|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c
zubi ogromne kciuki
![]() a ja dziś ledwo przyjechałam do pracy, tak mnie mdli, że szok. już kilka podejść nad wc robiłam, ale ![]() muszę uporać się ze zleceniem i za dwa tygodnie biorę wolne, bo muszę trochę odpocząć... czy myślicie, że ginka wypisze mi l4 na jakiś tydzień jak jej powiem, że jestem przemęczona?
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c
Cytat:
Da Ci wolne, spokojnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mi po śniadaniu tak się miło zrobiło, że przysnelam na 10 minut ;-) pewnie pospalbym dłużej, ale córcia poczuła jedzonko i się rozszalala. Cytat:
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Zubi kciuki,czekamy na wiadomosci
![]() Julie nawet jeśli 3tyg to co z tego?w 9miesiącu dziecko jest już w pełni wykszałcone,więc nie masz się co martwić.i nie patrz na owulacje to nie ma znaczenia na tym etapie.i skończ czytać ![]() O przedwczesny poród i niewykształcone dziecko to się mogę martwić ja w 32tc albo Elfka ale nie ty w 9miesiącu ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 11:00 mam wizytę, powiem lekarzowi o moich obawach i zdam się na jego decyzję. Cytat:
Wszystko się okaże jeszcze dziś. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
ja już po śniadaniu, mała boksuje także dzień jak codzień Cytat:
Cytat:
Zubi trzymaj się tam i nie daj się odprawić do domu w razie w... ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- aaa dziewczyny, tak się chciałam jeszcze z wami podzielić, może którejś się przyda, ostatnio na szkole rodzenia położna nam podpowiadał jak można się przygotować do porodu i zachęcała do masażu krocza olejkiem migdałowym oraz wspomniała, żeby pić siemie lniane i herbate z liści malin, siemie podobno nawilża krocze, a ta herbatka też sprawia że poród jest lżejszy. tylko najlepiej tak od 34 tygodnia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Juli myśl optymistycznie, a nie dobieraj sobie do głowy głupoty ![]() ![]() ![]() mania ze zwolnieniem nie powinno być problemu ![]() zubi ![]() ![]()
M ![]() M ![]() Edytowane przez Elfka86 Czas edycji: 2014-03-31 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Jestem po ciężkim weekendzie. W sobotę cały dzień poza domem. Jeszcze wieczorem znajomi nas zaprosili i jak wróciłam do domku to padłam na łóżko i od razu zasnęłam. A jak wczoraj piękna pogoda i stwierdziliśmy z mężem że nic nie robmy kompletnie to teściowi coś noga spuchła że chodzić nie może i jak o 14 pojechaliśmy na izbe przyjęć to o 19 dopiero ruszyliśmy spowrotem do domu ![]() Dobrze że to już za nami bo mam serdecznie dość. Wczoraj jeszcze od szwagierki dostaliśmy 2 kartony ciuszków dla małej ![]() ![]() A dziś wizyta u ginki. Zobaczymy co powie. Jagodziu, Lili jest piękna i super że już w domku jest z Wami ![]() Zubi, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Za 45 minut jadę do gina mojego na ktg i kontrolę łożyska. Zobaczymy też jak to wszystko widzi lekarz.
Nie mogę przestać się stresować. Dzięki dziewczyny za wsparcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#941 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Intensywny weekend. No ja niestety też jeszcze każdy dzień mam zajęty, ale mam nadzieję że w końcu się to zmieni Cytat:
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Juli, kciuki za wizytę trzymam
![]() ![]() ![]() Biorę się za oglądanie tego co mi szwagierka dla malutkiej dała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
trochę nie wyjściowe, ale brzuchol jest
![]() Edytowane przez marszalka Czas edycji: 2014-04-09 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
Lecę teraz do pracy, jak wrócę to wejdę na kompa i popodziwiam Twój brzuszek :-D
#945 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() ![]() U nas niestety kryzys, cały weekend Filipek gorączkował, na pogotowiu nie umieli pomóc, w końcu dziś padła diagnoza - zapalenie węzłów, do tego oczko zaczyna ropieć, taka słaba ta moja biedulka, że mi go żal i cały dzień bym go tuliła ![]() ![]() ![]()
#946 | |||||
Wtajemniczenie
|
Na poczatek :
Wlasnie dostalam sms od Zubi o to jego tresc : "Hej leze juz na sali, jest nas 3, ale jakies niemowy:P szkoda, ze jednak nie mam neta. Na razie mialam robione 2 ktg, Majeczki tetno jak zawsze 153. Pozdrawiam ![]() Juz jej odpisalam i prosilam o informacje na biezaco w miare mozliwosci oczywiscie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I normalne, ze sie denerwujesz o swojego maluszka -wcale Ci sie nie dziwie, ale zobaczysz, ze wszystko bedzie w jak najlepszym porządku ![]() ![]() nadal trzymam mocno kciuki za wizyte ![]() Cytat:
![]() ![]() E tam nie wyjsciowe :P przesliczny brzuchol ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Zubinko dużo, dużo wytrwałości, obyś szybko wróciła do domu
![]() ![]()
#948 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak leżę na płasko to puka wyżej czyli to kwestia pozycji ![]() i trzymam za Was kciuki szkoda że nie ma neta no i że takie niemowy to musi być straszne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też miałąm straszna noc ![]() Kochana moja siostra się zatruła czy coś w 37 czy 36 tyg jakoś tak nie pamiętam i co pojechałą na ip w ogóle z innym problemem a zrobili jej cc bo lekarz jej wcześniej powiedział że i tak będzie miała bo mały pośladkowo ułożony i lekarz z ip stwierdził że na co czekać tniemy i koniec... bo już donoszony to nie ma potrzeby dłużej nosić pojechała z zatruciem wróciła z dzieckiem a ona miała problemy w ciaży i małowodzie i sterydy podawali ważył 2700 g i co i wszystko się dobrze skończyło Kochana na Twoim etapie nie ma co się martwić wóz albo przewóz Cytat:
a widzisz a u nas na szkole rodzenia (co prawda wiem z drugiej ręki bo sie nie zapisałam leniwa jestem) znowuż położna nie poleca zbytnio masażu krocza bo on rozleniwia mięśnie i może to utrudniać poród no więc człowiek zwariować może ![]() ![]() ![]() no to tak jak pisałam miałam fatalną noc usnęłam dopiero koło 4 ;( a to pachwina boli a to żołądek a to mały kopie a to pęcherz uciska i miliony myśli bez sensu na minutę ![]() wczoraj w mądrej mojej książce ciążowej wyczytałam na 6sty msc o problemach ze snem i tak sobie pomyślałam "o jak ja dobrze sypiam mam nadzieję że tak zostanie" i dupa blada nie mogłam spać. A miałąm na prawdę intensywny dzień bo i spacer i to i tamto i nie spałam w dzień
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Juli ja też trzymam kciuki za udaną wizytę i mam nadzieję, że lekarz uspokoi Twoje obawy ![]() ![]() kicia czeeeeeść ![]() ![]() ![]() Współczuję problemów ze spaniem, ja takich nie mam, mogłabym spać 24h na dobę, straszny śpioch ze mnie ![]() Brzuszki dziewczyny macie cudowne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ooooo duży ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie była dzisiaj położna(ta która prowadziła szkolenia) ![]() ![]()
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Julie,Zubi kciuki
![]() ![]() ![]() A mnie od rana boli dół brzucha,ale to nie skurcze także ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Marszałka brzusio zgrabny ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
#953 | ||||
Zakorzenienie
|
Na początku chciałam Wam wszystkim podziekować za wsparcie i za rozwianie moich głupawych myśli. Co ja bez Was bym zrobiła
![]() No więc wróciłam od lekarza - będę rodzić w przyszłym tygodniu na 100%. W tym jeszcze nie chce mnie wysyłać bo jest wszystko dobrze, ale w następnym już urodzę na pewno. W czawrtek się dowiem kiedy dokładnie, bo mam u niego wizytę (sprawdzi ktg i łożysko). Dziś łożysko nie badał bo stwierdził, że dwa dni zbytnio nic nie zdziałało i że pewnie nic się nie zmieniło. W czwartek porówna ze zdjęciem z piątku. Ktg było na początku złe - mały miał ok. 160 - 175 - 180 uderzeń na min... lekarz się zaniepokoił. Dodatkowo męczyła małego czkawka i zakłócała wynik ![]() Tyle. Lekarz mnie uspokoił. Cieszę się jednak, że nie mus rodzić w tym tygodniu. Mały będzie większy. Wszystko poszło tak jakbym sobie tego życzyła. No - prawdopodobnie będę miała CC - może to głupio zabrzmi, ale cieszę się z tego powodu. Dzwoniłam do małża - on niestety zawiedziony, bo spodziewał się w tym tygodniu mieć syna na rękach a tu niespodzianka ![]() ![]() Właśnie zeżarłam cały pucharek lodów (z Algidy - śmietankowo-tofii + z manhatana 'sunny orange' - pychaaaaaaaa ![]() A teraz odpisuję - bo chwilę mnie nie było i już tyle wiadomości (zawsze jak mnie nie ma to się rozpisujecie) Ładny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I co skorzystacie z tych darmowych szczepień, prawda? zubi - gorąco ściskamy i czekamy na dalsze wieści załamana - dzięki ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-03-31 o 12:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#954 | ||
Wtajemniczenie
|
Tez sie pochwale swoim brzusiem
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i witam sie z nowa kolezanka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Julie to super, że jesteś zadowolona z wizyty! No i strasznie Ci zazdroszczę, że już niedługo będziesz miała maluszka przy sobie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli juz w przyszlym tyg powitasz swoje malenstwo ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze trochę musisz poczekać, ale zobaczysz jak szybko zleci. Nim się oglądniesz już poród cię będzie czekał ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Załamana 22 tydzień u mnie
![]() ![]() Brzuszek masz super, wydaje mi się zgrabniutki jak na 32 tydzień ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Jagodziu no to rzeczywiście z lublina do garwolina kawałek... jeszcze z dzieckiem
![]() Jul no i widzisz i wszystko jest ok piczko nasza nie denerwuj się to ostatnia prosta będzie dobrze Zuken fajny masz brzuszek ![]() ![]() a tamte zdjęcia w białęj robie i zawsze taki wielki wychodzi no ale cóż taka ma uroda ![]() ciekawa jestem ile przytyłam bo było w 7 tyg 64 kg w 12 66 kg i w 17 tez 66 no ale teraz to 7 tyg między wizytami przez ten szpital i plamienia wyjdzie to na pewno już 70 na liczniku jest ![]() ale grunt że idzie tylko w brzuch i trochę cyce ![]() wczoraj zmieściłam się w sukienkę w której byłam w dniu imprezy z okazji 23 urodzin dzień później dowiedziałam się że Bartuś mieszka w moim brzuszku ale w kurteczkę z ekoskóry to tylko rozpiętą się mieszczę a jeszcze 2 tyg temu dopinałam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.