Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 20:10   #1951
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
mam pytanie odnośnie zaproszeń.
moja kuzynka ma dziecko, ale nie ma męża czasami się z kimś spotyka. jak mam wypełnić jej zaproszenie?
np. Monika (ona) oraz Kamil ( dziecko ) Nowakowscy z osobą towarzyszącą ? bo jakoś dziwnie to brzmi...
ja bym wpisala Monike Nawakowska z os tow i Kamila

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:15   #1952
cude
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

bachara,

Magheru, pracowicie

kiss12550

kasia1201, u nas na szczęście katering daje

iliy

TysiaBB1989, ja bym napisała Ona z osobą towarzyszącą wraz z Kamilem. Ewentulnie wpisać ją i dziecko, a przy wręczaniu zaproszenia powiedzieć, że jeśli chce kogoś zabrać, to jak najbardziej może

I ja też z pytaniem zaproszeniowym... Moja siostra cioteczna, rozwiedziona (na ostatniej imprezie rodzinnej była sama), 2 dzieci - 18-22 lata. Mama mówi, żeby napisać Sz. P. Rodzinę XXX. Ale sama już nie wiem, może dać dzieciakom zaproszenia oddzielne i jej oddzielne?
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:19   #1953
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
I ja też z pytaniem zaproszeniowym... Moja siostra cioteczna, rozwiedziona (na ostatniej imprezie rodzinnej była sama), 2 dzieci - 18-22 lata. Mama mówi, żeby napisać Sz. P. Rodzinę XXX. Ale sama już nie wiem, może dać dzieciakom zaproszenia oddzielne i jej oddzielne?
Skoro "dzieciaki" są pełnoletnie, to ja bym dała im osobne zaproszenia

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:26   #1954
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
pokaż buty!
http://dance-artis.pl/model-ds-2.html
te sa jak widac cos ala pudrowy roz, moje beda ecru

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:27   #1955
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
ja bym dała osobno zaproszenie, w końcu duzi już są .
Stary 2014-03-31, 20:32   #1956
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

mimi_77,
mala_czarna_21,
Lemon_Drop,
Kaigara,
cude, dziękuję kochane nawet nie wiecie jak się cieszę

missmalezji buciki extra

cude zgadzam się z TysiaBB1989 i kroooliczek89 też bym dała osobne zaproszenia skoro są już pełnoletni

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-31 o 20:33
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:49   #1957
kiss12550
Zadomowienie

Bachara- gratuluję Dja

Enzunio, Godzia - tylko 2 miesiące , jak zazdroszczę

Anka –ciekawy pomysł z tym podziękowaniem dla rodziców , nie spotkałam się jeszcze z takim

Mojakaren , Hihihi,Lemon_Drop,Anesthe sia,Missmalezja,Enzunio, Cornflower_girl,Kasia, Czekooczekolada,Mimi , Mala_czarna,Mysza93,Cashm ere,-dziękuje za opinie

Kulbensikowa- dużo zdrówka

Missmalezja- gratuluje rezerwacji fryzjerki! Ja niestety byłam dzisiaj u jednej najbardziej polecanej u mnie i okazało się ze na sierpień planuje urlop , to dobra znajoma mojej świadkowej wiec powiedziała ze jeżeli tylko okaże się że termin urlopu się przesunie czy coś od razu da znać , ale co z tego jeżeli będzie wiedziała na 100 % dopiero pod koniec czerwca

Mojakaren- nie zazdroszczę przygód z tą poradnią, coś nie macie do niej szczęścia

Kasia – ja też będę kupowałą organzę na stół , planuję mieć ich 7 (razem z naszym stołem) i wezmę chyba 4 rolki , w sumie też za bardzo nie wiem jak to liczyć , najlepiej byłoby chyba zmierzyć długość stołów i dodać jakieś dodatkowe metry na marszczenia

Czekooczekolada – pocieszaj się że lepiej robić coś dokładnie niż na odwal (chociaż mnie też by pewnie już nosiło )

Iliy- super że to co najważniejsze masz załatwione

Mimi – skoro nikt nie wie o jej ślubie cywilnym to myślę że nic się nie stanie jeśli wyślesz zaproszenie o takiej treosci,a co do Twojego ostatniego pytania też zastanawiałam się nad takimi osobami , stwierdziałam że dla nich powinno być zaproszenie z naszym zdjęciem co by wiedzieli do kogo idą ostatecznie jednak daleko nie mieszkają więc osobiście zawieziemy z Tżtem im zaproszenia- przynajmniej przypomną sobie jak wyglądam

Kroooliczek- właśnie takie obrączki najbardziej mi się podobają

Kaigara – pochwalisz się bielizną

A co do wyboru sukni , pani była baaardzo miła, miała w salonie wszystko , buty, biżuterię – tak więc od razu ubrała mnie we wszystko , a suknia która mi się spodobała akurat była w moim rozmiarze, nawet pani stwierdziła ze jest jak na mnie szyta- to przeznaczenie tyle tylko że cena ostudziła mój zapał 3600 kosztuje a ja maksymalnie chciałam wydac 2500 , wiec postanowiłam że oddam swój los w ręce krawcowej ( na szczęście sprawdzona przez wiele panieni młodych , tak więc mam nadzieję ze nie będę rozczarowana ) w załączniku przesyłam siebie w sukni , wybaczcie mój wygląd zależało mi tylko na tym żeby ująć suknie
P.S mam nadzieję ze da się usunąc załączniki, nie chce żeby Tz przypadkiem dojrzał suknię

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2014-04-03 o 17:04
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:54   #1958
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Co wymyśliliście?
edit: doczytałam z jajem
Gratki za poradnię w Lublinie robiliście?
120 km od Lublina w naszej rodzinnej miejscowości

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
anka Bardzo fajny prezent - mam nadzieję, że szybko znajdziesz kogoś, kto je świetnie wykona
dziękuję mamy już upatrzonego wykonawcę ten . Z pracy zamawialiśmy u niego karykatury, może uda mi się jutro zdobyć zamawianej przez nas karykatury to pokażę

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
No to chciałam się pochwalić że mamy godzinę czyli:

13.09.2014 godz 16.00
gratuluję fajnie, że podeszli do sprawy w ten sposób i nie robią problemów

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
A propo fo pa - napisaliśmi zaproszenie dla jednej mojej kuzynki , dośc bliska ale nie utrzymujemy mocno kontaktów. Napisąłam " x z osobą towarzyszącą". Ostatnio jedna ciotka mi powiedziała, że X wzięła miesiac temu CYWILNY ŚLUB o ktorym wiedziała tylko jej matka i chyba rodzice męża.. Nikogo nie zaprosili i nikomu nie powiedzieli. I co mamy teraz zrobić? Niby nie wiem o tym wiec jak wyślę zapro pierwotne to chyba nie będzie wtopy. Zreszta jej zaproszenie to formalność, i tak nie przyjdzie...

Swoją drogąpytanie: jak zaprosić osoby, ktore widziałam z 10 lat temu i one mogą nie wiedziec jak wyglądam i że ja to ja? Pocztą? Mimo, że mieszkają 10 km ode mnie?
Nie przejmuj się kuzynką, skoro nie powiedzieli nawet najbliższej rodzinie to skąd niby mieliście wiedzieć.

Nie możecie pojechać z zaproszeniem razem z mamą/babcią? Może wtedy bardziej Was skojarzą. Ewentualnie jeżeli będziecie dzwonili aby się zapowiedzieć to przedstawisz się, że nazywasz się XY i jesteś córką AZ. Nie wysyłałabym tak blisko pocztą.

Cytat:
moja kuzynka ma dziecko, ale nie ma męża czasami się z kimś spotyka. jak mam wypełnić jej zaproszenie?
np. Monika (ona) oraz Kamil ( dziecko ) Nowakowscy z osobą towarzyszącą ? bo jakoś dziwnie to brzmi...
wpisałabym Monika Nowakowska z osobą towarzyszącą i synem Kamilem

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Sama mam taką sytuacje z bratem ciotecznym (chrzestnym!) tylko że jego córkę wychowuje mama małej (on ją widzi w weekendy) i nie wiem czy mam ją wpisywać na zaproszeniu ( w sensie dziecko) czy tylko jego zaprosic i wspomniec przy dawaniu zapro ze może mała wziąc?
Myslałam żeby wpisać Tomasza z os. tow i córką Alicją
wpisałabym małą w zaproszeniu Widzę po dzieciach w rodzinie, że im sprawia radość jak wpisani

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Jestem załamana.
Wybraliśmy dwa wzory obrączek. Oczywiście ja skłaniałam się ku jednych, TŻ ku drugich. Komrpomis żaden Ale, że teraz ja ma ciut bardziej decydujący głos (P. miał głos ostateczny w sprawie zaproszeń). W salonie mieli się dowiedzieć, czy można zmienić ich grubość z 4 mm na 5 mm dla TŻ i pozmnieniać kolory złota, bo w tym oryginalnym wzorze nam nie pasowało. No i da się, ale w tym wzorze, który woli TŻ. A te co mnie się podoba to nie zmieniają
Może spróbujcie u innego jubilera lub wykonanie obrączek u złotnika na podstawie wzoru?

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
bardzo fajny pomysł! też się nad tym zastanawiałam. Znajomi dali swoim rodzicom takie karykatury w prezencie, nie widziałam ich, ale z tego co wiem, to fajnie wyszły
dziękuję

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam ją zdjęcie na modelce podczas targów ślubnych
Na pierwszym zdjęciu to 2 od lewej
b. ładna sukienka, gratuluję zakupu
Edit: wyglądasz w niej rewelacyjnie, piękna z Ciebie Panna Młoda będzie
W ogóle PM 2014 będą najpiękniejszymi Pannami Młodymi ever

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
pewnie, że super pomysł!
właśnie ja chcę poprosić TŻ żeby naszym rodzicom namalował portrety, ale boję się, że nie wystarczy mu czasu
dziękuję

kulbensikowa kuruj się kochana i wracaj do nas szybciutko

Cytat:
Skoro obydwoje są pełnoletni dałabym im osobne zaproszenia

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-03-31 o 20:57
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:55   #1959
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Mam analogiczną sytuację i wpisaliśmy Monikę Nowak z osobą towarzyszącą i Kamila
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:59   #1960
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

świetne buty!
Cytat:
A co do wyboru sukni , pani była baaardzo miła, miała w salonie wszystko , buty, biżuterię – tak więc od razu ubrała mnie we wszystko , a suknia która mi się spodobała akurat była w moim rozmiarze, nawet pani stwierdziła ze jest jak na mnie szyta- to przeznaczenie tyle tylko że cena ostudziła mój zapał 3600 kosztuje a ja maksymalnie chciałam wydac 2500 , wiec postanowiłam że oddam swój los w ręce krawcowej ( na szczęście sprawdzona przez wiele panieni młodych , tak więc mam nadzieję ze nie będę rozczarowana ) w załączniku przesyłam siebie w sukni , wybaczcie mój wygląd zależało mi tylko na tym żeby ująć suknie
P.S mam nadzieję ze da się usunąc załączniki, nie chce żeby Tz przypadkiem dojrzał suknię
świetnie wyglądasz
da się usunąć

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:01   #1961
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam tak, nawet dwie sytuacje. My napisaliśmy Ona Iksińska z synem Igrekiem i osobą towarzyszącą.

To tylko jeden przypadek, że może nie wiedzieć kim jestem... Głupio tak ustać w drzwiach i powiedzieć "hej jestem Twoją kuzynką, nie pamietasz mnie ale zapraszamy Cię na wesele" . No chyba, że nie zdąże powiedzieć tego bo nas uzna za Świadków Jehowy i wygna...

Lemon , hihihi macie racje. Najpierw pojadę do jej Matki i będę liczyła na to, że ta ją uprzedzi , że przyjeżdzamy. Ale raczej wątpie żeby przyszli.. Oni nas nie prosili (nikogo - ani mame a ni dziadków, tym bardziej mnie). Ale to ostatnia sytuacja kiedy rodzina może się spotkać w większym gronie wieć uniosłam się honorem i ich zapraszymy. ZObaczymy, a nóż widelec się pojawią
możesz wcześniej zdobyć numer telefonu tej osoby, zadzwonić, zapowiedzieć się i wtedy już będzie wiedziała kogo się spodziewać

Cytat:

ja bym napisała koniecznie osobne zaproszenia dla "dzieci" i to z osobami towarzyszącymi, przecież to dorośli ludzie!

Cytat:

odważna jesteś ja mam złe doświadczenia z krawcowymi a suknia pięknie na Tobie lezy

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:12   #1962
lexie42
Zakorzenienie

kiss12550 pięknie wyglądasz w tej sukni

My ze spraw ślubnych mamy w środę spotkanie z panią z poradni rodzinnej. Nie wiem do końca czy to aby na pewno będzie dobre spotkanie, bo ta pani najpierw się ze mną umawia, a po chwili się pyta czy my to z nią mamy mieć to spotkanie wzięłam nr ze strony internetowej parafii a potem się okazało, że TŻ ma zapisany inny nr (ksiądz dyktował na naukach). Pani dzwoniła nawet do proboszcza, ale jakaś zakręcona jest.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:15   #1963
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
mimi_77,
mala_czarna_21,
Lemon_Drop,
Kaigara,
cude, dziękuję kochane nawet nie wiecie jak się cieszę

missmalezji buciki extra

cude zgadzam się z TysiaBB1989 i kroooliczek89 też bym dała osobne zaproszenia skoro są już pełnoletni
Wiemy jak się cieszysz! Pamiętam jak mi serce biło jak Pani w USC pytała jakie będę nosiła nazwisko po ślubie.

Cytat:

Ja bym popracowała nad górą sukni, może trochę dłuższy rękawek albo po prostu bolerko? Nie podoba mi się ta lamówka przy ramionach. Mam nadzieję, że Cię nie urażę. Tym bardziej, że sukienka naprawdę piękne leży i wyglądasz w niej bardzo ładnie.
Moja bielizna. Jutro ma przyjść do paczkomatu :P

edit.
Haha, zauważyłam, że to nie jest lamówka tylko biustonosz

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2014-03-31 o 21:39
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:16   #1964
Lemon_Drop
Zadomowienie

Kiss ślicznie wyglądasz w sukni!

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
120 km od Lublina w naszej rodzinnej miejscowości
Ehh szkoda myślałam że podrzucisz namiar
Naszą poradnią zajmę się w przyszłym miesiącu. TŻ i tak nie ma na tygodniu więc nie mielibyśmy jak zrobić, a tak przynajmniej popytam gdzie się uda w ciągu 1 max 2 wizyt załatwić

Cude - "dzieciom" dałabym osobne zaproszenia
Stary 2014-03-31, 21:19   #1965
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

kiss12550 dziękuję a w sukience wyglądasz pasuje do Ciebie i to bardzo

anka1897 dziękuję

Kaigara mnie też serce mega biło jak zapytała jakie nazwisko będę nosić po ślubie Bielizna mniam mniam

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-31 o 21:22
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:20   #1966
activelifestyle
Rozeznanie

Anesthesia - widziałam także na żywo te obrączki i również bardzo mi się podobały co do podziękowań to uważam, że rodzicom będzie miłe to, że pamiętacie, aby podziękować My zamierzamy kupić coś skromnego. Chyba tylko kwiaty, a po ślubie albumy ze zdjęciami ślubnymi. Więc jeśli już mam Ci coś podpowiedzieć to kupiłam bym po 1 koszu na parę + kwiaty (kwiaty zawsze miło dostać )

21klaudyna - myślę, że nie trzeba dawać tego samego. Wiadomo nie od dziś, że gusta są różne a o nich się nie dyskutuje każde z Was zna swoich rodziców i wie co dla nich najbardziej odpowiednie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Za dwa miesiące o tej porze będę zaczynala się ubierać
Zazdroszczę

Magheru - piękny welon zarówno jeden i drugi

anka1897 - za prezent dla rodziców, genialny pomysł

Cytat:
Dziewczyny mam ją zdjęcie na modelce podczas targów ślubnych
Na pierwszym zdjęciu to 2 od lewej
cudna

Cytat:

13.09.2014 godz 16.00

Pani urzędniczka super, możemy mieć co chcemy a przede wszystkim własną przysięgę (tak jak chcieliśmy, bo tego też się obawialiśmy czy się zgodzi) oraz przypowieść którą Nam przeczyta i na szczęście cała uroczystość będzie trwała troszkę dłużej niż przysłowiowe 7-10 min teraz już mogę szukać zaproszeń i ruszać dalej do przodu uffffff co za ulga
super, że wszystko się udało Szkoda, że w kościele nie można powiedzieć po swojemu

mimi_77 - ja bym się pofatygowała skoro to tak blisko Przynajmniej będą wiedzieli do kogo na wesele idą Będzie im miło, że chcesz ich zobaczyć po takim czasie

kroooliczek89 - obrączki

TysiaBB1989 - ja podczas przymierzania sukni w salonie byłam w butach amarantowych, te panie mają je także w salonie, więc może zapytaj w salonach ślubnych? tam często robią buty na zamówienie popatrz też na akces tam jest wiele kolorów a i widzę teraz, że już jedna z PM proponowała
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:28   #1967
rabbitka
Rozeznanie

Dziewczyny przepraszam, ze ostatni rzadziej bywam, ale duzo oracuje i czasem to padam poprostu na twarz, ze tylko co preczytam o czym piszecie, ale palca nie mam sily ruszyc, zeby odpisac.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Ale wczoraj, to mnie przeraził!
Koszmar jakiś
No ale spisujemy protokół i niech się dzieje wola Nieba...
Wszystkie dokumenty mam, więc...

Wszystkie opłaty w kościele i urzędzie mnie za to przerażają

Nauki 25 funtów
Wysłanie protokołu do Polskiej Misji Katolickiej w Anglii i Walii- 60 funtów
Ofiara dla księdza za spisanie protokołu (nic nie ma z tych 60 funtów)
Zaświadczenie o stanie wolnym Tż- 60 funtów+ legalizacja dokumentu przez Amabasadę RP w Londynie- ok. 70 funtów!!!

Także opłaty w USC w Polsce to naprawdę grosze...

to samo jest z cywilnym my zaplacilismy £260 bo to sroda a w sobote kosztuje cos ponad £300

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Zakochałam się na żywo w garniturze smokingowym
cudowny ja ciagle walcze z TZtem, bo on chce srebrno/szary a ja tak lubie go w czerni

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
uffff .... szalony weekend dobiegł końca! w piątek miałam panieński a w sobotę TZ miał kawalerski niespodziankę ja wiedziałam kto będzie i kiedy, nie wiedziałam tylko co mnie czeka, natomiast mój TZ nie wiedział zupełnie nic! Myślał, że chłopaki mu odpuścili

Ostatecznie nie spałam wcale ale warto było!
super i panienski i kawalerski musze sie przejsc do tego domu strachow jak nastepnym razem bede w domu

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Witam moje Panie!! Nie było mnie tydzień a na forum 20 stron do nadrobienia nie dam rady wybaczcie. Ze spraw ślubnych ruszyłam tyle, że nabyłam buty na poprawiny....identyczne jak na wesele tylko czerwone Przyzwyczajam już nogi do obcasów bo całą zimę latałam na płaskich .!!

swietne buty !

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Idealnie takie zamówiliśmy
Takie ciut grubsze niż tradycyjne
klasyka rzadzi! i auto tez jest ekstra
Cytat:

o borze cudny ten kolor butow i wygladaja super zgrabnie! gratulacje zaklepania fryzjerki!

Anka
swietny pomysl z prezentami dla rodzicow jestem na tak!

Dotka masakra Was proktatowali z tymi obraczkami mam nadzieje, ze wszystko naprawia i bedzie tak jak chcieliscie!

ysia
ale rzesy ach ja sie ciagle waham czy robic czy nie!

Kiss pieknie lezy ta suknia na Tobie, mam nadzieje, ze krawcowa sie spisze i bedzie zrobiona jak pierwowzor!

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:30   #1968
kiss12550
Zadomowienie

Dziękuje dziewczyny jesteście kochane

Kaigara- przepraszam zapomniałam dodać że to ramiączka od stanika , w rzeczywistości zadnej lamówki tam nie ma i dzięki za sugestie , wręcz przeciwnie za wszystkie będe bardzo wdzięczna, zawsze to lepiej jak ktoś spojrzy bardziej obiektywnie
a bielizny baardzo sexy naprawdę fajna!

Uciekam do Tżta

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2014-03-31 o 21:32
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:32   #1969
cude
Zadomowienie

kiss12550, pięknie! Da się usunąć

Dzięki dziewczyny za radę. Też tak sądzę, ale wiem, że przez to będę miała w domu awanturę.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:42   #1970
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Kaigara mnie też serce mega biło jak zapytała jakie nazwisko będę nosić po ślubie Bielizna mniam mniam

Cytat:
Dziękuje dziewczyny jesteście kochane

Kaigara- przepraszam zapomniałam dodać że to ramiączka od stanika , w rzeczywistości zadnej lamówki tam nie ma i dzięki za sugestie , wręcz przeciwnie za wszystkie będe bardzo wdzięczna, zawsze to lepiej jak ktoś spojrzy bardziej obiektywnie
a bielizny baardzo sexy naprawdę fajna!

Uciekam do Tżta
Właśnie to zauważyłam Przepraszam za pomyłkę
Mam nadzieję, ze będzie ładna na żywo [bielizna]

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2014-03-31 o 21:50
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:47   #1971
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne, gratulacje a jaką będziesz mieć wysokość obcasa?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:52   #1972
say-hello
Zakorzenienie

Kiss, bardzo ładna suknia

Cytat:
say Super, że tak dobrze wyszło Wam na tańcach A do śladów na butach - niestety trzeba trzymać postawę. Zawsze miałam zmasakrowane palce, ale odkąd nauczyłam się trzymać odpowiednią postawę, to mogę bez obaw świecić palcami w odkrytych sandałkach
oo, a co to za postawa? brzmi super co prawda tż nigdy nie depcze mi butów, ale nie umiejący tańczyć wujkowie robią to nagminnie :P

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Przepraszam za moja nieobecność, ale najpierw praca i dużo spraw rodzinnych, a teraz znów jestem chora i siedzę na L4
biedna!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:57   #1973
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Monikę z osobą towarzyszącą i synem Kamilem

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Zasadzenie drzewa jest dla faceta w końcu symbolem wiesz budowanie domu sadzenie drzewa płodzenie syna
to jak on z takim zapłonem będzie robił syna to ja dziękuję

Cytat:
A co do wyboru sukni , pani była baaardzo miła, miała w salonie wszystko
prześlicznie wyglądasz, idealna dla Ciebie !!

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-31, 21:58   #1974
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Zobacz mój post wyżej - dopisałam powód. + chce jakoś tą rodzinę złączyć na nowo. Wiele lat się trzymaliśmy ale pewnie sytuacje nas rozdzieliły i chce znów żebyśmy jakoś chociaż troche byli bliżej jako rodzina.
Rozumiem

Nam już odmówili rodzice mojego ojczyma. I w sumie dobrze, że ich nie będzie, bo już słyszę złośliwe przytyki z ich strony dotyczące ślubu

Edytowane przez paula600324
Czas edycji: 2014-03-31 o 21:59
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:06   #1975
mimi_77
Zakorzenienie

MAcie racje dziewczyny - pojedziemy osobiście

Wiecie co... Odpisała mi karykaturzystka (chciałam żeby narysowała rodziców i moją mamę z nami na dwóch osobnych rysunkach i wręczylibyśmy na podziękowanie) i oto co przeczytałam:

"A3, 2 osoby na rysunku, wyk. cz/białe 185zł każda kolejna osoba 35zł
A4, 2 osoby na rysunku, wyk. cz/białe 130zł każda kolejna osoba 30zł "

Dużo co nie?

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:19   #1976
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co... Odpisała mi karykaturzystka (chciałam żeby narysowała rodziców i moją mamę z nami na dwóch osobnych rysunkach i wręczylibyśmy na podziękowanie) i oto co przeczytałam:

Dużo co nie?
wydaje mi się, że dość sporo....

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:22   #1977
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Anesthesia Wzór jest świetny, więc idealnie jakbyście znaleźli złotnika, który to wykona. U węca patrzyłaś? Z tego co czytałam na ulotkach, bawi się w różne odcienie złota.
U Węca nie patrzyłam, ale najpierw chcemy uderzyć do lokalnego złotnika i do Red Rubin

Cytat:

13.09.2014 godz 16.00
Wygląda na to, że większość z PMek z 13-ego września będzie ślubować o 16-tej! Ja zaczynam 5 min wcześniej
Gratuluję w ogóle załatwionych spraw Wygląda na to, że będziecie mieli absolutnie boski ślub i aż trochę zazdroszczę A jaką przysięgę będziecie mówić, jeśli można wiedzieć?

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
My też planujemy kosze i nie wydaje mi się żeby to było za mało. Przecież to bardziej chodzi o gest Swoją drogą 150zł to nie jest jakoś strasznie dużo jak za gotowy kosz. A co w nich jest? My planujemy sami komponować i pakować, więc może się zainspiruje
Są bardzo różne opcje, mnie się szczególnie podobały te w 100% z produktami z Krakowskiego Kredensu. W skład wchodzi np. kawa mielona, czekolada, pralinki, (albo konfitura, miód i herbata), jakiś alkohol - nalewka, ajerkoniak itp. Całkiem sporo się tego składało na kosz

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Skoro "dzieciaki" są pełnoletnie, to ja bym dała im osobne zaproszenia
Mam takie samo zdanie, odkąd jestem pełnoletnia zawsze dostawałam osobne zaproszenia
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:22   #1978
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:

Dużo co nie?
troszkę dużo sobie życzy, ale wiadomo -zależy od talentu i jak się ceni
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:23   #1979
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że dość sporo....
No właśnie , cycki mi opadły (huku nie było bo to miseczka B) jak przeczytałam... Ale już rozpostarłam swoje wici i zagadałam do narzeczonego koleżanki. I odp tak:

"Standardowy portret jednej osoby czarno-biały bodajże 70x50 100 zł i jeśli dobrze kojarzę, to za każdą kolejną osobę +20 zł"

Wychodzi taniej , tak mi się wydaje. I większy to format? Nie mam przy sobie miary...

edit: już zmierzyłam o wieele większy

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-03-31 o 22:27
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:25   #1980
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Bachara- gratuluję Dja

Enzunio, Godzia - tylko 2 miesiące , jak zazdroszczę

Anka –ciekawy pomysł z tym podziękowaniem dla rodziców , nie spotkałam się jeszcze z takim

Mojakaren , Hihihi,Lemon_Drop,Anesthe sia,Missmalezja,Enzunio, Cornflower_girl,Kasia, Czekooczekolada,Mimi , Mala_czarna,Mysza93,Cashm ere,-dziękuje za opinie

Kulbensikowa- dużo zdrówka

Missmalezja- gratuluje rezerwacji fryzjerki! Ja niestety byłam dzisiaj u jednej najbardziej polecanej u mnie i okazało się ze na sierpień planuje urlop , to dobra znajoma mojej świadkowej wiec powiedziała ze jeżeli tylko okaże się że termin urlopu się przesunie czy coś od razu da znać , ale co z tego jeżeli będzie wiedziała na 100 % dopiero pod koniec czerwca

Mojakaren- nie zazdroszczę przygód z tą poradnią, coś nie macie do niej szczęścia

Kasia – ja też będę kupowałą organzę na stół , planuję mieć ich 7 (razem z naszym stołem) i wezmę chyba 4 rolki , w sumie też za bardzo nie wiem jak to liczyć , najlepiej byłoby chyba zmierzyć długość stołów i dodać jakieś dodatkowe metry na marszczenia

Czekooczekolada – pocieszaj się że lepiej robić coś dokładnie niż na odwal (chociaż mnie też by pewnie już nosiło )

Iliy- super że to co najważniejsze masz załatwione

Mimi – skoro nikt nie wie o jej ślubie cywilnym to myślę że nic się nie stanie jeśli wyślesz zaproszenie o takiej treosci,a co do Twojego ostatniego pytania też zastanawiałam się nad takimi osobami , stwierdziałam że dla nich powinno być zaproszenie z naszym zdjęciem co by wiedzieli do kogo idą ostatecznie jednak daleko nie mieszkają więc osobiście zawieziemy z Tżtem im zaproszenia- przynajmniej przypomną sobie jak wyglądam

Kroooliczek- właśnie takie obrączki najbardziej mi się podobają

Piękna sukienka szczególnie duł się ładnie układa

Cytat:

Dużo co nie?
I dużo i nie, ja na przykład byłabym w stanie tyle dać a mi krzyknięto 400zł jak pytałam o karykatury więc jest różnica..

Dziewcyzny mam pytanie planuję się malować sama i powoli sobie kupuje już niezbędne kosmetyki i zna moze któraś jakiś podkład który nie jest bardzo kryjący (nie mam żadnych nie doskonałości) a który będzie ładnie wyglądał przez cały dzień i noc? do tej pory używałam Rimmel match perfection i niby jest dobry ale czegoś mu brakuje

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości