|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Witam się po wizycie.
![]() Usg nie było, ale serduszka posłuchałam. Gin się śmiał, że mały piłkarz będzie, bo badał mnie na samolocie a mały w tym czasie kopał ile wlezie. Na szczęście glukozy nie muszę powtarzać ![]() Na dzień dzisiejszy 28t4d + 6,5 kg, i witam się z chorobowego! ![]() Berenika wpiszesz na 1 str: następna wizyta 28.04 g.12:00 aach i możesz przy moim nicku usunąć termin om. ![]() Lecę dalej, do później brzuchatki
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
aaaaaa! Zapomniałam zupełnie, a tu już właśnie zaczynamy 30 tydzień
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2014-03-31 o 13:38 |
|
|
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia u mnie właśnie z ta silna wolą jest ciężko. Ja wiem, że to wszystko przez słodycze, ale po prostu nie potrafię się opamiętać, jak jakiś obłąkaniec
![]() Jeśli chodzi o spodnie to są ciążowe z h&m tylko pas opuszczony do zdjęcia. A ich krój po prostu uwielbiam, bo są luźne i bardzo wygodne. Tylko, że to już od Ciebie i Twojego stylu zależy, czy będziesz się w takich spodniach czuła komfortowo morin u mnie tez niby mówią, że nie widać tych 12 kg, ale ja wiem swoje I też zawsze dbałam o siebie, w 2013 roku to już w ogóle miałam bzika na punkcie ćwiczeń i zdrowego jedzenia. Miałam idealne wg siebie ciało, dlatego teraz ciężko mi się pogodzić z tym, że mimo mojej sprawności fizycznej zrobił się ze mnie taki baleron ;/ No ale nic, byle przetrwać 3 trymestr
|
|
|
|
#3695 |
|
Rozeznanie
|
dla przeziębionych - ja się w końcu wybrałam do rodzinnego w czwartek - na płucach, oskrzelach czysto, tylko gardło strasznie czerwone. Powiedziała, że za bardzo to ona nie ma mi co przepisać. Antybiotyk by mi dała jakbym miała gorączkę, ale na szczęście na razie nie mam. Dała mi Rutinoscorbin 3x2, tantum verde, isla mint czyli to co już wcześniej brałam. Co do mleka z czosnkiem czy inhalacji z soli fizjologicznej to mówiła, żeby stosować o ile nie podrażniają tylnej ściany gardła, wtedy odstawić. I mówiła, że można płukać gardło szałwią.
Karuzele, leżaczki, maty - to wszystko są fajne bajery dla dziecka, ale niestety drogie więc można poczekać z zakupem - na pewno po porodzie sporo osób będzie chciało Was odwiedzić, a tym samym coś kupić dzieciaczkowi - np. rodzeństwo może się zrzucić na coś droższego czy dziadkowie. Potem jeszcze są chrzciny. A pieniądze można sobie zostawić np. na szczepionki, bo to niestety też sporo kosztuje jedzenie starszaka - u mnie to ciężki temat. Ile ja się natrudziłam, żeby ten mój 4-latek jadł to co je Jak jest w przedszkolu to problem z obiadem odpada (chociaż w przedszkolu jak np. jest kalafior to nie zje, bo jest z wody, a nie z parowaru, a w domu zje). Zupy też z nami zje, ale już wszelkie makarony z sosem czy zapiekanki, gulasze, w ogóle sosy odpadają, wtedy trzeba mu coś dogotować. Ale na szczęście lubi warzywa, więc nie jest już tak źle. Ostatnio to w ogóle cofa się w rozwoju, bo chce żeby go karmić jak małe dziecko, no chyba że je ciasto albo mleko z płatkami to wcina tak, że mu się uszy trzęsą
|
|
|
|
#3696 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U Ciebie jest 8 kg na plusie, czyli chyba prawidłowo przybierasz Ja śmiać się nie śmiałam, ale moja mama w każdej ciaży przytyła ponad 20 kg i ważyła koło 90. Do tego powtarzała mi, że to niby genetyczne i też tak będę rosła, dlatego panicznie się tego bałam.. Do 90tki mi jeszcze na szczęście daleko ![]() Cytat:
mam nadzieję, że wszystko będzie okCytat:
Cytat:
No i za 30 tydzień !!
|
|||||
|
|
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno na drugim piramidą do góry ![]() o właśnie baleriny muszę sobie kupić... tylko tak mi się nie chce łazić po sklepach, przymierzać.... ![]() Cytat:
![]() Poziomka ja też miałam bardzo niski cukier, wręcz lekarz zwrócił na to uwagę w żartach, że wyniki świadczą że niedocukrzona chyba jestem ale gdybym wzięła sobie to do serca "no bo organizm się cukru domaga" to ważyłabym dużo więcej niż teraz jeszcze wczorajsza teoria mojej teściowej 'nie możesz sobie odmawiać zachcianek bo widocznie organizm się domaga, a jak będziesz sobie odmawiać to jeszcze dziecku coś się stanie" Ja wiem, że organizm może się domagać, ale to przekształćmy to w coś zdrowego gdzie ten cukier też będzie i organizm się zaspokoi, ale nie pustymi kaloriami... Ja zawsze miałam hopla na punkcie figury, zdrowego odżywiania i poprostu trzymania formy i jak miałam pokusy to sama sobie zadawałam pytanie "jak będę tak jadła to nie będę się dobrze ze sobą czuła... no to warto? warto sięgać po te słodkości a potem pluć sobie w brodę bo źle się z własnym ciałem czuję? no pewnie, że nie warto" Dziś nawet w DDTVN rano był temat o tym, że często sięgamy po takie rzeczy nie z głodu, tylko z innych powodów, a potem mamy poczucie winy i przygnębienie. No więc chyba warto pracować nad sobą prawda? Chyba warto mieć kontrolę nad sobą? i nie warto wmawiać sobie, że to jest silniejsze, że muszę, że nie panuję nad tym... Trzeba pracować nad tym, walczyć, zająć się czymś innym, albo po prostu przetłumaczyć to sobie bo wszystko się zaczyna w głowie Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-31 o 13:56 |
||
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno jest łatwiej utrzymać dobry wygląd jak jest się aktywnym. Nie mowie nawet o ćwiczeniach ale o zwykłych domowych czynnościach. A co innego jak się tylko do kibleka wstaje... Przyszło moje zamówienie z allegro. Jeszcze zamówienie w Gemini zrobię, kupię monitor i bujaczek i to chyba wszystko No jeszcze wózek i łóżeczko no i pranie, prasowanie i umycie tych wszystkich akcesoriów. No i torbę spakować. Kilka ubranek dokupić co mi brakuje.. Czyli jeszcze sporo ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3699 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoła zajmuje jej większość dnia bo prawie do 15 tej kazdego dnia..potem sa lekcje,nauka.. jedyne co to złości sie i czasem płacze bo nie pozwalam w tygodniu tyle szaleć po dworze co w wekendy.A znajomi przychodza po nią,dzwonią i ona wie że oni biegają a ja kaze sie uczyc... no ale ma problemy ze ścisłymi przedmiotami to też nie może sobie pozwolić na takie olewanie nauki bo całkiem polegnie... Ma tez swoje obowiązki,bo i pokój sprząta,psa wyprowadza,teraz tez dużo pomaga mi w domu,zakupy itp.. Po za szkoła to: Ma swoje towarzystwo przewaznie chłopcy,jest bardzo ruchliwa i ciągle w biegu musi być.Zawsze wymysli coś aby się nie nudzić,to zawioze ja na basen,to jedzie na łyżwy,na pizze zawsze coś sie znajdzie jak na dworze wieje nudą.. Nie ma zachowań typu,,nie zrobie tego bo mi sie nie chce''albo ,,nie bo nie'' Nie pyskuje,odnosi sie z szacunkiem do nas. A w domu jak ma wolny czas przeważnie siedzi w swoim pokoju i maluje,rysuje,bazgroli coś... Nie siedzi na kompie,nie gra w gry uff to mnie cieszy Wole zeby czas wolny spedzała na powietrzu.Cytat:
za wizyte no i za to że glukozy nie musisz pic ![]() woow i jak na 28tydz to waga rewelacja .... Cytat:
![]() ![]() klask i:jak wy to robicie kobietki U mnie wlasnie zupka sie gotuje,dziś ogórkowa.Od 2 tyg za mną chodziła
|
|
#3700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co pozamawiałaś? Cytat:
za wizytę tydzień i wagę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaki monitor kupujesz? |
|||||
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kupiliśmy lodóweczke także jestem bardzo zadowolona z zakupów No i dziś zaczynamy 31 tydzień nie wiem co mi się porypało...Prowansja, ale masz przeżycia ![]() Poziomka, ja też tak miałam ze slodyczami, że nie umiałam się opanować i straszne ilości pochłaniałam. Ale silna wola i trochę samozaparcia i dałam rade )) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba już bardzo mało ![]() No ja dzisiaj wpadłam do sklepu i udało mi się trafić na promocję kosmetyków i zakupiłam płyn do kąpieli i krem I kurcze jest promocja na płyn do prania sensitiv dwupak i ostatni został, nie dotargałabym tego do domu i mam nadzieję że ten jeden jedyny dwupak zostanie do wieczora aż mąż wróci z pracy to go zakupie. Ja mam pranie w pełni dziecięcych ciuszków zimowych i już zaczyna mi brakować płyny akurat![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() on jest przyczepiany do pieluszki? nie boisz się że odleci i zacznie wyć |
||
|
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Jakoś nie zwracałam uwagi na to co jem, sama nie wiem dlaczego tylko tyle do tej pory przytyłam chociaż słodyczy sobie nie odmawiam wcale
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria, też bym zjadła hamburgera
ale takiego z mac'a albi twistera z kfc narobiłaś mi smaka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3708 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja robiłam tak że miałam 2 torby. Jedną dla mnie, a drugą dla małej i w tej mojej była taka mała reklamówka dla małej na okres zaraz po porodzie- jeden pampers i 1 komplet ubranek. Jak dziecko się urodziło to mąż był podczas jej ubierania, bo mnie wtedy szyli. Dał po prostu całą reklamówkę położnej i ona ubrała. To są emocje, poza tym większość panów nie wie co to pajacyk a co to bodziak jak położna będzie prosić o ubranie i Wasz partner będzie szukać w tych wielkich torbach to wiecie, może to potrwać ![]() W drugiej torbie, gdzie była reszta ubrań małej, pampersy, dorzuciłam również ze 2 duże butle wody i inne moje rzeczy co przydają się na później zajmowały więcej miejsca. Podczas karmienia bardzo chce się pić. Później i tak mąż mi ją dokupywał. Ta druga torba była w bagażniku i potem na spokojnie ją doniósł. Ja nie miałam nie wiadomo ile rzeczy, ale te wszystkie pampersy, podkłady, zajmują dużo miejsca Ja teraz nie wiem czy w ogóle nie zrobię dodatkowo małej torby dla siebie na poród i zaraz po oraz dla małej tak samo. Reszta będzie w bagażniku, a potem jak już pozakładamy wszystko na siebie to mąż zabierze tę torbę z powrotem. Cytat:
Cytat:
![]() Na żywo z tą gondolą wyglądał na porządny, ale jak coś wiesz co chętnie wysłucham. Spacerówki nie widziałam, bo jeszcze nie wiem czy w ogóle kupować skoro i tak mam. Cytat:
Trzymam kciuki Będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja w od soboty jestem na tej diecie cukrzycowej, która opiera się głownie na tych węglowodanach złożonych. Wcześniej lubiłam słodkie, ale teraz w sumie nie czuję potrzeby. A myślałam, że nie przeżyję bez słodyczy. Jedynie tak psychicznie mi ich brakuje, bo wiem, że nie mogę, a wiadomo że jak coś zakazane to kusi No i fajnie byłoby sobie do kawki jakąś słodką bułeczkę zjeść, ale to tak dla relaksu ![]() --- Jeśli chodzi o ilość pampersów to wtedy kupiłam 2 paki 78 sztuk jedynek i to było wystarczające. |
||||||||
|
|
|
#3709 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Prowansja88 współczuję przeżyć, oby szybko przeszło, a głupia baba mogła to jakoś delikatnie powiedzieć, a nie straszyć i super, że te rehabilitacje załatwiłaś, bez upominania się to nic by człowiek nie wskórał...poziomkka każda z nas tak czasami ma, ja mam dokładnie tak samo też miałam tyle postanowień z kontrola wagi itd. i co? Jest jak jest, ważne żeby dzidzia była zdrowa, z resztą damy sobie radę kinia8906 , alingles brawo za wagę ![]() Cytat:
kamilla123 dzięki za inf. dla przeziębionych, czyli zażywam mniej więcej co Tobie lekarz powiedział, jedyna rada trzeba przetrzymać sylvuniaa84 pięknie wychowana córa ![]() Co do sklerozy ciążowej, ja dziś wyszłam z domu bez uczesania się chociaż w minimalnym stopniu i przypomniałam sobie o tym dopiero jak się w szybie sklepowej zobaczyłam |
||
|
|
|
#3710 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 31 tydzień!! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale nie wiem, czy to ja po prostu źle nie pobrałam próbki, powinno się ze strumienia środkowego, a ja mądra od razu kubeczek podstawiłam
|
||
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
no to brawo
daj przepis jak tak zrobić ![]() Pradip muszle laktacyjne, majtki siateczkowe, bepanthen, wkładki laktacyjne TT, dla mnie witaminy, dla mnie krem, a reszta to dla córy - do skóry atopowej, rondo kąpielowe itp ![]() Sola porównywałam je do tańszego Britaxa i Britax miał grubsze, porządniejsze, a BJ miał takie cieńsze i trochę szeleszczące - ale ja mówię na podstawie spacerówek bo je macałam Są zwolennicy i przeciwnicy BJ ![]() Cytat:
A pocieszanie się, że po porodzie wszystko zleci z karmieniem i przez spacerki - nie zawsze wystarcza, więc to nie powinno być zielone światło do obżerania się A ja byłam na przedstawieniu w przedszkolu - super wyszło taka dumna jestem widząc jak przedszkolaki występują ![]() Lecę gotować obiadek
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz nie pamiętam, któras z dziewczyn pytała mi sie o te moje niedobory płytek i erytrocytów...
dokładnie wyniki: RBC 3,68 norma 4,20-5,40 MCV 99 norma 80-94 PLT 142 norma 150-300 HGB 7,8 norma 7,4-9,6 (tutaj poprawa) co o tym sądzicie??
|
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam pojęcia,po prostu chyba po mamusi to ma w genach
![]()
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz o obiciu wózka? A o jakim modelu Britaxa mówisz? |
|
|
|
|
#3716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po mnie niby nie widać ale czasem żałuję że w pierwszych miesiącach nie przyjaźniłam się z Posejdonem żeby najpierw zgubić a dopiero potem nadrabiać ![]() Cytat:
A fryzura nie była taka zła jak szyba nie strzeliła Cytat:
Mi gin za każdym razem powtarza żeby przed pobraniem próbki dobrze się podmyć i opłukać i właśnie ze środkowego strumienia brać Cytat:
W czym córę kąpiesz i smarujesz? dla małej aktorki
|
||||
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie powiedziała, wyników w ogóle nie skomentowała
![]() zapisała tylko w kartę i spytała standardowo, jak się czuję... dawkę mam tą sama, bo odp., ze przy tej dawce to rewelacyjnie się czuję (fakt, ze tak jest ![]() ale już niedługo... po ciąży mam zamiar wybrac sie prywatnie, bo trochę odciążę się z wydatkami na lekarzy
|
|
|
|
#3719 | ||
|
Rozeznanie
|
Aldrin bardzo fajny ten fotelik, który kupiliście
Alingles, Kakusia za taką piękną wagę![]() Sola a masz już glukometr? Mierzysz cukier? Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Kakusia a jaki Ty masz wozek do sprzedania? |
||
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak już mierzę
Cytat:
Na szczęście jakoś udalo się to wszystko ogarnąć.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

I też zawsze dbałam o siebie, w 2013 roku to już w ogóle miałam bzika na punkcie ćwiczeń i zdrowego jedzenia. Miałam idealne wg siebie ciało, dlatego teraz ciężko mi się pogodzić z tym, że mimo mojej sprawności fizycznej zrobił się ze mnie taki baleron ;/ No ale nic, byle przetrwać 3 trymestr
Jak jest w przedszkolu to problem z obiadem odpada (chociaż w przedszkolu jak np. jest kalafior to nie zje, bo jest z wody, a nie z parowaru, a w domu zje). Zupy też z nami zje, ale już wszelkie makarony z sosem czy zapiekanki, gulasze, w ogóle sosy odpadają, wtedy trzeba mu coś dogotować. Ale na szczęście lubi warzywa, więc nie jest już tak źle. Ostatnio to w ogóle cofa się w rozwoju, bo chce żeby go karmić jak małe dziecko, no chyba że je ciasto albo mleko z płatkami to wcina tak, że mu się uszy trzęsą
Dzisiaj o 9 jadłam śniadanie (sałatkę jarzynowa i kromke ciemnego chleba) i juz mnie ssie z głodu...
U Ciebie jest 8 kg na plusie, czyli chyba prawidłowo przybierasz 
mam nadzieję, że wszystko będzie ok

klask i:

ale takiego z mac'a albi twistera z kfc 

Będzie dobrze