Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach cz. II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 12:52   #961
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c

zuken nie wyglądasz na 22 tydzień fajny zgrabny brzuszek w porównaniu z moim a to tylko 2 tyg. różnicy

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Zuken fajny masz brzuszek i fakt strój robi bardzo wiele w bluzce odcinanej pod biustem czarnej kilka osób było zdziwionych że ja już 23 tydzień mam

a tamte zdjęcia w białęj robie i zawsze taki wielki wychodzi no ale cóż taka ma uroda

ciekawa jestem ile przytyłam bo było
w 7 tyg 64 kg
w 12 66 kg
i w 17 tez 66
no ale teraz to 7 tyg między wizytami przez ten szpital i plamienia wyjdzie to na pewno już 70 na liczniku jest
ale grunt że idzie tylko w brzuch i trochę cyce

wczoraj zmieściłam się w sukienkę w której byłam w dniu imprezy z okazji 23 urodzin dzień później dowiedziałam się że Bartuś mieszka w moim brzuszku

ale w kurteczkę z ekoskóry to tylko rozpiętą się mieszczę a jeszcze 2 tyg temu dopinałam
A ile masz wzrostu? Ja tyję na potęgę - przynajmniej 0,5 kg na tydzień jak tak dalej pójdzie to niedługo nie będę w stanie się unieść
Stary 2014-03-31, 13:14   #962
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
zuken nie wyglądasz na 22 tydzień fajny zgrabny brzuszek w porównaniu z moim a to tylko 2 tyg. różnicy

A ile masz wzrostu? Ja tyję na potęgę - przynajmniej 0,5 kg na tydzień jak tak dalej pójdzie to niedługo nie będę w stanie się unieść
marne 158 więc ja już na początku ciąży byłam na granicy bo wżyłam jakieś 62 kg przed ;(
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 13:18   #963
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
marne 158 więc ja już na początku ciąży byłam na granicy bo wżyłam jakieś 62 kg przed ;(
Ja mam 165 cm i wagę wyjściową miałam 50 kg może dlatego przybywa mi kilogramów w zastraszającym tempie?
Stary 2014-03-31, 13:31   #964
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Mam wiadomosc od Zubi

"Mialam znowu ktg tym razem przez godzine. Jutro zrobia usg, ktg i badanie. Lezy ze mna dziewczyna u ktorej podejrzewaja to samo i ponoc jak sie potwierdzi to bedzie lezec do porodu, a wiec 2 miesiace. "

Zapytalam jak wyszlo ktg, to odpowiedziala, ze nie wie, bo nic jej nie mowili.

Kazalam jej odpoczywac i starac sie nie martwic, oraz ze wszystki trzymamy mocno za nia i mala kciuki

to na tyle od niej

Ja bylam na spacerze z pieskami, za chwile zbieram sie na uczelnie, takze buziaki

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Nie jest mniejszy, wydaje ci się bo ubranie inne. Śliczny brzusio Ale masz piękną kiecę - uwielbiam te kolory na i ta długość... chcę taką! Gdzie kupiłaś?
Dziekuje slicznie
a co do kiecki, dostalam ja kiedys od tzta i zapomnialam o niej po metce widze, ze kupil ja w H&M

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Załamana 22 tydzień u mnie Może duży ten mój brzuszek nie jest ale 5 kg więcej przyszło tak znienacka

Brzuszek masz super, wydaje mi się zgrabniutki jak na 32 tydzień I faktycznie ten z 32 tc jakby mniejszy ale to pewnie właśnie kwestia stroju
Looo to malutki brzuszek jak na 22 tc, ale zgrabniutka i szczuplutka jestes to moze dlatego

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 13:36   #965
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 165 cm i wagę wyjściową miałam 50 kg może dlatego przybywa mi kilogramów w zastraszającym tempie?

ale od początku czy teraz?? bo teraz to masz prawo tyle tyć... mi gin mówił że bardzo dobrze że między 13 a 17 tyg nie przytyłam bo to też nie dobrze jak jest za dużo tym bardziej jak się już ma za dużo :P tzn tego akurt nie powiedział :P jeszcze czego żeby mi gin mówił że za dużo waże... a teraz to ciężko będzie nie tyć jak dzidziuś właśnie wszedł w okres bardzo intensywnego wzrostu co czuję po brzuchu

każdy tyje w swoim tempie ale widzisz ja powinnam max 14 kg przytyć wg "norm"

Stary 2014-03-31, 13:55   #966
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku chciałam Wam wszystkim podziekować za wsparcie i za rozwianie moich głupawych myśli. Co ja bez Was bym zrobiła

No więc wróciłam od lekarza - będę rodzić w przyszłym tygodniu na 100%. W tym jeszcze nie chce mnie wysyłać bo jest wszystko dobrze, ale w następnym już urodzę na pewno. W czawrtek się dowiem kiedy dokładnie, bo mam u niego wizytę (sprawdzi ktg i łożysko). Dziś łożysko nie badał bo stwierdził, że dwa dni zbytnio nic nie zdziałało i że pewnie nic się nie zmieniło. W czwartek porówna ze zdjęciem z piątku.

Ktg było na początku złe - mały miał ok. 160 - 175 - 180 uderzeń na min... lekarz się zaniepokoił. Dodatkowo męczyła małego czkawka i zakłócała wynik Ale w końcu unormowało się do 150 - 160 uderzeń.

Tyle. Lekarz mnie uspokoił. Cieszę się jednak, że nie mus rodzić w tym tygodniu. Mały będzie większy. Wszystko poszło tak jakbym sobie tego życzyła.
No - prawdopodobnie będę miała CC - może to głupio zabrzmi, ale cieszę się z tego powodu.

Dzwoniłam do małża - on niestety zawiedziony, bo spodziewał się w tym tygodniu mieć syna na rękach a tu niespodzianka - powiedział "Łeeee, myślałem, że już w tym go zobaczę"

Właśnie zeżarłam cały pucharek lodów (z Algidy - śmietankowo-tofii + z manhatana 'sunny orange' - pychaaaaaaaa

A teraz odpisuję - bo chwilę mnie nie było i już tyle wiadomości (zawsze jak mnie nie ma to się rozpisujecie)

Ładny

Współczuję Ci Kochana, synuś musi być wyczerpany, no ale teraz już może być tylko dobrze - dostaniecie odpowiednie leki i niebawem Filipek będzie już zdrowiutki.

Malutki, zgrabniutki - czekaj tylko aż zacznie się powiększać

Gratulacje mamusiu - masz silną córę! Oby tak dalej - bardzo się cieszę, że z Lili wszytsko w jak najlepszym porządku.
I co skorzystacie z tych darmowych szczepień, prawda?
Kurcze sama nie wiem. Ale chyba tak jeszcze muszę o tym poczytać.
Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Tez sie pochwale swoim brzusiem zdjecie robione przed chwila 32tc chociaz jakos dziwnie mniejszy mi sie wydaje od tego z 30 tc, ale moze to zalezy od stroju i tego, ze zdjecie zrobione z roznych odleglosci itp zreszta same zobaczcie- dam porownanie

I masz lezec i odpoczywac!!!! bo inaczej
jaki malutki jak na ten tydzień. Śliczny
Cytat:
Jagodziu no to rzeczywiście z lublina do garwolina kawałek... jeszcze z dzieckiem

ae w kurteczkę z ekoskóry to tylko rozpiętą się mieszczę a jeszcze 2 tyg temu dopinałam
a ja mogę lody?? czy nie??

Wczesniej zacytowałam ale wywaliło mi te posty więc odpisuję tutaj:

Pytałyście czy już do mnie dotarło że mała ze mną i czy czuje się jak mamuśka. Otóż kurcze Jeszce nie czuję się jak mamuśka wszystko jest takie nierealne. Ale powoli powoli zaczynam ogarniać temat.
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2014-03-31 o 14:01
jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 13:55   #967
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
ale od początku czy teraz?? bo teraz to masz prawo tyle tyć... mi gin mówił że bardzo dobrze że między 13 a 17 tyg nie przytyłam bo to też nie dobrze jak jest za dużo tym bardziej jak się już ma za dużo :P tzn tego akurt nie powiedział :P jeszcze czego żeby mi gin mówił że za dużo waże... a teraz to ciężko będzie nie tyć jak dzidziuś właśnie wszedł w okres bardzo intensywnego wzrostu co czuję po brzuchu

każdy tyje w swoim tempie ale widzisz ja powinnam max 14 kg przytyć wg "norm"
Od początku szybko zaczęło mi przybywać - gin twierdzi, że organizm najpierw musiał nadrobić tą niedowagę, którą miałam ale już przytyłam prawie 11 kg a gdzie jeszcze do końca

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 14:07   #968
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

Kurcze sama nie wiem. Ale chyba tak jeszcze muszę o tym poczytać.

jaki malutki jak na ten tydzień. Śliczny

a ja mogę lody?? czy nie??

Wczesniej zacytowałam ale wywaliło mi te posty więc odpisuję tutaj:

Pytałyście czy już do mnie dotarło że mała ze mną i czy czuje się jak mamuśka. Otóż kurcze Jeszce nie czuję się jak mamuśka wszystko jest takie nierealne. Ale powoli powoli zaczynam ogarniać temat.
w sumie to... nie wiem słodycze nie bardzo więc chyba lody też.... w sumie jakbyś urodziła normalnie w terminie no to po jakimś czasie można spróbować moja siostra jadła wszystko i nic małemu nie było a tak to nie wiem kiedy można zacząć takie eksperymenty

Elfka no jak miałaś niedowagę to inaczej się to wszystko liczy

Stary 2014-03-31, 14:41   #969
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:

No wszyscy mówią, że mały ale ja się czuję mega grubo no i kilogramów przybywa także wszystko jest ok

Mi gin mówił, że 2-3 kg na miesiąc są ok tymbardziej jak ktoś jest szczupły to powinien przytyć więcej... Ja jem tak samo jak przed ciążą oprócz tego, że przedtem nie jadłam słodyczy a teraz jednak wcinam Chciałabym zmieścić się w 20 kg

Jagodzia mamuśko jeszcze nie pisałam ale masz absolutnie cudowną córeczkę Jest mega piękna!! A te włoski są prześliczne, zawsze chciałam żeby moja dzidzia takie miała Normalnie małe kochane cudeńko
A grzeczna jest księżniczka?
Ja byłam ostatnio u znajomych których córeczka(też Liliana swoją drogą) ma 2 tygodnie i jest mega grzeczna, siedzieliśmy z tż-tem tam kilka godzin a mała ani razu nie płakała! Ja myślałam, że takie małe dzieciątka to prawie cały czas płaczą, widać byłam w błędzie
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 14:44   #970
Juliette25
Zakorzenienie

- spałam, padłam po prosty. Cały stres puścił i poczułam taką psychiczną ulgę, że aż zasnęłam :P
Teraz wstawiłam sobie ziemniaczki i czekam aż się ugotują. Odgrzeję mielone i zrobię mizerię !!! Nie mogę się jej najeść od 3 dni... MIZERIA

Czy ktoś coś wspominał o wadze?
Ja przytyłam 21,5 kg. Do przyszłego tygodnia dojdę do 22 kg

Elfka- miałam tak samo, kg wpadały mi szybciorem po 22 tc. Nie przejmuj się

Ale u mnie raczej w większości to woda w organiźmie - tzn. tak sobie to tłumaczę

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
No wszyscy mówią, że mały ale ja się czuję mega grubo no i kilogramów przybywa także wszystko jest ok

Mi gin mówił, że 2-3 kg na miesiąc są ok tymbardziej jak ktoś jest szczupły to powinien przytyć więcej... Ja jem tak samo jak przed ciążą oprócz tego, że przedtem nie jadłam słodyczy a teraz jednak wcinam Chciałabym zmieścić się w 20 kg
Czekaj, czekaj... jeszcze zdążysz nabrać kg
Stary 2014-03-31, 15:08   #971
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
ja już po śniadaniu, mała boksuje także dzień jak codzieńja też w nocy po dwie godziny nie śpie, ale u Ciebie to pewnie nerwy i to zrozumiałe, jednak nie przejmuj się i nie czytaj głupot bo skoro lekarz mówi, że będzie dobrze to tak musi być, my wszystkie tu trzymamy mocno kciuki

nie robią problemów, moja prawie od początku ciąży pytała co wizyte czy wypisywać zwolnienie

Zubi trzymaj się tam i nie daj się odprawić do domu w razie w...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

aaa dziewczyny, tak się chciałam jeszcze z wami podzielić, może którejś się przyda, ostatnio na szkole rodzenia położna nam podpowiadał jak można się przygotować do porodu i zachęcała do masażu krocza olejkiem migdałowym oraz wspomniała, żeby pić siemie lniane i herbate z liści malin, siemie podobno nawilża krocze, a ta herbatka też sprawia że poród jest lżejszy. tylko najlepiej tak od 34 tygodnia.

tak, tak chyba szybciej to nawet herbaty z malin nie powinno się pić w dużych ilościach, bo ona chyba wpływa jakoś na skurcze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 15:09   #972
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
tak, tak chyba szybciej to nawet herbaty z malin nie powinno się pić w dużych ilościach, bo ona chyba wpływa jakoś na skurcze.

Ani soków z malin nie wolno ponoć
Stary 2014-03-31, 15:23   #973
manieczka1
Zakorzenienie

Bardzo ładne te Wasze brzuszki

Dzięki za odpowiedzi dot.L4

zubi, ogromne kciuki za Ciebie i Majeczkę

Cytat:
Na początku chciałam Wam wszystkim podziekować za wsparcie i za rozwianie moich głupawych myśli. Co ja bez Was bym zrobiła

No więc wróciłam od lekarza - będę rodzić w przyszłym tygodniu na 100%. W tym jeszcze nie chce mnie wysyłać bo jest wszystko dobrze, ale w następnym już urodzę na pewno. W czawrtek się dowiem kiedy dokładnie, bo mam u niego wizytę (sprawdzi ktg i łożysko). Dziś łożysko nie badał bo stwierdził, że dwa dni zbytnio nic nie zdziałało i że pewnie nic się nie zmieniło. W czwartek porówna ze zdjęciem z piątku.

Ktg było na początku złe - mały miał ok. 160 - 175 - 180 uderzeń na min... lekarz się zaniepokoił. Dodatkowo męczyła małego czkawka i zakłócała wynik Ale w końcu unormowało się do 150 - 160 uderzeń.

Tyle. Lekarz mnie uspokoił. Cieszę się jednak, że nie mus rodzić w tym tygodniu. Mały będzie większy. Wszystko poszło tak jakbym sobie tego życzyła.
No - prawdopodobnie będę miała CC - może to głupio zabrzmi, ale cieszę się z tego powodu.

Dzwoniłam do małża - on niestety zawiedziony, bo spodziewał się w tym tygodniu mieć syna na rękach a tu niespodzianka - powiedział "Łeeee, myślałem, że już w tym go zobaczę"

Właśnie zeżarłam cały pucharek lodów (z Algidy - śmietankowo-tofii + z manhatana 'sunny orange' - pychaaaaaaaa
No to kochana w przyszłym tygodniu zostaniesz rozpakowana

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

A ja pojutrze wizyta mam nadzieję, że mąż dostanie wolne, albo zwolnią go 1,5 h

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-03-31, 15:30   #974
(kicia)
Zakorzenienie

owoc maliny nie wpływa na skurcze ja codziennie piję sok z malin i herbaty też i nic mi nie jest pytałam o to gina... z liści malin owszem dopiero 34-35 tydzień

Stary 2014-03-31, 15:34   #975
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne te Wasze brzuszki

Dzięki za odpowiedzi dot.L4

zubi, ogromne kciuki za Ciebie i Majeczkę

No to kochana w przyszłym tygodniu zostaniesz rozpakowana

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

A ja pojutrze wizyta mam nadzieję, że mąż dostanie wolne, albo zwolnią go 1,5 h

Ano

Trzymam kciuki, aby twojemu małżowi dali wolne
Cytat:
owoc maliny nie wpływa na skurcze ja codziennie piję sok z malin i herbaty też i nic mi nie jest pytałam o to gina... z liści malin owszem dopiero 34-35 tydzień
Bądź ostrożna bo co lekarz to inna opinia. Ja bym nie piła jednak soku z malin. Lepiej zamień na żurawinowy - dobrze wpłynie na drogi moczowe i pozbędziesz się ewentualnych bakterii
Stary 2014-03-31, 15:40   #976
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane wpadam znów tylko na moment, kontroluję czy Juli już urodziła ale widzę, że akurat wizytuje, więc trzymam mocno kciuki abyś przyniosła same optymistyczne wieści!
U nas niestety kryzys, cały weekend Filipek gorączkował, na pogotowiu nie umieli pomóc, w końcu dziś padła diagnoza - zapalenie węzłów, do tego oczko zaczyna ropieć, taka słaba ta moja biedulka, że mi go żal i cały dzień bym go tuliła zaraz jedziemy po wyniki badań i będziemy dobierać odpowiedni antybiotyk, więc będzie już tylko lepiej i wrócimy do codzienności buziaki
Oj biedny Filipek, i Ty
też się przy tym nameczysz. Ale diagnoza juz jest, to teraz szybko wyzdrowieje.

Cytat:
Na poczatek :
Wlasnie dostalam sms od Zubi o to jego tresc :

"Hej leze juz na sali, jest nas 3, ale jakies niemowy:P szkoda, ze jednak nie mam neta. Na razie mialam robione 2 ktg, Majeczki tetno jak zawsze 153. Pozdrawiam "

Juz jej odpisalam i prosilam o informacje na biezaco w miare mozliwosci oczywiscie
E tam nie wyjsciowe :P przesliczny brzuchol

Spokojnej pracy nie przemeczaj sie

Ojej wspolczuje aby synus szybko doszedl do siebie, duzo zdrowka dla niego

i jak te mdłości, przeszły już?

Zubi, dobrze, że Was przyjęli. Teraz porobia odpowiednie badania i będziecie wiedzieć na czym stoicie. Szkoda, że nie masz neta, bo byś miała z kim popisać chociaż, skoro nie ma z kim pogadać

Cytat:
dziękuję za pocieszenie

jak leżę na płasko to puka wyżej czyli to kwestia pozycji

ja też miałąm straszna noc

Kochana moja siostra się zatruła czy coś w 37 czy 36 tyg jakoś tak nie pamiętam i co pojechałą na ip w ogóle z innym problemem a zrobili jej cc bo lekarz jej wcześniej powiedział że i tak będzie miała bo mały pośladkowo ułożony i lekarz z ip stwierdził że na co czekać tniemy i koniec... bo już donoszony to nie ma potrzeby dłużej nosić
pojechała z zatruciem wróciła z dzieckiem a ona miała problemy w ciaży i małowodzie i sterydy podawali ważył 2700 g i co i wszystko się dobrze skończyło

Kochana na Twoim etapie nie ma co się martwić wóz albo przewóz

a widzisz a u nas na szkole rodzenia (co prawda wiem z drugiej ręki bo sie nie zapisałam leniwa jestem) znowuż położna nie poleca zbytnio masażu krocza bo on rozleniwia mięśnie i może to utrudniać poród no więc człowiek zwariować może co położna to opinia co lekarz to opinia i weź tu ciężarna bądź mądra

no to tak jak pisałam miałam fatalną noc usnęłam dopiero koło 4 ;( a to pachwina boli a to żołądek a to mały kopie a to pęcherz uciska i miliony myśli bez sensu na minutę

wczoraj w mądrej mojej książce ciążowej wyczytałam na 6sty msc o problemach ze snem i tak sobie pomyślałam "o jak ja dobrze sypiam mam nadzieję że tak zostanie" i dupa blada nie mogłam spać. A miałąm na prawdę intensywny dzień bo i spacer i to i tamto i nie spałam w dzień

współczuję problemów ze snem

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Hej

a bo już mały Pan ma mało miejsca w brzuszku pewnie powoli schodzi w dół i dlatego tak
Kochana super informacja

śliczny

sliczny

ooooo duży Ale piękny

bardzo zgrabny

śliczne imię znałam jedną Jasminę (mieszkała w Niemczech tam się urodziła ale z pochodzenia Polka śliczna dziewczyna)

Kochana będzie dobrze zoacz ja urodziłam w 33 i jest wszystko dobrze. Minus taki że mam pełno wizyt dodatkowych. Ale poza tym jest rewelacyjnie. Nie martw się na zapas.

U mnie była dzisiaj położna(ta która prowadziła szkolenia) obejrzała małą. Mówi że jest w rewelacyjnym stanie jak na wcześniaka. Że wyszłyśmy obronną ręką z sytuacji. Pytała się małej co ona to robi że miała jeszcze na jej szkolenia przychodzić Pępek powinien odpaść dziś albo jutro. W środę przyjdzie znowu z waga i ją zważymy czy przybiera na wadze. Aha i powiedziała że z racji tego że mała to wcześniak to mamy za darmo szczepienia na pneumokoki. I mamy się zastanowić czy chcemy. To na krótko bo mała się budzi.
No to super, że położna stwierdziła, że u Lili wszystko w porządku. Będziecie szczepić na pneumo? A co z rotawirusami, tez miałabyś refundowane?

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-31, 15:56   #977
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Julie,Zubi kciuki

A mnie od rana boli dół brzucha,ale to nie skurcze także .byłam coś załatwić i już leżę,nie ruszam sie

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Marszałka brzusio zgrabny

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

musisz się bardziej oszczędzać. Lez i nic już nie załatwiaj

Cytat:

A teraz odpisuję - bo chwilę mnie nie było i już tyle wiadomości (zawsze jak mnie nie ma to się rozpisujecie)

Ładny

Współczuję Ci Kochana, synuś musi być wyczerpany, no ale teraz już może być tylko dobrze - dostaniecie odpowiednie leki i niebawem Filipek będzie już zdrowiutki.

Malutki, zgrabniutki - czekaj tylko aż zacznie się powiększać

Gratulacje mamusiu - masz silną córę! Oby tak dalej - bardzo się cieszę, że z Lili wszytsko w jak najlepszym porządku.
I co skorzystacie z tych darmowych szczepień, prawda?

zubi - gorąco ściskamy i czekamy na dalsze wieści

załamana - dzięki

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Nie bądź taka i POKA co tam masz!
No to super, uspokoilas się i teraz możesz spokojnie przygotowywać się do spotkania ze swym skarbem w przyszłym tygodniu

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Mam wiadomosc od Zubi

"Mialam znowu ktg tym razem przez godzine. Jutro zrobia usg, ktg i badanie. Lezy ze mna dziewczyna u ktorej podejrzewaja to samo i ponoc jak sie potwierdzi to bedzie lezec do porodu, a wiec 2 miesiace. "

Zapytalam jak wyszlo ktg, to odpowiedziala, ze nie wie, bo nic jej nie mowili.

Kazalam jej odpoczywac i starac sie nie martwic, oraz ze wszystki trzymamy mocno za nia i mala kciuki

to na tyle od niej

Ja bylam na spacerze z pieskami, za chwile zbieram sie na uczelnie, takze buziaki

Dziekuje slicznie
a co do kiecki, dostalam ja kiedys od tzta i zapomnialam o niej po metce widze, ze kupil ja w H&M

Looo to malutki brzuszek jak na 22 tc, ale zgrabniutka i szczuplutka jestes to moze dlatego
Dzięki za info od zubi Wygląda na to, że musi jeszcze uzbroić się w cierpliwość zanim jej powiedzą co z Majeczka

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Brzuszków jeszcze nie obejrzałam, bo mąż okupuje komputer :-S

Stary 2014-03-31, 16:12   #978
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
No to super, uspokoilas się i teraz możesz spokojnie przygotowywać się do spotkania ze swym skarbem w przyszłym tygodniu
Tak, uspokoiłam się i od razu lepiej się czuję psychicznie - ja jak już sobie coś nawkręcam to jest tragedia normalnie
Stary 2014-03-31, 16:18   #979
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Ano

Trzymam kciuki, aby twojemu małżowi dali wolne

Bądź ostrożna bo co lekarz to inna opinia. Ja bym nie piła jednak soku z malin. Lepiej zamień na żurawinowy - dobrze wpłynie na drogi moczowe i pozbędziesz się ewentualnych bakterii
Ja pije i taki i taki jednak zurawinowy to droga impreza 30 zł za 0,5 l a malinowy mam swój
Nawet z żywieniowego punktu widzenia nie ma przeciwwskazań do picia soku malinowego w ciąży ale spoko ja go dobrze rozcienczam

Byłam w biedrze i paczcie co mam

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1396279078495.jpg (66,9 KB, 3 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 16:20   #980
manieczka1
Zakorzenienie

Kicia, dawaj arbuza!!
Ja właśnie robię fryty

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-03-31, 16:23   #981
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pije i taki i taki jednak zurawinowy to droga impreza 30 zł za 0,5 l a malinowy mam swój
Nawet z żywieniowego punktu widzenia nie ma przeciwwskazań do picia soku malinowego w ciąży ale spoko ja go dobrze rozcienczam

Byłam w biedrze i paczcie co mam

Yyyyy 30 zł za pół litra? - gdzie Ty widziałaś taką cenę?

Dawaj mi tego arbuza tu! też chcę
Cytat:
Kicia, dawaj arbuza!!
Ja właśnie robię fryty

Fryty

SMACZNEGO wam życzę
Stary 2014-03-31, 16:29   #982
wik_and_ola
Zadomowienie

A mi się chce coś zjeść i sama nie wiem co :-/ Zjadlam obiad, chwile później czekoladę, teraz obralam pomarańcze i dalej czuję się niezaspokojona

Stary 2014-03-31, 16:35   #983
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
ja też sok z malin piłam do tej pory litrami, a właśnie z liści malin wpływaja jakoś tam na skurcze

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
A mi się chce coś zjeść i sama nie wiem co :-/ Zjadlam obiad, chwile później czekoladę, teraz obralam pomarańcze i dalej czuję się niezaspokojona

no to witaj w klubie, ja na obiad zjadłam pomidorową, no i się zaczęło, za chwilę jabłka , pomarańcze, 3 pralinki z bombonierki i ciągle coś za mną chodzi
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 16:36   #984
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:

Zjedz lody
Stary 2014-03-31, 16:36   #985
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Yyyyy 30 zł za pół litra? - gdzie Ty widziałaś taką cenę?

Dawaj mi tego arbuza tu! też chcę

Fryty

SMACZNEGO wam życzę
No bo trzeba wiedzieć co się pije te sklepowe mają ja wiem 2% soku zurawinowego reszta to cukier barwniki a ja kupuję apteczny 100%

Stary 2014-03-31, 16:38   #986
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
No bo trzeba wiedzieć co się pije te sklepowe mają ja wiem 2% soku zurawinowego reszta to cukier barwniki a ja kupuję apteczny 100%

Eee, no ten z Herbapolu wcale nie jest taki zły
Stary 2014-03-31, 16:40   #987
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
ja też sok z malin piłam do tej pory litrami, a właśnie z liści malin wpływaja jakoś tam na skurcze

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

no to witaj w klubie, ja na obiad zjadłam pomidorową, no i się zaczęło, za chwilę jabłka , pomarańcze, 3 pralinki z bombonierki i ciągle coś za mną chodzi
No to łącze się w bólu ;-)

Cytat:
Zjedz lody
No właśnie nie mam w domu a nie chce mi się iść

Stary 2014-03-31, 16:43   #988
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Eee, no ten z Herbapolu wcale nie jest taki zły

zły nie ale Skład: cukier lub syrop glukozowo-fruktozowy, woda, zagęszczony sok żurawinowy (2%), kwas cytrynowy - regulator kwasowości, zagęszczony sok aroniowy, witamina C - substancja wzbogacająca, aromat.

ja kupuje taki http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...tow-500ml.html
tylko u mnie dokładnie 28 zł kosztuje

no i jego się pije dużo mniej dziennie

Stary 2014-03-31, 16:50   #989
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
zły nie ale Skład: cukier lub syrop glukozowo-fruktozowy, woda, zagęszczony sok żurawinowy (2%), kwas cytrynowy - regulator kwasowości, zagęszczony sok aroniowy, witamina C - substancja wzbogacająca, aromat.

ja kupuje taki http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...tow-500ml.html
tylko u mnie dokładnie 28 zł kosztuje

no i jego się pije dużo mniej dziennie
Ten ma akurat 50% soku. No ale, reszta to rzeczywiście chemia.
http://www.herbapol.com.pl/pl/nasze-produkty/produkt/85

Ja tam przez połowę ciąży piłam samą wodę z cytryną. Teraz więcej samej wody lub rozpuszczam wapno, albo piję domowe soki z winogron. Mam też swój sok z malinek. Czasem jednak kupuję sok z herbapolu (żurawinowy) nie ukrywam, że nie.
Stary 2014-03-31, 16:55   #990
wik_and_ola
Zadomowienie

Ja wlascenie to pijam tylko wodę, oprócz herbaty. Czasem mleko na zgage i tak raz na dwa tygodnie nachodzi mnie ochota na gazowane, wiec wtedy szklankę coli ;-)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości