Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach cz. II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 07:14   #931
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c

zubi ogromne kciuki
a ja dziś ledwo przyjechałam do pracy, tak mnie mdli, że szok. już kilka podejść nad wc robiłam, ale też w nocy miałam złe sny - śniło mi się, że zaczęłam krwawić... masakra...
muszę uporać się ze zleceniem i za dwa tygodnie biorę wolne, bo muszę trochę odpocząć... czy myślicie, że ginka wypisze mi l4 na jakiś tydzień jak jej powiem, że jestem przemęczona?
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 07:17   #932
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
zubi ogromne kciuki
a ja dziś ledwo przyjechałam do pracy, tak mnie mdli, że szok. już kilka podejść nad wc robiłam, ale też w nocy miałam złe sny - śniło mi się, że zaczęłam krwawić... masakra...
muszę uporać się ze zleceniem i za dwa tygodnie biorę wolne, bo muszę trochę odpocząć... czy myślicie, że ginka wypisze mi l4 na jakiś tydzień jak jej powiem, że jestem przemęczona?
Nie powinna robić problemu. Powiedz, że potrzebujesz odpocząć.
Da Ci wolne, spokojnie.
Stary 2014-03-31, 07:31   #933
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Aaaaa bo... zaczęłam się wczoraj zastanawiać nad tym, czy mój synuś nie jest jeszcze za mały aby go wyciągać siłą. Ja wiem kiedy konretnie zaszłam - znam dokładną datę. Różnica to tydzień między terminem z ostatniej @ a dniem owulacji. No i jeśli lekarz zleci jeszcze poród w tym tygodniu to wychodzi na to, że mały urodzi się wcześnie na 3 tygodnie od terminu porodu z zapłodnienia.
Nie wiem, czy nie panikuję. W sumie lekarz widzi po pomiarach czy jest dobrze czy nie prawda? Ale ja się bardzo boję, że zamiast pomóc maluszkowi to jeszcze mu zaszkodzę.
Tymbardziej, że lekarz jednoznacznie nie stwierdził, że jest bardzo źle - na tyle, że konieczna jest NAGŁA interwencja.
Dziewczyny - fiksuję.

Mąż mówi mi, żebym się nie przejmowała, lekarz wie co robi, że na pewno nic się nie stanie, a nawet jak urodzi się wcześniej to przecież w końcu nadrobi.
Najgorsze jest to, że czytam w internecie różne pierdoły i potem myślę i myślę i nie wiem co robić
Nie krzyczcie na mnie za moją głupotę - ale musiałam się wygadać.
Jest mi od wczoraj bardzo źle. Smutno i w ogóle

Smacznego wilkola

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Załamana - wczoraj wysłałam Ci wiadomość z prośbą o nr tel. do Ciebie.
Kochana, to normalne, że przezywasz całą tą sytuację i martwisz się o maluszka. Ale myślę, że lekarz wie co robi. Opowiedz mu o swoich obawach, a on na pewno podejmie decyzję, która będzie najlepsza dla dziecka. Dobrze, że masz wsparcie w mężu

A mi po śniadaniu tak się miło zrobiło, że przysnelam na 10 minut ;-) pewnie pospalbym dłużej, ale córcia poczuła jedzonko i się rozszalala.

Cytat:
zubi ogromne kciuki
Nie powinna robić problemu. Przecież nasze samopoczucie ma bardzo duży wpływ na dziecko, wiec musimy być wypoczęte i szczęśliwe.

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-31, 07:35   #934
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Zubi kciuki,czekamy na wiadomosci

Julie nawet jeśli 3tyg to co z tego?w 9miesiącu dziecko jest już w pełni wykszałcone,więc nie masz się co martwić.i nie patrz na owulacje to nie ma znaczenia na tym etapie.i skończ czytać
O przedwczesny poród i niewykształcone dziecko to się mogę martwić ja w 32tc albo Elfka ale nie ty w 9miesiącu

Cytat:
zubi ogromne kciuki
Powiedz że rzygasz jak kot dzień i noc i nie jesteś w stanie pracować.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 07:38   #935
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Kochana, to normalne, że przezywasz całą tą sytuację i martwisz się o maluszka. Ale myślę, że lekarz wie co robi. Opowiedz mu o swoich obawach, a on na pewno podejmie decyzję, która będzie najlepsza dla dziecka. Dobrze, że masz wsparcie w mężu

A mi po śniadaniu tak się miło zrobiło, że przysnelam na 10 minut ;-) pewnie pospalbym dłużej, ale córcia poczuła jedzonko i się rozszalala.

Nie powinna robić problemu. Przecież nasze samopoczucie ma bardzo duży wpływ na dziecko, wiec musimy być wypoczęte i szczęśliwe.

Eh, chciałabym aby już minął ten tydzień.
O 11:00 mam wizytę, powiem lekarzowi o moich obawach i zdam się na jego decyzję.
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Zubi kciuki,czekamy na wiadomosci

Julie nawet jeśli 3tyg to co z tego?w 9miesiącu dziecko jest już w pełni wykszałcone,więc nie masz się co martwić.i nie patrz na owulacje to nie ma znaczenia na tym etapie.i skończ czytać
O przedwczesny poród i niewykształcone dziecko to się mogę martwić ja w 32tc albo Elfka ale nie ty w 9miesiącu

Powiedz że rzygasz jak kot dzień i noc i nie jesteś w stanie pracować.

Kochana, dziękuję Ci. Rzezcywiście sieję panikę. Ale ja nie chcę zrobić krzywdy maluszkowi, stąd moje obawy.
Wszystko się okaże jeszcze dziś.
Stary 2014-03-31, 08:19   #936
marszalka
Zadomowienie

cześć dziewczyny
ja już po śniadaniu, mała boksuje także dzień jak codzień
Cytat:
Nie mogę spać. Od godziny kręcę się w łóżku. Dręczyły mnie dziś w nocy jakieś koszmary.. eh.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja też w nocy po dwie godziny nie śpie, ale u Ciebie to pewnie nerwy i to zrozumiałe, jednak nie przejmuj się i nie czytaj głupot bo skoro lekarz mówi, że będzie dobrze to tak musi być, my wszystkie tu trzymamy mocno kciuki

Cytat:
nie robią problemów, moja prawie od początku ciąży pytała co wizyte czy wypisywać zwolnienie

Zubi trzymaj się tam i nie daj się odprawić do domu w razie w...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

aaa dziewczyny, tak się chciałam jeszcze z wami podzielić, może którejś się przyda, ostatnio na szkole rodzenia położna nam podpowiadał jak można się przygotować do porodu i zachęcała do masażu krocza olejkiem migdałowym oraz wspomniała, żeby pić siemie lniane i herbate z liści malin, siemie podobno nawilża krocze, a ta herbatka też sprawia że poród jest lżejszy. tylko najlepiej tak od 34 tygodnia.
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:57   #937
Elfka86
Zakorzenienie

Cześć

Juli myśl optymistycznie, a nie dobieraj sobie do głowy głupoty tak jak Carmena mówi - martwić przedwczesnym porodem to mogę się ja w 24 tc, a nie Ty w 38

mania ze zwolnieniem nie powinno być problemu

zubi zaciśnięte

Edytowane przez Elfka86
Czas edycji: 2014-03-31 o 09:06
Elfka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:58   #938
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cześć dziewczynki

Jestem po ciężkim weekendzie. W sobotę cały dzień poza domem. Jeszcze wieczorem znajomi nas zaprosili i jak wróciłam do domku to padłam na łóżko i od razu zasnęłam. A jak wczoraj piękna pogoda i stwierdziliśmy z mężem że nic nie robmy kompletnie to teściowi coś noga spuchła że chodzić nie może i jak o 14 pojechaliśmy na izbe przyjęć to o 19 dopiero ruszyliśmy spowrotem do domu Masakra jakaś.

Dobrze że to już za nami bo mam serdecznie dość.

Wczoraj jeszcze od szwagierki dostaliśmy 2 kartony ciuszków dla małej Przeglądała ciuszki po swoich dzieciakach bo oddawała kuzynce bo tam większość po chłopcu bo dla swojej małej to jej bratowa dawała no ale i tak się dla nas uzbierało. Nawet nie miałam kiedy tego przeglądnąć, tylko tak w biegu rzuciłam okiem i wydaje mi się że ciuszki są boskie

A dziś wizyta u ginki. Zobaczymy co powie.

Jagodziu, Lili jest piękna i super że już w domku jest z Wami

Zubi, żeby wszystko było dobrze

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:02   #939
Juliette25
Zakorzenienie

Za 45 minut jadę do gina mojego na ktg i kontrolę łożyska. Zobaczymy też jak to wszystko widzi lekarz.
Nie mogę przestać się stresować. Dzięki dziewczyny za wsparcie

Stary 2014-03-31, 09:06   #940
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Za 45 minut jadę do gina mojego na ktg i kontrolę łożyska. Zobaczymy też jak to wszystko widzi lekarz.
Będzie dobrze, zobaczysz
Stary 2014-03-31, 09:11   #941
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Jestem po ciężkim weekendzie. W sobotę cały dzień poza domem. Jeszcze wieczorem znajomi nas zaprosili i jak wróciłam do domku to padłam na łóżko i od razu zasnęłam. A jak wczoraj piękna pogoda i stwierdziliśmy z mężem że nic nie robmy kompletnie to teściowi coś noga spuchła że chodzić nie może i jak o 14 pojechaliśmy na izbe przyjęć to o 19 dopiero ruszyliśmy spowrotem do domu Masakra jakaś.

Dobrze że to już za nami bo mam serdecznie dość.

Wczoraj jeszcze od szwagierki dostaliśmy 2 kartony ciuszków dla małej Przeglądała ciuszki po swoich dzieciakach bo oddawała kuzynce bo tam większość po chłopcu bo dla swojej małej to jej bratowa dawała no ale i tak się dla nas uzbierało. Nawet nie miałam kiedy tego przeglądnąć, tylko tak w biegu rzuciłam okiem i wydaje mi się że ciuszki są boskie

A dziś wizyta u ginki. Zobaczymy co powie.

Jagodziu, Lili jest piękna i super że już w domku jest z Wami

Zubi, żeby wszystko było dobrze
Trzymam kciuki za wizytę!!!
Intensywny weekend. No ja niestety też jeszcze każdy dzień mam zajęty, ale mam nadzieję że w końcu się to zmieni

Cytat:

Trzymam kciuki!!!! Na pewno wszystko będzie dobrze, lekarz Cię uspokoi i wrócisz do domu bez tych wszystkich obaw

Stary 2014-03-31, 09:25   #942
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Juli, kciuki za wizytę trzymam będzie dobrze

Biorę się za oglądanie tego co mi szwagierka dla malutkiej dała

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:01   #943
marszalka
Zadomowienie

trochę nie wyjściowe, ale brzuchol jest

Edytowane przez marszalka
Czas edycji: 2014-04-09 o 17:23
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:10   #944
wik_and_ola
Zadomowienie

Lecę teraz do pracy, jak wrócę to wejdę na kompa i popodziwiam Twój brzuszek :-D

Stary 2014-03-31, 10:27   #945
agaaga89
Zakorzenienie

Cześć Kochane wpadam znów tylko na moment, kontroluję czy Juli już urodziła ale widzę, że akurat wizytuje, więc trzymam mocno kciuki abyś przyniosła same optymistyczne wieści!
U nas niestety kryzys, cały weekend Filipek gorączkował, na pogotowiu nie umieli pomóc, w końcu dziś padła diagnoza - zapalenie węzłów, do tego oczko zaczyna ropieć, taka słaba ta moja biedulka, że mi go żal i cały dzień bym go tuliła zaraz jedziemy po wyniki badań i będziemy dobierać odpowiedni antybiotyk, więc będzie już tylko lepiej i wrócimy do codzienności buziaki

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:36   #946
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Na poczatek :
Wlasnie dostalam sms od Zubi o to jego tresc :

"Hej leze juz na sali, jest nas 3, ale jakies niemowy:P szkoda, ze jednak nie mam neta. Na razie mialam robione 2 ktg, Majeczki tetno jak zawsze 153. Pozdrawiam "

Juz jej odpisalam i prosilam o informacje na biezaco w miare mozliwosci oczywiscie

Cytat:
W koncu zasnelam ale i tak mialam straszna noc.
Moze zjadlas cos niestrawnego? :-(

wlasnie problem, ze nie zjadlam ;( caly czas mnie mdli... zjadlam sniadanie i wzielam prysznic - myslalam, ze moze bedzie lepiej, ale nadal czuje sie tak samo

Cytat:
Aaaaa bo... zaczęłam się wczoraj zastanawiać nad tym, czy mój synuś nie jest jeszcze za mały aby go wyciągać siłą. Ja wiem kiedy konretnie zaszłam - znam dokładną datę. Różnica to tydzień między terminem z ostatniej @ a dniem owulacji. No i jeśli lekarz zleci jeszcze poród w tym tygodniu to wychodzi na to, że mały urodzi się wcześnie na 3 tygodnie od terminu porodu z zapłodnienia.
Nie wiem, czy nie panikuję. W sumie lekarz widzi po pomiarach czy jest dobrze czy nie prawda? Ale ja się bardzo boję, że zamiast pomóc maluszkowi to jeszcze mu zaszkodzę.
Tymbardziej, że lekarz jednoznacznie nie stwierdził, że jest bardzo źle - na tyle, że konieczna jest NAGŁA interwencja.
Dziewczyny - fiksuję.

Mąż mówi mi, żebym się nie przejmowała, lekarz wie co robi, że na pewno nic się nie stanie, a nawet jak urodzi się wcześniej to przecież w końcu nadrobi.
Najgorsze jest to, że czytam w internecie różne pierdoły i potem myślę i myślę i nie wiem co robić

Smacznego wilkola

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Załamana - wczoraj wysłałam Ci wiadomość z prośbą o nr tel. do Ciebie.
Kochana odpisalam Ci i podalam numer telefonu

I normalne, ze sie denerwujesz o swojego maluszka -wcale Ci sie nie dziwie, ale zobaczysz, ze wszystko bedzie w jak najlepszym porządku ja w to wierze, baaaa ja to wiem
nadal trzymam mocno kciuki za wizyte

Cytat:
zubi ogromne kciuki
Spokojnie powinnas dostac L4 i odpoczywaj duzo !

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
E tam nie wyjsciowe :P przesliczny brzuchol

Cytat:
Lecę teraz do pracy, jak wrócę to wejdę na kompa i popodziwiam Twój brzuszek :-D

Spokojnej pracy nie przemeczaj sie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane wpadam znów tylko na moment, kontroluję czy Juli już urodziła ale widzę, że akurat wizytuje, więc trzymam mocno kciuki abyś przyniosła same optymistyczne wieści!
U nas niestety kryzys, cały weekend Filipek gorączkował, na pogotowiu nie umieli pomóc, w końcu dziś padła diagnoza - zapalenie węzłów, do tego oczko zaczyna ropieć, taka słaba ta moja biedulka, że mi go żal i cały dzień bym go tuliła zaraz jedziemy po wyniki badań i będziemy dobierać odpowiedni antybiotyk, więc będzie już tylko lepiej i wrócimy do codzienności buziaki
Ojej wspolczuje aby synus szybko doszedl do siebie, duzo zdrowka dla niego

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:45   #947
agaaga89
Zakorzenienie

Zubinko dużo, dużo wytrwałości, obyś szybko wróciła do domu szkoda, że takie niemowy masz na sali...nie to co my

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:54   #948
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Hehe nie martw sie na pewno nic sie nie stanie Maja mnie codziennie tak kopie czasem mam wrazenie ze pcha tam noge. To juz trwa od ponad miesiaca caly czas jest ulozona posladkowo i nic mi sie nie skraca szyjka a wali w nia mocno az czasem podskakuje z bolu.
dziękuję za pocieszenie

jak leżę na płasko to puka wyżej czyli to kwestia pozycji

i trzymam za Was kciuki szkoda że nie ma neta no i że takie niemowy to musi być straszne wiem bo sama jestem gaduła i nawijam jak najęta

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziewczyny podczytuję Was już od jakiegoś czasu Można się przyłączyć?

Udzielam się na sierpniowych przyszłych mamusiach ale tutaj też czasem zaglądam i jakoś tak miło u Was także chciałam się przywitać
witam koleżankę z sierpniowego wątku

Cytat:
W koncu zasnelam ale i tak mialam straszna noc.
Moze zjadlas cos niestrawnego? :-(

ja też miałąm straszna noc

Kochana moja siostra się zatruła czy coś w 37 czy 36 tyg jakoś tak nie pamiętam i co pojechałą na ip w ogóle z innym problemem a zrobili jej cc bo lekarz jej wcześniej powiedział że i tak będzie miała bo mały pośladkowo ułożony i lekarz z ip stwierdził że na co czekać tniemy i koniec... bo już donoszony to nie ma potrzeby dłużej nosić
pojechała z zatruciem wróciła z dzieckiem a ona miała problemy w ciaży i małowodzie i sterydy podawali ważył 2700 g i co i wszystko się dobrze skończyło

Kochana na Twoim etapie nie ma co się martwić wóz albo przewóz

Cytat:
cześć dziewczyny
ja już po śniadaniu, mała boksuje także dzień jak codzieńja też w nocy po dwie godziny nie śpie, ale u Ciebie to pewnie nerwy i to zrozumiałe, jednak nie przejmuj się i nie czytaj głupot bo skoro lekarz mówi, że będzie dobrze to tak musi być, my wszystkie tu trzymamy mocno kciuki

nie robią problemów, moja prawie od początku ciąży pytała co wizyte czy wypisywać zwolnienie

Zubi trzymaj się tam i nie daj się odprawić do domu w razie w...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

aaa dziewczyny, tak się chciałam jeszcze z wami podzielić, może którejś się przyda, ostatnio na szkole rodzenia położna nam podpowiadał jak można się przygotować do porodu i zachęcała do masażu krocza olejkiem migdałowym oraz wspomniała, żeby pić siemie lniane i herbate z liści malin, siemie podobno nawilża krocze, a ta herbatka też sprawia że poród jest lżejszy. tylko najlepiej tak od 34 tygodnia.
Cytat:

a widzisz a u nas na szkole rodzenia (co prawda wiem z drugiej ręki bo sie nie zapisałam leniwa jestem) znowuż położna nie poleca zbytnio masażu krocza bo on rozleniwia mięśnie i może to utrudniać poród no więc człowiek zwariować może co położna to opinia co lekarz to opinia i weź tu ciężarna bądź mądra

no to tak jak pisałam miałam fatalną noc usnęłam dopiero koło 4 ;( a to pachwina boli a to żołądek a to mały kopie a to pęcherz uciska i miliony myśli bez sensu na minutę

wczoraj w mądrej mojej książce ciążowej wyczytałam na 6sty msc o problemach ze snem i tak sobie pomyślałam "o jak ja dobrze sypiam mam nadzieję że tak zostanie" i dupa blada nie mogłam spać. A miałąm na prawdę intensywny dzień bo i spacer i to i tamto i nie spałam w dzień
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:33   #949
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dzień dobry

Juli ja też trzymam kciuki za udaną wizytę i mam nadzieję, że lekarz uspokoi Twoje obawy Twój maluszek na pewno już jest gotowy, żeby przywitać się z Wami po drugiej stronie brzuszka także bez obaw

kicia czeeeeeść Ty zawitałaś do nas a ja tutaj Mała wymiana
Współczuję problemów ze spaniem, ja takich nie mam, mogłabym spać 24h na dobę, straszny śpioch ze mnie

Brzuszki dziewczyny macie cudowne U mnie jeszcze mały w porównaniu z Waszymi ale Wy już jesteście dalej Kicia pokaż swój to sobie porównam Wklejam mój Nie jest to ładna krągła piłeczka, raczej wygląda jak spożywczy no ale co zrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gfh.jpg (14,7 KB, 17 załadowań)
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 11:47   #950
jagodzia133
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Ale mnie syn przestraszyl - od dwoch - trzech godzin nie czulam ruchow i lezalam pobudzajac go do poruszanua sie i nic. Dopiro teraz wielmozny pan zechcial poruszac noga... Dziwnie spokojne dzis to moje dziecię... juz mialam isc sie ubieraz i jechac do ip.

a bo już mały Pan ma mało miejsca w brzuszku pewnie powoli schodzi w dół i dlatego tak.
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
mam ochotę na loda... gałkowego.... takiego co robi pewna pani z miasta rodzinnego mojego TŻta... czyli jakies hm 60 km od mojego miasta

chyba pójdę do tesco
haaa to nic ja mam ochote na lody z Garwolina tam sa takie pyszne włoskie o smaku czekoladowym ( a smakują jak kinder czekolada) zjadła bym
Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Jestem w ogromnym szoku ! Mama tz zgodzila sie bez najmniejszego problemu... nawet podjechala z nami do Praktikera zobaczyć materialy na kojec i zorientować sie cenowo co i jak po swietach wielkanocnych tz ma sie wziac do roboty wiec pieski nadal beda nasze jestem w przeogromnym szoku, ze tak latwo poszlo, ale jestem tez przessczesliwa mam nadzieje, ze sie nie rozmysli
Kochana super informacja
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Czołem
Pokażę Wam mój brzuch 24 tc nawet tą samą bluzkę co poprzednio założyłam - trochę krótsza się zrobiła
śliczny
Cytat:
Dzień dobry witam się w 38 tygodniu

Cytat:
Prosze

Załącznik 5633200

sliczny
Cytat:
38tc
ooooo duży Ale piękny
Cytat:
Załącznik 5633587 to i ja pochwalę się moim brzuszkiem żeby nie było, że tylko Wasze oglądam :-P

bardzo zgrabny
Cytat:
nie, żadna tajemnica nasza mała będzie miała na imię Jaśmina... podobało mi się też Liliana, ale już u nas w bliskiej rodzinie jest ... takie kwiatowe inspiracje
śliczne imię znałam jedną Jasminę (mieszkała w Niemczech tam się urodziła ale z pochodzenia Polka śliczna dziewczyna)
Cytat:
Dziewczyny - fiksuję.

Kochana będzie dobrze zoacz ja urodziłam w 33 i jest wszystko dobrze. Minus taki że mam pełno wizyt dodatkowych. Ale poza tym jest rewelacyjnie. Nie martw się na zapas.

U mnie była dzisiaj położna(ta która prowadziła szkolenia) obejrzała małą. Mówi że jest w rewelacyjnym stanie jak na wcześniaka. Że wyszłyśmy obronną ręką z sytuacji. Pytała się małej co ona to robi że miała jeszcze na jej szkolenia przychodzić Pępek powinien odpaść dziś albo jutro. W środę przyjdzie znowu z waga i ją zważymy czy przybiera na wadze. Aha i powiedziała że z racji tego że mała to wcześniak to mamy za darmo szczepienia na pneumokoki. I mamy się zastanowić czy chcemy. To na krótko bo mała się budzi.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:48   #951
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Juli ja też trzymam kciuki za udaną wizytę i mam nadzieję, że lekarz uspokoi Twoje obawy Twój maluszek na pewno już jest gotowy, żeby przywitać się z Wami po drugiej stronie brzuszka także bez obaw

Współczuję problemów ze spaniem, ja takich nie mam, mogłabym spać 24h na dobę, straszny śpioch ze mnie

Brzuszki dziewczyny macie cudowne U mnie jeszcze mały w porównaniu z Waszymi ale Wy już jesteście dalej Kicia pokaż swój to sobie porównam Wklejam mój Nie jest to ładna krągła piłeczka, raczej wygląda jak spożywczy no ale co zrobić
Mój jest kilka stron temu chyba w piątek albo sobotę wrzucałam zestawienie od 2 go do końca 5 go msc to możesz się cofnąć jak chcesz tylko zaznaczam ze to wersja wieczorna kiedy mnie wydyma mi się wydaje mniejszy np rano

Stary 2014-03-31, 11:57   #952
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Julie,Zubi kciuki

A mnie od rana boli dół brzucha,ale to nie skurcze także .byłam coś załatwić i już leżę,nie ruszam sie

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Marszałka brzusio zgrabny

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:07   #953
Juliette25
Zakorzenienie

Na początku chciałam Wam wszystkim podziekować za wsparcie i za rozwianie moich głupawych myśli. Co ja bez Was bym zrobiła

No więc wróciłam od lekarza - będę rodzić w przyszłym tygodniu na 100%. W tym jeszcze nie chce mnie wysyłać bo jest wszystko dobrze, ale w następnym już urodzę na pewno. W czawrtek się dowiem kiedy dokładnie, bo mam u niego wizytę (sprawdzi ktg i łożysko). Dziś łożysko nie badał bo stwierdził, że dwa dni zbytnio nic nie zdziałało i że pewnie nic się nie zmieniło. W czwartek porówna ze zdjęciem z piątku.

Ktg było na początku złe - mały miał ok. 160 - 175 - 180 uderzeń na min... lekarz się zaniepokoił. Dodatkowo męczyła małego czkawka i zakłócała wynik Ale w końcu unormowało się do 150 - 160 uderzeń.

Tyle. Lekarz mnie uspokoił. Cieszę się jednak, że nie mus rodzić w tym tygodniu. Mały będzie większy. Wszystko poszło tak jakbym sobie tego życzyła.
No - prawdopodobnie będę miała CC - może to głupio zabrzmi, ale cieszę się z tego powodu.

Dzwoniłam do małża - on niestety zawiedziony, bo spodziewał się w tym tygodniu mieć syna na rękach a tu niespodzianka - powiedział "Łeeee, myślałem, że już w tym go zobaczę"

Właśnie zeżarłam cały pucharek lodów (z Algidy - śmietankowo-tofii + z manhatana 'sunny orange' - pychaaaaaaaa

A teraz odpisuję - bo chwilę mnie nie było i już tyle wiadomości (zawsze jak mnie nie ma to się rozpisujecie)

Cytat:
Ładny
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Współczuję Ci Kochana, synuś musi być wyczerpany, no ale teraz już może być tylko dobrze - dostaniecie odpowiednie leki i niebawem Filipek będzie już zdrowiutki.
Cytat:
Dzień dobry

:
Malutki, zgrabniutki - czekaj tylko aż zacznie się powiększać
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Hej

a bo już mały Pan ma mało miejsca w brzuszku pewnie powoli schodzi w dół i dlatego tak.

Kochana będzie dobrze zoacz ja urodziłam w 33 i jest wszystko dobrze. Minus taki że mam pełno wizyt dodatkowych. Ale poza tym jest rewelacyjnie. Nie martw się na zapas.

U mnie była dzisiaj położna(ta która prowadziła szkolenia) obejrzała małą. Mówi że jest w rewelacyjnym stanie jak na wcześniaka. Że wyszłyśmy obronną ręką z sytuacji. Pytała się małej co ona to robi że miała jeszcze na jej szkolenia przychodzić Pępek powinien odpaść dziś albo jutro. W środę przyjdzie znowu z waga i ją zważymy czy przybiera na wadze. Aha i powiedziała że z racji tego że mała to wcześniak to mamy za darmo szczepienia na pneumokoki. I mamy się zastanowić czy chcemy. To na krótko bo mała się budzi.
Gratulacje mamusiu - masz silną córę! Oby tak dalej - bardzo się cieszę, że z Lili wszytsko w jak najlepszym porządku.
I co skorzystacie z tych darmowych szczepień, prawda?

zubi - gorąco ściskamy i czekamy na dalsze wieści

załamana - dzięki

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Juli, kciuki za wizytę trzymam będzie dobrze

Biorę się za oglądanie tego co mi szwagierka dla malutkiej dała
Nie bądź taka i POKA co tam masz!

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2014-03-31 o 12:06
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:08   #954
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Tez sie pochwale swoim brzusiem zdjecie robione przed chwila 32tc chociaz jakos dziwnie mniejszy mi sie wydaje od tego z 30 tc, ale moze to zalezy od stroju i tego, ze zdjecie zrobione z roznych odleglosci itp zreszta same zobaczcie- dam porownanie

Cytat:
Dzień dobry

Ladny, jeszcze malutki brzuszek, ale zgrabniutki ktory to tydzien?
i witam sie z nowa kolezanka

Cytat:
Julie,Zubi kciuki

A mnie od rana boli dół brzucha,ale to nie skurcze także .byłam coś załatwić i już leżę,nie ruszam sie

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Marszałka brzusio zgrabny

I masz lezec i odpoczywac!!!! bo inaczej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31.03.2014- 32 tydzień.jpg (102,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30-32tc.jpg (141,8 KB, 25 załadowań)

Stary 2014-03-31, 12:10   #955
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Mój jest kilka stron temu chyba w piątek albo sobotę wrzucałam zestawienie od 2 go do końca 5 go msc to możesz się cofnąć jak chcesz tylko zaznaczam ze to wersja wieczorna kiedy mnie wydyma mi się wydaje mniejszy np rano

Oooo super już duży brzusio, taki fajny ciążowy

Julie to super, że jesteś zadowolona z wizyty! No i strasznie Ci zazdroszczę, że już niedługo będziesz miała maluszka przy sobie I tak fajnie możesz się na to przygotować
Stary 2014-03-31, 12:11   #956
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Na początku chciałam Wam wszystkim podziekować za wsparcie i za rozwianie moich głupawych myśli. Co ja bez Was bym zrobiła

No więc wróciłam od lekarza - będę rodzić w przyszłym tygodniu na 100%. W tym jeszcze nie chce mnie wysyłać bo jest wszystko dobrze, ale w następnym już urodzę na pewno. W czawrtek się dowiem kiedy dokładnie, bo mam u niego wizytę (sprawdzi ktg i łożysko). Dziś łożysko nie badał bo stwierdził, że dwa dni zbytnio nic nie zdziałało i że pewnie nic się nie zmieniło. W czwartek porówna ze zdjęciem z piątku.

Ktg było na początku złe - mały miał ok. 160 - 175 - 180 uderzeń na min... lekarz się zaniepokoił. Dodatkowo męczyła małego czkawka i zakłócała wynik Ale w końcu unormowało się do 150 - 160 uderzeń.

Tyle. Lekarz mnie uspokoił. Cieszę się jednak, że nie mus rodzić w tym tygodniu. Mały będzie większy. Wszystko poszło tak jakbym sobie tego życzyła.
No - prawdopodobnie będę miała CC - może to głupio zabrzmi, ale cieszę się z tego powodu.

Dzwoniłam do małża - on niestety zawiedziony, bo spodziewał się w tym tygodniu mieć syna na rękach a tu niespodzianka - powiedział "Łeeee, myślałem, że już w tym go zobaczę"

Właśnie zeżarłam cały pucharek lodów (z Algidy - śmietankowo-tofii + z manhatana 'sunny orange' - pychaaaaaaaa

A teraz odpisuję - bo chwilę mnie nie było i już tyle wiadomości (zawsze jak mnie nie ma to się rozpisujecie)

Ładny

Współczuję Ci Kochana, synuś musi być wyczerpany, no ale teraz już może być tylko dobrze - dostaniecie odpowiednie leki i niebawem Filipek będzie już zdrowiutki.

Malutki, zgrabniutki - czekaj tylko aż zacznie się powiększać

Gratulacje mamusiu - masz silną córę! Oby tak dalej - bardzo się cieszę, że z Lili wszytsko w jak najlepszym porządku.
I co skorzystacie z tych darmowych szczepień, prawda?

zubi - gorąco ściskamy i czekamy na dalsze wieści

załamana - dzięki

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Nie bądź taka i POKA co tam masz!
No i widzisz , bylo sie tak denerwowac wszystko dobrze
czyli juz w przyszlym tyg powitasz swoje malenstwo ale Ci zazdroszcze po cichu ja musze sie uzbroic w cierpliwosc jeszcze hehe

Stary 2014-03-31, 12:12   #957
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Tez sie pochwale swoim brzusiem zdjecie robione przed chwila 32tc chociaz jakos dziwnie mniejszy mi sie wydaje od tego z 30 tc, ale moze to zalezy od stroju i tego, ze zdjecie zrobione z roznych odleglosci itp zreszta same zobaczcie- dam porownanie

Ladny, jeszcze malutki brzuszek, ale zgrabniutki ktory to tydzien?
i witam sie z nowa kolezanka

:
Nie jest mniejszy, wydaje ci się bo ubranie inne. Śliczny brzusio Ale masz piękną kiecę - uwielbiam te kolory na i ta długość... chcę taką! Gdzie kupiłaś?
Cytat:
Oooo super już duży brzusio, taki fajny ciążowy

Julie to super, że jesteś zadowolona z wizyty! No i strasznie Ci zazdroszczę, że już niedługo będziesz miała maluszka przy sobie I tak fajnie możesz się na to przygotować
dziękuję
Jeszcze trochę musisz poczekać, ale zobaczysz jak szybko zleci. Nim się oglądniesz już poród cię będzie czekał
Stary 2014-03-31, 12:13   #958
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Załamana 22 tydzień u mnie Może duży ten mój brzuszek nie jest ale 5 kg więcej przyszło tak znienacka

Brzuszek masz super, wydaje mi się zgrabniutki jak na 32 tydzień I faktycznie ten z 32 tc jakby mniejszy ale to pewnie właśnie kwestia stroju
Stary 2014-03-31, 12:14   #959
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
No i widzisz , bylo sie tak denerwowac wszystko dobrze
czyli juz w przyszlym tyg powitasz swoje malenstwo ale Ci zazdroszcze po cichu ja musze sie uzbroic w cierpliwosc jeszcze hehe
no nie wiem skąd ten stres

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Julie,Zubi kciuki

A chcesz pałą? - nie przemęczaj się! leż i odpoczywaj teraz
Stary 2014-03-31, 12:37   #960
(kicia)
Zakorzenienie

Jagodziu no to rzeczywiście z lublina do garwolina kawałek... jeszcze z dzieckiem

Jul no i widzisz i wszystko jest ok piczko nasza nie denerwuj się to ostatnia prosta będzie dobrze

Zuken fajny masz brzuszek i fakt strój robi bardzo wiele w bluzce odcinanej pod biustem czarnej kilka osób było zdziwionych że ja już 23 tydzień mam

a tamte zdjęcia w białęj robie i zawsze taki wielki wychodzi no ale cóż taka ma uroda

ciekawa jestem ile przytyłam bo było
w 7 tyg 64 kg
w 12 66 kg
i w 17 tez 66
no ale teraz to 7 tyg między wizytami przez ten szpital i plamienia wyjdzie to na pewno już 70 na liczniku jest
ale grunt że idzie tylko w brzuch i trochę cyce

wczoraj zmieściłam się w sukienkę w której byłam w dniu imprezy z okazji 23 urodzin dzień później dowiedziałam się że Bartuś mieszka w moim brzuszku

ale w kurteczkę z ekoskóry to tylko rozpiętą się mieszczę a jeszcze 2 tyg temu dopinałam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości