|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cześć dziewczyny!
![]() Nie mam kompletnie czasu na wizaż ostatnio, jedynie z klubem udaje mi się być na bieząco. Nawet nie wiem co u Was, buuuu ![]() Po krótce co u nas - TZ miał urlop więc trochę pojeździliśmy i pospacerowaliśmy. Omineliśmy dziś basen bo rano było 15 stopni, więc chyba trochę za chłodno jak na pływalnię na powietrzu.. Kupiliśmy nosidło ergonomiczne i jest super Dzis zaliczyliśmy z nim pierwszy spacer, TZ bardzo zadowolony ![]() Dodatkowo posegregowałam zdjęcia z aparatu i stworzyłam albumy online dla rodzinki od pierwszych minut życia Poli aż do dziś Zbierałam się i zbierałam, ale wreszcie się udało. Jeszcze tylko muszę przebrnąć przez ponad 3 tys zdjęć z telefonu, ale to kiedyś ![]() Zębów u Poli dalej nie widać, ale nie ubolewam nad tym, żeby nie było Dalej tylko kp, ale za tydzień w weekend zaczynamy od ziemniaka. Ekspozycji na gluten jeszcze nie zaczelam i nie wiem czy bede ją robić - jeszcze nad tym myśle (jak pisałam już kiedyś - tutaj się jej nie robi jeśli w rodzinie nie ma chorych na celiakie). Chyba powoli zaczyna się skok bo maruderstwo wróciło i znacząco zredukowała się ilość snu w dzień (o jakies 1.5h na dzien mniej) - dokładnie to samo co podczas ostatniego skoku. T. wyjeżdża pod koniec tygodnia, więc wszystko powinno wrócić do normy i starego planu i mam nadzieję, że wreszcie będę z Wami na bieżąco ![]() To tyle, trzymajcie się ciepło i udanej niedzieli! ![]() PS W Polsce lepsza pogoda niż w Kaliforni - u nas 13 stopni i deszcz od poniedziałku Jaja na całego
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
wczoraj wyjatkowo zjadl 210ml kaszki (mleka bylo 190) ale czesto robie mu 120ml bo on ostatnio niejadek i kaszke podaje do ostatniego posilku przed snem i odciagam raz probowalam do przedostatniego ale efekt jest taki ze nie chce mleka przed snem a poza tym mnie sie nie chce dwa razy odciagac ja wczoraj mialam gigantyczny spacer, a dzis jade do zoo z Maciejem ze znajonymi bo tz sie uczy do czwartkowej obrony Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Nadrobiłam wczoraj żeby nie było ale jakoś nie miałam nastroju na odpisywanie.U nas kolejny piękny dzień się zapowiada. Mamy w planach wyjazd nad jeziorko do sąsiadów po drugiej stronie Nysy A popołudniu to nie wiem, chyba też jakiś spacer, bo do T. chyba nie pojedziemy bo malują ściany, więc Amelki nie będę tam pchać.A zmiana czasu wyszła tak, że Amelka wstała o 7 mogłaby tak wstawać już zobaczymy tylko wieczorem o której spać pójdzie Ale nie mam zamiaru jej jakoś przestawiać i tak chyba wstaje i idzie spać zgodnie z zegarem biologicznym, więc niech sama zdecyduje
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wyspałam się ja: ) to będziesz częściej jak TZ skończy urlop ![]() Motyl ja głosuję na paski
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
nie miałam wczoraj czasu nawet was trochę poczytac,mały po tym szczepieniu jakis się żle czuje tylko ![]() , no to tyle u nas, pozdrawiam was wszystkie, zdrówka życzę potrzebującym, i lecę was trochę [poczytać, bobo śpi.---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() , TEŻ,chce tak codziennie!
|
|
|
|
|
#2137 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
rozrabiary, normalnie z was wszystkich były jak tak czytam o waszych przedszkolnych podbojach, ale uśmiałam się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze muszę Myszę w środę zawieźć do teściowej bo na 10 do fryzjera idę
![]() ja jak pomyślę o tych fotelikach to mi słabo- tyle tego jest i wybierz coś człowieku
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
dużo piszecie o jedzonkach dla dzieci, fajnie bo my niedługo startujemy z czymś więcej, niz jabłko wię na pewno będę często wracać do waszych porad, z góry,DZIĘKI, któraś pytała o filcowy bieżnik na komodę, komoda śliczna a ja, wybrałam bym pierwszą propozycję,
JAKA, CUDNA TA DYNIA TO TRZEBA MIEĆ TALENT! A co DO MAMUŚ które mają ZAWroty GŁOWY to może anemia, ja tak miałam jeszcze przed ciążą ( a dodam że na czas leczenia, miałam stop ze staraniem się o bobasa),aż lekarka nie chciała mi podpisac badan do pracy, poszłam do rodzinnego i dał mi tardyferon i brałam pół roku MAM nadzieje ze was trochę nastraszyłam i zdopingowałam do dbania o siebie |
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2141 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
a ja ostatnio pisałam że kupiłam pościel i "buciczki" dla bobcia, o TAKIE
![]()
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam takie wydaje się fajne, bobas dostał w prezencie od moich znajomych z pracyjanie wybierałam, a jak dają to brac trzeba Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-03-30 o 09:51 |
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i lanie mi się za to należy ale naprawde jakoś nie umiem tego ogarnąć
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE brawo brawo
ale tak calkiem.prosto siedzi? bo mackowi tez sie zdarzylo parokrotnie ale siedzi baaardzo pochylony wiec nie wiem czy mu to zaliczyc ale chyba.nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2146 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Nooooo, DUŻE ,---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- A I DZIĘKI WSZYSTKIM MAMOM za podanie wagi swoich pociech, czyli u nas wszystko w normie te 7.600 ( 5 m-cy, 2 tyg.) ZYCZE WAM UDANEJ NIEDZIELI u mnie pieknie wiec pójdziemy daaaleko, pozdrowionka, buziaki i uściski ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#2147 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję,super!!A moja nadal nic,nawet się nie obraca.Nie wiem,martwić się już?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia tak
![]() co? nie liczy się?
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaśka no pewnie ze się liczy!zuch Miki!
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2151 | |
|
Raczkowanie
|
Wiatam w niedzielny poranek
![]() ![]() A co robisz u fryzjera ? Zdecydowałaś sie na grzywke ? Cytat:
A co do ubierania, to byłam wczoraj u lekarza z Wiki i była z dzieckiem para Hindusów z dziewczynka ok 7 miesięcy i była w samych leginsach, bluzce z długim rękawem i gole stopki ![]() A moje dziecko przejawia rasistowskie cechy, bo strasznie sie ich wystraszyła i w paniczne płacz wpadła ![]() Byliśmy u neurologa na kontroli. Stwierdziła, ze Wiki dobrze sie rozwija i jest bardzo symetryczna A to ze sie nie obraca z pleców na brzuch, to wina refluksu, bo ogólnie jest ruchliwa, na boczki i z brzucha na plecy śmiga, stopy wkłada do buzi. No i powiedziała, ze refluksowe dzieci tak mogą mieć i to taka naturalna obrona organizmu, bo lezenie na brzuchu kojarzy z bólem i ulewaniem. Ona nie stwierdza żadnych uszkodzeń neurologicznych. Mamy dać jej czas.
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Violet tak robię- kolor i grzywka
![]() już miałam podobnie tylko teraz mam włosy dłuższe
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-30 o 10:50 |
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Ale super, ogromne brawa dla Mikołaja
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Super, brawo Mikuś! Enci niewiele brakuje, półsiedzi z podparciem
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() ![]() Kornelowi jeszcze trochę brakuje, bo obraca się z brzuszka na boczek, podpiera ręką i robi bach !
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
eh..a mojej Lilce się nie spieszy...
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2158 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
tassia, na to musi mnie najść wena
narazie jakoś omijam ten tematCytat:
![]() dużo dzieci teraz ma jakieś foszki na jedzenie, bo Ola też mi się pogorszyła po całej nocy koło 6-7 rano jadła mi jeszcze tydzień temu 180 co dla mnie było wielkim wow, a np. dziś 60ml i za jakieś 10 minut znów 60, zrobiłam 120, bo wiedziałam że nie wypije więcej, i tak już od paru dniw ogóle to poprzeglądałam te poradniki żywieniowe, bo ja to tak dyndałam sobie z tą kaszką, czasem dałam czasem nie, częściej nie, nie myślałam, że to jest jako jeden z posiłków aleeee... wydaje mi się że dużo tego jedzenia, mi się w ciągu dnia wydaje że ona non stop coś je i jakby była głodna to by więcej tego mleka piła, czy więcej obiadku chciała a ona nie bardzo właśnie.powiedzcie jak to z tymi kaszkami, lepiej dać kaszkę zamiast mleka? aha i jeszcze o zbożach czytałam że trzeba też jakąś porcję dziennie, ale no te zbożowe to z glutenem są? chyba że są jakieś kaszki czy deserki zbożowe bez glutenu, nie no to chyba niemożliwe? bardzo dziękuje z góry za odpowiedzi Cytat:
z tą Kalifornią to pocieszyłaś choć raz u nas lepiej ![]() odpoczywajcie i spędzajcie miło czas ![]() jaaaaa dzielny Mikołajek, super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() siedzi mi od ładnych paru lat taka w głowie ale się lękam i z grzywką dużo roboty chyba prawda? prostownica itd? ja takiego urządzenia nie używam bo i tak mam proste druty..zresztą ja i tak wyglądam jak dziecko, a co dopiero z grzywką by było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i super zdjecie ślubne mimo zamazanych twarzy ![]() matal co do Tobrexu, to lekarka na przepisała jakies 2 miesiące temu, wiec możesz Enci zaaplikowac. Tylko nie wiem jak długo po otwarciu ich mozna używać, chyba ze niedawno otworzylas.
20.09.2013 Wiktoria Edytowane przez xViolet Czas edycji: 2014-03-30 o 12:05 |
|
|
|
|
#2160 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak czytam, to sie zastanawiam, gdzie mojemu ida te kalorie...zjada 3x180 mm, 120-150 gestej kaszki, obiad - ostatnio 130-160 g i deser (zwykle sloiczek). A chyba najdrobniejszy z chlopakow. Pediatra jakos sie nie dziwi, mowi, ze to po rodzicach. Nawet ostatnio mial kontrolnie morfo i mocz - wsio ok. Niby duzo się rusza, ale to chyba normalne u niemowląt
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Jakoś tak dużo... Zwłaszcza, że na tych Bobovitach jest napisane, że porcja to 140 

[/RIGHT]
ale jakoś nie miałam nastroju na odpisywanie.

a do gina to już w ogóle