|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
my mamy łyżeczki z rosska ![]() później łatwiej odzwyczaić od smoczka, zabierzesz, np ptaszek przyleciał i wziął a palec zostanie ![]() Maja często ssie rączki, ale wszystko pakuje do buzi, smoczek to Jej przyjaciel, nasz też ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- u nas pajac też jako piżamka, śpiochy miałą na sobie raz śpi w śpiowrku, pod kołdrą, nei jest gorąca, akurat![]() rampersa też można założyć, latem tak pewnie będzie spała, albo body, zresztą, zobaczymy |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcina ze smakiem
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
hejhi
jestem u mamy spedzilam wieczor przed tv hihi teraz czytam w lozeczku i ide spac ![]() Cytat:
najzdrowsza kasza ze wszystkich
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój bratanek miał taki meszek na głowie, a że włosy prawie białe to wyglądał jak łysy.I ja w sumie też takie miałam,stąd byłam pewna,że Tusia też ( a jednak te geny wzięła po mężu). A mój bratanek jak miał już 3 lata to miał piękne blond włosy, a teraz to już w ogóle są mega gęste
|
|
#2527 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co, pomaga Mama z Maciejem?Ja liczę na to,że moi rodzice na serio przejmą Tuśkę,a ja sobie naprawdę odpocznę-zero sprzątania i gotownia
|
|
#2529 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny PYTANIE czy na allegro da się zamówić paczkę za pobraniem- czyli zapłata jak mi kurier przyniesie- bo chce coś zamówić a obecnie nie mam dostępu do konta przez internet,
jeszcze nic nie zamawiałam z all, dlatego pytam ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zależy od sprzedawcy, jeśli nie masz jeszcze komentarzy (czyli np. jesteś nowym użytkownikiem) to niektórzy sprzedawcy zaznaczają,że takim osobom nie wysyłają za pobraniem, pewnie kwestia zaufania.
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Jutro się wam wyżale w k. bo sporo się tego nazbierało już
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo trzeba by za kazdym razem robic rozgrzewke i rozciaganie oczywiscie.lepiej cos niz nic ale efekty marne beda
|
|
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
Czy WASZE DZIECI śpią ze smoczkiem w ustach, bo mój nigdy ( sam wyplówał) aż do wczoraj, normalnie jak tylko mu wypadnie to WYJE
no tak wolno chodzi mi coś dzisiaj internet, że nie mogę sobie was nawet poczytać, wkurza mnie to, chyba laptop wyrzucę przez okno!!!!!! |
|
|
|
#2534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to u ciebie znaczy dobrze? ja jak mam taka noc to uwazam ja za porazke i chodze snieta i zla Cytat:
ja tez bylam tak dlugo lysa ![]() 25 i nie wiwm.jak obnizyc bo sie dusze, mlody tez Cytat:
hm pomaga tyle.ze pracuje wiec lipaale dzis popoludniu bylam.na rehabilitacji wiec babciowala zrobila.juz obiad na jutro posprzatane w domu ma na blysk.wiectyle co na biezaco obok domu.park wiecjutro bede spacerowac bez wdychania spalin tz.steskniony dzwoni co godzine i pyta co jego syn robi i mowi ze dom bez nas to koszmar pewnie mu sie uczyc nie chce wiec tak czaruje Cytat:
tylko trzeba sprawdzi w opcji aukcji bo to zalezy od sprzedajacego czy ma.opcje za pobrabiem czy nie
|
|
|
#2535 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
papuga owszem.mroze zupki dla macka
tormentiol to zloo sama durna uzywalam ale zawiera kwas borowy ktory przenika szczegolnie przez podrazniona skore a w skrajnych przypadkach moze powodowac smierc niemowlakow jest jakis odpowiednik jego bez kwasu borowego -sroka o tym pisala
|
|
#2537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() np dzisiaj już nei miałam siły cardio robić, a jakbym to cardio robiła wcześniej plus rozgrzewka, a później rozgrz abs, brzuch, tyłek
|
||
|
|
|
#2538 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() w ogóle zastanawiam się jak ćwiczyć żeby lepsze efekty były, wy jaki zestaw treningowy macie? |
||
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę spać.Dobranoc
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
a przydały by mi się ćwiczenia bardziej intensywne, 10.V mamy wesele, dzisiaj mierzyłam wiosenne sukienki jakie mam i jakoś żle się w nich czułam, jeszcze brzuszek mam nie w formie po ciaży, zastanawiałam się nawet czy nie załozyć spodni to w końcu żadna rodzina tylko znajomy męza z pracy, szkoda mi wydawać 3-4 stówki na nową kieckę, a wy poszły byście na wesele w spodniach?
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ukrywam,że mąż też zajmuje się dzieckiem, pracuje zmianowo więc częstobywa w tygodniu w domu więc łątwiej mam, ale też ćwiczę wieczorami jak szogun śpi, zależy
|
|
|
|
|
#2542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że tata w pore przybył!A czemu uczysz pić mm? (przepraszam, jeśli już pisałaś ale ostatnio kiepsko mi idzie nadrabianie..) Witaj w klubie. Dodatkowo 13 stopni!! Mam nadzieję, że chociaż chwila będzie bez wiatru bo chcę na spacer.. ja właśnie też (głodnemu chleb na myśli )kahunia, super, że chrzciny się udały - wstawiaj foty i 100 lat dla Miłka z okazji pół roczku!Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() w koncu jestem troche do zycia wiec ide nadrabiac, nie wiem czy ogarne to dzisiaj, moze sie uda ![]() przespanych nocek zycze
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-03-31 o 23:50 |
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
matko! to już ta godzina, jakaś padnięta jestem po tych dwóch dniach intensywnego dotleniania się, lece spać , pozdrowion
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
chociaż ja czasami padam na twarz wieczorem i odpuszczam sobie, najczęściej udaje mi się ćwiczyć jak mały śpi po południu Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-03-31 o 22:29 |
|
|
|
|
#2545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej efekty cwiczen sa duzo gorsze latwiej o.przykurcze miesni Cytat:
wspolczuje pobudek Cytat:
jasne ze bym.poszla Cytat:
wiec wychodzi na to ze tzci sa zbedni i utrudniaja nam zycie zamiast umilac i ulatwiac
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Isabel, mel b, kiedyś robiłam skalpel, ale mi się znudził
sugeruję się tym ![]() http://melb.pl/262wiczenia.html chociaż robię dziń wolny, ostatnio miałam 2 ale siła wyższa ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Tassia, rozciąganie po treningu?
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2548 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sinlac normalnie w sklepie kolo 20 zl. Cytat:
Cytat:
herbatke kupilam w carefurze. mi tez sie zdarza porownywac, chociaz rzadko. ale fakt ze Blanka byla zdecydowanie bardziej kumata fizycznie a Amelka to leniuszek i jej sie dupki nie chce ruszac, woli wrzeszczec albo sie przeturlac.
|
||||
|
|
|
#2549 | ||||
|
Rozeznanie
|
udało mi się nadrobić, nie całość, ale większość ![]() Nie miałam kiedy w weekend wejść tutaj, nie było nas prawie w domu ![]() w sobotę TZ mył nasz samochód na działce, a ja poszłam z Zuzką na stadninę. Bardzo jej się podobało, babka nam dała pogłaskać konia ![]() W niedzielę byliśmy na spacerze w parku i niektórzy patrzyli na nas jak na wyrodnych rodziców, bo nasze dziecko miało na sobie dres, było 20 stopni, a niektóre dzieci poubierane w kurtki, ciepłe czapki i poprzykrywane kocami ![]() Dziś kupiliśmy Zuzi fotelik samochodowy Na szczęście przed chrzcinami wszyscy pytali co chcemy także nie zabolało to mojego konta Przynajmniej w sklepie wiedzieli o co nam chodzi, bo wczoraj jak się pytaliśmy w 1 sklepie to babka nam chciała wcisnąć fotelik 0-13 kg bo przecież tylko takie tyłem są, inne są tylko przodemI mamy taki, a raczej Zuzka ma http://www.osiemgwiazdek.pl/besafe-i...bi-x3-fix.html I jeszcze mam pytanie, ma któraś wózek Lira4 albo Espiro Magic? Niby mamy spacerówkę z Chicco, na stelaż wózka zapinana i o ile fotelik i gondola są fajne to spacerówka jest średnia. te plecy nie są usztywnione, jest tylko ten plastik który się opuszcza. Nie myślałam wcześniej o zmianie spacerówki ale kupując dziś fotelik były też te wózki i pooglądałam i fajne Dużo fajniejsze niż ten co teraz mamy Też lekkie i ładne i niewiem czy inwestować czy nie Cytat:
Najważniejsze że nic Wam się nie stało i że Lilka ma wyniki dobre i że możecie już wyjść do domu Cytat:
![]() Cytat:
Zuzka pije herbatkę albo sok rozmieszany z wodą, bo wody niestety nie tknie. Cytat:
Nasz Ślub http://s8.suwaczek.com/20110910580214.png Zuzia http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4pd38gmu3v.png Edytowane przez kama1987 Czas edycji: 2014-03-31 o 22:48 |
||||
|
|
|
#2550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do mojego pomysłu "w spodniach na wesele" to naprawdę szczerze się zastanawiam, no chyba teraz już muszę się żegnać Dobranoc, WŁAŚNIE PIERWSZA POBUDKA TEJ NOCY , alż bym chciała żeby ostatnia buziaczki dziewczyny!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

śpi w śpiowrku, pod kołdrą, nei jest gorąca, akurat

[/RIGHT]

macierzyństwo mnie chyba przerasta

ugotowałam dzisiaj na parze, mam zamiar podać jutro trochę soku z nich na spróbowanie