|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
[QUOTE=87czarna;45823877]n
I jeszcze chciałam się pochwalić- do zrzucenia zostalo mi jeszcze tylko 2 kg! A ja dzisiaj przechodze na 3cia faze heheheh,Ale i tak po utrwaleniu i po powrocie w pl musze zrzucic jeszecze 12 Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-03-31 o 10:57 |
|
|
|
#2342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Też o tym myślałam, agusia jest aktywna na fb
![]() Cytat:
Mi się jej zapach podoba ![]() Cytat:
A moj Bartek nie miał nigdy usg bioderek, sprawdzali mu tylko "ręcznie" w szpitalu Cytat:
jutro ma przyjechać. Kurdee..
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
a niby niema cukru.. też mnie to zastanawia
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
kasiunia ale wycelowalas z chrzcinami, super pogoda Wam sie trafiła. Fajnie, ze masz to za sobą.
Wszystkiego najlepszego dla Miloszka. Nam sie udało znalezc miejsce na chrzciny i mega mi sie podoba, idealne rozwiazanie Robimy w restauracji, w której jest hotel, a ze nie było juz miejsc na sali, to zaproponowali, ze zrobią w apartamencie składającym sie z sypialni (Wiki bedzie mogła sie zdrzemnąc i ja swobodnie karmić) i salonu z wielkim stołem, kanapami, wszystko eleganckie, wiec fajne zdjęcia porobimy Co do czapeczek, to kupiłam wczoraj w tesco, dwupak, jedna różowa ale fajny odcień, a druga w kwiatki. Moze by Wam sie spodobały, zaraz wystawie zdjecie.
|
#2345 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za ukonczone pol roczku ![]() super, ze chrzciny udane Cytat:
juz niedlugo bedziesz miala swoja upragniona wage Kurcze cos mi maly dal od rana popalic. nie chcial w ogole usnac, choc oczy malenkie ze zmeczenia. godzine probowal i w koncu po wielkim krzyku i placzu sie udalo. moze ta zmiana czasu daje o sobie znac ![]() teraz czekam az sie obudzi i idziemy do moich rodzicow. naciesze sie swoim chrzesniakiem, bo dzis po poludniu wyjezdzaja i znowu go dlugo nie zobacze ![]() po drodze wejde do netto, bo dzis sa rzeczy dla maluchow m.in. czapeczki, apaszki, ubranka, zabawki itp. maz mnie z domu wygna ![]() teacherka kupilam malemu ksiege dzwiekow. super jest.dzieki zapolecenie
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2014-03-31 o 10:46 |
|||
|
|
|
#2346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kaska i dziewczyny a ta kaszka Zdrowy Brzuszek grudkuje Wam się w wodzie?
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
to czapeczki z tesco, za dwie zapłaciłam 15 zł
|
#2348 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla maluszków za miesiące i umiejętności!
Przepraszam, że tak ogólnikowo... Jestem taka przybita po tych wiadomościach rodzinnych ostatnio, że szkoda gadać... Zuzka się chyba przymierza do pełzania, na razie głównie na boki się buja i przesuwa. Dostała wczoraj od znajomej mojej mamy zabaweczkę słonika Taggies, świetny jest, Mała zakochana, pięknie go chwyta i tuli Anutka, cieszę się, że Kubuś zadowolony
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-03-31 o 10:56 |
|
|
|
#2350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() super ze chrziny udane, czekamy na zdjęcia ![]() Cytat:
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę myć okna
|
|
#2353 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się połikendowo!
W końcu mam więcej niż 5 minut czasu więc mogę co nieco się poudzielać ![]() matal, kaska dla Elenki i Mikiego, dzielne dzieciaki! ![]() policzanka kochana, to nie Twoja wina. Dobrze, że odpowiednio zareagowałaś. Życzę Wam dużo siły i zdrowia, żeby wszystko dobrze się skończyło a kiedyś pewna osoba strasznie mi się dziwiła, że boję się tych właśnie piecyków gazowych... misia Szymkowi już prawie całkiem zarosło przednie ciemiączko więc mu nic nie tętni, ale wiem, że ja jak byłam maleńka to takie właśnie pulsujące miałam tassia kciuki za szczepienie ![]() kasiunia brawo dla Miłka za pół roczku! odpoczywajcie po chrzcinach, a ciasta nie wyrzucaj tylko zamroź sobie Maharet może spróbuj wychodzić na spacery częściej a krócej? u nas się to sprawdziło jo_asiek może Cię przewiało? snow_white jak skończycie u siebie, to zapraszam do mnie, u nas w ogrodzie pracy w piz.du a czasu ciągle jakby za mało ![]() agusiowata niby jest tak, że jedna warstwa więcej, więc wg mojego rozumowania powinnam małemu zakładać rajstopy, a tego nie robię (no chyba, że ma cienkie gatki) bo by się chyba ugotował wczoraj ubrałam mu na spacer body i kurteczkę i był aż gorący całyewacia Adi słodka galaretka, aż się wzruszyłam czarna za sukces wagowySzymusiowi się poprzestawiało wszystko o godzinę przez zmianę czasu. Więc teraz zamiast jeść, śpi ![]() a ja się biorę za prasowanie, bo taka kupa (ciuchów ) obok mnie leży, że aż się boję na nią spojrzeć![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() u mnie też by się przydało okna pomyć
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
fajne, a były też inne kolorki? i czy wchodzą na uszy? Bo te ze Smyka nie, a jedna babeczka na zajęciach muzycznych też ma te czapeczki i dokładnie ten sam problem:/
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
nie na mleku ale nie pełnej porcji, bo to kaszka bezmleczna, ale i na wodzie i na mleku się grudkuje.. część się rozpuszcza, a część nie, date ma dlugą ważności
![]() komputer mi się przestawił godzine, ale nie w tą stronę co trzeba i jest juz 13.16
|
|
#2356 |
|
Wtajemniczenie
|
Poli,ja też czytając Twojego poeta miałam serce w gardle, dobrze, że szybko zareagowaliscie,mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy,trzymam mocno kciuki i w to wierzę! Dawaj koniecznie zNać co z Wami
Dziewczyny,przepraszam, że tak mnie mało tu,ale doba zbyt krótka dla mnie, wieczorami czytam na tel co u Was,Ale nawet się nie odnoszę,chyba. Ze jest coś ważnego Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie dam rady nadrobic. Widze tylko ze u Poli nieciekawie... Zdrowka kochana dla Was wszystkich
Bedzie mnie bardzo malo przez kolejne 2 tygodnie bo TZ ma urlop |
|
|
|
#2359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiki ma główkę 42,5 wzięłam rozmiar 6-9 miesięcy i zakrywa uszka, nie jest bardzo przylegajaca, jest troszkę luzu.
|
|
#2360 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cały weekend mnie nie było w domu
![]() Wczoraj wieczorem nadrobiłam, ale dziś już tego pocytowanego nie było ![]() W sobotę cały dzień spacerów i relaksu w ogródku, wczoraj pojechaliśmy na zakupy a potem w ogrodzie Tż budował ze szwagrem moją huśtawkę a ja obrabiałam grilla, Leoś był grzeczny i nawet zasnął we wózku pierwszy raz od 2 miesięcy... No muszę przyznać że jestem zadowolona że po 2 latach budowy moja huśtawka wreszcie stoi, jak leo się obudzi to idziemy się huśtać. jeszcze mamy kwiatki do posadzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My za tydzień ale ostatnio dostał 3 wkłucia i w ogóle się nie odezwał, przy 3 zrobił zdziwioną minę pielęgniarki postawiły go za wzór takiemu 6-latkowi...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój ma taką główkę że z 30 czapek jakie mam podostawanych i kupionych nadają się dwie, jedna z cienkiej wełny i jedna bawełniana z daszkiem(nie za ładna) wszystkie za luźne w obwodzie i za płytkie
|
|||||||
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
25 stron od piątkowego popołudnia... szalone
![]() Dobra, nadrabiam dzień dzisiejszy, a z resztą się zobaczy ![]() matal, wooow, gratulacje dla Eleny ![]() ![]() klask i:kaska, brawa dla Mikiego ![]() Okna ![]() tassia, ja bym kąpiel przesunęła - sami kąpiemy Żuka tak 20-20.30. Szczególnie, że teraz dłużej ładnie i ciepło będzie Za szczepienie ![]() xViolet, też mam NUK Wszystkimi innymi Jaśko pluł, więc robimy za chodzącą reklamę, bo smoki, butle, pojemniki na mleko, etc.. od nich ![]() Super pomysł z apartamentem Lulla za ząbka ![]() Mi też - Jaśko dziwnie się patrzy, jak matka się sztach kaszką ![]() poli, o kurcze Nie wiń siebie za usterkę pieca! Myć się przecież musisz, a szybko i dobrze zareagowałaś kasiuni_a z opisu wszystko wyszło super ![]() Dla Miłka ![]() maharet, mały spryciarz Mój też się do wózka dobiera, ale najchętniej w domu do mojej książki ![]() motylku, kiedyś fajne czapeczki były w Tesco i w C&A Lola, co to jest sławne body na chrzest??? Tylko tego mi dla Jaśka brakuje ![]() BTW. kiedy chrzcicie, bo przegapiłam ? dodinha, jak nie pluje, to po co zmieniać ![]() papalinka, brawa za wzrost, wagę i szczepienie ![]() karolson, mi się nie grudkuje Kurcze, Mały przechodzi od wczoraj sam siebie ![]() Płacze, marudzi, nie chce jeść (wczoraj 5x6 min i trochę słoika), ziewa, a przy zasypianiu wrzeszczy jak opętany... może to być ten ząbek? Nie bardzo daje sobie zajrzeć w paszczę, ale jak ziewa, to widać taką czerwoną kropkę w miejscu, gdzie wcześniej było pęknięte dziąsło. Jak długo dzieciakom ząbki wychodzą na wierzch? Posmarować mu to czymś i jeśli tak to czym? Nie mam energii i siły - Żuk wyciągnął - a to dopiero poniedziałek |
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak traktujecie pajace/śpiochy?Jako strój tylko nocny,czy na dzień też ubieracie?i jak gdzieś wychodzicie z dziećmi?
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no prosze, ciekawa skad ta zmiana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
w smyku była rozmiarówka 40/42 lub 44/46.Wzięłam 40/42 bo Natka ma głowę 40,5 i te czapki na górze są szerokie, przy "ściągaczu" jest ok na szerokość,ale właśnie uszu nie przykrywa. I ta babeczka ode mnie z zajęć też wzięła ten rozmiar dl 6-miesieczznej córki i dokładnie ten sam problem:/
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kminie czy kupować jeszcze pajace wogóle do spania
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-03-31 o 12:05 |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio otworzyli blisko mnie sklep z polskimi ubrankami dla dzieci, sa tam tez kocyki i posciel. Firma mmdadak z Bielsk Białej. Któraś z dziewczyn jest z tego miasta, coś mi sie tak kojarzy. Weszłam tylko na chwile po taka szmatkę przytulanke i dostałam katalog z ubrankami. Calkiem fajne, jest taka ładna kolekcja turkusowa, sa tez czapeczki ażurowe i i kapelusiki i chusteczki letnie.
|
|
#2367 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przytaczał jakieś najnowsze badania przy tym, a ponieważ ufam mu to nie robiliśmy usgCytat:
już niedługo i osiągniesz celCytat:
![]() Cytat:
poza niewielkimi wyjątkami brzydzi mnie rozmrażane jedzenie ![]() Miłek spał 2h i 45, zjadł, pobawił się chwilę szczeniaczkiem i już ziewa ![]() Na chrzciny był zaproszony oczywiście narzeczony mojej siostry, ona kupiła prezent i on kupił drugi prezent od siebie to są ubranka z wójcika, spodziewałam się, że nietanie, ale weszłam na sklep online i widzę, że za bluzę, spodenki dresowe, koszulkę polo i skarpety zapłacił 300 zł Pewnie wszedł do pierwszego sklepu, kazał coś wybrać dla chłopca i zapłacił za to co mu dali. Aż mi głupio teraz :/
|
||||
|
|
|
#2368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2369 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- No ztez sie nad tym zastanawiam |
|
|
|
|
#2370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
możesz dentinoxem posmarować pajace do spania, choć wczesniej i w dzień czasm w nich był, śpiochów takich na szelkach nie mamy, półśpiochów ze 2-3 szt. i ubieram po domu zamiast spodenek do bodziaka, nawet wolę niż spodenki, bo wtedy skarpet nie muszę zakładać, a prawie wszystkie skarpety bardzo się odgniatają Miłkowi na łydce, na wyjścia tylko spodenki Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-03-31 o 12:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

jutro ma przyjechać. Kurdee..

Wczoraj przed południem jeszcze mieliśmy trochę rzeczy do pokończenia i o mało co się nie spóźniliśmy do kościoła. Kościół mamy ze 3 minuty drogi od nas i pokonaliśmy ją biegiem, ksiądz na szczęście czekał, choć podobno już myślał, że się rozmyśliliśmy.
ciasta, chociaż każdemu dałam na wyjściu, będę chyba musiała powyrzucać, bo nie zjemy.

ale najpierw dzis biele drzewka. zapowiedzialam mezowi ze nioepobielone ida pod siekiere
klask i: