|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
.Cytat:
torta jadl jakies 30h wczesniej - i to wcale nie duzo, doslownie 3 kawaleczki jak paznokiec do kciuka .... eh no ale wazne ze po drzemce ANI SLADU po ''nocnym koszmarze''.ad 2 - no wiec bylam dzis w tym przedszkolu - zaklepac miejsce - och jaki przystojny pan dyrektor i bez obraczki |
||
|
|
|
#692 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
a co do cyca moze sam rezygnowac a co w zamian u nas Julka w zamian głównie mleko mm przyjmowała ![]() Cytat:
no właśnei z tym całowaniem to masakra tak mi tego brakuje a ten sie pcha i dzioba wsadza mały słodziak Cytat:
Cytat:
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
panika czytam, ze w końcu Cie zakwalifikował lekarz jako chora
no to zdrowiej ahh wczoraj usmazylam fajne placuszki, Marcelowi, mnie i mezowi jako popoludniowy deser smakowaly ![]() banan rozgniesc widelcem, dodac jajko, troche wiorkow kokosowych, odrobine maki, po wymieszaniu dorzucic kilka borowek albo pokrojonych wisni (ma byc taka mniej wiecej gesta masa) i usmazyc na oleju kokosowym
|
#694 | |
|
Wtajemniczenie
|
jezdem
![]() zamilkłam na 3 dni bo siostra ma kryzysa w małżeństwie (chyba chorobliwie zazdrosny mąż ) i przebywam z Nią duuużo czasu.Jutro przyjeżdża do mnie na cały dzień wiec pewnie dopiero wieczorem Was podczytam. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
jak se kupie taki olej to usmażę dla O. i tż---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- , zdrówka ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- byłam dziś u gina. Wchodzę ,siadam, mówię imię nazwisko a On do mnie "to co pani Aniu szykuje się coś nowego ??? " ja czerwona (nie wiedzieć czemu) mówię " tak kolejna recepta"
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
cholera! właścicielka naszego mieszkania chce je sprzedać!
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
Panika, Malpka zdrówka wam życzę
poszliśmy dziś na plac zabaw i młody nie mógł przestać próbować jeść piasku,obśliniać huśtawke, w końcu się wkurzyłam i go wsadziłam do wózka, jak się nie umiał zachować to tylko ziorał na dzieciaki, a ja byłąm dumna z porannych śmietków nocnik dalej jest w niełasce buuuuuuuuu teraz śpi od 18, co to ma być za drzemka nie wiem, ciekawe co będzie wieczorem
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu gratuluje miejsca w przedszkolu
![]() Ja sie boje tego dnia - dzisiaj wypelnilam papiery o dodatek wychowaczy i musze okreslic czas, kiedy bede sie zajmowac dzieckiem w domu - wpisalam do 29 miesiaca zycia ciekawe, czy maz mi podpisze I bylam w dentysty - wszystko z zebem w porzadku
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-31 o 20:04 |
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, kilka dni nie pisałam jakoś nie mogłam się zebrać. Podczytywałam ale nie miałam weny na pisanie, nastrój u mnie kiepskawy tęsknie strasznie za mężem nie wiedziałam, ze tak ciężko będzie samej
Dni się ciągną strasznie, najgorzej weekendy. No i ostatnio Filip kompletnie nie chce jeść obiadów, dzisiaj tuńczykiem ze słoiczka wzgardził, zupą mojej mamy też, pojadł kromką z masłem i tak jest coraz częściej. Żółtka też nie chce zjeść w żadnej postaci (a do nie dawna wcinał samo, z obiadkiem czy owocami) Dokładnie 2 tygodnie temu zrobił pierwsze kroczki (nie chwaliłam się jeszcze) a teraz spaceruję już sam po polu wreszcie moje ręce odpoczną. I polubił rowerek, co prawda trochę podstępem muszę go wsadzić i jechać w kierunku wyznaczonym przez niego ale jeździ ![]() Pani, Małpka i wszystkie inne chorowitki zdrówka Wam życzę Kasia dobrze, że już lepiej z Milusiem ![]() Luna ja skończyłam karmić po 10 miesiącu i po tygodniu F. zaczał przesypiać całe noce Kwiatuszku uśmiałam się z upomnienia przez 4 latkę super buciki kupiliście i dla Tż za poprawę![]() Despa zdrówka dla Emilki Jak dużo osób choruję na forum niby wiosna ale jednak zdradliwa.![]() Spóźnione życzenia dla solenizantów z ostatnich dni a mianowicie: Tymoteusza Jakuba Emilki Bartusia Kalinki |
|
|
|
#699 | |
|
Wtajemniczenie
|
uuuuuuuuu
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
|
|
#700 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
R to gatunek wybitny .z cyckiem jak z kroplówką by łaził najchętniej . Więc tu mogę przyznać racje - dzieci na mm częściej przesypiają noce . to chyba dlatego ze mm jest bardziej zapychające -na dłużej ,za to kp jest lekko strawne .Ale nigdy nie miałam problemu z odstawieniem .mysle ze to głównie konsekwencja mamy gra kluczową role . mi się udawalo odstawić za pierwszym razem. Mysle ze tym razem - z R tez nie będę miała problemu . teraz mam jedynie z nocką -bo pije bez przerwy ...a przecież nie chce odstawić .Chce karmic ale nocki by mogły być już przespane (albo w połowie choć ... ) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze już tylko będzie lepiej Cytat:
nie fajnie z tymi zajęciami ....
|
|
#701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 2 - cieta riposta o ja pindole ... i co teraz ...? Cytat:
jego mina kiedy piasek przelatywal mu przez palce bezcenna Cytat:
jak bd miala czas pisaj o imprezie - jak wypadala. no i za kroczki.ide spac - nie dlatego zem zmeczona, bom pelna energi. ale JUZ ZA 11,5H bede sobie pracowala dobrej nocy. |
|||
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera nie pocytowało mi...
o masz Ci los... ![]() nestelle ja wiem, ze to wbrew Twoim zasadom, ale może spróbuj w nocy smoka dac Rochowi...U nas je K. juz tylko 1-2 w nocy, budzi sie jeszcze 3-4 razy, ale działa albo przytulanie-śpi wtedy z nami, albo smok, albo kilka łyków wody, jak już to nie działa-daje cyca... K je dużo i chetnie wiec mysle o stopniowym odstawianiu Go od cyca, ale w nocy jeszcze nie jestem gotowa, wieczorem czesto przy cycu zasypia-(chociaz co raz czesciej sam w lozeczku, ja klade sie obok na anszym lozku(, i po powrocie z pracy pije sobie... i czego tu zrezygnowac...chyba z wieczornego. ..O któej Wasze dzieci jedza ostatni posiłek-tzn ile przed zasnięciem? kasia-już wracasz?O ja...ale zleciało. cos jeszcze chciałam.... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-03-31 o 21:45 |
|
|
|
#703 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oj! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i buziole na poprawe
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Jakub sie popsul. Nie chce kaszy rano, w ogole wygina sie w krzeselku, nie moze usiedziec, chce wylezc. Nie chcial dzis spac mial krotka drzemke i wieczorem usnac nie mogl, dalej wstaje wczesniej niz kiedys (za wczesnie).
Na placu zabaw ciagle ktos pyta w jakim wieku jest i raz slysze: o, myslalam ze mlodszy, raz ze duzy na swoj wiek. Nie mam jak nadrobic bo net mi sie wiesza strasznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
ja staram sie dawac na 15-30 min przed kąpielą potem dopija cycem ale juz nieduzo wiec chce zeby był najedzony
|
#706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do smoka - powiem tak .... nigdy w zyciu ... on żłopie -nie pije ... A smoka nie dam ,nigdy nie miałam ,nie dawałam i tak pozostanie . Wspaniale ze K tak pięknie je - dzięki temu sobie swietnie da rade bez cyca jeśli odstawisz . Mi mój R je jak na razie dobrze ale mało , nie az tak aby miałby to być jakikolwiek samodziely posiłek -on musi popic cycem . Choc przyznam ,ze jestem zmęczona . naprawdę bardzo ostatnio . R pije w nocy ,w dzień ,a do tego ma tylko 1 drzemke -godzinna .czasem półtorej . nawet teraz poszedł spac o 20 i już się 3 razy obudził ![]() (ja pierdziele - jak skończyłam pisać to czuje ze mi się ciepło robi .... dostałam @ ,poplamiłam krzesło
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękujemy Ciociom za życzenia.
Obiecuję jutro zrzucić fotki i pokażę mój Skarbuś. Nestelle - ja myślałam, że Ty jesteś niezniszczalna. Ech Kobitko Despa - Trolla - ta moją mała Gadzinka też do paszczy wszystko. Ja do niej: wypluj! To oczywiście jest reakcja, jedyna i powtarzalna: ucieczka (z obiektem w buzi). Ostatnio w menu mamy zatem i piasek i huśtawki, jak Wy ![]() Pani - dzielna byłaś, że do tej choroby dotrwałaś. Szybciutko kuruj się Kasia - dużo Moje dzieci zasmarkane, kaszlące, zapalenie spojówek (opuchnięte, czerwone, ropiejące) - Kalina zaraziła Igora. Mnie boli gardło. Dzisiaj zaliczyłam bilans 4latka, później lekarza z dwójką. Zmiana czasu mnie wykańcza. A dokładnie za tydzień do roboty... A na bilansie mój Starszy grzeczny, że hoho. Normalnie super współpraca, komunikacja z lekarzem - niemal rozpękłam się z dumy
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedne choróbki -zdrówka czekam na foty !!!!!
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
NESTELLE - ooo zess orzeszku a to ci niespodzianka
![]() Plus klementynka - Ano JUZ sama nie wiem kiedy zlecialo Jutra mam od 9 do 15 yhmmCiekawe czy Milus sie steskni hihiMEGI - tera juz Ok , dostal butle i poszedl spac. No nic teraz serio ide spac. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Megi-
dla Igorka, kurujcie się Laski jutro od 9 proszę o kciukasy za moją Oli....
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
troche tak, choc wydaje mi sie zeby sobie poradzil ale nie chcialam zeby sie uderzał w głowe
trzeba szukac Cytat:
Cytat:
|
|
#712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zrobiłam je też na urodziny i zniknęło w oka mgnieniu i wszyscy chcieli przepis ![]() Mniam mniam, chyba się pokuszę o jeszcze jedno, bo skosztowałam tylko 1 kawalek. Bzinka ma samopoczucie do d..y Cytat:
Impreza udana, Hania była bardzo przejęta. Dostała: lego duplo zoo, laptopa FP, czuczu memory, ksiazeczki, drewniane klocki i puzzle, sorter jezdzacy, huśtawkę 3 w 1 , tel. komórkowy z barbie i skarpetki 3 pary. Kasy zero zł ![]() Kurza faja, szkoda, że was dopadło choróbsko, bo myślałam wpaść do was przed 7mym. No i kicha. Przez ten tydzień, to ja chciałabym zrobić wszystko, naspacerowac się na zapas, pojezdzic na rowerze, dokonczyc ksiazki, pokupowac sobie co tam chcialam...czuje lekką panikę i nie wiem za co się brać. Jeszcze tak pięknie sie zrobiło, ciepło, wszystko kwitnie, a ja kurna na 10 godzin dziennie będę unavailable
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocne ! i oby lepiej się poczuła ....(bo egzaminy +choroba a może trafi się lepsze a jak fota (usg)???? ja przyznam się ze chciałam Wam psikusa zrobić ![]()
|
|
#714 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duuuuuzo wczesniej, niz w 1. ciazy (wtedy w 21/22 tc, teraz ok. 16/17 )Zdrowka dla Milusia! Cytat:
Chcialam karmic rok, ale dobre i to.Krzys przesypia nocki, wlasciwie nie budzi sie wtedy, a w dzien na drzemki zasypia sam - tak po prostu w lozeczku, kladzie sie na podusi i spi Z telefonem wrobil mnie kiedys podobnie ![]() Witam sie i jednoczesnie dobranoc
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
My juz po wypadzie do Krakowa. Troche się przedłuzylo, bo zostalismy do poniedziałku. Było suuuuper! No ale niestety mały się czymś zatruł albo zakaził bo wymiotował i miał lekką biegunkę i to w podrózy powrotnej, która trwała 7h ![]() Pojechalismy po drodze do naszego szpitala, ale jako, że mały uśmiecha się, jest radosny, nie ma gorączki i ządnych dolegliwości innych to mamy dać jeszcze jutro smectrę a jak nie przejdzie lub się pogorszy to do naszego pediatry. Poza tym jestem wymęczona - spalismy u kolezanki ale nie ma to jak w swoim domku ![]() Jutro może uda mi sie coś poczytać i popisać. Dobranoc |
|
|
|
#716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam Kwiatuszkową porą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki
|
||
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
co do balerinek to miałam w życiu 2 pary ale mam tak szerokie kopyto, że obie mi obcierały Lunka, Monicca, Pani witajcie w moim świecie. Karol nie chce jeść obiadów już przynajmniej ze 3 miesiące. wczoraj np zjadł ok 1/3 szklanki zupy i to w wielkich moich męczarniach. żółtko też kiedyś wcinał samo, teraz nie tknie w żadnej formie. Mam nadzieję, że u Was to jednorazowe wybryki, bo idzie osiwiećKasia biedny Miluś, ciekawe od czego te wymioty. raczej nie od tortu, bo wcześniej by się pojawiły. może znalazł i skubnął coś z podłogi... kciuki za pierwszy dzień pracy Trolla za oddawanie paprochów. K. też oddaje jak się go poprosi i trzeba mu się kłaniać i dziękować (jak się zapomnę to kiwa głową aż mu podziękuję). a tak w ogóle to dopiero teraz zaczął brać do buzi znalezione na podłodze rzeczy. wcześniej np. jakiegoś paprocha brał do ręki, robił minę jakby się brzydził i odkładał a teraz wszystko żreDespa zdrówka dla dziewczyn Pani no w końcu doczekałaś się jakiegoś leczenia. teraz już będzie tylko lepiej ale niepotrzebnie męczyłaś się cały weekend. W ogóle jaka diagnoza? Jak Torres? K. pomyka na samochodzie, tzn prowadzam go, ale ciężko jeździć po nierównym betonie będę się starać pisać no i wszystko zależy od tego o której malutki wstanieDragusia pokaż foto Florka pod łóżkiem ![]() o kurde! nieciekawie z tym mieszkaniem. musicie teraz na szybko czegoś szukać? ile macie czasu? Malpka może idź wcześniej na kontrolę, bo jak od piątku bierzesz antybiotyk to już powinna być poprawa z całowaniem to i mi ciężko było (teraz nadrabiam) ale jak pomyślałam, że miałoby go tak okropnie boleć gardło przy przełykaniu nawet śliny to się powstrzymywałam. My przynajmniej wiemy o co chodzi, dlaczego boli a taki maluszek? Nawet nie chce o tym myśleć Monicca za chodzenie Filipka. co się nie chwaliłaś?Luna u nas Karol od początku ładnie spał, nawet jak był jeszcze na samym cycku i był "niedożywiony" przesypiał po 6-7 godzin ciągiem. jak włączyliśmy mm, śpi albo całą noc albo budzi się ok 4-5 na mleko i jeszcze dosypia. Rekord 10 godzin ciągiem. a! cycka dalej się domaga ale tylko do uśnięcia wieczorem i w dzień więc u nas w sumie to bez znaczenia czy na mm czy cycek Za to u mojej siostry ciotecznej przestawili małego na mm bo w nocy najchętniej by na cycku wisiał i co? i dalej mają pobudki co 2 godziny i pędem muszą robić mleko (dziecko 11 miesięcy, odstawione po 4-5 miesiącu) nestelle Roszek z cyckiem jak z kroplówką Kelementyna Karol je chwilę przed snem, tzn kąpiel-mleko-sen Megi ojejku ale Was wzięło. zdrówka dla wszystkich Bzinka też zrobiłam to ciasto malinowe. bardzo dobre ale wg mnie szału ni ma, choć zniknęło bardzo szybko a z jakim budyniem robiłaś? śmietankowym czy waniliowym?Monicca a co Ty tu robisz tak rano? nadrabiam, nadrabiam a tu takie zaskoczenie ![]() dziwnie się czuję...taka wyprzedzona...
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Malpka zdrowiej szybciutko
![]() anika zazdrosnicy sa najgorsi ile ja z moim mezem sie nameczylam ![]() trolla hehe, to byly tylko pozory z tymi smietkami ![]() a w jakim wieku dzieci mozna sadzac juz w piaskownicy? Chodzi mi o niepozeranie piasku i zabawe wiaderkiem ![]() monicca brawa za kroczki i chodzenie nestelle z cyckiem jak z kroplowka ![]() Kasia ty juz do pracy? a co z Milusiem? monika to chyba zalezy od punktu widzenia, dlatego tyle opinii ja tam nie slucham, no chyba, ze chwala ![]() megi ojejj no to i dla Twoich kruszynek zdrowka ![]() bzinka pochwal sie urodzinami, zdjecie w K.? ![]() Tasia niesamowite, jak Krzys sie szybko przystosowal Demeter oby biegunka nie wrocila ![]() kwiatuszku kiedys robilam tez to ciasto, tylko z truskawkami i tez bez szalu, owszem smaczne, ale zbyt tym proszkowym budyniem smakowalo jak kiedys bede znowu robic, to chyba budyn zastapie maka ziemniaczana - no w kazdym razie trzeba cos pokombinowac
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Despa za dzisiejszy egzamin Oliwki Scarlett tak się spytam to jaki ty masz metraż że jakbyś sprzatała 24/7 to i tak byś nie sprzątneła ? (ja mam już zrobiony porządek na święta choć pewnie jeszcze i tak będzie trzeba robić no ale samopoczucie lepszejak tak wszystki sprzątnięte na tip top) Bzinka za powrót do pracy Pani tyle męczarni mogli od raz dać antybiotyk i byś jużwyzdrowiała a tak niepotrzebnie się tyle męczyłaś Kasia za pierwszy dzień pracy już pewnie szykujesz się do wyjścia i za Milusia oby dobrze zniósł pierwszy dzień pracy mamy ![]() Megi SPÓŹNIONE ALE SZCZERE ŻYCZENIA DLA KALINKI STO LAT SZKRABKU KOCHANY, DUŻO ZDRÓWKA |
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
Hej w końcu i nas dopadło. Jedziemy na czopkach Tomek ma gorączkę i zatkany nos. Byłam pewna że to zęby a nie przeziębienie bo ręki z buzi nie wyciąga, ślina do pasa, kupki. Ale ten nosek, i zakasłał w nocy parę razy. No i gorączka może tez być po szczepieniu. Także mamy aż 3 podejrzenia. Noc była koszmarna bo jeszcze go brzuszek bolał. Chodzę jak ćpun dzisiaj. Tomek to przytulanka ale nie jest najgorzej bawi się trochę sam. Teraz chodzi z pchaczem
![]() A i tez odmawia jedzenia. . . To chyba jakiś etap. Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2014-04-01 o 08:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

ufff...
mam antybiotyk na 8 dni...
torta jadl jakies 30h wczesniej - i to wcale nie duzo, doslownie 3 kawaleczki jak paznokiec do kciuka .... eh no ale wazne ze po drzemce ANI SLADU po ''nocnym koszmarze''.
i bez obraczki 

05.07.2008
no to zdrowiej

) i przebywam z Nią duuużo czasu.
jak se kupie taki olej to usmażę dla O. i tż

dla Tż za poprawę

chlustal no wszytsko dookola ... bujalam tulilam, spal na mnie krecil sie znowu ulewanie potem ok 7 to juz sama zolc leciala 
! i oby lepiej się poczuła ....(bo egzaminy +choroba