|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Ja widziałam dziś post od Agusiamakota
Cytat:
Takie ciągnięcie nogi ponoć czasem się zdarza, ale powinno zaniknąć maks do 12 miesięcy. Tak gdzieś czytałam ostatnio. No i oczywiście nie mowie, ze to normalne w przypadku Twojej kuzynki - wiadomo, że trzeba widzieć całościowo dziecko i wtedy można oceniać. Cytat:
Cytat:
Pajace raczej na noc tylko - poli jest w nich nie wygodnie. Jeszcze na basen jak chodzimy, takie pajace z zamkiem zamiast guzików bo się szybko wkłada. No i czasem biorę jak jedziemy na wycieczke, w razie w. Jak się przesika, albo kupa gigant trafi i całą trzeba w aucie przebrać to pajac się sprawdza bo najszybciej się wkłada Cytat:
![]() Na boczki obroty to już dużo. I sama piszesz, że próbuje wkładać do buźki. Przeciez ładnie się rozwija to się nie stresuj Cytat:
![]() A co mają zrobić mieszkańcy ciepłych krajów Np Kaliforni ? (Póki co był zawsze mniej niż 25 bo zima, ale większość roku tu jest wlasnie 25)Dobra, więcej nie ogarnę. Zimno u nas i leje. Dupa blada nici ze spaceru. Napisze tylko ze wczoraj połaziliśmy po małych gorach z Polą w nosidle i była zachwycona. TZ tez Dobry zakup
|
|||||
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
dobrze jest
70 strona - tam teraz urzęduję ![]() jutro reszta bo dziś już padam także dobranoc. a jeszcze wam powiem, że kilka dni temu przeganiałam z okolic wózka pszczołę/osę - coś większego od nich nie znam się na tym hadziajstwie i już się boję lata a dzisiaj w mieszkaniu, co prawda za firanką, ale wleciało coś takiego też, dobrze że Tż był w domu bo ja bym tego nie tknęła i jak tylko będzie wypłata to od razu moskitierę zamontuję w oknie!!!!karolson a nie wiem czy Twoja T wie, ale niebieskie mleko teraz jest od 12 miesiąca wiem, bo mój TŻ uznał, że moglibyśmy młodej takie podawać i generalnie nei miałam nic przeciwko, gdyby jej pasowało, ale właśnie ono jest dopiero od 12 miesiąca!matallco do podawania mięska to polecam królika, znajomi maja syna który alergicznie reaguje na wszystko, i dermaltolog powiedziała żeby tylko królika dać bo on najmniej uczula teacherkaa nie chciałabyś dla mojej Alicji uszyć takich warzywek jeżu, że też ze mnie taka sierota i nie umiem nic z takich rzeczy robić a tak bym chciała i fajne te Quiet book Natala ja z okazji tej promocji w rossku kupiłam tych słoiczków 30 szt ![]() Kaska Alicja często chodzi cała na różowo, choć staram sie ubierać jej zawsze choć jedną rzecz w innym kolorze, ale widzisz to u mnie np jest spowodowane tym, że nie mam wyboru, z kasą stoimy krucho, ciuchy dla małej kupuję głównie w lumpie, a tam jak juz idę to kupuję to co jest na dany rozmiar jaki aktualnie potrzebuję, ewentualnie większe, ale i tak większość z tych ciuchów jest różowa...a czasami to też jest tak, że nawet jak już chcę cos kupić w innym kolorze, to jest problem bo nie pasuje, tak ostatnio było jak w jednym jedynym sklepie udało mi się znaleść buty dla małej i chciałam wziąć zielone, ale jakoś tak dziwnie odstawały, jakby za duże były, więc znowu nie miałam wyboru także róż czasami to zło konieczne na szczęście kocyki mam nie różowe ![]() katarzyna z tym "przecież to jest mięciutkie" to mnie rozwaliłaś ludzie to mają pomysły ![]() papuga włóż na jakiś czas do zamrażarki, lub na dłuższą chwilę do lodówki małe łyżeczki od herbaty i jak wstaniesz to przyłóż sobie te zimne łyżeczki do oczu, schodzi i opuchlizna i cienie pod oczami w dużej mierze, choć nie na kazdego to działa, ale może akurat Tobie pomoże a jak nie to polecam takie rollery pod oczy angelikada współczuję nocek nieprzespanych, oby to był "tylko" skok poziomkowa o matko! przypomniałaś mi jedyną zmore mojerj ciąży, współczuję szczerze tej rwy
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#2553 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() łowca promocji ![]() a Miki jak fajnie siedzi ![]() Cytat:
nie sądzę by specjalnie, więc nie patol ![]() ![]() nasivin jest dobry jak dziecko ma lejący katar, a jeśli ma zatkany nos i katar zatokowy, trudny do ściągnięcia to lepsza jest sama woda morska. + maść majerankowa i inhalacje z majeranku parzonego wrzątkiem (pisałam już kiedyś o tym, garnek z wrzątkiem i majerankiem dajemy w pokoju dziecka, blisko łóżeczka) ja podaję wodę lub herbatkę rumiankową/koperkową Cytat:
Cytat:
ja zażywam cały czas euthyrox i nie odstawiałam ani w ciąży ani w czasie kp dziewczyny, pytania do Was: 1) jak dbacie o higienę ząbków? (dzieci of kors, nie Waszych ząbków )2) co sądzicie o podróży pociągiem z niemowlakiem, bo się jutro wybieram ale mam coraz większe wątpliwości ![]() 3) jaką czapeczkę zakładacie dzieciom przy obecnej pogodzie?
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
Jestem wciaż studentką psychologii i piszę pracę magisterską dotyczącą satysfakcji z małżeństwa. Bardzo chciałabym już skończyć studia, a żeby tak się stało potrzebuje 30 wypełnionych kwestionariuszy przez małżeństwa z dziećmi nie chodzącymi jeszcze do szkoły. Jeżli jesteście chętne do pomocy to proszę o Wasze maila na priv i podeślę Wam ankietki Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
karolson tego sasiada co pali roznymi rzeczami to strazy miejskiej zglos
Cytat:
![]() 2- matal ostatnio jechala ja nie mam nic przeciwko, pewnie trzeba sie tylko odpowiednio ogarnac z czym ja mam ostatnio problemy ![]() 3 - dzisiaj nie zalozylam zadnej miala opaske na uszach bylo 18 st i bez wiatruMialam nadrobic ale sen silniejszy, wiec dobrej, przespanej nocki zycze
|
|
#2556 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#2557 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja obecnie robię Body Revolution Jillian Michaels. Jest moc ![]() Rozgrzewka ZAWSZE PRZED, rozciąganie ZAWSZE PO ![]() Encia jeździ w Espiro Magic 4 i mogę z czystym sumieniem go polecić, mam jeszcze po Edziku i sprawuje się super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2) jechałam tydzień temu do Poznania i z powrotem (ok. 3 h w jedną stronę), polecam Z Edim wiele razy jechałam, pierwszy raz, jak miał 7 miesięcy ![]() 3) albo cienką bawełnianą z h&m (różową i w paski mamy ), albo w ogóle, tylko sam kaptur, raz była bez niczego, bo przygrzało
|
|
|
#2558 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
![]() Jak zwykle mam tyły Ech, nie mam na nic czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Julek 11 kwietnia kończy 7 miesięcy i nawet się nie przekręca chodzimy na rehabilitację i liczę, że przyniesie efekty Cytat:
oczywiście, ja Julkowi nie posmarowałabym ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Poli, dobrze, że już w domku Matall, graty dla Eleny
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na jutro w planach: ćwiczenia, sprzątanie balkonu, mycie okien w dużym pokoju i spacer po Edzika do przedszkola (akurat godzinka wyjdzie
).Dziś miałam paskudny dzień począwszy od tego, że zaspałam, pojechałam na jednej nodze do lekarza, a na miejscu okazało się, że pani nie ma Więc leciałam do internisty po leki, bo mi zabrakło, a następna wizyta możliwa ZA MIESIĄC! Ale potem poćwiczyłam, poleciałam do Łazienek na spotkanie ze świadkową, potem na kawkę do Starbucksa z Encią, po Edzika, ogarnęłam wózek, leżaczek i kilka innych rzeczy do sprzedania, wystawiłam aukcje, znów poćwiczyłam i mogę iść spać Jeszcze tylko herbatę dopiję ![]() W ogóle mnie na sprzątanie bierze, pół mieszkania już odgruzowałam, zamierzam jeszcze zająć się kuchnią i szafą na pewno, odświeżyć, pozbyć się niepotrzebnych rzeczy... No i muszę ogarnąć corsę do sprzedania i rower dla tż
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
myslalam ze mi sie dzis nie uda ale udalo sie w miare Was nadrobic
![]() duzo tego bylo wiec napisze pobieznie ![]() -gratki dziewczyny za nowe umiejetnosci dzieciaczkow!! za samodzielnie usiedzenie(jak to sie mowi? wooow wasze dzieciaki gnają z rozwojem strasznie do przodu-MsLullaby gratki za ostrego zębolka ![]() -policzanka jak dobrze ze wrociliscie do domu, to straszne co przezylas dobrze ze juz wszystko ok -kasiunia gratki za Miloszka za skonczony miesiac ![]() -Agnieszka zdrowka dla Mateuszka -Kaska super fota Mikiego! ![]() -Larysa sliczna ta Twoja Olenka ![]() -Isabell ja bym nie poszla w spodniach na wesele ![]() -Agusiowata u nas w dalszym ciagu jest nocy jest ok 18-19 stopni ![]() -ktos pytal o pajace ja wciaz malej ubieram je na noc i w dzien ale pewnie zacznie niedlugo w koncu ją stroic bo jak ostatnio odrzucilam za male ubranka to 3/4 ciuchow byla nigdy nie ubranaspiochow wogole nie mialam dla małej U nas w skrocie: Julka zdrowa i w miare grzeczna i spi mi ladnie w nocy tfu tfu.Teraz tylko mam problem o ktorej ja klasc spac po zmianie czasu bo chodzila spac o 19 a teraz o tej porze jeszcze jasno moge ją klasc pozniej ale u nas to wcale nie gwarantuje pozniejszej pobudki -wrecz przeciwnie A ja ostro walczylam od piatku z choroba i z goraczka bo co mi spadala to znowu pozniej rosla i tak w kolko, ale dzis jest juz ok(to chyba dzieki waszym zyczeniom do powrotu zdrowia dziekuje jeszcze raz)Wylezalam sie i dzis juz lepiej, a małża musze strasznie pochwalic bo kazal mi tylko lezec a on mial akurat weekend wolny i sie zajmował Julką,robil sniadania obiady i jeszcze mnie oslugiwal kochanyyaaa i mam w sumie 3 pytania ![]() 1.czy tylko ja jestem taka wyrodna ze nie gotuje dziecku i podaje sloiczki? znowu wypadam przy was blado![]() 2.czy Wasze dzieci tez boją sie obcych? moja Julka placzem reaguje prawie na kazdego faceta z zarostem ktory sie do niej zblizy minie to?3.czy mozna byc uczulonym albo nie przyswajac dyni? Bo kiedys tak jak pisalam Julka strasznie wymiotowala az chlustało a jadla w ten dzien ziemniaka z dynia. Po dlugim czasie w ten piatek znowu podalam jej to samo i wieczorem znowu wymiotowala myslicie ze to zbieg okolicznosci? sprobowac jeszcze raz?---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
|
|
#2561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buziaczki dla Korniczka Cytat:
Super Mikusiu! Co Ty? Co się stało?
|
|
|
#2562 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak poradziłaś sobie z władowaniem wózka do pociągu? ![]() Cytat:
![]() i odp: 1. ja też podaję słoiczki i będę podawać dopóki mi jarzynki w ogródku nie urosną 2. Szymek boi się póki co tylko sąsiadki ![]() 3. Moim zdaniem wszystko może być uczulające, więc dynia chyba też
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas tesc na lato tez ma sadzic warzywka
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2/ tak, często się boi, tak, minie ![]() 3/ uczulonym można być dosłownie na wszystko, ja bym nie dawała dłuższy czas, sprobowala np. za pół roku E tam pracowita po prostu coś muszę robić mam nieustanna potrzebę działania ![]() Zlozylam i wzięłam w rękę, ale: - bralam lekką spacerowke, z dużym raz jechalam i nie polecam, nawet nie zabierzesz go do przedziału, są za wąskie korytarze, mój wtedy jechał koło wc i mi konduktor pilnował i wsiąść i wysiąść mi pomagał- w jedną stronę tz mi pomógł, w drugą pan z dzieckiem, zawsze możesz konduktora poprosić o pomoc ![]() - zależy, co musisz wziąć, trzeba zminimalizować ilość rzeczy, ja np. następnym razem nie będę się bawić w torby, tylko od razu duzy plecak i do niego wszystko oprócz dziecka/dzieci (tak! planuję z dwójką pojechać!) i wózka
|
|
|
#2565 | |
|
Zadomowienie
|
Poli- ciesze sie, ze jesteście już w domu
Cytat:
2) Szymek się nie boi obcych, ale pewnie to dopiero przed nim. Myślę, że to normalne i minie ![]() 3) wydaje mi sie, ze to moze byc przez dynie Moje dziecko dostało właśnie pierwszy raz mm, bo jednak boję się kp podczas brania leków... Wole sie wyleczyc i sprobowac wtedy wrocic do kp. Szymcio wydudnił całą butlę i ładnie zasnął, a ja matka wariatka mam wyrzuty sumienia, że nie dostał cycy wiem wiem.... nie powinnam, no ale....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Pola boi się hindusów i chińczyków, serio 3. Myślę, że można. Zrób przerwe dłuższą i dopiero wróć do dyni Cytat:
Wiem, znam to Nie zadręczaj się. Ciesz się że Szymek śpi i odpoczywaj
|
||
|
|
|
#2567 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czy inne ale ja karmie plastikowaCytat:
dopuki nie zasnie to musi miec smoczek, a pozniej to juz wypluwa Cytat:
tz mnie obudzil jak wylazil do pracy i zasnac nie moge Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ---------- Cytat:
![]() 2. nie, ale mojego dziadka sie boi i placze szczegolnie gdy ma czapke 3. tak mozna, odczekaj i sprobuj jeszcze raz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-04-01 o 06:02 |
|||||
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Pola dziś spała jak nigdy. 40 min poranna drzemka (standard) a potem 2.5h i po południu znów prawie 2h. Chyba przez ten deszcz.. Za to przesuneło nam się nocne spanie z przed 20 na po 21 przez to. Ale zasnęła jak marzenie. Pojadła do syta, odbiłam ją, uściskałam, położyłam do łóżeczka już wyciszoną ale jeszcze obudzoną - 30 sek i spi
Jutro jedziemy na kolejny pomiar główki zobaczyć jak z tą asymetrią. Co do kasku to postanowiliśmy z TZ że wykonamy pomiar jeszcze jutro i za jakieś kolejne 2-3 tyg. Jeśli nie będzie się pogarszać to olewamy kask i nie bierzemy. Jeśli będzie się pogarszać to najpewniej zdecydujemy się. Póki co pilnuje jej w nocy żeby nie przekręcała głowki etc. Mam nadzieję, że będzie lepiej W sumie kask żadne problem, ponoć żadno obciążenie dla dziecka i 90% kosztów pokrywa nam ubezpieczenie ale naczytałam się, że nie ma żadnych badań potwierdzających 100% bezpieczeństwo i brak wpływu na rozwój mózgu bo kaski są stosunkowo młode (około 20 lat). Także boimy się trochę ingerować.. Tak czy siak, jutro zobaczymy jak jest - oby było lepiej a przynajmniej nie gorzej
|
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
Dlaaaczego moje dzieeecko taaak słabo w nocy śpiiiii
y: mnie macierzyństwo wykańcza!!!!!!!!!!i to dosłownie |
|
|
|
#2570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czemu tak kiepsko spal ? Na karmienie wstawal czy jak ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sluchajcie pisze z tableta wiec cizko mi podlinkowac ale sroka pisze o tym tormentiolu. wiec warto przeczytac my juz od godziny szarzujemy Maciej po tym szczepieniu ma jakies problemy z usypianiem po prostu meczy.sie jak szalony zeby zasnac kweka, steka itp.
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Isabell a sprobuj dac na noc np mm... moze twoj pokarm jest slabiitki? hmm no nie wiem
ja odkad przeszlam na mm mam 1 pobudke w novy a tak to mialam co 3 godz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Encia nadal śpi, ale o 3 tankowala, to jeszcze jej głód nie obudził mnie owszem
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
No takie noce to ja rozumiem, jak położyłam o 19, to wstał o 2.15, zjadł i spał do 7 rano
|
#2575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Moje dziecko miało dzisiaj plan zeby wstać o 4:30, nie wiem co jej się znowu poprzestawialo, ale oczy miala jak 5 zł. WTF? Tym bardziej dziwne bo poszła spać wczoraj tak jak zwykle czyli o 19:30, w każdym bądź razie dałam jej smoka kilka razy i puscilam najbardziej nuzaca melodie w karuzelce, gapila się na te ryby, podskakiwala. Ale w końcu zasłynęła chwilę po 5 I tym sposobem spalysmy jeszcze do 7:15 A teraz lecę nadrabiać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#2578 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie smakowały mi, bo są dużo słodsze od zwykłych) zaraz pod prysznic i na 10:30 idziemy do lekarza w związku z pytaniem o rozszerzanie diety oraz o te nieszczęsne kupki pomimo tylko kp nie poprawiło sięCytat:
![]() Cytat:
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak zakonczyc kp? sory za pytanie ale nie wiem pewnej kwestii
karmilam ostatnio poprzednoej nocy teraz czuje ze mam jeszcze troche mleka. mam mu podawac az przestane czuc mleko? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- aha i faktycznie piersi jyz nie to samo.... buuu ciekawe vzy polepsza sie choc troche aaaa wczoraj cwiczylam z cjodakowska wg jej ksiazki ona nawet teraz ruszyla z tym cyklem to chyba ta tabata wow! najlepszy trening ever Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. zalezy jak daleko. ja bym pojechala. lepiej niz np. autobusem wg mnie 3. bawelniana na sznureczek, ale nawet zima miala bawelniana (plus kaptur) PYTANIE!!!! czy jakbym poszla na ip do szpitala w sobote to porobia małej badania itd? bo zalezy nam by maz mial jak najwiecej dni wolnego a tak musi brac by zajac sie dziecmi jak mnie nie bedzie... ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
2. moja boi sie mojej tesciowej ![]() 3. jak chlusta to lepiej nie dawać ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
dla pocieszenia: syn wstawal co 2h z zegarkiem w reku do roczku, corka 3x do roczku, natala 3-6 razy, mam nadzieje ze szybciej niz do roczku przestanie no i do dzis dzieci wstaja 6-7, niewazne czy to weekend czy nie ), czasem jakies ma odpal i np. krzyczy (syn) albo do mnie przyjdzie "pospac z toba mamusiu" (córka)
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

mojej kuzynki córka dziwnie raczkuje jedną nogę ma pod sobą i drugą ciągnie po podłodze i dla mnie ma niesymetryczne biodra, nogi.. pytalam czy była na usg bioderek a mówi że doktorka niedała skierowania wtf przeciez to obowiazkowe i że musiała by jej w łape dać bo tak są nauczeni lekarze tam i czym juz niejednokrotnie slyszalam.. kurcze a później u innych dzieciaczków byłam i każdy był na usg a tu u tak ogarnietej kuzynki takie zaniedbianie a naprawde dla mnie to raczkwoanie nie wygląda dobrze.. jakby miała niedowład nogi..
wiem że moja najmłodsza z całego forum że ma jeszcze czas ale nie ma ani zabka na brzuchu nie lubi leżeć za długo nie bierze stopek do buzi chociaż coś tam próbuje ale jeszcze jest jej ciezko, nie obraca się jedynie na boczki czasami już o reszcie nie mówię bo wasze dzieciaczki sa większe wiec ma czas z innymi rzeczami ale już co niektóre czynnosciumieć to chyba powinna 

Np Kaliforni 
nie znam się na tym hadziajstwie i już się boję lata
a dzisiaj w mieszkaniu, co prawda za firanką, ale wleciało coś takiego też, dobrze że Tż był w domu bo ja bym tego nie tknęła
wiem, bo mój TŻ uznał, że moglibyśmy młodej takie podawać i generalnie nei miałam nic przeciwko, gdyby jej pasowało, ale właśnie ono jest dopiero od 12 miesiąca!
a tak bym chciała
i fajne te Quiet book
także róż czasami to zło konieczne
ludzie to mają pomysły 

poodkurzane, pomyte podłogi, kurze starte
Więc leciałam do internisty po leki, bo mi zabrakło, a następna wizyta możliwa ZA MIESIĄC!