|
|
#1141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
mezaga- współczuję pobytu w szpitalu. Oby chociaż Jadzi nic nie było. :Kciuki: trzymajcie się jakoś
gosia261282- i jak Kacperek ? Lepiej czy katar dokucza ? Witam się wieczorową porą. U nas niedziela bardzo rodzinna. Pogoda jest cudowna. Było tak duże słońce ,że na spacerze chodziliśmy z TŻ w krótkim rękawku. Po śniadaniu i karmieniu zabraliśmy wózek do auta i pojechaliśmy nad rzekę , gdzie chodziliśmy jakieś 4 godziny i po starym rynku. Ogólnie czas spędzony super. Żuczek dostał tylko wydaje mi się ciemieniuchę. Ma kilka małych placków ,które już potraktowałam oliwką. Zobaczymy czy są jakieś rezultaty.Proszę o kciuki, jutro idziemy na badania. Będą sprawdzane bioderka, oby wszystko było w porządku.
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Wogole to witam niedzielnie. Bylismy u tesciow na obiedzie a potem na krotkim spacerze. Pogoda byla cudna i mialam chec na dllllllugi spacer ale TZ zmeczony po tygodniu pracy chcial siasc sobie na tylku i odpoczac... :/ ale man nadzieje ze jutro tez bedzie ladnie to sobie odbije
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wszyscy na spacerkach dziś byliście? My pierwsze raz z małym byliśmy w kościele, nie spał cala mszę, chwilę pogadal sobie i bączka puścił później obiad i byliśmy mieście na soczku i lodach że znajomymi ( kto mógł pił piwko) i nie bardzo było gdzie małego przewinac więc była szybka akcja w wózku ale na dworze ...oby mały się nie rozchorowal ....Padam spać mi się chce Mezaga kciuki za szybkie wyjście że szpitala |
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś prawie cały dzień na powietrzu, było naprawdę ciepło, mała zasnęła padnięta
|
#1145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mezaga, dużo zdrowia dla dzieci. U nas pogoda nieciekawa, raczej zimno i ponuro, wiosna się trochę ociąga. Ale przynajmniej teraz dłużej jasno będzie. ![]() Dziewczyny, macie coś takiego dla dzieci, planujecie kupić?: http://www.amazon.co.uk/Bright-Start...ctivity+Centre |
|
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Ida, ja mam wrazenie, ze drzemka podczas spaceru to nie drzemka
![]() Mloda tak czy siak odsypiala sen na spacerze. Inna historia, ze teraz na spacerach nie spi i buntuje się jak zamknie sie jej bude, bo przeciez swiat taaaaki ciekawy
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po cc stosujecie jakiś krem na bliznę? Po jakim czasie od cc zaczęłyście używać? Możecie mi coś polecić?
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Isia nie martw sie,.na pewno sie nie rozchoruje, ja mialam.mega aktywny weekend.
Bylam na zakupkach rano, potem na silowni i spacerze. Padam na pysk kolejnej nieprzespanej nocy boje sie ze znow nie bedzie mi dane sie wyspac ;( to takie frustrujacace, w dzien nie ma szans bo moje dziecko owszem spi ale czasem 20-30 min ja nie zdaze zasnac. Muminku ciemieniiche oliwka i trzeba wyczesac miekka szczoteczka. Jak ubieracie dzieci na taka pogode? Mnie jakos latwiej bylo ubierac zima ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1149 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Trzymam kciuki! Cytat:
|
|
#1150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję rozkręcenia laktacji zdradzisz mi jaki sposób u Ciebie zadziałał? Moja też się powoli rozkręca, chociaż wcześniej spadła totalnie po przebojach z karmieniem, bo Lena mi nie opróżniała piersi, a teraz był problem z badziewnym laktatorem, który również nie ściągał za wiele. Od piątku jadę na nowym sprzęcie i już widzę różnicę ![]() Uwielbiam Półwysep Helski, a najbardziej odpowiada mi chyba Jastarnia. Szkoda, że nad wschodnie wybrzeże mamy tak daleko, więc częściej jeździmy na zachód - głównie do Rewala |
|
|
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sciagam minimum 15 minut z kazdej piersi, zwykle 20-25 minut. Jak dennie leci to sciagam seriami - np. 15 minut z lewej, 15 z prawej, a potem z kazdej jeszcze po piec minut. Staram sie ciagnac dopoki zupelnie nic nie leci, a potem jeszcze minute czy dwie "na sucho" bo chce zwiekszyc produkcje (w ten sposob mozg dostaje sygnaly zeby wiecej mleka robic) - chcialabym zapewniac malemu 95% zapotrzebowania i dawac tylko jedna butelke proszku na dobe, na noc - ale do tego mi jeszcze daleko ![]() Nie ukrywajmy, oprocz metody wazny jest sprzet - ja na recznym laktatorze dlugo bym nie pojechala, bo szlag mnie trafial jak przez pol godziny musialam sie skupiac na tym, zeby rowno pompowac - podlaczam elektryczny, odpalam ksiazke i jade z dojeniem Ale czytalam na forum Karmienie Piersia Inaczej ze dziewczyny potrafia po 7 miesiecy jechac na recznym laktatorze, i wola reczny od elektrycznego, wiec to zalezy od indywidualnych upodoban.
|
|
#1152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
największy problem mam z regularnością, bo w dzień aż do ok. 17:00 jestem sama, więc zależy jak mi dziecko da pościągać. Problem w tym, że ona raczej ma w dzień kilka króciutkich drzemek... Doję jak tylko mąż wraca z pracy. Niestety nie mogę się zmobilizować do ściągania w nocy, więc mam przerwę od ok. 0:00 aż do ok. 8:00. Bez tego i tak chodzę zmęczona, więc nie dam rady. Generalnie i tak jest lepiej niż było, bo ściągam właśnie ok. 110 - 120 ml przy jednym porządnym posiedzeniu, a wcześniej było po 60 ml, ale sprzęt był jaki był Mam nadzieję, że uda mi się tak utrzymać laktacje, bo mała całkowicie odmawia jedzenia z piersi, ostatnio nawet podejmowałam kolejne próby przystawienia. Niestety mm daję ok. 3 razy dziennie. Z ciekawości muszę pozapisywać w tym tygodniu jak to wychodzi w ml Niestety w przyszłym tygodniu będę praktycznie trzy dni sama w domu i już się boję co będzie z tym ściąganiem...Cieszę się, że nie jestem sama i życzę Ci powodzenia w zwiększeniu produkcji |
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Z racji tego ze mąż ma wolne on wstawał w nocy Wyspałam się![]() Teraz czytam sobie forum ale widzę ze dużo do nadrobienia nie mam ![]() Aaaa muszę Wam napisać ze od paru dni Lenka zaczęła się świadomie uśmiechać, najczęściej do mnie
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Roane, Nemezis
Uzywacie muszli laktacyjnych w trakcie odciagania? Dzięki nim "ratuję" nawet 10ml mleka przy jednym odciaganiu/karmieniu. Polecam każdej dla której każdy ml jest ważny. Co do laktatorów to ja mam el.Lovi. Przeważnie sciagam 110-120ml, a zdarza się więcej nawet 280ml.
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas noc spokojna ale chyba spełnia się mój koszmar-Jaś w nocy zaczął kaszleć. Chyba zaraził się ode mnie a jutro minie dopiero tydzień odkąd wyszliśmy ze szpitala ![]() Zazdroszczę produkcji. U mnie max 70 na 1 ściąganie. |
|
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie
Czemu te weekendy takie krótkie? U nas w sobotę znajomi przyjechali poznać Zuziolka. Wczoraj bylismy w parku i też spotkaliśmy sie ze znajomymi co mają 1,5 m-ca mlodsza corcie i takie maleństwo z niej... Już nie pamiętam ze nasza też taka malutka byla. Co do produkcji mleka to też mega zazdroszczę u mnie 40-50 sie czasem uzbiera, ale mm rządzi żeby dziecko głodne nie bylo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1157 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ok rozumiem że koszty produkcji itp. ale przecież te maluchy nic innego nie jedzą!!!a wiadomo że rodzice muszą kupić mleczko i kropka szwagierka płaci 33 zł. za mleko,apteki mogą miec różne ceny na leki na receptę na ryczałt ile kosztowało?nie tylko mleko jest drogie ale prod.spożywcze dla bezglutenowców itd.też mają kosmiczne ceny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 150ml? wow szwagierki syn wypija 120 wg.rozpiski powinien 180 ale nie wiem gdzie by to zmieścił mimo że jest dużym dzieciaczkiem(waga ur 4kg) co do wytłuszczonego to myślałam ż mleko ma dwie fazy ale trafiłam na wpis mamy styczeń-luty 2013 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3027 |
|||
|
|
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie. Od piątku nie miałam dostępu do komputera więc zaraz biorę się za nadrabianie.
![]() U nas noc spokojna,dwa karmienia na wpół śpiąco, zero kup . Gdyby nie to przesunięcie czasu mogłabym powiedzieć, że się wyspałam.
|
#1159 |
|
Gang Iren
|
Hej.
Dziś w nocy Kacper spał 8 godzin ciągiem! Ale biedak oprócz katarku zaczyna pokasływać. I myślę czy iść z nim do lekarza... I zapomniałam wczoraj pisać,że dwa razy wczoraj zaśmiał się na głos ![]() A taki był tym zdziwiony
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() widzę, że katar i kaszel dopada maluszki niedobrze - wszystkim życzę zdrówka i aby choróbska poszły sobie precz Ja Wam mogę polecić dwie rzeczy na takie przypadłości- FENISTIL w kroplach (2x po 5 kropli)- działa obkurczająco śluzówkę i jest od 1 miesiąca oraz olejek Olbas Oil- 2 kropeli zakropić na pieluszkę i powiesić ją na łóżeczku- zapach taki że w całym pokoju czuć i ułatwia oddychanie. Oczywiście do lekarza też trzeba iść bo zawsze to lepiej jak osłucha maluszka. Ja jutro idę z małym na pobranie krwi - strasznie tego nie lubię bo boję się że będzie płakał no i muszę w nocy szczocha złapać do woreczka.Myślę cały czas o nowym laktatorze bo jak czytam ile produkujecie to nie wierzę- ja jak ściągnę 80 ml z obu cycków to jest wszystko Inna sprawa że ten laktator nie jest chyba dla mnie- chyba go sprzedam tylko boję się że nikt go nie kupi a tak naprawdę użyłam go 4 razy Pogoda u nas piękna ale ja znów chyba zrezygnuję ze spaceru aby mały wydobrzał do końca- strasznie boję się zapalenia oskrzeli i płuc Miłego dni mamuśki
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie ma co narzekac na cene mleka.... zibaczcie na cene nutramugen AA puszka ok 150zl a znam osobe co to mleko kupowala co trzy dni bo na tyle puszka starczala a dziecko innego mleka nietolerowalo a to mleko nie jest refundowane
|
|
|
|
#1162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() : mdleje: mleka dla dzieci nie powinny miec takich cen brak słów |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1164 |
|
Rozeznanie
|
W h&m jest ciekawa oferta na ciuszki ometkowane 2X. Jezeli wybierzemy 2 ciuszki z tej oferty placimy 30 zl. Ometkowane w ten sposob sa bez wzorow najwyzej kropki/paski ale ja akurat wole takie dla mojego maluszka. Podejrzewam ze ta oferta istnieje od zawsze ale ja pierwszy raz robilam tam zakupy dla K. :P
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
Przed zmianami Nutramigen kosztował 3,20 zł
Dzień dobry Samotna noc przetrwana Mi na laktację bardzo pomógł Felmatiker. Ale w związku z podejrzeniem skazy nie piję mleka, a rozpuszcza się go właśnie w mleku. Spróbuję może z ryżowym, które zakupiłam w weekend Edytowane przez idaikot Czas edycji: 2014-03-31 o 10:36 |
|
|
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
Roane - moj maly wazy juz 6kg i troche a zje najwyzej 120ml i to czesto zostaje 10-20ml. Je czesto po 90ml co okolo 3h
A wg oznacEn na puszce powinien 180 ml oo
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak było wcześniej, ale obecnie to właśnie mleko jako jedyne jest na ryczałt i kosztuhe 3,20 zł.
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1170 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie lovi nie sprawdził się w ogóle. Ostatnio z lewej piersi nie ściągał nic... jak używasz tych muszli, bo mój żelek pociążowy tego nie ogarnia moje muszle leżą w szufladzie.Cytat:
u mnie dochodzi już do 100 - 110 ml co nawet 3-4 h ![]() Cytat:
myślę, że spokojnie ktoś kupi. Wczoraj wystawiłam swój na sprzedaż. Sprzedałam też poduszkę do spania w ciąży ![]() Cytat:
Ja piję karmi te saszetki ciekawe, może wypróbuję. mam mleko ryżowe w lodówce kupne, ale planuję sam je zrobić ![]() Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

zdradzisz mi jaki sposób u Ciebie zadziałał? Moja też się powoli rozkręca, chociaż wcześniej spadła totalnie po przebojach z karmieniem, bo Lena mi nie opróżniała piersi, a teraz był problem z badziewnym laktatorem, który również nie ściągał za wiele. Od piątku jadę na nowym sprzęcie i już widzę różnicę 

na ryczałt ile kosztowało?

- strasznie tego nie lubię bo boję się że będzie płakał
16.06.2012
oo
moje muszle leżą w szufladzie.