|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
temperatura sie tak miedzy 37-38 utrzymywala, nos zatkany i cieknie z niego. Za nami juz pierdyliard pobudek...masakra. Druga tez juz smarka . Wiosna...przetrwalysny jesien zime a na koniec marca taki numer... Z Mala rano do lekarza pojde, duza moze fdzies po lekcjach do pediatry wcisne- a do szkoly musi isc jutro bo we wtorek egzamin....
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Kalinko - wszystkiego naj najlepszego
to znowu ja mialam was przeleciec ... ale dzis byl meczacy dzien i padam na twarz .. postaram sie ciut was poczytac w ciagu dia i odpisac ''hurtowo'' buziam i slodkich snow |
|
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
100 lat, Kalinko!!!!!!!!
![]() My dzis w parku w nowym kapelutku, bo sloneczko niezle dawalo ![]() Wyniki tarczycowe musze skonsultowac, ale terminy do endo za ponad miesiac, wiec jutro bede dzwonic o jakis wczesnieszy. W ogole ciagle jakies zalatwianie, niech juz bedzie maj!
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Kalinki!
I zdrowia dla wszystkich chorowitków jestem 10 stron do tyłu idę spać...
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Moderna jutro wrzucę zdjęcie bucików ale nie są to te o lepszej skrętności, bo oglądaliśmy jedne co się lepiej skręcały ale ciężko wchodziły na stopę. chyba za wąskie. o takie tylko granatowe: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-dzieciece tych naszych nie ma na stronie. w ogóle bardzo mały wybór był ![]() Dragusia o usg mi chodziło ![]() Malpka zdrówka. dostałaś antybiotyk na anginę? mi bardzo szybko zaczęło się poprawiać i znowu można było łykać także głowa do góry Despa zdrówka dla Emilki Pani idź dziś do lekarza tylko do innego, bo zdrowa to Ty na pewno nie jesteśnie wiem czy w ogóle teraz będę pisać, bo K. budzi się coraz wcześniej a ja (jak to w lato) co raz później a jak rano nie napiszę to nie wiem kiedy...alliw ten cytat też dobry co do włosów to wychodzi na to, że też linieje tak na serio to może nie wypada mi tak bardzo dużo (a może wypada ) ale są długie więc od razu wydaje sie, że jest ich więcej wszędzie załamka z tym
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
udało mi się przerzucić zdjęcie butów
|
#667 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
spóźnione zyczonka
dla KALINKI ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- nadrabiam .... Cytat:
a mlekiem .... .mam i już .chyba R tak przygotował mój organizm do produkcji bo pije często ....choć naprawdę ostatnimi czasy to gruba przesada .... czuje się czasem mega wypita ...![]() Cytat:
[QUOTE=Hally_berry;4580085 8 A zapomniałam zakomunikować, że my już jesteśmy bez kp w nocy J. skończyła roczek i 2 dni po urodzinach zakręciłam kurek z mlekiem...tak się strasznie martwiłam jak to będzie a wyszło idealnie...dużo jej tłumaczyłam aż w końcu po kąpaniu zamiast kp przytuliłam i nakarmiłam kaszką z butelki i tak ciągnęła tego smoka, że ją to trochę uśpiło, potem trochę przytulania i do łóżeczka...w nocy zdarza jej się przebudzić ale teraz smok zaczął się sprawdzać , przytulanie lub dostaje trochę picia nawet nie mleka i do 7,30 - 8 śpimy smacznie ..[/QUOTE] zazdraszczam ![]() Cytat:
co do nadżerki to współczuje , nie miałam nigdy problemów .mogę Ci jedynie polecić moją ginke - przyjmuje na sw marcinie (a pracuje tez na oddziale na polnej ) . jest kompetentna ,przemiła . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla tzta to się chłop spisał !Cytat:
![]() Cytat:
niestety zwiększył się rozmiar (zmniejszyć się hyba nie może ...no chyba ze uciąc )
|
|
#668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za imprezke ! a Kalink lepiej?ozdrowiała troszkę?bardzo fajne Pani - i jak ? byłas u lekarza? lepiej cos ? pustki tu .ale co się dziwic - taka pogoda ... my spedzilismy tez cały weekend na powietrzu . normalnie chwilami lato - nawet nad jeziorkiem dzieciaki do kolan choć brodziły w wodzie .... ![]() a ja się zepsułam - podnosiłam wozek i cos znowu mi poszło w kręgosłupie teraz jasnie pan R odsypia .nosz , kocham ,ubóstwiam tego brzdąca ale choć połowe nocy by mi odpuścił ......
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł, ja po dość pracowitym weekendzie, w piątek zamówiłam sobie zakupy do chaty i sprzątałam, prałam, prasowałam, w sobotę byliśmy u t., po drodze spore zakupy, które Zośka zniosła anielsko, gorzej wizytę u t., ale o tym już było, część soboty i niedzieli spędziłam na przeglądaniu i pakowaniu sporej części dobytku Z (dosłownie wszystkiego - ciuchów, zabawek, żarcia, naczyń, pieluch, kosmetyków), pokupowałam na to różne pudła i pojemniki i w niedzielę wywieźliśmy ten cały tabor cygański do moich Rodziców, żeby codziennie nie jeździć z całym bagażem. TŻ jeszcze robił zasieki na schody u Rodziców, żeby Z z nich nie zleciała, bo nic gotowego nie udało się dopasować. Wczoraj wróciliśmy późno, a jeszcze sprzątałam kuchnię..... Zaczynam mieć wrażenie, że nawet gdybym sprzątała 24/7 to i tak nie osiągnę satysfakcjonującego mnie efektu.... Ale pozbywam się z chaty coraz większej ilości rzeczy i jakoś mi lżej..... Jednej rzeczy tylko nie umiem się pozbywać - rzeczy Z..... Robiłam kilka już podejść, chciałam posortować ciuchy, stwierdziłam, że trochę zatrzymam na pamiątkę, no ale kurcze, przecież nie wszystko..... Finał był taki, że zaczynałam chlipać nad nimi, bo co raz to coś mi się przypominało i kicha, nie pozbyłam się niczego poza 3 śliniakami, które już się nijak nie chciały doprać i nie trzymały w nich rzepy, taki sukces, o.....
![]() :brzyda l:
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak zeby pokazało się cos nowego? i co z piciem? pogoda zmusiła do jakiś napojów ? ide(za dużo powiedziane - poczołgam się ) się połozyc ,póki mój jasnie pan spi , a póki drugi w szkole .
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baaaardzo śmieszne, TŻ już coś wczoraj gadał, że trza brać kredyt na drugą chatę na magazyn ![]() no właśnie wyłazi ta czwórka, przebiła się, ale jeszcze nie na pełną szerokość..... jak w ogóle zabierze się do picia mleka, a musi być cały program rozrywkowy, żeby paszczorę odsłoniła, to wypija 80-100ml w wielkich bólach, a ja prawie wstrzymuję oddech, żeby nie przestała siorbać... poza mlekiem nie chce nic, ani herbaty, ani soku, ani wody, ani rumianku, zołza jedna!
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
hej. gonie was i gonie. Naładuje dziś tableta i może w końcu dogodnie.
U nas kosmici podmienili dziecko. Kamil z soboty na niedziele miał pierwszy raz gorączkę (nie wiem ile bo nie miałam serca w tyłku sprawdzać-jutro kupie termometr bezdotykowy) więc przeczuwałam chorobę a tu nic idzie dolna jedynka, już bardzo długo i przekuć się nie może chociaż ją widać. Mówiłyście że doolne jedynki lajtowo a u nas masakra... 4 górne na raz nie dały tak w kośćZa to humor.. o matko. Tak daje czadu, złości się, gryzie, piszczy Spać w dzień nie chce, w nocy muszę go brać do łóżka. W spacerówce mu sie średnio podoba, a napewno nie uśnie w niej. Ale może już dziś będę mieć nowe koła ![]() na dodatek nie chce chodzić na zewnątrz.. jak tylko go postawie czy na chodniku czy na trawie to ryk. A tak pięknie biegał.. nie wiem co mu jest, tak jakby się boi ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Zapomniałam dodać że Kamil odmówił ulubionych posiłków czyli kaszki i zupy, co zawsze je do dna i woła o jeszcze. Teraz po jednej łyżce wypycha wszystko językiem i bierze do ręki Jeszcze mam takie pytanie, przez to że popłakuje daje mu na noc ibufen, dałam w czwartek, piątek, w sobotę odpuściłam bo myślałam że będzie ok to wystąpiła gorączka i też dałam, wczoraj też dałam (a i tak popłakiwał w nocy), czy mogę mu jeszcze dawac? Czy za dużo/długo? Bo ja jestem anty przeciwbólowa ale nie chce żeby się męczył...
|
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze ząbek się pojawił! może niedługo Zosi się odmieni w takim razie i zacznie znów tankowac mleko . ale i tak dobrze ze jednak cos tam pije ... ja kupiłam R kubeczek aby wode popijał .ale gdzie tam , łyk do buzki ,reszte fajnie wychlapać wokoło ....a mame opijac z mleka ![]() Cytat:
mój panicz spał tylko chwile - jak się polozyłam to wstał na mleko ....
|
|
#675 | |||||
|
Zakorzenienie
|
- szczescie zescie za duzo nie pisaly hihi. Cytat:
Cytat:
.Cytat:
sie matka przyzwyczajaj Cytat:
ad 2 - woooow wielgasne gratulacje dla pana K Cytat:
cdn. |
|||||
|
|
|
#676 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no wszak piatek juz coraz blizej .Cytat:
za nic nie dal sie wyprosic z lazienki haha.ad 2 - ad 3 - co z ciebie za matka, ze 4latki 'upominac' musza - niezla mala - pewnie w jego wieku sie nie bujala hahaad 4 - Cytat:
Cytat:
za poprawe stanu zdrowia. za mysli o umieraniu !!!.Cytat:
fajowo ze sie imprezka udala ![]() i tez czekam na foto ![]() tez chce maj ... i wyplate . hahahanoooo mowie wam ze u nas od 2.30 do prawie 7 chlustal no wszytsko dookola ... bujalam tulilam, spal na mnie krecil sie znowu ulewanie potem ok 7 to juz sama zolc leciala bo w sumie jeszcze musze poleciec do przedszkola sprawy pozlatwiac ![]() wiec do pozniej. |
||||
|
|
|
#677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę czytać o tych chorobach Cytat:
Cytat:
![]() ale tak mnie stresuje że codziennie... myślisz że będzie ok jak mu dam jeszcze np 3 dni pod rząd?? Bo w nocy jest już za późno, budzi się z płaczem i jakbym mu szczykawe do ust włożyła to by się wściekł Pani daj znać po lekarzu! Kamil mi gdzieś zasial telefon a ma TŻ dzwonić czy te koła do wózka już są (mam cicho dzwonek) Dziewczyny sory że to powiem chociaż nie karmię, ale widzę po koleżankach+forum że te dzieciaki które wcześniej przestały ssać cyca (ale po 6 miesiącu) jednak śpią spokojniej nocki, ba większość przesypia całe. A te dziewczyny co karmiły długo teraz mają jeszcze większy problem bo dzieciaki mądrzejsze i nie dają się odstawić. Też to zauważyłyście? Jak będę mieć kiedyś następne to karmie do 7 miesiąca. (w ciązy mówiłam max do 3 mies-wyszło do 7mis, to w następnej pewnie będę 1,5 roku skoro mówie do 7-ego )Kamil ma najlepszy gryzak na świecie, TŻ starą nokie, jest metalowa i zawsze zimna. Ciągle z nią chodzi i gryzie ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Kasia dla Milusia też zdrówka ale się nazbieralo tych chorób i schorzeń na forum
|
|||
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
No coś Ty, możesz dawać kilka dni bez problemu, a co do tej Nokii to nikiel często daje alergię kontaktową, a prawie na pewno jest w takiej obudowie....
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
Witam się!
dzieć mi usnął jakoś wcześniej dziś a pogoda taka jakas dziwna, mam nadzieje ze padać nie bedzie i się urwiemy na spacer muszę się pochwalić w postępach w nauce, dziś śmietek wylądował u mamusi w rączce a nie w paszczy!!! wczoraj go uczyłam zeby nie zjadał co znajdzie na ziemi, idiotkę z siebie robiłam jak cos znalazł a ja mu zabierałam (tak ze on mi niby dał)-tak się cieszyłam, och cóz była za radość moja ale dzis przyniosło efekty, daje mi śmietki te prawdziwe i te wyimaginowane ale grunt że z paszczy wyciagałam dzis tylko jedna niteczkę![]() ktoś pytał o stopy czy urosły, tak, urosły cholery lekko mi przyciasno w butach ale chyba aż rozmiar nie urosły ![]() dla Kalinki spóźnione życzenia urodzinowe, STO LAT!!!
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-03-31 o 11:44 |
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi stopami to pewnie jak z cycami w ciąży - która gada, że ma za małe to urosną, ale potem zmaleją, która gada, że za duże też urosną, ale już tak zostaną ja chciałam, żeby mi stopy urosły, miałam wielką nadzieję, że tak się stanie, bo wszędzie buty 38 dla mnie za ciasne, 39 klapią, a 38,5 mało gdzie jest, przynajmniej u mnie, chyba tylko Clarks; cholery nie urosły!!!! ![]() ![]() zmaleć do 38 też jakoś nie chciały...wczoraj poparzyłam swą przesuszoną rękę gotując butelki, aż polała się krew - pie..... nie gotuję, czekam na sraczkowy armageddon lepiej niech nastąpi i skończy się przed moim powrotem do pracy....
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po lekarzu. Gardło zaczerwienione, z nosa kapie i zeby tez idą. (ostatnio tez tak było, zanim wyszły cztery zeby na raz) Mamy wit.C, lipomal własnie do 38,5 pneumolan, no i przed spaniem mam odciągnąć śpiki i otrivin a w ciągu dnia woda morska. Już to gdzies czytałam(u styczniówek) a dzis lekarka powiedziała to samo, ze ona jest zwolenniczką rzadszego odciągania, w sensie przed spaniem albo jak widac ze jest tego mnóstwo, bo odciagając tej wydzieliny w nosku robi się wiecej, a tak jak sama wyleci, to nosek się sam oczyszcza....? Słyszałyscie o tym? Oliwie zapisałam na jutro, po egzaminie.... A generalnie nocka przesrana- Oliwia smakała do 2. mała od momentu kiedy sie położyłam koło północy do 6:30 budziła się równo co 20 minut z płaczem, tak ze nie pospaliśmy. Usneła mi na godzinę rano, ale nie odespałam bo się usiłowałam dodzwonic do przychodni....Mam nadzieję się walnąć jak pójdzie drzemać. Bzinka- jak przed powrotem do pracy? Bo to juz na dniach? Pani- jak samopoczucie? Boże, boże- z tego wszystkiego wczoraj zapomnialam- KALINKA- spóźnione, ale najlepsze Skarbie życzenia. Rośnij zdrowo!!!!
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepsze wiązane sportowe ale niezbyt odpowiednie na każdą okazję
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
taaaa, ja to w ogóle mam problem, bo kocham balerinki
|
#684 |
|
Rozeznanie
|
ja tez bardzo lubie ale musze szukac takich z gumka bo normalne przewaznie czlapia
mlody sie wlasnie obudzil i tylko cyc mu zamknal paszcze; ja rozumiem karmienie,ze glodny ale czemu sie tak awanturowac? w zyciu sie nie wygrzebie na spacer bo myslalam ze dam owoce z sloiczka i sru na spacer a teraz odstawiamy przytulanki, a pół nocy ze mna spal....
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Heej Mamusie! :-*
U nas już dużo lepiej, na jak długo to nie wiem bo dziasła nadal spuchniete ale gorączki nie ma i apetyt wrócił ufff...Korzystamy z pięknej pogody i dlatego nie udzielam sie na forum ale Was podczutuje i trzymam kciuki za wszystkich chorujacych i tych małych i tych dużych :-* No i spóźnione STO LAT KALINKO! !! ROSNIJ DUŻA I ZDROWA! :-*
|
|
|
|
#686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bzinka, nie nadrabiaj, tylko pisz. Wczoraj impreza urodzinowa była?
nie strasz mnie ![]() ![]() :pro si:, pliiiiiis!a Karol pomyka na pojeździe? Cytat:
m. in. pierwsza czapeczka "Cute baby", śpiochy ze Stonsami, wydziergany przez przyjaciółkę zestaw małego kibica - czapka-futbolówka i szydełkowe conversy ![]() Cytat:
Może to choróbska/zębiska... po czym... moja pierwsza myśli to tortttt... Cytat:
Cytat:
![]() to już wiem co chłop będzie robił wieczorem ![]() ot, to, to (37,5). Bidna Oliwka... słabo pisać w chorobie ![]() a Młoda jak teraz? Bylam u lekarza. w koncu jestem chora mam antybiotyk na 8 dni...
|
|
|
#687 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja też zapomniałam
100 lat dla Puszka!!! Cytat:
![]() a co do Nokii to już od dawna gryzie, on raczej nie alergiczny. Cytat:
K. też już jakiś czas oddaje, ale nie uczyłam ![]() widzę po jego minie że mamla ale nie chce, to mówie daj i daje ![]() Cytat:
Jak katar mały to tylko na noc ja mam większy bo nienawidzę a balerinki są tanie i do wszystkiego, można mieć milion kolorów i zawsze się elegancko wygląda. Ja jak mi adidasy nie pasują to musze mieć koturny/szpilki Cytat:
Cytat:
![]() i dobrze że antybiotyk. Mam nadzieje że będzie szybka poprawa (tylko po co się tyle męczyłaś jak można było od razu |
|||||
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
że musi być na zajęciach.
Cytat:
![]() Florek dziś też pierwszy raz oddał mi paprocha ![]() zdrówka dla wszystkich chorych!!! oczywiście najpierw zrobiłam zdj potem wyciągałam Florka
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka, teraz dostała fervex D i odsypia nocne smarkanie, na noc tez dostanie i moze bedzie ok. Jutro po południu idziemy do lekarza, bo przeciez przez cukrzycę, zaden sensowny w przychodni oprócz tej naszej nas nie przyjmie..... Kurde, jakby Ci dali od razu ten antybiotyk, to już bys kończyła, a co Ci? Angina?
|
|
#690 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra artystka musiała być.. no postarał się chłop![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spóźnione naj najlepsze życzonka dla puszka Cytat:
![]() Cytat:
Pani no to w końcu zdrowiej, szkoda tylko że się tyle męczyłaś ![]() Jestem, żyję po imprezowaniu, ale właśnie mi się księciunio zbudził więc relacja później ![]() |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

tylko do innego, bo zdrowa to Ty na pewno nie jesteś

drugie pół w dół, ale zauwazyłam osttanio, że mi powieka w oku opada i mówie, a lekarka zbadała i mówi, że sa jakies zmiany w oku, ze rzeczywiście opada, że to trzeba sprawdzić, wysłała mnie na tarczycę (zrobiłam dzś-w normie), tomograf oka-czeka sie 100 lat, ale musze sie zapisac i mam skonsultowac z neurologiem...Poza tym juz jakis czas temu podnosząc Miszelina strzeliło mi cos w kolanie i teraz sie odnowiło pyka przy wchodzeniu na schody i wstac z kucaka lub klęczka nie moge-więc jutro ortopeda...w ostatnim tygodniu byłam częsciej u lekrza niz we własnym domu...hipohondryczka...
.mam i już .chyba R tak przygotował mój organizm do produkcji bo pije często ....choć naprawdę ostatnimi czasy to gruba przesada .... czuje się czasem mega wypita ...
J. skończyła roczek i 2 dni po urodzinach zakręciłam kurek z mlekiem...tak się strasznie martwiłam jak to będzie a wyszło idealnie...dużo jej tłumaczyłam aż w końcu po kąpaniu zamiast kp przytuliłam i nakarmiłam kaszką z butelki i tak ciągnęła tego smoka, że ją to trochę uśpiło, potem trochę przytulania i do łóżeczka...w nocy zdarza jej się przebudzić ale teraz smok zaczął się sprawdzać , przytulanie lub dostaje trochę picia nawet nie mleka i do 7,30 - 8 śpimy smacznie 
(zmniejszyć się hyba nie może ...no chyba ze uciąc 

idzie dolna jedynka, już bardzo długo i przekuć się nie może chociaż ją widać. Mówiłyście że doolne jedynki lajtowo a u nas masakra... 4 górne na raz nie dały tak w kość
za mysli o umieraniu !!!.
chlustal no wszytsko dookola ... bujalam tulilam, spal na mnie krecil sie znowu ulewanie potem ok 7 to juz sama zolc leciala