Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 19:00   #361
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Meneq, czy to jest jakiś ocieplacz - kocyk?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:03   #362
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Jak chcecie się pośmiać to obejrzyjcie tą stronę
"nigdy nie proś o przeróbkę zdjęcia w internecie" - ja się smieję na głoś

https://www.facebook.com/pages/Przer...18969641632711
widziałam to
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Jeloł, przekazałam, zainteresowali się bardzo tym wózkiem
nie wiesz, czy jest możliwość podpięcia gondoli? Bo im dzidzia się rodzi jakoś w wakacje dopiero i chcą w gondoli powozić najpierw

u nas też powrót do domu to masakra tylko się młody zorientuje że wracamy i jest ryk na cały blok

Taka piękna dziś pogoda a ja nie byłam w stanie założyć skarpetek, o butach nie mówiąc więc nie byliśmy na spacerze

Moje dziecię chyba sobie samo przestawiło czas na jemu tylko znany bo już śpi szokens!!!!!!!!!!!!!!

Marsi jak wizyta???
o kurde tak nogi bolą?
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Po całym dniu tylko strona nadrabiania? Wow! Chyba nie na ten wątek trafiłam

Młoda śpi, ja zaraz wskakuję do wanny, tak mi się chce piany i świeczek. Winem też bym nie pogardziła, no ale wiadomo.

Julia ma nową zabawę: chodzi i kopie rzeczy Dziś poprosiłam ją, by przyniosła pudełko z chusteczkami, to owszem - pobiegła, wzięła, po czym położyła pudło na podłodze i "dokopała" do mnie. Nieźle jej to wychodzi. Całkiem celnie
Poza tym pierwszy raz sama zeszła dziś ze schodów - co prawda stopnie niskie jak krawężnik i długie bardzo (czyli de facto jakby pokonywała kilka krawężników pod rząd), no ale zawsze

W pracy bardzo spoko. W przyszłym miesiącu inwestujemy w ekspres do kawy, więc powodzi się, wiadomka
ale rewelacyjnie to musi wyglądać Hanna na hasło "z kopa" też wszystko kopie;p
ekspres powiadasz, to powodzi się

marsi jak po wizycie??

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:12   #363
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej Kochanee!!!

Dziękuję Wam za odpowiedzi w sprawie kiełków. Blanka zajadała ze smakiem Strasznie się cieszę

Dzisiaj poszłam po Nią do żłobka, a Jej nie ma Poszła sobie na huśtawki z ciocią Potem byłyśmy na placu zabaw, także intensywnie spędziłyśmy dzień Kocham moje dziecko!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
my też się chętnie wybierzemy
nooo poduszeczka wiesz, żeby dziecko nie siedziało na piachu nawet jak piasek jest suchy, to nie wolno dziecku siadać na nim, mojej t. dzieci NIGDY (w tym mój mąż) nie siedziały na piasku, zawsze miały pod pupą poduszeczkę
pytam, bo nie wiem, czy dobrze zrobiłam parskając śmiechem

no i jeszcze, mam kupić kojec dla Kuby i odstawić od piersi
to tyle z ciekawszych rad

Dobrze, że Blance kupiłam taką poduszkę

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
O losie, nie ogarniam tej zmiany czasu, jak wstaje rano to nigdy nie wiem, która tak naprawde jest godzina
Dziec obudził sie dzis o 9, poszedł spac o 20,30
ja też nie ogarniam, tym bardziej, że Blanka przestawiła się na czas zimowy Dzisiaj uraczyła nas pobudką o 4 nowego czasu, czyli o trzeciej starego

Cytat:
A teraz to: siedze wlasnie na fejsiku, w propozycjach do znajomych wyskakuje mi babka z mojej wioski, no to zdjecia pacze i mnie wbiło w fotel. Na tym
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
chłopczyk ma 1,5 mies Dzis spacerowała z nim w wózku, sama w bluzce bawełnianej z długim, dziecko nie wiem jak ubrane, ale obowiazkowo pozstawiona buda i osłonka na wózku....
To jest tym bardziej smutne, że to jej trzecie dziecko

Cytat:
Hej kochane!!
Dziekuje, ze pamietalyscie o polmaratonie!!! Chociaz trudno zebyscie nie pamietaly skoro trabilam o nim od 3 miesiecy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ogromne gratulacje! Strasznie się cieszę
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:13   #364
LadyWhisper
Zakorzenienie

Misia, takie spuchniete i poranione:p ale jutro mam nadzieje bedzie lepiej.

Kuuuurde musze siasc do papierow dobijcie mnie.....

Ultra, zazdroszcze wanny, my tylko prysznic mamy, tez mi sie chce takiej kapieli
Gratuluje ekspresu!

Kurde, malz mial skonczyc juz prace w domu po godzinach i co? Wlasnie w jednej rece blackberry w drugiej laptop sluzbowy i taka tez siade do papierow bo co mam robic.....

Wysłane z mojego GT-P3110

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:24   #365
litllesweetangel
Lurker ;)

Dziewczyny polecam wieczorne spacerki! Mloda zaczela bardziej chodzic, wiec wzielismy ja wczoraj i dzisiaj na wieczorny spacer. Spala od 21 do 8.30!! I to dlatego, ze to ja ja obudzilam

Aaha i wiem, ze zadna praca nie hanbi, ale ta oferta mnie rozwalila http://tablica.pl/oferta/poszukujemy...tml#850c9ee55d

Marsi jak badanie? Meneq jak tescik

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:32   #366
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka, ja na szybko tylko bo roboty kupe
gratki za biegi, spotkanka, zdjecia!
kciuki za II i wizyte(y)

ja spylam bo jutro siedze w komisji na spr wiec musze przestudiowac procedury i wyszukac sobie jakies extra super stroj
na 8 mam byc juz w szkole - toc to srodek nocy!

Sami - powodzenia!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:36   #367
marsi11
Zakorzenienie

Hello,

dziewczyny, jest!
widziałam serduszko!

trzęsłam się cała ze szczęścia na fotelu więcej w tym temacie nie umiem powiedzieć poza tym mam pełne ręce i buzie b o właśnie kończę słoik z pieczarkami marynowanymi z biedry
Cytat:
Meneq, czy to jest jakiś ocieplacz - kocyk?

wygląda jak odprowadzacz gazów

Silver, strasznie się ciesze,że już w domku

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Sami - powodzenia!!!!
dziękuję Pstryczku,że pamiętalaś
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 19:38   #368
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Pietraszko mejdbajbokeh (moje ulubione )
nie mogę się doczekać rodzinnej
Nie poznalam go!!
Robi sie podobny do Ciebie (oczy )

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Nawijko jak tak ostatnio czytałam o zwyczajach obiadkowych twojego tescia, to mi się cytat z co mi zrobisz jak mnie złapiesz przypomniał, aż musiałam go sobie odszukać proszę

"Ja to proszę pana, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę. No ubierasz się pan. W płaszcz jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? Do PKS mam pięć kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS. I zdąża pan? Nie, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i się nie zatrzymuje. Przystanek idę do mleczarni. To jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wiesz pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie wysiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny do Stadionu a potem to już mam z górki, bo tak...w 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu, to znaczy w robocie. I jest za piętnaście siódma! To jeszcze mam kwadrans. To sobie obiad jem w bufecie, to po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść tylko prosto do domu. I góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się. Jem śniadanie i idę spać."

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
jestesmy w domku. Dziś nas wypisali

Dziękujemy z Darią za wszystkie miłe słówka

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Cudnie

neti, przepraszam Cie, musialam nie zauwazyc. Cofnelam sie i juz wiem o co pytasz.
Nasz wozek to ten: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-br...110338136.html
Fakt, uwielbiam go, ale od poczatku jestem swiadoma, ze ma kilka wad.
M.in. nieregulowana raczka (dla wysokich osob bedzie srednio wygodny).
Ale urzekl nas wygladem, lekkoscia, latwoscia prowadzenia - jestesmy bardzo zadowoleni

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:38   #369
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jestem, jestem.
Dzis bylam zalatana: Yae+normalne obowiazki, jeszcze tz cos w gratisie dorzucil a na koniec pomagalam sasiadce, bo jeszcze sytuacji po wyjsciu ze szpitala nie ogarnia.
Czekacie na relacje, prawda?
Okresu brak. Test kupilam. Dziekuje za uwage.

rób

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
No straaaasznie czekamy, kciuki zaciśnięte, ojejeje denerwuję się

Laurko, skoro polecasz koniecznie wypróbuje

Lady, Pietraszko boski, kurde to cały TZ

Dziewczyny proszę dzis o kciuki o 18.40 ide podglądać fasolkę
aaaa i powiedzieliśmy już wszystkim ,teściowa bardzo szczęsliwa i synus starszy tez a tak się bałam ich reakcji
trzymałam, i jak?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Znam, niestety "transparentny" jest taki tylko z nazwy, bo na żywo jest bardzo ciemny i na pewno nie transparentny, bo wpływa na kolor podkładu. Dlatego ja go omijam szerokim łukiem, bo wyglądałabym jak murzynka.

no to widocznie moja cera go lubi bo mam bardzo jasną, chłodną cerę z piegami, ale takimi brudnymi, nie złotymi, i na suchą skórę bez niczego - pudru nie widać kompletnie, zero, musiałam ba bb cream rimmela położyć, dopiero coś widać. Ale absolutnie nie przyciemnia

O lemigo pytałaś, najfajniejsze butki cichobieżki, jakie miałam dla Agatki, właśnie od nich były fajne hasło mają: lemigo - let me go

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Lady Pietraszko cudowności (z początku myślałam, że to Hanna bokeh)
a i jest bardzo do Ciebie podobny

marsi kciuki za wizytę!!

meneq podziwiam za cierpliwość czekamy więc

Dziewczyny też załącza się waszym Dzieciom histeriusz jak macie wracać z placu zabaw etc? normalnie aż mi wstyd bo Hania zaczyna piszczeć, płakać i ani na ręce ani do wózka a jak już w wózku posadzę to zaczyna się wić jak wąż;p

Znamy, znamy, z Agatki ale minęło, Dorka jeszcze nie zaczęła, ale u nas też chyba inaczej, bo starsza siostra jest świetną rozrywką dla niej... To, co one zaczynają wyprawiać...

Dorotka nie schodzi sama z łóżka ani nie wchodzi, a uwielbiają obie na mojej rozłożonej sofie szaleć, nawet tylko siedzieć i książki przeglądać. Albo baję jakąś. No to Agatka zeszła, pod sofą położyła kołdrę, poduchy i pokazała Dorotce, gdzie ma schodzić

Cytat:

wreszcie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:39   #370
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Nancy, ale z Ciebie okropnica, taką zagwostke dziewczynom zapodac nie myslałas o załozeniu zeszytu ze złotymi radami t.? Taki poradnik dla młodych mam byłby hitem
chyba antyprzewodnik

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość

Musze się pochwalić, że zdecydowałam się w końcu na studia i to dzienne
Intensywnie szukamy domu do kupienia, mieliśmy ostatnio spotkania z doradcą w sprawie kredytu Kredyt w całości będzie na TŻ, ale dom na nas oboje, tak nakręciłam , żeby nie było
Gratulacje! O jakim kierunku myślisz??

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
I dzisiaj wstała 6:50 mam tylko nadzieję ż euda się to utrzymać dalej.
Ifwka powiedz Mała nie usypia w łóżeczku/na rękach itp? Tylko w wózku?

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pola wymyśliła sobie nową zabawę - w łazience wchodzi na kosz, z kosza na kibel, a stamtąd do papieru toaletowego, bo bliżej
w takich chwilach cieszę się, że Blanka nie potrafi się wspinać.

Cytat:

LAurko ciasto na maślance? ciekawe pierwsze słysze ale muszę spróbować, ja mam ciasto na pierogi wypróbowane i naprawdę super, Gessler też tak robi, klasycznie, maka,woda jajko i najważniejsze, przykryć gorącą pokrywką, wtedy jajko się wiąże z mąką, super takie plastycznie ,ekstra
mogłabyś podać dokładne proporcje?
Stary 2014-03-31, 19:44   #371
pstryczek84
Zakorzenienie

Marsi - super wiesci!!!
az mnie ciary przeszly jak doczytalam o serduszku...
jejku, nowe zycie jest w Tobie

Silver - cudnie ze juz w domku!

Bijkorka, fajnie z tymi studiami! na co sie wybierasz?

dobra, ja zmykam
spokojnej nocki!!!!

meneq - TESTUJ!!!!!!!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 19:48   #372
blogerka
Wtajemniczenie

Black - co sądzisz o podkładach z MAC-a skoro już jesteśmy w temacie
Siostra kupiła jakiś - nazwy już nie pamiętam i powiem tak, u niej wyglądało to jakby makijażu nie miala, ale w takim pozytywnym sensie, wyglądałą świeytnie. Malowała ją dziewczyna w sklepie przed zakupem. Ja się tym pomazałam i nie pokryl mojej skóry idealnie - siostra wzięła taki słabo kryjący, bo nie miała potrzeby brać "cięższego". No ale mimo to byłam zachwycona. Próbowałam chyba większości z tej średniej półki czyli jakieś lorealne, burżuje, maxfactory itd. Ten MAC mimo, że krył śtednio to w końcu czułam, że nie mam jakieś ciężkiej mazi na facjacie. Czułam, że moja skóra oddycha, tak jakbym miałą jakiś świeży krem a nie podkład.
Jestem ciekawa Twojej opini na temat kosmetyków tej marki.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Marsi - gratulacje, bo chyba nie miałam jeszcze okazji Ci składać.
Jak przeczytałam releacje z dzisiejszej wizyty to, aż się łezka zakręciła i pozazdrościłam przez chwilę. Ale Ty tak pięknie piszesz o swojej ciąży , że pewnie większości z nas zbiera się na sentymenty
Stary 2014-03-31, 19:49   #373
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Marsi...suuuuuuper!

Nawijko dziękuję, kurde tz wysoki-musi byc regulacja więc odpada...czytam i czytam i szukam i nie wiem jaki.fajny ten britax, ale rączka go dyskwalifikuje:banghead:
Musze znaleźć podobny...

Dzięki BLACK..tyko czy na pierwsze buciki to nie muszę miec sztywnych do kostki?SZAJKA ekspercie, pomozesz?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:51   #374
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Spaliśmy od 20.30 do 9 nowego czasu z jedną pobudką koło 2-3??? Nie wiem bo nie bylam w stanie wstać M. wstał nakarmił, druga pobudka o 6.30 i spanie do 9 dziecię się zlitowało nad matką
może pogadałabyś z Blanką, żeby się nade mną zlitowała?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Fajnie że mu się spodobało Ja kupiłam w sobotę w pepco wiaderko +łopatka i grabki
my właśnie też mamy z pepco i Blanka świetnie się bawi.
U nas na osiedlu jest w ogóle taki zwyczaj, że rodzice kupują jakieś drobiazgi do piaskownicy i zostawiają je tam, takie wiecie, tanie bzdurki, żeby dzieci miały więcej zabawek więc te z pepco idealnie się nadaja, bo kolorowe i cena ok.

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Fewciu, Laurko możecie tak łopatologicznie wytłumaczyć jak wy te kiełki hodujecie?

Laurko do nas też fotelik w piątek dotarł, ale że my na wyjeździe to dzisiaj mam nadzieje, że odbędzie się testowanie, oby młodzież załapała bakcyla!
wyparzam słoik, wsypuje nasiona, zalewam wodą na ok. 5h , wylewam wodę, nakładam gazę, zakręcam słoik i stawiam w zacienione miejsce, codziennie przelewam wodą raz lub dwa. Po trzech dniach mam pyszne kiełki
Stary 2014-03-31, 19:54   #375
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45833159]
Dorotka nie schodzi sama z łóżka ani nie wchodzi, a uwielbiają obie na mojej rozłożonej sofie szaleć, nawet tylko siedzieć i książki przeglądać. Albo baję jakąś. No to Agatka zeszła, pod sofą położyła kołdrę, poduchy i pokazała Dorotce, gdzie ma schodzić
[/QUOTE]
Jaka kochanaaa

Black fajne te granatowe

marsi, ale supeeeer!!

Widze, ze sporo z nas uczeszcza juz na place zabaw.
My tez, zwlaszcza, ze plac zabaw jeszcze dziala na mojego syneczka uspokajajaco - stoi przy lawce i z otwarta buzia oglada inne dzieci nieporuszajac sie o krok mila odmiana

Chcialam sie Was zapytac jak Wy przy maluchach jestescie w stanie robic takie pracochlonne obiady jak np pierogi. A Deli to mnie juz w ogole zastanawia gdzie ona chowa Amelke jak co rusz takie pysznosci robi
Ja przy moim Kubie nie jestem w stanie zrobic bez marudzenia/ciagniecia za nogawke/wrzaskow tak banalnego dania jak ryz+warzywa z patelni polane sosem czosnkowym

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-03-31 o 19:58
Stary 2014-03-31, 19:54   #376
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45833159]
no to widocznie moja cera go lubi bo mam bardzo jasną, chłodną cerę z piegami, ale takimi brudnymi, nie złotymi, i na suchą skórę bez niczego - pudru nie widać kompletnie, zero, musiałam ba bb cream rimmela położyć, dopiero coś widać. Ale absolutnie nie przyciemnia

O lemigo pytałaś, najfajniejsze butki cichobieżki, jakie miałam dla Agatki, właśnie od nich były fajne hasło mają: lemigo - let me go [/QUOTE]

No bo puder na suchej skórze (bez niczego pod spodem) się nie utrzyma, 90% produktu opadnie już przy aplikacji, a reszta zaraz potem. Więc nic dziwnego, że nie przyciemnia w takiej sytuacji... Ja nie mówię, że to zły puder, ale zapominają o takich białych ścianach, jak ja.

Co do Lemigo, to właśnie to hasło mnie urzekło, boskie.

Cytat:
Pewnie chodzi Ci o MAC Face And Body? Z tej serii uwielbiam biały, fantastycznie rozjaśnia inne podkłady i poprawia ich właściwości. Akurat mi się skończył, muszę kupić... Ale jeśli o ten własnie chodzi, to polecam go bardzo, bardzo.

A co do tej marki tak ogólnie, to mają i dobre, i kiepskie produkty - np nie rozumiem zachwytów na temat ich rozświetlacza Mineralize, tak zachwalany na necie, a składa się z drobin brokatu - nie dorasta do pięt Mary Lumanizerowi od theBalm... Także - w przypadku tej marki jest tak samo, jak z każdą inną. Są dobre produkty, są złe - tylko u nich wszystko jest drogie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:55   #377
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Misia, takie spuchniete i poranione:p ale jutro mam nadzieje bedzie lepiej.

Kuuuurde musze siasc do papierow dobijcie mnie.....

Ultra, zazdroszcze wanny, my tylko prysznic mamy, tez mi sie chce takiej kapieli
Gratuluje ekspresu!

Kurde, malz mial skonczyc juz prace w domu po godzinach i co? Wlasnie w jednej rece blackberry w drugiej laptop sluzbowy i taka tez siade do papierow bo co mam robic.....

Wysłane z mojego GT-P3110
mój wrócił z pracy 5 minut temu od 7 rano.

Cytat:
Hello,

dziewczyny, jest!
widziałam serduszko!

trzęsłam się cała ze szczęścia na fotelu więcej w tym temacie nie umiem powiedzieć poza tym mam pełne ręce i buzie b o właśnie kończę słoik z pieczarkami marynowanymi z biedry

wygląda jak odprowadzacz gazów

Silver, strasznie się ciesze,że już w domku

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

dziękuję Pstryczku,że pamiętalaś
cudownie a który tydzień dokładnie?
Sami jutro zdaje egzaminy? powodzenia!

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-31, 19:57   #378
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No bo puder na suchej skórze (bez niczego pod spodem) się nie utrzyma, 90% produktu opadnie już przy aplikacji, a reszta zaraz potem. Więc nic dziwnego, że nie przyciemnia w takiej sytuacji... Ja nie mówię, że to zły puder, ale zapominają o takich białych ścianach, jak ja.

Co do Lemigo, to właśnie to hasło mnie urzekło, boskie.

Pewnie chodzi Ci o MAC Face And Body? Z tej serii uwielbiam biały, fantastycznie rozjaśnia inne podkłady i poprawia ich właściwości. Akurat mi się skończył, muszę kupić... Ale jeśli o ten własnie chodzi, to polecam go bardzo, bardzo.

A co do tej marki tak ogólnie, to mają i dobre, i kiepskie produkty - np nie rozumiem zachwytów na temat ich rozświetlacza Mineralize, tak zachwalany na necie, a składa się z drobin brokatu - nie dorasta do pięt Mary Lumanizerowi od theBalm... Także - w przypadku tej marki jest tak samo, jak z każdą inną. Są dobre produkty, są złe - tylko u nich wszystko jest drogie.
Tak, dokładnie o ten mi chodzi. Siostra płaciła aż 140 zł :O ale w sumie za 120 ml chyba, wiec np. w porównaniu do takiego tevlonu chyba nie jest najgorzej.
A ten :biały: o którym wspomniałaś to w jaki sposób go używasz z innym podkładem?
Stary 2014-03-31, 20:04   #379
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45827456]
Dziewczyny, ma któraś puder max factora creme puff? transparentny sobie kupiłam.
[/QUOTE]
ja mam, lubię.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jestem, jestem.
Dzis bylam zalatana: Yae+normalne obowiazki, jeszcze tz cos w gratisie dorzucil a na koniec pomagalam sasiadce, bo jeszcze sytuacji po wyjsciu ze szpitala nie ogarnia.
Czekacie na relacje, prawda?
Okresu brak. Test kupilam. Dziekuje za uwage.
tylko tyle?

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A propos okresu: u mnie po 1@ od porodu już tydzień temu powinien przyjść kolejny @.
Czy któraś z mam kp miała tak, że przyszedł @ a potem znowu cisza?
ja nie kp, ale po porodzie w końcu mam regularny @. Cykl równo 28 dni.

Cytat:
Dziewczyny też załącza się waszym Dzieciom histeriusz jak macie wracać z placu zabaw etc? normalnie aż mi wstyd bo Hania zaczyna piszczeć, płakać i ani na ręce ani do wózka a jak już w wózku posadzę to zaczyna się wić jak wąż;p
tak, Mała uwielnia plac zabaw, dzieci, piaskownić i huśtawki

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
kocham ruskie calym serduszkiem <3 najlepsze odsmazane, z cebulka

Ladna pogoda, ale co mi po pogodzie jak jestem bezrobotnym spaslakiem
Bylam dzis zdac rzeczy i odebrac swiadectwo pracy tak mi zle
A w weekend wyslalam az 1 cv tyyyle ofert...
ruskich nie lubię

Przytulam mocno

Cytat:

jakie wspaniałe wieści!!!!!

Cytat:
Hello,

dziewczyny, jest!
widziałam serduszko!

cudownie!!! TŻ był z Tobą?

Trzymam kciuki za S.!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 20:06   #380
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Chcialam sie Was zapytac jak Wy przy maluchach jestescie w stanie robic takie pracochlonne obiady jak np pierogi. A Deli to mnie juz w ogole zastanawia gdzie ona chowa Amelke jak co rusz takie pysznosci robi
Ja przy moim Kubie nie jestem w stanie zrobic bez marudzenia/ciagniecia za nogawke/wrzaskow tak banalnego dania jak ryz+warzywa z patelni polane sosem czosnkowym
nie robię pierogów, po prostu czekam aż z P. się zgramy tak, by zabrał obie dziewczyny z domu na dwór

Cytat:

powodzenia!

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Marsi, popłakałam się strasznie się cieszę!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:07   #381
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

No cóż, nie chcecie ze mną rozmawiać, to idę pać

Spokojnej nocy!
Stary 2014-03-31, 20:07   #382
iffonka7
Zadomowienie

hej, jestem padnięta ledwo co na oczy widze

chciałam tylko powiedzieć że moja 5 milimetrowa kruszynka ma się wspaniale a jej serduszko tak cudownie bije

p.s. silver bardzo sie ciesze ze już jesteście w domu
Stary 2014-03-31, 20:08   #383
Delicjanka
Zakorzenienie

Nawijka-kwestia organizacji ;p jak robie pierogi rozkladam sobie w czasie jak wstaniemy(Amelka ma zazwyczaj dobry humor) to ogarniam farsz ;p ...Przed drzemką Amelki wyrabiam ciasto tzn wsypuje wszystko do robota i on sam mi wyrabia...;p Amelka zasypia..a ja biore lapka do kuchni..włączam film... i lepie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 20:10   #384
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dokładnie o ten mi chodzi. Siostra płaciła aż 140 zł :O ale w sumie za 120 ml chyba, wiec np. w porównaniu do takiego tevlonu chyba nie jest najgorzej.
A ten :biały: o którym wspomniałaś to w jaki sposób go używasz z innym podkładem?
Taka cena za tę pojemność jest wg mnie bardzo dobra - bo za 30ml (tyle ma zazwyczaj podkład) płacimy tutaj tylko 35zł. Opłaca się, zdecydowanie. Ja miałam właśnie 120ml i wykończyłam go z miesiąc temu, czy jakoś w tych okolicach - miałam go ponad 2 lata. Nic się z nim nie działo, cały czas tak samo się sprawował.

Po prostu go mieszałam z innymi podkładami na ręku (albo jakiejś podkładce) i to na buzię. Dzięki temu, od czasu do czasu mogłam użyć Wake Me Up Rimmela czy innych. Teraz mam biały Stargazer, bo akurat nie mam funduszy na MAC, ale też jest fajny, tylko gęsty i mocno kryje, więc zamiast robić z podkładu lżejszą i jaśniejszą wersję, robi jaśniejszą, ale nieco cięższą.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-03-31 o 20:11
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:12   #385
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Blogerko, ja używałam kosmetyków maca są super ale akurat podkładu face and body nie zmęczyłam i umarł sobie rozwarstwiając się gdzieś w szpargałach, był za duży i potem ta leista konsystencja przestała mi pasować
ale fakt jak mnie na miejscu pomalowali to woooow
co do samej marki- kpuję szminki tylko i wyłącznie MAC moim zdaniem najlepsze na świecie i te czerwienie, ech

Cytat:

kochana dziś równo 6 tydzień

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
ruskich nie lubię

Przytulam mocno

jakie wspaniałe wieści!!!!!

cudownie!!! TŻ był z Tobą?

Trzymam kciuki za S.!
też nie lubię ruskich, wolę z mięsem i z kapuchą i z grzybami
na badaniu byłam sama, na połowkowe wezmę meża

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

chciałam tylko powiedzieć że moja 5 milimetrowa kruszynka ma się wspaniale a jej serduszko tak cudownie bije

cudownie
ech......wzruszam się

Szajka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:12   #386
Delicjanka
Zakorzenienie

Nawijka-kwestia organizacji ;p jak robie pierogi to rozkladam je sobie w czasie jak wstaniemy(Amelka ma zazwyczaj dobry humor) to ogarniam farsz ;p ...Przed drzemką Amelki wyrabiam ciasto tzn wsypuje wszystko do robota i on sam mi wyrabia...;p Amelka zasypia..a ja biore lapka do kuchni..włączam film... i lepie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:16   #387
Konto usunięte

Iffonko, cudownie rośnijcie zdrowo!
Stary 2014-03-31, 20:18   #388
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-31, 20:20   #389
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45833824]nie robię pierogów, po prostu czekam aż z P. się zgramy tak, by zabrał obie dziewczyny z domu na dwór
[/QUOTE]
A jak sie nie zgracie to nie jecie?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nawijka-kwestia organizacji ;p jak robie pierogi rozkladam sobie w czasie jak wstaniemy(Amelka ma zazwyczaj dobry humor) to ogarniam farsz ;p ...Przed drzemką Amelki wyrabiam ciasto tzn wsypuje wszystko do robota i on sam mi wyrabia...;p Amelka zasypia..a ja biore lapka do kuchni..włączam film... i lepie
I chyba masz torpede w reku, ze tak szybko Ci idzie

Z żalu, ze u mnie sie nie da biore sie za ciastka Hit

Stary 2014-03-31, 20:21   #390
Konto usunięte

Nawijko, jemy, bo 100m od naszego domu otworzyli nam pierogarnię
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości