Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 17:23   #2731
martorka
Rozeznanie

GG do martorka
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
dałyśmy radę 40tygodni, to co nam robi za różnicę ten tydzień w tą czy w tą...

A wywoływać nie mogą ze względu na poprzednią cesarkę. Skurcze wywołane sztuczną oksytocyną są często silniejsze i to może rozwalić bliznę.
Wlasnie wzielam prysznic 2 magnezy i no spe - dzwonilam do poloznej zeby zapytac. mam czekac jak beda regularne skurcze to jechac, a juz sa takie bolace po 20-2pare sekund

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2014-03-31 o 17:27
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 17:23   #2732
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
usmialam sie z historii o bujaniu dziecka, chociaz wiem, ze dla was to nie smieszne.
ja dziecka nie bujam, mama moja tez nie, stad tez nawet przez mysl mi nie przyszlo, aby potrzebowac wozka na paskach
w ogole w domu wozka nie potrzebuje
A ja akurat myślałam i mówiłam o bujaniu na rękach, nie w wózku, nie wiem o czym pisała Koziemleko w takim razie

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 17:31   #2733
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A ja akurat myślałam i mówiłam o bujaniu na rękach, nie w wózku, nie wiem o czym pisała Koziemleko w takim razie
ja wiem
a ja myslalam o bujaniu tak w ogole
Stary 2014-03-31, 17:42   #2734
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Kurcze, nie wiem co Ci poradzić. Wszystkie sposoby, o jakich słyszałam, wymieniłaś. A Mała jest głodka? Po karmieniu piersią szuka dalej, krzyczy? Moczy pieluchy i robi kupki regularnie? Czy tylko waga wykazała, że mało je?

Dzięki za odpowiedź w sprawie smarków - uspokoiłyście mnie
No kupek jest duzo ok 5-6 dziennie takich solidnych. Chociaz dzis dopiero 3 byly i malutkie. ale ja tlumacze tym, że wypila 90ml mm. Pieluchy zmoczone tez solidnie. Ale widze ze niedoada bo po karmieniu placze. No i te nieszczene 60g w tydzien

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
czbasia teraz mi sie przypomnialo, probowalas femaltiker?
Gdzies slyszalam (moze nawet tu na formum)ze to samo dzialanie ma karmi. Chodzi o slod jeczmienny..
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 17:42   #2735
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
My nadal w szpitalu ale po weekendzie moje spacery po sali daly jakis rezultat i jakies rozwarcie sie zrobilo jednak po usg okazalo sie ze nie widać ruchow oddechowych Zosi i zostala podjeta decyzja o zalozeniu Foleya. Mialam juz regularne skurcze ale ustaly co jest podobno normalne. Tetno jest zapis ktg tez ok Mala sie rusza takze sie nie stresuje juz, na poczatku wpadlam w panike ale juz jest ok ;-) takze czekamy, dzis lub jutro nasz Skarb bedzie juz mam nadzieje z Nami ;-)

Trzymamy tez kciuki za Mamy i ich Maluszki za Wszystkie oczekujace terminowe i przeterminowane ;-)

Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
cześć
sto pięćdziesiąt lat mnie u Was nie było
widzę że marcówki już prawie rozpakowane

w sobotę skończyliśmy 7 tygodni, w czwartek mały miał 60 cm i 5506 g żywej wagi także rośniemy
niestety mamy przepuklinę pępkową, usg dopiero 15.05 ale na razie jest niewielka, więc lekarka nie kazała się stresować bo chciałam iść na to usg prywatnie skoro takie są terminy. no i nadal męczymy się ze wzdęciami, poza tym mały coraz lepiej przesypia nocki, budzi się co 3 godziny.
ostatnio wisimy na cycu bo coś wczoraj dopadł mnie kryzys laktacyjny, tak jak tryskałam mlekiem to wczoraj niewiele udało się odciągnąć laktatorem
waga imponująca!

alwa kilku sekundowe bóle to nie są skurcze skurcze są długie i uwierz mi, poznasz je jak się zacznie. Ja też się bałam że ich nie poznam a jak się zaczęły to wiedziałam że rodzę

dla każdej!
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 17:42   #2736
JustiLbn
Raczkowanie

czbasia wiem co czujesz u nas skok rozwojowy 6 tygodni i mała non stop beczy i cyca szuka. Ja dokarmiam 2x dziennie mm. Rano i na noc po cycku 60 ml. Nie martw się tym i przystawiaj. Może spróbuj laktatorem metodą 7-5-3 ? U mnie mało jest pokarmu, ale małej prawie wystarcza.

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 18:15   #2737
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
cześć

Ja już wczoraj myślałam że się rozkręca, skurcze były dość długie bolesne i dosyć częste, ale się wyciszyło...
Dzisiaj nic się nie dzieje, zobaczymy jak tam wieczorem.

.
Matko, takich przepowiadaczy się boję. Bo skąd mam wiedzieć czy to nie to??? A ja nie mam szpitala pod nosem tylko kawał drogi stąd. Tzn szpital mam tylko nie chce do niego trafić.

Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 18:34   #2738
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Dziewczyny używające niemieckiego sab simpexu - poradźcie proszę jak się to dawkuje? Koleżanka z Niemiec mi przysłała 2 buteleczki, ale nie wiem jak to stosować. Narazie z brzuszkiem spokój, ale na wszelki wypadek muszę wiedzieć.
Powinno się dawać 15 kropli do każdego posiłku . Ja daję tylko 3razy dziennie i w zupełności wystarcza

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:58   #2739
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Miki tez placze w wozku? A juz myslalam ze Kacper jakis inny
Tylko ja musze przejsc cala klatke z placzacym wozkiem
Dziewczyny jak dlugo sie rozpuszczaja te wchlanialne szwy? Bo jutro beda 3 tygodnie a ja wciaz mam
ogolnie trudno mi powiedziec bo przewaznie jak spacerujemy to spi. Wczoraj go wzielam nie śpiącego i cos mu nie pasowało i bek. Ponosilam na rączkach, wsadzilam w wózek - spokoj
Moje szwy ok 2 tyg sie rozpuszczaly.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
własnie mialam sie Ciebie pytac, kiedy Twoj przyjezdza, chyba czytasz mi w myslach

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Witajcie,
ja po wizycie. Jak się okazało ostatniej Dzisiaj mam 37t6d więc jutro ciąża donoszona. Gin stwierdził, że rozwarcie się powiększyło, jest ponad 3 cm i że może nawet dzisiaj pojadę na porodówkę. A jak nie to max parę dni bo wszystko jest już gotowe Wód mam nadal dużo, mały waży 3180g. Po wizycie oczywiście wystąpiło krwawienie, ale zapewne zaraz przejdzie. Mam jechać natychmiast do szpitala jak skurcze będą co 12 min. Gin przewiduje szybki poród Okaże się

Jutro mąż jedzie po bazę do fotelika. Mamy maxi-cosi cabrio fix i okazało się że są jakieś nowe fajne bazy pozwalające wpinać foteliki tyłem do kierunku jazdy. W stacjonarnym sklepie kosztują nawet mniej niż w internecie.
No to za wizytę i na rozkrecenie.

Ile taka baza kosztuje?

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
no i widzę, że wszystkie jednogłośnie piszecie, że TŻ jest po porodzie niezbędny - dzięki wszystkim za odpowiedź.
Teraz mi pozostaje przekonanie mojego, że ja nie dam rady.
nie mów mu ze Ty nie dasz rady, tylko ze on jest potrzebny. Nie wyjdzie ze jestes słaba płeć a jego ego na tym skorzysta

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Dziewczyny zbiorowy dla rodzacych. Piszcie teraz- potem bedzie mniej czasu

Moja Mala zrobila sie dosc absorbujaca, szczegolnie dzis w nocy, wiec tylko przeczytalam, ale sie nie odniose do Was.
Do 5 kilo brakuje jej juz tylko 400 gram- ale to pewnie dlatego ze non stop wisi na cycku.
za wage.
Miki ma ok 4,7- waze sie zawsze sama a potem z znim i różnica to jego waga

Cytat:
Jakbym moja mame widziala - ostatnio maly zaczal plakac a ona zaczela nim tak telepac ze tez musialam jej zwrocic uwage zeby przestala.
U mnie telepanie weszło juz w nawyk ojciec mówi ze ukręcil na siebie bata bo on go nauczyl i on bedzie go bawił jak wroce do pracy

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Powinno się dawać 15 kropli do każdego posiłku . Ja daję tylko 3razy dziennie i w zupełności wystarcza
Dzieki. Maz dzisiaj przywiozl 4 opakowania. Szef od niego nie wzial kasy za to

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:30   #2740
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Spoko ale dawkowanie to Ja mam od Trisdom

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:52   #2741
estera85
Raczkowanie

Hej dziewczyny.

Potrzebuje brokuła, jutro jade na oddział do mojego gina. Ma zobaczyc moje rozwarcie, szyjke i zadecydować co dalej robimy a ja chce juz urodzic. Jestem juz w 40tc wiec mam wielka nadzieję ze jutro maks we srode mój skarb bedzie z nami. A i gin jutro zoszczedzi mi 100zł przyjmujac i badając mnie na oddziale hehe

Jak wróce z "wizyty" dam wam znać
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:24   #2742
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Potrzebuje brokuła, jutro jade na oddział do mojego gina. Ma zobaczyc moje rozwarcie, szyjke i zadecydować co dalej robimy a ja chce juz urodzic. Jestem juz w 40tc wiec mam wielka nadzieję ze jutro maks we srode mój skarb bedzie z nami. A i gin jutro zoszczedzi mi 100zł przyjmujac i badając mnie na oddziale hehe

trzymam mocno kciuki i

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Ale sie naszukalam u nas jakiegos piwa ze slodem jeczmiennym bezalkoholowego
ale mi sie udalo
mam nadzieje, ze bedzie dzialac, bo Marco ostatnio tak czesto jest podlaczony do dystrobutora, ze nie wyrabiam
Stary 2014-03-31, 22:24   #2743
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
W moim przypadku są dwie daty, w które kategorycznie zaciskam nogi i nie rodzę: dziś (urodziny mojego taty) i 13.04 (urodziny byłego).
heh ja mam w sumie 3 takie daty, w ktorych nie chce rodzic
3-go tz ma wazny calodniowy kurs na ktorym musi byc, 11-go ma urodziny, a 13-go ma urodziny Natalcia I wolalbym zeby kazdy mial swoje dzien do swietowania

Cytat:

Moja ostatnio zrobila mega awanture w sklepie ona od razu wyczuje, ze nie jest na dworze i ze wozek nie jedzie. W sklepie juz sie obudzila, a jak stanelam w miejscu przy kasie to sie zaczelo nie moglam jej uspokoic, nawet jak wyjechalam na dwor, uspokoila sie dopiero po kilku minutach.
to nie mozesz z nia chodzic do sklepu

Cytat:
N
Dobra spadam z wizazu, bo sobie pomyslicie, ze za duzo czasu mam i pewnie zaniedbuje dziecko i dom... i macie racje dziecko spi a ja nic nie robie no musze sie ruszyc po zqkupy i chociaz pranie zrobie moze
no i znowu te zakupy Ole chcesz zdenerwowac

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
My nadal w szpitalu ale po weekendzie moje spacery po sali daly jakis rezultat i jakies rozwarcie sie zrobilo jednak po usg okazalo sie ze nie widać ruchow oddechowych Zosi i zostala podjeta decyzja o zalozeniu Foleya. Mialam juz regularne skurcze ale ustaly co jest podobno normalne. Tetno jest zapis ktg tez ok Mala sie rusza takze sie nie stresuje juz, na poczatku wpadlam w panike ale juz jest ok ;-) takze czekamy, dzis lub jutro nasz Skarb bedzie juz mam nadzieje z Nami ;-)
to

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Mnie ostatnio wkurzyła teściowa Przyszła do nas i pyta czy może wziąć Franka. Oczywiście nie było problemu. A ta go wzięła i zaczęła z nim od razu spacerować i go bujać!
Po pierwsze wcale nie było takiej potrzeby, bo był spokojny
Po drugie sama jeszcze nigdy tego nie robiłam i nie chcę żeby go ktoś do tego przyzwyczajał
Na szczęście po zwróceniu uwagi go odłożyła
babcie to chyba juz tak maja No ale co sie dziwic, tez chca troche posciskac swoje wnuczki, byle nie za czesto

czbasia za kp

Cytat:
nie mów mu ze Ty nie dasz rady, tylko ze on jest potrzebny. Nie wyjdzie ze jestes słaba płeć a jego ego na tym skorzysta

1. dokladnie
2. to fajnego ma szefa

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:28   #2744
bejb200
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny.

to życzę powodzenia;-) mam nadzieję, że się uda;-)a masz wogóle już rozwarcie? ja podobnie jestem umowiona na 8 kwietnia, 40 tydz. i chcialabym zeby mi juz wywołał, choc narazie wszystko pozamykane...wiec jeszcze poczekamy pewnie.
bejb200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:38   #2745
BeautifulLie
Zadomowienie

Tasia za szybki poród :-*

Martyna

Marima

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:40   #2746
teQiba
Moderator

Cytat:
Hej dziewczyny.

Cytat:
trzymam mocno kciuki i

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

ale mi sie udalo
mam nadzieje, ze bedzie dzialac, bo Marco ostatnio tak czesto jest podlaczony do dystrobutora, ze nie wyrabiam
Czego to czlowiek nie zrobi dla swojego dziecka
Tez chyba bede musiala sie do piwa przymusic

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

heh ja mam w sumie 3 takie daty, w ktorych nie chce rodzic
3-go tz ma wazny calodniowy kurs na ktorym musi byc, 11-go ma urodziny, a 13-go ma urodziny Natalcia I wolalbym zeby kazdy mial swoje dzien do swietowania
To zaciskaj mocno nogi w te dni i na pewno sie uda
Stary 2014-03-31, 23:02   #2747
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

za wage.
Miki ma ok 4,7- waze sie zawsze sama a potem z znim i różnica to jego waga

U mnie telepanie weszło juz w nawyk ojciec mówi ze ukręcil na siebie bata bo on go nauczyl i on bedzie go bawił jak wroce do pracy

js tez tak robie, ale moja waga to grania bledu do 200 gram, ale mniej wiecej wien

Sobie Twoj tata poscielil, to sie tak wyspi

To sprzedaj teraz te kropelki

Cytat:
Hej dziewczyny.

Cytat:
trzymam mocno kciuki i

ale mi sie udalo

Spragniona matka
Myslicie, ze to pomaga? Bo ja u mnie nie widze roznicy

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

no i znowu te zakupy Ole chcesz zdenerwowac
Tz od poludnia robi, wiec sama bylam, ale pdobno jak wyszlam, to od razu wstala i marudzila, moze chciala ze mna

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 23:04   #2748
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej
trzymam kciuki za rodzące i za wizyty!!!
ja tez juz bardz chce urodzic.mam dosc , a niestety obawiam się, że powtorzy się scenariusz i znow przenosze dwa tygodnie.
maly mi juz tak naciska, mam skurcze ud , ledwo laze, jeszcze mąz w pracy a ja z małym cale dnie echh juz jestem zmeczona.
no ale już bliżej niz dalej
ja w wozku w domu nie lulałam, natomiast przez pierwsze 4 mies tymek zasypial tylko jak był lulany na rekach plus musialam łazic po mieszkaniu.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 23:16   #2749
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej
trzymam kciuki za rodzące i za wizyty!!!
ja tez juz bardz chce urodzic.mam dosc , a niestety obawiam się, że powtorzy się scenariusz i znow przenosze dwa tygodnie.
maly mi juz tak naciska, mam skurcze ud , ledwo laze, jeszcze mąz w pracy a ja z małym cale dnie echh juz jestem zmeczona.
no ale już bliżej niz dalej
ja w wozku w domu nie lulałam, natomiast przez pierwsze 4 mies tymek zasypial tylko jak był lulany na rekach plus musialam łazic po mieszkaniu.
A lekarz wczesniej Cie nie wysle na wywolanie czy cos?

I oduczylas normalnie zasypiania na rekach, czy bylo ciezko?

Stary 2014-04-01, 00:45   #2750
olakola
Zadomowienie

Cytat:
no już mu powiedziałam, że nie dam rady i będzie potrzebny i że przynajmniej 1 tydzień od dnia wyjścia ze szpitala, o dziwo powiedział, że raczej się da załatwić
mój TŻ nigdy nie powie, że "OK , dobrze", tylko musi być że "raczej"

jestem po wizycie, na ktg idealnie, zero oznak porodu, w badaniu zero oznak zbliżającego się porodu, wszystko idealnie; powiedział, że on proponuje 11.04 CC , i że za tydzień mam się zgłosić na ktg i przynieść wyniki krwi i moczu.
USG pokazało, że mała ma 3600, lekarz stwierdził, że za te 11 dni może być o jakieś 200gram cięższa, no ale trzeba pamiętać o marginesie błędu - więc przy porodzie może mieć między 3500 a 4000.
TŻtowi oczy wylazły jak to usłyszał, był w szoku, że już teraz taka duża jest.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 01:54   #2751
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Hej dziewczyny.

Cytat:
Czego to czlowiek nie zrobi dla swojego dziecka
Tez chyba bede musiala sie do piwa przymusic :cojest
Dasz radę, wierzę w Ciebie

Cytat:
To sprzedaj teraz te kropelki
Mowilam do męża ze jakbym wiedziała ze nie wezmie kasy to bym więcej poprosiła i wystawiła na all

Mikolaj nakarmiony, czekam az usnie. Dzisiaj obowiązkowo do lozeczka... Jak sie szlam kapac tz spal na wznak przy ścianie. Jak wrocilam od pasa w górę spal z brzegu,od pasa w dol przy ścianie (na skos) na brzuchu, więc pilnuje Mikolaja

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 07:24   #2752
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Mikolaj nakarmiony, czekam az usnie. Dzisiaj obowiązkowo do lozeczka... Jak sie szlam kapac tz spal na wznak przy ścianie. Jak wrocilam od pasa w górę spal z brzegu,od pasa w dol przy ścianie (na skos) na brzuchu, więc pilnuje Mikolaja .
instynkt tacierzyński
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:38   #2753
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Ela jakbym siebie widziała
Też śpię wykrzywiona w każda stronę.

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-01, 08:39   #2754
tygrysek83
Zadomowienie

Hej dziewczyny, w koncu nadrobilam bo wczoraj był jakiś zakrecony dzień. Niby moje urodziny a ja byłam tak zmęczona po nocy, ze cały dzień albo podsypialam albo cos ogarnialam i tak naprawdę nie poswietowalam :/
Aga, zmien na pierwszej stronie mój wiek :p

Najlepszy prezent sprawił mi mąż bo pojechał załatwić akt urodzenia Kingi i dzięki temu data wystawienia to moje urodziny

Pozatym na razie mam spokojne dziecko. Głownie śpi i to zazwyczaj samoistnie po jedzeniu zasypia. Moje piersi juz przestały szaleć i nie musze sie 10 razy dziennie przebierać.

Widzę ze na wątku spokojnie na razie. Brokuły dla potrzebujących i dla tych co sie zastanawiają czy poznają skurcze powiem ze nie da sie ich pomylić :p
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:51   #2755
margo80
Zakorzenienie

Tygrysku - wszystkiego naj

moje przeczucia się nie sprawdziły - myślałam, że urodzę w marcu. nic z tego.

małż wrócił z pracy w totalnej rozsypce, coś go rozkłada. jeszcze mi go na porodówkę nie wpuszczą...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:08   #2756
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, w koncu nadrobilam bo wczoraj był jakiś zakrecony dzień. Niby moje urodziny a ja byłam tak zmęczona po nocy, ze cały dzień albo podsypialam albo cos ogarnialam i tak naprawdę nie poswietowalam :/
Aga, zmien na pierwszej stronie mój wiek :p

Najlepszy prezent sprawił mi mąż bo pojechał załatwić akt urodzenia Kingi i dzięki temu data wystawienia to moje urodziny

Pozatym na razie mam spokojne dziecko. Głownie śpi i to zazwyczaj samoistnie po jedzeniu zasypia. Moje piersi juz przestały szaleć i nie musze sie 10 razy dziennie przebierać.

Widzę ze na wątku spokojnie na razie. Brokuły dla potrzebujących i dla tych co sie zastanawiają czy poznają skurcze powiem ze nie da sie ich pomylić :p
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

To co juz lista marcowa zamknieta? Ale fajnie to zlecialo, teraz kolej na kwietnioweczki i przeterminowane marcowki

Stary 2014-04-01, 09:25   #2757
mariolasl
Zakorzenienie

Tygrysku wszystkiego najlepszego

Brokuly dla przeterminowanych i w terminie
Stary 2014-04-01, 09:42   #2758
paulina_radom
Raczkowanie

Tygrysku wszystkiego dobrego
ja powoli się ogarniam z moją dwójką mężczyzn w sumie z trójką w końcu mąż też w swoim rodzaju dziecko
Adaś poszedł dziś do przedszkola i dumny wszystkim mówił że ma malutkiego braciszka a my też ruszamy w świat muszę jechać na uczelnie załatwić urlop zapisać małego na bioderka i jakieś pierdoły pozałatwiać
Miłego dnia
Stary 2014-04-01, 09:55   #2759
monkaa321
Zakorzenienie

estera85

Cytat:
ale mi sie udalo
ja dostałam taką próbkę herbaty na laktacje z ekstraktem słodu jęczmiennego (femaltiker)
i widzę ,że chyba trzeba sobie z jedno opakowanie kupić jak nas najdzie kryzys cyckowy

olakola super że mąż się jednak zdecyduje
mi na usg tydzień przed porodem wyszła waga małego 3500 a urodziłam 3400 więc wcale nie musi tyle ważyć
i oczywiście
Cytat:
Mikolaj nakarmiony, czekam az usnie. Dzisiaj obowiązkowo do lozeczka... Jak sie szlam kapac tz spal na wznak przy ścianie. Jak wrocilam od pasa w górę spal z brzegu,od pasa w dol przy ścianie (na skos) na brzuchu, więc pilnuje Mikolaja

tygrysek83 wszystkiego najlepszego

dla przeterminowanych i w terminie

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87

Moja ostatnio zrobila mega awanture w sklepie ona od razu wyczuje, ze nie jest na dworze i ze wozek nie jedzie. W sklepie juz sie obudzila, a jak stanelam w miejscu przy kasie to sie zaczelo nie moglam jej uspokoic, nawet jak wyjechalam na dwor, uspokoila sie dopiero po kilku minutach.
Ola chce Ci powiedzieć żebyś z kasą nie szalała bo ona chce mieć więcej zabawek

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Jakie herbatki na laktacje pijecie i jak często?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:05   #2760
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja dostałam taką próbkę herbaty na laktacje z ekstraktem słodu jęczmiennego (femaltiker)
i widzę ,że chyba trzeba sobie z jedno opakowanie kupić jak nas najdzie kryzys cyckowy

[/COLOR]Jakie herbatki na laktacje pijecie i jak często?
moze sie przydac
u mnie femaltikera nie ma i nie oplaca mi sie sprowadzac z PL, taniej wyjdzie mnie to ciemne piwo, a glownie i tak chodzi o slod jeczmienny

Pije herbatke Holle 4 torebki dziennie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości