Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-29, 12:58   #2041
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
aaa to ja pospałam do 9,le Tuśka do 7 i mąż ją wziął:_

to piona

ja też tak robię i każde warzywko osobno,a potem będę mieszać oprócz ziemniaków offkors.w sezonie będę robić na świeżych,ale póki co nie mam jak.
i nie daję żadnego tłuszczu,tylko dopiero przed gotowaniem, bo wtedy to ma znaczenie,żeby nie wytrącało witamin

pewnie tak właśnie jest

z tym różem to częste u chłopaków

powiedz mi skąd masz te wszystkie warzywka?
Czyli dopiero bezpośrednio przed podaniem dodajesz tłuszcz?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
To jest najgorsze :/ Dlatego też nie przepadam za licytacjami,chociaż właśnie kilka dni temu udało mi się ją wygrać i Julia tym sposobem zaopatrzyła się w nowiutką wiatrówkę
Pokaż jaką kupiłaś,bo też szukam takiej dla Helki

Stary 2014-03-29, 12:59   #2042
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No wlasnie dla dzieci.,Szybka lapia kontakt i wspolny jezyk, maja zawsze kompana do zabawy, podobnej zabawy, jako nastolatki moga razem wychodzic, jako dorosli tez raczej sie fajnie dogaduja.
Oczywiscie trzeba czasami czegos odmowic jednemu, czasami drugiemu, czasami jedno, czasami drugie musi poczekac.ale to uczy dzieci dzielenia sie, tego, ze jest jeszcze inne dziecko ktore tez ma swoje potrzeby i ze rodzice tez tamtemu musi poswiecic czas.Wg mnie wychowanie nie polega na spelnianiu wszystkich zachcianek dziecka, nie odmawianiu niczego,robienie tego co sobie dziecko zaazyczy w trybie natychmiastowym.

oczywiście tu zgadzam się ze wszystkim co napisałaś
chodziło mi też o to, nie żeby reagować natychmiast na zachcianki i nie odmawianiu tylko właśnie żeby mieć czas żeby na przykład taka właśnie sytuacje wyjaśnić i żeby dziecko zrozumiało ze nie może być tak czy tak a przy dwójce może nie być czasu na takie głębsze rozmowy

Cytat:
My dostaliśmy w prezencie ślubnym,ale ani razu go nie użyłam Chyba muszę go wyciągnąć,bo już tyle razy chciałam w nim rybkę zrobić

no to wyciągaj ja dużo zalet słyszałam o nim i to mnie zachęciło

Cytat:
Pytanie!
Jak długo moje dziecko będzie ulewać???!!!
Nie rozumiem tego- po mleku pieknie jej się odbije,a po kilku sekundach od tego 'beku' ulewa mlekiem ,a do następnego posiłku zdarza się ,że z 3,4 razy pójdzie jej samą wodą z resztkami niestrawionego mleka
Mam już tego dosyć,bo ubrania zmieniam po kilka razy dziennie, co w efekcie prowdzi do tego,że pralka chodzi po dwa razy dziennie

nie wiem niestety, hm jedyne co mi przychodzi do głowy to refluks żołądka o którym mi mówił lekarz ze wtedy tak się dzieje no ale to niekoniecznie musi być to u Was

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wybralam wozek Co myslicie? Nie kupie bez waszej pozytywnej opinii!

aaa.. juz wiem po co t. dzwonila myslala, ze to numer TZta i chciala zapytac co u niego

nie znam się na wózkach ale jest śliczny!

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dziewczynki właśnie umówiłam się do SPA
Dostałam na urodziny od teściów voucher i będę piękna

Ooo zazdroszczę nigdy nie byłam

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaczki się zanoszą? tzn wpadają w płacz robią sie czerwone i nie mogą złapać oddechu? Filip bawił się na macie, uderzył klockiem byłam od niego pół metra i nagle płacz za chwile czerwony bordowy cisza zero tchu mimo że już był na rękach, ale zaczełam mu dmuchać w twarz przez kolano i sie odpowietrzył.. w sumie zdarzyło mu się to pierwszy raz no może drugi ale ten zdecydowanie był dłuższy... jak ja się cieszę że mam jakieś trzeźwe myślenie i nie panikuje w takich sytuacjach ale przerażona byłam niepowiem... od czego tak się dzieje? w między czasie zawołałam mame przybiegła przerazona i pyta spadł a ja no właśnie nie spadł tylko klocek go lekko uderzył co widziałam bo byłam koło niego??

brzmi strasznie nigdy nam się nie zdarzyło..
Natomiast zdarzyło się raz po zjedzeniu deserku zawsze daje Oli wodę do popicia i się nią zachlysnela.... Nie mogła złapać oddechu i patrzyła na mnie taaaakimi oczami... Wszystko wtedy zrobiłam mega szybko czyli przez kolano i po plecach klepalam ale mi się wydawało ze trwało to długo a szczególnie odpinanie z pasów z krzesełka

Cytat:
Julia tak miała do 2 miesiąca życia i zdarzało się to po kilka razy dziennie. Myślałam,że na zawał zejdę,a moja Mama już z nerwów nie wyrabiała :/ To było straszne! Przy każdym płaczu dochodziło do bezdechu, więc wyobraź sobie
Straszne.. No ale dobrze ze przeszło
Stary 2014-03-29, 13:03   #2043
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Może w ciąży jesteś?
wiesz co, ale ja tak mam od porodu chyba 4 razy tak miałam z czego 2x z Myszą na rękach ale robiłam badania, idę z wynikami 10.04, endokrynologa mam zaliczonego i biorę leki, zobaczymy co powie moja lekarka rodzinna
Cytat:
Kaska ja tez sie wyglwebilm nie dawno na schodacxh, ale to przez wlasna nieuwage.
Ale z powodu krecenia w glowie w pazdzierniku wywalilam sie raz tez, a raz z dzieckiem na rekach.A wysypiasz sie?jadasz?Bo o moze byc wynik przemeczenia.
no jem, spać też śpię

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 13:13   #2044
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu zrobil mala twarda zbita ciemna kupe
Coś mu ewidentnie 'nie leży'...

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

http://www.ebay.co.uk/itm/Girls-Jack...vip=true&rt=nc

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

larysko wszystko się skonczyło od momentu,kiedy Julia zrobiła sie spokojniejsza,bo tak to do 3 miesiąca były ryki i krzyki przed spaniem

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 13:27   #2045
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Coś mu ewidentnie 'nie leży'...

http://www.ebay.co.uk/itm/Girls-Jack...vip=true&rt=nc

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

larysko wszystko się skonczyło od momentu,kiedy Julia zrobiła sie spokojniejsza,bo tak to do 3 miesiąca były ryki i krzyki przed spaniem
Fajna ,muszę też poszukać

Stary 2014-03-29, 13:35   #2046
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna ,muszę też poszukać

Akurat mi się udało,bo nowa jest
Teraz rozglądam się za czymś,co ma podszycie z polaru,ale w tym kraju ciężko, oj ciężko :P

Stary 2014-03-29, 13:54   #2047
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat mi się udało,bo nowa jest
Teraz rozglądam się za czymś,co ma podszycie z polaru,ale w tym kraju ciężko, oj ciężko :P
Są ładne w Bootsie,ale 18 funtów

Stary 2014-03-29, 14:06   #2048
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Są ładne w Bootsie,ale 18 funtów

O widzisz,to przejadę się ,bo akurat w poniedziałek odbieram tam wózio

Stary 2014-03-29, 14:32   #2049
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Witam was w mglisty poranek po tragicznej nocy z dzieckiem na rękach

Noce sa jakaś tragedia jak już bywało fajnie że budziła się przez jakiś czas co 3-4 godziny tak teraz co godzinę???i najlepsze że dzisiaj za każdym razem włączałam suszarke i się uspakajala i spala i nie musiałam karmić!wiec o co chodzi???? boże a może to skok???teraz też śpi mi na rękach bo budzi się co chwilę a tak bujne i śpi masakra jakaś

współczuję, oby szybko minęło!

Cytat:
To nieciekawie... :/
Oby to był tylko skok!

Właśnie się dowiedziałam,że od końca kwietnia będę szła na praktykę studencką do polskiej szkoły
Boję się

Ja raz miałam praktyki w szkole (tzn w sekretariacie ale raz mnie dali na zastępstwo do jednej klasy) i w sumie grzeczne dzieci były uczyłam ich matmy a ja tego nienawidzę i sama za bardzo nie wiedziałam o czym ja do nich mówię

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam wszystkie i każdą z osobna weekendowo
jestem w czarnej doo.....pie za wami i nei amm jak nadrobić póki co zaliczyłam spacer do sklepu i wracałam z wyjącym adim na całą wieś bo nie kupiłam mu loda a ten wył bo jest niegrzeczny i nie może przestać wiec tak sobie szłam w odgłosach muzyki adriana dosżłam do domu a ten z echce jechać do babci marysi wiec mówie z ejutro pojedziemy i koncert od nowa...jak ja to lubie jestem wredna bo mnie to śmieszy jak on tak wyje na siłe pozdrowionka i miłego weekendu

Haha ty to masz z tym Adim

Cytat:

A wiesz, że Helena to po węgiersku Ilona, czyli ja?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 14:45   #2050
ladanseuse14
Zakorzenienie

Przyznać się, kto mi dziecko podmienił

Ani spać, ani leżeć, ani siedzieć, ani jeść, ani bawić, ani nosić... Ciągły płacz. Ile można dziecko maścią i czopkami faszerować...

A i mam już 99% pewność, że moje dziecko nie lubi natki pietruszki. Dawałam jej nie raz różne słoiczki ale jak zawiera natkę pietruszki to nie tknie, pluje, zatyka usta Więc słoiczkowe rosołki też odpadają Muszę jej sama robić bez pietruchy. W sumie ja nienawidzę natki ale nie wiedziałam, że można to odziedziczyć

Jednak najlepszym dla niej smakiem jest:

Stary 2014-03-29, 15:34   #2051
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
współczuję, oby szybko minęło!

Ja raz miałam praktyki w szkole (tzn w sekretariacie ale raz mnie dali na zastępstwo do jednej klasy) i w sumie grzeczne dzieci były uczyłam ich matmy a ja tego nienawidzę i sama za bardzo nie wiedziałam o czym ja do nich mówię

Haha ty to masz z tym Adim

A wiesz, że Helena to po węgiersku Ilona, czyli ja?
Ooo,proszę nie wiedziałam

Stary 2014-03-29, 15:55   #2052
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Hej! My wiekszość dnia na dworze, teraz tylko prztszłam go nakarmić i mi przysnął. Numer jeden dla Leosia jeśli chodzi o atrakcje to nasz pies, tak się nim interesuje że hej...
Dzisiaj jeszcze mamy jechać do szwagra i mam mu powiedzie co ma wywalić z ogrodu a co zostawić. Oni ogólnie chca projekt ale może coś im naściemniam i nie będę musiała go robic nie przepadam za nimi

Kaśka współczuję, u mnie też sie to zdarzyło pare razy po porodzie ale wyniki mam dobre, raz nawet w szpitalu wyladowalam i przebadali mnie z każdej strony ale nie wiedza skad to...

Cytat:

Janek dalej na zatwardzenie.Zrobil pare takichh malych cciemnofioletowych bobkow.Nie wiem co z tym zrobic jak sliwka nie pomoze.Czopkow tutaj nie kupie bez recepty.Te jagody go tak zalatwily?Jadl je ostatnio w czwartek rano
a próbowałaś poić rumiankiem?

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Witam was w mglisty poranek po tragicznej nocy z dzieckiem na rękach

Noce sa jakaś tragedia jak już bywało fajnie że budziła się przez jakiś czas co 3-4 godziny tak teraz co godzinę???i najlepsze że dzisiaj za każdym razem włączałam suszarke i się uspakajala i spala i nie musiałam karmić!wiec o co chodzi???? boże a może to skok???teraz też śpi mi na rękach bo budzi się co chwilę a tak bujne i śpi masakra jakaś
współczuję ale teraz chyba może mieć skok?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Chciałam jeszcze powiedzieć że Leoś lubi być na dworze jak jest wyspany, ostatnio nie umie zasnąć w wózku, ale tak siedzieć i się bawić albo jak go nosze i pokazuję wszystko to tak...

Niestety dopadła mnie rwa kulszowa, jak w czasach ciąży, chyba prędko się jej nie pozbędę.
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 16:07   #2053
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde, odkąd gotuje sama obiadki (tak gdzie miesiąc/ półtorej miesiąca) to nie wiedziałam, że jest taki wybór słoiczków/smaków po 6 miesiącu wcześniej się nie interesowałam. Mam jeszcze na zbyciu kilka po 5 miesiącu
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 16:17   #2054
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
ja tydzień temu nabyłam parowar

Mi też Alicja się podoba,ale Ala nie

no to mamy tak samo

Podobno do parowaru dodają książeczkę z przepisami tak? Masz jakieś ulubione dania które w nim robisz? Ja narazie zielona
Może inne posiadaczki parowarow mają jakieś?

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
jakie macie parowary

jak odpisze tego posta to wyjdę z aplikacji i poszukam na allegro tego mojego

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
jaki model zamierzasz kupić?

zaraz sprawdzę

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
nienawidze mojego tzta, mam go dosc, mam dosc mieszkania z nim i jego lenistwa !!!!!

uuu... Nie daj się

Cytat:
Czy wy też tak macie, że nie dając dzieciom słodyczy czy swoich obiadów smażonych czy solonych jesteście odbierane jako jakieś przewrażliwione matki? To samo tyczy się sadzania nie siedzących samodzielnie dzieci czy wsadzanie je w chodzik itd

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Aha Czarna dziękuję pięknie za rady dot. wózka szkoda tylko, że TŻ się już tak napalił na tamten, że go kupił i ma być we wtorek no nic, jak się okaże beznadziejny to będzie na niego
Tak dokładnie tak. Czasem wręcz czuje się jak kosmitka ;p

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

O taki chce
Philips hd 9140

http://m.euro.com.pl/parowary/philips-hd9140-91.bhtml
Stary 2014-03-29, 16:55   #2055
angelikada
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny kochane jesteście

Tak najprawdopodobniej to skok trochę lepiej teraz bo była na spacerze z moja siostra i trochę pospala wiec też wychodzi na to że zmęczona była a teraz zamiast jest próbuje mi telefon zabrać wiec uciekam żeby zjadła
Stary 2014-03-29, 16:57   #2056
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Przyznać się, kto mi dziecko podmienił

Ani spać, ani leżeć, ani siedzieć, ani jeść, ani bawić, ani nosić... Ciągły płacz. Ile można dziecko maścią i czopkami faszerować...

A i mam już 99% pewność, że moje dziecko nie lubi natki pietruszki. Dawałam jej nie raz różne słoiczki ale jak zawiera natkę pietruszki to nie tknie, pluje, zatyka usta Więc słoiczkowe rosołki też odpadają Muszę jej sama robić bez pietruchy. W sumie ja nienawidzę natki ale nie wiedziałam, że można to odziedziczyć

Ja jeszcze nie natknelam sie jak naraziwe na sloiczek z mnatka, ale jak maz dodal do lososia z dynia gotowaneho to tez nie jadl

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
H

ędę.
Pije rumianek z koprem i anyzerm
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 17:32   #2057
kaska87
Zakorzenienie

moje dziecko to żarłok 80ml kleiku+powiększony gerberek jabłko śliwka 185g zjadł dobrze, że chociaż to to bo z mlekiem ostatnio ciężko- je 120 albo 90 rzadko kiedy 150 a powinien 3x210

Stary 2014-03-29, 17:43   #2058
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moje dziecko to żarłok 80ml kleiku+powiększony gerberek jabłko śliwka 185g zjadł dobrze, że chociaż to to bo z mlekiem ostatnio ciężko- je 120 albo 90 rzadko kiedy 150 a powinien 3x210
Moj je 40-50 mleka wiec jak wypije 120 to slacze z radosci.
Stary 2014-03-29, 18:18   #2059
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny jakie macie pomysły na gładkie przejście zmiany czasu przez nasze dzieci? Kładziecie wcześniej spać,albo co innego?Ja tylko za radą Tassi kąpie wcześniej i chcę wcześniej ją położyć spać.A czy się uda,to inna para kaloszy

Stary 2014-03-29, 18:25   #2060
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Dopiero dziś usiadłam na chwilkę przed kąpielą Oli. Wzięłam się w końcu za mycie okiem i prasowałam 12-metrową firankę. Namachałąm się, ale jestem z siebie zadowolona

Wczoraj zaszczepiliśmy w końcu Olę na rotawirusa ostatnią dawkę, ale na 5w1 się nie zdecydowałam ani na żółtaczkę, bo nie jestem jednak do końca przekonana, że Ola jest całkowicie zdrowa. Moje dzidzi ma 72 cm i waży 7445

Chwilkę sobie Was poczytam znad herbatki

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 18:32   #2061
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Dziewczyny jakie macie pomysły na gładkie przejście zmiany czasu przez nasze dzieci? Kładziecie wcześniej spać,albo co innego?Ja tylko za radą Tassi kąpie wcześniej i chcę wcześniej ją położyć spać.A czy się uda,to inna para kaloszy

Mysle ze zaczne od posilkow.Najpierw tak po 15 min i stopniowo ten czas zmieniac.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-29 o 18:33
Stary 2014-03-29, 18:47   #2062
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Mysle ze zaczne od posilkow.Najpierw tak po 15 min i stopniowo ten czas zmieniac.
Ja na szczescie jeszcze o posilki sie nie martwie,bo zaczynam w przyszlym tygodniu.Martwie sie o spanie,bedzie pozniej chodzila spac,trzeba bedzie stopniowo przestawiac

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Czarna to ta kurteczka,o ktorej pisalam http://www.boots.com/en/Mini-Club-Gi...e-Mac_1420429/
Stary 2014-03-29, 19:11   #2063
kaska87
Zakorzenienie

ja tam nie cuduję ze zmianą czasu mój jak zwykle już śpi

Stary 2014-03-29, 19:14   #2064
ja-ika
Zakorzenienie

Kasia, super, że zaoszczędziłaś aż 80 zł
Jestem dziś padnięta. Byłyśmy do południa z Emilką na spacerze, później u mojej mamy na obiedzie. Przyjechali brat z bratową i dziewczynkami. O 17:30 wyszłam jeszcze na krótki spacer przed kąpielą. Idę jeść kolację

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Właśnie przeczytałam mojego posta i wyszło strasznie chaotycznie, to pewnie ze zmęczenia. Przepraszam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-29, 19:17   #2065
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja tam nie cuduję ze zmianą czasu mój jak zwykle już śpi
ja też nie, już śpi od 18.30

Byłam z mamą na zakupach, kupiłam sobie ekstra bluzkę za całe 5 euro, mama mi kupiła spodnie i młodemu szelki i jeansy
Połaziłyśmy troche po sklepach, pogadałyśmy i sie rozerwałam.
teraz mąż robi mi kolacyjkę, i spadam na the voice.
Buziaki i miłego wieczoru !

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:29   #2066
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mam to samo pytanie. ponadto syrop na rrefluks nie pomaga...

natalka przytyla 200g o dwa tygodnie. ale ze skora wg pediatry zle. mamy skierowanie do szczecina do szpitala na oddzial pedoatryczny alergologiczny
O kurcze a miało być lepiej..
Trzymajcie się może to z dwojga złego dobre wyjście przebadaja ja konkretnie i będzie wiadomo co i jak i na co te alergie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Niee, Amelko, wcale nie. Po prostu wynajduję sobie głupkowate zajęcia żeby nie myśleć chyba... Takie tam drobne przyjemności.

No a warzywka się przydadzą, bo jak Zuzka będzie miała parę latek i bedzie się bawić w kuchnię czy dom to będzie miała całą "lodówkę" zapełnioną i będzie mogła serwować różne warzywka itp. materiałowe :P Ot takie mam marzenie. Tak samo chciałabym jej kupić choćby już jakąś cudną lalę i uszyc jej ubranka.... I w planie mam również takie książeczki z "zadaniami", to się nazywa Quiet book, świetna sprawa

Zwariowałam :P

super mama!

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
czesc Wam.ja sie czuje tragicznie pol dnia mam goraczke prawie 39:banghead:

Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app

oj zdrówka

Cytat:
CHYBA MNIE ROZERWIEEEEEE!!!
Słuchajcie hitu dnia!

Coś ten wózek nie dawał mi spokoju. Tż wchodzi na e-bay'a,a tutaj informacja,że pieniądze, które przelaliśmy zostały ZWRÓCONE! Nie czaje tego kompletnie,bo za wózek płaciliśmy równy tydzien temu,4 dni temu dostałam informacje,że wózek jest gotowy do wysyłki,a wczoraj ten ktoś anulował i zwrócił pieniądze (których nadal nie mamy!!!). Co lepsze- WÓZEK JEST ZNOWU WYSTAWIONY
Pisałam do nich rano,kiedy mogę spodziewać się przesyłki,ale cisza. Tz przed chwilą napisał kolejną wiadomość z zapytaniem dlaczego oddali nam kase? Nadal cisza...
Tak się napaliłam na ten wózek,tak czekałam
Bożeee,dlaczego ja mam takiego pecha?!
Aaaa no co za pech! Ciekawe o co chodzi w ogóle? Może to jakaś pomyłka i przez przypadek te pieniądze wrócili i będziecie go mogli kupić jeszcze raz
Stary 2014-03-29, 19:29   #2067
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ja na szczescie jeszcze o posilki sie nie martwie,bo zaczynam w przyszlym tygodniu.Martwie sie o spanie,bedzie pozniej chodzila spac,trzeba bedzie stopniowo przestawiac

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Czarna to ta kurteczka,o ktorej pisalam http://www.boots.com/en/Mini-Club-Gi...e-Mac_1420429/
Mam nadzieje, ze jak sie posilki przesuna i kapiel to spanie tez.Dzisiaj idzie normalnie spac, najwyżej jutro dluzej pospi, a potem postaram sie z tymi posilkami pokombinowac
Stary 2014-03-29, 19:30   #2068
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej! My wiekszość dnia na dworze, teraz tylko prztszłam go nakarmić i mi przysnął. Numer jeden dla Leosia jeśli chodzi o atrakcje to nasz pies, tak się nim interesuje że hej...
Dzisiaj jeszcze mamy jechać do szwagra i mam mu powiedzie co ma wywalić z ogrodu a co zostawić. Oni ogólnie chca projekt ale może coś im naściemniam i nie będę musiała go robic nie przepadam za nimi

Kaśka współczuję, u mnie też sie to zdarzyło pare razy po porodzie ale wyniki mam dobre, raz nawet w szpitalu wyladowalam i przebadali mnie z każdej strony ale nie wiedza skad to...

współczuję ale teraz chyba może mieć skok?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Chciałam jeszcze powiedzieć że Leoś lubi być na dworze jak jest wyspany, ostatnio nie umie zasnąć w wózku, ale tak siedzieć i się bawić albo jak go nosze i pokazuję wszystko to tak...

Niestety dopadła mnie rwa kulszowa, jak w czasach ciąży, chyba prędko się jej nie pozbędę.

moja za to nakręcona na widok kota
może zwyczajnie przemęczenie. Też zdarzało mi się słabnąć, mroczki przed oczami itp. a wszystkie badania wyszły super.

Rwy współczuję

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no to mamy tak samo

Podobno do parowaru dodają książeczkę z przepisami tak? Masz jakieś ulubione dania które w nim robisz? Ja narazie zielona
Może inne posiadaczki parowarow mają jakieś?

jak odpisze tego posta to wyjdę z aplikacji i poszukam na allegro tego mojego

zaraz sprawdzę

uuu... Nie daj się

Tak dokładnie tak. Czasem wręcz czuje się jak kosmitka ;p

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

O taki chce
Philips hd 9140

http://m.euro.com.pl/parowary/philips-hd9140-91.bhtml
ja mam z Tefala i żadnej książeczki nie zauważyłam. Jedynie piszą jak długo robi się na parze poszczególne produkty.

Cytat:

nie mam pomysłu. Ba! Dzisiaj moje dziecko poszło spać później, bo byliśmy u wujostwa:/

Aale fajnie było, kuzynka i kuzyn ze swoimi dziewczynami też byli, ale było wesoło Helenka ma prawie 11 miesięcy, Zosia skończyła 9

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:34   #2069
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Mam zamiar zmnieszac mnleko poczatkowe z nastepnym i nie wiem ile zrobic, ale znajac ostatni zapal do mleka mojego syna to pewnie i tak pociamka i spije to co mu naceknie przez smoczek czyli 50 ml maks

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Zaczynam sie powaznie martwic czy on sie nie rozchoruje, albo bedzie sie zle rozwijal przez ta niejadkowosc.
Stary 2014-03-29, 19:34   #2070
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
moja za to nakręcona na widok kota
może zwyczajnie przemęczenie. Też zdarzało mi się słabnąć, mroczki przed oczami itp. a wszystkie badania wyszły super.

Rwy współczuję

ja mam z Tefala i żadnej książeczki nie zauważyłam. Jedynie piszą jak długo robi się na parze poszczególne produkty.

nie mam pomysłu. Ba! Dzisiaj moje dziecko poszło spać później, bo byliśmy u wujostwa:/

Aale fajnie było, kuzynka i kuzyn ze swoimi dziewczynami też byli, ale było wesoło Helenka ma prawie 11 miesięcy, Zosia skończyła 9
O też masz Helenke w rodzinie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości