęścia na wątku Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-03-28 o 11:30 |
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba rekordzista |
|
|
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, witam sie po dosc długiej nieobecnosci.
Gratuluje dziewczynom które maja juz swoje skarby przy sobie i trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe porody. Podczytuje was ale jakos nie mam czasu na pisanie. Cały mój czas pochłania mi Dawidek, który skonczył juz 2 miesiace - ale ten czas leci. Mam bardzo mało czasu dla córci, która zauwazyłam ze duzo straciła na tym że mały pochłania mi tak dużo czasu. Zawsze pomagałam córci duzo w lekcjach a teraz to tylko tak z doskoku. Niby dobrze bo sie troche usamodzielniła w lekcjach ale niestety opuscila sie troche w nauce. ![]() Dawidek jest dalej karmiony piersią, dostaje codziennie regularnie popołudniu kropelki na brzuszek bobotic. Miał przez kilka dni kolki-tak sie strasznie darł a odkad podaje mu kropelki kolki znikneły i baczki tez puszcza swobodnie. Mały patrzy pieknie oczkami na twarze i smieje sie juz cała buzką. Próbuje wydawac jakies odgłosy-piszczy jak dziewczynka!!! ![]() Co do antykoncepcji to ja zdecydowałam sie na tabletki dla karmiacych i mamy juz z mezem swój pierwszy raz po porodzie za sobą! ![]() Elunka twój maż pracuje za granicą i załatwiasz polskie rodzinne a nie kindergeld? My załatwiamy kindergeld i becikowego tez nie bierzemy za rada Trisdom. Widze ze Wasze dzieciaczki ładnie spia. Dawidek najdłuzej spi po kapieli 4-5 godzin a potem pobudka co 2-3 godziny. Przyzwyczaiłam sie do takiego rytmu i jestem wyspana. W dzień za to nie spi juz tak długo. Zdarz mu sie szalec 3 godziny a potem usypia tylko na 15 minut. Ma tez nie raz dni spiocha i potrafi prawie cały dzien przespac z przerwami na karmienie i przewiniecie. Miłego dnia dziewczyny!
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo widzę ze dzisiaj w nocy były dobre fluidy na spanie
![]() koziemleko no w szoku bylismy, ale przynajmniej sie wyspałam |
|
|
|
#2564 | |||
|
Zadomowienie
|
tygrysku ale śliczna ta Twoja córunia
wewill fajnie że już w domu filupka 3maj się kochana. mam nadzieję, że ból i zmęczenie szybko miną i będziesz mogła delektować się macierzyństwem ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
9 h snu ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|
#2565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą Olo skonczy niedlugo 2 tyg ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
u mnie też dobre fluidy na spanie były - spałam jak dziecko, a ogólnie mam w ciąży problemy ze snem; tylko nad ranem lał taki deszcz, że mnie obudził
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- 3 tyg do terminu porodu, jestem donoszona ale ja nie wytrzymam 3 tygodni, w poniedziałek muszę ustalić z ginem termin CC ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Ela87 pokaż jeszcze zdjęcia małej ![]() powiedzcie mi tak szczerze - przydaje się TŻ w domu po porodzie ? mój nie chce brać wolnego, tylko te dni okolicznościowe i on chce wracać do pracy, mówi, że tacierzyński weźmie później; boję się, że po CC nie dam sobie rady a z drugiej strony chcę, żeby od razu miał kontakt z małą, no i nie wiem czy go zmuszać, czy nie |
|
|
|
#2567 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wybudzaj tylko korzystaj Jak Ci ladnie przybiera to nie ma powodu do niepokoju Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale teraz to juz nie ma mowy Trzeba bedziec zastanowic sie nad czyms pewniejszym ![]() Cytat:
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i powiem szczerze ze az sie boje co bedzie jak pojdzie do pracy(pracuje w systemie 3zmianowymMoja ksiezniczka dzis sama sieb ei przechodzi.. W nocy prawie nei spala a w dzien od rana koncerty. Co godzine by jadla Bo po karmieniu placze i szuka cyca.. MAm nadzieje ze to tylko potrzeba ssania a nie glod. Po podaniu smoczka zasysa go strasznie mocno az mlaska![]() Jutro bedzie polzona to spr jak przybiera... Mileggo dzionka |
|
|
|
|
#2570 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Filupka gratulacje
Tż w domu po porodzie przydaje się bardzo! To on ogarniał wszystkie sprawy urzędowe, robił zakupy, pomagał nosić, przewijać itd. Casia to rekord! szok! u nas najdłuższe spanie w nocy to prawie 6 godzin, a jakie potem miałam wyrzuty sumienia, że dziecko głodne ![]() Dużo sił dla wszystkich niewyspanych, zmagających się z brzuszkowymi problemami U nas noc dobra, nawet się wyspałam. Jaś ucina sobie drzemkę, więc korzystam i nadrabiam zaległości
|
|
|
|
#2572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja w ciazy tyle godzin nie spalam co dzisiejszej nocy ![]() za donoszenieTu jest zdjecie malej, na aplikacji nie umie wstawic http://elzduz.w.interii.pl/olaaa.jpg Ja sie tez zastanawialam nad tztem po porodzie, ale jak urodzilam to nie mialam watpliwosci, ze go potrzebuje ja jeszcze nie umialam za bardzo chodzic, ogarnac sie, a tak to wszystko na spokojnie. Tz pozalatwial sprawy urzedowe, porobil zakupy i ogolem mi pomogl, Ty jeszcze masz Kube, wiec mi sie wydaje, ze pomoc tym bardziej sie przyda.Tylko moj wziął opieke na mnie 2 tyg platna 80 proc, bo tacierzynskie wezmie sobie pod koniec roku na swieta, chyba, ze w lato, ale w lato zawsze w zakladzie przestoj 2 tyg jest , wiec tacierzynski pod koniec roku Cytat:
smoczek nie, tylko butla, wypija po kilka ml i wypluwa i tak wkolko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała
![]() A mnie już Franek do szału doprowadza Od rana marudzi Teraz znowu go odłożyłam - pisk - przekręciłam z plecków na boczek i od 3 minut cisza |
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez czesto marudzi, na rekach usnie, a jak odloze to ryczy, i tez czasami musze probowac roznych pozycji, bo akurat nie ma ochoty na lewy boczek, tylko prawy nie nadąźysz i nie zrozumiesz...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2576 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I też chodzę spać o 21, w nocy potem ze 2-3 pobudki, dzień też zaczynamy o 6 ale wtedy biorę ja albo TZ małego do siebie do łózka i kimamy jeszcze tak ze 2 godziny. Cytat:
Do nas nie doszły Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj natomiast mamy dzień intelektualisty Młody przez dobre pół godziny rano wpatrywał się jak zaczarowany w czarno-białe obrazki z filcu. Śmialiśmy się z TZem że tak się zaczytał, że aż buzię rozdziawiał z przejęcia. To samo było przy muzyczce - uwielbia melodyjki z cymbałkami! Jest wtedy ewidentnie zadowolony
|
|
#2577 | |
|
Wtajemniczenie
|
zaczynałam od plastrów, i jak je odstawiłam, potwornie rozregulowała mi się gospodarka hormonalna. Przytyłam, miałąm straszne pryszcze, no i chyba żaden hormon nie był w normie...
Potem miałam różne tabsy - między innymi właśnie na wyregulowanie cyklu, i libido nie powiem, że szalało ![]() No i po odstawieniu tabsów (bo chcieliśmy zajść w ciążę), tez nie było za różowo - miałam cykle bezowulacyjne, dawali mi jakieś leki na wywołanie (nieskuteczne), i byłam skierowana do kliniki leczenia niepłodności. Na szczęście udało się wyregulować wszystko naturalnie Cytat:
Podobno prawidłowo stosowane daje pewność na poziomie 98% Ja się tylko boję, czy faktycznie będę umiała prawidłowo stosować
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki kochane, polećcie dobrą, no wiadomo, nie w kosmos kosztowną, nianię elektroniczną - żeby można było do ogródka wyjść albo do domu ze spokojnymi myślami, żeby przekaz był klarowny, no i fajnie, jakbyśmy mogli do Młodego mówić, a on nas słyszeć.
|
|
#2579 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz kila razy zostawiłam go dzisiaj samego wrzeszczacego w lozeczku i wyszłam z pokoju złapac kilka oddechów i policzyc do 10 ![]() ![]() dobrze ze te nocki jako tako przesypia! szukam nosidła- kupiła moze któras z was juz cos? ja myslę nad Bondolino. tylko najlepiej chciałabym uzywane bo tansze co do tej nocki to tak mysle nad nią jak przebiegał wieczor i jak ją powtórzyc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() nie no.... stwierdziłam ze nie mam nerwów juz do dzieci! ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Ela jaka slicznotka z tej twojej córy Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-03-28 o 15:48 |
||
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Ja też uważam, że Tż jest niezbędny
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

ja nie wiedzialam, ze moje dziecko potrafi tak glosno krzyczec
no ale podarla sie 5 minut i w koncu o 23 zasnela, no i budze sie w nocy, tz tez patrzymy za zegarek, a tam 4 rano
az mi wstyd 

Fajnie, że się wyspałaś.

Od rana marudzi 
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013