|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45802617]Witam się w 32 tc !!!
A na dole mój brzuchol ![]() [/QUOTE] Super ![]() Sylwia ważne że jesteś pod dobrą opieką, i trzymaj się tam cieplutko Zophiee Dziewczyny już nie długo będziemy zdawać relację z porodów ![]() Co do prania, ja właśnie się zastanawiam, zrobiłam już dwa prania ale cięgle dochodzą mi nowe ciuszki i chyba teraz już poczekam do ósmego miesiąca co najmniej z kolejnym praniem. U nas też piękna pogoda, zabrałam się za sprzątanie i zabrakło mi siły na sypialnie ![]() A ja zaczynam 29 tydz
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
Co do obiadu to u mnie brak pomysłu,puki co jeszcze z wyrka nadaje...
Ale trzeba się ruszyć,zaplanowałam sobie poprasowanie koszul i szlafroczka do szpitalnej torby,nie wiele ale zawsze coś Jak się ogarne to zaczne myśleć o obiadku
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Jak zwykle w weekend spokój zawitał na forum ![]() Berenika za 32 tc!! Jaki cudny brzunio zophiee jak uda Ci się pomalować paznokcie u stóp to będę pod wrażeniem I spróbuję sama ![]() ANTERIA jeszcze tydzień i 30tka ciekawa jestem kiedy u nas na wątku zaczną się porody, , żeby wszystkie donosiły!Necro ![]() Sylwia trzymaj się |
|
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
Ah, jeszcze mój bęben w 28 tc
![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z czym związane było to badanie o którym mówisz - jakieś leki? Cytat:
Dla mnie to przesada z tym spaniem na jednym boku. Zresztą u mnie na sr mówili, żeby spać na takim boku jak jest wygodnie i się tego trzymam. ---- Co do leżaczków to zwracajcie uwagę, żeby były rozkładane jak najbardziej na płasko. Im bardziej tym lepiej. Ja mam taki leżaczek, którego polecił nam sprzedawca: http://www.4baby.pl/produkty,w-domu,jungle-lezaczek,25 Jest duży, może nie rozkłada się idealnie na płasko, ale jest blisko. Te zabawki na pałąku są beznadziejne, ale małą jakąś później nawet zainteresowały Jest to zwykły leżaczek, bez wibracji bo nie chciałam. Podobno nie jest to dobre dla dziecka. Zresztą moja przy wibracjach w takim małym przenośnym łóżeczku płakała.Jedyne co to mogłoby być jakieś autmatyczne bujanie, bo tutaj trzeba było się posiłkować nogą jak chciałam ją pobujać, ale wchodzi to w nawyk Ale są takie w sprzedaży. Najlepsze dla mózgu bujanie to przód - tył.Jako ciekawostkę napiszę, że ostatnio wyciągnęłam ten leżaczek podczas sprzątania i moja Iza traktuje go jako fotel Także nie wiem czy nie będę musiała kupić drugiego
|
||
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Już po wizycie, wszystko jest w najlepszym porządku. Szyjka ładna, na poprzedniej wizycie miałam 38mm, teraz 36 więc jest okej ale mam dużo odpoczywać. Kazała brać no spe 3 razy dziennie i ograniczyć magnez do 2 tabletek. Oczywiście dostałam listę badań i w poniedziałek już muszę się zmobilizować
Malutka rośnie pięknie, 1010g Bardzo dobrze, wczoraj jeszcze była mało przytomna po narkozie ale dzisiaj już chodzi i nawet trochę zjadła. Nawet jej kaftanika nie zakładaliśmy bo nie dotyka sobie rany, tylko leży i się łasi do wszystkich
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45802617]
Zauważyłam, że wszystkie zabrałyście się za pranie ubranek dla dziecka. Czy tylko ja pozostałam w tyle i nie mam nawet jednego ubranka naszykowanego ?? [/QUOTE] nie jesteś sama ja też w proszku z wyprawką "ubraniową" nawet nie wiem ile czego mam (a mam niewiele )
|
|
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie co mi się tu w szpitalu bardzo podoba i mnie rozczula. Że co jakiś czas słychać głośny płacz dziecka- chyba wtedy się rodzi bo porodwka zaraz obok. I położne i pielęgniarki tak pięknie mówią o dzieciach- dzieciątko, nasze dzieciątko.
|
#3610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ------------------- Pochwalę się brzuchem, w końcu porządnie rośniemy
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś tak na szybko, bo muszę się położyć, miałam dzień pełen wrażeń, ale już ledwo siedzę.
Poziomkka fajny brzuszek _Sylwia_88 trzymaj się tam NecroKitty za wizytę.Mąż dla mojego zdrowia psychicznego zabrał mnie dziś rano do Świata Dziecka na chwilkę ).Przez moment oglądaliśmy wózki, wpadły nam 3 w oko, spisaliśmy nazwy, ale w necie mają raczej kiepskie opinie: Babydesign LUPO, Mutsy Evo i Babyplus EGG (akurat o tym wózku nie znalazłam opinii). Szczerze, to myślałam, że to będzie prostszy wybór , wychodzi na to, że późno się za to zabraliśmy, bo będzie ciężko wybrać .Dobra, lecę się położyć, udanego weekendu dziewczyny ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Oooooo, NecroKitty fajny brzusio |
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Co do obiadu u mnie dzisiaj barszczyk czerwony z pasztecikami
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Nero, Poziomka cudne brzuchy
Rybka to mi się podoba ten kocyk, nie wiedziałam że w świecie dziecka są, obmacam sobie jak będę Poziomka Właśnie maluję- prosto nie jest, ale ja na szczęście z tych raczej gibkich jestem A pazurki będą czerwone Spacer zaliczony, teraz chwilka odpoczynku i też biorę się za obiad U nas dziś prosto- polędwiczki plus brokuły z sosem serowym Sola No u nas na zajęciach mówili, żeby starać się spać jednak na lewym w III trymestrze, bo brzuch już duży, swoje waży, i ryzyko ucisku rośnie, tak samo odpoczynek w ciągu dnia na lewym... Pewnie , że nie zawsze się udaje, bo ja też często budzę się i albo jestem na plecach albo na prawym boku, ale jednak staram się... |
|
|
|
#3614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdania jak widać są podzielone. Mi też czasem jest zwykle wygodniej na lewym i zwykle jak się kładę to zaczynam od tego boku. Ale generalnie nie jest mi wygodnie jak leżę za długo na jednym boku i po prostu czuję, że to mi nie służy. Brzuch mi ciągnie tak do dołu ( mam już spory), boli mnie biodro. Podejrzewam, że jakbym jakimś cudem ( bo przeciez nie kontroluję tego) przespała tak całą noc to rano bym nie wstała.A jeśli chodzi o spanie na plecach to odkąd brzuch zaczął mi się powiększać to jest mi zwyczajnie duszno jak za długo tak leżę, czy nawet jak siedzę i się opieram plecami za długo to czuję dyskomfort. W pierwszej ciąży unikałam spania na plecach praktycznie od początku, a tak naprawdę jak już przyszedł czas to organizm sam sygnalizował, że to nie jest dobra pozycja. Dlatego staram sie zaufać swojej intuicji ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Ja teraz też sama jak nie muszę to nie wybieram się dalej, bo w sklepach często mi się robi duszno i pewniej się czuję jak ktoś ze mną jest. Mój mąż jak jedziemy gdzieś dalej to mówi, że bierze mnie na wybieg ![]() Ja wczoraj widziałam wózek, który mi się spodobał. Pewnie większości z Was nie przypadnie do gustu, bo to trójkołowiec. Jest to wózek, który na pierwszy rzut oka spełnia chyba wszystkie moje potrzeby - Baby Jogger City Mini GT. Była wpięta do niego Gondola Mini Elite i podobało mi się to zestawienie. Chyba będzie można dopiąć do niego dostawkę siedzącą, bo chyba to będzie dla mnie lepsze rozwiązanie niż wózek podwójny. Oczywiście oglądam dalej
|
||
|
|
|
#3615 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45802617]Witam się w 32 tc !!! A na dole mój brzuchol ![]() Zauważyłam, że wszystkie zabrałyście się za pranie ubranek dla dziecka. Czy tylko ja pozostałam w tyle i nie mam nawet jednego ubranka naszykowanego ?? [/QUOTE] Nie wszystkie ja z praniem muszę poczekać jeszcze z miesiąc 32 tydzień jak to poważnie brzmi Masz taki sam pępek teraz jak ja ![]() Cytat:
dla mnie to już taka wiosenno letnia potrawa Cytat:
za 8 miesiącDla mnie nocne godziny są teraz katorgą bo budzę się co pół godziny i muszę się przekręcić a jak wstaję to jestem tak połamana że szok Cytat:
![]() za tydzieńCytat:
U mnie położna o spaniu mówiła to samo Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
Z moimi twardnieniami około 30 razy dziennie to cud, że się trzyma
|
|
|
|
#3617 |
|
Zadomowienie
|
ale ładne brzuszki Pogoda piekna,ide na spacerek
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A szyjki zazdroszczę Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3619 | |||
|
Konto usunięte
|
Byliśmy z Adasiem na spacerku, zrobiliśmy zakupy na obiad i jeszcze w aptece po plaster, lacibios i krem do rąk sobie kupiłam Biolic czy jakoś tak. Używała któraś??
A na obiad zrobiłam makaron z kurczakiem i z brokułem w sosie serowym Tż wcinał aż mu się uszy trzęsły Ale tego samego o Adasiu powiedzieć nie mogę... Mamy podwójne, czy wasze dzieci też takie wybredne?? Bo mój to tylko zupy chce jeść, parówki, płatki z mlekiem i banany. Banany to jego największa miłość, nic innego mogłoby nie istnieć ![]() Cytat:
![]() no to okaże się, będę trzymać kciuki by mały się obrócił mimo wszystko podziwiam, że jesteś pogodzona z cc, bo ja się tak nastawiłam na sn i tak panicznie boje się cc, że jak mały się (odpukać) przekręci głową w górę i będę musiała mieć cc, to będę Wam tu smęcić, jęczeć i histeryzować...śliczny brzuszek, taki okrąglutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie takich fajnych pielęgniarek od noworodków były ze 3-4, reszta to takie niemiluchy, do dziecka nic się nie odzywały, a do matek odburkiwały. Ale jedna z tych fajnych cały czas się Adasiem zachwycała, że taki śliczny i że piękne duże usteczka ma w sam raz do całowania piękny brzuś ![]() a mnie się mój pępek nie podoba... Moja koleżanka jest w 9 miesiącu i ma nadal w środku, a brzuch taki sam jak ja, nawet ciut mniejszy... |
|||
|
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja grupowo gratuluje kolejnych tygodni i zaczętych miesięcy, 8 miesiąc to już brzmi bardzo poważnie ![]() Ogromnie się cieszę z udanych wizyt i że szyjki trzymają, to najważniejsze! ![]() No i piękne brzuszki macie dziewczyny ![]() Sola1 z tą akcją w recepcji to jakaś masakra... tylko mnie utwierdzasz w tym, że niestety wszędzie wygląda to bardzo podobnie, ale fajnie, że Ci się tak fajnie to wszystko złożyło ![]() __Sylwia__88 trzymaj się w tym szpitalu, jak masz neta to zawsze Ci jakoś czas szybciej zleci... Ja dziś troszkę lepiej się czuję, tylko zaczęłam kaszleć i boję się, żeby od tego ciągłego napinania brzucha jakiś skurczy nie dostać
|
|
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45805899]Byliśmy z Adasiem na spacerku, zrobiliśmy zakupy na obiad i jeszcze w aptece po plaster, lacibios i krem do rąk sobie kupiłam Biolic czy jakoś tak. Używała któraś??
A na obiad zrobiłam makaron z kurczakiem i z brokułem w sosie serowym Tż wcinał aż mu się uszy trzęsły Ale tego samego o Adasiu powiedzieć nie mogę... Mamy podwójne, czy wasze dzieci też takie wybredne?? Bo mój to tylko zupy chce jeść, parówki, płatki z mlekiem i banany. Banany to jego największa miłość, nic innego mogłoby nie istnieć ![]() [/QUOTE] Ja z moją raczej problemów nie mam,co prawda nie jada takich rzeczy jak biały ser,w wedlinach wybiera bo nie lubi z tłuszczykiem,no i sałatki i surówki to może ma po jednej co je... ona po prostu lubi konkrety owoce zjada wszystkie,a warzywa wybrzydza... a jej ulubione sniadanko to płatki z mlekiem
|
#3622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko będzie ok teraz masz opiekę dobrą mniej się będziesz martwićBerenika śliczny brzuch i gratki za 8 mc ![]() Zophiee za 8 mcNecroKitty za szyjkę - jest naprawdę długa nie potrzebnie się martwiłaś, ja taką miałam chyba ze dwa miechy temu, tylko pozazdrościćPoziomka piękny brzuch Napiszę teraz co u mnie Dzisiejszy dzień był taki piękny, spacerowałam nawet choć myślę że nie powinnam no ale trudno stało się. W lublinie sa dni otwarte Tutka w sklepie Mati więc wybraliśmy się tam z Tżem ale dopiero we wtorek ma być wersja w eco skórze więc musimy jechać jeszcze raz. Wogle to nie mogę ze sobą już wytrzymać, za każdym razem gdy wchodzę do sklepu z wózkami to głupieję i zmieniam zdanie co do wózka. Ja nie wiem czy to normalne. Teraz Tutek wypuścił nowość model Trido miałam okazję go dotknąć jest poprostu idealny, każdy kto wchodził to też pędził do tego wózka. No a następny mój typ to Bebetto Luca - piękny, lekki ma wszystko to czego potrzebuję nie widzę wad. Powiedzieli że to najlepiej sprzedający się wózek w tym sklepie a mają chyba większość modeli wózków bo to olbrzymia hala. No i sama już nie wiem jestem w lesie wszystkie wiecie już prawie co kupić a ja ciągle zmieniam zdanie Poza tym te ciuchy małej piętrzące się w pokoju, zabawki gadżety itp wsystko w siatkach jakaś masakra a remont dopiero w kwietniu eh muszę to przetrwać.
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
morin ja też daleko w lesie jeszcze jestem
![]() Wózek mam upatrzony stawiam na którys z Bebetto ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Zabieram sie za listę wyprawkową jęsli możecie napiszcie mi ile paczek pampersów kupić tych 1 od 2-5 kg one sa pakowane po 43 szt nie chciała bym ich za dużo aby potem nie zostało niepotrzebnie... no i jaki krem do pielęgnacji pupy na codzień? bo te sudocremy itp to raczej nie sa do codziennej pielęgnacji...
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
aaa apropo pampersów miałam jeszcze napisać że robiłam porównanie cen w różnych sklepach i w leclercu pampersy te białe 1 - 78 sztuk kosztują 47 zł więc nie wychodzi tak źle, to najtańsza opcja jaką znalazłam
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
http://matkabloguje.blogspot.com/201...rac-czyli.html
a tu jak by ktos chciał zerknąc jedna z mam pokazuje pampki i inne
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
No i niech trzyma jak najdłużej
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45805899] a mnie się mój pępek nie podoba... Moja koleżanka jest w 9 miesiącu i ma nadal w środku, a brzuch taki sam jak ja, nawet ciut mniejszy...[/QUOTE] Przyznaję że i ja z niecierpliwością czekam aż mój stanie sie wklęsły i mały taki jak go lubiłam Cytat:
A z resztą musimy jakos przetrwać. Też mam wielki remont od poniedziałku i rzeczy dla synka leżące na stosie w rogu pokoju muszę poowijać folia i kocami ale damy radę Ja kupiłam Alantan a na odparzenia bephanten |
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja tak z innej beczki: jakie lodówki polecacie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wg mnie ta firma co jak co ale lodówki to robi bardzo porządne,nasza ma 10 lat i zaczęła nie dawno dopiero nawalać,ale puki co chodzi jeszcze.. następna też będzie z Amica ale już bardziej na czasie bo nasza 10 cio latka to juz staruszka
|
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
Witam w niedzielny poranek że słońcem wdzierajacym się przez sZpitalne okna
do sal. piekny wschód słońca tu można oglądać. Melduje że dziś zaczynamy 28 tydzień, 7 miesiąc i III trymestr . A głową pęknie mi na pół za chwilę z bolu.
|
#3630 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez pogoda bardzo ładna.Na razie brak planów na niedziele No ale moze cos sie zmieni do południa..
Wstaje na sniadanko ;DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

za 32 tc!! Jaki cudny brzunio
I spróbuję sama
, żeby wszystkie donosiły!
Jest to zwykły leżaczek, bez wibracji bo nie chciałam. Podobno nie jest to dobre dla dziecka. Zresztą moja przy wibracjach w takim małym przenośnym łóżeczku płakała.

13.07.2013 

Tż wcinał aż mu się uszy trzęsły