|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
oj Kochana, niekoniecznie
![]() [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4579102 6]Muszę teraz kupić bilet miesięczny i chyba kupię sobie od razu na 3 miesiące za 270zł. Na miesiąc kosztuje 132zł. Spora oszczędność.[/QUOTE] Ja w ramach oszczędności kupuję sobie bilet ulgowy zamiast całego Od lipca zeszłego roku jeżdżę bez legitymacji, i póki co tylko raz mnie poprosili o legitymację no i lipa - dostałam mandat ![]() Ale koniec końców i tak to mi się opłaca, bo: ulgowy bilet miesięczny = 75zł cały bilet miesięczny = 150zł kara za przejazd bez ważnego biletu = 70zł i tak licząc od lipca 2013 - lutego 2014 (bo marzec jeszcze mamy i wszystko może się zdarzyć jazda na ulgowym: 75zł x 8 mscy = 600zł + kara(70zł) = 670zł jazda na całym: 150zł x 8 mscy = 1200zł A więc razem z mandatem zaoszczędziłam 530zł ![]() póki jeszcze wyglądam "w miarę młodo" to skorzystam, no, chyba, że zaczną częściej mnie pytać o legitymację, to będzie znak, że czas jeździć na całym bilecie
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
W SP często są promocje na leki 2za1 wtedy cena jest przez pół tylko trzeba pomyśleć czy na pewno się przydadzą.
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opłaca się po prostu
|
|
|
#574 | |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() Cytat:
Czyli jak coś rozleje wycieram to natychmiast, podczas gotowania na bieżąco zmywam naczynia (nie wiem np. skończyłam używać deski do krojenia to myję ją od razu) i tak stoję przy garze i nie mam co robić. Zjem coś to zaraz zmywam talerz, bo wiem, że potem nie będzie mi się chciało tego ruszyć Tak samo po gotowaniu wycieram od razu blaty i kuchenkę. Rzeczy staram się odkładać na swoje miejsce, nie rzucam ubrań byle gdzie tylko daję je do szafy lub prania. Zamiatam i wycieram podłogę zawsze wieczorem, bo niestety do mojej kawalerki wchodzi się wprost do pokoju i strasznie się nosi syf. Toaletę na wieczór zalewam domestosem i gra Raz w tygodniu urządzam większe sprzątanie (gruntowne szorowanie łazienki, kurze itd), ale dzięki tym drobnym czynnościom, które wykonuje codziennie nie zajmuje mi to połowy dnia tylko godzinke max dwie (zależy z jakim zapałem się do tego zabiorę ). O wiele łatwiej się sprząta jak przez cały tydzień nie czekamy z ogarnięciem mieszkania, na co dzień przyjemniej się żyje i nie wstydzimy się jak musimy kogoś wpuścić do mieszkania ![]() Może dla niektórych te rzeczy, które robię są normalne, ale ja jestem straszną bałaganiarą i długo mi zajęło zanim nauczyłam się utrzymywać u siebie porządek
Edytowane przez jinaB Czas edycji: 2014-03-28 o 14:32 |
|
|
|
|
#575 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
Dołączam
swiezynka na swoim. Biorę się za nadrobienie wątku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#576 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#578 | ||
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś był fajny konkurs na stronie bacardi trwał prawie rok i co tydzień można było wygrać zestaw imprezowy Za około 400zł, pamiętam że udało mi się wygrać 2x Zestaw szklanek w tym był, 4 rumy bacardi gdzie w sklepie jeden 75zł tace, baloniki itp
|
||
|
|
|
#579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#580 |
|
Konto usunięte
|
ja też wygrywam nagrody kiedy piszę pierdoły na odwal. jak się staram to zawsze d..a blada
|
|
|
|
#581 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O pamiętam ten konkurs. Pisałam tam często i nic nie wygrałam Aż w końcu się wkurzyłam i przestałam bo niektórzy po kilka razy wygrywali a ja raz nie mogłam. |
|
|
|
|
#582 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas kara to 170 zl. Bilet ulgowy 48 chyba, a normalny 96.Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Wizażowe konkursy też są okej. Kiedyś wygrałam tusz Max Factor (nie wydawałam kasy na tusz przez 6 miesięcy), wczoraj wygrałam podkład Loreal.
|
#584 |
|
Konto usunięte
|
ja biorę udział w rozdaniach na blogach, ale jeszcze nigdy nie wygrałam. Nie mam szczęścia chyba.
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Ja staram się dbać o czystość codziennie
Naczynia myję zaraz po ugotowaniu i zjedzeniu. Łazienkę, duży pokój i sypialnię ogarniam na bieżąco. Codziennie odkurzam, podłoga co dwa dni Mam wrażenie, że jakbym sobie odpuściła, mielibyśmy piaskownicę w mieszkaniu Do bieżącego sprzątania używam mokrych chusteczek domol, płyny do szyb, płynu do naczyń, octu i ręcznika papierowego. Większe sprzątanie raz w tygodniu, obowiązkowo
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
|
#587 | ||
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Zanim obiad mi się ugotuje to wszystkie gary w których robiłam już mam pomyte Talerze po jedzeniu też od razu zanim zaschnie bo to o wiele mniej roboty
|
||
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie wygrałam nic wartościowego
Jakoś nie mam szczęścia. Załapałam się do testowania nowego podkładu na wizażu
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym tak, ale nie dałabym rady. Czasami się zmusze żeby zapakować wszystko do zmywarki.
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wygrałam kiedyś grę Scrabble, odżywkę która okazała się kosztować 150 zł i jakieś szampony
|
|
|
|
|
#591 |
|
Wredny kotecek
|
Nie wiem czy to można podciągnąć pod oszczędność że wróciłam dziś z nowym swetrem do domu?:/ Na wyprzedaży dorwałam strasznie mi się kolor spodobał ale lato idzie... :P Chociaż i latem może wieczorem się przyda się
|
|
|
|
#592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zimą swetry są drogie, dlatego staram się polować na zimową odzież pod koniec sezonu. Można trafić na fajne ciuchy w niskich cenach.
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Konkursy to dobry sposób na oszczędzanie. Kosmetyki często są nagrodami i jak się człowiek uprze to od czasu do czasu coś sobie wygra. Ja mam duże zapasy kosmetyczne dzięki konkursom. Mogę używać kosmetyków, których normalnie bym nie kupiła ze względu na cenę. Minus jest taki, że nie wszystko będzie nam dopowiadać ale wtedy można sprzedać albo komuś oddać.
Już nie mówię o takich zawodowcach, którzy wygrywają laptopy, tablety, depilatory, telefony itp.
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie szukacie tych konkursów gdzie można wygrać coś fajnego?
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Tam samo robię w lumpach- zimą jest większy wybór letnich ciuchów a latem zimowych. Jak coś jest porządne i pasuje to nie ma się co zastanawiać, tylko robić zapasy za grosze.
|
|
#597 | |
|
Wredny kotecek
|
Jest taka strona "śledzimy konkursy"
Ale rzadko tam;p Jednak najwięcej zgarniałam przez fb ulubionych producentów Dzięki czemu wygrywałam kosmetyki które używam i lubię Iwostin często robi konkursy, SVR, ostatnio na profilu ryłko były 3 pary butów z nowej kolekcji w nagrodę, niestety się nie udało szkodaaaa ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- A zaraz Tż wróci z pracy z moją paczką z kosmetyki z A. Zamówiłam w nocy z środy na czwartek i dziś już przyszły z drugiego końca polski, dziś w rossmannie sprawdziłam że jeden cień z l'oreala co zamawiałam za 9,99 kosztuje 36,99
|
|
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o temat wesela to robimy, bo chcemy a nie dlatego że wypada ze względu na rodzinę. Gdybyśmy mieli taką sytuację, że musielibyśmy brać na ten cel kredyt to oczywiście opcja taka nie wchodziłaby w grę. Oszczędzamy na ten cel, ale też nie nie wiadomo jakim kosztem
Ostatnio kupiliśmy nowy środek lokomocji, akcesoria też nas trochę kosztują. Także nie jest tak, że ślub pochłonie nasze wszystkie oszczędności.No i stwierdziliśmy, że nie chcemy poprawin ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez tinyPrincess Czas edycji: 2014-03-28 o 17:54 |
|
|
|
|
#599 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Możesz sobie ustawić w jakim promieniu od Ciebie ma być kanar, żebyś dostała powiadomienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

Od lipca zeszłego roku jeżdżę bez legitymacji, i póki co tylko raz mnie poprosili o legitymację no i lipa - dostałam mandat 

06.09.2014
13.03.2008