|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
http://allegro.pl/duuze-litery-3d-30...103787412.html A takie ![]() Chyba że o auto chodziło Ci ![]() Cytat:
![]() Kiedy kolejne usg? Chyba jednak zmienię szpital w którym chciałam rodzić. Będę próbować w tym szpitalu co oficjalnie można wykupić położną i wszystkie sale są do porodów rodzinnych. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-03-31 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Nie nastawiaj sie bo zawsze może być tak jak u mnie, że miejsca nie ma i każą jechać gdzie indziej
![]() |
#1683 | ||
Zakorzenienie
|
No, tak..
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A powiedz.. Czy sytuacja z tetnem Dzidzi juz sie ustabilizowala?? Cytat:
![]() ![]() ![]() A porod rodzinny to moje marzenie, no ale maz nie chce o tym slyszec poki co... Boi sie, ze taki wielki facet, a zemdleje i jego meska duma na tym ucierpi.. ![]() ![]() U mnie poczatek cyklu, a tempka na poziomie tych z drugiej fazy... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No poród rodzinny to moje marzenie. Mąż chętny ![]() Tyko żeby miejsce w szpitalu było ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Wtajemniczenie
|
Kobitki kochane jutro rano histeroskopia. Prosze o kciuki bo pecha na koniec miesiaca mialam pokaznego i mam nadzieje ze od jutra koniec !
![]() Odezwe sie wiecej jak bede na kompie. Calusy:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
Witam. Znowu łapie mnie przeziębienie, ale tak poza tym wszystko ok. Czuję się dobrze i od wczoraj dość dobrze czuję maleństwo, czyli jestem już pewna gdzie jest chociaż nie potrafię go wyczuć ręką. Jejku jakie to wspaniałe uczucie
![]() Wczoraj rozmawialiśmy z TŻ o imionach i doszliśmy do pewnego kompromisu. Na Krzysia niestety nie chcę się zgodzić ![]() Agatko ostatnio dużo myślę o Tobie i czekam z niecierpliwością na wszelkie informacje od Ciebie. Panika dużo zdrówka. Iza ![]() meire kciuki za starania, mam nadzieję , że szybko się uda. Monika ![]() Jeszcze tyle chciałam napisać... i zapomniałam co komu ![]()
#1687 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kucyku ja też bym wolała sobie za poród zapłacić Agatka ja cały czas myślę o Tobie i wiem że się stresujesz. Mam nadzieję że niedługo się uspokoisz Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Kucyk nie bedziesz wiedziala ile masz cm i watpie zebys ryzykowala do 7-8... ja na takim etapie raczej nie dalabym juz rady jechac do szpitala. Poza tym czesto z 7cm do10 jest za krotki czas.
Przy mnie dziewczyna z 5 do 10cm doszla w 5 min Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kucyku ![]()
![]() |
#1690 |
Rozeznanie
|
Hej
wpadłam na chwilę Tż wrócił wczoraj wieczorem, ale jak na złość mnie i Małą rozłożyło przeziębienie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Podoba mi się Wojtek i Mija ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
Konto usunięte
|
To jest mija czy mia ?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja jestem krotko po anginie i antybiotyku.. ![]() ![]() Dziekuje za kciuki.. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na myśl mi nawet przyszedł poród w domu ale to za duże ryzyko jeżeli chodzi o dziecko. W dodatku mam przeciwwskazanie bezwzględne do porodu domowego. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zadomowienie
|
Może być tak i tak. W oryginale jest Mia, ale można wprowadzić formę polską fonetyczną Mija i tak mi się bardziej podoba.
#1696 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | ||
Zakorzenienie
|
tak, dzięki niemu nawet nie myślałam za bardzo.. nie miałam czasu. dopiero wieczorem jak położyłam go spać..
Cytat:
Cytat:
![]() nam położna w SR mówiła o regularnych skurczach chyba co 5 minut, żeby jechać, ale i tak nastawiałam się na jechanie wcześniej w razie czego. trzymamy kciuki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
Super że już czujesz maleństwo ![]() Cytat:
Powodzenia ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowiej ![]() ![]() Dobrze, że Michaś czuje się ok ![]() ja pamiętam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja mam kiepski dzień, dziś w poczekalni u gina było małżeństwo z takim na oko 2 letnim berbeciem, pani z dość pokaźnym ciążowym brzuszkiem okropnie zapłakana, mąż próbujący ją wesprzeć. Jak wyszli z gabinetu to on też nie krył już łez... I na pewno nie były to łzy szczęścia... Jak o tym myślę to mam łzy w oczach - to wszystko takie niesprawiedliwe ![]() I jeszcze ten mały człowiek, który nie wiedział co się dzieje... Serce mi pęka jak o tym myślę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
No niby jak masz akcje rozkręconą na maksa to spoko, ale jak tak jak ja musiałam sie zgłosić po terminie to już mnie nie przyjeli....
z resztą średnio potraktowali (min domagałam się na papierze, ze byłam, że mnie zbadali i że mnie odsyłają to nie chcieli mi nic wystawić, w końcu lekarz z łaski nabazgrał coś tam odręcznie. Wyszłoby na to ze formalnie mnie tam nigdy nie było, a nastraszył mnie małą ilością wód i starym łożyskiem kazał zgłosić sie gdzie indziej) a koleżanka przyszła na izbę po odejściu wód i ze skurczami to ją chcieli odesłać gdzie indziej (ale miała tam znajomego więc ją przyjęli) ciekawe bo twierdzi ze były spokojnie miejsca... Ja trafilam w końcu na Brochów, zupełnie inne podejście do mnie jako pacjentki... Z tym gdzie są miejsca to różnie jak bylam na Borowskiej z poronieniem to wolne miejsca były na Klinikach, a jak byłam po terminie na Kamieńskiego to znów odesłali mnie albo na Brochów albo Borowska... Byłam na wszystkich izbach przyjęć (Borowska i Kliniki z poronieniem, Kamieńskiego i Brochów po tp) i tylko Kamieńskoego zrobiło mna mnie złe wrażenie, może to na zasadzie ze wszyscy tam biegną i było dużo osób, ale wielo godzinne oczekiwanie, zamiast dzień dobry to tekst "od razu mówie nie mamy miejsc, nawet jak będzie koniecznosc to pani nie przyjmoemy" bałagan, znikający lekarz, brak jakiegokolwiek potwierdzenia ze byłam - mój lekarz mnie uczulał zeby jesli chcą mnie odesłac to bym miała to na papierze (np na Borowskiej lekarz wypełnial ten swoj zeszycik i ja sie podpisywalam ze świadomie rezygnuje z hospitalizacji, z racji braku miejsc oferował mi przewóz karetką ale nie chciałam) mocno mnie to zniechęciło, do tego ja akurat byłam zwiedzic oddział latem, mijałam oddział poporodowy i tam jest ciasno, duszno i duży tłok choć znów Brochów ma łazienki na korytarzu ![]() Ja sie Brochowa bałam bo ma tylko dwie sale do porodu rodzinnego, a tym czasem byłam na oddziale porodowym ponad 24h i kobiety jesli przyjeżdzały to same i rodziły dobrowolnie na sali ogólnej, nie było ich dużo jedna max dwie na raz, sale do porodów rodzinnych były puste, jak gadałam z położnymi to ponoć żadko by byly obie zajęte, ale znów położne na patologii chyba były fajniejsze niz na porodówce ja miałam cc wiec o porodzie i tym jak tam jest nie powiem :P kolejne cc pewnie znów tam będę chciała mieć ![]() Najlepiej się przejechać zwiedzić, zajrzeć
#1701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana a Ty miałaś wizytę? I jak co nowego? Nic nie piszesz.
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
![]() Miałam ale u mnie nic nowego poza tym, że wszystko mi się z cyklem pokiełbasiło... A do tego meczę się z infekcją, którą niby już opanowałam ale dostałam antybiotyk. Mam teraz wziąć znów duphaston bo inaczej o @ mogę zapomniec, potem zbadać prolaktynę i jak będzie ok to będziemy owu stymulować. Więc w sumie nic ciekawego... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1703 |
Konto usunięte
|
Rena mogłabyś mi napisać, jak krok po kroku zasadzić rzeżuchę? Wiem, że to zadanie na poziomie podstawówki, ale ja już zapomniałam, a w tym roku kupiłam i chciałam na ligninie posadzić.
U nas bosko, Artur nie chce nic pić. TŻ jutro idzie do szpitala na badania i być może będzie musiał tam kilka dni poleżeć... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zadomowienie
|
Hope kciuki zaciśnięte. Pech jest po to, żeby później było lepiej.
Perse pytanie nie do mnie ale odpowiem. Układasz ze 2 warstwy ligniny, polewasz wodą i równomiernie posypujesz nasionami rzeżuchy. Nie możesz dopuścić do zbyt mocnego przesuszenia podłoża. Zdrowia dla męża i oby nie było to nic poważnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko ![]() Cytat:
To ja już nie wiem gdzie... Na dodatek brochów będzie od czerwca w remoncie i będzie o 1/4 mniej miejsca we Wrocławiu do rodzenia... ![]() Może jednak Borowska... Tam znam każdy kąt, kojarzę lekarzy, no i neonatologie mają 3 stopień a na Kamińskiego tylko 2.. Na borowskiej podobno najlepiej badają dziecko (tak mi położne mówiły). [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45836657] TŻ jutro idzie do szpitala na badania i być może będzie musiał tam kilka dni poleżeć... ![]() Trzymajcie się ![]() ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
Kochane,melduję, za 4 dni moja ciąża otrzyma miano "donoszonej" poki co dalej leżę, wstaje tylko do toalety. Ale jak sie wypuszczę do kuchni albo na taras
![]()
#1708 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45836657]U nas bosko, Artur nie chce nic pić.
TŻ jutro idzie do szpitala na badania i być może będzie musiał tam kilka dni poleżeć... ![]() witam w klubie, Jakub nie chce kaszy rano jeść, w ogóle w krzesełku usiedzieć nie chce, wygina się na wszystkie strony, karmienie przestało być takie fajne. trzymam kciuki za tż, zdrowia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45836657]
U nas bosko, Artur nie chce nic pić. TŻ jutro idzie do szpitala na badania i być może będzie musiał tam kilka dni poleżeć... ![]() trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego ![]() oby ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1710 |
Konto usunięte
|
Hej!
Monika ja bym rano kaszkę Arturowi mogła robić na jakichś 70 ml wody... Przy większej ilości się krzywi. A dziś się napiął (chyba kupka szła) i zwymiotował część. Tak, że jest super.. Na szczęście z posiłkami jako tako nie ma większego problemu, gorzej z tym piciem, dostaję już czegoś jak za nim latam z butelką. Myślę o tym bidonie, o czymkolwiek, żeby cokolwiek pociumkał chociaż, Niekapka nie łapie, owszem, uwielbia się nim bawić, walić o tacę, obracać na wszystkie strony, ale przyłożyć do buzi, żeby pić? ![]() I wygina się też czasami, wczoraj mi na spacerze pierwszy raz zrobił trochę cyrk, bo zaczął marudzić, podnosić się, płakać.. Ja nie jestem przyzwyczajona do takich akcji, a byłam oczywiście objuczona jak wielbłąd zakupami i pędziłam z wózkiem do domu. TŻ na szczęście nie zostaje w szpitalu, ale co dalej to nie wiem... A i dałam Artkowi wczoraj jogurt z Hippa, jadł aż mu się uszy trzęsły, więc jak skończymy słoik, to kupuję normalne jogurty. I teraz mam dwa pytania: 1. jak podajecie jogurt z lodówki dziecku? Odstawiacie porcję, żeby się trochę ociepliła? Bo chyba w kąpieli wodnej podgrzać to nie bardzo, nie?:/ Ile trzymać w lodówce? 2. jak z soczkiem? W zasadzie to samo pytanie - można podgrzać w kąpieli wodnej? Ile można trzymać w lodówce? Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-04-01 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.